kolmapäev, juuni 19, 2013

Pullerits: Milles seisneb spordimeeste väärtus?

Mõnikord, hoolimata küllaltki pikkadest ja põhjalikest kogemustest, ei oska ikkagi kõike ette näha. Pean silmas eile Postimehe teisel küljel ilmunud arvamuslugu «Uued küüditajad». Jah, selle kaudu on siinne blogi jõudnud nüüd suures ajakirjanduses tegijate ehk tsiteeritavate hulka. Ent see pole peamine. Peamine on see, et, nagu oma üllatuseks saan tõdeda, nii paljud inimesed on selle kolumni eest mulle tänu ja tunnustust avaldanud. Järelikult puudutas see hella ja tundlikku kohta; järelikult said paljud inimesed tuge, et kõik ei ole veel kadunud; järelikult said paljud tõdeda, et amoraalne käitumine ei lähe läbi, ja enamgi veel – et amoraalne käitumine, mida mu kirjutis taunib, ei saa kuidagi rahva silmis end uue moraali pähe kehtestada.

Aitäh kõigile, kes toetust on avaldanud! Hoidkem selg sirge ja ärgem laskem endale pähe istuda ning ärgem paindugem amoraalsete inimeste surve all. Me oleme ju spordimehed – me peame olema tugevad ja julged; kui meie muutume ka lödipüksteks, siis võime normaalsele elule ja maailmale lõpliku kriipsu peale tõmmata. Olgu meil muudes küsimustes eriarvamused millised iganes – kes kasutab pulsikella ja kes mitte, kes armastab rulluisutamist ja kes mitte, kes armastab pikki aeglasi trenne ja kes mitte –, aga eksistentsiaalsetes, meie saatust puudutavates küsimustes peame ühtse löögirusikana kokku hoidma ja kõigele haiglasele, mida meile väljaspoolt siinsete käsilaste kätega peale sunnitakse, söakalt vastu seisma.

Selles söakuses, jõus ja julguses peakski seisnema spordimeeste tõeline väärtus.

Rohkem seekord midagi ei kirjuta, et sõnumit mitte hägustada.
******
Jaanus Laidvee on Amasa Back Trail at the edge of Jackson Hole, Moab, Utah. 20. aprill 2012. Pildistanud Priit Pullerits. (Suuremalt vaatamiseks klikkida pildile.)

Foto 1: See pilt on Türgist, kuid on naiivne arvata, et meil Eestis ei leidu inimesi, kes loodavad, et ka siin käitutaks sõna- ja arvamusvabaduse eest seisjatega samamoodi, nagu käituvad Türgi politseinikud sealse protestijaga. Foto autor: Sipa/Scanpix

23 Kommentaarid:

At 09:36, Anonymous Anonüümne said...

Kits kärneriks. Moraalist räägib mees, kes annab oma eramuresid tööandja juristile lahendada.

 
At 10:04, Anonymous Anonüümne said...

Uued küüditajad on väga intrigeeriva pealkirjaga arvamusartikkel. Kahjuks on jutu sisu pelakirjast ikka väga mööda ja utoopiasse läinud. Nimelt "uued küüditajad" on täna, siin ja praegu need, kes on sundinud Eesti rahvast tühjaks voolama. Just need on patuoinad, mitte aga miskid hüpoteetilised NWO-le pealekaebajad, sest mis muu kord Eestit peale NWO saab enam ähvardada ega ometi hiinakord?! Siit tekibki küsimus praeguse blogikande kontekstis, et milles me peame kokkuhoidma kui üks mees siin blogis kotib spordimehi mingite juristitaridega. Õige mees teeb asjad selgeks kahevõitluses mitte NWO-le omaselt kolmandate isikute kaudu. Kas oled mees?

 
At 12:32, Anonymous Anonüümne said...

Kuulge Priit Pullerits! Kui Teie oma väärastunud arvamuse laia popageerimist ei lõpeta, siis oleme sunnitud pöörduma politsei poole, et nad Teie blogi kinni paneksid! Võrdlemine küüditajatega on meile solvav ning selles küsimuses korra jaluleseadmiseks oleme valmis kasutama kõiki seadusega lubatud meetmeid!

 
At 12:34, Anonymous Anonüümne said...

Kartma hakkas ilmselt PP, et võetakse sinekuuri/tenuuri pealt ära. Sellest ka valulik reaktsioon.

 
At 14:00, Anonymous Anonüümne said...

4 esimest kommentaari - tehke parem tööd ja ärge lällake!

 
At 15:13, Anonymous Anonüümne said...

Kuule 14:00, aga ära ise mölise. Kuidas tundub.

 
At 15:14, Anonymous Anonüümne said...

Blogi administraator eemaldas selle kommentaari.

 
At 15:46, Anonymous Anonüümne said...

Tundub, et delfinaarium on siia blogisse kolinud.

 
At 18:12, Anonymous Anonüümne said...

Milline sütitav kõne, milline paatos. Kujutlesin hetkeks Priitu pärg kaelas tuletorni otsas seda juttu rääkimas. Nüüd pole enam valikut, Priit presidendiks.
Teet

 
At 22:49, Anonymous Anonüümne said...

12.32, kuu pealt tuled või? Sinusuguste vähemusekstremistide soovid ei saa ühiskonna enamust panna enda järgi käima. Mida rohkem räuskad ja ähvardad, seda ebameeldivamaks oma rühmituse maine ka kujundate.

 
At 00:06, Anonymous Anonüümne said...

Vat nii karastatakse terast:
"Mõnikord tuleb talle vend seltsiks".

http://www.ohtuleht.ee/530899

 
At 08:34, Anonymous Anonüümne said...

Priit kas sa Rünno Ruulist oled midagi kuulnud, vot see on terasest mees, Eesti pikamaajooksjad (ütleme et hetkel kahjuks ühtegi tasemel meest ei ole, peaksid selle mehe pealt võtma snitti, milliste mahtudega tuleb trenni teha et tugevaks saada.

 
At 09:18, Blogger Priit Pullerits said...

...mind ei huvita mahud. Tähtis on tulemus, mitte see, kui palju keegi trenni teeb.

 
At 09:10, Blogger Roosa Mehike said...

Noo mind ei tasu küll siin blogis mainida, mul ei ole ju tulemusi.
Minu jaoks on oluline nauding, mis ma jooksmisest saan. Mõned mediteerivad istudes, minu jaoks on jooksmine see aeg ja koht, kus ma olen eemal kõigest ning tunnen end vabana. Minu eesmärk on just enda hästi tundmisel, mitte tulemustel.
Mitte, et sellega ei võiks tulemusi kaasneda aga see on teisejärguline võrreldes rahu ja vabadusetundega, mis tuleneb pikemaajalisest trennist. aga inimesed on erinevad ja ma kuulun lihtsalt sellesse vähemusse, kes nii tunneb ja keda paljud teised ei mõistagi.

 
At 17:07, Anonymous Anonüümne said...

Siis tuleb naudingumahtudest kirjutada! Ja naudingutulemustest!

 
At 11:14, Blogger Unknown said...

qihang0904,coach outlet
coach outlet store online
nike huarache
uggs for women
gucci belt
longchamp soldes
ghd straighteners
michael kors
giuseppe zanotti shoes
gucci outlet online
louis vuitton bags
tory burch shoes
prada sunglasses
nike store
ray ban glasses
michael kors handbags
timberland outlet
louis vuitton outlet stores
toms shoes
adidas superstar 2
michael kors outlet
true religion outlet
air max uk
true religion
cheap oakley sunglasses
michael kors outlet online
michael kors outlet
true religion jeans
air max
tory burch outlet
jordan 6 retro
michael kors
pandora bracelets
longchamp sale
ray ban uk
coach outlet
cheap nfl jerseys
adidas trainers
jordan 13 retro
louis vuitton
q

 
At 03:07, Blogger oakleyses said...

new balance pas cher, sac longchamp, hogan, true religion jeans, kate spade handbags, nike air max, air max, north face, ray ban pas cher, air jordan pas cher, true religion outlet, nike air max, ralph lauren pas cher, north face, louboutin pas cher, coach purses, sac guess, lululemon, coach outlet, timberland, nike roshe, longchamp pas cher, michael kors, burberry, air force, true religion jeans, lacoste pas cher, tn pas cher, nike air max, abercrombie and fitch, true religion jeans, hermes, vanessa bruno, michael kors, nike free run uk, michael kors, ray ban uk, ralph lauren uk, coach factory outlet, nike blazer, mulberry, michael kors, coach outlet, converse pas cher, nike free, vans pas cher, oakley pas cher, nike roshe run, hollister, hollister pas cher

 
At 03:10, Blogger oakleyses said...

bottega veneta, giuseppe zanotti, mac cosmetics, nike air max, north face outlet, longchamp, lululemon, soccer jerseys, mont blanc, new balance, celine handbags, baseball bats, oakley, ralph lauren, babyliss, louboutin, valentino shoes, insanity workout, vans shoes, nike trainers, iphone 6 cases, asics running shoes, reebok shoes, mcm handbags, beats by dre, ferragamo shoes, chi flat iron, hollister, jimmy choo shoes, nike huarache, wedding dresses, nfl jerseys, instyler, p90x workout, ghd, north face outlet, herve leger, abercrombie and fitch, iphone 6s cases, iphone 6s plus cases, iphone cases, hollister, soccer shoes, ipad cases, birkin bag, nike roshe, s5 cases, iphone 6 plus cases, timberland boots, iphone 5s cases

 
At 03:13, Blogger oakleyses said...

louis vuitton, converse, canada goose outlet, michael kors outlet, michael kors handbags, pandora jewelry, moncler, hollister, ray ban, sac louis vuitton pas cher, moncler, lancel, ugg boots uk, bottes ugg, doke gabbana outlet, moncler, coach outlet, montre pas cher, louis vuitton, moncler outlet, canada goose, louis vuitton, moncler, michael kors outlet online, doudoune canada goose, thomas sabo, moncler, karen millen, juicy couture outlet, toms shoes, wedding dresses, converse outlet, canada goose, moncler, vans, marc jacobs, links of london, hollister, pandora jewelry, moncler, canada goose uk, ugg,uggs,uggs canada, nike air max, swarovski, canada goose, pandora charms, ugg,ugg australia,ugg italia, swarovski crystal, supra shoes, canada goose, pandora charms, barbour jackets

 
At 05:20, Blogger raybanoutlet001 said...

air jordan shoes
http://www.uggoutlet.uk
adidas stan smith
michael kors purses
fitflops sale clearance
louis vuitton handbags
ralph lauren online
jordan shoes on sale
http://www.chromehearts.us.com

 
At 05:14, Blogger Unknown said...

roshe shoes
lebron soldier 10
moncler jackets
off white hoodie
yeezy boost 350
adidas nmd
nike dunk shoes
yeezy boost 350 v2
jordan 12
nike air huarache

 
At 10:29, Blogger miki said...

0815jejeSavez-vous qu'un basket nike wmns air max thea premium beige ensemble sexy de muscles abdominaux pour hommes a été classé le meilleur atout de la personne? asics gel noosa tri 8 soldes Je suis positif si vous êtes quelque chose comme moi que asics france instagram vous avez dépensé beaucoup de jours en pensant comment nike air jordan 3 femme pas cher dans la planète je piétine mon corps gras sur le trottoir et acquiert basquettes femme nike air max 2017 les muscles maigres qui pourraient avoir absolument tout le adidas zx flux rouge base tone monde baver. Il vient dans un haricot noir, vert, et colorway nike air safari femme bordeaux rouge de varsity. Le système Nike Tuned Air se compose air jordan chaussure basse de deux hémisphères en polymère opposés qui rebondissent l'un contre l'autre pour absorber les chocs.

 
At 05:24, Blogger jeje said...

Dans le cas où vous pourriez avoir des petits à votre bash, nike homme benassi alors vous pourriez certainement vouloir ignorer les costumes les plus effrayants facilement disponibles ou bien vous pourriez avoir des petits crier comme une alternative d'être agréable. Non seulement les chaussures mesureront cette information, mais elles vous fourniront aussi le feedback et les résultats via votre smartphone! Maintenant c'est tout simplement génial! Il a également annoncé que Lebron James sera le premier joueur à endosser les chaussures. Les grands joueurs ont remarqué et ne tirent pas acheter nike air pegasus 92 de coups non plus. Les cartouches Micron sont bien faites en appliquant des bouchons de finition en acier chromé poli (ou de l'aluminium usiné CNC pour les fixations à bride), un tube intérieur en acier inoxydable et un manchon de nettoyage sans avoir à faire vibrer la fibre de carbone nos installations de rivaux font). Il a atteint la réputation immédiate et est devenu le symbole de votre cow-boy américain. Ils peuvent être violet rougeâtre, lisse et brillant rendant cortez nike femme grise les gens désespérés de les enlever.

 

Postita kommentaar

<< Esileht