teisipäev, märts 25, 2014

Pullerits: Kas võitlus dopingupättide vastu läheb teravamaks? Jah!

Kas teate, et Itaalias müüdi eelmise kümnendi lõpus ühel aastal kuus korda rohkem erütropoetiini ehk epot, kui diagnoosipõhiselt oleks pidanud müüma? Kas teate, et Türgis saab kasvuhormooni osta apteegist? Kas teate, et dopinguna kasutatakse sageli veterinaariaravimeid, sest need on eriti tõhusad? Te ju teate, kuidas veised ja sead kähku vastavasse kaalu aetakse. (Alberto Contadori tarvitatud klenbuterool on loomakasvatuses väga populaarne vahend.) Kas teate, et ROK lasi eelmise kümnendi algul testida umbes kuussada toidulisandit ning neist ligi sajas esines keelatud aineid?

Kui teate, siis jätke need teadmised meelde – sest edaspidi ei lähe elu kibedaks ainult neil, kes dopingut tarvitavad, vaid ka neil, kes ajavad asju nendega, kes puutuvad mingilgi määral kokku nendega, kes on dopingu vahendamise ja pruukimisega kuidagigi seotud olnud.

Ehk tähelepanu: kõik teie, kes te kasutate näiteks Argo Aderi nõuandeid või lasete tal endale treeningplaane koostada, mängite tulega. Selle eest, et te temaga pisutki kokku puutute, võite edaspidi saada diskvalifitseerimise.

Vaat, nii karmiks läheb dopinguvastane võitlus. Sest seni on see olnud hambutu, eriti Eestis, nagu kirjutan tänase Postimehe spordikülgedel suures loos. Kirjutan ka sellest, et edaspidi hakatakse dopinguvastases võitluses kasutama nn jõustruktuuride esindajaid, samuti tõendeid, mis on kogutud väljaspool rutiinseid dopinguproove.

Aga kõik lehte ei mahu, ja siin teile preemiaks minu blogi lugemise eest oluline teave: valmimisel on mustad nimekirjad dopinguga seotud tegelastest, kellega kokku puutumine läheb teile valusalt maksma. Minu reporteritöö andmeil on kavatsus nood patustanud tegelased kanda musta nimekirja vähemalt kuueks aastaks. Kusjuures sportlane peab selle eest ise vastutama, et tema abipersonali hulgas ei oleks tegelast, kes on mustas nimekirjas. Olgu lisatud, et nii palju kui tean, siis võib sportlasele saada saatuslikuks isegi telefonikõne, mille ta teeb mustas nimekirjas olijale, või temaga kaupluses vestlemine. Tuletan meelde neile, kes lehte ei oska lugeda, et edaspidi lähevad dopinguvastases võitluses käiku ka jälitus- jms meetodid, nii et kaevata pole teil kusagile, et teid jälitatakse ja jälgitakse.

Mulle see kõik meeldib. Kohe väga. Kui ise oled aus, siis loomulikult tahad, et kõik need, kes kas või pisut üritavad keelatud ainetest abi otsida, saaks karistada – ja täie rauaga.
******
GMC Terrain on Fisher Valley Road, Moab, Utah. 23. aprill 2012. Pildistanud Priit Pullerits. (Suuremalt vaatamiseks klikkida pildile.)

Foto 1: Dopingukontrolli koht Sotši olümpia murdmaasuusakeskuses. Foto autor: Reuters/Scanpix
Foto 2: Antidopingu laborile osutav tänavaviit Sotšis olümpia ajal. Foto autor: AFP/Scanpix
Foto 3: Dopingukontrolli ruum Sotši olümpia ajal Roza Hutori ekstreemspordikeskuses. Foto autor: RIA Novosti / Scanpix

100 Kommentaarid:

At 11:16, Anonymous Anonüümne said...

Unistada ju võib. Tegelikkus on selline, et tippfarma on dopinguküttidest 2-3 aastat ees. Lootusetu võidujooks.
Räägiks parem Urmas Klaasi tulekust Tartu linnapeaks.

 
At 11:42, Anonymous Anonüümne said...

Postimehe loos on üks lause, mis võib ajada lugejaid segadusse. Ütlete, et "Lisaks sai Borzov eluaegse treenerina tegutsemise keelu."

Tegelikult on Kolja Borzov treenerikutse äravõtmisele esitanud apellatsiooni ja seaduse järgi võib ta menetluse ajal treeneritööd jätkata. Igal juhul on Borzovi kutsetunnistus hetkel kehtiv. Kirjatüki autor võib ajakirjandusliku eksperimendi korras vabalt onu Kolja poole pöörduda, et oma ujumisoskusi lihvida.

 
At 12:07, Anonymous Anonüümne said...

Kas kavatsete ka ise vajaliku omakaitseväe antidopingu kaikameheks hakata? Kas annekteerime spordimeditsiini sihtasutuse? Occupy sports street!

 
At 12:25, Anonymous Anonüümne said...

Selle artikli kirjutaja veres peab olema kindlasti mingi halb analüütiline leid või siis on tal lihtsalt molekulid paigast ära.Räägitakse et Pullerits olevat ka Bernatski käest tolmuimejat tahtnud. Seda väidet tuleks kontrollida.
Kustjan Part

 
At 12:31, Anonymous Anonüümne said...

Loodetavasti antakse enne musta nimekirja sattumist "eksinuile" ka sõna. Teate ju küll: teisikud, nimekaimud, selja tagant sarnased, mõni vildakas oletus.
https://www.youtube.com/watch?v=OLFXLxOTYD4
Minu nimekaim on mulle piisavalt ebameeldivusi valmistanud, mis sellet, et vanusevahe tosin aastat, olen ma pidanud vastama "faktile", et ma olen välismaal purkil olles pättust teinud. Kui võimalikud valetolerantsid on nullis, siis palun väga, väga sobib see algatus.

 
At 12:35, Anonymous Anonüümne said...

Hurraa! Meid kõiki jälitatakse!

 
At 12:51, Anonymous Anonüümne said...

Õige Priit!
Toetame sind selles lõppematus võitluses

 
At 12:56, Anonymous Anonüümne said...

Meie meelest on Pullerits ikka liiga pehme, Dopinguvastane võitlus peaks olema veel palju ,palju karmim.Kõik tippsportlased tuleks panna elama kasarmu taolisesse ühiselamussse. Kui nad elavad nagu gladiaatorid vanas roomas ,range distsipliini ja järelvalve all on neid lihtsam ja odavam kontrollida. Nad sööksid ja urineeriksid koos , range järelvalve all. Igapäev toimuks suvalisel ajal sportlase ja tema isiklike asjade põhjalik läbiotsimine ja purkipissimine täiendavaks kontrolliks. Lisaks tuleks sportlastele määrata nn profülaktilisi karistusi. Kui kellelgi ikka õnnestub vaatamata tõhusatele meetmetele dopingut tarvitada, siis on ta vähemasti oma karistuse juba kätte saanud. Nii öelda igaks juhuks karistamine on hea ka sellepoolest, et nii kaob vajadus 8, 10, 15 jne aasta pärast sportlase proove taasavada ja ülevaadata, sest sportlane on oma karistuse juba niikuinii kätte saanud. see ,aga hoiaks oluliselt kokku WADA rahalisi- ja inimressursse.
Dopingpuhta spordi nimel,
Ivan Julma ja Keiser Nero järeltulijad.

 
At 13:03, Anonymous Anonüümne said...

fanaatikute soovunelmad peavad täituma

 
At 13:11, Anonymous Anonüümne said...

Raske teema. Aga eks tulevik näita. Majanduskriis paneb asjad paika. Jääb see sportlemine vähemaks. Vähemalt läänes. Rikkad riigid nagu Venemaa, Hiina, Brasiilia võistlevad edasi. Meie jääme loodetavasti sinna viletsate poole eesriiet. Pole sporti, pole probleemi. Bernadski, Ader, .... väikesed kalad. Aga juhtivad isakesed?

 
At 13:16, Anonymous Anonüümne said...

Miks peab nii kaugele minema kui Türgi, mine siit natuke üle piiri Narva poolt ja osta apteegist dopinguaineid vabalt, sest venemaal on enamus ravimeid ilma retseptita.

 
At 13:20, Anonymous Anonüümne said...

See dopinguteema on juba ära väsitanud. Ja väsitajaks on eelkõige rutiin, millest ei saa üle ega ümber. Kristjan Port on üritanud teha vaat et võimatut, aga tema hääl on üldises summas vaid hüüdjaks kõrbes. Tundub, et selles sektoris on Eestis on vaid mõni üksik tõeliselt pühendunud ja aus inimene, kes soovib oma tööd teha nii hästi ja ausalt kui oskab. Vale ja vassimine on saanud normiks ja kuna enamik inimesi on nõus müüma oma hinge kasvõi vanakuradi vanaemale, siis lootust tõele on minimaalne. Tundub, et praegu enam polegi oluline saavutada selles loos mingit selgust, pigem on sellest dopingusaagast tehtud mingi sensatsioonihõnguline järjejutt, mida on aegajalt lihsatlt põnev lugeda. Kuskil keegi menetleb aga nagu Priidu loost välja tuli, puudub Eestis juhtumi menetlusest tervik, kes näeks suuremat pilti, kes teemat haldaks. Pabril on kõik olnud ilus, aga sammud, mida on astudud, pole olnud praktilised ega efektiivsed. Ja see on tingitud üleüldisest vastasseisust, kokkumängust, sahkerdamisest, silmakirjatsemises kes teab kelle või mille vahel.

 
At 13:32, Anonymous Kapjade plaginal Prüsselisse said...

Piinlikke lugusid Eesti Täielisest Rippumatust Kuningriigist. Aadlikud omavahel

http://www.delfi.ee/news/paevauudised/eesti/riho-terras-kinkis-andrus-ansipile-nimelise-relva.d?id=68306693

 
At 14:20, Anonymous Anonüümne said...

Mitte mehed vaid lödipüksid!
Isegi kommentaariumis ei ole teist asja, ammugi siis võsa vahel vainlasele tina andma. Vanad mehed nagu Ansip relvastuvad (mis on väga õige), noored mehed klõbistavad arvutiga.

 
At 14:52, Anonymous Anonüümne said...

Urmas Klaas on väga sobiv mees Tartu linnapeaks. Usaldusväärne, eestimeelne, aus. No mida sa veel tahad? Konkreetne. Isamaaline.

 
At 15:30, Anonymous Anonüümne said...

Pisut Talupoja loogikat.
Kui seda ausust ja eetilisust üheski muus eluvaldkonnas ei hinnata ja ei eeldata, miks seda siis spordis nii väga taga aetakse? Näe Siim kandib ja susserdab nii mis kole, aga isegi vabariigi president, kes peaks olema aususe ja eetilisuse võrdkuju, süüdistab hoopis rahvast ja ajakirjanike , et nad väärt mehe pätiks tembeldasid ja talle vee peale tõmbasid. Samas Brüsselis on ta hinnatud ja lugupeetud mees ! Meie eestlased võiksime ikka võtta eeskuju suurest maailmast. Seal on igasugused kanged droogid lahutamatu spordi osa. Kui teised riigid kaitsevad oma sportlasi ja summutavad dopinguskandaale, miks peaks meie siis nagu Pavlik Morozovid käituma? Kui Kristjan on tõesti nii aus ja tore mees, siis miks jätab ta teleekraanil ja ajakirjanduses nii võltsi mulje ja ei mõju sugugi siirana? Minumeelest ei ole tema tegevus sugugi nii ideeline ja siiras. Kus on tema kommentaarid ja analüüsid siis kui vahele jääb mõni teise riigi sportlane või kui mõnes sportlikult edukas riigis dopinguskandaalid vaikselt summutatakse? Miks ei häiri teda see, et osad sportlased tarvitavad avalikult sooritust parandavaid aineid ( loe dopingut)? Haigetele ja puudega sportlastele on ju paraolümpia!!

Kükametsa kolhoosi eruagroonom Konstantin Kurg, kogu külarahva nimel

 
At 15:38, Anonymous Anonüümne said...

Samal ajal kui meie siin poliitilisi sotsiaalseid ja majanduslikke probleem arutame itsitavad dopingupätid pihku ja sepitsevaid järgmisi jõledaid pätitegusid.

 
At 15:51, Anonymous Anonüümne said...

Väga õiget juttu räägid, Konstantin. Tervisi sulle sinna eru-maale!
Hiljuti oli uudis et Norra napsas kinni 3 sportlast dopingupätti. Kes need olid? Atleetvõimleja, uisutaja, jäähokimängija. Aga kõik tundmatud nimed. Kas ei joonistu siin seaduspära? patused kinni, järelikult töö toimub. Aga mitte kunagi ei jää "legendid" vahele. Loomulikult - Björndaleni, Björgeni, veel mõne kindla võidumehe kinni nabimine oleks siiski norra renomeele kahjulik. Kas oleks meiegi pidanud Veerpalu eest Naruski ohverdama? Mine võta kinni. Pärast enesetunne kõrvetab.

 
At 15:56, Anonymous Anonüümne said...

14:52, pea nüüd vähe hoogu!
Suuremat põhulõuga ja rumalamat inimest annab isegi Reformi ladvikust leida. Reformil peab sel juhul seis juba väga nukker olema, kui mõtlemisvõimetu tegelane linnapeaks tuleb panna.
Aga kui nii, siis nii. Igal juhul tartlastele kaastunne.

11.03 eetris olnud Rahva oma kaitses - alates 35:20 minuti jagu - on mõtlemisvõimega ja lugupeetud inimesed ka selge hinnangu härrale andnud:
http://veeb.err.ee/exp/rahvaomakaitse.xml

 
At 16:12, Anonymous Anonüümne said...

Kahjyu, et meil KGB enam pole - sm. PP leiaks sealt kindlasti huvitava ja hingelähedase töökoha:)

r.

 
At 16:52, Anonymous Anonüümne said...

Kas Sparta Spordiklubi käimine võrdsustub dopinguga -

http://www.sparta.ee/spordiklubi/jousaal/tunne-jousaalitreenerit/

Sparta suusatiimi liikmed hooajal 2013/2014

Aivar Rehemaa

Martti Himma

Siim Sellis

Andre Mets

Piret Pormeister

Heidi Raju

Madis Vaikmaa

Liis Kalda

Kadri Lehtla

 
At 16:54, Anonymous Anonüümne said...

Suht paranoiline on see kirjutis Priit! Kuritegu tuleb siiski tõendada...

 
At 17:00, Anonymous Anonüümne said...

Priit palun tee intervjuu Lauri Vitsutiga ja las ta räägib sulle sellest natuke kuidas ja mille alusel Eestis neid süüdistusi esitada saab!

http://www.tallinnatv.eu/index.php?id=11618

Mõtleme taas 07.01.2014 2014-01-07

Räägime dopingust, aga hoopis teise nurga alt – kas dopinguküttide tegevus võib Eestis olla illegaalne? Rubriigis „Poolkuu“ räägime Igor Gräziniga päkapikkudest, jõulu- ja näärivanadest. Saatejuht Andres Raid.

 
At 17:38, Anonymous Warren Lödipüks Smyth said...

Toetan Pulleritsu algatust. Minu isa August Lödipüks, kes 1944. a lapsena oli sunnitud Kodu-Eestist lahkuma, minu vanaisa Juhan Lödipüks, vanavanaisa Jaagu Lödipüks - kõik Lödipüksid, kes enne venelaste sissetulekut Eestis elasid, olid ausad mehed. Nõukogude okupatsioon laostas Eestis kõlbluse põhimõtted. Eestlane ei ole enam aus, vassib ja valetab. Valetajad on Kodu-Eestis spordiliidus võimul. Meeltkosutav, kui mõnedki mehed, nagu Port ja Pullerits, veel häält teevad.

Siiralt Teie
Warren Lödipüks Smyth,
eestlane

 
At 18:34, Anonymous Anonüümne said...

Toon ka analoogse näite, mille tõid välja A.Aderi kohta: G.Kanter ja tema islandlasest endine treener, kõik teavad et V.Hafsteinson on korra positiivse proovi andnud. Kui põhjapanevad on Teie välja toodud väited? Millel tuginevad? Sest Teie kirjutatu põhjal on aeg Kanteri 9+1 tiitlivõistluse medaliga hüvasti jätta just seetõttu, et tal on olnud kokkupuude inimesega, kes on keelatud aineid tarvitanud.
Iga spordilähedane inimene mõistab, et sel viisil inimesi ausateks või ebaausateks lahterdama hakata on absurdne!

 
At 18:51, Anonymous Anonüümne said...

Einoh, selge ju, et wada & jüngrid on kehtestamas täiesti uuel tasemel eetikat, moraali ja ehk ka üldist ilmakorda.

 
At 18:54, Anonymous Anonüümne said...

Jah, just see on Pulleritsu meetod. Jäi dopinguga vahele, nüüd õpetab teisi (kasvõi oma lapsi) - järelikult on oluline tõenäosus, et õpilased ka dopingutarvitajad (Mida muud dopingutarvitajal õpetada? Mingit müstilist "ideaalset suusasammu"?) Nii see ongi. Nimesid võib igaüks ise välja arvutada. (Nagu ülalpool kommentaatorid juba teinud ongi).
P.S. Sellel meetodil on ta peenem teaduslik nimi: sotsiaalvõrgustiku analüüs, ingl k Social Network Analysis (SNA). See meetod on tänapäeval jõustruktuuride töös üks põhilisi (USAs NSA, FBI jt). Ainult Eestis ollakse nii mökud (kes küll meie jõustruktuuridele koti pähe tõmbas?)

 
At 19:07, Anonymous Anonüümne said...

Ei, 18:51 täiesti uuel tasemel eetikat otsige parem Ukrainast. Seal üks mees mängis end sellisesse seisu, et tema surm hakkas kasulik olema kõigile -nii Venemaale, Ukraina uuele valitsusele kui ka Euroopa Liidule. Ja vennike , lõpuni selgitamata asjaoludel, viskaski vedru välja. WADA mängib valgete kinnastega. Port ja Pullerits on džentelmenid..

 
At 19:14, Anonymous Anonüümne said...

Pullerits on mees, kes suudab üllatada. Tõsiselt. Mõni teine otsib endale ringi, kus siis käiab (väntab, jookseb, suusatab) mugavustsoonis lõpmatuseni.

 
At 19:18, Blogger Priit Pullerits said...

18:54, oi, te ei tea, kuidas meil jõustruktuurid võrguanalüüsi teevad - ärge unustage, et olen ajakirjanik, kellel on allikaid igal pool -, aga seda teades ei saa ma teile rohkem rääkida, paraku, sest ega vaenlane maga ja riigisaladus nõuab kaitsmist. Võin vaid öelda seda, et peaaegu kõik, kes on Eesti vastu sõjakaid tundeid väljendanud, on välja peilitud, ja seda on tõesti praeguses olukorras kosutav teada. Soovin siiralt edu ja jõudu-jaksu Eesti jõustruktuuride esindajaile! Ma arvan, et kui ma ei töötaks ajakirjanikuna, siis see võiks olla üks koht, kus võiks olla motivatsiooni töötada, et päästa meie riiki ja rahvast igasuguste russofiilsete tõbrikute käest.

Nii, seda esiteks.

Teiseks: see, millest mina olen siin ja lehes täna kirjutanud, on plaanid ja kavatsused, mis on tehtud minu arvamusest sõltumata. Ehk: ei ole mind mõtet siunata, kui hakatakse dopingupatuseid uute karmimate meetoditega püüdma.

Seda teiseks. Nüüd kolmandaks.

Milleks erutuda, kui dopingupatustajaid ja sohitegijaid karmide vahenditega kinni püütakse? Miks te neid kaitsete? Miks te neile kaasa tunnete? Sport on selleks, et selgitada ausas võistluses parim. Kui keegi teeb sohki, siis on loogiline, loomulik ja ootuspärane, et ta kõrvaldatakse võistluselt ja karistatakse reeglite rikkumise eest.

Teie kontraründed võimalike kaabakate kaitseks on mulle kui ausalt võistelnud ja dopingut mittetarvitanud inimesele täiesti arusaamatud. Ja ma olen pettunud, kui teie, minu konkurentide seas on selliseid, kes arvavad, et kaabakate vahele püüdmine on kurjast ja taunitav.

 
At 19:45, Anonymous Anonüümne said...

Taaramäega on siis ka kõik perses, oli seda vaja, võttis ju aastaid tagasi Aderi treeningutest osa. Kahju, et Priit, lootustandva ratturi tahab nüüd ära hävitada. Ragistasin aju, kas mitte vana Teppan polnud, see kes Türgis suusaasju ajas, kui seal see kasvuhormoon veel vabalt saada on... ja sitaks kahtlusi viskab Priidu fakt üles küll.

 
At 20:57, Anonymous Anonüümne said...

Et kui Kiku dopingu tarvitamine ära tõestatakse, siis käib Priit temast kauge kaarega mööda nagu pidalitõbisest? Vastasel korral on alust kahtlustada et.....

 
At 21:08, Anonymous Anonüümne said...

Samal ajal on Puutin asutanud medali "Krimmi tagasivõtmise eest", Rossija kaitseminister Šoigu on sõitnud Sevastoopolisse ja jagab seal neidsamu medaleid. Samas jagatakse Venemaa passe kõigile soovijatele. (Krimmi sissekirjutus ei ole nõutav. Soovijaid olevat nii palju, et blankette ei jätku.)
Meie? Mis meil teemaks on? (Kui on.) Ainuke mees, kes Eestis midagi teeb, on Dr Holden. Teised harrastavad salongivestlust.

 
At 21:09, Anonymous Anonüümne said...

Kõige lollim asi on see, et kui Kiku jääb süüdi 2006 asja eest ja Priit temaga peale seda aastatel 2006-2008 intervjuud teinud või suhelnud, siis asi ju puhta pees või rakendub see isegi 2008ndast aastast edasi (eeldus on siin, et 2 aastat antakse võistluskeeld). Vanameistri kiire areng Estoloppeti radadel jäi just sellesse ajaperioodi, 2009 ja 2010 ka muidugi, olid kiired arenguaastad.

 
At 21:11, Anonymous Anonüümne said...

Priit,
sul nüüd valida, kas teed uurivat ajakirjandust spordist või teed sporti ennast - sinu oma jutu järgi mõlemat korraga teha ei saa!

Kuidas siis muidu saad infot kui sportlastega ei suhtle ja ega ette ennustada ei saa, millal keegi VÕIB vahele jääda. Suhtlemine on ju kahtlane kontakt?

 
At 22:22, Anonymous Anonüümne said...

Jõustruktuurides otsustajaks saamiseks peab läbima teatud sõela - kehakaal (munder peab selga sobima ja ei tohi lotendada nagu vana triibuline kardin), vanemate tegevus nõuka ajal, lähikondsete seksuaalne orientatsioon jne. Egas jõustruktuurid pole nagu Postimees, kus töötajate profesionaalsetest oskustest on olulisem ajakirjaniku "pilkupüüdvus" ja kollased väljaütlemised. Näiteid pole vaja kaugelt otsida - Anu Saagim, Peep Pahv jne.

Nii, seda esiteks.

Teiseks: keegi ei hakka dopingupatuseid uute karmimate meetoditega püüdma. Enne kui jõuluvana oma järgmist ringi hakkab tegema, on SA Eesti Antidoping nõukogu koosseis piisavalt muutunud. Kristjan saab rahumeeli igal õhtul veloergomeetril 60 km sõita ja ei pea pressiga suhtlema.

Seda teiseks. Nüüd kolmandaks.

Kas muude eriaalade sohitegijaid peaks samamoodi liistule tõmbama kui dopingupatustajaid? Kui ajakirjanik edastab vale informatsiooni ja pärast ütleb, et "sorry, eksisin faktidega", siis on ju seesama mis sportlasel dopingu tarvitamine - "sorry, võtsin vale tableti". Teeme siis ajakirjanikest samuti mustad nimekirjad.

 
At 22:24, Anonymous Anonüümne said...

correction - professionaalsetest

 
At 22:32, Anonymous Anonüümne said...

Mind huvitab , et kas siin käib vahel mõni kristalselt aus, sirge seljaline inimene? Kes pole iial isegi õuna varastanud,vasakule mõelnud ja nii edasi? Kui selline inimene leiduks siis äkki tasuks teda kloonida? Või mis te arvate?

Lugupidamisega Timur Sirge Pioneeride Paleest

 
At 23:25, Anonymous Anonüümne said...

Pullerits on oma terviseandmed avalikustanud. Anamnees, verenäitajad, arstide juures käigud - kõik on avalik ja dokumenteeritud Pulleritsu spordiblogis. Seega Pullerits mitte ainult ei räägi aususest, vaid on ka ise eeskujuks.

 
At 23:29, Anonymous Anonüümne said...

Millega Marko vahele jäi, et nüüd vana asja eest rajalt maha võeti?
Kas ERR hakkab tegema nüüd ping-pongi otseülekandeid?

 
At 23:58, Anonymous Sass, tartlaste sõber said...

Tänases saates veel asjakohast juttu vastsetest linnapeadest ja ministritest ning uue aparaadi häälestamisest:
http://veeb.err.ee/exp/rahvaomakaitse.xml

PS. Tartlastele kaastunne ka minu poolt.

 
At 08:06, Anonymous Anonüümne said...

Urmas Klaas Tartu meeriks ja kohe. Saab ükskord sellest läppunud provintsiõhust lahti või ei saa!

 
At 08:13, Anonymous Anonüümne said...

"Aga kõik lehte ei mahu" see on korralik bullshit ikka... Seda osa lehte lihtsalt ei lastud või ei julgenud panna.

Iseenesest olen kahe käega poolt, kui selline must nimekiri tekiks, aga kas on mõtet siin blogi lugejatele valetada?! Häbi!

 
At 08:23, Anonymous Anonüümne said...

Blogi lugejad jah saavad valest kohe aru. Ja hämamisest ja santazeerimisest.

 
At 08:41, Anonymous Anonüümne said...

Urmas Klaas võiks olla jah. Ta ise tark ja targad sõbrad tal pealinnas toeks

 
At 09:01, Blogger Priit Pullerits said...

Taina- ja lollpeadele: kui mustad nimekirjad tehakse, siis need retroaktiivselt kedagi mõjutama ei hakka. St et pole siin ohtu Taaramäele ega pole ka mulle. Kui must nimekiri on loodud ja kellegi nimi sinna sisse kantud, vaat siis tuleb hoiduda temaga suhtlusest, kui tipptasemel sporti teed. Mind ja enamikku teid see nimekiri ei morjenda, sest me ei ole võistlussportlased, kelle vastu dopingukontrollid huvi tunnevad - meist enamikul pole litsentsigi (vähemalt mul küll ei ole). Kellel on aga jalgratturi või suusataja litsents, näiteks, siis too peab küll hakkama edaspidi hoiduma neist, kes on mustas nimekirjas. Nüüd saite aru või ikka mõistus ei küüni?

 
At 09:06, Anonymous Anonüümne said...

Mida tähendaks geopoliitiline krahh Eesti spordile ehk Kes pääseks Venemaa koondisse?
Deivil Tserp, Ott Järvela

Palju õnne, Eesti "spordi"ajakirjandus. Paljalt selliste mõtete mõlgutamise eest tuleks vennad ühiskonnast isoleerida. Kui see oli nali, siis sellistel teemadel ei naljatata ja kui ei olnud, siis noolivad vennad oma vaimusilmas Sovetski Spordi kohaliku korrespondendi ametikohta.

aink

 
At 09:09, Anonymous Anonüümne said...

Dopinguproove võetakse ka Tartu Maratonil. Ja mitte ainult esikolmiku käest. Ja peaks veel rohkem võtma, siis tuleb välja, mis putru hommikul süüakse.

 
At 09:13, Anonymous Anonüümne said...

Mille alusel nimekirja saab? Kas jõustunud kohtuotsuse või mõne nn mehe suva järgi?
Kuidas kohtus nimekirja koostajad seal olemist püüavad ja suudavad tõestada?

 
At 09:18, Anonymous Anonüümne said...

Täitsa asjalikult spekuleeritud, selle vahega et VF sportlastega võrdlemisel oleks tulnud võrrelda ka Läti Leedu Ukraina ja Valgevene tippudega.
Ikka väga palju rahvast suutsid nad sisse mahutada. Tegelikkuses saaks sisse ehk napp kolmandik.

 
At 09:20, Anonymous Anonüümne said...

Kuidas mina, Tartu maratoni 4000 mees peaks teadma, et apteegi tavalise käsimüügiravimi kasutamine nöhu või köha vastu läheb kirja dopinguna? See on absurd!

 
At 09:29, Anonymous Anonüümne said...

eks Kaljuveerile sai saatuslikuks Jalgpalli MM-i ostmine

 
At 09:41, Blogger Priit Pullerits said...

Lp Ain, ma olen sinuga sada protsenti nõus (09:06). Need kaks meest on saanud hakkama ikkagi idiootsusega kuubis. See on haige, see on nõme, see on riigivaenulik, see on venemeelne, see on kõik see hull ja sitt ja enamgi veel, mida need kaks meest on seal ÕLis avaldanud. Kuidas saab sellise debiilse mõtte peale üldse tulla?!? Sellele tuleb anda aasta ajakirjandusauhindade jagamisel debiilseima ajakirjandusliku materjali auhind.

Tartu maratonil osalejaile (harrastajad) rahu, ainult rahu! Mitte keegi ei saa kohustada teid dopinguproovi andma. Kui teie juurde tuleb dopinguproovi võtja, võite rahulikult keelduda. Teie ei allu dopingukontrollile. Ja kui keeldute, siis enim, mida dopinguproovi võtjad saavad teha, on teavitada võistluse korraldajaid, et näete, see mees keeldus kontrollist - aga edasi? Mitte midagi. Kõik.

Jah, see oli ammu selge, et jalgpalli MMi ostmisega ei maksa lolli mängida. Sellest sai siin blogis ka pikalt ja laialt kirjutatud. Aga kes siis kaine mõistuse häält kuulda tahab? Ikka aetakse oma jäärapäist pseudotarkust - ja nüüd on tulemus käes.

 
At 09:42, Anonymous Anonüümne said...

Kas see JalgOM pole siiski kollektiivne otsus? Ega siis Kaljuveer saa koti eurosid oma tahtmise järgi kulutada.
Marko oleks pidanud vaid JUHTIMA, tema viga oli et kippus ekraanile seletama. Kommenteerimine polnud tema rida. Eriti piinlikud olid tema jalgpallireportaazid. Ei saa täiskasvanud mees ennast emotsioonidel viia lasta. Eriti olematu eesti jalgpalli juures.

 
At 10:04, Anonymous Anonüümne said...

See Õhtulehe artikkel pole ju ainus. Tallinna loob MUN spordikooli, Martinson viskab palli õhku, et me võiks Venemaast eeskuju võtta VTK taastama - mis toimub!!!!!

 
At 10:15, Anonymous Anonüümne said...

to 9.42
Te pole vist kuulanud tema ja M.Aderi laskesuusatamise reportaaze, vot seal sai ikka kõvasti nalja! Kui just kuulajal-vaatajal nutt peale ei tulnud

 
At 10:18, Anonymous Anonüümne said...

http://www.postimees.ee/1136950/suusamaratonil-on-ka-varem-rahvasportlastelt-dopinguproove-voetud

Eesti Antidoping: Spordiseadusest tulenevalt on kõik inimesed, kes osalevad võistlustel, mis on korraldatud mõne klubi või spordialaliidu poolt, sellel hetkel sportlased ja nendele kehtivad samasugused kohustused ja reeglid nagu tippsportlastele. Ehk siis nad on ka kohustatud dopinguproovi andma kui nad loosiga peaksid valituks osutuma.

 
At 10:19, Blogger Ain Veemees said...

Priit, tänane päevateema on ikka ERR ja Marko Kaljuveer, kes istus oma toolil ikka kaua! ERR-i sporditoimetus võiks eeskujuks võtta soome telekanalite s. uudised ja nende kajastamise!
terv Ain

 
At 10:40, Anonymous Anonüümne said...

Soome spordizurnalism on väga allakäinud. Pigem eelistan juba Sääritsat ja Tiislerit kes ka 3.liiga tulemused/sportlased ette loevad kui neile selleks aega antud.

Sommid seevastu ütlevad oma sportlase 28.koha ja täna õnne kui võitja mainitakse. 2 ja 3 koha omanikest ei kuule sa kunagi. Soome spordiülekanded on ikka eriliselt pervod. Sotshist ei näidanud nad laskesuusatamist, kui seal oma sportlast kaasas polnud. Isegi uudistes vaikiti asjast. Samas vigursuusatamist kedrati 5x kordust.

Teisest küljest AK Sport on meil üle mõistuse. Uudised kestavad 10 min ja spordiuudised 25 min. Samas jälle pole midagi pika spordiuudise vastu, sest muud sealt ETV-st vaadata ei ole. Lastakse mõni iidne briti haiglaseeria otsa. Olgu siis juba kodune naiste korv ja võrkpalliliiga mõttetud tulemused ette loetud.

 
At 11:05, Anonymous Anonüümne said...

Kuidas mõjuks geopoliitiline krahh Priit Pulleritsu karjäärile? Stavka tõstetaks kahekordseks ja hakkaks saama spetzpajökki Ameerika hambapasta näol. Ameerikalike väärtuste ja elulaadi propageerimine vaenlase territooriumil on ju ohtlik ja raske töö.
Märkus. "Priit Pulleritsu" all ülal on mõeldud abstraktset, väljamõeldud tegelast, kes pole provintsiajakirjanik P. Pullerits, viimane teeb blogi ja kõike muud tasuta.

 
At 11:05, Anonymous Anonüümne said...

ETV peaks tegema otseülekandeid noorte võistlustest, suusa omadest pean silmas. Sattusin millalgi vaatama soome 30 ja 50 km MV ülekannet- päev läbi kestis. Igal klubil omad telgid, lipud jms, terve elu.

 
At 11:27, Anonymous Anonüümne said...

Lood on ikka kurvad - tubli töömees Kaljuveer saab lahti ja kintsukaapija Klaas ametisse .... kuhu me jõudnud oleme? Kas me sellist rahvusriiki tahtsime? Priit ütle oma isalik sõna sekka!

 
At 11:47, Anonymous Anonüümne said...

Aninüümsele 11:05
Kas piinlik ei oleks, kui ETV näitaks pool päeva Eesti meistrivõsistlusi, kus AV praeguseid koondislasi pika puuga võidaks ja kus mehi võistles 19 ning naisi 7. Olematu tasemega olematu kandepinnaga ala ei peagi näitama. Ning Soomes näiteks on jalgpalli MM-i näitamine YLE-le ringhäälinguseadusega pandud kohustus, nii et Soome Kaljuveer oleks koha kaotanud pigem selle näitamata näitamise pärast. Aga tegelikult ei oleks Soomes selline asi isegi võimalik, et üks erakondlik asjapulk YLE-le ettekirjutusi teeks, ning oma isiklikele ja erakondlikele eelistustele vastavalt toimetuse juhte vallandaks. Siiani ei osanud hr.Tombergist midagi arvata, aga lahkumisavalduse lauale panemine on küll mütsi tõstmist väärt.

 
At 12:40, Anonymous Anonüümne said...

Sommid seevastu ütlevad oma sportlase 28.koha ja täna õnne kui võitja mainitakse. 2 ja 3 koha omanikest ei kuule sa kunagi. Soome spordiülekanded on ikka eriliselt pervod. Sotshist ei näidanud nad laskesuusatamist, kui seal oma sportlast kaasas polnud. Isegi uudistes vaikiti asjast. Samas vigursuusatamist kedrati 5x kordust.

See on mingi nali?

 
At 12:41, Anonymous Anonüümne said...

Miks ei pidanud AV võitma? Temal hooaja esimene võistlus. Koondise mehed juba vaimselt ja füüsiliselt läbi solgutatud. Vaadake kuidas Kullamäe hädaldab et mehed ei jaksa, veavad jalgu järel. Kusjuures konkreetselt ühtegi korvpallurit ei ole kommentaarides mõnitatud nagu näiteks suusatajaid. Veerpalu poolt ka tobe ülbitseda sellise salakavala võidu järel.

 
At 12:54, Anonymous Anonüümne said...

Sportlased kaitseväelased! Tsiviilisik Ansipile kingitakse relv?!? Millegi olematu "tugevdamise" eest. Mõõga-Mantli poistemänguvad jätkuvad. Aga mis meil sellest!

 
At 14:07, Anonymous Lapsepõlve rõõmud ja mängud said...

Mul on häbi teie pärast. Õigemini meie pärast. Kinkida relv. Väljamaa diplomaadid loevad ja raporteerivad koju kuidas lahkuv former-soviet peaminister saab kingituseks Tsolti. Kõige suurema võimaliku kaliibriga. No andke andeks

 
At 14:34, Anonymous Anonüümne said...

Priit 09:01. Miks sa oma lugejaid taina ja lollpeadeks nimetad, ära arva, et tegu on lollidega, äkki on sinu enda kirjutis segane ja vastuoluline, argumenteerimine ei ole just väga tugev külg.
Kas, siis kui must nimekiri hakkab kehtima, peale seda ei tohi suhelda. Seega kui sportlane on aastaid suhelnud Bernatskiga on ta puhas poiss ja alles peale kurikuulsa nimekirja esitamist ei tohiks ta enam suhelda? Kas lugejad said õieti aru?

 
At 14:47, Blogger Priit Pullerits said...

14:34, ütlete, et argumenteerimine ei ole teil just väga tugev külg. Minu kindla veendumuse kohaselt lonkavad teil ka ortograafia ja grammatika. Võtke end kätte! Aga kuidas teistmoodi saanuks neile lugejaile öelda, kui nad ei suuda isegi sellest aru saada, et mustade nimekirjade koostamine on alles planeerimisel, aga nemad juba kirevad, et see ja teine ei saa enam võistelda, sest teda on nähtud selle ja tollega? See on sama haige, nagu see paariskülg, mille tänases ÕLis tegid kaks spordiajakirjanikku. Lugege toda - milline allasurutud ja varjatud veneihalus sealt läbi paistab.

Minu arvates võiksid nood kaks ajakirjanikku oma lolluse pärast avalikult vabandada Eesti spordisõprade ja eesti rahva ees.

 
At 14:56, Anonymous Anonüümne said...

Olen sportlane ja kaitseliitlane aga kurb on vaadata kuidas mõned komentaarid ilguvad meie kõigi aegade peaministri üle. Mees seisis nagu kalju Eesti riigi ja rahva huvide eest ja siis läheb mõnitamiseks. Mees nägi vaeva et teiesugused saaks rahus sporti teha ja näed siis ole lahke. Suusad vaja tuppa tuua ja talvekorterisse panna.

 
At 14:58, Anonymous Kaimar said...

Miks sa oma lugejaid taina ja lollpeadeks nimetad, ....
------------------------------------------------

aga õigustatult. Loe kommentaare ja otsusta ise. Kui sa just taina- ja lolpea ei ole

 
At 15:11, Anonymous Anonüümne said...

jah, selle mõttetu mölakarja kohta on Priit isegi liiga viisakalt öelnud. Tegelikult vääriks iga teine siin temalt verbaalset maksahaaki.

 
At 15:23, Anonymous Anonüümne said...

Priit ajab õiget asja. Korruptandid aga ootavad millal ta püssi põõsasse viskab. Loodame et sitke eesti mehena Priit seda ei tee

 
At 15:27, Anonymous Anonüümne said...

Me peaks Priitu toetama, aga pool kommentaariumi loobib talle kaikaid kodarasse. Tainapead ja tummahambad

 
At 15:32, Anonymous Anonüümne said...

sõjaolukorras tuleks siin paljudele sitamaja taga koht kätte juhatada.

 
At 16:31, Anonymous Anonüümne said...

Mulle ka tundub, et suur hulk on küünilisi äraandjaid, keda rõõmustab see, kui saab teistele pa*a keerata (*=s). Krt! - ma arvasin, et spordimeestega saab vähemalt asja ajada, et nendega on õla- ja küünarnukitunne. Aga tuleb välja, et suurem jagu on veel hullemaid s**tapäid, kui suvaliste jorsside hulgas (**=it).

 
At 16:38, Anonymous Anonüümne said...

re: 10:18
"Eesti Antidoping: Spordiseadusest tulenevalt on kõik inimesed, kes osalevad võistlustel, mis on korraldatud mõne klubi või spordialaliidu poolt, sellel hetkel sportlased ja nendele kehtivad samasugused kohustused ja reeglid nagu tippsportlastele. Ehk siis nad on ka kohustatud dopinguproovi andma kui nad loosiga peaksid valituks osutuma." - ja kui ei ole nõus purki pissima, mis siis? Võetakse külavõistluse 25. koht käest? Või pannakse kinnimajja?

 
At 16:43, Anonymous Anonüümne said...

" Anonüümne ütles ...
Urmas Klaas Tartu meeriks ja kohe. Saab ükskord sellest läppunud provintsiõhust lahti või ei saa!
08:06"!
Õige! Ikkagi ühe tegusaima ja dopinguvabaima alaliidu president:)

 
At 18:52, Anonymous Anonüümne said...

15:32, kas teed ära? Aadressi saad Pulleritsult. Märgusõna "Tartu 1987".

 
At 20:56, Anonymous Anonüümne said...

Blogi administraator eemaldas selle kommentaari.

 
At 22:29, Anonymous Anonüümne said...

Vladimir ja Dmitri on head lapsenimed. Ärge kartke:)

 
At 22:45, Anonymous Anonüümne said...

Ja mis see asi on mis ta ajab?

 
At 22:50, Anonymous Anonüümne said...

Make me...

 
At 22:57, Anonymous Anonüümne said...

"Sport on selleks, et selgitada ausas võistluses parim. " nii naiivne sa ei ole...


 
At 07:53, Anonymous Karl Vaart said...

Aga sellegipoolest seltsimehed,
dopingu vastu võitlemise meetodid on liiga karmid. Pealegi suurriigid, kes võistlevad omavahel medalite üldsaagis, need vist omasid ei koti nagu meil juhus oli. Või olen ma valel teel?

 
At 08:37, Anonymous Anonüümne said...

Seltsimees Vaart!
Just Teiesuguste korruptantide tõttu on Eesti sport mudas ja ebasoosingus

 
At 08:44, Anonymous Anonüümne said...

Seltsimees Vaartil võib isegi õigus olla. Ta on informeeritud inimene.

 
At 08:52, Anonymous Anonüümne said...

Kõige pikema kõrre tõmbab see, kes on kõige informeeritum. Seda esiteks. Teiseks, kõige informeeritumad seltsimehed kuulavad kõrvid kikkis ega osale sisu kasvatamises karva võrdki.

 
At 09:15, Anonymous Anonüümne said...

Kas Priit kui blogi omanik ei saaks need kikkis kõrvadega seltsimehed välja puksida? Kui nad just mingid koogli robotid ei ole?

 
At 09:32, Anonymous Informaator Kõps said...

Siis on olemas veel niisuksed seltsimehed kes seisavad vaikselt kardina taga nii et ainult kinganinad välja paistavad.

 
At 09:38, Anonymous Anonüümne said...

Kui te mehed teaksite kui informeeritud seltsimehed elavad meie keskel, hingavad meiega sedasama kevadist Tartu õhku, tallavad sedasama kriimulist asfalti mida meie teie sina ja mina, siis te kukuksite pikali

 
At 09:42, Anonymous Anonüümne said...

Karmil ajal elame

 
At 09:49, Anonymous Anonüümne said...

Priit, Vene meediakanalites iseloomustatakse Ukrainas väljakuulutatud valimisi kui "tsirkuses valitakse presidenti". Mida Sina sellest arvad ja kas üldse jälgid Vene meediakanaleid või on Sul mingid oma kanalid? Aitäh!

 
At 10:03, Anonymous Anonüümne said...

Aga mida sa anonüümne ise arvad?
Kas on raske mõista, et Priit tuntud inimesena ei saa liiga palju "arvata". Väikesel Eestimaalgi on pingeid küllaga. Kellele on vaja lisa vaenlasi? Pealegi anonüümseid?

 
At 10:22, Anonymous Anonüümne said...

Selge, 10:30. Pullerits peab nööri mööda käima. Tartu-suguses linnas eriti.

 
At 11:29, Anonymous Anonüümne said...

Informeeritud seltsimeestel on õigus. Kui ikka midagi ütelda pole, siis ei ole tarvis kommida ka. Muidu tuleb asjast üks "Tühja Jutu Manifest"

 
At 11:43, Anonymous Anonüümne said...

Aga mis seal valet on? Ukraina riik on igati silma paistnud kui "tsirkus". Eks sellel ole oma põhjus ka.

 
At 03:37, Blogger oakleyses said...

tiffany and co, christian louboutin outlet, longchamp, oakley sunglasses, michael kors outlet, michael kors outlet, replica watches, nike air max, michael kors outlet, louis vuitton, michael kors outlet, prada outlet, cheap oakley sunglasses, oakley sunglasses, gucci outlet, prada handbags, michael kors, polo ralph lauren outlet, kate spade outlet, ugg boots, ray ban sunglasses, ugg boots, jordan shoes, ugg boots, nike outlet, burberry outlet online, longchamp outlet, ray ban sunglasses, oakley sunglasses, louis vuitton outlet, michael kors outlet, louis vuitton, tory burch outlet, ugg boots, louis vuitton, louboutin, nike air max, louboutin outlet, chanel handbags, longchamp outlet, louboutin shoes, burberry, tiffany jewelry, nike free, uggs on sale, oakley sunglasses, replica watches

 
At 03:45, Blogger oakleyses said...

new balance pas cher, sac longchamp, hogan, true religion jeans, kate spade handbags, nike air max, air max, north face, ray ban pas cher, air jordan pas cher, true religion outlet, nike air max, ralph lauren pas cher, north face, louboutin pas cher, coach purses, sac guess, lululemon, coach outlet, timberland, nike roshe, longchamp pas cher, michael kors, burberry, air force, true religion jeans, lacoste pas cher, tn pas cher, nike air max, abercrombie and fitch, true religion jeans, hermes, vanessa bruno, michael kors, nike free run uk, michael kors, ray ban uk, ralph lauren uk, coach factory outlet, nike blazer, mulberry, michael kors, coach outlet, converse pas cher, nike free, vans pas cher, oakley pas cher, nike roshe run, hollister, hollister pas cher

 
At 03:39, Blogger Unknown said...

fitflops shoes
yeezy boost 350
nike huarache
michael kors
ferragamo outlet
michael kors outlet online
tods outlet
canada goose jackets
cheap snapbacks
oakley sunglasses
chanyuan12.29

 

Postita kommentaar

<< Esileht