kolmapäev, aprill 17, 2013

Pullerits: Miks mu suusaentusiasm asendus suusakriitikaga?

2005. aasta talve hakul sõitsin koos Eesti suusakoondisega Beitostöleni MK-etapi korraldajate antud bussis võistluskohast Oslosse. Minu taga istus peatreener Mati Alaver. Olime lahkunud võistluste toimumispaigast veidi enne seda, kui Andrus Veerpalu läks teatesõidus viimasele etapile. Viimane hetk, mida enne bussi astumist mäletan, oli see, kuidas Veerpalu tagasihoidliku, sisuliselt paarist soojakust ja ühest heinaküünist koosneva suusastaadioni lähistel kruusasel teel soojendusjooksu tegi. Kuid teistel oli vaja lennuki peale kiirustada, seetõttu enamik enne teatesõidu lõppu Beitostölenist lahkuski.

Alaver oli kindlasti väsinud – kahepäevane võistlus, esimene suurem mõõduvõtt enne paari kuu pärast algavat Torino olümpiat, oli ju selja taha jäänud. Ent kasutasin juhust ja pommitasin teda igasuguste küsimustega. Aga ega ma ka ühtejutti kõike pärida jõudnud. Pidin minagi väikse pausi tegema. Kui siis mõne aja pärast end uuesti ringi keerasin ja järgmise küsimusega lagedale tulin, märkasin seda esitades, et Alaveri silmad olid kinni vajunud. Vabandasin, et tal tukastada ei lasknud, ja valmistusin pead taas sõidu suunas keerama, kui Alaver vastas midagi umbes sellist: peatreener ei pea magama, vaid peab alati olema valmis küsimustele vastama.

Tegelikult olin selleks ajaks jõudnud kirjutada juba mitu kriitilist lugu Eesti suusatamisest. Neist kuulsaim oli Postimehes aasta varem üle kahe külje avaldatud «Kes peab tundma end süüdi, et Eesti naiste suusatamine langes põrmu?», kus ligi pool aastat kestnud reporteritöö (mille käigus ei jäänud usutlemata küll peaaegu mitte kedagi, kes Eesti naiste suusatamisega viimase pooleteise kümnendi jooksul vähegi seotud oli) näitas mullegi üllatuslikult, et peasüüdlaseks osutus Alaver. (Nimetatud kirjutis pälvis Eesti aasta parima olemusloo preemia 10 000 krooni.) Too aeg, eelmise kümnendi keskpaik, oli ühtlasi aeg, kui mu suhtumine Eesti suusatamises toimuvasse asendus esialgsest vaimustusest neutraalsema ja kriitilisema lähenemisega.

Mu lähem kokkupuude Eesti suusatamisega oli saanud alguse neli aastat enne eelkirjeldatud Beitostöleni MK-etappi, kui tollal Postimehe sporditoimetust juhtinud Andrus Nilk, kellega olime koos töötanud juba Spordilehe päevil (tõsi, mina küll peamiselt koolivaheajal praktikandina ja ülikooli õppetöö ajal Tartust vabakutselisena), küsis mult Postimehe toimetuse koosolekute ruumis, kas tahan sõita ajakirjanikuna Salt Lake City olümpiale. Mida siin veel küsida?! Loomulikult tahan. Ja selleks, et end teemaga lähemalt kurssi viia, läkitas Nilk mind mitut puhku Eesti suusavõistlustele, et end ühtlasi suusatajatega tuttavaks teha.

Too oli Eesti suusatamise kuldaja algus. Salt Lake Cityst tuli kolm medalit, küllap oleks tulnud rohkemgi, kui Kristina Šmiguniga ei oleks juhtunud loll dopinguproovieksitus. Ja otse loomulikult oli põnev sellest kõigest osa saada, selle tunnistajaks olla. Liiati, kui kõik läheb hästi, on nii treenerid kui sportlased ajakirjaniku suured sõbrad, sest kes ei tahaks, et nende edust raporteeritaks. Loomulikult olid ka ajakirjanikud sportlaste ja treenerite suured sõbrad, sest kes ei tahaks ilusatest võitudest raporteerida. (Ausõna, palju meeldivam on kirjutada medalivõidust kui dopingukahtlusest, kuigi paljudel inimestel võib ekslikult olla vastupidine mulje.)

Sellisel positiivsel foonil tekib iseenesest tiivustavaid ideid. 2004. aasta juunis käisin koguni neli päeva suusatajatega Otepääl laagris ja tegin kaasa nende hommikused trennid. Väga tore oli! Vahva kogemus ja mälestus kogu eluks.

Ma ei saa siiamaani öelda, et olnuksin sinisilmne. Sest mida oli siis kahtlustada? Mitte midagi. Suusatajad olid rahvuskangelased. Enamgi veel: kui keegi üritas nende kohta midagi halvasti öelda, nagu vihjas Salt Lake City olümpia ajal Veerpalu osas dopinguvõimalusele üks talimängudele akrediteeritud Rootsi ajakirjanik, siis tundus, et hea meelega oleks Eesti ajakirjanikud eesotsas koguka Gunnar Pressiga talle pressikeskuses kere peale andnud.

Aga ühtki endast lugupidavat ajakirjanikku ei saa keegi teha enda õukonnalaulikuks. Ükski endast lugupidav ajakirjanik ei hakka heauskselt kellegi pressiesindajaks. Ajakirjanike ülesanne on kirjutada nii heast kui halvast, nii võitudest kui põrumistest. Igal juhul ja igas olukorras on aga ajakirjanike ülesanne esitada kriitilisi, valusaid küsimusi. Siinkohal eksivad rängalt kõik need, kes on aegade jooksul ette heitnud, et olen kuritarvitanud suusatajate usaldust: et võitsin nende poolehoiu ja siis järsku hakkasin hoopis karmimaid kirjutisi avaldama. Kohe kindlasti ei maksa noil arvata, et Alaver on nii loll, et oleks lootnud, et saab mõne ajakirjaniku oma PR-vankri ette rakendada.

Ükski arukas ajakirjanik pole kodustatav. Targad mehed saavad sellest väga hästi aru. Võtme või peaminister Andrus Ansipi. Mäletate, kuidas ta 2009. aasta Tartu maratonil pärast stardigruppe eraldavate lintide eemaldamist teiste suusatajate vahelt numbri 999 all ettepoole, isegi minust, kes ma startisin 201-300 grupist, mööda trügis. Olin Ansipit varem ka suusavõistlustel kohanud, ikka mõne sõna juttu teinud, sest Ansipile meeldis samuti ajakirjanikega suhelda (veel siis, kui ta oli Tartu linnapea, kutsusin ta ülikooli oma tudengitele Tartu-teemalist pressikonverentsi andma – ja ta tegi seda väga pühendunult, üle pooleteise tunni, nii et kui tudengid juba nihelema hakkasid, siis manitses sõbralikult, et kannatage ära, ise ju kutsusite mind enda ette esinema), aga tolle ettetrügimise panin juba järgmisel päeval ajalehte, nii et Klubist Tartu Maraton saadud info kohaselt oli Ansip hommikul korraldajaile helistanud ja muretsenud, kas ta nüüd diskvalifitseeritakse. Ent sellest hoolimata võttis Ansip mind ülemöödunud suvel lahkelt enda seltsi rattaga Tallinnast Tartusse sõitma ning andis tolle sama aasta lõpus mulle jõulukuul kodus ligi kolmetunnise intervjuu, mis oli oma avameelsuses sedavõrd krestomaatiline, et Eesti poliitikute seas muutus teemaks, kuidas ka nemad saaksid mulle nii hea ja elulise ja vahetu intervjuu anda.

Olukord on muutunud, armastavat Ansip öelda, kui tuleb mõnest esialgsest lubadusest taanduda. Sama kehtib ka minu ja Eesti suusatamise suhete kohta – Eesti suusatamise olukord on võrreldes kuldajaga palju muutunud. Ja ma oleksin üks nirune ajakirjanik, kui ma seda muutust ei näeks ega arvestaks – ja kui ma Eesti suusatamise käekäigu kohta kriitilisi, valusaid, ebamugavaid küsimusi ei esitaks. See on minu ja mu ametivendade esmakohus. Mitte elada sinisilmselt möödaniku kullasäras.
******
Kane Creek Canyon, Moab, Utah. 20. aprill 2012. Pildistanud Priit Pullerits. (Suuremalt vaatamiseks klikkida pildile.)

Foto 1: Andrus Veerpalu 2003. aasta novembris Beitostöleni MK-etapil 15 km vabastiilidistantsil. Foto autor: Toomas Huik, Postimees/Scanpix
Foto 2: Kristina Šmigun oma hiilgeaegadel, 2003. aasta novembris Beitostöleni MK-etapil 10 km vabastiilidistantsil. Foto autor: Toomas Huik, Postimees/Scanpix
Foto 3: Andrus Veerpalu kihutamas 2002. aasta Salt lake City olümpial 50 km distantsil hõbemedali poole. Foto autor: Jarek Jõepera, Õhtuleht/Scanpix
Foto 4: EOK president Mart Siimann õnnitleb Salt Lake City 50 km sõidu järgsel vastuvõtul medalivõidu puhul Andrus Veerpalu ja Mati Alaveri. Foto autor: Toomas Huik, Postimees/Scanpix
Foto 5: Peaminister Andrus Ansip (vasakul) on lõpetanud Tartus Tammelinnas oma eramu ees kuuetunnise rattasõidu mööda Piibe maanteed Tallinnast Tartusse. Paremal heledas särgis Priit Pullerits. Foto autor: Kristjan Teedema, Postimees/Scanpix

61 Kommentaarid:

At 10:54, Blogger Tauno said...

Kui juba olukordade kujunemisest kirjutamiseks läks, siis oleks ju võinud ka veid rohkem kirjutada miks ja kuidas suhtumine kriitiliseks läks. Ma mõtlen seda, mis toimus enne AV dopingu-saagat. Praegu on sellest osas suhteliselt kiirelt üle hüpatud. Veidi poolikuks jääb selle kirjatüki teine pool.

 
At 11:07, Blogger Tauno said...

Lugesin nüüd läbi ka viidatud artikli naistekoondise allakäigu põhjustest. Kui nüüd seal toodud faktoloogia põhjal süüdistatakse Alaveri ainuisikuliselt naistekoondise allakäigus, siis ma ei imesta üldse, miks Priidu peale vimma pidada võiks. Ma peaks ise ka.

 
At 11:15, Blogger Priit Pullerits said...

Ei, Tauno, kui te loo läbi lugesite, siis näete, et mina ei süüdista kedagi. Ma joonistan reporteritöö põhjal ehk väljakoorunud faktide alusel välja sündmuste jada. Järelduste tegemine, nagu ikka neil puhkudel, jääb lugeja enda teha.

 
At 11:55, Anonymous Karl Vaart, Põlvamaa said...

Õige Priit, nii peabki,
aga küsi meie magusaima jutumehe Kuuse Lembitu käest mida too nägi ja kuulis. Arvan et Lembitu oli ikka ühe jalaga köögipoolel sees. Nii sugestiivse mehe eest juba palju ei varja.

 
At 12:08, Blogger Tauno said...

Tõsi, artiklis pole Alaveri süüdistatud. Samas aga tänase blogi sissekandes on Alaveri nimetatud peasüüdlaseks.

 
At 12:39, Anonymous Anonüümne said...

Lugesin ka viidatud linke ja kuldaja koondisega koos treenimisest vestvad lood on huvitavad, õpetlikudki.
Näiteks nagu see, Alaveri & Co õppetunnid:
http://sudoku.postimees.ee/150604/esileht/sport/137049.php

Ilusad ja lootusrikkad ajad olid. Loodetavasti näeme midagi sarnast peagi jälle.

Lootustandev optimist

 
At 13:12, Blogger Priit Pullerits said...

Loen ise ka vanu asju uuesti üle ja midagi pole öelda, olid ilusad ajad:

Alaveri & Co õppetunnid

 
At 13:17, Blogger Tauno said...

Nii-nii, suusakoondisega koos Munamäe nõlval trenni tehes sobis veel pusimõõtja käele panna. Oh olid ajad....

 
At 13:31, Anonymous Anonüümne said...

Surgime veidi:
mitmedki vihjed on õhus - kes keda ikkagi ahistas? Kas tõesti Anatoli purjus peaga läks naisi kabistama? Ei usu.

A. D.

 
At 13:35, Anonymous Anonüümne said...

Ilusead sõnad kodustamisest ja muust aga vaatame toimunut laiemalt.
Interviueerisid Kristen Michalit. Üllitasid mesimagusa loo ennast ülestöötanud tublist noorest poliitikust. Siis lahvatas Silvergate skandaal. Oleksid võinud selle teemaga edasi töötada. Analüüsida Kristeni kehakeelt ja selle usutavust. Paljastada tema võimalikku kahepalgelisust ja valelikkust. Selle asemel oled sama perioodi tegelenud Veerpaluga. Kuidas mõista nüüd Sinu ajakirjanduslikku "kehakeelt". Miks väldid Michali teemat (millega sul oli otsene tööalane kokkupuude) ja tegeled hoopis teise toimetuse asjadega? Kas siin pole tegu teatud kodustamisega, teadliku(?) enesetsensuuriga? Soovimatusega minna konflikti oma (kõrgel positsioonil!) interviueeritavatega? Igatahes paistab, et Sa pole oma põhimõtete osas järjekindel, kohandad neid vastavalt olukorrale.
Ei midagi isiklikku aga nii see kõrvalt paistab.

 
At 13:36, Anonymous Anonüümne said...

võimas!
olid ajad, olid mehed, vihma sadas aga nemad tegid trenni

Professor Alaver (koos oma Co-ga) vormis paljude põlvkondade töö resultaadiks.
Tartu Võru Otepää Tallinna treenerite teadlaste ja sportlaste higi ja vaev sai tasutud

 
At 13:41, Anonymous Anonüümne said...

Priit, millal sinu ja pulsikella teed lahku läksid? Mis juhtus? Must valgel ju kirjas, et oled seda treeningul kasutanud.

 
At 13:45, Anonymous Anonüümne said...

Arvan, et Kuuse Lembitu käest ei ole midagi küsida. Suusatmise kui tehnilise spordiala ja sinna juurde kuuluva tausta osas suhteliselt kahvatu. Vähemalt nii on taise endast mulje jätnud läbi teleriekraani.

 
At 13:45, Anonymous Anonüümne said...

Pullerits on seda tüüpi mees, et tema ei sobi ei poliitika- ega spordiosakonda. Seetõttu on talle tehtud omaette osakond. -- Mis järjepidevusest ja põhimõtetest siin rääkida, kui ajakirjanik on pidevalt teema otsingul.
Tegelikult sobiks Pulleritsule pigem oma teleshow, siis oleks iga päev teema olemas.

 
At 13:47, Blogger Priit Pullerits said...

Lp 13:35 - tulistate puusalt, ja mööda! Kristen Michali kehakeelest sai avaldatud Arteris pikk ja põhjalikult illustreeritud lugu. Samuti tegin pika-pika usutluse Meikariga. Aga nii õdus on ju igasugust kodutööd tegemata ja taustainfot kontrollimata lihtsalt etteheiteid loopida. Väga näotu teist!

A.D., 13:31 - las mõned vihjed jääda veel mõneks ajaks õhku, ei maksa kogu laskemoona ühekorraga välja tulistada.

13:41 ja ka teised: see oli tolleks korraks Alaveri antud pulsikell, et ta saaks neid remarke teha, mida ta tegi. Mul ei ole endal kunagi pulsikella olnud.

 
At 13:57, Anonymous Anonüümne said...

Ja mitu kirjutist Michaelist oleks vastu panna kirjutistele Veerpalust? Näiteks sellel aastal?

 
At 14:00, Anonymous Anonüümne said...

Minu jaoks on siinne blogi Pulleritsu telešou. Olen väga rahul. Tänan Priitu, mees räägib nagu asjad on. Ärge hädaldage pulsikella pärast. Õige spordimees (nagu Priit) teab oma pulssi ilma kellata. Ootaks veel kes keda seksuaalselt tarvitas. Kas Olle noorema generatsiooni suusatajaid või oli asjal hoopis teenindav personal? Saab ka selle probleemi kaelast ära.

 
At 14:25, Anonymous Anonüümne said...

Õige! Pulleritsu blogi on nagu kosmosemuttide koomiks - kasu pole kopika eest aga klounaadi saab küll! Inimestele peab meelelahutust pakkuma!

 
At 14:43, Anonymous Lembit said...

Mehed, mida te loeksite kui poleks suusablogi? Delfi naistekat vä? Ärge ainult luuletage et loete WSJ ja National Cross-Country Review-d. Keegi teid niikuinii ei usu.
Huvitav miks sellised sõnameistrid nagu Kaarel Zilmer, Martinson ja mõned teised siin sõna ei võta? Kardavad Priidule alla jääda? Või esinevad anonüümselt? Ei tea.
Aitaksid siis eesti suusatamist reanimeerida.

 
At 14:47, Anonymous Anonüümne said...

Eesti suusatamisel pole häda midagi. Mehed on iga ilmaga väljas ja higistavad ennastunustavalt. Mida aga peitma peaks on jalgpall ja korvpall. Mängigu, aga ainult koduvabariigi piires. Ning omavahel. Maru häbi on ikka välismaalastele meie jalg- ja korvpalli taset demonstreerida

 
At 14:57, Anonymous Anonüümne said...

Huvitav, et varem siin nimetatud asjaolu, et MA juhendatav naissuusataja jäi nõukogude ajal dopinguga vahele, ei takistanud Priidul omal ajal MA-st ülistavaid lugusid kirjutada, aga nüüd on see asjaolu tema jaoks veenev argument selle kasuks, et MA on saatanast.

 
At 15:00, Anonymous Anonüümne said...

Ma ei saa aru miks Priit üksi peab Eesti suusatamist edasi vedama? Kus on teised? Kellel see nagu rohkem tööks? Suusa ja olümpialiidu tegelased. Mehed nagu härjad, hästi toidetud ja energiast pakatamas. Üksi Priit peab mitmel rindel rabama ja elu ohje hoidma.

 
At 15:05, Anonymous Anonüümne said...

Ei saa aru Pulleritsu sõnavõtust 13:35 vastu. Meil on ju tegemist ajakirjanikuga, kelle eredamad artiklid on lugeja mällu jäänud just tegemata kodutöö, kontrollimata tausta ja läbimõtlemata väljendite pärast. Ja nüüd Pullerits süüdistab 13:35 kommi. Kits kärneriks!

 
At 15:17, Anonymous Anonüümne said...

Kui Priit kirjutab siis inimesed hoiavad hinge kinni ja loevad. Mees julgeb kehtiva poliitkorrektsuse vastu minna. Kui sind juba homod kotivad, siis oled kõva mees tänapäeval. Igaüks sellist ei julge.

 
At 15:29, Anonymous Anonüümne said...

Härra Alaver on Eestile palju kuulsust toonud. Juba 2008 kaeblesid Norra bürokraadid et oleks meil nii konkreetne tegija. Mis on meie tänu talle?

 
At 15:32, Anonymous Anonüümne said...

Mis ahistamisest käib jutt?

 
At 15:35, Anonymous Anonüümne said...

olevat olnud päris intsident. Nii vaimne, füüsiline kui seksuaalne. Otse loomulikult ka emotsionaalne. Tunnistajad ei taha oma nime all üles tulla.

 
At 15:42, Anonymous Anonüümne said...

Arusaamatu seebika kokkuvõte. Priit üritab kirjutada oma kanapimedusest vabanduskirja, et ta justkui olevat ennastsalgavalt teinud kõike. Usume Priitu? Miks peaks, kui meest tegi lihtsat palgatööd jamüüs omatoodangut seeklite paberite eest. Paber kannatab kõike, isegi haltuurat.

 
At 22:35, Anonymous Anonüümne said...

Vaadates seda arutelu siin - selle mitte-kuhugi-jõudmist ja hääbumist - tekib küsimus, kas eestlusel (ja eestlastel) on perspektiivi. Varem olin entusiast, nüüd kriitiline, et mitte öelda pessimistlik.

 
At 22:37, Anonymous Anonüümne said...

Jah, härra MA on eestile palju kuulsust, eriti viimase 2 ja natuke rohkem aasta jooksul. Norras tõesti nii konkreetset tegijat pole leidunud.

 
At 23:27, Anonymous Anonüümne said...

Lp Anonüümne 14:00,

Andestust, ma ei saanud aru Teie vihjest Olle suhtes. Kas tema tegevuse sihitisena esinevad meie toonased kaunid naissuusatajad või poisid-juuniorid?

 
At 23:37, Anonymous Anonüümne said...

Minu andmetel on üks osapooli ahistamisskandaalis ka Priit Pulleritsu vähemalt hooaja jagu treeninud (ei viitsi vanu postitusi lugeda, äkki isegi mitu hooaega). Ilmselt sellest ka Pulleritsu kidakeelsus.
Ahistatavaks vähemalt 1 naiste suusakoondislane.

 
At 07:51, Anonymous Anonüümne said...

Kui vana see ahistamisskandaal on? Ja kust lisainfot lugeda saab?

 
At 08:43, Anonymous Anonüümne said...

Mul on ettepanek. Doping pealtvaatajatele. Psühhotroopsete ainete kokteili sisaldavad tabletid. mille manustamisel vaataja hakkab nägema Eesti imelisi spordisangareid. Vaimusilmas hakkavad lipud lehvima, kõik võtavad üksteisel kätest kinni, õõtsutama ja "Jää vabaks Eesti meri.." laulma.
Tablette võis müüa R-kioskites.
Nii hoiaksime sportlased dopingust puhtana.

 
At 08:56, Anonymous Anonüümne said...

Poest ostame juustulaadset toodet, leivale paneme vorsti meenutavat ollust, loeme ajakirjandust meenutavat üllitist. Sest loed ja saad teada, aga midagi ei juhtu, miski ei muutu. Ajakirjanik laseb kõigil ise järeldusi teha, sest otsesed süüdistused nõuaksid mune, mida ei juhtu ju käepärast olema.

 
At 09:15, Anonymous Anonüümne said...

Priidu vanas artiklis "Kes peab tundma end süüdi, et Eesti naiste suusatamine langes põrmu?" on üks huvitav lõik:
Mõne naise loobumist varjutab aga veel üks, spordiväline põhjus, millest asjaosalised keelduvad lehes valjusti rääkimast. See tooks kaasa liiga palju kannatusi ja sekeldusi, ühe sportlase sõnul koguni kriminaalseid.

 
At 09:38, Anonymous Jack Palance said...

Lee Van Cleef, Charles Bronson and Priit Pullerits should have had their own TV shows

 
At 09:42, Anonymous Anonüümne said...

"Sinivalge vale" ei jõudnud ETV2 ekraanile täies mahus: http://www.ohtuleht.ee/517571

 
At 10:15, Anonymous Laane Jakup said...

Ühel õigel ajakirjanikul peab olema läbitungiv pilk ja pokkeri nägu. Siis ei jää räpased saladused varju

https://www.youtube.com/watch?v=wgyWgEPeY2o

 
At 10:44, Anonymous Anonüümne said...

Ärge ajage hirmu nahka. Nii karmid võtted jäägu seltsimees Stalini aega

 
At 10:46, Anonymous Anonüümne said...

Kui Alaver saab taas peatreeneriks siis kas meie, kommentaatorid, peame maa alla pugema?

 
At 10:49, Anonymous Anonüümne said...

Parem oleks jah.
Kui endisaegsed ajad tulevad tagasi kus Alaver juhtis maavägesid ja PP side- ja informatsiooni üksust, siis mis meil saab selle vastu olla? Sotsis veel medalit ei tule, küll aga edaspidi

 
At 11:17, Blogger Priit Pullerits said...

23:37 - ei, ahistamisloo keskmes olija ei ole mind kunagi treeninud. See ei ole viimase kümnendi lugu.

 
At 12:35, Anonymous Anonüümne said...

Asjaga mõnevõrra kursis oleva inimesena on mul päris huvitav vaadata, kuidas teadlased, ajakirjanikud ja lugejad Veerpalu asjus pimeduses kobavad. Priit, kas Sulle ütleb midagi selline nimi nagu HR? Kui ei, siis uuri edasi. Rohkemat ma hetkel siin avaldada ei saa.

 
At 12:48, Anonymous Anonüümne said...

Rohkemat ma hetkel siin avaldada ei saa.
--------------------------------
peagi vaevled südametunnistuse piinades

 
At 13:30, Anonymous Anonüümne said...

Priit me saame aru kui sa mõnitad rahvusvahelist lugejaskonda, me anname andeks kui tillitad Eesti lehelugejat, aga kui sa oma blogi kommentaatoritele ärtust teed, siis tuleb meil nutumaik kurku .....

 
At 14:54, Anonymous Anonüümne said...

Priit, aeg on suusajutt mõneks ajaks kõrvale jätta ning rattateema üles võtta. Lugesin rattaprofid.ee'st maanteeameti mehe arvamuslugu jalgratturi turvalisusest. Äkki võtate samuti selle teema üles ja saame rattaliikluse ohutumaks?

 
At 14:57, Anonymous Anonüümne said...

Eesti kliimas -- sitt nähtavus, kehvad teed, mittekorras transport, ei saa kunagi jalgrattasõitu turvaliseks

 
At 14:59, Anonymous Viktor said...

Äkki võtate samuti selle teema üles ja saame rattaliikluse ohutumaks?

prooviks vabariigi peaministriga? Temal poleks vist midagi selle vastu? Järsku paneb veel oma õla alla?

 
At 15:03, Anonymous Anonüümne said...

"Teil ei ole siin mingeid õigusi" (Priit Pullerits oma blogi anonüümsetest kommentaatoritest)
Selle võiks blogi päisesse lisada.

 
At 16:29, Anonymous Anonüümne said...

Mehed, kuskohast selline arvamus, et siin blogis tõstatatud teemadest ja järgnevatest kommentaaridest mingis käsitletud vallas tulu tõuseb? Eksiarvamus, sügav eksiarvamus! Nalja ju aeg-ajalt saab, aga see on ka kõik.
Oleks see Pulleritsu suuskade vapper puruksmurdja juba puuris, spordipoe avalikud vargad türmis või lätlased igavesti järjekorra lõpus, võiks veel loota, aga hetkel... no way!

 
At 17:57, Anonymous Anonüümne said...

16:29 +1

 
At 19:44, Anonymous Vidrik said...

Vale mehed!
Tõuseb tulu ja küll. See on nagu Marko Mihkelsoni läbirääkimised venelastega et step by step ikka väikeste sammudega suure eesmärgi poole

 
At 21:58, Anonymous Anonüümne said...

Millal on oodata rattaentusiasmist hädamaandumist?

 
At 08:20, Blogger Indrek Sarapuu said...

Ma ei viitsi kõiki varasemaid postitusi ja kommentaare läbi kahlata aga oleks huvitav teada Teie hoiakut jalgratta eraldistardi suhtes. Mis sest lumest enam. Lähim eraldistart antakse kolmapäeval Kambjas, miks mitte näidata mis puust mees olete selles osas?

 
At 08:40, Anonymous Karl Eduard said...

Ma ei jõua inimeste naiivsust ära imestada. Priit on legend, Priit on mees kes sõitnud härra peaministri endaga ühes mansas, vanad tegijadki kangestuvad nähes Priidu tagatulesid ja siis kutsute mehe Kambja eraldistarti? Nalja teete või?
Kutsuks järsku Armstrongi Estoonian Saikling Viikendile?

 
At 09:11, Anonymous Anonüümne said...

Pulleritsul pole eraldistardi varustust.

 
At 10:36, Blogger Priit Pullerits said...

Aitäh, Karl Eduard, 08:40, vähemalt keegi saab asjadest õigesti aru!

 
At 03:13, Blogger oakleyses said...

louis vuitton, converse, canada goose outlet, michael kors outlet, michael kors handbags, pandora jewelry, moncler, hollister, ray ban, sac louis vuitton pas cher, moncler, lancel, ugg boots uk, bottes ugg, doke gabbana outlet, moncler, coach outlet, montre pas cher, louis vuitton, moncler outlet, canada goose, louis vuitton, moncler, michael kors outlet online, doudoune canada goose, thomas sabo, moncler, karen millen, juicy couture outlet, toms shoes, wedding dresses, converse outlet, canada goose, moncler, vans, marc jacobs, links of london, hollister, pandora jewelry, moncler, canada goose uk, ugg,uggs,uggs canada, nike air max, swarovski, canada goose, pandora charms, ugg,ugg australia,ugg italia, swarovski crystal, supra shoes, canada goose, pandora charms, barbour jackets

 
At 17:17, Blogger داليا said...

http://www.prokr.net/2016/09/ceramic-polishing-companies-11.html
http://www.prokr.net/2016/09/ceramic-polishing-companies-10.html
http://www.prokr.net/2016/09/ceramic-polishing-companies-9.html
http://www.prokr.net/2016/09/ceramic-polishing-companies-8.html
http://www.prokr.net/2016/09/ceramic-polishing-companies-7.html

 
At 02:21, Blogger على محمد said...



شركة رش مبيدات بالدمام
شركة رش مبيدات بالقطيف
شركة مكافحة حشرات بالخبر
شركة مكافحة حشرات بالجبيل
شركة مكافحة حشرات بالاحساء
شركة مكافحة حشرات بالقطيف

 

Postita kommentaar

<< Esileht