neljapäev, märts 28, 2013

Pullerits: Mis saab minu ähvardajast ja sõimajast?

Mäletatavasti jättis selle nädala esmaspäeval, 25. märtsil üks kommenteerija minu blogi kommentaaride rubriiki järgmised kolm kommentaari.

Kell 18:03:
Murran purux su fisherid, homofoob

Kell 19:13 ja 19:14:
Hr Pullerits, ka sõna pede on solvav. Ja su krdi fischerid murran ma purux, raudselt. Ahjaa, ma muide olen nelja lapse isa, seega hetero. Sa oled vastik valge keskealine spordipede, igavene limukas ja nagu suusaringkondades tavax öelda on, yks kuradi munn.
*
Kes teisele ütleb, see ise on!
******

Sand Flats Road, Moab, Utah. 19. aprill 2012. Pildistanud Priit Pullerits. (Suuremalt vaatamiseks klikkida pildile.)

60 Kommentaarid:

At 23:59, Blogger Priit Pullerits said...

Lisan siin postituses esitatud hoiatuse saajate hulka ka sissekande "Kui Veerpalu saab võidu, kes siis maksab?" eelviimase, 109. kommentaari kirjutanu (kell 22:15), kes kirjutas nii:

Teeks ennustusvõistluse, et kui kaua läheb enne, kui Pulle kuskil metsavahel lõuga saab!? Igatahes ära on see jobu selle teeninud kuhjaga.

Teile kehtib sama, mis siinses postituses mainitulegi: võtke minuga ühendust oma nime alt hiljemalt nädala jooksul. Pidage silmas seda, mille osas manitses teid see, kes postitas pärast teid kell 14:31:

Lõahuvilisele. Mis sest, et kommentaar on anonüümne, see on ikkagi seotud konkreetse IP aadressiga, mis praktiliselt alati on seotud mingi subjekti/objektiga. Nii et enne kui lõugu laiutad, mõtle!

 
At 00:03, Anonymous Jaagup, Puka vald said...

väga õige Priit! Anna neile anonüümikutele, siis teavad et härrasmehega ei nori tüli

 
At 00:23, Anonymous Kass Artur said...

Nüüd läheb huvitavaks, sest kuidas sa, armas PP, ikka selgeks teed, et su Fiscerid lubas ikka puruks murda sinu oletatav nelja lapse isa, mitte mõni tema neljast lapsest, abikaasa,vamaema, koer või kass. Pead lootma siis ikka ülestunnistusele nagu WADA-gi. Teame, kuidas sel loomal viimati läks.
Jõudu siis tuuleveskitega võitluses!

 
At 00:47, Anonymous Anonüümne said...

Lihtsalt juriidiline küsimus: kas väide, et keegi on lõuga saamise ära teeninud, on ikka kuidagi ähvardav või ründav?
Jah, olen nõus, et kommentaar on ebasõbralik ja nõme, aga kas see siiski sisaldab endas rünnakut või on pelk arvamusavaldus?

 
At 00:49, Anonymous Anonüümne said...

Eelmise kommentaari jätkuks: olen selliste vehkijate korralekutsumisega nõus. Ja lahendus on ilus ja aus, kommenteerijale pakutakse võimalust asi ära klaarida. Loodame, et tal on selleks piisavalt julgust! :)

 
At 01:04, Blogger Priit said...

Kas sa ei ole kaalunud keeratagi kinni anonüümsed kommentaarid oma blogis?
Või kaob siis info õngitsemiseks-hankimiseks kanal ära ja seda ei saa ajakirjanikuna endale lubada?

 
At 02:12, Anonymous Anonüümne said...

Tõesti, kusagilt läheb piir... Aga teisalt: loodetavasti on see ähvardaja end selle ähvardusega välja elanud ja ei lähe õhtul koju oma nelja last ja naist peksma. Või ei tee seda vähemalt nii vägivaldselt, kui oleks teinud ilma võimaluseta end välja elada kedagi virtuaalselt ähvardades.

 
At 02:24, Anonymous Anonüümne said...

Tõesti, kusagilt läheb piir. Aga teisalt: ehk ei lähe see nelja lapse isa õhtul koju oma nelja last ja naist peksma, kui on saanud ennast virtuaalselt kellegi peale tühjaks valada. Või ei peksa oma pere liikmeid vähemalt nii räigelt, kui oleks seda teinud ilma PP-d ähvardamata.

 
At 03:29, Anonymous Anonüümne said...

http://www.newsinenglish.no/2012/11/22/skiers-shocked-over-doping-claims/

 
At 07:02, Anonymous Anonüümne said...

Võitluses anomüümikutega toetan Priitu igati!
Pole kunagi mõistnud neid, kes oma nime omadele mõtetele alla ei julge kirjutada.
Ainukene põhjus jääda anonüümseks saab minu meelest olla, et häbenetakse neid mõtteid? Kui häbenetakse - miks siis üldse kirjutada?
Samas on säravaid anonüümseid kommentaare ja on kahju, et need nimetuteks jäänud.

Selline mõte enne lõunamaale lendamist.
Päikest kõigile!
terv
Peip

 
At 09:55, Anonymous Anonüümne said...

Nüüd tekib üks huvitav juridiiline lahkheli. Priit õtleb et, see blogi ei ole Postimehega seotud, kuid jurist ütleb, et kaitseb oma töötajat, oma töötaja teeb tööd tööandjale, kaitsa saab teda tööülesannete täitmisel tkkinud ebameeldivuste eest. Juristi jutust saan aru, et Priit saab töötasu selle, eest. Mis omakorda tähendab, et see on seotud Postimehega ning sellele rakendub ajakirjanduse hea tava, nüüd tekib küsimus, et kui hea tava ütleb et ajakirjandus ikkagi kontrillimata fakte ei tohiks kaustada (peab olema ikka mingi dokument mida ollakse näinud), siis kas Priidu blogis (nüüd muidugi küsimus kas on ikka Priidu blogi) kõik õhku riputatud hüpoteesid (mille üks tagamõte on leida kommenaariumist infokilde, et saada uusi niite) on ikka kontrollitud. Kui blogi on ikka Priidu oma, siis jurist tegeleb ettevõttevälise asjaga ja kulud mis ta selle jaoks teeb tuleks maksustada erisoodustuse maksuga, kuna töötasul on niigi maksud peal, siis jutt käiks muudest hüvedest nagu näiteks tema kulutused mida teeb firma igakuiselt, sealt tuleks võtta proportsioon ja nii saabki maksu. Uusn siiralt, et Postimees on õiglane firma ja maksab riigile alati maksud ära.
Lugupidamisega. Lihtsalt sellised mõtted tulid pähe.

 
At 10:28, Anonymous Anonüümne said...

Mina võtaks ühendust ja klaariks asjad ära, ega hiljem seda parem teha ei ole, pealegi võid siis juba oma nimega kogu meedia huviorbiidis olla.

Aga ise leidsin 26.04. emotsiooni pealt kirjutatud kommentaari hoopis Tartu Postimehe PP kuukommentaarist.

«No kurat, märja silma peale võtsin üle mitme aasta kohe sadagrammi»

Võttis suu naerule, aga sada grammi jätsin seekord tegemata.

 
At 10:44, Anonymous O.T. said...

Pole õigust solvuda selle peale, mis on tõde, kuid pole ka vajadust solvuda selle peale, mis ei ole tõde.

 
At 12:17, Anonymous Anonüümne said...

Kurb. Järjekordne näide vennatapust, ehk üks läks veidi tõe otsingul liialdustesse ja teised üritavad seetõttu kättemaksu. Tuleb siiski aru saada ajakirjaniku soovist leida tõde ja seda kompromissitult. Kui seda ei tehta siis võivad võimulolijad rahvaga manipuleerida nagu tahavad. Samas võiks selle Veerpalu teema lõpetanuks lugeda mõlemalt poolt, kuna tulu ei tõuseks sellest enam kellelegi. Ka Veerpalu pool võiks oma sõnu sättida vähe ettevaatlikumalt, ning vältida avaldusi al õiglus võitis jne ja kõik need väärikalt ennistamised võiks jääda tagasihoidlikuks. Ajakirjanikud võiks nüüd uurida süvitsi ebaeetilst tegevust poliitikute ja äri vahel Eestis kus kannatajaks on maksumaksja.
Lõpetuseks ärge unustage sportimast, sest varsi on algamas rattahooaeg.

 
At 12:58, Blogger Indrek Sarapuu said...

Kas selle 22:15 kommiga vinti üle ei keera? Kui jätta välja jobuks nimetamine, siis võiks isegi oletada, et antud kodanik muretseb Teie pärast. Tundub et ta leiab, et olete liialt palju tüli norinud ja peab tõenöliseks sellise riskikäitumise juures pahandustesse sattumist ;) Loogiline ju! Artiklis kirjeldatuga on teine lugu. Nagu nüüd nähe keegi ei julgegi rohkem enam kommida :)
Häid pühi!

 
At 13:00, Blogger Peeter said...

Jõudu, anonüümsete peedistamisel! (Y)

 
At 13:01, Blogger Indrek Sarapuu said...

Neetud blogger! Kirjutasin veidi juttu, ja postitades küsis identiteeti, peale selle tuvastamist naases ilma kommita tühjale lehele, mõni ime et siis anonüümselt siin enamasti paugutatakse! Aga tahtsin öelada, et minumeelest üingutate selle 22:15 kommiga üle. Kodanik avaldas omameelest ehk murelikkust Teie riskikäitumise osas ja loogiline et sellistel juhutdel võib ka füüsilistesse konfliktidesse sattuda. Jubutamisega läks muidugi liiale :) Tundub et enam ei julgegi keegi kommida...
Häid pühi!

 
At 14:05, Anonymous Anonüümne said...

"Minu kui juristi soovitus sellele inimesele on, et ta võtab Priiduga ühendust isiklikult... ja pooled lahendavad asja kokkuleppel."

Oh sa poiss! Mina soovitaks lahendada asi duelliga :)

 
At 21:10, Anonymous Anonüümne said...

Õige!

 
At 22:08, Anonymous Mnjaa said...

Hmm...., alles mõned päevad tagasi postitasite, et näiteks omasooiharad on teid ähvardanud nurga tagant maha löömisega ja igasuguse muu füüsilise vägivallaga (PM kommentaarides). Postituse sisust jäi mulje, et see üsna tavapärane, et teie terava tõmbamistele vastatakse aeg-ajalt üsna karmilt, mistõttu tekitab kerget hämmingut, et nüüd äkki üsna avalikult juristi abiga hoiatatakse ja vabandamist nõutakse.
Ütleks kohe ühe hea Eesti vanasõna, aga las ta olla.

 
At 01:22, Blogger GuidoMukk said...

1 kommentaar ja see ka Priidu enda oma. See ei saa olla juhus. Tatipritsid tulge nüüd Delfist tagasi Priitu kiruma.

 
At 09:45, Anonymous Anonüümne said...


Nüüd hakkavad need anonüümsed haukujad saama ka:D
Väga õige, annonüümsus ei anna kellegile õigust selliseid sõnu loopida.

 
At 10:40, Anonymous Anonüümne said...

Sellises olukorras Priidu poolel.

Nelja last sellise mölaga ei kasvatata. Endal rohkem, võin sellist väljendusviisi lubada.

Ning spordimees, kes ähvardab teise sportlase tööriistu lõhkuda, on hale nannipunn.

 
At 12:47, Anonymous Anonüümne said...

Naljavennad. Võtke ühendust kellegagi, kes on püüdnud Google'ist mõne inimesega liinile saada (automaatsete robotite asemel), kuulake ta kogemust ja tulge alles siis praalima. See on surnult sündinud ettevõtmine.

 
At 14:21, Anonymous Anonüümne said...

Oh, päris põnevaks on läinud. Suusatades tuleb nukid kaasa võtta vist. Varsti ei julgegi enam mäest alla lasta. Vihane pederast tagant tulles võib ära susata.
Teet

 
At 18:48, Anonymous Anonüümne said...

Kahtlen sügavalt, et anonüümsel lahmijal leidub oma teo tunnistamiseks piisavalt mehisust. Seda enam et mõtteviis, käekiri ja maailmavaade viitavad sellele, et tegemist on nn praktiseeriva homoga. Soovitan Priidul olla selle asjaga tegelemisel väga korrektne, seadusekuulekas ja viisakas, sest muidu võib juhtuda et varsti on homoliidrid sul kõikvõimalike süüdistustega kallal. Mis on lubatud Jupiterile, ei ole ju lubatud härjale.
Sass

 
At 02:21, Anonymous Anonüümne said...

http://fasterskier.com/article/fis-secretary-general-we-proceed-on-the-basis-that-the-science-is-not-in-dispute/

 
At 08:59, Anonymous Anonüümne said...

kas keegi nägi AV käitumist 24 veebruaril ETV Swedbank sarja osavõistlusel,kus tema poeg kaotas esikoha 0,1 sekundiga?
kah Priit

 
At 09:38, Anonymous Anonüümne said...

Nii vaikseks kõik on jäänud.....

 
At 12:43, Anonymous Anonüümne said...

Priit, nõustun sinuga, ennast tuleb kaitsta, eriti selliste eest, kes ennast ei kontrolli.
Jõudu!
M

 
At 22:36, Anonymous Kaimar said...

Kindlasti on neid, kes hakkavad kohe ka rääkima seda, et Pullerits on nüüd nõrk, et kaebama läheb. Mina ütlen, et ainuõige tegu. Kindlasti on selle blogi pidajal väga paks nahk kuid kuskilt läheb siiski piir ning see piir on saavutatud. Kes julgeb öelda, peab julgema vastutada.

 
At 09:10, Anonymous Anonüümne said...

Priit, kas kustutad ainult ära need kommentaarid, mis on solvavad????

 
At 09:50, Blogger Priit Pullerits said...

Ei, salvestan need hagide esitamise tarbeks.

 
At 10:04, Anonymous Anonüümne said...

Kuidas seda olukorda nüüd näitlikustada?

Kui sa ehitad endale põhust ja kasetohust maja ning teed pidevalt põrandal lõket, pole ime, et aeg-ajalt punane kukk võimust võtab. Taunimist (ja kohati põlastamist) väärt pole mitte see, et aeg-ajalt tuleb tuletõrjujalt abi paluda, vaid fakt, et põhust maja ei ehitata, kuidagi kohale ei jõua.....

 
At 10:05, Anonymous Anonüümne said...

Priit, kuna see blogi pidavat olema sinu oma, siis peaksid siin tekkivad probleemid ise lahendama. Oma blogi kaitseks peaksid juristi oma raha eest võtma aga selline kokkuhoidlik (et mitte öelda "koi")sa juba oled.
Postimehe juristi kaasamine on ilmne liialdamine. "Härrasmehele", nagu siin on tituleeritud, pole kohane käitumine, kus ta jookseb memme põlle taha kui naabripoiss liiga teeb.

PS
Oma au ja väärikuse kaitsmist kui niisugust ma küsimärgi alla ei sea, see on sinu õigus.
PPS
miks kustutasid mu eelmise kommentaari?

 
At 11:12, Anonymous Anonüümne said...

Ei, Peip. Anonüümses ollakse, et mitte saada kuulsaks. Kõik ei taha kuulsad olla ja levida üle maakera hetkega.

 
At 19:06, Anonymous Anonüümne said...

Lisaks I.Sarapuuele - 22:15 räägib kellestki Pullest, kes võib äkki lõuga saada. Kust võtab lp. PP, et jutt on temast? Äkki Pulle = Pulles vm.?

 
At 11:40, Anonymous Anonüümne said...

Eks see koer käuksatab, kelle pihta kaigas käib. EV 4031:25

 
At 13:36, Anonymous Anonüümne said...

Üks "süüdlaseks" sobiv isik on ka viimase Eesti Ekspressi persooniloo kangelane V.V.

I.A.

 
At 16:49, Anonymous Anonüümne said...

http://www.youtube.com/watch?v=ekMwF1OzYlU

Anonüümne ütles ...
kas keegi nägi AV käitumist 24 veebruaril ETV Swedbank sarja osavõistlusel,kus tema poeg kaotas esikoha 0,1 sekundiga?
kah Priit

08:59

Ei näinud aga sa võid meile sellest rääkida!

 
At 00:47, Anonymous Anonüümne said...

Munn on ta küll , mis seal valesti öeldi ?

 
At 11:09, Blogger Unknown said...

qihang0904,coach outlet
coach outlet store online
nike huarache
uggs for women
gucci belt
longchamp soldes
ghd straighteners
michael kors
giuseppe zanotti shoes
gucci outlet online
louis vuitton bags
tory burch shoes
prada sunglasses
nike store
ray ban glasses
michael kors handbags
timberland outlet
louis vuitton outlet stores
toms shoes
adidas superstar 2
michael kors outlet
true religion outlet
air max uk
true religion
cheap oakley sunglasses
michael kors outlet online
michael kors outlet
true religion jeans
air max
tory burch outlet
jordan 6 retro
michael kors
pandora bracelets
longchamp sale
ray ban uk
coach outlet
cheap nfl jerseys
adidas trainers
jordan 13 retro
louis vuitton
q

 
At 03:06, Blogger oakleyses said...

new balance pas cher, sac longchamp, hogan, true religion jeans, kate spade handbags, nike air max, air max, north face, ray ban pas cher, air jordan pas cher, true religion outlet, nike air max, ralph lauren pas cher, north face, louboutin pas cher, coach purses, sac guess, lululemon, coach outlet, timberland, nike roshe, longchamp pas cher, michael kors, burberry, air force, true religion jeans, lacoste pas cher, tn pas cher, nike air max, abercrombie and fitch, true religion jeans, hermes, vanessa bruno, michael kors, nike free run uk, michael kors, ray ban uk, ralph lauren uk, coach factory outlet, nike blazer, mulberry, michael kors, coach outlet, converse pas cher, nike free, vans pas cher, oakley pas cher, nike roshe run, hollister, hollister pas cher

 
At 03:09, Blogger oakleyses said...

bottega veneta, giuseppe zanotti, mac cosmetics, nike air max, north face outlet, longchamp, lululemon, soccer jerseys, mont blanc, new balance, celine handbags, baseball bats, oakley, ralph lauren, babyliss, louboutin, valentino shoes, insanity workout, vans shoes, nike trainers, iphone 6 cases, asics running shoes, reebok shoes, mcm handbags, beats by dre, ferragamo shoes, chi flat iron, hollister, jimmy choo shoes, nike huarache, wedding dresses, nfl jerseys, instyler, p90x workout, ghd, north face outlet, herve leger, abercrombie and fitch, iphone 6s cases, iphone 6s plus cases, iphone cases, hollister, soccer shoes, ipad cases, birkin bag, nike roshe, s5 cases, iphone 6 plus cases, timberland boots, iphone 5s cases

 
At 03:12, Blogger oakleyses said...

louis vuitton, converse, canada goose outlet, michael kors outlet, michael kors handbags, pandora jewelry, moncler, hollister, ray ban, sac louis vuitton pas cher, moncler, lancel, ugg boots uk, bottes ugg, doke gabbana outlet, moncler, coach outlet, montre pas cher, louis vuitton, moncler outlet, canada goose, louis vuitton, moncler, michael kors outlet online, doudoune canada goose, thomas sabo, moncler, karen millen, juicy couture outlet, toms shoes, wedding dresses, converse outlet, canada goose, moncler, vans, marc jacobs, links of london, hollister, pandora jewelry, moncler, canada goose uk, ugg,uggs,uggs canada, nike air max, swarovski, canada goose, pandora charms, ugg,ugg australia,ugg italia, swarovski crystal, supra shoes, canada goose, pandora charms, barbour jackets

 
At 06:34, Blogger 艾丰 said...

jianbin1211
tods shoes
bottega veneta outlet online
uggs outlet
links of london uk
replica watches
nike shoes
arizona cardinals
mont blanc
lululemon outlet store
miami dolphins
basketball shoes
cleveland cavaliers
michael kors handbags,michael kors outlet,michael kors,kors outlet,michael kors outlet online,michael kors outlet online sale,michael kors handbags clearance,michael kors purses,michaelkors.com,michael kors bags,michael kors shoes,michaelkors,cheap michael kors
michael kors outlet online
salomon speedcross 3
abercrombie fitch
iphone cases
cheap oakley sunglasses
louis vuitton uk
nike huarache
woolrich clothing
celine outlet online
ralph lauren,ralph lauren uk,ralph lauren outlet,ralph lauren outlet online,polo ralph lauren outlet,ralph lauren polo
oakley outlet online
tory burch sandals
indianapolis colts
soccer jerseys,cheap soccer jerseys,cheap soccer jerseys for sale,soccer jersey,usa soccer jersey,football jerseys
ugg boots
snow boots outlet
beats by dr dre
ralph lauren polo shirts
ugg outlet
marc jacobs outlet
hermes bags
baltimore ravens
coach outlet store online,coach outlet store,coach outlet
new orleans saints
nike roshe run
coach outlet store
michael kors handbags
uggs outlet

 
At 03:34, Blogger Unknown said...

20160317meiqing
cheap jordans
adidas originals
mont blanc pens
moncler sale
prada bags
air max 90
toms shoes
tods shoes
nike air max
kate spade
nike basketball shoes
coach factory
ugg boots
michael kors outlet
gucci shoes
ugg boots
kobe 11
michael kors outlet online
hollister clothing
jordan concords
michael kors handbags
coach outlet
louis vuitton
ralph lauren outlet
louis vuitton handbags
ugg australia
louis vuitton
coach outlet store online
jordan 3 infrared
nike air max
true religion outlet
burberry outlet
jordans for sale
nike uk
tory burch flats
michael kors outlet
lebron james shoes 13
michael kors outlet
louis vuitton
louis vuitton outlet

 
At 11:27, Blogger Unknown said...

JIANBIN0704
adidas wings
iphone case uk
coach outlet
ralph lauren uk
ray ban sunglasses
christian louboutin online
air max 90
louis vuitton pas cher
fitflop clearance
links of london
beats by dr dre
jordan shoes 2015
calvin klein underwear
prada outlet online
beats by dre
swarovski crystal
replica watches
coach outlet
ray-ban sunglasses
ferragamo shoes
michael kors handbags
ralph lauren polo shirts
futbol baratas
fitflops sale
michael kors handbags
juicy couture tracksuit
lululemon outlet
asics
kate spade handbags
air max 2015
longchamp outlet online
tiffany and co
polo ralph lauren
ferragamo shoes

 
At 03:17, Blogger Unknown said...

ray ban sunglasses
christian louboutin outlet
yeezy boost 350 black
ray ban sunglasses
san francisco 49ers jerseys
canada goose outlet
uggs outlet
nhl jerseys
ghd flat iron
salomon boots

 
At 17:56, Blogger Unknown said...

ugg boots
cheap jordans
rolex watches
coach outlet store
the north face outlet
canada goose jackets
gucci outlet
lebron james shoes 2016
nike free flyknit
polo ralph lauren outlet
20170217caiyan

 
At 05:30, Blogger Unknown said...

air max 90
nike mercurial
nike roshe run
nike air force 1 low
nike air force
fitflops clearance
pandora jewelry
lebron 14
patriots jersey
gucci belts

 
At 06:11, Blogger raybanoutlet001 said...

jordan shoes
new orleans saints jerseys
jacksonville jaguars jersey
ugg boots
mont blanc outlet
oakley sunglasses
michael kors bags
oakley sunglasses
michael kors outlet
houston texans jerseys
2017.8.26

 
At 11:05, Blogger raybanoutlet001 said...

michael kors handbags
coach outlet
ray ban sunglasses outlet
cheap ray ban sunglasses
coach outlet store online
salvatore ferragamo shoes
michael kors handbags
michael kors handbags
michael kors outlet clearance
replica watches

 
At 04:02, Blogger adidas nmd said...

jordan shoes
michael kors outlet
kate spade handbags
mbt shoes outlet
uggs outlet
nike trainers
baltimore ravens jerseys
nike trainers
miami heat jersey
ugg outlet

 
At 05:28, Blogger Unknown said...

nike kyrie 3
cheap jordans
golden goose
chrome hearts
nike roshe run one
nike air force 1
adidas stan smith men
hermes bag
jordan retro
michael kors outlet

 
At 08:11, Blogger Unknown said...

ralph lauren outlet
giants jersey
nike blazer pas cher
discount oakley sunglasses
ralph lauren outlet
nike shoes
nike blazer
burberry outlet
polo outlet
polo ralph lauren

 
At 05:59, Blogger Unknown said...

longchamp pas cher
nike roshe run
ray ban pas cher
true religion outlet
chrome hearts jewelry
guess canada
adidas shoes
montre pas cher
swarovski jewelry
oakley pas cher
2018.3.25hemeimei

 
At 11:13, Blogger Unknown said...

zzzzz2018.6.22
moncler
fitflops sale
bottega veneta
jordan 4
soccer shoes
kate spade outlet online
louboutin shoes
michael kors outlet
ralph lauren uk
canada goose jackets

 
At 05:57, Blogger 5689 said...

zzzzz2018.8.6
ray ban eyeglasses
canada goose jackets
nike factory outlet
coach outlet store online
christian louboutin outlet
ralph lauren outlet
nhl jerseys
new nike shoes
pandora jewelry
adidas outlet

 
At 06:16, Anonymous Pengobatan Penyakit Divertikulitis said...


Very interesting article, thank you for sharing. I also want to share the following health articles, God willing, useful. Thank you :)

Caara Menghilangkan Gatal di Selangkangan
Cara Meningkatkan Trombosit Rendah
Jus De Lemon Bernutrisi

 

Postita kommentaar

<< Esileht