reede, märts 21, 2014

Pullerits: Kas tõelised mehed koonduvad homme Tallinna alla?

Täna, reedel, helistasin päeval kella 12 ajal Jüri Voodlale, Tallinna maratoni peakorraldajale, et uurida, milline on rajal olukord. Ma ei hakka siin mingit stiilset lugu komponeerima, vaid ütlen otse, mida Voodla ütles: «Praegu on olukord veel kontrolli all.» Lumi on Aegviidu kandis ilusasti maas, ühtki musta kohta rajal pole.

Samas näitas termomeeter Aegviidu kandis kümme soojakraadi.

Ööl vastu tänast oli väike lumekiht juurde sadanud, kuid ühegi masinaga korraldajad rajale ei lähe, sest see tooks õhtuks kaasa ilmselt raja hävingu. Voodla ütles, et võib-olla, kui öösel pisut jahedamaks läheb, saadab ta hommikul meeskonna rada korrastama.

Kui küsisin, kas starti tuleks tulla vanema suusapaariga, vastas Voodla kindlalt: «Ja-ja-jaa!» Ja lisas: «Ekstreemsusteks tuleb valmis olla.»

Korraldajail on varuks kaks stsenaariumi. Esiteks, kui rajaolud muutuvad väga pehmeks, pole välistatud, et võistlus toimub üheringilisena ehk 20 km pikkusena. Ja teiseks, kui rajaolud lähevad ekstrahulluks, toimub lihtsalt rinnanumbritega suusasõit.

Voodla lubas, et püüab homme, laupäeva hommikul kella poole kaheksaks panna Estoloppeti koduleheküljele Tallinna maratoni kommentaaride rubriiki värskeima info selle kohta, mis on ees ootamas. Lugege sealt, enne kui kodunt välja sõidate!
******
GMC Terrain on Onion Creek Road, Moab, Utah. 23. aprill 2012. Pildistanud Priit Pullerits. (Suuremalt vaatamiseks klikkida pildile.)

Fotod 1 ja 2: Talviseid pilte Palamuse kandist, Jõgeva rattaralli raja äärest. Fotode autor: Priit Pullerits

54 Kommentaarid:

At 14:32, Anonymous Anonüümne said...

See Kõrvemaa sõit on ainuke, millele Eštoloppeti juhenditest maratoni matkasõiduna korraldamise nüanssi lisatud pole?

Sarja juhend lubab ainult aega, pikkust ja sõidutehnikat muuta

 
At 15:09, Anonymous Anonüümne said...

A ma ei saanudki aru, et kas siis koonduvad või ei koondu. No need tõelised mehed. Teaks kah mida teha, muidu vahin nagu tõetu mees kodus naise käpa all.

 
At 16:12, Anonymous Anonüümne said...

Priit,
kas Sinu arvates ajakirjanik teeb tööd telefoni abil [Kas telefon on ajakirjaniku peamine töövahend?] Jah, me teame, et noored tattninad nagu ERR Spordis põhiliselt kopi-peistivad arvuti taga.

 
At 16:20, Anonymous Anonüümne said...

kuhugi ei ole koonduda. http://www.estoloppet.ee/et/uudised?news_id=54

 
At 16:22, Anonymous Anonüümne said...

Voodla ütles.. Pullerits ütles.. Ilmateade ütles. Krt, kas see on ajakirjandus??
Arusaadav ja mõistmist vääriv, et Voodla on aus mees. Maraton PEAB toimuma.
Kasvõi suusamatk rinnanumbritega. Või väljasõit Tallinnast suuskadega.

 
At 16:42, Anonymous Anonüümne said...

Mul sama asi. Tuleks aga naine ei luba. Peab poes käima ja vaibad kloppima. Näitan ehk talle Priidu blogi. Lugegu ja teadku et eestimeelsed vennad käivad maratonidel ja kui vaja teevad koerakoonlastele säru

 
At 17:07, Anonymous Anonüümne said...

http://www.korvemaa.ee/veebikaamera

kuda moodi seal need 500 osalejat "suusatavad"?

 
At 17:17, Anonymous Anonüümne said...

Tühja maa poliitika, mida Ansipi ja Reformierakonna juhtimisel kümmekond aastat süstemaatiliselt rakendatud - ja meil on raskusi juba 500 mehe kokkusaamisega. Sõnum Urve Palole, Nestorile ja Mikserile: ärge jääge poolele teele peatuma. Põletatud maa taktika rakendajad las otsivad endale mõne teise riigi.

 
At 17:19, Anonymous Anonüümne said...

Jääb ära seekord. 18km lumepudru- mudamatka jaoks pole mõtet 300+ km autoga maha uhada. Ehk järgmine talv tuleb lumerohkem!
Kes plaanivad minna- jaksu ning pikka meelt;)))) Suusasõiduks ilmselt see ei liigitu....

 
At 17:31, Anonymous Anonüümne said...

Voodla kurvastab, 17:19!

 
At 22:08, Anonymous Valdemar said...

Mehed ärge magage! Võtke jalad kõhu alt välja!

 
At 22:18, Anonymous Anonüümne said...

Hea Valdemar, mehed ja naised on kõik stardieelses stressis ja õiget isugi põle, mis siin veel loometegevusest rääkida.

 
At 22:45, Anonymous Anonüümne said...

Huvitav video Vene uudiskanalilt Vesti. Tuleb välja, et Legkov, Võlegžanin jpt vene suusatajad on Vene julgeoleku ja sisevägede ohvitserid. Sotši OM-l osales üle 50 jõustruktuuride esindaja, nad tõid 40% Rossija medalisaagist. Olümpiamedalite eest saadi aukõrgendust. Polkovnik Legkov.. Tegu oli siis strateegilise, pikalt ettevalmistatud operatsiooniga. Põrkusid kaks plaani. Ameeriklased ajastasid Maidani-mässu olümpia ajaks (täpselt samuti nagu Gruusias 2008. a). Venelane oli aga seekord targem ja kavalam..

 
At 07:51, Anonymous Anonüümne said...

kel suusatamise vastu huvi,mingu Ebaverest läbi. Veerpalu.

 
At 08:29, Anonymous Anonüümne said...

Anonüümne ütles 20.45
Huvitav video Vene uudiskanalilt Vesti.

Tõesti huvitav video, tundub et tuima näoga valatamine valetamine on venelastel geenides. Samas ei saa ma aru, mida ajastasid ameeriklased Gruusias 2008., ehk selgitaksid.

 
At 08:44, Anonymous Valdemar said...

Hea Valdemar, mehed ja naised on kõik stardieelses stressis ja õiget isugi põle, mis siin veel loometegevusest rääkida.
---------------------------------------------------------------------------
Vaadake sõbrad! Nii nagu tõeline kuntsnik peab suutma luua, samal ajal kui naine ja lapsed teises toas näljast karjuvad, niisamamoodi peaks suusataja/jooksja/jalgrattur suutma postitada sotsiaalmeediasse 5min enne starti ja 10min peale starti. Sest aja nõue on selline. Prioriteet number üks on raporteerida s-meediasse oma ootustest tulemustest nägemustest ja põhiline sellest mis TUNNE on/oli. Tulemus ei ole nii tähtis, TUNNE on on palju palju tähtsam. Ning see et oled suuteline seda TUNNE-t s-meediaga jagama. Ning samal ajal silmas pidama et rütm, nõtkus, hoog, plastika, emotsioon, allhoovus oleksid kirjutisse orgaaniliselt sisse põimitud. Et lugejal tekiks omakorda TUNNE, et ta on tunnistajaks millelegi erakordsele. Alla selle pole mõtet mitte üritatagi. Tõsine meister peaks olema suuteline postitama akti enda toimumise ajal. Ehk on see veel tulevikumuusika.

 
At 09:11, Anonymous Anonüümne said...

http://sport.postimees.ee/2736334/kullamae-tanas-raskes-seisus-voidelnud-mangijaid

Kas eestlased on füüsiliselt nõrgemad kui teised rahvad? Näib nii. 2 päevase vahega peaks suutma ikkagi taastuma. Eriti veel et kaotusmäng ungarlastele lasti viimased 3 veerandit sirge jalaga. Leedus tuli hädine 52:50 võit mingi tundmatu piimakombinaadi üle. See on väiksem veel kui Valga Velg. Eesti suurklubi ei saa jagu pisikesest amatööride külapundist. Treener veel tänab ajakirjanduses?

 
At 10:27, Anonymous Anonüümne said...

Tegelikult on eestlased väga kõvad mehed. Võistlustel väljamaal ei paista see ainult välja. Ebaõnn noh.

 
At 11:45, Anonymous Anonüümne said...

Nüüd on täielik Delfi. Cramo mähkmetes lapsfännid tuututavad juba ka Pulleritsu blogis. Priit peaks otsustama kellele ja miks ta seda seda blogi peab. Statistikaga on vahva ülemuste ees kelkida, aga kas siis kvaliteet tuleb täielikult prügikasti visata?

 
At 11:59, Anonymous Anonüümne said...

Palju õnne jooksumees Contrale juubeli puhul!

 
At 12:01, Anonymous Anonüümne said...

08:29, ajastamisest sõltub väga palju, sageli kõik. Vaata maakaardile ja küsi, kas Rossija piir hakkab jooksma mööda Dneprit.

Kristo Reinsalu kirjutab oma blogis: "Miks peaks tegema kõike nii nagu teised teevad. Kui ma peaksin jooksma vahetpidamata – 100 päeva jutti, siis oleksin ületreeninguga varsti audis. Sellel puudub igasugune loogiline põhjendus. Ootaksin hommikujooksu filosoofia lahtiseletamist, et sellest ei saaks pilates, millega oskamatud ennast ära lõhuvad. Samuti ei ole hommikujooks päeva ainus liigutamine, vaid pigem ikka normaalne, tervislik lendstart algavale päevale." Väga hästi kirjutab. Kristo Reinsalu on kõva jooksumees, kellel pea lõikab.

 
At 12:03, Anonymous Anonüümne said...

Cramo mähkmetes lapsfännid tuututavad ....

vaataks asju ikka suuremas plaanis. Veendumaks selles et Eesti pallimängud kiratsevad (mida Eesti koondise kohtumine 2x Gibraltariga ja Islandiga muud on) ei pea olema Kraamu fänn mitte. Selmet pea liiva alla pista ja väikesest rahva-arvust soiguda võiks siiski ausalt endale tunnnistada, et korvpall on kehvakesem kui kunagi varem iseseisvuse ajal. Mansad on tugevdatud mustanahaliste leegionäridega, aga tulemust ikka neetu. Eks paljuski peab raha taha pugema,
Kuidas siis nii? Inimesed teevad 5 päeva nädalas tööd, maksavad maksu, aga raha ikka ei ole?
Sa võid ju Roki fänn olla, aga vaata peeglisse? Objektiivse pildi saamiseks. Ei suuda? No küsi siis mõne lätlase või leeduka käest (kes loodetavasti ei ole Kraamo fännid) mida nad arvavad Eesti korvpallist? Nad vastavad kindlasti viisakalt et Eesti koss on nõrk, vaid Rokk on tasemel tegija.

 
At 12:08, Anonymous Anonüümne said...

Kahjuks ei ole Kontra ei kirjamees ega ammugi mitte jooksumees. Sörgil ja jooksul on ikka oluline vahe.
Mees on leidnud endale sellise hillarkohvi nishi, temasugust "autoriteeti" on 24h meedial vaja.

 
At 13:50, Anonymous Anonüümne said...

Mida ütleb Piibel selle ürituse kohta?

 
At 14:33, Anonymous Anonüümne said...

Kristo Reinsalu on jooksumees. Contra ja Dr Holden, jah, ikka seasörgimehed. Aga tublid mehed sellegipoolest. Ja kõik kirjutavad hästi!

 
At 14:34, Anonymous Anonüümne said...

Ahjaa, Rünno Ruul muidugi on ka väga kõva jooksumees.

 
At 14:47, Anonymous Anonüümne said...

Tõelised mehed koonduvad homme Tallinna alla?

Mida ütleb Piibel selle ürituse kohta?

Kord juba koondusid. 1343a Jüriööl. Kurnajad löödi koos naiste lastega mättasse (Piibel seda õpetab et kogu soo peab ära kaotama. Ei põlvepikkust poisikest ka saa ellu jätta). Kahjuks jäid eesti mehed poolele teele, nagu palju kordi varem ja mitmeid kordi hiljem. Ka täna.
Ju siis pole Kõigevägevam seda maad eesti meestele lubanud.
Tegemist on iukirjandusliku eksperimendiga, muidugi on ohtlik jätta see blogisse lugemiseks. Enesetsensuur on valus, aga teatud kohas (veristatud Eestis) vajalik.
Vaadake kuhu me jõudnud oleme. Kannatanud eesti kust paljud suured naabrid üle käinud, on maailmarahule ja humanismile väga ohtlik paik.

 
At 16:28, Anonymous Anonüümne said...

Ikka Tallinna alla.
ESTL-i möga ja selle kuulamine on isegi pededele vabatahtlik, ning järelikult pole koolide õppematerjal. Oma jura saavad nad ajada ainult seal, kuhu kutsutakse, kuid koolidesse eriti ei kutsuta, kuna pedekoolitus pole õppekavas. HTM on oma pedefoobsusehirmus kogemata kinnitanudki, et nad seda möga karistamatult levitada tohivad. Seda pėdestunud jura aetaksegi tegelikult pededele, et nad teineteise perseid puhta ribadeks ei rapiks, sest nende paikamine läheks Haigekassale kalliks. Muidugi lisandub ka kartus pedefoobseks riigiks/asutuseks/arstiks/etc. tembeldatud saada.
Normaalsetele inimestele teadaolevalt on igasugune pėeseks niivõrd ilge, räpane ja terviseohtlik perverssus, millega tegelevad ehk vaid üksikud, eriliselt väärakad pervarid. :D

 
At 17:41, Anonymous Anonüümne said...

Anonüümne ütles 12:01 "ajastamisest sõltub väga 9,palju, sageli kõik. Vaata maakaardile ja küsi, kas Rossija piir hakkab jooksma mööda Dneprit."

Minu küsimus oli, mida ameeriklased Gruusias ajastasid?

 
At 18:50, Anonymous Anonüümne said...

17:41, kas me tõesti peame siin A-st B-st, asjust, mis kõigile selged, rääkima? Pulleritsu blogi eeldab lugejatelt teatud taset, ettevalmistust. Mõistlik küsimus oleks hoopis kas Venemaa võiks teha Saksamaaga vahetuskaupa Kaliningradi oblast Donbassi ja Odessa vastu? Ärge öelde, et see on mõeldamatu, sest Vene- ja Saksamaa on ajaloos juba kaupa teinud.

 
At 19:48, Anonymous Anonüümne said...

Anonüümne ütles 18:50 " kas me tõesti peame siin A-st B-st, asjust, mis kõigile selged, rääkima? "

Aga miks mitte, palun seleta mulle A-st ja B-st peale, mida ameeriklased Gruusias ajastasid, siis saame sinu hullumeelsete ideedega edasi minna.

 
At 21:14, Anonymous Anonüümne said...

18:50, on sul mune või ei? Kuulaks ka huviga nii A-d kui B-d.
Käib mingi keerutamine ja veiderdamine nigu gümnaasiumi tüdrukutel.
Aga võib-olla tõesti, tüdruk oledki?

 
At 21:55, Anonymous Anonüümne said...

Vot-vot, jõudsid ise A-B juurde välja. Tubli! Mune on vaja poliitikas. Kusjuures munadega poliitikud on viimasel ajal peam. naised. End. riigisekretär Rice, Victoria "Fuck the EU" Nyland, Hillary Clinton. Meespoliitikud aga vastupidi, Ukraina näitel nende Brüsseli-mees Ljaško, mhk, nn teistsuguse orietatsiooniga.

 
At 22:27, Anonymous Anonüümne said...

Anonüümne 21:55 ütles "Vot-vot, jõudsid ise A-B juurde välja."

Kremli internetbrigaadid ka Pulleritsu blogisse sisenenud, eks see ole omamoodi kvaliteedimärk, aga ikka ei ole vastust, mida ajastasid ameeriklased Gruusias?

 
At 22:28, Anonymous Anonüümne said...

Nagu kuulda on olnud, said täna Tallinna maratonil osalenud päevast suurepärase elamuse. Pigem ka nii oli, sest kõik mis on teistsugune kui harjumuspäraselt, tekitab üldjuhul meeldivat elevust.
Estoloppeti lehel on toodud ka hea kokkuvõte rajaoludest:
http://www.youtube.com/watch?v=yactWvpxXas

 
At 23:28, Anonymous Anonüümne said...

Estoloppeti õppetunnid?
Priit, nagu ikka, oleks ainuke mees, kes suudaks asja hästi kokku võtta.
Otepää-Tartu maratonil 2014 on uuendus:
"Jooksjate tuttavad on lubatud autode ja jalgratastega rajale jootma ja kaasa elama." (Juhendist)
Aga IAAFi reeglid!? Kas sellised tulemused on edetabelikõlbulikud? Või on "jooksuhulludel" ükspuha?
Pullerits mäletatavasti jäi aastate eest sealsamas Otepää-Tartul vahele. Kas nüüd tuleb reabilitatsioon ja puhas poiss?

 
At 07:26, Anonymous Anonüümne said...

Viimasele. Priit pole kindlasti kunagi Otepää-Tartu maratonil, mis on 42,2km jooksnud ja veel vähem vahele jäänud. Kunagi lippas jah läbi mitmed aastad Otepäält Elvasse-jooks millel pikkust veidi enam, kui 23km

 
At 08:52, Anonymous Anonüümne said...

Mina jäin kunagi aastate eest Otepää-Tartu vahele ja seda just seepärast, et jootjaid oli vist ainult üks brigaad, kes oma autoga ette sõitsid , laua püsti panid ja jooksjad ära jootsid. See töötas seni, kui esimeset ja minu vahe venis üle 5 km, siis olid jootjad enne minu (ja veel mõne aeglasema) juba topsid kokku korjanud ning järgmises punktis liidritele vett jagamas. Eks see muudatus ehk seepärast tehtigi, et jootmiseks neil enestel resurssi ei ole.

 
At 10:21, Anonymous Anonüümne said...

Luapäeval koondus pea 300 inimest Tallinna külje alla Tabasallu jooksma. Tuntumatest M.A. 4 tundi oli hea virgutus suusatamisega kängunud jooksulihastele.
Metsas oli paiguti lund ja jääd ka.
http://xtsport.ee/ftp/Talverogain2014/results.htm

 
At 11:18, Anonymous Anonüümne said...

Miks panevad vanemad oma lastele inglisekeelseid nimesid? Kas nad ei usu Eesti tulevikku? Usuvad, et eestlased langevad taas võõrvõimu ikka alla, neilt võetakse ära poliitilised õigused ja eesti keel surutakse nn "köögikeele" seisusesse. Eesti nimega ei saaks enam head töökohta jne. Ettenägelikult pandud nimed päästaks siis orjusse langemisest.

 
At 12:16, Anonymous Anonüümne said...

Perekond Kadakas Hiiumaal pani oma lapse nimeks Cairo-Caspar. Kuidas päästab see härra C-C Kadakat orjusesse langemisest? Mina ei jaga seda lahti.

 
At 12:23, Anonymous Anonüümne said...

Et kui eesti peaks vallutatama ja eestlased tahetakse välja saata või ära hävitada [nagu Piiblis öeldakse - et põlvepikkustki poisikest ei jääks järele], siis kuidas kindlaks tehakse, kes on eestlane, kes mitte. Ikka nime järgi. Meil ei ole ju märki otsaees.

 
At 12:30, Anonymous Anonüümne said...

jutt on eesti meistrivõistlustest tennises:

Üksikmängu finaali jõudisd meestest Morten Ritslaid ja Kenneth Raisma ning naistest Julia Matojan ja Birgit Burk. 2012. aasta suvel maailma edetabelisse pääsenud, kuid nüüd Eesti edetabelis alles 26. kohal asunud Ritslaidi finaalipääs polnud ehk suur üllatus, kuid siiski peeti tema tabelipoolel peamisteks soosikuteks pigem karikakaitsja Christopher Robin Klettenberg ...................


nad on end paljastanud kui eestlased. Seega ei pääse Morten Kenneth Gerthrud Cairy ega Christopher väljasaatmisest. Ega isegi Joseph. Vaid Casparil on lootust.

 
At 12:33, Anonymous Anonüümne said...

Või nagu Saaremaal pannakse nimeks näiteks Andi. Ändi, Andrew, Andy. Et kui lähed Lipuvardasse (Flagstaff, Arizona, USA) treenima, siis saab öelda "Hi, Andy! How are you?" ja jälle elus kergem. Lembitu, Õigelemb jt eesti nimed aga kalmukünka all.

 
At 12:40, Anonymous Anonüümne said...

Andi pole veel kõige hullem. Hiljuti oli telekas noor eesti pere. Lapse nimi Joseph


Kenneth on iga kell parem kui Kennet
Birgit on parem kui Piret
Joseph on parem kui Joosep
ja nii edasi kuni lõpuni

 
At 15:30, Anonymous Anonüümne said...

Heatõiv
Helemeel
Kaunis
Lõmm
Manivald
Mehine
Säinas

Need on Eesti nimed. Kõik need Priidud, Tõnud, Matid, Karlid jne hoidku omakeelsete nimede kohalt suu küll koomal.
Enamik nn eestikeelseid nimesid, mis hetkel Eestis levinud, on kasutusel vaevu paar inimpõlve.

 
At 16:11, Anonymous Anonüümne said...

ei ole Priitudel T¨nnidel Matidel viga midagi.

Protesti tekitavad eputavad nimed mis vööraid tähti sisaldavad

c w y z

Edward
Carl-Eric
Chris
Andy

siis veel Arthur Kenneth Gerthrud

 
At 19:30, Anonymous Anonüümne said...

Suurtest suusariikidest...
Soome MV sartis 150 naist ja üle 200 mehe, 60 teatemansat ja tänase ilmaga sõitis pea 150 meest 50 km.
Laskesuusas juhtis lätlane MK etappi enne viimast laskmist ja ainult oma lollus jättis ta lõpuks seitsmendaks.
Eesti MV klassikadistantsidel lõpetas 7 (loe ja kirjuta seitse ) naist ja 19 meest.
Jajah.

 
At 21:17, Anonymous Anonüümne said...

Moskvas on kuumarekord: + 13,8 C. Kas tuleb palav suvi?

P.S. Priit, on ju tore, et vargad valitsusse ei pääse?

 
At 03:37, Blogger oakleyses said...

tiffany and co, christian louboutin outlet, longchamp, oakley sunglasses, michael kors outlet, michael kors outlet, replica watches, nike air max, michael kors outlet, louis vuitton, michael kors outlet, prada outlet, cheap oakley sunglasses, oakley sunglasses, gucci outlet, prada handbags, michael kors, polo ralph lauren outlet, kate spade outlet, ugg boots, ray ban sunglasses, ugg boots, jordan shoes, ugg boots, nike outlet, burberry outlet online, longchamp outlet, ray ban sunglasses, oakley sunglasses, louis vuitton outlet, michael kors outlet, louis vuitton, tory burch outlet, ugg boots, louis vuitton, louboutin, nike air max, louboutin outlet, chanel handbags, longchamp outlet, louboutin shoes, burberry, tiffany jewelry, nike free, uggs on sale, oakley sunglasses, replica watches

 
At 03:45, Blogger oakleyses said...

new balance pas cher, sac longchamp, hogan, true religion jeans, kate spade handbags, nike air max, air max, north face, ray ban pas cher, air jordan pas cher, true religion outlet, nike air max, ralph lauren pas cher, north face, louboutin pas cher, coach purses, sac guess, lululemon, coach outlet, timberland, nike roshe, longchamp pas cher, michael kors, burberry, air force, true religion jeans, lacoste pas cher, tn pas cher, nike air max, abercrombie and fitch, true religion jeans, hermes, vanessa bruno, michael kors, nike free run uk, michael kors, ray ban uk, ralph lauren uk, coach factory outlet, nike blazer, mulberry, michael kors, coach outlet, converse pas cher, nike free, vans pas cher, oakley pas cher, nike roshe run, hollister, hollister pas cher

 
At 03:48, Blogger oakleyses said...

bottega veneta, giuseppe zanotti, mac cosmetics, nike air max, north face outlet, longchamp, lululemon, soccer jerseys, mont blanc, new balance, celine handbags, baseball bats, oakley, ralph lauren, babyliss, louboutin, valentino shoes, insanity workout, vans shoes, nike trainers, iphone 6 cases, asics running shoes, reebok shoes, mcm handbags, beats by dre, ferragamo shoes, chi flat iron, hollister, jimmy choo shoes, nike huarache, wedding dresses, nfl jerseys, instyler, p90x workout, ghd, north face outlet, herve leger, abercrombie and fitch, iphone 6s cases, iphone 6s plus cases, iphone cases, hollister, soccer shoes, ipad cases, birkin bag, nike roshe, s5 cases, iphone 6 plus cases, timberland boots, iphone 5s cases

 
At 03:51, Blogger oakleyses said...

louis vuitton, converse, canada goose outlet, michael kors outlet, michael kors handbags, pandora jewelry, moncler, hollister, ray ban, sac louis vuitton pas cher, moncler, lancel, ugg boots uk, bottes ugg, doke gabbana outlet, moncler, coach outlet, montre pas cher, louis vuitton, moncler outlet, canada goose, louis vuitton, moncler, michael kors outlet online, doudoune canada goose, thomas sabo, moncler, karen millen, juicy couture outlet, toms shoes, wedding dresses, converse outlet, canada goose, moncler, vans, marc jacobs, links of london, hollister, pandora jewelry, moncler, canada goose uk, ugg,uggs,uggs canada, nike air max, swarovski, canada goose, pandora charms, ugg,ugg australia,ugg italia, swarovski crystal, supra shoes, canada goose, pandora charms, barbour jackets

 
At 06:00, Blogger jeje said...

true religion jeans
nike zoom
lacoste
true religion uk
nike dunks
nike mercurial vapor
patriots jerseys
nike lebron 14
timberland boots
nike huarache

 

Postita kommentaar

<< Esileht