reede, märts 15, 2013

Pullerits: Kust saab kolm ja pool tundi mõnu?

No mis küsimus see on?! Ikka loodusest! Ikka suuskadel. Eelmise nädala pühapäeval ei suutnud ürgsele kutsele taas vastu panna - no vaadake, mis ma nägin! Viibisin tõepoolest suuskadel kolm ja pool tundi, neist liikumisaega oli 2:32. Arvan, et selle ajaga läbisin umbes 28 km.
Kuulus Mullavere mobiilimast, mille järgi leiab kergesti üles Eestimaa ühe parima voore, millel suusatada. (Fotoallkirjad käivad nende kohal olevate fotode kohta.)

Väike padrik Mullavere voore serval, mille kõrvalt läheb lumevabal ajal tee. Talvel on see täielikult lume all. Uurige lähemalt - ei ole seal ju mingit märki autoteest!

Vaade Mullavere voorele selle loodepoolseimast otsast, keskel kõrgub mobiilimast. Sedapuhku oli koorikul õrn tuhklumekiht, mis libisemislusti pisut pidurdas.

Minu uisutehnikajäljed Mullavere voore nõlval, ees on näha rohkem kui poole kilomeetri pikkune lauge tõus voore harjale. Aga sellisel koorikul on tõusu võtta puhas rõõm.

Talvine idüll keset Eestimaad. Kõlbaks ju postkaardiks? Kui elektritraadid nurgast eemaldada. Aga kusagilt peavad ka Eesti Energia pikad kõrvad välja paistma...

Lumesaani jäljed viivad voore harjal Raigastvere vaatetornini. Ja kaunis pilt on mürisevast tehnikast rikutud, kas pole?

Eestimaa varakevadine taevas ja hilistalvine lumekoorik. Hea, et ükski hingeline pilti ei riku.

Priit Pulleritsu suusanaudingu jäljed Vooremaal. Märgake pildil veel kolme suusatajat!

Kaunis puhas valge lumekoorik... kui kauaks seda veel jätkub?

Keegi on jätnud oma jäljed voore harjale (mitte P.P.). Jah, kaunis paik on avastatud...

Aga ruumi jätkub Vooremaal kõigile. Nii et marss, kõik nädalavahetusel lumele liuglema!
******
Cyclists on Slickrock Bike Trail, Sand Flats Recreation Area, Moab, Utah. 19. aprill 2012. Pildistanud Priit Pullerits. (Suuremalt vaatamiseks klikkida pildile.)

Vooremaa piltide autor Priit Pullerits. Pildistatud 10. märtsil Jõgevamaal Mullavere ja Elistvere kandis.

33 Kommentaarid:

At 21:13, Anonymous Anonüümne said...

Priit, sa võiksid fotoallkirja ja järgneva pildi vahele tühja rea jätta, siis on paremini aru saada, et see allkiri käib eelmise foto kohta.

 
At 21:52, Anonymous Anonüümne said...

Ilmateate järgi otsustades jätkub seda idülli oi-oi kui kauaks.

 
At 22:21, Anonymous Anonüümne said...

Olen nüüd mõned päevad Veerikult Ilmatsallu mööda põlde ja metsaääri sõitnud ja võin öelda, et suusajälgi on päris palju, seega rahvas sõidab ja naudib vabadust.

 
At 23:18, Anonymous Anonüümne said...

Keegi võiks õues kütteperioodi alustada. Suusatamisest on ausalt öeldes räigelt siiber.

 
At 23:49, Anonymous Anonüümne said...

Filosoofiline küsimus: mis takistab meid olemast seal, kus meile meeldib ja tegemast seda, mida me tegelikult tahame?

 
At 00:08, Anonymous Anonüümne said...

Kui palju on inimesi, kes teavad, mis neile meeldib ja mida nad tegelikult tahavad? Statistika näitab, et max 3 %. Ja elu oleks jube igav kui see % palju kõrgem oleks :)

 
At 01:01, Anonymous Anonüümne said...

23:18 annab hea pealkirja artiklile Postimehes: "Suusatamisest sai siiber". Või - kuna blogiomanik surab ju küsimärgi iga pealkirja lõppu - "Suusatamisest sai siiber?" Selline pealkiri müüks! Sest loomulikult tahavad kõik teada, kellel sai siiber, miks sai siiber jne. Artiklis võiks ka tõstatada küsimuse millal Veerpalul-Alaveril-Mael salgamisest siiber saab.

 
At 01:05, Anonymous Anonüümne said...

P.S. "Salgamisest sai siiber"
Vaat kui sellise pealkirjaga artikkkel peaks ühel heal päeval Postimehes ilmuma, siis on mõtet rääkida sensatsioonist. Kõik muu, see CASi ja testi teaduse värk on lapse lalin..

 
At 01:05, Anonymous Anonüümne said...

P.S.S. "Suusakuulsusel sai salgamisest siiber"

 
At 08:51, Anonymous Anonüümne said...

Birkebeiner live:

http://www.swixskiclassics.com/

 
At 12:37, Anonymous Anonüümne said...

mõnel mehel iga juba selline, et ainult mullavere mobiilimasti ümbrus suudab mõnu pakkuda.

 
At 15:20, Anonymous Anonüümne said...

Holmenkollenit ei näe netist otse?

 
At 17:39, Anonymous Anonüümne said...

Vaata, Priit, oma fotot, kus näha enda suusajäljed. Üsna haruldane võimalus oma tehnikat sättida puutumatul lumel. Miks mainin? Seepärast, et pildilt kaedes on uisutehnikas kõva arenguvaru. vihjeks niipalju, et need suusajäljed ei saa korraliku tõuke puhul sirged olla....

 
At 17:47, Blogger Priit Pullerits said...

Täna käisin keskpäeva ajal taas koorikul, sedapuhku Tartu-Viljandi maantee ääres, seal, kus Ulila poole keeravast teeristist algab pikk kilomeetrine sirge tõus (enne ürgorgu ja Puhjat). Veidi pehme oli võrreldes Vooremaa voorepealsetega, aga üldiselt polnud hullu, kandis kenasti, läbi ei vajunud suusad kordagi, isegi tuul ei seganud. Päike ju siras.

 
At 17:55, Anonymous Anonüümne said...

Need vennad, kes MK-del lõpetavad läbivalt 30 sees - rääkimata Holmenkolleni 50km-st -, need vennad on ikka täiesti teisest maailmast.
Vaadake viimase 10km kordust ja igaüks näeb ise, kui kõrgel on absoluutne tipp ja kus on täna väike Eesti.

See ei tähenda, et ei tuleks püüda, kindlasti tuleb!, kuid...

 
At 18:24, Anonymous Anonüümne said...

Kas Tallinna lähiümbruses ei leidu taolist kohta kus koorikusuusatamist harrastada? Ülemiste järv oleks suurepärane aga ei lasta ju sinna.

 
At 19:19, Anonymous Anonüümne said...

Eks igasugune üle oma jõu härja etendamine viib siibri saamiseni (ehk, kui Dr Holdeni terminoloogiat kasutada - pohmellini).

Oli meil harrastussuusataja M 40 vanuseklassis, alati äksi täis, alati üritusel kohal nagu raudnael, teiste "isastega" võistlema. Või kui võistlust polnud, siis ovaalil puls punases trenni uhamas.. Mis on saanud? Vaikne loodushuviline, üksindusearmastaja, inimpelgur, kes Mullavere lumeväljadel inimestesst pakku otsib.

Aga jah, miski pole igavene. Kõigest võib saada siiber.

Siiber võib saada sinimustvalgest.
Kas otsime lohutust lipust valgest?


Mis toimub teistes blogides?
Silver Eensaar on teinud sissekande, kus teatab, et läheb turneele Hiinasse ja kuhu veel. Dr Holdeni blogi vaikib. Kas Eestist lahkunud või lihtsalt talve treeningutest-võistlustest toss väljas. Kristo Reinsalu blogis võib lugeda kirjeldust, kuidas Tallinnas ka nüüd spordikohvik tehtud, endine spordikuulsus käinud seal ärplemas, kui kõva mees tema trenni tegema oli. Aga see kõik on möödanik või Eestist väljas.
Pilt on seega kurb. Aga oo, jah, märtsi päike on muidugi erakordne. Ja harvade inimestega lumine maastik. Seda ei leia ei Hiinast, Ameerikast ega mujalt Euroopast.

 
At 21:00, Anonymous Anonüümne said...

Viimsele anonüümikule...
et siis jama, kui Eesti oma ala parimad Hiinas või mujal võistlevad?

 
At 00:45, Anonymous Anonüümne said...

Võõrsil võistlemine iseenesest ei ole jama. Eriti kui veel rahvusvahelises (tipp)konkurentsis häid kohti saavutatakse. Silver Eensaar, kes ka siinset blogi mitmel korral väisanud ja aega leidnud harrastajatele kasulikku nõuannet jagada, on maailmameister. Ja-jaa, maailmameister!
Silver ilmselt tagasihoidliku inimesena ei ole seda siin kunagi välja toonud. Ei ole, rind ees sisse marssinud - näete, mina! Blogi lugejatel oleks aga kahtlemata huvitav teada, et blogi külastab reaalne kestvusala maailmameister.
Mille juures ei ole tegu ammulaskmise, naistekandmise, kiikingu vms pseudoalaga (milles eestlased traditsiooniliselt tugevad). Rogain ehk kestvusorienteerumine, kuigi mitte (veel) olümpialal, on täiesti tõsine sport ja Silver Eensaare tiitel on saavutatud rahvusvahelises tippkonkurentsis.
Soovime Silverile edu Hiinas ja järgnevatel hooajal võistlustel.
Kui siia kõrvale aga panna tänane uudis, et eesti suusasprinter (Kein Einaste) on Tartus püstitanud maailmarekordi? Einaste ja tema kaaslased saavad ju Euroopa võistlustel tappa kõige täiega. Aga näe, kodus on maailmarekordiomanikud!
Kui nii, siis võiks ju ka Priit Pullerits olla maailmarekordiomanik. Ta vääriks seda kindlasti. Priit Pullerits, 12-kordne maailmarekordiomanik. Ja ega Dr Holden palju kehvem mees ole. Holden teatas oma "võistlusharrastussportlase" karjääri lõpetamisest. Karjääri jooksul püstitas Holde, ütleme, 3 maailmarekordit. Vaat nii.

 
At 12:06, Anonymous kalle said...

Kus saab 8 tundi suusatamist nautida? V: http://www.facebook.com/pages/Suusahunt/190617394288657

 
At 12:55, Anonymous Anonüümne said...

(Spordi)BLOGIJA KÜMME KÄSKU

1 Ära kirjelda, miks ja kuidas sa võistluse eel käimlas või võistluse ajal põõsas kükitasid. See on küll Sulle tähtis, kuid lugejatele vähehuvitav.

2 Vabane stampidest. Kõik lood ei pea olema ühe malli järgi a la vanal nõukogude ajal "koju jõudes olime väsinud, aga õnnelikud".

3 Kirjelda inimesi, kellega võistlusel või treeningul kokku puutud. Sinu enda puusavalu, imelik tunne kõhus jne pakub lugejale ainult põgusat huvi.

4 Too välja oma isiklik kogemus, mida lugeja võiks üle võtta ja rakendada.

5 Viita ohtralt teistele blogidele ja näed, kuidas Sinu blogi külastatavus tõuseb.

6 Jää oma liistude juurde. Kui Sul on suusablogi, siis ära hakka ajama curlingu või saalibändi iba - isegi kui Sa neid kõrvalaladena peaksid harrastama.

7 Põhjenda oma väiteid faktide ja arvudega. Ei piisa, kui ütled, et märtsi kuus tegid kõvasti trenni. Näita ära palju, millises tempos, milliste puhkepausidega jne tegid. Tee statistikat. (Aga jää mõistlikkuse piiridesse).

8 Arendama om kirjutamisoskust. Loe ja jälgi parimaid spordiblogisid (Pulleritsu spordiblogi, Dr Holdeni blogi, Priit Ailti blogi, Silver Eensaare blogi jt). Püüa neist õppida.

9 Ole aus. Ära vassi, manipuleeri, ega tillita. Kui eksid, siis julge oma eksimust tunnistada. ÄRA KUSTUTA KOMMENTAARE!

10 Kui Sul ei ole millest kirjutada, siis ära kirjuta. Pea pausi, mine tee üks rahulikus tempos suusa- või rattasõit.

 
At 14:12, Blogger Priit Pullerits said...

Jah, 00:45, dendropargi ringil klassikalises stiilis sõidetud nelja mittejäise ringi maailmarekord 1:03.50 on endiselt minu nimel. Täna, pühapäeval, tegin seal veel ühe maailmarekordi, aga sellest homme.

 
At 14:53, Anonymous Anonüümne said...

loe 12:55 p.10. ja sellised õpetavad ajakirjanikke. masendav.

 
At 16:31, Anonymous Anonüümne said...

Eks sellepärast meie ajakirjanike tase nii kehvake ongi.

 
At 21:35, Anonymous Anonüümne said...

Ootame huviga, millise maailmarekordi püstitamise võttis ette Pullerits ja kas üritus läks ka õnneks!

 
At 12:17, Blogger Unknown said...

qihang0904,coach outlet online
michael kors bags
jordan 3 infrared
discount oakley sunglasses
ralph lauren
cheap oakley sunglasses
coach factory outlet
louis vuitton outlet
ncaa jerseys
air jordan 11
louis vuitton purses
oakley sunglasses
hollister uk
adidas trainers
uggs australia
abercrombie fitch,abercrombie and kent,abercrombie & fitch,abercrombie outlet,abercrombie kids
gucci shoes
michael kors uk
michael kors outlet online
louis vuitton outlet
louis vuitton
ray ban wayfarer
"hollister,hollister co,hollister jeans,hollister.com,hollister ca,hollister clothing
"
abercrombie and kent,abercrombie fitch,www.abercrombie.com,abercrombie fitch,joe abercrombie,abercrombie uk
louis vuitton
coach factory outlet
louis vuitton outlet
uggs for women
louis vuitton outlet
ray ban aviators
timberland uk
mcm bags
michael kors handbags
michael kors handbags
michael kors
michael kors handbags
nike free runs
q

 
At 03:03, Blogger oakleyses said...

tiffany and co, christian louboutin outlet, longchamp, oakley sunglasses, michael kors outlet, michael kors outlet, replica watches, nike air max, michael kors outlet, louis vuitton, michael kors outlet, prada outlet, cheap oakley sunglasses, oakley sunglasses, gucci outlet, prada handbags, michael kors, polo ralph lauren outlet, kate spade outlet, ugg boots, ray ban sunglasses, ugg boots, jordan shoes, ugg boots, nike outlet, burberry outlet online, longchamp outlet, ray ban sunglasses, oakley sunglasses, louis vuitton outlet, michael kors outlet, louis vuitton, tory burch outlet, ugg boots, louis vuitton, louboutin, nike air max, louboutin outlet, chanel handbags, longchamp outlet, louboutin shoes, burberry, tiffany jewelry, nike free, uggs on sale, oakley sunglasses, replica watches

 
At 03:09, Blogger oakleyses said...

bottega veneta, giuseppe zanotti, mac cosmetics, nike air max, north face outlet, longchamp, lululemon, soccer jerseys, mont blanc, new balance, celine handbags, baseball bats, oakley, ralph lauren, babyliss, louboutin, valentino shoes, insanity workout, vans shoes, nike trainers, iphone 6 cases, asics running shoes, reebok shoes, mcm handbags, beats by dre, ferragamo shoes, chi flat iron, hollister, jimmy choo shoes, nike huarache, wedding dresses, nfl jerseys, instyler, p90x workout, ghd, north face outlet, herve leger, abercrombie and fitch, iphone 6s cases, iphone 6s plus cases, iphone cases, hollister, soccer shoes, ipad cases, birkin bag, nike roshe, s5 cases, iphone 6 plus cases, timberland boots, iphone 5s cases

 
At 03:12, Blogger oakleyses said...

louis vuitton, converse, canada goose outlet, michael kors outlet, michael kors handbags, pandora jewelry, moncler, hollister, ray ban, sac louis vuitton pas cher, moncler, lancel, ugg boots uk, bottes ugg, doke gabbana outlet, moncler, coach outlet, montre pas cher, louis vuitton, moncler outlet, canada goose, louis vuitton, moncler, michael kors outlet online, doudoune canada goose, thomas sabo, moncler, karen millen, juicy couture outlet, toms shoes, wedding dresses, converse outlet, canada goose, moncler, vans, marc jacobs, links of london, hollister, pandora jewelry, moncler, canada goose uk, ugg,uggs,uggs canada, nike air max, swarovski, canada goose, pandora charms, ugg,ugg australia,ugg italia, swarovski crystal, supra shoes, canada goose, pandora charms, barbour jackets

 
At 06:51, Blogger raybanoutlet001 said...

ugg boots
polo ralph lauren
saics running shoes
carolina jerseys
ugg boots
nike huarache
michael kors uk
ugg outlet
polo ralph lauren
moncler jackets
2017.7.19

 
At 12:37, Blogger Unknown said...

www0516
cheap jordans
pandora charms
michael kors uk
oakley sunglasses wholesale
ugg outlet
uggs
michael kors handbags
michael kors outlet
salomon shoes
air jordan release dates

 
At 06:56, Blogger Unknown said...

www0803



golden goose shoes
kate spade outlet
moncler uk
hugo boss outlet
adidas superstars
coach outlet
polo ralph lauren outlet
nike air max 95
oakley sunglasses wholesale
moncler outlet

 
At 10:20, Blogger Unknown said...

www1020

ray ban sunglasses
air max 90
red bottom shoes
pandora jewelry
coach outlet
mlb jerseys
adidas nmd
tory burch outlet
kate spade
ugg boots

 

Postita kommentaar

<< Esileht