esmaspäev, detsember 30, 2013

Pullerits: Kuidas aasta lõpu eel sain kõva märgi maha?

Aasta peab ju lõpetama millegi võimsa, meeldejäävaga, mis võtab kõik eelnenu kokku. Ja nii lähebki. Pole teada, kas kusagil maailmas on kellegi blogi jõudnud teatrilavale. Kindlasti ei ole seda juhtunud Eestis. Kuni esmaspäeva, 30. detsembrini 2013.

Sel õhtul jõuab Vanemuise lavale minu spordiblogi põhjal loodud etendus. Jah, see on nii, ei ole siin mingit bluffi.

Vanemuise draamajuht Tiit Palu isiklikult on pannud kokku etenduse, mis põhineb blogi sissekannetele (mitte kommetaaridele). Nagu ta seletas, olles mu blogi jälginud sellest ajast peale, kui jättis neli aastat tagasi suitsetamise ja hakkas üle paarikümne aasta treenima, lähtus ta järgnevast: tänapäeval on edukas inimene tervislike eluviisidega; omaette nähtus on isiklike mõtete jagamine moodsates tehnoloogiates (FB, blogid, Twitter jm); näitlejate abil võiks elustada ühe subjektiivse vaate elule ja sporditegemisele; see võiks olla tuntud ja armastatud inimese vaatepunkt.

Palu tunnistas, et on mu blogist saanud nii innustust kui leidnud uusi vaatepunkte ja nalja. Kuid ta lisas, et etenduse eesmärk pole ainult meelelahutuslik, vaid ka millegi olemusliku tabamine. Ühtlasi kinnitas ta, et etendus tuleb südamlik, heatahtlik ja naljakas.

Palu on võtnud blogi lõppeva aasta sissekannetest 15 lõiku, mis katavad kõiki kuid. Ta on neid kärpinud, kuid pole omalt poolt lisanud sõnagi. Näitlejad Riho Kütsar, Tanel Jonas, Ragne Pekarev ja Palu kehastavad vihjamisi inimesi, kellest parajasti juttu, rõhutades emotsioone ja tõstes etenduse käigus pidevalt tempot. Palu sõnul sarnaneb see NO99 teatri aktsioonidega (à la kiirreageerimisteater).

«Me jagame ühe kirgliku inimese vaadet elule,» resümeeris Palu. «Läbi 15 katkendi tõuseb esile mu meelest terve ja ilus pilt inimesest, kes peab oma võitlust. Olgu see eeskujuks meile kõigile!»

Ja kas pole ilus sündmus aastalõpuks?

Head vana-aasta lõppu!
******
Colorado River seen from Poison Spider Mesa, Moab, Utah. 22. aprill 2012. Pildistanud Priit Pullerits. (Suuremalt vaatamiseks klikkida pildile.)

Foto 1: Aasta lõpus jagatakse ikka tunnustust. Venemaa president Vladimir Putin annab Venemaa teenelise artisti tunnistuse Kristina Orbakaitele (42), kelle ema on... kes teab? Foto autor: ITAR-TASS/Scanpix
Foto 2: Talvemuinasjutt: majad paksu lume all Šveitsis Bedertto külas Ticinos tänavu 27. detsembril. Foto autor: AP/Scanpix

37 Kommentaarid:

At 11:21, Anonymous Anonüümne said...

Kristina Orbakaite ema on Alla Borisovna.

 
At 11:36, Anonymous Anonüümne said...

Ja Alla mees on kelle klassivend?

 
At 12:01, Anonymous Anonüümne said...

Rajainfo tehvandi.ee, 30.12.2013 09:52
Seoses erakordselt sooja talvega on Tehvandi Spordikeskuses kahjuks osaliselt sulanud ja seega läbimatu 1,7km eelmise talve kunstlumest valmistatud suusarada. Ootame külmade saabumist ja uut lund!

 
At 13:59, Anonymous Anonüümne said...

Jaa, sellest võib päris humoorikas tükk tulla, kuid nagu ikka, palju sõltub materjalile lähenemisest ja rõhuasetustest. Aga kuna tegu proffidega, siis pigem võib loota paljulubavat sooritust.
http://www.vanemuine.ee/vanemuise-aastalpuball-2013

Kas blogis otseülekanne ka tuleb? Moodsal ajal piece of cake.

 
At 16:03, Anonymous Anonüümne said...

"Harrastussportlase surm"
Ühe spordiharrastaja downhill.
Doktor Kips, ropu suuga, kuid hea südamega määrdemees Ivard, Lõuna-Eesti ärimehest harrastaja Art, endine tippsportlane Jaanus, kelgunööriga väliseestlane Leonardo - kõigi nende tegelaste etendamisega saavad Tiit Palu tiimi näitlejad suurepäraselt hakkama. Eriti efektne on lõpustseen, kus füüsiliselt, moraalselt ja professionaalselt pankrotistunud peategelane oma suusad katki murrab.

 
At 17:04, Anonymous Anonüümne said...

Küsimus, kus on Tartus hea rulluisurada, piisavalt pikkust, et ei läheks nüriks edasi-tagasi või 1 km ringi sõitmiseks.

 
At 17:12, Blogger Priit Pullerits said...

Mööda Räpina maanteed välja on päris hea lõik tee kõrval.

 
At 17:42, Anonymous Anonüümne said...

Ja Orbakaite isa on leedukas tsirkuseartist

 
At 18:27, Anonymous Anonüümne said...

Lõpustseeniks leiab blogist palju sobivat materjali. Näiteks väga mõjus on, kui peategelane rebib lõpus endal numbri seljast. Või müüb suusad maha, samal ajal kustub aegamööda valgus (et võimaldada vaatajatel õigel ajal lahkuda). Või seisab sirgelt ja kummis rinnaga, otsustuskindel pilk suunatud kaugusesse, Postimehe juristi selja taga.

Ka etenduse ajaks on palju mõjusaid stseene. Näiteks võib peategelane visata etenduse keskel mitu juhuslikult valitud vaatajat saalist välja, panna teistele peale needus, nimetada veel mõnesid lollideks ja dolbojoobideks jne. Väga palju annab etendusele juurde, kui vaatajatel etenduse vaatamine teatavaks ajaks hoopis ära keelata, tõmmates keset etendust äkitselt lavale eesriide ette.

Pärast etendust tuleb külastajatel täita küsitlusleht, millel on küsimus "Kas see etendus on Eesti parim?" ning selle all üks kastike vastusevariandiga "Jah".

 
At 19:39, Anonymous Anonüümne said...

Tartu Maratoni stseenis (7 min), mis on etenduse üks kandvamaid massistseene, löövad Tiit Palu kõrval kaasa ka Ahti Puudersell jt Pärnu "Endla" teatri näitlejad. Ülevalt lastakse alla lavats, kust kõneleb Doktor Holdeni vaim. Jne

 
At 19:43, Anonymous Anonüümne said...

"Kuidas ma täitsin eesmärgi ise hakkama saamata" (M. Konnula)
"Miks ma ei jookse detsembris maratone?" (A, Keba)
* Maru palju epigoone ja jäljendajaid on Priidule tekkinud

 
At 19:46, Anonymous Anonüümne said...

Nendel kahel küll pole mingit tarvidust Priitu mitte milleski jäljendada.

 
At 20:11, Anonymous Anonüümne said...

Keba viimane blogikanne on tõesti hea, kindlasti väärt läbi lugeda. Erinevalt Pulleritsust ei hakka A. Keba vassima ega keerutama, vaid annab püstitatud küsimusele selge ja ammendava vastuse.
M. Konnula blogis käib aga jutt sinka-vonka nagu ei-tea-mis-asi. Konnula on muide mees, kes "Loomingus" (Nr 12/2013) on avaldanud luuletekste nagu:

elu võib tõesti olla nagu jooks
mõned katkestavad
mõned saavad haamri
aga kes on õige tempo valinud
sellel sujub terve distants

jne jne, pikalt

Kui see on Pulleritsu tekstidest parem, siis on Pullerits Anders Auckland!

 
At 23:00, Anonymous Anonüümne said...

Küsimus, kus on Tartus hea rulluisurada, piisavalt pikkust, et ei läheks nüriks edasi-tagasi või 1 km ringi sõitmiseks

1. Raadi- Kõrveküla- 3 km, aga asfaldis kohati augud
2. Tartu- Kõlitse- 5 km, aga asfalt kole prügine ja kiviklibune
3. Märja- Lasita majatehas- 4 km, momendil vist parim.
4. Räpina mnt alguses, aga vist alla 3 km

Seega head vaeianti ei ole.

aink

 
At 10:07, Anonymous Anonüümne said...

С наступающим, Priit!

 
At 12:00, Anonymous Anonüümne said...

Käisin aastalõpuballil ja üllatus oli suur, et Pulleritsu hakatakse jäöjendama.

Pettumus aga oli suur, kuna jäljendatud Pullerits meenutas pigem Rein Langi ja Urmas Otti kui Priitu ennast. Reaalsusega sisuliselt pistmist polnud.

Kugi süžee oli kohati humoorikas, loeti blogist ette katkendeid, mis on igal juhul antud blogi kirjutajat mõnitavad. Samas tuli selgelt välja küll ühe Eesti mehe arvamus iseendast ja endaga seotud spordist.

 
At 18:04, Anonymous Anonüümne said...

Hea meel on teatada, et Pulleritsu blogi valiti Eesti Anonüümsete Netikommentaatorite Assotsiatsiooni pidulikul aastakonverentsil 2013. aasta KÕIGE MÕJUKAMAKS spordiblogiks. Pulleritsu blogi mõjukusindeks on 117,6. Palju õnne!

 
At 18:29, Anonymous Anonüümne said...

Head vana aasta lõppu Priit. Et ranne kiirelt paraneks ja saaksid suusaradadele naasta. Dendropargi maailmarekordi nimel läheb uuel aastal kõvaks kemplemiseks.

 
At 19:30, Anonymous Anonüümne said...

18:27 aasta parim sissekanne siin blogis. PP üllitised kaasa arvatud.

 
At 01:32, Anonymous Gabriel said...

HEAD UUT AASTAT, MEHED!

 
At 02:53, Anonymous Anonüümne said...

Tere Gabriel, hea sindki jälle näha Voore taga metsas.
Head uut spordiaastat!
Ivo

 
At 14:13, Anonymous Anonüümne said...

Üks positiivne joon möödunud aastast: Holden läheb rahvaspordiüritusele elektrirongiga(foto tõenduseks tema blogis). Väga positiivne joon - kasutada ühistransporti, seejuures veel ökoloogiliselt keskkonda vähem koormavat. Priit, kui käis veel maratonidel, hankis alati küüti, ei pannud oma "ameeriklasele" hääli sisse.
Vähem positiivne: autode parkimine üritustel metsa alla.

 
At 21:05, Anonymous Anonüümne said...

14:13, mis seal positiivset on, kui keegi sõidab 1 kord rongiga. Isegi Jüri Mõis sõitis kord trammiga....

 
At 00:46, Anonymous Anonüümne said...

PP, sa ikka ise kuulsid oma kõrvaga, mida jubedat nad sinu kohta kokku näitlesid?
Viru maratonini on 2 nädalat, Tartu omani 6 nädalat, mis tunne on, seltsimehed? Varsti kevad.

 
At 03:35, Anonymous Anonüümne said...

Eesti ajakirjandus on surnud. Pole. Haihtus. ERRis on koha sisse võtnud narrid, poosetajad ja p.sakeerajad. Erameedias pole olukord parem. Lepa konstateering Delfis on täpne. Või nagu ütles üks kommentaator: kõik püüavad mitte välja näidata, et kaptenit levas polegi.
Parem pole olukord ka siin blogis. Schibstedi ajal oli mehel veel taset, kuigi lõpus oli allakäik juba selgelt tunnetatav.
Maratonide osas aga kas tõesti Viru, Tamsalu, Tartu, Tallinna jt korraldusstaapides tellitakse praegu usinalt rinnanumbreid, remonditakse rajatraktoreid, puhastatakse trassi, sõlmitakse mustikasupi hankelepingud, münditakse medaleid ja trükitakse diplomeid - tehakse kõiki neid ettevalmistustöid, millega osavõtumaksude aasta aega ettemaksmist põhjendatakse? Kui nad Virus (aga samuti Tamsalu ja Tartus) sellega praegu tegeleksid, siis iga ärilise mõtlemisvõimega inimene kahtleks nende korraldajate terves otsustusvõimes. Pigem võiks uskuda, et see nii ei ole. Millega siis staapides tegeldakse? Istutakse rahahunniku otsas ja mõeldakse millal ärajätmisteated välja saata? Mõistetav, et kellelegi ei meeldi - neid teateid saada ega ka saata. Peavoolumeedia vaikib. Arusaadavalt vaikib Postimees, Estoloppeti meediapeasponsor. Kaua suudetakse vaikimist pidada?
On üks väike kontingent, keda probleem eriti ei koti. Need, kellel võimalus minna välismaratonidele. Jizerska Padesatkale, Vasale, Sotši. Jah, ka meie peaminister.

 
At 11:17, Anonymous Anonüümne said...

Anekdootihommikusöök Äštoloppeti finantsosakonnas (otse rahahunniku kõrval):

“Ega tali taeva jää!” ütleb vanarahva tarkus.

Ahahahaaaa!

 
At 12:06, Anonymous Anonüümne said...

Kustkohast need kopikakoid on kommima pääsenud? Pulleritsu eeskuju nakkav??!

 
At 14:32, Anonymous Anonüümne said...

Teagi, kas see oli nüüd märk või mark.

 
At 18:10, Anonymous Anonüümne said...

Ilmajaama prognoos: jaanuari lõpus läheb järsult külmaks

Kõliseb!

 
At 00:41, Anonymous Anonüümne said...

Ja veebruaris saabub kevad

 
At 12:03, Blogger Unknown said...

qihang0904,michael kors
louis vuitton handbags
michael kors outlet online
vans shoes sale
ray ban outlet
toms outlet
soccer shoes
michael kors handbags
hollister jeans
louis vuitton handbags
true religion outlet
tommy hilfiger outlet stores
swarovski jewelry
adidas
ray ban sunglasses
coach factory outlet
nike huarache
michael kors handbags
nike roshe runs uk
louis vuitton handbags
toms shoes
michael kors bags
michael kors
coach outlet store online
oakley vault
ray ban sunglasses
lebron james shoes 2015
true religion outlet
louis vuitton
kate spade handbags
jordan 11
michael kors
michael kors outlet
jordan retro 11
ray ban sunglasses
louis vuitton bags
timberland outlet
coach outlet
q

 
At 03:05, Blogger oakleyses said...

tiffany and co, christian louboutin outlet, longchamp, oakley sunglasses, michael kors outlet, michael kors outlet, replica watches, nike air max, michael kors outlet, louis vuitton, michael kors outlet, prada outlet, cheap oakley sunglasses, oakley sunglasses, gucci outlet, prada handbags, michael kors, polo ralph lauren outlet, kate spade outlet, ugg boots, ray ban sunglasses, ugg boots, jordan shoes, ugg boots, nike outlet, burberry outlet online, longchamp outlet, ray ban sunglasses, oakley sunglasses, louis vuitton outlet, michael kors outlet, louis vuitton, tory burch outlet, ugg boots, louis vuitton, louboutin, nike air max, louboutin outlet, chanel handbags, longchamp outlet, louboutin shoes, burberry, tiffany jewelry, nike free, uggs on sale, oakley sunglasses, replica watches

 
At 03:08, Blogger oakleyses said...

new balance pas cher, sac longchamp, hogan, true religion jeans, kate spade handbags, nike air max, air max, north face, ray ban pas cher, air jordan pas cher, true religion outlet, nike air max, ralph lauren pas cher, north face, louboutin pas cher, coach purses, sac guess, lululemon, coach outlet, timberland, nike roshe, longchamp pas cher, michael kors, burberry, air force, true religion jeans, lacoste pas cher, tn pas cher, nike air max, abercrombie and fitch, true religion jeans, hermes, vanessa bruno, michael kors, nike free run uk, michael kors, ray ban uk, ralph lauren uk, coach factory outlet, nike blazer, mulberry, michael kors, coach outlet, converse pas cher, nike free, vans pas cher, oakley pas cher, nike roshe run, hollister, hollister pas cher

 
At 18:19, Anonymous obat sakit pinggang bagian bawah said...


an information which is very innovative and it is an interesting idea to learn, and I am very happy with your writing that makes me always learn and learn, thanks for the ideas and creations!
makanan untuk kurangi resiko kanker payudara
obat herbal turun rahim
obat susah buang air kecil
obat susah buang air kecil
obat Herbal Trikomoniasis
obat keputihan
obat herbal tipes untuk anak
obat anemia untuk anak
Obat Herbal Leukimia Aplastik
cara alami menghilangkan flek hitam di wajah

 
At 11:34, Blogger Unknown said...

jianbin0704
football shirts
coach outlet store
toms shoes
kobe shoes
burberry outlet
christian louboutin shoes
jordan shoes
cheap mlb jerseys
nike free 5.0
air max 90
cheap michael kors handbags
cartier outlet
gucci sunglasses
ralph lauren outlet
adidas trainers
beats by dre
longchamp solde
rolex outlet
nike huarache
michael kors outlet store
ray-ban sunglasses
louboutin pas cher
longchamp outlet
tiffany jewellery
swarovski crystal
ralph lauren outlet
lebron shoes
louis vuitton outlet store
mulberry handbags
fitflops sale clearance
herve leger outlet
ray-ban sunglasses
basketball shoes
coach outlet online
fitflops shoes
tiffany outlet
toms outlet

 
At 18:33, Blogger Unknown said...

http://mchaabaty.com/dawadmi/
http://mchaabaty.com/templates/
http://mchaabaty.com/riyadh/
http://mchaabaty.com/stone/
http://mchaabaty.com/heritage/

 
At 11:37, Blogger Unknown said...

giants jersey
cleveland cavaliers
nike trainers
tennessee titans jersey
jimmy choo shoes
michael kors handbags
cheap ray ban sunglasses
dolce and gabbana shoes
cleveland cavaliers jersey
gucci sito ufficiale
20170317

 

Postita kommentaar

<< Esileht