teisipäev, august 27, 2013

Pullerits: Kus saab teha Eesti rekordvõistluse?

Augusti algul lugesin läbi Ameerika ajakirjaniku Annie Jacobseni heavily footnoted raamatu «Area 51: An Uncensored History of America’s Top Secret Military Base». Olin selle leidnud Chicago O’Hare lennujaama raamatupoes, kui ootasin lendu New Yorki. Area 51, USA kurikuulsaim ja salajasim sõjaväebaas, asub Nevada kõrbes ning too piirkond Ameerika edelaosas on oma ilu ja salapäraga mind paelunud juba rohkem kui kuraditosin aastat. Jacobsen räägib ligi 600-leheküljelise raamatu lehekülgedel 430-431 ühest Area 51-ga seotud tegelasest, keda paljud tikkusid kutsuma tiitliga doktor. Aga too tegelane, nagu kirjutab Jacobsen, ei väsinud noil puhkudel eales täpsustamast ega rõhutamast, et ta ei ole mingi doktor. Aumees ikkagi.

Et mis trikiga ma sellise alguse järel sujuvalt rattaspordini jõuan? 

No problems! Eestis on üks pseudo-doktori tiitliga mees, kes pole talle külge poogitud doktori-tiitlit, erinevalt Area 51-ga seotud pseudo-doktorist, püüdnud endast lahti siduda ja kes korraldab Eesti ühte raskemat rattavõistlust Haanja 100, kuigi õige ja päris-doktor, dr Leho Rips, on kolmel viimasel aastal korraldanud Vooremäel vähemasti tõusumeetrite poolest palju raskemat võistlust Vooremäe 3000. Võistluste korraldajatele on nüüd avanenud veel üks võimalus teha Eestis kõige-kõige jõuproov.

Nimelt avasin ma eelmise nädala algul Eesti kõige pikema, Aegviidust-Ähijärvele viiva matkatee, kus loomulikult saab suurepäraselt ka rattaga sõita. Eelmisel aastal avatud Oandu-Ikla matkateel on pikkust 375 km, aga Aegviidu-Ähijärve matkateel kogunisti 627 km.

(Vaadake kindlasti eelmises lõigus lingitud videoklippe, need on fantastiliselt ilusad ja hästi tehtud ning peaks mõjuma nimetatud radadele küll hirmus hea reklaamina.)

Seega võiks keegi, kel on võistluste korraldamise tahet ja kogemust, korraldada Eestis 627 km pikkuse rattavõistluse. Kas või teatevõistlusena või etapiti näiteks kolme-neljapäevase võistlusena, sest üksinda ja ühes jutis sõites käiks selline pikkus enamikule raudselt üle jõu. Aga maastikuratturite tuurina või teatevõistlusena võiks sellest saada ju igati vahva jõuproov. Mis arvate?

Mu mõte tekkis täiesti iseseisvalt, kuid, nagu väikese uurimistöö järel selgus, ei ole see midagi originaalset. Eelmine aasta läbisid mõned sitked ja visad mehed Oandu-Ikla raja aja peale. Järelikult on selliste pikkade võistluste vastu huvi. Aga 375 km on siiski poisike võrreldes 627 kilomeetriga.

Proovisin eelmisel nädalal uue, rekordiliselt pika raja viimast lõiku Eesti lõunatipust Ähijärve äärde. Ülevaade sellest ilmus Postimehe Arteris.

Ja tõepoolest – see ei ole liialdus, et mina avasin uue matkaraja. RMK töötajad olid Ähijärve juures Karula rahvuspargi külastuskeskuse ette tõmmanud raja avamiseks spetsiaalse lindi ja kui me kuueliikmelise seltskonnaga oma retkelt sellele lähenesime, tõukasid teised mehed mind ette, et just mina avamislindi esimesena katki sõidaksin (foto paremal). Ausõna, püüdsin sellele aule küll vastu puigelda, blokeerides sada meetrit enne lõppu järsku pidurid, et teised mööda vuhiseksid, aga trikk ei läinud läbi – selja taha hoidnud mehed reageerisid kiiresti ja otsustavalt, tõmmates samuti pidurit. Nad andsid selgelt mõista, et tehku ma mis iganes, nemad minust mööda sõita ei kavatse. Ega mul valikut enam olnud – ei saanud ju jätta uut rada avamata.
******
View from Bartlett Wash Slickrock Trail, Moab, Utah. 21. aprill 2012. Pildistanud Priit Pullerits. (Suuremalt vaatamiseks klikkida pildile.)

Foto 1: Ratturid Aegviidu-Ähijärve matkarajal Eesti lõunapiiri lähedases okaspuumetsas. Foto autor: Priit Pullerits
Foto 2: Vaade Tellingumäelt mäe lõkkeplatsile ja Mustjõele. Foto autor: Priit Pullerits
Foto 3: Art Soonets Karula rahvuspargis lähenemas edelast Ähijärvele. Foto autor: Priit Pullerits
Foto 4: Priit Pullerits sõitmas Ähijärve lähistel läbi Aegviidu-Ähijärve matkaraja avamise linti. Foto autor: RMK 

121 Kommentaarid:

At 10:31, Anonymous Anonüümne said...

Mage, Priit. Ikka on vaja teistele ära panna ja ennast kõrgemale kergitada. Häbi sul olgu!

 
At 10:40, Anonymous Anonüümne said...

...püüdnud endast lahti sisuda ...
eesti keel longab?

 
At 11:17, Blogger Priit Pullerits said...

Tänan trükiveale osutamast, 10:40. "Sõlmi juustest lahti pael ja heida põrandale see..." - teate küll seda laulu? S.t mida saab kinni siduda, seda saab ka lahti siduda. Kuigi möönan, et võõrapärane tundub see väljend küll.

 
At 11:58, Anonymous Anonüümne said...

kas silm petab, aga lindi läbimise pildil oleks just nagu kaks Soonetsit. duubeldati?

 
At 12:00, Anonymous Eduard Raasik said...

See Area 51 on nagu meie Õhtuleht rahvale, lihtsalt Objekt mille ümber jätkub juttu kauemaks.

 
At 14:17, Anonymous Anonüümne said...

Mis doktorist on jutt? Teadusdoktor, meditsiinidoktor, doktor nauk (vn k)?
Pulleritsul ei ole monopoli ühele eesti keele sõnale. --
Mind aga häirib pigem see, et mõni harrastussportlane nimetab end maratoonariks, kusjuures pole maratonidistantsi (42,195 km) läbi jooksnud. Või "Iron Man"-niks (ilma irooniata!) - kusjuures tolle ultravõistluse suures osa käies maha vantsinud (koos pargipingipuhkustega). Vaat siin on Повод для размышления, nagu vene keeles öeldakse.
- - Doktori "ravisoovitustest" veel niipalju, et soovitada 4 km + 180 km + 42 km läbimist 18 km jooksumahu pealt on ikka markantne näide küll.

 
At 15:02, Anonymous Doktor Agafuss, Damaskus said...

eriti naljakas on kuulata Sääritsa häälitsust "maratoooonar" hingevärinaga hääles nagu oleks tegu tulnukaga

 
At 15:09, Anonymous Anonüümne said...

Doktor Mardna ja Doktor Port (Päevalehes on täna pikk usutlus nendega) soovitavad jalg jala ette tatsumist, aga kui Säärits telekas räägib, et "nüüd [jooksu viimasel eelviimasel ringil] läheb andmiseks", kumba siis harrastaja järgib?
Usun, et pigem harrastaja mõtleb, et jooksuvõistlusel peab ikka "minema andmiseks", vähemalt lõpus. Soovitus SEB Sügisjooksuks seetõttu võiks ikka olla: pange täiega. Või mida teie arvate?
Mulle isiklikult tundub Pordi/Mardna jutt elukauge ja mage.

 
At 15:17, Anonymous Anonüümne said...

Mulle isiklikult tundub Pordi/Mardna jutt elukauge ja mage.

Jah. Nende meeste jutt on kantseliit. Igav kuulata ja lugeda

 
At 15:19, Anonymous Anonüümne said...

Taktikaplaan SEB Sügisjooksu 10 km-le:
1 km - stardisprint
2 km - kiirendus
3-8 km - paned täiega
9 km - lükkad viimase käigu sisse
10 km - paned nagu torust tuleb ("kapsad suust välja")

 
At 15:40, Anonymous Anonüümne said...

3 km - Vajuta!
5 km - läheb andmiseks

 
At 15:40, Anonymous Ketlin, Lõuna-Eestist said...

Ma väga vabandan oma vist juba pisut pealetükkivaks muutuva küsimuste tulva eest, aga kui siin on jälle läinud jutt kommentaarides sellele, kuidas tuleb panna ja kuidas läheb andmiseks, siis mind on juba mõnda aega painanud see, miks panevad mõned mehed oma jalgrattale leistangipikenduse. Soovin teada, kas rattal leistangipikenduse kasutamine on ainult meestele sobiv või kõlbab seda ka naistel kasutada, ja mis on sellise pikenduse mõte?

 
At 15:47, Anonymous Anonüümne said...

Priidu blogi on ikka omaette haruldus Eesti blogimaastikul. Küll mitte kõige suurema loetavusega, aga nii geniaalseid mõttevälgatusi, nagu siin anonüümsetelt (või enda poolt välja mõeldud nimega) kommentaatoritelt tuleb, ei leia küll vist kusagilt mujalt - nii heas kui halvas mõttes...

 
At 16:12, Anonymous Anonüümne said...

need mehed, kes kasutavad leistangipikendusi, ei tohi panna naisi, kes kasutavad ripsmepikendusi.

 
At 16:17, Anonymous Mees, sirge tilliga said...

Aga dzentelmene siin blogis ei ole. Ketlin palun abi aga vastuseks on ainult mingi ilane pilkamine ja narrimine chauvinistlike meeskommentaatorite poolt

 
At 16:50, Anonymous Anonüümne said...

Klassik ise:
Pullerits keppimistehnikast:
Artikkel "Kas pikk kepp on alati ikka kõige parem kepp?" http://suusk.blogspot.com/2012/12/pullerits-kas-pika-kepi-meeste-pidu-on.html
"Jätke meelde see: otsustav on tõuke algfaas! Algfaas peab tulema ülevalt teravalt ja jõuga."
jne
Pikk kepp sobib ainult nendele, kellle on ka piisavalt jõudu
jms

 
At 17:17, Anonymous Reelika, sportlik naisterahvas said...

Mehed te olete veidi ylemeelikud,
varsti lähete rindele. Härra Mati Raidma Riigikogu Kaitsekomisjoni esimees ise ytles et Eesti vöib sekkuda Syyria sötta kui vajadus tekib,
siis unustate kepi- ja töuketehnika jutud kohemaid

 
At 17:28, Anonymous Anonüümne said...

"Esimest [vahetust 400 m-s] jooksis Tinn, teist Laar, kolmandat Organov. Nad panid täiega." /E. Selliku mälestused/

Vanasti pandi täiega! Vähemalt 400 m -s.

 
At 17:34, Anonymous Anonüümne said...

Need Selliku mälestused on armas lugeda.

"23. aprillil toimus Kišijovis Pravda kross. Selle võistlusega murdsin ma end Euroopa noorte absoluutsesse tippu. "

 
At 17:36, Anonymous Anonüümne said...

Aga muide mehed Ketlini küsimused on juba mitmendat päeva vastamata. Kas teeme ära?

ps. häbi on mul teie pärast. Atrõõvi panete täiega aga naisterahva uudishimu ei saa rahuldatud

 
At 17:49, Anonymous Anonüümne said...

Ketlin sa oled unustanud stemmi (lenksupikendus) puhul ära olulise nüansi- läbimõõdu. Ka see on oluline.
17:36 ära näe vaeva. Üks loll jõuab alati rohkem küsida kui 7 tarka vastata.
Muuseas, mis värk selle dr Holdeniga õigupoolest oli? Minust on see mööda läinud. Miks tülli keerati? Varem oli Holden siin ikka pidev külaline.
Teet

 
At 17:55, Anonymous Anonüümne said...

Lembit Virkus pani ka täiega. Lembit Kaun pani alati täiega. Kuigi tema ei küündinud Selliku ja Ülo Kriisa tasemeni. Neid mehi ei saa meie jooksuajaloost maha kustutada!

Holden tegi kõvasti trenni, et Pulleritsule Tartu maratonil ära panna, kuid jäi alla. Sore loser, nagu öeldakse. Tuli siia blogisse seletama, sõnast kasvas sõna jne. Kahetsusväärne, sest "Doktor" Holden on tegelikult Eesti üks andekamaid kodumaisel kapitalil põhinevaid üritustekorraldajaid ja muide ka väga tore mees.

 
At 18:46, Anonymous Anonüümne said...

money talks... holden on tänavu mult ürituse eest raha saanud, pullerits mitte (ei telli ega osta Postimeest ega selle kaasandeid). pole ka paista, et siin osas peaks midagi muutuma.

 
At 18:54, Anonymous Anonüümne said...

Priit ei ole papi peal väljas.
Tema motivatsioonid on kõrgemad.

 
At 19:06, Anonymous Anonüümne said...

Mis kõrgem motivatsioon see on teist avalikult naeruvääristada ja iseennast labasevõitu viisil tähtsana näidata?

 
At 19:21, Anonymous Anonüümne said...

Andres Keba (kes kirjutab viimasel ajal väga tugevasti) kiidab oma blogis, et sai oma viimasele kirjutisele rohkelt tagasisidet (6 kommentaari, millest pooled kirjutas ta ise). Nii on lood. Pulleritsi spordiblogi saab rohkem kommentaare kui kõik teised spordiblogid KOKKU.

 
At 20:05, Anonymous Anonüümne said...

Keitlin mõtleb lenksupikenduse all ilmselt sarvesid. Need on mõeldud selleks, et sõidu ajal saaks käte asndit muuta ja keha ei väsi nii ruttu ära. Sobivad ka naistel.

er

 
At 20:35, Anonymous Anonüümne said...

17:55 ja 19:21 - arvan, et pole mõtet Ivari ja Andrese tegemisi siin blogis kommenteerida. Ise on nad siin kommenteerimast loobunud ja vaevalt nad oma tegemiste kajastamisest siin kommentaarides ka huvitatud on. Neil on oma blogid, kus kajastavad oma tegemisi ja huvisid; samuti, kes tahab nende tegemistega rohkem kursis olla, annab näiteks Facebook selleks hea võimaluse. See siin ei ole õige koht kirjutamiseks isikutest, kes ise sellest huvitatud ei ole.

 
At 21:11, Anonymous Anonüümne said...

Kes nad on, Pühad Lehmad, et nendest kirjutada ei või? Millised enesetsensuurlikud tendentsid! Vabas, demokraatlikus ühiskonnas ei tohiks ükski teema olla off limits. Ülemiste järve traagiline surmajuhtum - kas selle kõik tagapõhjad on avatud? Meedia on dr Porti ja dr Martna tavapärased (aga igavad ja väheütlevad) lausumised edastanud. Sellega on ka kõik. Miks aga spordisurmad just sõjaväelastega juhtuvad (meenutame Tartu kevadjooksu juhtumit aastate taga)? Port kirjutab, et sporti tehakse stressi mahavõtmiseks. Kui stressi on palju, siis peab väga tugevasti tegema. Kui aga sellest ei piisa, siis tekibki surma oht. Seos Afganistaniga? Seoseid, mida peaks vaatama, on teisigi.

 
At 21:51, Anonymous Anonüümne said...

Hea 21:11, mul on küll tunne, et ka hea 20:35 sissekande näol on tegemist pigem sellises muhedas irooniavõtmes kirjutatud sõnavõtuga ja asi oleks tõele lähemal kui 20:35 sissekandele jutumärgid ümber panna...

Ketlin võib nüüd muidugi küsida, et kuidas saab jutumärke panna ja kas see võiks ka valus olla viimati?! Aga eks noortel (tüdrukutel) ongi elus rohkem küsimusi kui vastuseid ning ma usun, et vanemad ja kogenumad spordimehed ei lase end innukast sporditüdrukust ja tema tõeotsingutest väga pöördesse ajada.

 
At 22:08, Anonymous Anonüümne said...

Tõepoolest, 21:51. Võtame jutumärkidega. Sest kui nimetatud isikud kannavad oma tegemised Google Bloggerisse - lisaks veel Facebooki - peab ikka raudne kannatus kahte kohta oma tegemised üles kribada - siis peame arvestama, et Google ja Facebook on nende nelja internetiteenuse seas, kust Prism programmis kohaselt kõik andmed NSA-le jälgimiseks üle antakse. Kas sellised inimesed saavad pretendeerida mingisugusele privaatsusele? Arvan, et nad on sellest ise loobunud..
Ketlini küsimused on aga toredad ja Pullerits võiks valiku neist "Maratonis" avaldada (koos vastustega muidugi).

 
At 22:31, Anonymous Anonüümne said...

Head viimased kommenteerijad. Tundes neid mõlemaid isikuid hästi, siis küsimus ei ole mitte privaatsuses vaid see blogi siin ei ole lihtsalt õige koht.

 
At 22:40, Anonymous Anonüümne said...

Kas mõni tõsine rattamees ka blogi peab, kus oma treeningutest lähemalt kirjutab?
Teet

 
At 23:04, Anonymous Anonüümne said...

Mis vaevab PP ja mis toimub PP peas, et aina on vaja seda nn pseudo doktori teemata esile tõsta? Kas on mingi selge eesmärk ja siht silme ees?

 
At 23:29, Anonymous Anonüümne said...

Rips ei ole Vooremäe sõitu korraldanud mitte kaks vaid hoopis kolm aastat. Üks karvajalg on eesmärgiks võtnud vassida ka kõige tähtsusemates lausetes.

 
At 00:13, Anonymous Anonüümne said...

Arvan, et Pullerits ei suuda end vahel ohjeldada, tagasi hoida.
Purskub välja, ja kui toimetaja kätt ees ei ole, siis läebki artiklisse sisse ja avalikuks.
Mind see ei häiri, pigem vastupidi. Üks teooria (Sigmund Freud) on, et kui sisemisi tunge alla suruda, siis on tulemuseks neuroos. Kui kirjutada kogu aeg stiilis, et oi kui tore spordiüritus oli, kõige tillumatele oli veel Haribo lastejooks ja osa võttis ka 80-aastane veteran ja küll oli tore ja suur tänu korraldajatele jne jne, siis pained kogunevad ja see mõjub nii pssühikale kui füüsisele kehvasti.

 
At 09:14, Anonymous Ketlin, Lõuna-Eestist said...

Mehed, mehed, kas te tõesti arvate, et saate mind ründava retoorikaga (Ketlin võib nüüd muidugi küsida, et kuidas saab jutumärke panna ja kas see võiks ka valus olla viimati) rivist välja lüüa?!! Teil on ikka marušovinistlik arvamus andast ja noortest naistest, kui te usute, et panete pliks-plaks ja juba ma lasengi õlad längu! Mind hakkab juba puhtpsühholoogiliselt huvitama, mis freudistlikud mehhanismid teie peas küll keerlevad. Ma olen siin esitanud teile hulga küsimusi, millele te pole peaaegu sõnagi vastanud. Ma ütlen nüüd teile karmi tõe näkku, te mehepojad: ma olen tabanud oma küsimustega te hella kohta, sellest see vaikimine. Ma olen oma küsimustega toonud välja, et kogu see teie sport ja sinna juurde käiv leksika on oidipusliku emakompleksi ja seksuaalse ebakindluse alateadvuslik väljendus. Loomulikult teile ei meeldi, kui keegi, eriti veel noor naisterahvas, sellele osutab ja selle üles kisub. Loomulikult siis kas vaikitakse või püütakse asjale osutajat naeruvääristada. Las ma täpsustan - näete, tänu 20.05 kirjutisele sain teada, et leistangipikendust kutsute sarvedeks. Miks? Las ma avan taas teie alateadvuslikke protsesse. Sarved on esiteks isase tunnus - vaadake loomariiki! Sarved on need, millega isased omavahel pusklevad ja omavahelise hierarhia paika panevad. Samamoodi on rattal sarved alateadvuslikult selle väljenduseks, et küll ma teised paika panen. Teiseks, sarved - see viitab väljendile "sarvi tegema". Mis toimub teie vahel, mehed? Toimub tegelikult võitlus emaste pärast. Te nimetate alateadvuslikult oma pikendusi sarvedeks, sest sellega viitate, et kui keegi teine mees ähvardab võistlusel teile ära panna, siis saadate talle oma pikendustega alateadvusse signaali, et aga mees, vaata ette, et ma sulle sinu naisega sulle sarvi ei tee. Ehk siis sarved on über-isanduse ekplitsiitseks manifestatsiooniks. Mõistate? Huvitav, miks küll mina pean siin teile asju seletama, kuigi algselt pöördusin ju mina teie poole, et teie mulle seletaksite... Aga ju need teie sisemised kompleksid, mis moodustavad tohutu puntra, on selleks piduriks, mis ei luba teil sõna võtta, kui teie vastas on noor naisterahvas. Neid komplekse, nagu näen, elate te aga seda jõulisemalt välja siin üksteisele sõnadega ärapannes, proovides niiviisi tõestada ei midagi muud kui seda, et kes on kõvem mees ehk isane ehk (alateadvuslikult) kellel peab olema rohkem õigust naistele ja nende austusele (=paaritumisõigusele). Aga kui ma siin selle analüüsiga veel pikalt jätkan, siis tekib mul küll kartus, et mõni saab neuroosi, seepärast lõpetan lihtsa küsimusega, millele veel vastust pole saanud: miks kasutate rattaspordis väljendit "imesin täiega"? Kui te jälle vastata ei oska, siis las ma annan teile vihje - see, kallid mehed, on viide teie homoseksuaalsetele sisetungidele, õigemini on see teie homoseksuaalsete allhoovuste avalik purse. Aga kui teist mõni nüüd arvab, et homod meeldivad naistele, siis võin teile naissoo nimel öelda, et ei meeldi, absoluutselt ei meeldi. Me kasutame homosid teinekord omakasupüüdlikult ära, aga sisimas, seal, kus alateadvus ka meie käitumist suunab ja reguleerib, on me seisukoht hoopis teistsugune, kui šabloonne arvamus (eriti meedias) seda paista laseb. On teil nüüd üldse midagi veel öelda?

 
At 09:27, Anonymous Anonüümne said...

"Nüüd läheb andmiseks"
Selge. Lihtne. Ajatu.
Kes rääkis Anu Sääritsa ebaprofessionaalsusest?
Isegi Pulleritsul pole samaväärset vastu panna.

 
At 09:52, Anonymous Anonüümne said...

Ketlin

Imestad, et keegi ei vasta - lihtsalt enamikul siinsetel spordimeestel on naine(ka lapsed) juba olemas ja uute naiste koolitamine/õpetamine ei paku lihtsalt huvi. Provotseerid emakompleksi ja seksuaalse ebakindlusega. Well done - ega tänapäeva noortelt naistelt rohkem ei ootagi. Sa ei saa lihtsalt elust veel aru!

 
At 10:07, Anonymous Anonüümne said...

Ketlin, palun mine ära. Sinu jaoks on naistekad või muud mölafoorumid. See oli rumal inimene, kes soovitas sulle Pulleritsu blogi algõpetusega seotud küsimuste esitamiseks.

 
At 10:11, Anonymous Anonüümne said...

Üle hulga aja asist juttu siin blogis, Ketlin!
Jätka samas vaimus!

 
At 10:39, Anonymous Anonüümne said...

Ketlin - alustame algusest. Te provotseerite oma küsimustega meessugu, vastandades meessugu naissoole, väites ennast naissoost olevat.
Aga, et et koostada Teile vastust kui naisele, et mitte "tühja rapsida", siis kuidas me võime kindlad olla, et Te olete üleüldse Ketlin, ja pealegi veel Lõuna-Eestist aga mitte Endel Põhja-Eestist?

Leo, Litsmetsast

 
At 10:46, Anonymous Eugen said...

Ketlin kui terane noor ja sõnakas naisterahvas on auks igale blogile. Igatahes ma tänan minu allhoovuste ja sisetungide süvaanalüüsi eest ja saadan palju tervisi sinna Lõuna-Eestisse.

Siin eelnevad meesterahvad ei saa päris kontekstist aru. Vaevalt Ketlin siin teiesuguseid vanu atrõõvimehi jahtimas on. Sealkandis on ilusaid setu ja läti noori mehi valida küll.

00.13 on hea kommentaar ühe tuksikeeratud "portaali" kohta

Ketlinilt ootaks uusi tähelepanekuid ja küsimusi. Vahepeal selgitasin et imemine on tavaline tegevus rattaseltskonnas, seda tehakse vaid grupi siseselt. Üksinda seda teha ei saa.

 
At 10:49, Anonymous Anonüümne said...

Keegi, kes siin Ketlini nime all esineb ja komade põhjal oletan, et see on Priit Pullerits, peaks võtma ajaviiteks kätte mõne Freudi raamatu. Sooidentiteet on väga oluline asi, endas tuleb selgusele jõuda, muidu võivad tagajärjed olla koledad. Vt ka Bradley Manning.

 
At 10:53, Anonymous Anonüümne said...

Te provotseerite oma küsimustega meessugu, .........
--------------- ????? ---------------

kuidas moodi? Ketlin küsis mida tähendavad rattameeste slängis imemine, sarvlemine, pumpamine, hammastega tagumikust kinnihoidmine, karm panemine jne jne.
Väga asjalikud küsimised. Miks igalt poolt kahemõttelisust välja lugeda? Miks?
Ketlin küsib eesti keeles. Keegi spetsialist vastab (mitte mina) samuti eesti keeles. Milles küsimus. Elu keeb blogis.

 
At 10:56, Anonymous Anonüümne said...

Normaalintellekt võimaldab aru saada, et kasutatavad keelendid on kujundlikud ja kirjeldavad enesekohaselt rattasõidus ette tulevaid olukordi.

 
At 11:09, Blogger Priit Pullerits said...

Aitäh, 10:49, et mind komade panemise etaloniks seate - vähemalt ühes asjas olen siis tunnustatud asjatundja. Tänan! Aga eksite, kui arvate, et komade korrektne kasutamine on midagi ainult mulle eriomast, mis teistele ülejõu käib ja mis mind teistest selgelt eristab.

 
At 11:11, Anonymous Anonüümne said...

10:49 uuesti - kokku- ja lahkukirjutamisvead kipuvad ka sarnased olema.

 
At 12:13, Anonymous Anonüümne said...

Priit,
pane kokku üks "Rattameeste slängi sõnastik".
Ka mina tahan teada, mida tähendavad imemine, sarvlemine, pumpamine, hammastega tagumikust kinnihoidmine, karm panemine..
Lihtsa variandi võid siinsamas kokku seada.
Hakatus on Sul vist ühest vanast "Maratoni" numbrist võtta.

 
At 12:42, Anonymous Anonüümne said...

Rattameeste slängis nimetatakse ratast "jooksuks". Nii saab näiteks ülalnimetatud Ivari kirjutistest tavainimene alles pikapeale aru, et oma jooksudest kõneldes peab rattamees silmas mitte kiiret, vähemalt 5-6 min/km tempos, liikumisviisi jalgade abil ilma abivahenditeta, vaid ratta (rattamehed võiksid selle kaadervärgi jaoks, mille otsas nad istuvad, mingi parema nime välja mõelda) ühte komponenti (tavakeeles tuntud "ratta") nime all.
P.S. Kui rattameestel ratas on "jooks", siis nad peaksid end pigem jooksumeesteks kutsuma?

 
At 12:57, Anonymous Anonüümne said...

See jooks on, jah, kummaline. Ratas on ratas ja jalgratas on jalgratas.

Jooksuks võiks äärmisel juhul kutsuda neid asju:
http://www.hambaarst.ee/naljad/3709/sammuv-jalgratas

 
At 12:58, Anonymous Anonüümne said...

http://www.hambaarst.ee/naljad/3709/sammuv-jalgratas

 
At 15:46, Anonymous Kuiger Mati said...

Mehed
ärge tehke tuska
hambaarst.ee on lootusetu teenus

 
At 16:21, Anonymous Anonüümne said...

Selgitage Ketlinile, mis asi on grupeto.

 
At 16:36, Anonymous Ketlin, Lõuna-Eestist said...

Jah, mis on grupeto? Ja ärge tulge jälle oma kahemõtteliste seletustega, teie oidipus on niigi selge.

 
At 16:58, Anonymous Anonüümne said...

Ai-ai-ai, grupeto on üks tähtis asi. Rattamehed teevad vahel ikka grupetot. Üksinda seda teha ei saa, niipalju võib öelda.

Aga ma panin siin kokku väikese Rattameeste slängisõnastiku, ehk saab mõni teine sõna noorele daamile selgemaks:

koiba keerutama PILTL jalgrattaga sõitma. Keerutasin veits koiba. R. Taaramäe.
jalga lõdvaks laskma PILTL väntamisest loobumine.
purakas KÕNEK tugev, jõuline sportlik sooritus Nüüd oleks jalga purakat ja pähe mõistust vaja. R. Taaramäe.
põks KÕNEK väike küngas, tõus.
atakkimine KÕNEK katse kiire sõiduga grupist eest ära sõita.
punases olemine suure koormusega sõitmine. Olin täielikult punases. R. Taaramäe.
kusepaus ARGI tualeti külastus. Ootasin, millal jooksikud minema saavad, et siis kusepaus teha. R. Taaramäe.
maokas KÕNEK kukkumine rattasõidul. Maoka tagajärjel [tekkis] 3 erinevat punti R. Taaramäe.
punt KÕNEK ühes rühmas sõitev jalgratturite grupp. Kihutasime umbes 45km mingi sotaga enne kui esipunti jõudsime. R. Taaramäe.
küljekas KÕNEK küljetuul.

 
At 17:10, Blogger Priit Pullerits said...

Hea algatus, 16:58, suur tänu! Korralik töö. Aga seda, mida grupeto tähendab, tahaks mina ka teada. Nii et selle sõna sisu järele on tekkimas juba üldrahvalikum nõudlus.

 
At 17:30, Anonymous Anonüümne said...

võimalik, et prantuse laen http://french.about.com/od/vocabulary/a/cycling.htm

 
At 17:38, Anonymous Jorgen said...

okei grupetoga sai asi selgeks.
Aga nüüd palun seletage ära mis asi on beloton. Kas mõni sportmäng või teatud poos mida harrastakse vaid grupi siseselt enne atrõõvi minemist?

 
At 17:46, Anonymous Anonüümne said...

veel jalgratturite slängi (mida põhiliselt härra Taaramäe suust kuulnud)

tšainik
lohh
tossav mootor
ribadeks tõmmata
koomas olla
pundis logistada
pool kõvaga anda

 
At 17:58, Anonymous Anonüümne said...

Jaak Mae on pruukinud ka suusatamises ratturite väljendit "tirri laskma". Eelkirjutaja pidas silmas ilmselt sõna "peloton".

 
At 18:01, Anonymous Kaidi, sportlik naisterahvas said...

See "pool kõva" keiss on huvitav. Rääkige sellest rohkem palun.

 
At 18:02, Anonymous Jorgen said...

Ei, pidasin silmas beloton

 
At 18:08, Anonymous Anonüümne said...

Beloton on see kui mehed on kalal ja püüavad beluuga kala.

 
At 18:09, Anonymous Anonüümne said...

priapismist peaks siinses kommentaariumis rääkima.

 
At 18:18, Anonymous Anonüümne said...

See siin on Google'i teenus ja nagu Google ütles, siis ei saa keegi eeldada privaatsust. Päris piinlik, kui tuleb välja, milline "mehelik" mees siin käib Ketlinit ja neid teisi naisi tegemas ja verbaalona panemas.

 
At 18:42, Anonymous Anonüümne said...

Mis on verbaalona?

 
At 18:56, Anonymous Anonüümne said...

verbaalona = verbaalne onanism

 
At 19:01, Anonymous Anonüümne said...

Kas grupeto pole mitte jooksikute punt enne pelotoni?
Teet

 
At 19:04, Anonymous Anonüümne said...

Vaatasin järele, soovoliniku kantseleis Keitlini nimelist ei ole. On keegi Käthlin.
Teet

 
At 19:06, Anonymous Anonüümne said...

Aitäh! Palve on, et püüdke sõna juurde ka tähendus kirja panna - nagu oskate. Samuti näiteid - lauseid, kuidas sõna kasutada. Kui lause autor on teada, siis nimi ka. NB! Huvitab ütluse "Sõida, ära mölise!" autor (kui on teada). "Rattameeste slängisõnastiku" kaanele võiks hankida Taaramäe pildi kasutamise õiguse. See oleks vahva!

tšainik > vn чайник ‘teekann’. algaja, rattasõidu põhimõtteid mittetundev võistleja.
rattapede HALV silmatorkavalt kalli profivarustusega, kuid väheste oskustega, võimetega v treenitusega rattasõiduharrastaja.
possa positsioon grupis. possavõitlus positsioonivõitlus Ohtlikel kohtadel olin õigel possal. R. Taaramäe.
Sõida, ära mölise! ohtrasõnalise, kuid vähekonstruktiivse mõttevahetuse lõpetamist ette panev kindlakskujunenud ütlemine.
mott motivatsioon, võitlustahe.Olin sõiduks väga motti täis ja lootsin head tulemust saada. R. Taaramäe.
jalg on (pole) hea sportlik vorm (või selle puudumine)
tehniline head rattavalitsemist nõudev, ohtlik rajalõik. Viimane laskumine, mis oli hästi tehniline. R. Taaramäe.
külge maha panema kukkuma Üks Movistari mees pani otse minu ees külje maha. R. Taaramäe.
imema ARGI kehvalt sõitma, võistluses alla jääma Meeles on Algarve tuuri raske etapp, kus imesin küll kõvasti. R. Taaramäe.

 
At 19:17, Anonymous Anonüümne said...

Imema võiks olla ka vaatamata kehvale enesetundele ikkagi vastu pidamine
Teet.

 
At 19:22, Anonymous Anonüümne said...

Mul on kindlad andmed, et üks teatud volinik on lesbi.

 
At 19:27, Blogger Priit Pullerits said...

Braavo, 19:06, suurepärane ja geniaalne ja korrektne algatus. Selle viime asja viime küll edasi! Ma koguksin need tükid peagi ühe postituse alla kokku ja siis kõik huvilised saaks täiendada ja parandada ja toimetada ja siis tekiks tõepoolest vahva ratturite slängisõnastik. Oleks ju midagi tõeliselt konstruktiivset siit blogist! Kas toetust sellise asja tegemiseks on? Lööte, teised, ka kaasa? Alustame ametlikult reedel, seni võite siia juba oma sõnu kirja panna koos tähendustega, reedel korrastan need ära ja läheb ametlikult sõnastiku tegemiseks, eks?

 
At 19:32, Anonymous Anonüümne said...

Super!Sõnastiku juures võiks olla ka valik tippsõitjate slänginimesid (Kana, Kodar, jt), samuti ehk väike valik prantsuse keele termineid, millele 17:30 viitab.

un bidon 'veepudel'
la danseuse 'sarvlemine'?
le cyclisme 'rattasport'
un pneu crevé 'tühi kumm'

Teet nt saab siis ütelda
"Un bidon, monsieur!" - 'Palun ulatage veepudel'

Kas pole stiilne!

 
At 21:01, Anonymous Peip said...

Grupetto - võidusõidul peagrupist maha jäänud ratturite grupp, mis loksub rahulikult kuni finishini ja mille ainsaks eesmärgiks on võidusõidu ajalimiiti mahtumine.

Imemine - kaasvõistlejate, ka grupi e. pelotoni e. pundi, sabas hambad risti ja silmad pahupidi viimase tuuleabi püüdmine, mis vahest õnnestub ja vahest mitte.

"imesin tõusul/küljekaga maha ja loksusin grupettos lõpuni"

"imesin täiega aga lõpetasin ikka pundis"

päikest

 
At 21:51, Anonymous Anonüümne said...

Grupettot kutsutakse ka India pundiks.

 
At 21:57, Anonymous Anonüümne said...

Eks neid rattaslängi sõnastikke ole ennegi tehtud. Üks näiteks siin:
http://www.klubirave.com/sonastik.html

 
At 23:00, Anonymous Anonüümne said...

Allan Orase ja Indrek Kelgu 30-sõnaline sõnastik on hea.
Pulleritsu "Rattameeste slängisõnastik" saab aga olema eriline selle poolest, et praktiliselt iga sõna saab olema approved by Taaramäe poolt (illustreeritud Taaramäe kasutusnäidetega), lisaks veel Taaramäe foto. Wow!

 
At 07:55, Anonymous Anonüümne said...

"Sõida, ära mölise!" autoriks on Harli Teeviit-Sonn :) (vt. http://www.youtube.com/watch?v=9MQCBVSWDbg)

I.A.

 
At 08:52, Anonymous Anonüümne said...

http://sport.postimees.ee/1364596/teise-etapi-41-kohaga-lopetanud-taaramae-paev-oli-nagu-puder-ja-kapsad
Isegi läksin attack‘idega oma 20x kaasa ja lõpuks olin sellise haamri all, tundus, et sellest paugust enam üle ei saagi.

Meie sõber Taaramäe juba tuuritamas. Alles oli jutt et mees on haige nii haige ja läheb Taani imearsti juurde kes teda ravida oskab, aga ennäe juba sõidab mees haamri all velotuuri. Terve kui purakas ja läheb iga attackiga kaasa?

Seletage palun mis on attack?
ja need teised asjad ka.

Miks Taara seda tuult nii kardab? Kas neil pole nii et sõidad grupis tuulevarjus. Aga Taaral on kohe kui tuul siis jääb grupist maha? Samuti esineb suur oht langustel. Et kuna langus oli kamikadze, siis tema jäi 40 sek maha. Teistele meestele ei olnud siis kamikadze?

 
At 09:07, Anonymous Keith Maicel said...

Päris piinlik, kui tuleb välja, milline "mehelik" mees siin käib Ketlinit ja neid teisi naisi tegemas ja verbaalona panemas.
-------------------------------------

Ketlin esines väga viisaka jutu ja asjaliku küsimusega ratturite slängi kohta. See oli kari anonüümikuid kes teda meessoo ahistamises hakkas süüdistama, keegi Teet esines otsese kahemõttelise tiraadiga.
Kes või mis on Ketlin on täiesti teisejärguline. Tähtis on mõte mida ta kirjutab. Või tahate jooksuportaali moodi blogi 0 kommentaaridega?

 
At 09:24, Anonymous Anonüümne said...

Rattameeste juttudest käib läbi ka väljend "singel". Mida see võiks tähendada? Saan aru, et miski raja osa, aga missugune ja kas ainult krossirajal või ...?
Klaara

 
At 09:34, Anonymous Anonüümne said...

"Ketlin esines väga viisaka jutu ja asjaliku küsimusega ratturite slängi kohta"
Miks peaks algajal (nais)ratturil tekkima küsimused ainult kahemõtteliste väljendite kohta? Kindlasti on väga palju ka mitteseksuaalse alatooniga sõnu, mida ta ei peaks teadma, aga mis teda ka ei huvita. Tema küsimuste valik viitab kahjuks siiski teatud puudujääkidele eraelus, aga seda puudust võiks rahuldada kusagil mujal, mitte spordiblogis.
Klaara

 
At 09:46, Anonymous Anonüümne said...

Keegi, kes Ketlinit tegi on igatahes saavutanud selle, et kasutajad jälle kommenteeriksid ja lugemas käiksid. Kes, seda oleks huvitav teada.

Aga "singel" on suvaline kitsas üherööpaline jalgrada. Võrdluseks "duubel" on kaherööpaline, selline kus juba autod sõidavad.

 
At 09:48, Anonymous Anonüümne said...

Single track & double track, kui välismaa keeles väljenduda.

09:46

 
At 09:51, Anonymous Anonüümne said...

Kogu jutu võti on siin: Või tahate jooksuportaali moodi blogi 0 kommentaaridega?
Tõlge: üks mees kirjutab neid kommentaare, et saaks nende hulgaga kiidelda.

 
At 10:12, Anonymous Anonüümne said...

...mitte ükski ca 90 kommentaarist pole algsesse teemasse (RMK matkarada). Kahtlus oli juba enne ning see süveneb, et algtekstid ei kõneta ammu enam suurt kedagi, teravkeeled- ja meeled tõmbavad vahel elu käima. Hea seegi;))

 
At 10:26, Anonymous Mõmmi said...

Kuulge targad ja kursis olevad inimesed. Mulle hakkas Taaramäe elu huvi tekitama. Mees oli ju alles hijuti väga haige. Ventilatsioon oli vaevalt 70%. Kas ta on vahepeal terveks saanud? Uudiseid sellest ju ei ole. Taaramäe kui eesti väheseid tippsportlasi? Nende käekäiguga peaks ju kursis olema? Aitäh juba ette

 
At 10:32, Anonymous Anonüümne said...

Algtekstid kõnetavad väga, aga THI ütles ka et peab kiiresti arenema ja edasi minema, seda meiegi teeme siin et konkurentsis püsida

 
At 10:56, Anonymous Anonüümne said...

Ühes varasemas postituses kustutati ära kõik kommentaarid, kus oli kasvõi 1% Lembit Kauna ja mis artikli teemasse ei puutunud. Nüüd on kõik kommentaarid artikli teemast mööda.

 
At 11:05, Anonymous Anonüümne said...

Sissekanded on asjalikud ja kommid on asjalikud. Näiteks mina sain teada mida tähendavad .... mida tähendavad purakas atakkimine maokas ja küljekas, lõdva jalg ja palju muud. seega olen väga rahul antud blogiga. Esimene asi mida ärgates loen, öösel nägin unes et olin ise atakkimas. Mis sa hing veel ihkad?

 
At 11:07, Blogger Indrek Sarapuu said...

Siin blogis on olnud juttu ikka nii erinevatest doktoritest ja temposõitudest. Eraldi. Aga eile oli Kabjas TT joonel üks doktor ja põrutas täitsa korralikult, ning TUNDUS rahuloleva näoga...

 
At 11:08, Anonymous Anonüümne said...

kas öise attackimise tulemused kajastusid ka linadel? või panid maoka ja imesid täiega?

 
At 11:10, Anonymous Andres T. said...

Muud sportlased huvitavad ka. Näiteks tuli uudis et Tiidrek Nurme sai keenlase Eestisse. Lubasid kõvasti treenima hakata. Ei tea mida arvavad blogi lugejad. Kas Nurme saab nüüd "uue hingamise" ? Kas teeb järgmisel kevadel välismaal 13.05 ära?

Keenlane aitab meite jooksjaid. Kanter lubas Kupperit treenima hakata. Eesti sport läheb tõusujoones. Vaid korvpall on selline igerik. Kahju.

 
At 11:21, Anonymous Anonüümne said...

kas öise attackimise tulemused kajastusid ka linadel? või panid maoka ja imesid täiega?

ikka jah. See oli väga emotsionaalne, aga kuna läheb teemast kõrvale siis ma üksikasjadel ei peatu. Ma usun et blogi lugejad kiidavad heaks.
Aga eestikeelne kirjapilt on atakkimine. Niisiis, õpime eesti keel!

 
At 11:48, Anonymous Anonüümne said...

"Nüüd pani litri (litaka)!" võiks ka laiemalt kui rattaspordis kasutatav olla. Ülalmainitud "lohh" on aga vargaslängi sõna, kas sellel on rattaspordis mingi spetsiaaltähendus?

 
At 12:20, Anonymous Anonüümne said...

vt. lohv

 
At 12:53, Anonymous Krõõt said...

Et siis nii, et on ikka lohv küll!? :)
Rattasõidus on jah üldse kuidagi lohve palju.

 
At 13:11, Anonymous Kaidi, sportlik naisterahvas said...

Rohkemm kui rattasõidus on lohhe siin kommentaariumis. Ma mõtlen selle all mees-šoviniste

 
At 13:19, Anonymous Kaidi, sportlik naisterahvas said...

Tahtsin veel ütelda et blogi on väga hea. Ainult kommentaatorid on vastikud. Mitte kõik muidugi.

 
At 14:06, Anonymous Anonüümne said...


Ideel on jumet! Härra Aigar Kallasega, kes on RMK juht, tuleks ühendust võtta. Teeb ka ise rahvasporti. Maastikuratta tuur, mis algaks näiteks neljapäeval ja lõppeks esmaspäeval.

Tuuri osalustasu näiteks 100 euri nägu, mille eest oleks ka RMK organiseeritud majutus, söök ja jook.

 
At 14:47, Anonymous Anonüümne said...

Kuna Rootsit puudutav on käesoleva blogi ja tema pikaaegsete lugejate tähelepanu sageli köitnud, siis loodetavasti keegi ei pahanda.

Igavad Põhjamaad on viimasel ajal kõvasti pingutamas, et sellest ebaatraktiivsest kuvandist pääseda.
Kui Norras leiti, et tuleks ühiskonna ülesraputamiseks proovida tulevärki maaliliselt kaunis saarteregioonis, siis Rootsi püüab asjale akadeemilisemalt läheneda ja hariduselu huvitavamaks muuta...
Paar väljavõtet:
"Inspektsiooni kinnitusel põletati kahte õpilast kuuma triikrauaga." või
"...osa õpilasi sunniti oraalseksile ning väljaheidet sööma."

http://www.elu24.ee/1364084/rootsis-suletakse-kiusamise-tottu-skandaalne-eliit-internaatkool

Kuhu edasi?

 
At 15:01, Anonymous Anonüümne said...

Kuhu edasi?

teeme nii et ise küsid ise vastad.

 
At 16:00, Anonymous Anonüümne said...

Mis sul selle Rootsiga asja.
Teemasid on lähemal.
Miks on meie korvpall nii põhjas et madistab mudas portugali ja bulgaariaga?
Miks on meie võrkpall nii mudas et mängivad 17 -20 kohale aafrika ja araabia riikidega? Vastasteks ruanda venetsueela maroko?

ja ärge hakake midagi eesti väiksusest rääkima

http://sport.postimees.ee/1365048/eesti-vorkpallijuuniorid-alistasid-mmil-tasavagises-mangus-maroko

 
At 16:13, Anonymous Anonüümne said...

Teemasid on veel huvitavaid
Näiteks miks kipub Ansip vägisi lähis-itta Süüriat karistama samal ajal kui Moskva satraabid ähvardasid Baltimaad tagasi võtta.
Onje, kui meie proff-sõdurid kaugel lõunas madistavad, siis kes meil kodu valvab ja hoiab? 5 kolonn teeb eeltöö ning kindlasti on nad läbikukkunud Pronkiööst õpppust võtnud.
Siis kes? Naised lapsed jalgratturid? Viimased on musklis mehed aga siiski? Paljaste kätega? Pumbad peos?

 
At 16:21, Anonymous Anonüümne said...

See neegri asi on huvitav (vt Andres T kommentaari ülal). Kuidas saab Keeniast toodud neeger Tiidrek Nurme jooksutulemusi paremaks muuta? Keenialane ei ole ju treener, jookseb nn ande- ja traditsioonipõhiselt. Kuidas Keenias jookstakse, see peaks Nurmel kui Iteni kauaaegsel elanikul ammu pulkadeni selge olema.
Keenia mees ei saa kuidagi parandada ka meie kuulsate naisjooksjate jooksutulemusi. Õed Luiged ega Evelin Talts ei hakka sellest kiiremini jooksma, et üks Keenia neeger Toomemäel trenni teeb. (Neeger saaks eestlaste jooksutulemusi parandada küll, aga selleks kuluks mitu inimpõlve ja see on hoopis teine jutt.)
Siin paistab varjus olema mingi JOKK-skeem ja Nurme jutt on ainult kattevari. Milleks oli neegerjooksjat vaja Eestisse tuua? Kes selle pealt teenib?
Arusaadavalt on Tartu väike linna ja kõik tunnevad siin kõiki. Harry Lemberg saadab öösiti Pulleritsule privaatmeile. Jne.
Kuid meil ei ole peale Pulleritsu ka eriti mehi, kes selliseid küsimusi oskaksid püstitada. Võib-olla Lemberg või keegi teine vahendaja ei panegi mingi erilist "pakki" taskusse (eeldusel, et neegrit tahetakse Põhjamaadesse edasi müüa). Milleks siis ikkagi tegelikult neeger Eestisse tuuakse?

 
At 16:31, Anonymous Anonüümne said...

Tiidrek Nurme aeg on juba tasapisi ümber saamas ja tulemuste nõrgenemine. Ei jookse ta homme paremini ei neegri abil ega ilma. Tahaks tagamaid teada
Või on asi lihtne? Tahtis sõbrale euro viisa sebida ja kogu lugu?

 
At 16:37, Anonymous Anonüümne said...

Gei-versioon, mida Ekspressi artikli kommentaarides pakutakse, tundub väheusutav.. Või siiski? Aga mida see muudaks? See ei muudaks mitte midagi. Mis tööd Mukubu Eestis tegema hakkab? Nurme on nii rikas, et jõuab "jänesele" palka maksta? (Palju ringitasu on?) Aga Nurme teadaolevalt saab Eesti riigilt toetust. Mina ütlen, et Mukube "teenus" ei ole sportlasele vajalik. See ei ole ka migi töö, (kõrgkvalifitseeritud töö?), mille tegemiseks peaks neegreid sisse tooma.

 
At 16:38, Anonymous Anonüümne said...

Paralleelselt Priidu rekordvõistluse-idee püstitusega on Priidu lemmik-"doktori" blogi kommentaariumis tekkinud sarnane mõte, aga formaat kisub rohkem seiklusspordi poole.

 
At 16:52, Anonymous Anonüümne said...

Kannäe, Priidule on ilmunud konkurent. Vanad sõbrad! Ja üks on arvatavasti nagu ikka cash'i peal väljas. Kas spordivõistluse ideed on käsitletavad intellektuaalse omandina? Minu meelest küll. Maksumaksjana huvitab mind aga rohkem see, kas riigi tuludesse nendest rekordvõistlustest ka midagi laekub. Tegu võib olla vägagi loodust koormavate üritustega.

 
At 16:59, Anonymous Mees kommentaator said...

Kaidi sportlik naisterahvas sa oled hakanud siin liiga palju sõna võtma. See pole siin mingi preilide klubi, kus kõik lubatud, solvamine ja ilkumine

 
At 18:10, Anonymous Kaidi, sportlik naisterahvas said...

Ma ei ole preili, ma olen proua

 
At 18:19, Anonymous Anonüümne said...

Tuletaks uuesti meelde Ketlini (L-Eestist) kell 9:14 kirjutatud tiraadi. Üldistades tuleb nentida, et mõned naised hakkavad ülbeks minema. Kui omapärastele küsimustele vastuseid ei saa (nagu oleks vastamine siin üldse kohustus), siis hakatakse meessugu fundamentaalselt solvama. Kisub sinna rassia rassia ja fashistõ, fashistõ röökimise poole. Nii kui naisele meeltmööda pole oled shovinist.
Teet

 
At 18:31, Anonymous Valdek said...

... hakatakse meessugu fundamentaalselt solvama.


olen küll väga õrna nahaga, aga siiski, paluks näidata mullegi see koht, kus Ketlin "fundamentaalselt meessugu solvab". Juba ette tänades.

 
At 18:55, Anonymous Anonüümne said...

See aeg kui teie siin solvusite sain mina Ketliniga lähemalt tuttavaks. Väga sümpaatne noor daam. Haritud, intelligentne, kaunis, tumerohelised silmad. Tõeline krassaavitsa. Aga mis ma sest teiesugustele puupeadele
/KT.

 
At 01:05, Anonymous Anonüümne said...

Ratturite kolm liiki. Noortel daamidel tasub tähele panna, et rattamehe ja rattasõbra vahel on vaks vahet. Pullerits ja Teet näiteks on õiged rattamehed. Rattasõber, noh, see on nagu jooksumees versus jooksusõber. Rattapede pole just väga sagedane, aga esineb. Näiteks need kes mingite ülitugevate luumenitega lampidega valgustatud terviseradadel sõidavad - nii, et mets valge ja vastutulijad pimestatud. Jääge ikka mõistlikkuse piiridesse!

 
At 03:04, Blogger oakleyses said...

tiffany and co, christian louboutin outlet, longchamp, oakley sunglasses, michael kors outlet, michael kors outlet, replica watches, nike air max, michael kors outlet, louis vuitton, michael kors outlet, prada outlet, cheap oakley sunglasses, oakley sunglasses, gucci outlet, prada handbags, michael kors, polo ralph lauren outlet, kate spade outlet, ugg boots, ray ban sunglasses, ugg boots, jordan shoes, ugg boots, nike outlet, burberry outlet online, longchamp outlet, ray ban sunglasses, oakley sunglasses, louis vuitton outlet, michael kors outlet, louis vuitton, tory burch outlet, ugg boots, louis vuitton, louboutin, nike air max, louboutin outlet, chanel handbags, longchamp outlet, louboutin shoes, burberry, tiffany jewelry, nike free, uggs on sale, oakley sunglasses, replica watches

 
At 03:11, Blogger oakleyses said...

bottega veneta, giuseppe zanotti, mac cosmetics, nike air max, north face outlet, longchamp, lululemon, soccer jerseys, mont blanc, new balance, celine handbags, baseball bats, oakley, ralph lauren, babyliss, louboutin, valentino shoes, insanity workout, vans shoes, nike trainers, iphone 6 cases, asics running shoes, reebok shoes, mcm handbags, beats by dre, ferragamo shoes, chi flat iron, hollister, jimmy choo shoes, nike huarache, wedding dresses, nfl jerseys, instyler, p90x workout, ghd, north face outlet, herve leger, abercrombie and fitch, iphone 6s cases, iphone 6s plus cases, iphone cases, hollister, soccer shoes, ipad cases, birkin bag, nike roshe, s5 cases, iphone 6 plus cases, timberland boots, iphone 5s cases

 
At 03:14, Blogger oakleyses said...

louis vuitton, converse, canada goose outlet, michael kors outlet, michael kors handbags, pandora jewelry, moncler, hollister, ray ban, sac louis vuitton pas cher, moncler, lancel, ugg boots uk, bottes ugg, doke gabbana outlet, moncler, coach outlet, montre pas cher, louis vuitton, moncler outlet, canada goose, louis vuitton, moncler, michael kors outlet online, doudoune canada goose, thomas sabo, moncler, karen millen, juicy couture outlet, toms shoes, wedding dresses, converse outlet, canada goose, moncler, vans, marc jacobs, links of london, hollister, pandora jewelry, moncler, canada goose uk, ugg,uggs,uggs canada, nike air max, swarovski, canada goose, pandora charms, ugg,ugg australia,ugg italia, swarovski crystal, supra shoes, canada goose, pandora charms, barbour jackets

 
At 08:21, Blogger yanmaneee said...

longchamp
yeezy boost
goyard
timberland outlet
true religion jeans
nike air huarache
stephen curry 5
pandora jewelry
nike roshe one
tory burch outlet

 

Postita kommentaar

<< Esileht