teisipäev, november 12, 2013

Pullerits: Kas olukord on hullem kui mullu? Või ei?

Kas olukord, vaadates talvise suusahooaja suunas, on parem kui mullu või halvem? Halvem, kui arvestada, et eelmine aasta olin samaks ajaks kogunud kahe nädalaga 144 km rullidel. Nüüd on see näitaja null. Aga parem, kui arvestada, et alanud nädala neljapäeval möödub täpselt aasta dr Leho Ripsi tehtud põlveoperatsioonist, millele järgnes... üheksa absoluutselt spordivaba päeva. Alles mullu 24. novembril hakkasin vargsi taas rullitama – algul kuus ringi ja järgmisel päeval kaheksa 0,85 km pikkust ringi Tähtvere spordipargis.

Seis on veelgi parem, kui arvestada, et ülemöödunud nädalal veetsin sportides seitse tundi ja 22 minutit. Selle ajaga läbisin maanteerattal viie päevaga 232 km. Nädala keskmine kiirus tuli seega 31,5 km/h. Niisugust mahtu, millist ei kogunenud isegi suvel ilusate ilmade ja päiksest pikemate päevadega, tuli eelmise nädala algul rahulikult seedida. Liiati tuli mul üle kuulata Jevgeni Ossinovski ning keerata pea peale Palestina küsimus (juuditar kritiseerimas juudiriiki - selle kohta veebist märget juba ei leia!). Ja kui ühel õhtul helistas ka valitsusjuht, kel oli paar küsimust ja tarvidus minuga mõnda asja arutada, siis saate isegi aru, et ega õhtul kusagile enam tühja tuult tallama jõua.

Aga eelmise nädalavahetuse eel hakkasin tasapisi taas toimetama. Tõstsin aegamööda rattasõidu mahtu, sest rahvasuu räägib, et suusatamiseks peab rohkem ja kauem liigutama. Reedel 1:40.30ga 52,7 km, laupäeval 1:49.30ga 57 km, pühapäeval 2:00.10ga 62 km. Kokku nädalalõpuga 171,7 km, rattasõiduaega 5:30.10.

Nüüd rõkkavad mõned mehed – ja mõned küsivad hämmeldunult –, et olen ju mahukultuse vastu sõna võtnud, miks siis nüüd ise mahumeestega ühinesin. Ega ikka ühinenud küll. Ma ei ole kiirust oluliselt alla lasknud. Nädala keskmine kiirus tuli 31,2 km/h. Seda külmas ja jahedas ja tuules. Ja ilma, et oleksin süüa-juua kaasa vedanud. Kõike on tehtud ikka oma isiklike nahaaluste varude arvelt.

Edasi järgneb taas puhkus. Sest sportlik areng, nagu teate, toimub just puhates ja taastudes, mitte mahtu, mahtu, mahtu kogudes.

Ja üleüldse, milleks tuimalt rullitada, kui saab jätkuvalt rattaga sõita?
******
Behind the Rocks area, Colorado River, Moab, Utah. 22. aprill 2012. Pildistanud Priit Pullerits. (Suuremalt vaatamiseks klikkida pildile.)

Foto 1: Jalgratturid novembri algul Washingtonis Valge maja ees. Foto autor: AFP/Scanpix
Foto 2: Maailmas sõidetakse ikka veel võidu! Abdoul Aziz Nikiema, 27. Tour du Faso võitja, startimas 3. novembril velotuuri viimasele etapile Ouagadougous. Foto autor: AFP/Scanpix

69 Kommentaarid:

At 12:34, Anonymous Anonüümne said...

On küll hull

 
At 12:34, Anonymous Anonüümne said...

Paar lugu tagasi oli autori poolt selline kommentaar: "Lp Andres P, kõik mis on üle pooleteise tunni, on arulagedus ja mõttetus. Kuhu te selle aja raiskamisega tahate jõuda? Olümpiale? Kas teil tõesti midagi targemat teha ei ole?" Rohkem polegi vaja öelda

Taavi

 
At 12:43, Anonymous Anonüümne said...

Mul on on rullide kohta selline küsimus, et kui nendega sõita märjal asfaldil, kas siis peab neid igakord peale seda hooldama (nagu rulluisulaagrid), või peavad nad ilmastikule rokem vastu?

 
At 12:45, Anonymous Anonüümne said...

(juuditar kritiseerimas juudiriiki - selle kohta veebist märget juba ei leia!).

leiab ja kyll. Koik juudid ei ole sionistid. kuigi neid pyytakse selleks kasvatada

 
At 13:51, Anonymous Anonüümne said...

Nad ei tea mida mõelda
need kes pole iial käinud seal
Näitab meile suunda
vana TUULELIPP
Siia ülesse kuulda
ei ole midagi

 
At 14:18, Anonymous Anonüümne said...

Ja üleüldse, milleks tuimalt rullitada, kui saab jätkuvalt rattaga sõita?

Ja-hah? Ja seda räägib mees kes nagu silmaklappidega hobune :) kui suusatab siis ainult suusatab või kui väntab siis pole ka selle kõrval mitte millelgi peale väntamise mingit võimalust.. Millal veel kui mitte nüüd ,kus suusahooajani veel 2+ kuud, olla mitmekülgne,avastada uusi alasid, aidata järgi oma olematut lihaskonda ja nõrku liigeseid!?
Kavatsed kevadel uuesti jooksma hakata või mitte?

 
At 16:26, Anonymous Anonüümne said...

lihashooldus, jõuharjutused ja kõik muu selline - "keskmine kiirus tuleb alla 31km/h, kammoon, minge sõitke seenele sihukeste harjutustega!"

 
At 16:28, Anonymous Anonüümne said...

12:43 - laagreid hoolda vastavalt sellele, millised laagrid on. kinnised hooldusvabad ei vaja hooldust, aga siin kommentaariumis nüüd enda laagritüüpi selgeks teha..

 
At 19:03, Anonymous Anonüümne said...

Priit, valitsusjuhist rääkides - ajakirjaniku, kes peaks olema suhteliselt hästiinformeeritud isik, tahaks küsida, et mida ajakirjanik arvab - palju praegune valitsus veel püsib? Kas olukord on stabiilne või hoopis hullem? Siinse blogi kommentaare lugedes jääb mulje, et rahvas ei ole rahul. Kas rahulolematus blogi vastu või midagi laiemat, vat ei oska öelda.

 
At 19:57, Anonymous Anonüümne said...

Sa üritad siin mingit revolutsiooni algatada või mis?

 
At 20:03, Anonymous Anonüümne said...

Ei ürita. Mina olen stabiilsuse poolt. Aga kas olete tähele pannud, et Pullerits ei suuda enab koherentset blogisissekannet kirjutada? Tekst hüpleb ühelt teemalt teisele, flashbäkid, juudid, Ossinovski - täiesti spordivälised asjad muide. Kommentaarid selle peale tulevad ka vastavad. Kuidagi liimist lahti on see siinne värk.
(Võrdluseks Jooksuportaal: "10. novembril Raplas toimunud 32. Rapla talvejooksu võitis meestest Mehis Mäe (FB Jooksmine), kes läbis 5 km pikkuse distantsi ajaga 16.39,1. Kuue sekundiga kaotas talle teisena lõpetanud Risto Ütsmüts. Kolmanda koha sai Enari Tõnström 16.51,3-ga. Õrnema soo esindajad jooksid 3 km võistlusmaal. Siin osutus kiireimaks N14 vanuseklassi kuuluv Karol Hanga ajaga 11.02,8. Ligi 4 sekundit kaotas talle Kaisa Kukk. Kolmas oli Kristiina Verevmägi 11.23,06-ga. Kokku startis 5 km jooksule 25 ja 3 km jooksule 20 spordisõpra." - - Kas tunnetate vahet?)

 
At 20:22, Anonymous Anonüümne said...

Pullerits on lakkamatus klikinäljas. Seetõttu on tal vaja kolm korda nädalas uus postitus treida, sõltumata sellest, kas tal on midagi ütelda või ei ole. Eks ta siis kraabib kokku kõik mõtteriismed ja viskab need lugejate ette - käib teile küll.

Jääb mulje, et Pulleritsul on tihti probleeme elementaarse loogikaga. Ei suuda lugeda kokku neid kordi, mil kirjutise pealkirjas esitatud küsimus jääb tekstis vastamata. Ka näiteks praegune postitus: on kõike muud, ainult mitte olukorra analüüsi.

 
At 22:37, Anonymous Anonüümne said...

20:03, kas tekst kuivaks ei jää nii?

 
At 08:51, Anonymous Anonüümne said...

Jääb küll ja paljudele lugejatele tõenäoliselt see on probleem. Teisest küljest stabiilsust otsivale lugejale vastupidi, teksti ennustatavus on pluss. Kes eelistab mahlasemat stiili, selle lemmik on dr Holden - kes "Nissis saadeti kanni ja hea, et niigi läits". Rahvaliku stiiliga Holdeni blogis häirib aga sage vägijookide esiletoomine. Kangelane poseerib seal fotodel küll veiniklaas ees, küll õllepurk käes. Holden võiks kaaluda oma blogile 18+ Parental Control filtri pealepanemist.

 
At 09:02, Anonymous Anonüümne said...

Õige! Kuni Holden pole alkoholi fotodelt välja retušeerinud, ei saa antud blogi lugemist soovitada.

 
At 09:27, Anonymous Anonüümne said...

Meie üks tugevamaid maratoonareid K. Reinsalu käis välja rahvajooksude märgistamise või litsentseerimise idee. Tegelikult peaks alustama spordiblogidest. Sest neis kohtab soovitusi seinast seina, ka selliseid, mida järgides võib end vigaseks treenida. Nimesid ei nimeta, kuid näiteid ei tule kaugelt otsida.

 
At 09:30, Anonymous Anonüümne said...

Ärge nyyd Jooksuportaali kyll eeskujuks tooge, seal nagu laps kirjutaks pyydlikult iga sigrimigri nime ette keenialane etioopilane ....

 
At 09:38, Anonymous Anonüümne said...

Reinsalul ideid jätkub kuid minge nyyd mingeid rahvajookse litsenseerima. Milleks? Elu meil niigi juba viimase peale litsenseeritud. Viimane loomaaed kus tegutseda (kommida) saab on PP blogi, mujal pead litsentsi omama. Minge vaadake mitu kommi on Jooksuportaalis? Seal saab oma artikli keegi Arutynyan kes presenteerib ennast eestlasena ja käib venemaa jooksudel dessandidiviisi lippu kandmas ??? Loomaaed
http://jooksuportaal.blogspot.fi/2013/09/tartlane-osales-venemaa-vanima.html

 
At 11:14, Anonymous Heikki said...

Aga milleks rattaga sõita, kui saab joosta veel mõnusalt?

 
At 11:33, Anonymous Anonüümne said...

Kui põlved läbi, ei saa ju enam mõnusalt joosta.

 
At 13:27, Anonymous Anonüümne said...

Aga edasi?

 
At 14:48, Anonymous Anonüümne said...

Priit viimane aeg on ratas nurka visata ja rulli treeningutega alustada. Küsid miks? Aga sellepärast, et sellised Astana staarid nagu Tanel Kangert sõidab ka juba rulli(klassikat). Täna vaatasin, kes kurat sealt selle edeva Astana särgiga vastu tuleb aga lähemale jõudes sain aru, et tegu pole kellegagi muuga kui Kangert ise. Pani hirmsa hooga mööda, nii et asfalt taga kergelt lainetas. Ülakeha kuigi turske välja ei paista aga purakat selle eest küllaga. Rajal nühkis veel roolivõimu Raivo ja jooksu lihvis Evelin Talts.

Tervitades

Indrek

 
At 15:24, Blogger Priit Pullerits said...

...ei tohi lasta teiste tegemistest oma plaane segi lüüa.

 
At 17:06, Anonymous Anonüümne said...

Wrong, Mr Pullerits. Kangerti masti tippsportlase treeningule sattumine on harukordne võimalus, mida harrastaja peaks hoolega ära kasutama, jälgides mida ja KUIDAS tippsportlane teeb. Ka kordades madalama tasemega harrastaja tõenäoliselt leiab - kui hoolikalt vaatab - asju, mida üle võtta. (Ei tasu muidugi vaadata tippe, kes suured jutumehed, trikimeistrid või pullivennad - ka selliseid on kahjuks.)

 
At 18:35, Anonymous Kaarel, kõvera tilliga said...

(Ei tasu muidugi vaadata tippe, kes suured jutumehed, trikimeistrid või pullivennad - ka selliseid on kahjuks.)


Mina olen trikimeister ja pullivend. Mis ma sulle paha tegin?

 
At 19:16, Anonymous Anonüümne said...

Priit, mis käkk Sul seal Postimehes jälle on? Veebileht maas. Ja seda juba mitmendat korda! Pole täheldanud, et Delfi maas oleks, ainult Postimees.

Ja Priit, kas te seal Postimehes ei saaks kommentaariumis võtta kasutusele mõne viisakama tehnilise lahenduse? Praegu palu neid kommentaare rohkem nagu vaene patune ja keri edasi-tagasi nagu hull.

Miks te ei või Delfist eeskuju võtta, kus asjad töötavad???

 
At 19:21, Blogger Priit Pullerits said...

19:16, mina olen tavaline ajakirjanik, need küsimused väljuvad minu vastutusalast. Ka te tõesti arvate, et kui ma endale rabaks nii suure vastutuskoorma, et teaksin vastuseid küsimustele, mida siin esitate, et mul siis oleks aega teiega siin neid blogilahinguid pidada? Kindlasti oskab neile küsimustele vastata Aivar Reinap, suunake need, palun, temale. Sellest oleks rohkem kasu, kui neid mulle esitada.

 
At 19:28, Anonymous Anonüümne said...

Rapla talvejooksu võitis Mehis Mäe
ja vaata!- varsti talvgi on käes.
Valget lund siis maha kallab
ja mehed panevad suusad alla..

 
At 20:54, Anonymous Anonüümne said...

Tavaline ajakirjanik?! Kas lõpuks vanemtoimetaja ametist prii? Uus luud pühib karmilt... Aga vastutusest kõrvale hiilimine oli etteaimatav käik.

 
At 00:37, Anonymous Anonüümne said...

Oot-oot, 20:54, räägime asjadest nii nagu nad sisuliselt on. Tegu ikka peatoimetaja kaaluga tööga, lihtsalt Priit tagasihoidliku inimesena ei tee asjast suurt numbrit.

 
At 15:51, Anonymous Anonüümne said...

aga jätkame püstitatud aruteluga. ei ole hullem kui mullu - mullu võeti vigane jäse ju lahtilõikamisele, seekordne purustustöö sai veel tehnokontrollist nibin-nabin läbi? niiet soonetsi tagaistmel oodata taas emotsionaalset hooaega

 
At 16:00, Anonymous Anonüümne said...

Mida teeb härra Soonets? Pole tast ammu uudiseid kuulnud? Sporti ikka teeb?

 
At 16:03, Blogger Priit Pullerits said...

Kuulge, kas keegi meie kuulsusrikast, tublide leegionäridega tugevdatud rahvuspalliala korvpalli ka jälgib? Kui ei jälgi, siis õigesti teete. Hale värk, üks laks teise järel, nagu spordiuudistest kuuleb (vaatan vaid spordirubriigi tabloolt tulemust, rohkemaks pole mõtet aega raisata). Hr Varraku jutt pärast iga kolakat on muutumas juba naljanumbriks. See, mis toimub, on kurbnaljakas. Kurb vähe, sest mängivad enamasti mingid välismaalased, mis meil nendega seost, naljakas rohkem, sest miks need mehed on palgatud, kui ikka ja jälle muudkui tappa saadakse. Kujukas näide, et korvpall läheb tupikteed mööda, juba aastaid. Aastaid olen sellest kirjutanud - aga no kes see mind kuulab, kõik on nii targad ja teavad isegi hästi, et välismaalasi on vaja tuua, neile vaja pappi laduda, et siis nemad selle papi eest meie nimel tappa saaksid. Kas see pole idiootsus ruudis? Ei, ei ole. See on idiootsus kuubis. Ja siis seal kõrval kirjutab Jaan Martinson traagikast nõretava loo, et enam ei ole raha Eesti enda sportlastele medalivõidu puhul raha maksta...

 
At 17:01, Anonymous Anonüümne said...

Väga õige jutt. Ma ei ole suur konspiratsiooniteooriate pooldaja, kuid see, mis Delfi Spordi ja ERR Spordi (avalik-õiguslik riigimeedia!) veebiveergudel käib - teisi nn peavoolumeediaid mina ei jälgi - on õudne. Eesti kultuuri väljasuretamine spordi pööbelistamise kaudu.

 
At 17:35, Anonymous Anonüümne said...

Priidu jutt 16:03
kirjutan täiesti alla.
Spordi kaudu (eriti sportmängude ja autoralli) pööblistatakse eesti rahvast kohutaval kombel.
Vaadake ak sporti, kohaliku korvpalli neegrid ja jalgpalli venelased - no keda televaatajat huvitab kohalik jalgpall korvpall vöi väravpall millega tv aega tapetakse ja vaataja närvi ---

 
At 18:28, Anonymous Anonüümne said...

Vastus küsimusele: seksikust on rohkem.

 
At 18:45, Anonymous Anonüümne said...

Veebikolumnist Priit Pullerits ütles ...
...ei tohi lasta teiste tegemistest oma plaane segi lüüa.

Kuldsed sõnad. Katsu seda meeles pidada.

 
At 18:56, Anonymous Anonüümne said...

Miks Sa, Priit, ei vasta viimaste kuude kõige enam kõnet pakkuvale küsimusele, et miks Sind kunagi "Postimehes" edutatud pole?

 
At 19:16, Anonymous Anonüümne said...

Priit on juba saavutanud oma ebakompetentsuse taseme.

 
At 19:49, Blogger Priit Pullerits said...

18:56, kas te tõesti pole aru saanud, et mida kõrgemale oma pea kaevikust välja ajate, seda kiiremini see õlgadelt maha niidetakse?

 
At 22:34, Anonymous Anonüümne said...

Ei maksa siis imestada, miks karjäär ja pereelu nii on kujunenud.

 
At 22:47, Anonymous Anonüümne said...

Eriti efektiivne on 19:49 väljaöeldud käitumisreegel koos hüüdmisega "Mehed, rünnakule!" (ise muidugi kaeviku põhja).

 
At 00:11, Anonymous Anonüümne said...

Kristo Reinsalu, Keba ja Pullerits peaksid jõud kokku panema ja tegema ühe korraliku ajalehe. Mis oleks ühtaegu traditsioone väärtustav ja tänapäevane.

 
At 08:12, Anonymous Kuiger, Võhmameeste klubi endine liige said...

Kristo Reinsalu, Keba ja Pullerits peaksid jõud kokku panema ja tegema ühe korraliku ajalehe. Mis oleks ühtaegu traditsioone väärtustav ja tänapäevane.
-------------------------------------------

Just. Ja väga rahvuslik. Priitu Postimees ei eduta sest see bolshevistliku liberalismi lipukandja kardab tublit rahvameest. Kuigi, too viidatud intervjuu Ossinovskiga oleks vöinud olemata jääda.

 
At 08:13, Anonymous Anonüümne said...

Mis oleks ühtaegu traditsioone väärtustav ja tänapäevane.
-----------------------------------------

selline kooslus on vöimatu. Näe uus Sirp pidi nyyd arvutimängude arvustusi hakkama avaldama. Haige!

 
At 09:15, Anonymous Anonüümne said...

Eks edutamiste otsustajatel ole pinnuks silmas ka Pulleritsu spordilembus, kindla rahvusliku ja tugevat tervist garanteeriva kehakultuuritraditsiooni järgimine. Samuti tema vastuseis "sihvkavenelaste" kultuuri sporti sissetoomisele, spordi pööbellistamisele. Mõni joomisest või laksust punetavate silmadega, vormist väljas joobar saaks kohe pukki. Ka Lembit Kauna rahvusliku joonega sporditegemisele vaadati nõukogude ajal viltu.

 
At 09:31, Anonymous Anonüümne said...

tuleb tunnistada et Nöuk ajal oli rahvuslikkust palju enam,
Mis on praegu, EV ajal? Näe Kaun kui ta juhuslikult elabki, on vaimselt ja reaalselt pagendatud. Vöi on ta lihtsalt nii karm mees et virtuaalses maailmas ei esine?

 
At 09:33, Anonymous Anonüümne said...

"sihvkavenelaste" kultuuri sporti sissetoomisele, spordi pööbellistamisele


sporti pööbellistavad palju enam meie eeskujud ameerika ja lääne euroopa.

 
At 09:52, Anonymous Anonüümne said...

Nagu Helmele veel ainuke väljund TTV, samamoodi on Kauna fenomeni viimane virvendus Priidu blogi. Utle siis veel et ei Orwell 84 ei ole saabunud.
Ma ennustan et varsti panevad nad PP blogi kinni ja .....

 
At 09:53, Anonymous Anonüümne said...

Siis tulevad küll klubid seltsid maaadlusmatid ja meeskoorid tänavale kui Priidu blogi kinni pannakse

 
At 10:46, Anonymous Anonüümne said...

Ega tea midagi
Nagu kirjutas Kivisildnik - sombistumine on edenemas

 
At 10:47, Anonymous Anonüümne said...

Peamised sombid on ikka need võhmamehed ise, jalkpallurid ja käsipalli treenerid ja muud

 
At 12:02, Anonymous Anonüümne said...

Ärge palun pange Priidu blogi kinni. Muidugi kui Lang ja Parts oma dabroo annavad siis mis meie väikesed inimesed teha saame

 
At 12:08, Anonymous Anonüümne said...

Loodame et ei panda kinni. Siis pole haridusministeeriumi fashistidel muud teha kui hambaid kiristada.

 
At 13:46, Anonymous Anonüümne said...

Kas poleks aeg Lembit Kaun rehabiliteerida. Olgu või postuumselt. Noortele õpetuseks ja vanadele meenutuseks.

 
At 14:06, Anonymous Anonüümne said...

On kaks meest, kelle kohta Kristo Reinsalu raamatus "Eesti jooksu kullafond" ei ole artiklit: Enn Sellik ja Lembit Kaun. Kõnekas fakt.
Reinsalu kirjutab oma blogis, et püüab küll Selliku kohta ilma autoriseerimiseta mingit materjali kokku panna.. Väga libe tee. Aga see on juba teine jutt.

 
At 14:08, Anonymous tunnen Lembitut said...

Priit peaks oma kompleksidest lahti saama ja tegema spordisõpru rõõmustava otsuse - edaspidi on blogi nimeks "L.Kauna nimeline Pulleritsi/Scanpixu spordiblogi".

 
At 14:10, Anonymous Anonüümne said...

Lembit Kaun suri Rootsis 1986 , Karl Juhansson rääkis

 
At 14:34, Anonymous Anonüümne said...

vale informatsioon

 
At 15:28, Anonymous Anonüümne said...

Sollentunas, aga samuti Norrköpingus elavad väliseestlased rääkinud, et laupäevahommikust Morgonjogg'i tehes olevat ikka nähtud üht kergema kehaehitusega, aga sitket vanavõitu dressipluusis meest kõvasti trenni tegemas. Mahtu ja intervalle, üle 30 sekundi. Laupäeva hommikul - mis svenssonite ladusa eluga harjunuid kõvasti imestama pani.

 
At 16:25, Anonymous Anonüümne said...

Härra Kaun ütles needsamad sõnad

there's no country for old men

 
At 11:40, Blogger Unknown said...

shijun 7.9
oakley outlet
fitflops
lv handbags
dior outlet store
michael kors uk
cheap jerseys
toms promo code
polo ralph lauren outlet
abercrombie
jordan retro 3
juicy couture handbags
coach outlet online
ralph lauren outlet
cheap oakley sunglasses
ray-ban sunglasses
abercrombie outlet
ed hardy clothing outlet
abercrombie kids
soccer shoes
new jordans
abercrombie
ray ban wayfarer
air jordan 11
jordan retro 8
abercrombie
oakley sunglasses outlet
cheap toms
jordan shoes
concord 11
oakley vault
true religion outlet
abercrombie and fitch outlet
coach factory outlet
timberland outlet
white timberland boots
louis vuitton
soccer jerseys
tory burch outlet online
tod's outlet
louis vuitton outlet

 
At 03:05, Blogger oakleyses said...

tiffany and co, christian louboutin outlet, longchamp, oakley sunglasses, michael kors outlet, michael kors outlet, replica watches, nike air max, michael kors outlet, louis vuitton, michael kors outlet, prada outlet, cheap oakley sunglasses, oakley sunglasses, gucci outlet, prada handbags, michael kors, polo ralph lauren outlet, kate spade outlet, ugg boots, ray ban sunglasses, ugg boots, jordan shoes, ugg boots, nike outlet, burberry outlet online, longchamp outlet, ray ban sunglasses, oakley sunglasses, louis vuitton outlet, michael kors outlet, louis vuitton, tory burch outlet, ugg boots, louis vuitton, louboutin, nike air max, louboutin outlet, chanel handbags, longchamp outlet, louboutin shoes, burberry, tiffany jewelry, nike free, uggs on sale, oakley sunglasses, replica watches

 
At 03:08, Blogger oakleyses said...

new balance pas cher, sac longchamp, hogan, true religion jeans, kate spade handbags, nike air max, air max, north face, ray ban pas cher, air jordan pas cher, true religion outlet, nike air max, ralph lauren pas cher, north face, louboutin pas cher, coach purses, sac guess, lululemon, coach outlet, timberland, nike roshe, longchamp pas cher, michael kors, burberry, air force, true religion jeans, lacoste pas cher, tn pas cher, nike air max, abercrombie and fitch, true religion jeans, hermes, vanessa bruno, michael kors, nike free run uk, michael kors, ray ban uk, ralph lauren uk, coach factory outlet, nike blazer, mulberry, michael kors, coach outlet, converse pas cher, nike free, vans pas cher, oakley pas cher, nike roshe run, hollister, hollister pas cher

 
At 03:11, Blogger oakleyses said...

bottega veneta, giuseppe zanotti, mac cosmetics, nike air max, north face outlet, longchamp, lululemon, soccer jerseys, mont blanc, new balance, celine handbags, baseball bats, oakley, ralph lauren, babyliss, louboutin, valentino shoes, insanity workout, vans shoes, nike trainers, iphone 6 cases, asics running shoes, reebok shoes, mcm handbags, beats by dre, ferragamo shoes, chi flat iron, hollister, jimmy choo shoes, nike huarache, wedding dresses, nfl jerseys, instyler, p90x workout, ghd, north face outlet, herve leger, abercrombie and fitch, iphone 6s cases, iphone 6s plus cases, iphone cases, hollister, soccer shoes, ipad cases, birkin bag, nike roshe, s5 cases, iphone 6 plus cases, timberland boots, iphone 5s cases

 
At 03:15, Blogger oakleyses said...

louis vuitton, converse, canada goose outlet, michael kors outlet, michael kors handbags, pandora jewelry, moncler, hollister, ray ban, sac louis vuitton pas cher, moncler, lancel, ugg boots uk, bottes ugg, doke gabbana outlet, moncler, coach outlet, montre pas cher, louis vuitton, moncler outlet, canada goose, louis vuitton, moncler, michael kors outlet online, doudoune canada goose, thomas sabo, moncler, karen millen, juicy couture outlet, toms shoes, wedding dresses, converse outlet, canada goose, moncler, vans, marc jacobs, links of london, hollister, pandora jewelry, moncler, canada goose uk, ugg,uggs,uggs canada, nike air max, swarovski, canada goose, pandora charms, ugg,ugg australia,ugg italia, swarovski crystal, supra shoes, canada goose, pandora charms, barbour jackets

 
At 08:04, Blogger Unknown said...

kobe bryant shoes
michael kors outlet
michael kors
michael kors outlet clearance
toms outlet
michael kors handbags outlet
ugg uk
cheap nba jerseys
toms outlet
louis vuitton outlet
20170214lck

 
At 11:39, Blogger Unknown said...

armani exchange
asics shoes
browns jerseys
louis vuitton sacs
rolex watches
coach outlet
dolphins jerseys
polo ralph lauren outlet
gucci outlet
seahawks jersey
20170317

 
At 10:15, Blogger raybanoutlet001 said...

michael kors outlet online
nike free 5
new balance outlet
seattle seahawks jerseys
titans jersey
oakley sunglasses
cheap ray bans
michael kors handbags
philadelphia eagles jerseys
michael kors handbags outlet
2017.3.29

 

Postita kommentaar

<< Esileht