laupäev, august 24, 2013

Pullerits: Kas Tanel Kangert võtab liigse riski?

Seda ei juhtu iga aasta, kui Eesti rattur jagab maailma ühel kolmest suurtuurist liidriga täpselt sama aega. Nüüd sai sellega laupäeval alanud Vueltal hakkama Tanel Kangert, kes on ametliku protokolli järgi kuues - nagu öeldud, liidriga sama ajaga. Sellest kõigest võiks muretut rõõmu tunda, kui kolleeg Jaan Martinson poleks laupäevases Postimehes edastanud kurjakuulutava info:

«Mõni päev enne Vuelta algust hakkasid [Kangerti] põlved taas tunda andma: on endasse vett kogunud ja paistes,» kirjutab Martinson.

Ma tean enda kogemusest, millest Kangert Martinsonile on rääkinud. Mul oli juuli algul opereeritud parema põlvega täpselt sama lugu. Ei teagi, millest tekkis sinna valu, mis andis tunda ka käies, nii et sundis kergelt lonkama. Katsusin sõrmedega põlvekapsli ümbrust: see tundus võrreldes vasaku põlvega pehme. Läksin doktor Leho Ripsi juurde, kes ütleski seda, mida ise kahtlustasin: põlves on vesi sees. Aga ta ei öelnud, et vaat, nüüd võtan süstla ja tõmban põlvest vee välja. Miks nii ei tehta, kuigi see tundub ju lihtne ja loogiline, seda ma ei tea, ja ei hakanud ka küsima. Kui see olnuks kiire lahendus, siis küllap oleks dr Rips seda teinud.

Minu oletus, miks ta seda ei teinud: vesi ei teki põlve niisama heast peast, see on arvatavasti põletiku või mõne muu trauma tagajärg. Kui vesi välja võtta, siis ega see ju algpõhjust, minu puhul ilmselt põletikku ei ravi. Küllap tekiks vesi põlve peagi tagasi. Niisiis kirjutaski dr Rips mulle välja põletikuvastase Arcoxia, mida pidin kaks nädalat neelama. Et põletikust, vee tekitajast, lahti saada. Tundub, et aitas.

Aga Kangertil on lood vist hullemad. Kui ta ütleb, et põlved on paistes, siis see viitab tõsisele põlveprobleemile. Jah, ka mul oli parem põlv läinud silmanähtavalt suuremaks kui vasak, aga mingil juhul ei kasutaks ma selle kirjeldamiseks sõna «paistes».

Kui küsisin dr Ripsilt, kas pean vett kogunud põlve tõttu rattasõidus pausi tegema, vastas ta, et ei. Ta ütles, et kindlasti võin edasi sõita; lausa vastupidi: liigutamise katki jätmine oleks veelgi hullem. Aga pange tähele, mida ta lisas: igasugused spurdid ja kiirendused ja jõulised pedaalimised tuleb küll välistada.

Niisiis, Kangerti põlvede probleem ei ole mingi tühine mure ning Vuelta oma karmide mägiste etappidega ei tee tema põlvede seisukorda kohe kindlasti paremaks. Seetõttu küsingi, ega Kangert äkki liiga suuri riske võta, kui vigaste põlvedega nii raske katsumuse ette võtab.

Ise tegin täna ka üle tüki aja veidi kiirema sõidu: 33,6 km Tartu ümbruses uksest ukseni 58.47ga ehk keskmine kiirus 34,3 km/h. Ma liigun siiski. Mittetreenimisest hoolimata.

Ja nüüd te küsite, kas selline veidi kiirem sõit opereeritud põlvele mõju ei avaldanud. Avaldas ikka. Tunda on.
******
View from Bartlett Wash Slickrock Trail, Moab, Utah. 21. aprill 2012. Pildistanud Priit Pullerits. (Suuremalt vaatamiseks klikkida pildile.)

Foto 1: Astana meeskond lähenemas Vuelta avaetapil, meeskonnasõidus, finišijoonele. Foto autor: Reuters/Scanpix
Fotod 2 ja 3: Astana meeskonna kuus esimest sõitjat ületamas Vuelta avaetapil, meeskonnasõidus, finišijoont. Fotode autor: Reuters (2) / Scanpix ja AFP (3) / Scanpix
Foto 4: Astana meeskond tähistamas Vuelta avaetapi, meeskonnasõidu võitu. Paremalt teine Tanel Kangert. Foto autor: Reuters/Scanpix

65 Kommentaarid:

At 00:11, Anonymous Anonüümne said...

Priit,
kahjuks oled uudistetsüklis seekord tsipa hiljaks jäänud. Astana, sh Kangert tegi avaetapil supersõidu.
Loe Delfist, v-o viid paranduse sisse.

 
At 09:36, Blogger Priit Pullerits said...

Eelmine, kas te teksti algust üldse ei lugenud? Ma ju lausa alustan kohe esimeses lauses sellest, mida teie mulle ette heidate.

 
At 09:50, Anonymous Anonüümne said...

"Seetõttu küsingi, ega Kangert äkki liiga suuri riske võta, kui vigaste põlvedega nii raske katsumuse ette võtab."

Priit, kellelt sa seda küsid?

Minul, kui lugejal on täpsemaid asjaolusid teadmata sellele küsimusele objektiivselt raske vastata.

 
At 11:03, Anonymous Anonüümne said...

Pullerits, palun vältige edaspidi faktide kasutamist oma lugudes. Te olete alates Pekingi OMist järjekindlalt näidanud, et spordistatistikat Te ei tunne. Miks Te häbistate ennast jälle ja jälle?

Seekord eksisite sellega, et eestlane pole alates Kirsipuust nii kõrgel üldkohal olnud. Tegelikult muidugi on. Rein Taaramäe oli aastal 2012 Tour de France'il pärast 7. etappi 4. kohal.
http://www.cyclingnews.com/races/tour-de-france-2012/stage-7/results

 
At 11:48, Anonymous Anonüümne said...

Lisaks Taarakale on ka autor jätnud välja Rene Mandri, kes oli 2007.a Vueltal peale 4. etappi 4. kohal. Miks kirjutada asja ilma kontrollimata? See on küsimus.

 
At 12:43, Anonymous Anonüümne said...

Vabandust, Priit,
loen, aga alustan alati üldmuljest - pealkiri, silmatorkavad lõigud jne. Jah, faktid on sees, aga vales valguses. Kangert ja Astana saavutasid kohe 1. etapil suurvõidu Sky jt tippvõistkondade üle. Pidupäeval kahtlusküsimust üles võtta?

 
At 12:46, Anonymous Anonüümne said...

Ärge norige! Pulleritsu blogi on meie spordibloginduse maastikul nagu "Ameerika Hääl". Kes kuulnud on, teab. Vanasti sai raadiot krutitud ikka Ameerika Hääle lainele, kolm-neli korda nädalas tuli sealt teavet ja arvamusi, mida mitte kusagilt mujalt ei leidnud.

 
At 13:54, Blogger Priit Pullerits said...

Aitäh, 11:03 ja 11:48 mul kahe silma vahele jäänud faktidele viitamise eest. Tõesti, 4. koht on igal juhul kõrgem koht kui 6. koht. Kuid põhimõtteliselt võib ju öelda, et Kangert jagab siiski esimest kohta, sest tal on aeg täpselt sama mis protokollis esimesel real oleval mehel. Aga tehniliselt on teil muidugi õigus. Oleksin pidanud väljenduma nii, et mitte kunagi peale seda, kui Kirsipuu kandis TdF-i kollast liidrisärki, pole Eesti rattur jaganud suurtuuri liidriga üldises paremusreas täpselt sama aega.

 
At 14:19, Anonymous Anonüümne said...

Peakiri "Jookseme homona" (Juostaan ihan homona).
Inimõiguste olukord Venemaal olevat ikka ebarahuldav, konkreetselt homode suhtes. Seetõttu tulevat Sotši taliolümpia üldse ära jätta. Soome Olümpiakomitee aga ilmutavat argust, ei julge sõna võtta. Artiklil on viis kommentaari, 100% (kõik viis) autorit toetavad. Soome jooksufoorumist (Soomlase tekst on liiga pikk, et seda siin ära tuua. Pealegi tõlgib Google Translate soome 'homo' eesti keelde kui 'pede' - mis on solvav). Kirjutab enda väitel "heteromees".
Soomlase arvates homo(lesbi-)suundumus on sama normaalne kui vasakukäelisus ja punapealisus (kuigi statistiliselt vähem levinud kui hetero).
Järeldused: Homo(lesbi) normaalsuse ja "heteroga" samaväärsuse kahtluse alla seadmine tundub Soome ühiskonnas olema No-No - avalikult seda keegi teha ei julge. Teiseks, kange iha on ikka Sotši olümpial Venemaale käru keerata. Tõepoolest, homoparaade jms Venemaal korraldada ei lasta. Kas Eesti ei peaks siin soodast võimalust ära kasutama? Võimalusi on mitmeid. Tallinna SEB Sügisjooksu võiks kuulutada homode võrdõiguslikkuse jooksuks. Margus Konnula võiks teha vikerkaarelipuga jooksu piki Eesti-Vene piiri (vabandust - ajutist kontrolljoont). (Miks Konnula? Sest Konnula meenutab välimuselt veidi Elton Johni. Samas on Konnula tegelikult kogenud ja vastupidav jooksumees. Konnulal on sarnaste lipujooksude kogemus.) Vikerkaarelipuga piki Vene piiri jooksev mees (kes ilmselt pole sportlane) tõmbaks Eestile kindlasti rahvusvahelist meedia tähelepanu. Inimesed jookseksid tõenäoliselt ka hea meelega vikerkaarelipukestega. Sõltumata sellest, kas ollakse "hetero", lesbi või homo.
Ja inimõiguste alane olukord Venemaal vajab ka parandamist, selles pole kahtlust.
Meie jooksukorraldajatele on siin mõtlemist.
Võib küsida, et kui jookse homode toetuseks tekib palju, kas siis asi ei või muutuda farsiks? Võib küll, aga spordiüritused suuresti ongi farss.

 
At 14:31, Anonymous Anonüümne said...

Priit, teeme küsitluse. Bloggeris saad lisada vastava vidina (gadget'i). Kas osaleksid homodega solidaarsuse demonstreerimiseks korraldatud spordiüritusel? Jah, kindlasti/Võib-olla/Ei tea/Ei.

 
At 17:12, Blogger Priit Pullerits said...

14:31, ei osaleks, mitte mingil juhul. Kindlasti boikoteeriksin seda üritust. Ja tean, et sama teeks enamik normaalseid spordimehi.

 
At 17:48, Anonymous Anonüümne said...

So macho. Oh Priit, Priit. Saa üle.

Tõeline spordimees. Hetero.

 
At 19:32, Blogger Priit Pullerits said...

Ühtlasi teatan, et igasugune homopropaganda on siin kommentaariumis keelatud, s.t läheb koheselt igasuguse halastuseta kustutamisele. Et mis on propaganda? Olge mureta, küll ma selle ära tunnen, lõppeks ärge unustage, et olen õppinud Marju Lauristini käe all massikommunikatsiooni ja sooritanud eksami hindele "viis" (mul on Tartu Ülikooli lõputunnistusel kõik hinded "viied", ja ma ei varjagi, et olen selle üle uhke). Näiteks 14:19 on puhas homopropaganda - aga selle jätan näidisena siia üles, sest kui kustutaksin, siis tekiks teistel arusaamatus, millest räägivad neli järgmist kommentaari.

 
At 20:57, Anonymous 11.48 taaskord said...

Vale, jälle vale Priit! Palun kontrolli enne kui suu avad, Mandri jagas 2007.a liidriga sama aega!

 
At 22:31, Anonymous Anonüümne said...

Kuule, 17.48, kes see hetero on? Miks selline idiootne nimetus? On normaalsed mehed ja on peded. Et kas siis peded ei ole normaalsed? Aga kas see on normaalne, kui mees paneb meest?

 
At 08:25, Anonymous Anonüümne said...

Olen hetero. Mulm on mitu tuttavat pede. Üks tuttav aidsihaige. Üks tuttav neeger. Ühel sõbral on till kõver, kaks töötavad Soomes ehitajatena ja üks sõidab Daciaga. Minul ei ole ühtegi ülalnimetet viga, aga ma suhtlen nendega, saan vägagi hästi läbi. Sallivus. Tolerantsus, kui eestikeelsest sõnast aru ei peaks saama. Ma ei mõista neid, aga sallin. Miks? Sest pole minu asi.

 
At 09:20, Anonymous Anonüümne said...

Aga mul on üks sõber naisepeksja, teine sarivägistaja ja kolmas liputaja, üks on vojerist, üks surub usu tõttu naisele burkat pähe ega luba tal autot juhtida ning veel kaks on pedofiilid. Minul ei ole ühtegi ülalnimetet viga, aga ma suhtlen nendega, saan vägagi hästi läbi. Sallivus. Tolerantsus, kui eestikeelsest sõnast aru ei peaks saama. Ma ei mõista neid, aga sallin. Miks? Sest pole minu asi.

 
At 09:56, Anonymous Anonüümne said...

Blogi administraator eemaldas selle kommentaari.

 
At 10:07, Blogger Priit Pullerits said...

09:56 elimineeritud, sest sisaldas lauset pedepropagandat.

 
At 10:15, Anonymous Anonüümne said...

Priidule väike vihje suurepärase spordidramaatikat kirjeldava loo kirjutamiseks. Tee lugu kaotatud 3.nda koha mehega. Usu, golf on vägagi sport. Andres http://sport.delfi.ee/news/varia/golf/fotod-egert-poldma-tuli-eesti-golfimeistriks-pronks-kaotati-dramaatiliselt.d?id=66634401

 
At 10:16, Anonymous Anonüümne said...

11.48 ajab õiget juttu. Vueltal 2007 olid peale III etappi 70 meest sama ajaga ning Mandri neljandal kohal.
General classification after stage 3
1 Oscar Freire Gomez (Spa) Mapei - Quick Step 11:22:54
2 Leonardo Duque (Col) Cofidis, Le Credit en Ligne
3 Erik Zabel (Ger) T-Mobile Team
4 René Mandri (Est) AG2R La Mondiale
5 David Lopez Garcia (Spa) Cafés Baqué
6 Cadel Evans (Aus) Davitamon - Lotto

Priidu prohmakad ei tee talle au.

 
At 10:30, Anonymous Justin, Londoni äärelinn said...

Ärge virisege Priidu kallal. Ei ole mõtet näpuga järge ajada. Vaadake suurt pilti. Kõik on korras ja suusk on parim spordiblogi mis saada

 
At 10:52, Anonymous Anonüümne said...

Pole vaja kaugemalt otsidagi, kui Rein Taaramäe tänavusel Touril pärast esimest etappi liidriga võrdse aja peal oli. Nii lühike ju ometi ei saa mälu olla.

 
At 11:03, Anonymous Anonüümne said...

10:15 Mis dramaatikat on pallide metsa tagumises?

 
At 11:15, Anonymous Anonüümne said...

9:20. Teie nimetet sõbrad on pea kõik kriminaalkurjategijad. Neeger, Dacia, pede, ehitaja ja kõvera tilliga mees seda ei ole. Teie utreerimine näitab mõningast piiratust.

 
At 11:23, Anonymous Kõvera tilliga mees said...

Naiste hulgas olen ma päris populaarne. Hariduse lynkadest hoolimata. Seadusekuulekas olen ka.

 
At 11:26, Anonymous Anonüümne said...

Loodetavasti on blogija kartused asjatud - "... Ka põlved on korras. Olen aru saanud, et võidu sõites ja korralikult massaaži saades venivad lihaskiud pikaks ega tõmba põlve paigast ära.» (Tanel Kangert peale Vuelta 2. etappi)

I.A.

 
At 11:31, Anonymous Ketlin, Lõuna-Eestist said...

Tere jälle, mehed! Mul tekkis veel üks küsimus. Olen aru saanud, et jalgrattaspordis sõidetakse tihedalt teineteise tagumikus kinni. Mul seda oskust ei ole, seetõttu ise tihedalt kellegi selja taha võtta tei julge. Aga ma ei saa ju kahjuks kontrollida seda, mis toimub minu taguotsa taga. Öelge, kui suur on oht, et keegi mulle tagant täiega sisse sõidab?

 
At 12:04, Anonymous Vahva vänt said...

Ketlin, see oht on päris suur ja eriti siis, kui ees veel väikest vigurit tegema hakkad.
Nii et lootust on.

 
At 12:10, Anonymous Kaarel, Põlvamaa said...

Ma loodan et Priit härrasmehena kustutab Ketlinit mõnitavad kommentaarid. Ei ole vaja noori naisi kommentaariumist eemale peletada.

 
At 12:53, Blogger Priit Pullerits said...

Õige nõuanne, Kaarel Põlvamaalt, pealegi ma usun, et too Toomas K-nimeline allkiri polnud kirjutaja õige nimi.

 
At 13:20, Anonymous Anonüümne said...

kas postituse esimene lõik jääbki selliseks???

 
At 13:56, Blogger Priit Pullerits said...

Parandasin ära, 13:20. Ja aitäh kõigile, kes Eesti rattaspordi lähiminevikust huvitavaid fakte välja tõid - küllap oli neid, kes nimetatud fakte ei mäletanud, peale minu veel sadu teisi, sest vaid väga vähesed protestisid mu eksimuse vastu. Näete, selleks ongi ajakirjanduses toimetajad, et säärased vead läbi ei läheks. Blogis mul toimetajat pole, seetõttu tulevad ka eksimused sisse, kuid hoolsate ja sporti tundvate lugejate abiga saab need enamasti parandatud - selle eest suur tänu. Ja nael kõigile kummi!

 
At 14:34, Anonymous Anonüümne said...

Priit,
Sul ei ole blogis Toimetajat ega Faktikontrollijat (toimetaja ≠ fact checker). Ometi leiad aega blogi Tsensorina toimida. Tore!

 
At 16:27, Anonymous Anonüümne said...

PP: küllap oli neid, kes nimetatud fakte ei mäletanud, peale minu veel sadu teisi, sest vaid väga vähesed protestisid mu eksimuse vastu

Mnjaa. Materjal dlja razmõšlenija. Pulleritsu blogi lugejaskond koosneb valdavalt spordivõhikutest! Kvantiteet on lämmatanud kvaliteedi. Kehtib nii kirjutaja kohta kui lugejate iseloomustamiseks.

 
At 16:43, Anonymous Anonüümne said...

Pulleritsu blogi lugejaskond koosneb valdavalt spordivõhikutest!
-------------------------------------------

jätke solvamine! me oleme asjatundjad siin köik. Välja arvatud Ketlin muidugi

 
At 16:44, Blogger Priit Pullerits said...

Parastamine ja näägutamine ja teiste alandamine annab vist väga hea tunde, 16:27, eks, sest miks te muidu seda siin nii avalikult ja põhjalikult teete, lausa mind tsiteerides? On inimesi...

 
At 17:21, Anonymous Ketlin, Lõuna-Eestist said...

Mul on küll kahtlane tunne, et mind siin nimme ignoreeritakse, aga uskuge, mehed, ma ei ole kergesti allaandja ega kerge saak, seepärast küsin teilt otse: miks te kasutate rattasõidus kahtlasi ja kahemõttelisi väljendeid? Nii palju kui teie juttudest olen kuulnud, siis on kõrvu jäänud sellised ütlemised, et "alguses tõmmatakse ikka kõvasti", "läks kohe andmiseks/panemiseks", mille krooniks on muidugi selline lause, et "imesin ikka täiega". Mida see viimane ikkagi tähendab? Kujutage ette, kui selliseid sõnu peaks kasutama naisterahvas!

 
At 17:40, Anonymous Anonüümne said...

Ketlin, kas sul on mingi lahendust vajav ihuline mure? Kõik su küsimused on küll põnevad, kuid nn vanad naljad juba.
Muuseas suusatamises laskumise peal perse uurakil on veel suurem oht, et keegi tagant ära suskab. Sadul ei kaitse ja kombe on õhuke.
Teet

 
At 18:41, Anonymous Anonüümne said...

Eks blogipidaja tea ise kõige paremini, mis tunne on teisi parastades, näägutades ja alandades. Et kui palju tüüpe ikka tema käest seekord pähe sai ja kui paljudele noorematele ta nüüd ära pani ja lollid mõttetud mehed teevad ropult trenni, aga tema võidab neid muuseas.

 
At 19:08, Anonymous Anonüümne said...

Teet jättis veel täpsustamata, et kui see, kellele tagant sisse pannakse, omakorda eelmisele sisse põrutab jne - siis seda nimetatakse "rongiks". Laskumistel maratonidel tavaline asi.

 
At 21:46, Anonymous Anonüümne said...

Keegi siin enne arvas, et golf on vägagi sport.
Täitsa naljanumber.
Olen neid palle päris pikki päevi auku püüdnud ajada ja võin öelda, et spordiga pole seal midagi pistmist. Kõnnid ja mölutad, aga eks hea seltskond korvab selle. Vahel lõpetan jalutamis päeva jooksu või ratta treeninguga

 
At 22:51, Anonymous Anonüümne said...

Mehed, kuidagi morbiidne meeleolu on siin blogis tekkinud!

 
At 08:19, Anonymous Anonüümne said...

12:53

Toomas K tähistas selle laulu autorit, mille üks lõik kommentaariks sai. Peakangelase nimi oli vaid muudetud.

Kui huvi, kuulake, kui arvate, et propaganda, siis võtke maha.

TomK - LovingZurka

 
At 08:43, Anonymous Valdek said...

Ketlin küsib viisakalt ja asjalikult,
keegi Teet läheb kohe väga kahemõtteliseks.
Mitte Ketlinil vaid Teedul on siin mingid akuutset lahendamist vajavad probleemid. Kui inimesele ikka nutikat mõistust pole antud, siis pole midagi teha ega parata.
Vabandan Ketlin ees teedusuguste "tagumiku-uuristajate" pärast. Me kõik ei ole sellised.

Aga Ketlinil on õigus. kogu see spordi ümber keerlev on na imelik. Säärits patrab otse-eetris et "nüüd läheb panemiseks". TV-kommentaator peaks üle keskmise sõnavara omama, aga spordikommentaatorite puhul tehakse kõva hinna-alandus.
Aga seletage ikkagi mida mõtleb Taaramäe selle imemise all ja mis on atrõõv? (kuigi tean mida see vene keeles tähendab, aga siin blogis ehk kõik ei tea)

 
At 09:05, Anonymous Anonüümne said...

Imestasin isegi kust Taaramäel see venekeelne ratturite leksika. Ta ju nõnda noor. Liidukate laagris Kislovodskis käinud pole. Ainuke võimalus et on "vanadega" trenni teinud ja nsvl aegsed mehed on need atrõõvid jms. nö. kaasa toonud idast.

 
At 09:09, Anonymous Anonüümne said...

Aga jah, ootame vastuseid Ketlini küsimustele.
Olen juba vana ja kogenud mees, aga mu põhialad pole ei ratas, ega suusk, seega loodan et ikka spetsialistid vastavad.

 
At 09:12, Anonymous Anonüümne said...

Austan Priitu selle eest et tema blogi on viimane kants ja vahitorn massiivsete homopropaganda sõdade vastu, aga õrnade naisterahvaste (nagu Ketlin) .... vastu võiks ikka viisakas olla.

 
At 10:02, Anonymous Anonüümne said...

8:43, Säärits ei ütelnud Rahvusringhäälingu otse-eetris, et läheb panemiseks, vaid, et "nüüd läheb andmiseks". Olgem faktides täpsed, nagu rõhutab Jooksuportaali toimetaja Ahto Jakson.
Vaks vahet!

 
At 10:13, Anonymous Anonüümne said...

Ärgem Teetu küll süüdistage.
Suusasport ongi kahemõtteline.
(Tõenäoliselt üks kahemõttelisemaid spordialasid.)
Kes tahab Tartu Maratonil võimalikult paljudele teistele meestele panna, peab häid määrdeid kasutama.
Sellest on kujunenud omaette teadus.

 
At 10:19, Anonymous Jakup said...

Mina tavatsen naiste taga tuules suusatada. Kui satub ilus b pool olema siis on tore. Ärge mind siis väga hukka mõistke. aga miks suusahuvilised suvel blogivad siin? Õige suusataja peaks saepurul immikat tegema

 
At 10:20, Anonymous Anonüümne said...

Mis on suusaspordis veel "kahtlast" peale määrimise, imitatsiooni ja ... noh? kas atrõõvi võib ka suusatamises kasutada?

 
At 10:21, Anonymous Anonüümne said...

Jätke see irriteerimine. Kõik on õige ei ole midagi kahemõttelist

 
At 10:34, Anonymous Leiba (mitte B) said...

Kangert vist siiski on hädas oma põlvedega. Ei usu seda "pikk turniir on ees, hoiame jõudu kokku"

 
At 10:53, Anonymous Anonüümne said...

vaatasin seda Jooksuportaali. Härra Sellik ajab ime juttu :

23. aprillil toimus Kišijovis Pravda kross. Selle võistlusega murdsin ma end Euroopa noorte absoluutsesse tippu. Võitsin 3000 m krossijooksu.

 
At 10:57, Anonymous Anonüümne said...

Halvustavad kommentaatorid!
Vaadake peeglisse - olen kindel, et sealt vaatab teile vastu kompleksides vaevlev vennike, kes ise õieti millegiga hakkama ei saa, aga tegijaid lahmivalt kritiseerima-halvustama on "mihkel"!
Hr. Priit Pulleritsu blogi kohta tahan öelda, et postitused siin sisaldavad alati autori julgeid isiklikke tähelepanekuid, mida on huvitav lugeda ning mis panevad erinevatel teemadel kaasa mõtlema.
Eriti meeldivad mulle blogipidaja poolt visatud "õngekonksud", millede otsas madalalaubalised tegelased hiljem siplevad - naeran kõveras kõhtu kinni hoides, kui osavalt on "saak" kätte saadud!
Lõpetuseks: krt, homondus on küll nn "heaoluühiskondades" liiga kaugele läinud!
Tegemist ei ole millegi muuga, kui perverssusega ja ühiskonna mandumisega. Meie, kes me hindame normaalset elu, peaksime igasuguste perverssuste suhtes palju karmimad olema!
Eriti kahetsusväärne, et paljudel, muidu normaalsetel inimestel, on perverdid oma PR tegevusega suutnud juba oluliselt ajusid pehmendada ja endid kui "normaalseid" aksepteerima panna!

 
At 11:03, Anonymous Mait said...

10:57 on vist küll sportlane kommentaari põhjal hinnates.
Ära võta siin sõna homonduse teemal. Siin on vähemalt üks osav sulesepp kes sulle 1:0 ära teeb.
Teine aspekt on see et homondus ei ole asi iseeneses vaid plaani osa. Kui oled juhuslikult kuulnud frankfurdi koolkonnast ja nendega seonduvast.

Aga siiski - paluks näidata millised on "halvustavad kommentaarid" ja võiks põhjendada kah

ps. mina näiteks ei näe ühtegi halvustavat

 
At 11:15, Blogger Priit Pullerits said...

Mait, need halvustavad kommentaarid olen ära kustutanud (mida paljud mulle kummalisel kombel pahaks panevad).
Kas mitte teie ise ei halvusta, kuigi püüate seda teha osavalt, n-ö ridade vahelt? Lugege oma esimest lauset: "10:57 on vist küll sportlane kommentaari põhjal hinnates." Jah, sõna-sõnalt võttes pole siin midagi halba, aga kui teie öeldut avatud meelega lugeda (ja lugemine ei tähenda ainult mehaaniliselt tähtedest sõnade moodustamist!), siis on teie põlastav suhtumine 10:57-sse selgesti tajutav.

 
At 11:48, Anonymous Mihkel said...

Olgu olgu olen süüdi
nimelt mina olengi see madalalaubaline kommentaator kes kohe õnge läheb ja siplema hakkab. Halvustavaid kommentaare kirjutan ka, tegelikult peaaegu iga päev.
Andke andeks katsun ennast parandada

 
At 04:21, Blogger Unknown said...

qihang0630louboutin
jordan uk
pandora jewelry
oakley sunglasses
pandora jewelry
pandora rings
pandora outlet
oakley sunglasses wholesale
snabacks wholesale
true religion jeans
soccer jerseys
chanel handbags
ray ban sunglass
soccer jerseys wholesale
kate spade uk
ray ban outlet
polo ralph lauren
abercrombie
oakley sunglass
ray ban glasses
toms outlet
mcm handbags
ralph lauren outlet
michael kors outlet
tory burch handbags
oakley store
oakley sunglasses outlet
kate spade bags
cheap jerseys
michael kors outlet
borse gucci
air jordan
ralph lauren outlet
tory burch outlet
gucci outlet
ralph lauren uk
michael kors
nike air force 1
coach factory outlet
ray ban sunglasses
q

 
At 12:31, Blogger Unknown said...

qihang0904,nike trainers
michael kors purse
longchamp sale
louis vuitton handbags
jordan shoes
prada bags
abercrombie
nike huarache
fitflops sale
louis vuitton outlet
nike roshe run
coach outlet online
louis vuitton outlet online
pandora jewelry
adidas superstars
michael kors outlet
nike sb janoski
birkin bags
michael kors outlet
mont blanc
fake watches
retro 11
concord 11
burberry sale
michael kors outlet online
jordan concords
michael kors outlet
louis vuitton outlet
cheap lebron james shoes
ed hardy outlet store
coach outlet
celine luggage tote
new jordans
q

 
At 03:05, Blogger oakleyses said...

tiffany and co, christian louboutin outlet, longchamp, oakley sunglasses, michael kors outlet, michael kors outlet, replica watches, nike air max, michael kors outlet, louis vuitton, michael kors outlet, prada outlet, cheap oakley sunglasses, oakley sunglasses, gucci outlet, prada handbags, michael kors, polo ralph lauren outlet, kate spade outlet, ugg boots, ray ban sunglasses, ugg boots, jordan shoes, ugg boots, nike outlet, burberry outlet online, longchamp outlet, ray ban sunglasses, oakley sunglasses, louis vuitton outlet, michael kors outlet, louis vuitton, tory burch outlet, ugg boots, louis vuitton, louboutin, nike air max, louboutin outlet, chanel handbags, longchamp outlet, louboutin shoes, burberry, tiffany jewelry, nike free, uggs on sale, oakley sunglasses, replica watches

 
At 03:11, Blogger oakleyses said...

new balance pas cher, sac longchamp, hogan, true religion jeans, kate spade handbags, nike air max, air max, north face, ray ban pas cher, air jordan pas cher, true religion outlet, nike air max, ralph lauren pas cher, north face, louboutin pas cher, coach purses, sac guess, lululemon, coach outlet, timberland, nike roshe, longchamp pas cher, michael kors, burberry, air force, true religion jeans, lacoste pas cher, tn pas cher, nike air max, abercrombie and fitch, true religion jeans, hermes, vanessa bruno, michael kors, nike free run uk, michael kors, ray ban uk, ralph lauren uk, coach factory outlet, nike blazer, mulberry, michael kors, coach outlet, converse pas cher, nike free, vans pas cher, oakley pas cher, nike roshe run, hollister, hollister pas cher

 
At 03:14, Blogger oakleyses said...

louis vuitton, converse, canada goose outlet, michael kors outlet, michael kors handbags, pandora jewelry, moncler, hollister, ray ban, sac louis vuitton pas cher, moncler, lancel, ugg boots uk, bottes ugg, doke gabbana outlet, moncler, coach outlet, montre pas cher, louis vuitton, moncler outlet, canada goose, louis vuitton, moncler, michael kors outlet online, doudoune canada goose, thomas sabo, moncler, karen millen, juicy couture outlet, toms shoes, wedding dresses, converse outlet, canada goose, moncler, vans, marc jacobs, links of london, hollister, pandora jewelry, moncler, canada goose uk, ugg,uggs,uggs canada, nike air max, swarovski, canada goose, pandora charms, ugg,ugg australia,ugg italia, swarovski crystal, supra shoes, canada goose, pandora charms, barbour jackets

 
At 08:51, Blogger Unknown said...

Michael Kors Outlet Online Store
michael kors factory outlet
jordan retro 13
jordans for sale
Nike Basketball Shoes
kobe shoes
nike air max 2014
nike air max thea
nike free 5.0 womens
nike free 4.0
red sole shoes
christian louboutin men
mbt canada
Buy mbt shoes online
fitflop shoes
fitflops sandals
Nike Huarache Nm
Nike Kobe 9
christian louboutin store
christian louboutin sale
jordan 13
jordans 2016
Jordan 5 fire red
jordan shoes
coach store
coach outlet online coach factory outlet
kate spade wallet
kate spade outlet
michael kors handbags
michael kors purses
michael kors handbags outlet

 

Postita kommentaar

<< Esileht