esmaspäev, november 18, 2013

Pullerits: Kuidas ma võitsin Rein Taaramäed!

Oi, kui raskelt Rein Taaramäe väntas, kollased rattakingad jalas ja omanimelise klubi nokats peas. Jaak Mae, kes pedaalis tema kõrval (ei mingeid rattakingi ega nokatist), keris sama sagedusega, aga palju pingevabamalt. Näha oli, et Taaramäe kangutas, ja kõvasti.

«Jube kõvad vatid!» imestas Taaramäe näidu üle keegi kohtunike laua taga, kus oli monitorilt näha, kui palju võimsust suudab keegi veloergomeetril välja pigistada. Võimas! Ometi suutis Taaramäe seejuures sadulast veel naeratada.

Esialgu arvasin, et Mae läheb Tartu suure suusalaada trenažööride teatevõistluses sikutama suusatajate võistkonnas suusaergomeetrit nagu mullugi. Aga suusaergomeeter on salakaval riistapuu. Kõva harrastusrattur Peip Reedi rääkis mulle, et spordiklubide konkurentsis oli endine suusasprinter Kristjan Oolo – kes veel mõni aastat tagasi Eesti meistrivõistlustel sprindis Andrus Veerpalule nii palju tuska tekitas, et kahekordne olümpiavõitja üritas suusaga tema suusakeppi puruks lüüa (tulutult, ei saanud pihta) –, alustanud laupäevasel võistlusel oma 500-meetrist paaristõukevahetust pööraselt ulja hooga, aga umbes 200 meetrit enne lõppu kangestunud ja kustunud (etapi aeg 1.49). Sama, räägiti mulle, oli mullu juhtunud Maega, kui ta oli suusaergomeetri vinnamist alustanud nii rajult, et korraldaja Vahur Teppan pidanud puitkonstruktsioonist, mille külge oli ergomeeter kinnitatud, täiest jõust kinni hoidma, et Mae seda põranda küljest kruvidest lahti ei tõmbaks. Ka Mae oli, nagu räägiti, eelmine aasta oma vahetuse lõpus end kinni tõmmanud. Kui temalt nüüd enne võistlust selle kohta pärisin, vastas ta, et nii ikka ei olnud. (Kuna ise aasta tagasi ei osalenud, sest paar päeva enne võistlust oli dr Leho Rips teinud mulle põlvelõikuse, siis tuleb paratamatult loota teiste mälestustele, mis võivad olla vägagi vastukäivad.)

Kui Taaramäe oma vahetuse rattapukil lõpetas, saime pikemalt ja segamatult juttu ajada. Pärisin tervise kohta, rääkisime tema eelmiste hooaegade õppetundidest ja järeldustest, tema praegusest sportlikust seisust, jalgade seisundist, tema väljavaadatest Cofidise meeskonnas, rattamaailmas toimuvast, sh dopingust. Aga ma ei saa teile vestluse sisu reeta, sest see ei olnud ajakirjaniku intervjuu sportlasega; kui ma hakkaksin eravestluste sisu kogu maailmale teatama, siis ei soostuks varsti enam keegi minuga ühtki sõna vahetama. Ent kõik need, kes Taaramäed laupäeval pedaalimas nägid, said loodetavasti teha oma lootusrikkad ja positiivsed järeldused – kui nad võrdlesid kas või seda, millist enesetunnet ilmutas Taaramäe pärast 1500 meetri rattasõitu seekord ja eelmine aasta. (Taas, ise ei näinud, aga räägiti, et ta oli mullu ikka vaat et kümme minutit täitsa löötsakil olnud; kindlasti leidub palju neid, kes nägid nii Taaramäe kui Mae tänavust ja mullust etteastet ning oskavad siin tõe jalule seada.)

Kuid mul oli kavas ka üks konstruktiivne erakohtumine. Umbes nädal tagasi võttis minuga ühendust Rene Mandri, 2007. aasta Vuelta 24. mees ning Eesti ainus esindaja Londoni olümpia grupisõidus (50. koht). Tal oli üks huvitav idee. Nii siis leppisimegi kokku, et arutame seda suusalaadal, aga et mitte uudishimulike liigset tähelepanu köita, et mis teoksil, läksime MyFitnessi spordiklubi heledate seintega eesruumi. Üldjoontes saime plaani kondikava kiiresti paika. Mis täpsemalt kavas, selle kohta tuleb teil suurt teadet veel pisut oodata.

Suusalaada korraldajad eesotsas Eesti suusakoondise treeneri Vahur Teppaniga olid laupäevasele teatevõistlusele saanud osalema palju nimekaid tegijad. Näiteks kolmikhüppaja Kaire Leibak, Euroopa ja maailma juunioride meister ning Pekingi olümpia kümnenda koha omanik (tõmbas kergejõustliklaste võistkonnas sõudeergomeetrit ajaga 1.50). Ta rääkis, et tahab ikka tipptasemel sporti teha, kuid täishooga kolmikhüppel teeb üks jalg alt kanna kandist valu; ta lisas, et 6.10-6.30 tasemel kaugust hüpata pole küll mõtet. Tõkkejooksja Rasmus Mägile (sõitis kergejõustiklaste võistkonnas ratast 1.55ga, kaotades Taaramäele vaid kuus sekundit), kelle ühest viimasest otsustavast treeningust enne Londoni olümpiat kirjutasin reportaaži, sain mahti vaid tere öelda, nagu ka sõudmise olümpiahõbedale Tõnu Endreksonile ja tema kolleegile Andrei Jämsale, kes andsid sõudjate võistkonnas oma panuse vastavalt sõudeergomeetril (1.23) ja rattapukil (1.50).

Sõudjad saidki trenažööride teatevõistluses parima aja, 7.38. Neil oli tõesti tugev võistkond: 500 meetrit jooksu 15-protsendilise tõusuga lindil Kaisa Pajusalu (2.11), 500 meetrit suusaergomeetril Joosep Laos, 1500 meetrit rattapukil Andrei Jämsa, 500 meetrit sõudeergomeetril Tõnu Endrekson. Ka tippsportlaste arvestuses teiseks tulnud kergejõustiklastel oli tugev esindus (Kaur Kivistik [jooks 1.58], Marti Soosaar, Rasmus Mägi, Kaire Leibak), aga näiteks spordiklubide arvestuses oleks nad jäänud alles viiendaks. Suusatajate esindus, kuhu kuulusid näiteks Mae (sõitis ratas 2.01 ehk tosin sekundit Taaramäest aeglasemalt), Vahur Teppan (tõmbas suusaergomeetrit 1.32) ja Priit Viks, kaotas neile kolme sekundiga.

Postimehe võistkond, kus minu ülesanne oli suusaergomeetrit sikutada – viimati tegin seda kaks aastat tagasi –, sai meedia/prominentide võistlusklassis esimese koha 8.33ga. Tartu linnavalitsus kaotas meile 20 sekundit ja Sky Plus 38 sekundit. Tunnistan, et mulle oli see võistlus seotud ääretult suurte riskidega. Esiteks tuli jooksulintide saalist joosta mööda teravate servadega libedaid treppe alla esimesele korrusele ja siis mööda kurvilisi ning lävedega koridore Lõunakeskuse liuväljale suusaergomeetri juurde. Ma polnud pärast mullust põlveoperatsiooni teinud peaaegu ühtegi jooksusammu, mistõttu oli küsitav, kas jalg üldse vastu peab. Jooksin hästi ettevaatlikult, opereeritud jalga toetasin vaid pöiale. Jäin terveks.

Suusaergomeetril oli ohuks jätkuvalt valutav vasak ranne. Tõmbasin selle toetava sidemega tugevasti kinni, stabiliseerisin asendi. Stardile eelneva kolmveerandtunni jooksul olin korduvalt proovinud, millise raskuse ja kui suure sagedusega sikutada. Kõige esimesel korral panin peale kaheksanda käigu ning tõmbasin tempos 1.46-1.48 – ja tundsin, et saja meetri järel lõppes igasugune kergus. Jaak Teppan soovitas seitsmendat käiku. Uurisin kohtunikult, mis tempos on eelmised osalejad keskeltläbi tõmmatud, et end mitte üle küpsetada. Paistis, et keskmine tugev tulemus jääb 1.55-1.57 kanti. Seda siis algusest peale hoidsingi, kuigi viimased 200 meetrit läksid ka mul raskemaks ja tempo ilmselt langes. Kaotust linnavalitsusele oli teadet üle andes umbes sada meetrit.

Scanpixi Baltimaade juht Art Soonets sai ratta seljas just hoo üles, kui tema infotahvlilt kadus pilt. Mis nüüd?! Kuna Eesti Päevaleht oli jätnud starti tulemata, sai Soonets hüpata vaba ratta selga – aga ohh häda! Tol olid nii sadul kui käigud suvalises positsioonis. Püüdsime tal sõidu ajal sadulat kõrgemaks sättida, aga see õnnestus alles pika ponnistamise järel. Õnneks oli kõik komputeriseeritud, nii et korraldajad võtsid oma arvutist Soonetsi esimesel rattal läbitud maa ning arvutasid välja, kui palju tal tuleb veel teisel rattal lisaks läbida. Aga kuna Soonetsil endal mingit ekraani ees polnud, siis väntas ta n-ö üle – läks jupp aega, enne kui ta aru sai, et kohtunikud hüüavad talle, et aitab küll, 1500 meetrit sai täis. Selle tohuvabohu peale läks kümme kuni tosin sekundit kindlasti kaotsi.

Viimast vahetust sõudeergomeetril tõmbas Postimehe üks värskeid omanikke Meelis Luht, kelle poeg Karl, Eesti paremaid noorujujaid, asendas eelmisel aastal suusaergomeetril mind. Tartu linnavalitsus, peamine konkurent, oli teinud strateegilise vea – ei tohi panna naist kõige viimasesse, sõudeergomeetri vahetusse, sest see on kõige rohkem üldfüüsilist jõudu nõudev ala. Luht sai juba poolel maal linnavalitsuse naisesindaja kätte ning lõpp oli, nagu öeldakse, vormistamise küsimus (tema vahetuse aeg 1.41).

Aegade võrdluses selgus, et meie võistkond, kes oli ilmselt kõige vanem (keskmine vanus 45; meie noorim võistleja 43), oli hoolimata rattasõidu segadusest edestanud tippratturite võistkonda, kus esinesid Liisi Rist, Alo Jakin, Rein Taaramäe ja Oskar Nisu, kolme sekundiga. Uskumatu, aga tõsi.

Kui suurte võitudeni, isegi sõitudeni ei küüni, tuleb osata rõõmu tunda ka tillukestest kordaminekutest, olgu need pealegi teiste abiga saavutatud.
******
Poison Spider Mesa jeep road, a sandy wash, Moab, Utah. 22. aprill 2012. Pildistanud Priit Pullerits. (Suuremalt vaatamiseks klikkida pildile.)

Fotod 1 ja 2: Rein Taaramäe (ülal) ja Jaak Mae eelmisel aastal Lõunakeskuse suusalaadal trenažööride mitmevõistluses rattapukil. Fotode autor: Aldo Luud, Õhtuleht/Scanpix
Foto 3: Rein Taaramäe lõppenud suvel Pandivere rattarallil, kus ta sai 104. koha. Foto autor: Arvet Mägi, Virumaa Teataja / Scanpix
Foto 4: Rene Mandri lõppenud suvel Tour of Estonia proloogil Tallinna vanalinnas. Foto autor: Tairo Lutter, Õhtuleht/Scanpix
Foto 5: Kaisa Pajusalu tänavu augustis treeningul Viljandis. Foto autor: Mihkel Maripuu, Postimees/Scanpix
Foto 6: Rein Taaramäe ootamas eelmisel aastal Lõunakeskuse suusalaadal trenažööride mitmevõistluses oma vahetuse algust. Foto autor: Aldo Luud, Õhtuleht/Scanpix
Foto 7: Sõudjate edukas võistkond mullusel trenažööride mitmevõistlusel, vasakult Tõnu Endrekson, Kaisa Pajusalu, Joosep Laos ja Andrei Jämsa. Foto autor: Aldo Luud, Õhtuleht/Scanpix
Foto 8: Art Soonets eelmisel aastal Lõunakeskuse suusalaadal trenažööride mitmevõistluses rattapukil. Vasakul Meelis Luht. Foto autor: Sille Annuk, Postimees/Scanpix
Foto 9: Lõunakeskuse suusalaada trenažööride mitmevõistluse tulemused. Foto autor: Tiia Luht

54 Kommentaarid:

At 13:26, Anonymous Luts ja Raimond said...

Tubli Priit! Just sellist lugu me ootasime! Tervist ja jaksu R Taaramäele ja nö. vanema vennana Priit räägi talle puhkus ja aeroobne trenn on põhjade põhi. Juba võhmamehed Velsvebel ja Vilt harjutasid ennastunustavalt.

 
At 14:29, Anonymous Anonüümne said...

Üldise keelelise osutuspraktika seisukohalt on nimepillamine tuntud isikute, institutsioonide, pealkirjade jne mainimine vestluses või kirjalikus tekstis. Seda igapäevases suhtlemises üsna tavalist võtet käsitletakse psühholoogias kaudse eneseesitlemise strateegiana, mis peaks kinnitama antud taktikat kasutava isiku ja nimetatava persooni lähedast sotsiaalset kokkupuudet...
Pullerits on NIMEPILLAJA!

 
At 15:15, Anonymous Anonüümne said...

Miks on spordiklubid endale väljamaa nimed vötnud? Crossfit Arctic Fitness? Kas eestikeelsed nimed juba otsa löppenud? Vöi tahetakse näidata et aborigeenid oskavad inglish keel?

 
At 15:30, Anonymous Anonüümne said...

Kas Taaramäe on terveks saanud ja paugutab nyyd täiega?

 
At 15:45, Blogger Priit Pullerits said...

1. Loodetavasti, paistab küll.
2. Ei, seda viga ta ei tee.

 
At 17:13, Anonymous Anonüümne said...

Kas ähmased vihjed ongi nüüd ajakirjanduse uus stiil?

Mis asi sel Mandril oli? Ja mille pärast valitsusejuht kõne võttis? Aus mees räägib sirgelt, mitte ei aja mingit mõistukõnet. Või ei olegi midagi, ajakirjanik just made it up, et tähtsamana näida?

 
At 17:42, Anonymous Anonüümne said...

Mae nii karune mees et veab konstruktsiooni paigast? Tubli! Ma ei saa aru kuidasmoodi tiblad siin ülbitsevad kui meil nii kanged mehed platsil?

 
At 19:37, Anonymous Anonüümne said...

Ma saan aru, et Seli pandi selili. Suusakoondisel pole OMi ettevalmistuseks raha, või sain ma valesti aru?
http://www.e24.ee/2601378/tallinna-sadama-noukogu-loobus-toetuste-jagamisest

 
At 20:03, Anonymous Anonüümne said...

Davai, davai, davai, meil aega vähe jäi. Kitarrihelinal valan klaasid jälle täis.. laulab Alaver. Mae sikutab ägedalt. Veerpalu aga nagu alati, nohiseb omaette.

 
At 20:27, Anonymous Anonüümne said...

Kahju, aga väga sogane postitus oli. Ei saanudki aru, mida autor öelda soovis.

 
At 23:48, Anonymous Anonüümne said...

Ajakirjanik olevat maailma vanim elukutse. Kui mitte kõige vanem, siis nr 2 kindlasti. Aga seda Mätasega %-võrdlust võiks veidi lähemalt analüüsida.

 
At 23:54, Anonymous Anonüümne said...

Võrdlema peaks MM - l, mitte suvalisel külavõistlusel, kus peale Soomlaste kedagi ei olnud.
Alaverilt väga alandav ja lurjusele omane käitumine, tömmata mitte millegis süüdi ega seotud olnud Mätas, kes lisaks kõigele käib töõl, et sporti teha, jamadesse.

 
At 00:25, Anonymous Anonüümne said...

Mätas on õige mees. Üks väga väheseid, kes Eesti spordis praegu positiivsena mõjub.
Pomm-uudis on aga täna see, et dr Holden avas suusahooaja! Küll sellel mehel on alles indu - ja leidlikust. Kõvad mehed - Mätas ja Holden!

 
At 02:20, Anonymous Anonüümne said...

20:27, autor ei soovinud midagi öelda, ainult klikke vaja. Lihtsalt eelmisel nädalal oli vaid kaks postitust, pr M tegi kurja nägu ja hr P hakkas kartma.

 
At 08:22, Anonymous Anonüümne said...

Priit, doktor Holden juba suusatab ja seda ühel ovaalil mis ei ole teienimeline ovaal Tartus. Kas teil kui ovaalisuusaspetsil ei ole tekkinud kihk peale minna Sigulda ovaalile kilomeetreid mõõtma?

 
At 10:02, Anonymous Anonüümne said...

Ei, Pullerits rahuldab oma kihu muul viisil. (Kiired sutsakad maanteebaikiga).

 
At 10:10, Anonymous Kaarel, võhmamees said...

Minule on Priit pähe teinud, Holdenile, Soonetsile, Taaramäele. Vist vanameister Maele endale ka?

 
At 11:18, Anonymous Joller, sangpommimees said...

Kas neid võhmamehi juba võhmale ei võta?

 
At 11:55, Blogger Priit Pullerits said...

Jah, vanameister Mae alistasin ma Tartus Raekoja platsil suvises suusatamises rohkem kui 5000 pealtvaataja ees. Nagu ka Andrus Veerpalu ja Raul Olle. Vähe on neid, keda ma võitnud ei ole.

 
At 12:41, Anonymous Loogik said...

Iga kuulsuse puhul leidub spordiala, milles mina seda kuulsust võitnud olen.

Kui suusatamine ei sobi, siis sobib suvine suusatamine. Kui ka see ei sobi, siis sobib male. Jne.

 
At 13:34, Anonymous Anonüümne said...

11:55 Pulleritsule lisanduseks. Kadastik pidas lava taga suusatajatele pisiloengu, et nad väga ei pingutaks. "Las Priit võidab!". Nägin ise pealt.

 
At 16:31, Anonymous Anonüümne said...

Kas über-fisherid - need mis hankis Kristjan Oolo, kes suusalaadal alustas 500-meetrist paaristõukevahetust pööraselt ulja hooga, aga umbes 200 meetrit enne lõppu kangestus ja kustus (mis näitab kui nõrga ettevalmistusega mehega tegelikult tegu on, sest 500m on ju väga lühike distants), on müüdud?

 
At 16:57, Blogger Priit Pullerits said...

Ei. Kellele ma peaks need müüma? On siin väärilisi mehi, auu!

 
At 17:49, Anonymous Tom said...

Häbi pole pp poolt pilastatud suuskadega rahva sekka minna?

 
At 18:04, Anonymous Võhmameeste kuningas said...

Priidu 11:55 postitus on ikka väga hea. Nii peabki, igatsugu jorssidele pähe teha

 
At 18:20, Anonymous Anonüümne said...

Go! Priit, olümpia on sinu koht ja tõeline paleus.

 
At 18:24, Anonymous Anonüümne said...

Keba on vist langenud mingite võrkturustajate võrku. Hakkas spordiklubis käima ja ūritab ise liikmeid värvata. Kes päästaks Keba spordiklubi august?

 
At 18:31, Anonymous Anonüümne said...

Keba ongi luuser, vaadake tema tulemusi ja seda suurt trennitegemise juttu.

 
At 19:07, Anonymous Anonüümne said...

No-no, Keba on üks tõsisemaid - ja üks väheseid oma peaga mõtlevaid - trenni tegijaid. Kellel ka varasemast 10 km aeg 35 minutit ette näidata.

 
At 19:23, Anonymous Anonüümne said...

Keba viimaste aastate tulemused 10 kilomeetris: 1.12 ja 57 minutit. Näita ette või vaata taha...

 
At 20:36, Anonymous Anonüümne said...

Kas blogi kokkutulek on ka millalgi plaanis? Kui ei ,siis Priit võiks jõulupeo ikka teha. Viskaks viina ja suruks blogi omanikuga kätt!

Tervitades

Indrek

 
At 21:12, Anonymous Anonüümne said...

Pullerits: Kõik, mida olete lugenud treenimisest, on vale.
Lugege Pulleritsu blogi, sest ainult siit saate teada kuidas õigesti treenida. Blogiomaniku suurepärased võidud ja saavutused on tõendiks.

 
At 08:19, Anonymous Kaidi, sportlik naisterahvas said...

Aga mulle sellised iseteadvad ja karused mehed meeldivad. Priit on küll võhmamehe kitsa puusaga, aga vajadusel paneks nii mõnegi rammumehe matile pikali. Kokkutulek võiks olla ja väike viin ei teeks ka paha. Mae võiks kuiva suusatamist demonstreerida. Ja Taaramäe kopsumahtu. Aga kel teist poisid kõige pikem liug on? Ma mötlen kui Andrus välja arvata kes on kaugel Siberimaal

 
At 08:48, Anonymous Anonüümne said...

Blogi administraator eemaldas selle kommentaari.

 
At 08:50, Anonymous Anonüümne said...

Kõige kõvemad poisid on jalgpalli kooli poisid panid Lihtensteini vastu muru. Treener Rüütli jäi ka rahule et kollid kirja said. Hurraa Eesti!!!

 
At 08:57, Anonymous Anonüümne said...

Blogi administraator eemaldas selle kommentaari.

 
At 09:30, Anonymous Anonüümne said...

Blogi administraator eemaldas selle kommentaari.

 
At 09:42, Blogger Priit Pullerits said...

...Kui te nüüd võrdlete seda, mis te siia olete viimaste tundidega kirjutanud, sellega, mida ma oma sissekandes kirjutan, siis kas te ise ei näe, et need on nagu öö ja päev? Äkki võtaks mõttetut möla vähemaks? Maailm on niigi infosaastast risustatud.

 
At 09:52, Anonymous Anonüümne said...

Blogi administraator eemaldas selle kommentaari.

 
At 09:54, Anonymous Anonüümne said...

25-aastane saarlane olevat jooksnud Saare maakonna kõigi aegade tulemuse, teatab Jooksuportaal. Ei ole õige. 1187. aastal jooksis üks Ojamaa mees veel kiiremini. Jooksuportaal vassib. Ja teiseks - kuidas saab Valencias joostud tulemus üldse asjasse puutuda? Saaremaal ei ole uuemal ajal üldse maratone korraldatudki.

 
At 10:17, Anonymous Anonüümne said...

Blogi administraator eemaldas selle kommentaari.

 
At 10:36, Anonymous Anonüümne said...

Blogi administraator eemaldas selle kommentaari.

 
At 11:16, Anonymous Anonüümne said...

Pildivalik on hea. Spordi poisid ja -tüdrukud pingul sinises dressis kus loeb isamaa välismaakeelne nimetus. Ikka oleme veel küürakil? Rootsi ja Leedu kasutasid viimasel olümpial omakeelset nime esindusdressil.

 
At 12:56, Blogger Andres P said...

Paul vaeseke sai Muonios DQ orienteeruva ajaga ~42. Nii et sellega võrreldes on Eesti suusatajate ajad ikka päris head :)
ütleks Alaver

 
At 12:57, Blogger Andres P said...

Autor on selle kommentaari eemaldanud.

 
At 19:39, Anonymous Anonüümne said...

Näe, Pullerits on täna siin kibedat kustutustööd teinud - vastupidiselt oma blogi loosungile rääkimisest.

 
At 21:45, Anonymous Anonüümne said...

Need, kes kommentaare kustutavad, on armetud könnid. -- Anonymous

Aga mõttetut möla tuleks tõesti vähemaks võtta, selles osas tuleb blogiomanikuga nõustuda. Praegu käib nn kultuuriringkondades kõva sõnasõda, et Sirbi peatoimetaja kt-ks määrati kirjanik, kellel iga teine sõna sh*t. Kurb küll. Langi kaitseks peab siiski nentima, et kultuurainimesed ise on toda sh*t-joont juba pikka aega ajanud. Sealhulgas Kivirähk, kes küünal käes uulitsal Sirpi taga leinamas käis ja KLi esimess K-M Sinijärv- nende loomingus on sh*it - nii literaalses kui kontseptuaalses tähenduses - alati tähtsat rolli mänginud, kuigi tõesti, ehk mõnevõrra vähem kui kirjanik Kenderil. See eritlemine aga ei tohiks aga olla põhjuseks, et nüüd mässu tõsta ja valitsust kukutada. Kirjanikud võiksid rahulikult nentida tõika, et üks omasugustest on neid üle sh*ittunud. Happpens! Aga Doris Karevast on kahju. Tema nendes mängudes pole osalenud ja peab ebaõiglaselt kannatama.

 
At 22:11, Anonymous Anonüümne said...

21:45 naljamees oled, sinu möla on täiesti infosaast nagu Pullerits ütles. Keda see Sirp spordimachode blogis huvitab. Holden pidi see nädalavahetus tegema Pääsküla rabamaratoni. Vot see on mees kes teeb võistluse söögi alla ja peale, ning seal osalevad ka reaalsed inimesed (meenutan just kaht käesoleval aastal läbikukkunud spordiüritust dendropargi mm ja tartu mnt eradistardi võistlus, kus peale 1 või oli see 2 osaleja, teisi ei olnudki)

 
At 23:05, Anonymous Anonüümne said...

Kõva mees on Holden. Kuid tema plaanil on tillukused nõrgad kohad. Üksluistel rabateedel 10 ringi tiirutada? 20 € maksta, et õed Luiged Shanghai maratonile jooksma saaksid minna? Nad ju katkestavad pidevalt. Parem toetada juba Mätast. Mätas on maailma 8 parema hulgas, käib tööl ja teeb kõvasti sporti. Holden oma rabamaratoniga veitsa .. rappa pannud. See selleks.
Mida arvab Pullerits sellest, keegi rootslane Pehrsson (ERR Spordi uudises: Phersson) olevat saamas Eesti jalgpallikoondise treeneriks? Nomen est omen, ütlesid vanad roomlased. Mis saab Eesti jalgpallist? Kas läheb ph..sse?

 
At 23:20, Anonymous Anonüümne said...

dr Holden on tubli ja sellega paljude harrastajate austuse ära teeninud. Ega neid üritusi vist liiga palju ei ole, millega ta plusspoolele jääks, aga ikka korraldab järjest suurema hooga edasi.

 
At 08:57, Anonymous Anonüümne said...

kõik on kõvad mehed - Holden Soonets Pullerits Nool Coe Taaramäe Mae ja Jämsa. Veerpalu ka. Ansip ka.

 
At 03:05, Blogger oakleyses said...

tiffany and co, christian louboutin outlet, longchamp, oakley sunglasses, michael kors outlet, michael kors outlet, replica watches, nike air max, michael kors outlet, louis vuitton, michael kors outlet, prada outlet, cheap oakley sunglasses, oakley sunglasses, gucci outlet, prada handbags, michael kors, polo ralph lauren outlet, kate spade outlet, ugg boots, ray ban sunglasses, ugg boots, jordan shoes, ugg boots, nike outlet, burberry outlet online, longchamp outlet, ray ban sunglasses, oakley sunglasses, louis vuitton outlet, michael kors outlet, louis vuitton, tory burch outlet, ugg boots, louis vuitton, louboutin, nike air max, louboutin outlet, chanel handbags, longchamp outlet, louboutin shoes, burberry, tiffany jewelry, nike free, uggs on sale, oakley sunglasses, replica watches

 
At 03:08, Blogger oakleyses said...

new balance pas cher, sac longchamp, hogan, true religion jeans, kate spade handbags, nike air max, air max, north face, ray ban pas cher, air jordan pas cher, true religion outlet, nike air max, ralph lauren pas cher, north face, louboutin pas cher, coach purses, sac guess, lululemon, coach outlet, timberland, nike roshe, longchamp pas cher, michael kors, burberry, air force, true religion jeans, lacoste pas cher, tn pas cher, nike air max, abercrombie and fitch, true religion jeans, hermes, vanessa bruno, michael kors, nike free run uk, michael kors, ray ban uk, ralph lauren uk, coach factory outlet, nike blazer, mulberry, michael kors, coach outlet, converse pas cher, nike free, vans pas cher, oakley pas cher, nike roshe run, hollister, hollister pas cher

 
At 03:11, Blogger oakleyses said...

bottega veneta, giuseppe zanotti, mac cosmetics, nike air max, north face outlet, longchamp, lululemon, soccer jerseys, mont blanc, new balance, celine handbags, baseball bats, oakley, ralph lauren, babyliss, louboutin, valentino shoes, insanity workout, vans shoes, nike trainers, iphone 6 cases, asics running shoes, reebok shoes, mcm handbags, beats by dre, ferragamo shoes, chi flat iron, hollister, jimmy choo shoes, nike huarache, wedding dresses, nfl jerseys, instyler, p90x workout, ghd, north face outlet, herve leger, abercrombie and fitch, iphone 6s cases, iphone 6s plus cases, iphone cases, hollister, soccer shoes, ipad cases, birkin bag, nike roshe, s5 cases, iphone 6 plus cases, timberland boots, iphone 5s cases

 

Postita kommentaar

<< Esileht