kolmapäev, juuni 12, 2013

Pullerits: Kas sportimisele leidub praegu õigustust?

Kas te mõnikord ei mõtle enesekriitiliselt, et samal ajal, kui Reformierakonnas lokkavad sisepettused, kui Mart Laar lööb kiilu valitsuskoalitsiooni, kui Eestis on tekkimas liberaalse diktatuuri tunnused – ühesõnaga, kui elu ümberringi keeb ja kõigub –, siis mis õigustust leida sellele, et me arutame siin tõemeeli, kuidas hoida rattasadulas suuremat kiirust ning kuidas on grupis otstarbekam positsiooni valida?

Kas me ei kuluta oma auru, mida meil on küllap palju rohkem kui keskmisel Eesti inimesel, tühiste ja ebaoluliste asjade peale, selle asemel et mõjutada oma energiaga protsesse, mis on tegelikult olulised?

Kui me oma energiat ja suutlikkust õigesse kohta ei suuna, vaid kulutame seda egoistlikule meelelahutusele, mida sport ju on, siis kuivõrd on meil õigus millegi üle üldse pahameelt avaldada?

Homme, neljapäeval ilmub Postimehe vahel veel üks üllitis, mis viib tähelepanu olulistelt asjadelt kõrvale. Selle üllitise sisu ülevaate leiate allolevalt siniselt taustalt – klikkige pildile, siis on kergem lugeda!
Mõistagi pole ma ainus, kes nn eskapistlikku meelelahutust pakub. (Kuigi olen kirjutanud ka sotsiaalselt laia kõlapinnaga lugusid, nagu näiteks «Viljatud rünnakud», mille pikk versioon ilmus sama päeva Postimehes.) Näiteks on koostamisel raamat «Eesti jooksu kullafond».

Aga mis oli teie viimane tegu, millel oli ka mingitki ühiskondlikku kaalu, mis püüdis ühiskondlikke protsesse suunata?
******
Jaanus Laidvee on Amasa Back Trail, La Sal Mountains in the background, Moab, Utah. 20. aprill 2012. Pildistanud Priit Pullerits. (Suuremalt vaatamiseks klikkida pildile.)

Foto 1: Needki Eesti Rahvusringhäälingu esindajad annavad Tartu rattarallil oma panuse rahva meele lahutamisse ja väheolulise päevakajaliseks tegemisse. Foto autor: Aldo Luud, Õhtuleht/Scanpix
Foto 2: Tartu rattarallil tegelevad sajad tühja tuule tallamisega. Foto autor: Aldo Luud, Õhtuleht/Scanpix

38 Kommentaarid:

At 17:00, Anonymous Anonüümne said...

PP, kas sul puudub igasugune kontroll selle pildi üle seal sinisel taustal? Millest selline valik? Saan aru, et ilus sporditibi peab olema, aga... Kiiver lõdvalt ja poolviltu peas... Samasugune "eeskuju" nagu Jakobi mäest jalgrattaga alla kihutav PP ise... Kahju.

 
At 17:45, Blogger Priit Pullerits said...

Jah, mul puudus selle üle kontroll, nagu tulemusest näha. Oleksin samuti eelistanud seal asisemat inimest näha. Saatsin reklaami tegijale ühe Eesti kõva ratturi pildi, aga nagu näha - ei tublid spordimehed mõttetute tibide vastu saa.

 
At 18:50, Anonymous Anonüümne said...

"... kui Mart Laar lööb kiilu valitsuskoalitsiooni..." - nu ei löö ju, loe tema manifesti veel ... või kui ei viitsi, siis UR tänast intervjuud EP-s (kui Postimehe ülemused ikka lubavad).

 
At 19:30, Anonymous Anonüümne said...

pead enese kehtestamist õppima. või tahadki olla kelgunöör mitte mees?

 
At 22:13, Anonymous Anonüümne said...

Eesti rahvusringhäälingu meeste taga kollases särgikeses on ju meie tulevikulootus laskesuusatamises Grete Gaim. Hoopis teda pildistati. Mis sest Kuuse Lempsist ja Kruusementist ikka pildistada.
Teet

 
At 22:25, Blogger Andres P said...

No,noh, miks siis tibi kohe mõttetu on? Stereotüüpe vaja murda.
Aga jah Skanpixi(?) pildi asemel oleks võinud kodumaine kena tüdruk olla, eeskujuks nö. Sealt saate terve seti -
http://www.fotosearch.fr/photos-images/deux-filles-v%C3%A9los.html


 
At 09:28, Anonymous Kaur said...

Ega maailm sellest seisma jää, kui poliitikud natuke nalja teevad. Ainult tõeline maailmaparandaja võib arvata, et see on oluline tema spordtimisele. Kui näiteks mõelda olulistele asjadele, mis maailmas pidevalt toimuvad, siis ei saaks midagi muud teha, kui kahe käega peast kinni hoida. Empaatiline inimene näiteks tunneks kaasa igaühele, kes sureb (igas sekundis müni inimene) - mis on mingi poliitiku trall selle personaalse tragöödia kõrval. Igaüks peab ikka enda mulli sisse jääma.

 
At 09:37, Blogger Indrek Sarapuu said...

Ma siis järeldan, et tunnete pildil olevat tütarlast ja teate et tegu ongi mõttetu tibiga? Mina teda ei tunne ning selles olukorras jätab ta kena ja positiivselt meelestatud mulje. Tublisid tegijaid näeb teles ja mujal küllaga.

 
At 11:08, Anonymous Terv. 209 said...

Ints, PP riputas üles lihtsalt ühe "liimpaberi", ei muud.
Ja nagu näha, "kärbsed" kohe lendavad :)

 
At 11:10, Blogger Priit Pullerits said...

Lp spordimehed! Tänase päeva loosung on "Toetame Pulleritsu!". Ei, ärge erutuge, ma ei räägi endast, vaid Egle Pulleritsust(olgu kohe lisatud, et ei tunne teda), Keelehooldekeskuse koordineerijast, kes võitis väitluse Urmas Sutropi, Eesti Keele instituudi direktori vastu; Sutrop peab nimelt sõna "neeger" halvustavaks, Pullerits mitte. Taevale tänu, et Pulleritsud on ikka kaine mõistusega!

Niisiis, siin blogis on sõna "neeger" endiselt igati aktsepteeritav.

Aga see ei ole sugugi veel kõik. Head uudised tulevad seekord Venemaalt, mis ei kavatsegi alluda Lääne survele, et Venemaa loobuks homopropaganda keelustamisest. Oleks vaid Eesti riigimeestel ka sama palju selgroogu nagu Venemaa seaduseandjail! Ei ole sugugi nii, et idas on kõik ainult halvasti ja läänes ainult hästi. Mõned asjad on ka idas hästi ja õigesti ning nii paljudki asjad on läänes halvasti ja valesti.

 
At 12:43, Anonymous Anonüümne said...

hahaa, mulle ka ei meeldi kuidagi kohe need geid ja muud omasooiharad, aga herr Pullerits, kas tõesti Teie kommentaarid sellel teemal lubavad arvata, et kuulute ka "kaine mõistusega" Pulleritsude hulka?

Viimasest ühiskondlikult kasulikust tegevusest rääkides, siis sõitsin eile rattaga kergliiklusteel, ja jäin mingi hetk seisma ning pühkisin jalaga minema u 10 meetrise lõigu, kus oli paksult käbisi täis - vast päästsin mõne kukkumisest.

 
At 13:10, Anonymous Anonüümne said...

Ühiskondlikult kasulik tegevus - MTB-ga maanteel keskmine kiirus 37 km/h. Seda küll toreda mehe tuules, kes maanteerattaga Luunja kandis tuult murdis. Tnx, man!

A. D.

 
At 14:49, Blogger Priit Pullerits said...

Head lugejad, kriitika tänase Maratoni kohta on teretulnud. Koos saame toodet arendada!

 
At 15:07, Anonymous Anonüümne said...

Ma sain Maratonist niipalju targemaks, et õige maastikuratas on Felt ja maksab 7000.- EUR-i.
Triatlonis kinnita number kummi külge, saad kohe selja pealt kõhupeale keerata.
Ja rulluisutades grupisõidus toeta lõug eessõitja selja peale. Enamik rulluisu mahutreeningust tehakse jalgrattaga.
Ajakirja avasõnas öeldakse, et põhimõtteliselt on trenni tegemine mõtetu aja raiskamine.
Teet

 
At 15:10, Anonymous Anonüümne said...

Ah jaaa, tibi pilt oli kuhugile kadunud? Esikaanel Sportlandi reklaam ratastest, millega ma pole nänud, et keegi sõidaks. Lubatakse poole hinnaga ära anda.
Teet

 
At 16:31, Anonymous Anonüümne said...

Ning jälle promotakse MEIE vastupidavusalade veebi, kus pidavat pakutama värskeid (sic!) uudiseid. Siit saab lugeda homode ja neegrite kohta, aga uut vastupidavusalade kohta on räige ülepakkumine.

 
At 16:32, Blogger Ain Veemees said...

Sa Priit mine tee mõni trenn rulluisumeestega kaasa, siis on millest kirjutada.

 
At 17:52, Anonymous Anonüümne said...

"Jah, mul puudus selle üle kontroll, nagu tulemusest näha. Oleksin samuti eelistanud seal asisemat inimest näha. Saatsin reklaami tegijale ühe Eesti kõva ratturi pildi, aga nagu näha - ei tublid spordimehed mõttetute tibide vastu saa."

Lubage naerda.

 
At 09:24, Anonymous Anonüümne said...

Pean samuti nõustuma seisukohaga, et seekordne Maraton oli kuidagi sisutühi.

A. D.

 
At 14:47, Anonymous Anonüümne said...

Kuulge vanad mehed, see tshikk on täiesti testo!

 
At 11:15, Blogger Unknown said...

qihang0904,coach outlet
coach outlet store online
nike huarache
uggs for women
gucci belt
longchamp soldes
ghd straighteners
michael kors
giuseppe zanotti shoes
gucci outlet online
louis vuitton bags
tory burch shoes
prada sunglasses
nike store
ray ban glasses
michael kors handbags
timberland outlet
louis vuitton outlet stores
toms shoes
adidas superstar 2
michael kors outlet
true religion outlet
air max uk
true religion
cheap oakley sunglasses
michael kors outlet online
michael kors outlet
true religion jeans
air max
tory burch outlet
jordan 6 retro
michael kors
pandora bracelets
longchamp sale
ray ban uk
coach outlet
cheap nfl jerseys
adidas trainers
jordan 13 retro
louis vuitton
q

 
At 03:10, Blogger oakleyses said...

bottega veneta, giuseppe zanotti, mac cosmetics, nike air max, north face outlet, longchamp, lululemon, soccer jerseys, mont blanc, new balance, celine handbags, baseball bats, oakley, ralph lauren, babyliss, louboutin, valentino shoes, insanity workout, vans shoes, nike trainers, iphone 6 cases, asics running shoes, reebok shoes, mcm handbags, beats by dre, ferragamo shoes, chi flat iron, hollister, jimmy choo shoes, nike huarache, wedding dresses, nfl jerseys, instyler, p90x workout, ghd, north face outlet, herve leger, abercrombie and fitch, iphone 6s cases, iphone 6s plus cases, iphone cases, hollister, soccer shoes, ipad cases, birkin bag, nike roshe, s5 cases, iphone 6 plus cases, timberland boots, iphone 5s cases

 
At 03:13, Blogger oakleyses said...

louis vuitton, converse, canada goose outlet, michael kors outlet, michael kors handbags, pandora jewelry, moncler, hollister, ray ban, sac louis vuitton pas cher, moncler, lancel, ugg boots uk, bottes ugg, doke gabbana outlet, moncler, coach outlet, montre pas cher, louis vuitton, moncler outlet, canada goose, louis vuitton, moncler, michael kors outlet online, doudoune canada goose, thomas sabo, moncler, karen millen, juicy couture outlet, toms shoes, wedding dresses, converse outlet, canada goose, moncler, vans, marc jacobs, links of london, hollister, pandora jewelry, moncler, canada goose uk, ugg,uggs,uggs canada, nike air max, swarovski, canada goose, pandora charms, ugg,ugg australia,ugg italia, swarovski crystal, supra shoes, canada goose, pandora charms, barbour jackets

 
At 11:30, Blogger Unknown said...

JIANBIN0704
adidas wings
iphone case uk
coach outlet
ralph lauren uk
ray ban sunglasses
christian louboutin online
air max 90
louis vuitton pas cher
fitflop clearance
links of london
beats by dr dre
jordan shoes 2015
calvin klein underwear
prada outlet online
beats by dre
swarovski crystal
replica watches
coach outlet
ray-ban sunglasses
ferragamo shoes
michael kors handbags
ralph lauren polo shirts
futbol baratas
fitflops sale
michael kors handbags
juicy couture tracksuit
lululemon outlet
asics
kate spade handbags
air max 2015
longchamp outlet online
tiffany and co
polo ralph lauren
ferragamo shoes

 
At 05:37, Blogger raybanoutlet001 said...

tiffany and co outlet online
ray ban sunglasses
skechers go walk
michael kors outlet
nike roshe run
nike huarache
cheap air jordan
hermes belt
toms outlet store
oakley sunglasses,oakley outlet sunglasses

 
At 03:21, Blogger Unknown said...

cheap jordan shoes
birkenstock sandals
los angeles lakers jerseys
chicago bears jerseys
tiffany and co outlet
true religion jeans
ray bans
toms outlet
oakland raiders jerseys
tiffany jewelry

 
At 09:00, Blogger Unknown said...

adidas trainers
cheap jordans
rolex watches
polo ralph lauren outlet
tods outlet online
louis vuitton
yeezy boost 350
coach factory outlet
oakley sunglasses
nike air max 90
20170106caihuali

 
At 17:56, Blogger Unknown said...

ugg boots
cheap jordans
rolex watches
coach outlet store
the north face outlet
canada goose jackets
gucci outlet
lebron james shoes 2016
nike free flyknit
polo ralph lauren outlet
20170217caiyan

 
At 10:19, Blogger raybanoutlet001 said...

louis vuitton pas cher
tiffany and co
49ers jersey
nike trainers uk
chargers jerseys
yeezy boost 350 black
the north face
washington redskins jerseys
nike tn
air jordan uk
2017.3.29

 
At 10:28, Blogger raybanoutlet001 said...

christian louboutin shoes
golden state warriors
ecco sandals
coach factory outlet
mlb jerseys
coach factory outlet
san diego chargers jerseys
bears jerseys
colts jerseys
redskins jerseys

 
At 05:35, Blogger Unknown said...

qzz0606
montblanc pens
coach handbags
polo ralph lauren
ralph lauren pas cher
indianapolis colts jerseys
ugg boots
hermes birkin
polo ralph lauren
canada goose outlet
kate spade outlet

 
At 05:23, Blogger Unknown said...

www0705

harry winston jewelry
longchamp solde
nhl jerseys
heat jerseys
football shirts
michael kors outlet
coach outlet online
fitflops sale
jimmy choo sunglasses
polo ralph lauren

 
At 05:34, Blogger jeje said...

skechers outlet
manolo blahnik outlet
canada goose jackets
cheap snapbacks
ugg boots on sale 70% off
golden goose sneakers
polo lacoste
golden goose
moncler outlet
golden goose sneakers

 
At 06:18, Blogger Unknown said...

michael kors factory outlet
nike dunk low
lebron soldier 10
christian louboutin
yeezy boost
michael kors
adidas iniki
kd 10
fitflops sale
tory burch outlet

 
At 10:25, Blogger miki said...

0815jejeCela signifie Air Jordan Femme que vous avez pris la décision que vous avez besoin d'une nouvelle Nike Air Max 2018 soldes paire de baskets pour le basketball. Une orthèse air jordan 5 captain america plantaire moyenne ou une aide à l'arche est généralement asics gel kayano evo blanche un produit fantastique qui devrait également permettre. La air jordan future low noir rouge semelle très nette a créé une meilleure traction, ce air jordan qui est essentiel pour tous ceux qui jouent dans le basket.

 
At 04:27, Blogger Unknown said...

jinyi921
nike outlet factory
coach outlet
kate spade handbags
nike shoes
nhl jersey
jordan clothing
canada goose outlet
kate spade outlet
tod's outlet
ugg boots clearance

 
At 16:56, Blogger Farhan Tanvir said...

That is really very wonderful and meaningful.
Automobile Image Editing

 
At 17:18, Anonymous Anonüümne said...

Bạn đang giấy nhám tờ siêu mịn có nhu cầu mua bán giấy nhám tại Bình Dương giá rẻ và chính hãng? Tấn Phước là một nhà phân phối uy tín các sản phẩm báo giá giấy nhám nhập khẩu Nhật Bản, Hàn Quốc, Trung Quốc,… Chúng tôi cam kết mang đến cho bạn nguồn hàng phong phú với nhiều xuất xứ khác nhau, đảm bảo chất lượng cao, giấy nhám siêu mịn mua ở đâu hiệu quả và mức giá hợp lý.

 

Postita kommentaar

<< Esileht