reede, aprill 25, 2014

Pullerits: Aga kuidas gruppo compatto finišit teeb?

«Finiš on suure sinise tahvli juures!»

Meistersportlane Jaan Veeranna, kaheksakordne Eesti meister maantee- ja tänavasõidus, Tartu Gruppetto autoriteet, tõmbab paremale teeserva ja kordab igaks juhuks hõiget: «Finiš on suure sinise tahvli juures! Kas kõik kuulsid?»

Kuulsid, kuulsid.

Aga kus, kurat, see sinine tahvel on, seda ma täpselt küll ei tea. Jõgeva rattaralli lõpujoon on ka paremini aimatav, ehkki asub mäe otsas.

Igatahes jääb finišini üle kahe kilomeetri, nii palju on selge. Sedasi teevad kõik gruppo compattos näo, et Veeranna hõige on kui tuulest viidud (vt: Margaret Mitchell, «Gone with the Wind»).

Kuid kolmandas paaris pedaalides on selgelt tunda, mis moodi adrenaliini hõng hillitsetult gruppo compatto kohale kerkib.

Jõhvi maanteed mööda Tartu suunas veerenud gruppo compatto ei keera enne Vahi küla vasakule, Raadi peale, vaid jätkab otse, Jõgeva maantee suunas. Ilmne, et vaevalt protsendisel tõusul keegi midagi ette ei võta. Aga mis saab siis, kui paarisaja meetri pärast algab protsendise kallakuga laskumine?

Nii, üks Tartu Velo Klubi mees tõmbabki sujuvalt grupp compattost viis meetrit ette. Piilun silmanurgast: keegi ei reageeri. Olgu, haagin sappa. Tõmban eessõitvast paarist vasakult mööda ja võtan liidri tuulde. «Lähme nüüd!» ütlen talle.

Aga vedaja ei lähe. Ta isegi ei vaata mind. Ta vaatab küll pidevalt üle vasaku õla tagasi, aga uurib seda, mida gruppo compatto teeb. Jälgin vedaja liigutusi. Kiirus ei ole suur, ehk 40 km/h.

Järsku tuleb vasakult rong. Meist vähemalt pooleteise meetri kauguselt, telgjoone lähedalt. Ja see näib pikk rong. Kiirus on kruvitud ilmselt 50 km/h ligi. Nüüd tuleb sinna sisse saada. Aga kuidas? Ja kuhu?

Vasakust silmanurgast näen, et umbes kuuenda mehe järel haigutab rongis auk. See on minu koht! Ajan tagumiku sadulast, manööverdan vasakule ja võtan rongis positsiooni sisse. Aga rongi kiirus on selleks ajaks suurem, kui ma üksi spurtides kätte saan.

Nii tuiskab üks noormees kohe minust vasakult mööda minu ette. Üritan end tema tulekotti sättida, kuid taganttulija hooga saab ta siiski umbes kaks meetrit edumaad. Vahetan käigu raskema peale, haaran leistangil alt ja püüan vahet mitte suuremaks lasta. See õnnestub. Sest rongi kiirus enam ei kasva.

Ühtäkki lõpetavad eessõitjad pingutamise, lasevad kiiruse alla. Nonii, esimestel sai jaks otsa, oletan. Nad valguvad kogu sõidurea laiuses laiali, vaat et ühtsesse rivvi. Vaatavad üksteisele otsa.

Tahvel! Paremal tee ääres sinine tahvel – see peab olema see finiš! Tahvlini on 200 meetrit, võib-olla vähemgi. Selle peaks ju ära kannatama, jõuan peas kähku raalida.

Näen paremal tee ääres vaba ruumi. Just! Just siit tuleb rünnata – see on praegu mu šanss, kui sealt hooga ette sööstan. Sest tõesti, kõik esimesed passivad üksteist.

Valmistun kiirust üles võtma, kui...

«Aaaargh!!»

Kurat, üks Velo Klubi mees minu vasakul käel näeb sama ava ja jõuab kiiremini reageerida. Ta saab sama avaust rünnates jooksu jagu ettepoole. Tõmban pidureid. Sest muidu peaks kihutama teepeenrale, aga seal, lahtises kruusas spurtida... minu olematute kogemuste juures ei tundu see põhjendatud risk.

Ja loomulikult, kui esimeste vastu tuleb äärest rünne, ajavad nood kõik tagumiku sadulast. Mahapidurdatud hoo pealt ei ole mul lootustki nendega kaasa minna. Aga ma ei kavatse jalga ka päris sirgeks lasta.

Lõpuks saan üksinda järele spurtides hoo vähemasti nii palju üles, et kui lõpujoon jäänuks 20-30 meetrit kaugemale, oleksin kolmanda mehe kätte saanud. Sedapuhku tuleb leppida viiendaks jäämisega.

Kahju - tegelikult pole ma lõpuspurdivõidule kunagi veel nii lähedal olnud... Golfitriatloni (sic!) võitja Andres Kulbin, kellest olen Postimehes kunagi loo teinud (mida aga isegi Google ei suuda üles leida), küsib pärast finišit, kui järele jõuab: «Kas blokeeriti ära või? Oleksid muidu võitnud?»

Ent vähemasti näen, et päris autsaider/luuser/pehmo/karvajalg/tšainik ma neis lõpumängudes ei tohiks olla.

Kokku 62 km 1:51.30ga, keskmine kiirus 33,3 km/h.
******
A lonely house near Convent Butte seen from Utah State Highway 128, Moab, Utah, 23. aprill 2012. Pildistanud Priit Pullerits. (Suuremalt vaatamiseks klikkida pildile.)

Foto 1: Amstel Goldi võistluse liidergrupp Valkenburgis 20. aprillil. Foto autor: Reuters/Scanpix
Foto 2: Ratturid passivad üksteist Amstel Goldi võistlusel Limburgis 20. aprillil. Foto autor: AFP/Scanpix
Foto 3: Amstel Goldi võistluse peagruppi vedav rong Valkenburgis 20. aprillil. Foto autor: Reuters/Scanpix
Foto 4: Rabobanki naiskonna sõitja Pauline Ferrand-Prevot (Prantsusmaa) võidab Fleche Wallonne Classicu võidusõidu Huys 23. aprillil. Foto autor: Reuters/Scanpix
Foto 5: Võidumehe rõõm: Brabantse Pijl/Fleche Brabanconne võidusõidu võitnud Philippe Gilbert (Belgia) saab 16. aprillil Overijses tasuks suudluse blondiinilt ja brünetilt. Foto autor: Reuters/Scanpix

68 Kommentaarid:

At 18:46, Anonymous Anonüümne said...

Imetlusväärne. Milline tarmukus, milline energia! Ja seda 6-7 tunniste tudengitööde parandamismaratonide ja iganädalase Postimehe Arteri toimetajatöö kõrvalt (3-4 speaking engagement'ist nädalas rääkimata). Ja ikka löögijõus, grupis aktiivset positsiooni nõudlemas ja mehi ärgitamas. Mitte kordagi "I just bonked out" vms Vaata, et isegi Paul Lõivule jt meestele, kes rattasõidu kõrval palju muud ei teegi, annab silmad ette.
Lõunalaagrites keritakse viis tundi mäe otsa ja siis istutakse nagu soome turistid tänavakohvikus õlle taga..
Tartus on tõelised rattamehed!

 
At 21:24, Anonymous Anonüümne said...

Rsk, see lugu oli juba parem, kui ratta-rambu enda lood.

 
At 21:59, Anonymous Anonüümne said...

Murettekitav: Venemaa Kindralstaap on tagasi tegevteenistusse kutsunud general armiij Vladimir Nikolajevitš Lobovi. 78 aastane Lobov on sügavate tankikiilude ideloog ja praktik, kelle ülesanne Nõukogude Armees oli tagada löök La Manche'ni välja 2 nädalaga. Eksperdid hindavad Lobovi ilmumist tähenduselt sama mastaapseks kui Molotovi määramist välisasjade rahvakomissaariks..

 
At 02:37, Anonymous Anonüümne said...

Tundub, et Jõgeva rattarallil läheb panemiseks. (Või andmiseks, kui kasutada ERR spordireporteri Sääritsa sõnu). Vähemalt viimasel 20-25 km-l ja vähemalt osa meeste poolt.

 
At 08:06, Anonymous Anonüümne said...

Või võtmiseks, kui kasutada naabri-Oskari sõnu.

 
At 10:20, Anonymous Anonüümne said...

Väljendeid grupetto ja gruppetto compatto kasutav kodanik Pullerits ei tohiks küll etteheiteid teha, et keegi paneb oma lapsele nimeks Cäthy Grete Cabriele Kiin. Mis järgmiseks, otrõõv ehk?

 
At 11:27, Anonymous Anonüümne said...

10:20, vat atrõõviga on nii, et mitte igasugune võõrsõnade kasutamine pole kurjast. Vaadakem, milline ideoloogia sõnade taga seisb. Kas moraalsene ja eetilisene allakäik? Või mehisus, patriotism terves mõttes? Ja last, but not least kas russofoobia peab olema see, millega Eesti annab panuse inimkonna arengusse? Vastupidi, venekeelseid sõnu ja grammatilisi malle võiksime eesti keelde rohkemgi sisse tuua. Tingimusel, et need ei vii eesti keelt tasakaalust välja ega ohusta meie keele terviklikkust.

 
At 11:54, Anonymous Anonüümne said...

kes läbis raja segaverelise Thoriga. Teisena, [..] finišeerus beauceron Basiga [..] kolmandana [..] basenji Aliga [..] samojeed Henryga jooksnud [..] husky Gino [..] ning [..] malinoisi Mäkkiga [..]. /JOOKSUPORTAAL, "Rannametsa luitejooksul"

Eestlastel on segaverelistel krantsidelgi gi aadellikud nimed! Kuningas Henry! OMG! Nüüd hakkab koitma, miks inimesed koeri peavad..

 
At 12:48, Anonymous Anonüümne said...

Vestlussõnastik 24. mail Jõgeva rattarallile minejatele

È finire ancora lontano? - Kas finiš on veel kaugel?
Mi sono perso. Vi prego di indicare la strada! - Olen eksinud, Palun juhatage mulle teed!
Ciclisti hanno passati qui? - Kas siit sõitsid jalgratturid mööda?
La mia bidone è vuota - Minu joogipudel on tühi

 
At 13:24, Anonymous Pierre Cardaan said...

Väga hea, 12:48! :)
Turvalisus peab olema prioriteet, kõik muu tuleb ka, aga pärast seda.

Pour tous les pays, les cyclistes, en voiture en toute sécurité!

 
At 19:21, Anonymous Anonüümne said...

Jõgeva, 24.05 -- Nagu Soodom ja Kamorra on väikelinna peale langenud! Tihedalt liibuvates trikoodes atleetlikud tahtejõuliste pilkudega mehed. Milline värvide möll! Rohelised, punased, kollased, lillad! Lihaselised reied, mille rasvaprotsent väiksem, kuid kohaliku vorstivabriku dieetsingil. Kehad, mida voolinud tuhanded maanteedel veedetud tunnid. Mitte ühtegi lödipüksi, mitte ühtegi pehmot!
Ja millised kirjad! Pietro Leopardi! Colnago! Shimano! Tanavatele tulnud kohalikud, kelle bränditeadlikkus piirdunud "Jõgeva Kollase" ja "Põltsamaa Kuldsega", pööritavad silmi ja on vaatavad suud lahti. Vjuuuuuuuuuuaaaaaaaauu - möödub Astana kirjadega lasuursinises trikoos rattamees. Sääred: karvased, raseeritud - igale maitsele. Pulleritsu sulg kuluks ära, et kõike seda kirjeldada..
Jõgeva, 24.05

 
At 22:24, Anonymous Kaidi, sportlik naisterahvas said...

Ma olen tähele pannud et tahtejõuliste pilkudega meestel on keskmisest suuremad munad. Pole ka päris väheoluline.

 
At 22:40, Anonymous Vootele, noorem alfaisane said...

Sportlik Kaidi, mis sporti muidu ise teed?

 
At 22:53, Anonymous Kaidi said...

Noh igasugust. Aeroobikat ja ujumist ja rahvajooksu. Jalgratast ka vahel, mehed vaatavad kui sõidan. Mul on kaunis B pool.

 
At 23:04, Anonymous Anonüümne said...

Nõukogude armee kadalipu läbi käinud mehena Pullerits teab, mida seal pähe tuubiti: võitluse tulemuse otsustab kolme teguri sulam: eesrindlik tehniline varustatus, kõrge taktikaline meisterlikkus, murdumatu võitlustahe. Ajad ja olud on muutunud, kuid võitluskunsti põhitõed on jäänud samaks. Pulleritsu rattasõidus - võime juba rääkida täiesti omalaadsest "Pulleritsu stiilist" - ilmevad ülalnimetatud kolm omadust kõige eredamal moel.

 
At 23:26, Anonymous Natu uje Eeva said...

Kaidi, sul on vist palju mehi olnud, nii enesekindlalt räägid.
Mina nii ei oska, ohh...

 
At 01:10, Anonymous Anonüümne said...

COJONES
Tööl ja kodus tõusvas joones,

kerib visalt üles voorest,

parem igast verinoorest,

aplausid iga blogiloo eest,

Petri-m*nn loeb blogi Soomest,

kiidavad nii Rips kui Soonets,

mehest mehe teeb - cojones!

 
At 12:57, Anonymous Anonüümne said...

See Tartu seltskond võiks endale parema nime võtta - "Cojones" nt, siis oleks selge, et pole tegu mingi pedo- või pehmoklubiga

 
At 17:34, Anonymous Anonüümne said...

Teos "On rattad juba joonel..." on pühendatud 24. mail peetavale II Jõgeva rattarallile.

On rattad juba joonel.
Meestel oimudel on välja joonestumas - sooned!
Üks mees on aga reaalsusesse toond end.
Astub sadulast
ja koju läheb otsejoones.
Kas lõhkes kumm? Ei -
koju ununes cojones..

 
At 19:47, Anonymous Kaidi said...

On jah, aga mis ma teha saan, ise trügivad ligi.

 
At 20:07, Anonymous Anonüümne said...

Priit Pullerits on mees teisest dimensioonist. Seda näitab fakt, et mehed lähevad kommentaariumis lolliks kätte.

 
At 20:14, Anonymous Anonüümne said...

....... ning naised tunnevad vajadust lahti riietuda.

 
At 20:49, Anonymous Kaidi, sportlik naisterahvas said...

Priidu heaks teeks ma paljugi. Ta on minu usalduse võitnud.

 
At 21:01, Anonymous Anonüümne said...

Mitte ainult suusablogi. Ka siinne rattablogi on parim mida võib leida "põhja pool Kaukasuse mäeahelikku ja ida pool Mississippi jõge".
Igatahes õnnitlused! Lahe sissekanne ja ega kommentaarium palju maha ei jää. Luuleread itaalia keeles. Olles küll äge russofoob pean siiski tunnistama et "atrõõv" sobib igati kirjeldama antud emotsionaalset tegevust.

 
At 22:02, Anonymous žürii esimees said...

Sissekande parima kommentaari auhind ning au ja kuulsus läheb Jõgevale (19:21).
Ka žüriis istuv liige Salme palus edasi öelda, et tal on suur rõõm näha, et ka väiksematest paikadest on sirgunud suurtel areenidel läbi löövaid vahedaid suleseppi.

 
At 22:07, Anonymous Anonüümne said...

Jah on tõesti tunne et vilded tammsaared ja lutsud ei ole Eesti maa peal otsa lõppenud. Nende vaim elab edasi mitte "Sirbis & Vasaras" vaid tuntud-teatud suusablogis. Vivat! Liberte! Egalite! Fraternite!

 
At 22:15, Anonymous Anonüümne said...

Lisa oskussõnavara

lühikesed (liibuvad) püksid on pantaloncini

mini pump on pompetta

Have you seen my pompetta, brother?
Go f... yourself, man!

 
At 22:16, Anonymous Anonüümne said...

Cojones, muide on hispaaniakeelne sõna. Itaallastel on coglioni, aga öeldakse ka palle. Viimane ei vajagi eesti keelde tõlkimist.

 
At 22:18, Anonymous Valdek said...

no mida tähendab cojones, saatana polüglotid!

 
At 22:25, Anonymous Anonüümne said...

Kas julgeb keski prognoosida? Kas Mister Taaramäe tõuseb oma endisele tasemeele? Kui mitte see, siis järgmisel hooajal?

 
At 22:30, Anonymous Anonüümne said...

Support your local gruppetto. Never let it down!
Mulle tundub et rattasport on meie uus laulupidu.

 
At 22:39, Anonymous Pedivella said...

Don't look back in anger. Your gruppetto buddies deserve better.

 
At 22:41, Anonymous Anonüümne said...

Veli Valdek, telli endale homme internet ja asi Ülgas, saad ise lugeda.
http://en.wikipedia.org/wiki/Cojones

Aga ok, teeme sul elu vähe lihtsamaks, muidu ei pruugi uni tulla.
"Cojones (Spanish pronunciation: [koˈxones]) is a Spanish word for denoting courage when used in the phrase "tener cojones" (equivalent to English "have the balls to") or testicles. It is considered a curse word when used by itself as an expletive in Spanish. In English, as a loanword, it means courage, brazenness, "nerve" etc."

 
At 23:01, Blogger Priit Pullerits said...

Commenti spiritosi!
E 'stata una bella e di successo settimana.
Buonanotte!

 
At 23:07, Anonymous Anonüümne said...

Sõbrad!
Vene tsaar Aleksander III on öelnud: У России нет друзей, нашей огромности боятся… У России только два надежных союзника — её армия и её флот. (Venemaa kaks ainsat liitlast on tema laevastik ja armee). Eesti ei saa kunagi maailma suurriikidega relvastuses võistelda - ka siis kui miiniveeskajate täienduseks Hollandist tellitud 44 kasutatud soomukit kohale jõuavad. Ei aita meid lõppkokkuvõttes ka afropresident jt maailma vägevad. Saame loota ainult iseendale, oma vaimutugevusele ja üksmeelele. Seni, kui liibuvates trikoodes mehi veel maanteedel näha on, on Eestil veel lootust.

 
At 23:42, Anonymous Anonüümne said...

Jõgeva rattaralli annab tohutu impulsi 6000 elaniku väikelinna ja kogu piirkonna arengule..
Jõgevamaa mitmekülgne maastik, kiired laskumised voortelt, orud ja romantilised metsateed ei jää alla Toscana parimatele rattamaastikuile nagu Chianti Montepulciano jpt, kinnitab endine profirattur, MM-i mees Rene Mandri. Kus veel, kui Jõgevamaal, Eesti "Itaalias" on õigem koht tõelise ciclismo harrastamiseks!
Jõgeva 24,mail

 
At 08:03, Anonymous Anonüümne said...

...samal ajal Postimehe kontoris - ristkülvav vanemtoimetaja koostab teleturu-stiilil tuginevad reklaamtekste "spordivarustuse vajalikkusest"

 
At 08:29, Anonymous Anonüümne said...

Kõige tähtsam spordi "varustus" on kahtlemata cojones. Ilma selleta pole muul pudi-padil suuremat tähtsust.

 
At 09:12, Anonymous Vinston said...

Maanteedel võib teid lüüa iga poisike ragulka pihus. Need tahtejõulised liibuvates tressides tõsise silmavaatega mehed peaks enda käes hoidma Toompea Riigikogu saali. Vaid ses olukorras on Eesti riigis kord ja distsipliin tagatud.

 
At 10:26, Anonymous Anonüümne said...

Thanks you much to all estonian ciclismo buddies. I enjoyed the Jogeva race very much. I got support and friendly smilies. Your lycra apparel is very impressive. Wish you a nice racing season.
Ted

 
At 13:49, Anonymous Anonüümne said...

You welcome dude!
Raul, estonian ciclismo buddie

 
At 13:58, Anonymous Kaarel said...

Siin see nüüd on. Saime Eestimaale võõrad väed ja juba räägivad omad buddid ka neegrikeeles. Häbi!

 
At 14:22, Anonymous Anonüümne said...

Priit, ole sõber ja roogi need võõrkeelsed jutud välja. Võiks teha nii et lubatud on vanad kultuurkeeled vene kreeka ja sanskriti, ning itaalia kui teeneterikas ciclismo turismo sünnimaa keel. Teised, nahh!

 
At 14:46, Anonymous Anonüümne said...

Priit, don't listen to this buggy advice.

 
At 14:54, Anonymous Anonüümne said...

Let everyone vote in his/hers gruppetto wether to use or not this scabby wretchy filthy language in the dignified suusk blog.

 
At 15:01, Blogger Priit Pullerits said...

...Kas ma tõesti unustasin teile öelda, et kapo tahab jälgida ja peab saama jälgida, kes siin mis keeles räägib ja mis seisukohti esindab, et oleks aegsasti selge, kes on omad ja kes viies kolonn. Riikliku ehk Eesti julgeoleku huvides on siin lubatud pealtkuulamine ja muu selline, mis me ühist elu ja rattasõite turvalisemaks teeb. Ma isiklikult ei näe selles mingit probleemi. Laupäevases AKs kirjutas Urve Eslas USA uurivajakirjanikku intervjueerides hea pika loo, kuidas Edward Snowden, mida paljud sinisilmad pidasid Ameerika väidetava sigaduse vapraks ja rüütellikuks paljastajaks, on tegelikult ilmselt Vene spioon. Seda otsesõna seal välja ei öeldud, aga kõik uurivajakirjaniku antud faktid viitasid selgelt selles suunas.

 
At 15:13, Anonymous Higueros said...

In our gruppetto we voted spanish to be the number 1 language. Mucho gusto, compagneros!

 
At 15:17, Anonymous Anonüümne said...

Vaadakem asja erapooletult. Ning sellest ameerika vaimustusest võiks täiskasvanud inimesena üle olla. Snowden võis ju spioon olla (isiklikult ei usu) kuid tema tegu oli siiski suurepärane.

 
At 15:22, Anonymous Svante said...

Meie gruppettos räägitakse ugri keeles, ning ropendatakse õilsas vene keeles. Kes aru ei saa, sellele pumpettoga vastu pead ning asi laheneb kohe.

 
At 15:30, Blogger Priit Pullerits said...

Ei ole pumpettot. On pompetta. Siin just kommentaariumis õpetati. Kas te tõesti peale minu teksti midagi ei loe, mis siia kirjutatakse?!

 
At 15:31, Anonymous Anonüümne said...

Hispaanlased britid ameeriklased ja muud imperialistid võiksid siit blogist kaduda nagu sitt ihust. See blogi on rangelt rahvuslik. Möliseda siin on lubatud vaid soomlastel, venelastel, setudel, lätlastel ja saarlastel.
Kas on selge? Esto claro, bichos?

 
At 15:57, Anonymous Vahva vänt said...

Priit, me loeme muidugi, ja kõvemad entusiastid isegi mitu korda, kuid selleks et terad ka meelde jääks, napib kõiksugu Svantedel ja isehakand Dantedel piisavalt kõvakette mahtu (vaimset kapatsiteeti) ning seepärast ei jäägi midagi meelde, eriti ka millestki aru ei saa ja nii lähevad käiku pompettad ja muud reljeefsed "lahendusvõtted".

 
At 16:13, Anonymous Anonüümne said...

"on tegelikult ilmselt Vene spioon. Seda otsesõna seal välja ei öeldud"

ERR AK ajakirjanik Urve Eslas ilmselt valdab informatsiooni, mida pole New York Times'il, Guardianil, ega isegi mitte The Washington Post-il - maailma kvaliteetajakirjandusel). Ja kui veel siis "Postimehe" toimetaja ja TÜ ajakirjandusõppejõud - kellel küll on raskusi loogikaga, nagu ülatoodud tsitaat osutab [või ongi demagoogia ajakirjandusliku töö põhimeetod?] oma autoriteetse pitseri veel peale paneb - siis on kindlamast kindlam: VENE SPIOON!

 
At 18:05, Anonymous Anonüümne said...

Kes on kord otsustanud, et sõidab elu lõpuni ainult eest suure käiguga, ega see enam väikeste "steitmenttidega" ei tegele..

 
At 22:11, Anonymous Anonüümne said...

Palju õnne kõigile suusabloogi lugejatele ja kaasaelajatele. Mati A. sai tubli töökoha.

 
At 22:22, Anonymous Anonüümne said...

Mister Alaver is the all-over-the-place-man

 
At 23:37, Anonymous reamees Kõvatoomas said...

So, mehed, the Eagle has landed.
Nii palju elevust ja elektrit pole kasarmus olnud sellest ajast kui sügisel enne Naiskodukaitse rännaksalgaga ühist välikinno asutamist.
Ka sõber kapral Kustas ütles, et tema täna öösel ei maga, lihtsalt ei saa, pole võimalik.

Aga juba homme roomame õlg-õla kõrval koos jeffreyde ja dwaynidega lõhnaval NATO riigi kamaral ning ühte ma luban - Eesti sõjamees võitleb lõpuni ja niisama ilma lahinguteta (nagu Krimmis) ei loovuta me tolligi!

 
At 01:15, Anonymous Patrioot said...

@Kõvatoomas: Palju õnne. Aga muuda siis ka oma nimi ära. Thomas, Tommy, Johnny.. valik on suur.

 
At 02:10, Anonymous Patrioot -2 said...

@Kõvatoomas: Pea on sul kõva küll. Kõigepealt külalised naiskodukaitsega kinno. Sina samal ajal rooma.

 
At 08:56, Anonymous Anonüümne said...

Ühinen härra reamehega täiesti. The Iigl has länded! Ja seetõttu pole maailm enam endine. Meie poisid ei pea enam kinolina vahendusel Number Ühe elu vaatama. Tänasest saab täitsa feiss-to-feiss õppida kuidas Tommid kasarmus patriotismist ja lipuarmastusest tiinet elu elavad. Hurraa!

 
At 09:20, Anonymous Anonüümne said...

Näe härra Alaveril rahvusvaheline tiim juba peaaegu valmis. Treenerid, määrdemehed, kõik paika pandud. Mida aga kuskilt ei loe, on sponsori nimi. Sellist tiimi töö kõrvalt ei tee. Seega, kes on Sponsor (meelega suure tähega)? Või on see ärisaladus?

 
At 09:36, Anonymous Anonüümne said...

Sponsor on Kasahhi riik, sest tegu on riikliku küsimusega.

 
At 10:00, Anonymous Anonüümne said...

Kasahhi sponsor riiklik või era maksab Alaveri ja Veerplau palga, määrdemeeste samuti. Aga Ränkel, Tamjärv ja Kärp? Ning nende määrdemehed ja massöörid? Ka Kasahstan?

Kommides kiretakse et nüüd meie meestel hea maailma tipu käest õppida. Kes ise sportlane, teab et nii lihtne see ei ole. Miks siis meie nooremad poisid Veerplau ja Mae käest ei õppinud? Aega ju oli.

 
At 10:56, Anonymous Anonüümne said...

Nüüdsest olen gruppetto usku. Varem olin kange individualist. Hindasin ainult eraldistarti. aga hiljuti panin tähele et minu parimad omadused - kiirus, julmus, salakavalus - ilmnevad just gruppettos sõites. Nii et ärge mind veel maha kandke. Ma teen kammbäki.

 
At 11:50, Anonymous Anonüümne said...

Mina ootan seda aega kui legendaarne Kofidise mees R Taaramäe kammbäki teeb.

 
At 03:39, Blogger oakleyses said...

tiffany and co, christian louboutin outlet, longchamp, oakley sunglasses, michael kors outlet, michael kors outlet, replica watches, nike air max, michael kors outlet, louis vuitton, michael kors outlet, prada outlet, cheap oakley sunglasses, oakley sunglasses, gucci outlet, prada handbags, michael kors, polo ralph lauren outlet, kate spade outlet, ugg boots, ray ban sunglasses, ugg boots, jordan shoes, ugg boots, nike outlet, burberry outlet online, longchamp outlet, ray ban sunglasses, oakley sunglasses, louis vuitton outlet, michael kors outlet, louis vuitton, tory burch outlet, ugg boots, louis vuitton, louboutin, nike air max, louboutin outlet, chanel handbags, longchamp outlet, louboutin shoes, burberry, tiffany jewelry, nike free, uggs on sale, oakley sunglasses, replica watches

 
At 03:49, Blogger oakleyses said...

bottega veneta, giuseppe zanotti, mac cosmetics, nike air max, north face outlet, longchamp, lululemon, soccer jerseys, mont blanc, new balance, celine handbags, baseball bats, oakley, ralph lauren, babyliss, louboutin, valentino shoes, insanity workout, vans shoes, nike trainers, iphone 6 cases, asics running shoes, reebok shoes, mcm handbags, beats by dre, ferragamo shoes, chi flat iron, hollister, jimmy choo shoes, nike huarache, wedding dresses, nfl jerseys, instyler, p90x workout, ghd, north face outlet, herve leger, abercrombie and fitch, iphone 6s cases, iphone 6s plus cases, iphone cases, hollister, soccer shoes, ipad cases, birkin bag, nike roshe, s5 cases, iphone 6 plus cases, timberland boots, iphone 5s cases

 
At 03:52, Blogger oakleyses said...

louis vuitton, converse, canada goose outlet, michael kors outlet, michael kors handbags, pandora jewelry, moncler, hollister, ray ban, sac louis vuitton pas cher, moncler, lancel, ugg boots uk, bottes ugg, doke gabbana outlet, moncler, coach outlet, montre pas cher, louis vuitton, moncler outlet, canada goose, louis vuitton, moncler, michael kors outlet online, doudoune canada goose, thomas sabo, moncler, karen millen, juicy couture outlet, toms shoes, wedding dresses, converse outlet, canada goose, moncler, vans, marc jacobs, links of london, hollister, pandora jewelry, moncler, canada goose uk, ugg,uggs,uggs canada, nike air max, swarovski, canada goose, pandora charms, ugg,ugg australia,ugg italia, swarovski crystal, supra shoes, canada goose, pandora charms, barbour jackets

 

Postita kommentaar

<< Esileht