kolmapäev, veebruar 20, 2013

Pullerits: Millega lõppes duell Mae versus Pullerits?

«Sport on üha rohkem meelelahutus,» tõdes Pärnu kolledži avatud ülikoolis ettevõtlust ja projektijuhtimist õppiv endine tippsuusataja Jaak Mae eilsel esinemisel Vilde tervisekohvikus Tartus.

Teie, osutas ta rohkem kui poolesajapealisele kuulajaskonnale, olete minusuguste sportlaste tööandjad.

Ja kahe ning kolmveerand tunni pikkuse esinemise lõpus tunnistas, et igas sportlases leidub üksjagu annust edevust.

Neis kolmes eelnevas lõigus sisalduv näitab, et minu/ajakirjaniku ja Mae/sportlase vahel ei olegi teab mis suuri erinevusi. Kui üldse.

Ka ajakirjanduse oluline (ei ütle, et peamine) ülesanne on pakkuda meelelahutust; ka ajakirjandus sõltub rahvast – kui palju inimesed seda tarbivad; ja ka ajakirjanikes on omajagu edevust (kuigi, kelles ei oleks? Miks muidu paljud kommenteerima tõttavad, olgugi et anonüümselt? Sest neid kõditab näha, kuidas teised nende väljaütlemisele reageerivad, ehkki, jah, julgust võiks rohkem olla, et oma mõtteid ei häbenetaks [aga kuna paljud-paljud kommentaatorite mõtted ongi häbenemisväärsed, siis on ju arusaadav, miks nad end nurga taha peidavad]).

Mae rääkis elust pärast tippsporti, oma tegemistest endanimelises suusakoolis (nimetades end ses kontekstis patrooniks ja maskotiks), seotusest ühe Tallinna spordipoega («Elus oleme, aga väga edukad ei ole. Jätkuvalt tegutseme, üritame edasi minna.»), osalusest FISi kalendrikomitees ja lootusest tuua Otepääle taas MK-etapp ning millest see sõltub. Rääkis sellest, kuidas ta tegeles oma karjääri lõpus enne võistlusstarte pidevalt enesepettusega, miks ta uisutehnika 2000. aastate algul lagunes, rääkis Rootsi ja Kesk-Euroopa (Prantsusmaa näitel) uisutehnika erinevusest, rääkis sellest, kes on Eesti parimad vabatehnikasõitjad (Raido Ränkel, Erkki Jallai), rääkis, et Tartu maratonil sõitis ta kokku 16 minutit üle anaeroobse läve, aga minu küsimusele, kui palju sõitis ta üle nimetatud läve tippvõistlejana, jäi vastuse võlgu (mõelge, miks! Sest ta ei kasutanud tippsuusatajana pulsivööd!), ehkki mainis, et iga tõusu otsas põhimõtteliselt finišeeris.

Mae küsis minult ajakirjanduse tegutsemise kohta temaga seotud sündmuste ja uudiste kajastamisel. Omakorda küsisin temalt sagedaste liigkõrgete hemoglobiininäitude kohta, teiste Eesti suusatajate (Kein Einaste, Algo Kärp) hemoglobiinitaseme ületuste kohta, astmaatikutest suusatajate esiletõusu kohta Norras, Eeti suusatajate kesiste tulemuste kohta, samuti selle kohta, kus ta oli, kui kuulis Veerpalu positiivsest dopinguproovist, mida siis mõtles ja kas ta tol teemal Veerpaluga ka lähemalt rääkis. Minu isikliku arvamuse kohaselt olid Mae vastused Veerpalu-teemaga seotud küsimustele kõige napimad ja jätsid vähemalt mulle pisut kõrvalepõikleva mulje, sest Mae alustas vastamist pikalt sellega, et kelle asi ja õigus on dopinguproovi positiivsusest teada anda, nii et pidin uuesti üle ksüima, kus ta ikkagi oli, mida tegi, mis mõtted läbi pea käisid, kui tulid Veerpalu uudised, ja kas ta teadis positiivsest dopinguproovist enne, kui see üldsusele ajakirjanduse vahendusel viimaks teatavaks sai.

Et millega kohtumine lõppes? Lõppes rahva nõudmisel minu ja Mae käesurumisega (mitte segamini ajada võistlusega, kes kelle käe laua peal maha surub). Selle vastu ei olnud meil kummalgi midagi. Minu arust ei ole me isiklikult tülis olnudki. Nagu ma oma lõppsõnas mainisin: «Nothing personal, just business.» Mae ei vaielnud sellele põrmugi vastu.
******
Slickrock Bike Trail, Sand Flats Recreation Area, and La Sal Mountains, Moab, Utah. 19. aprill 2012. Pildistanud Priit Pullerits. (Suuremalt vaatamiseks klikkida pildile.)

Fotod 1 ja 2: Jaak Mae valmistumas Tartu maratoni stardiks. Fotode autor: Aldo Luud, Õhtuleht/Scanpix
Foto 3: Jaak Mae on lõpetanud Tartu maratoni. Foto autor: Kristjan Teedema, Postimees/Scanpix

46 Kommentaarid:

At 10:25, Anonymous Anonüümne said...

Teine pilt on päris jube! Nagu keeraks omal nina kukla taha ja siis pea ka otsast.

 
At 10:39, Anonymous Anonüümne said...

Ei viibinud ise kohal, aga kas küsisid Maelt, kas ta saab rahulikult magada, sest viimasel ajal on hakatud taas ette võtma ka 5-8 aasta eest antud dopinguproove. Alles äsja sai keelu Vene kergejõustiklane uuesti analüüsimisele võetud 2005. aasta proovi põhjal.
Huvitav oleks teada, mida Mae selle peale oleks öelnud.

 
At 10:52, Anonymous Anonüümne said...

"Rääkis sellest, kuidas ta tegeles oma karjääri lõpus enne võistlusstarte pidevalt enesepettusega, miks ta uisutehnika 2000. aastate algul lagunes, rääkis Rootsi ja Kesk-Euroopa (Prantsusmaa näitel) uisutehnika erinevusest, rääkis sellest, kes on Eesti parimad vabatehnikasõitjad /--/"

Lisaks ülaltoodule oli Jaagu jutus kindlasti palju muudki kasulikku (õpetlikku) spordisõbrale kõrva taha panekuks.
Priit, kas oleks võimalik natuke pikemalt huvitavamatest punktidest kirjutada (ajakirjanikuna motti peaks nagu olema, sinu leib) ja kas Jaak oleks asjaga päri?
Vildesse kõik huvilised ei mahu ja paraku polnud endal ajaliselt kuidagi võimalik tulla.

 
At 11:01, Anonymous Anonüümne said...

Blogi administraator eemaldas selle kommentaari.

 
At 11:10, Anonymous Sten said...

Priit jättis mainimata selle, mis oli Mae vs Pullerits vastasseisu põhipunkt, ehk siis Priidu kirjutatud artikkel Otepää MK etapi ja Jaak Mae väidetava töötasu kohta ajal, mil Mae sõnul polnud tal isegi veel lepingut sõlmitud. Priit küll mokaotsast tunnistas, et oleks võinud Mae käest üle küsida, kas väljakäidud number ka tõele vastab, kuid tõi siiski välja 10 põhjendust, miks tema käitumine siiski igati korrektne oli.

 
At 11:13, Anonymous Anonüümne said...

Kahju, et Jallai sporditee katkes. Tulemus jäi realiseerimata.

 
At 11:17, Anonymous Anonüümne said...

Kuna vanema teema kommentaare ei loeta, siis kirjutan siia info tänase Posimehe lugeja kirjast.
Tänase Postimehe 13. leheküljel kirjutab Tartu linna avalike suhete juht Indrek Mustimets, et TM-l oli väga näotu paljude (ca 1000 nägu) suusatajate poolt raja „lõikamine“ sõidu alguses umbes 200 m ulatuses.
Ta kirjutab: „Keegi pidi olema ju esimene, kes otsustas – mina tervet maratoni ei jõua, sõidan 200 meetrit vähem. Ilmselt keegi neist, kel vaja kellegi ees kelkida, et sain 380. ja mitte 385. koha. Ja nii see läks – üks pettur ees ja teised järel.“
Kahjuks on see tekst internetis lugeda ainult tasuliselt, aga tasuta on võimalik vaadata TM lõpuprotokollist, kes lõpetas maratoni 380. kohaga.
http://www.tartumaraton.ee/maraton/tm63.html

 
At 11:25, Blogger Priit Pullerits said...

Lp 10:52, mul on sel nädalal meeletult palgatööd, ka parima tahtmise juures ei jõua täpsemalt kirjutada, liiati on Maega kooskõlastamata, mida võin öelda ja mida mitte, sest see polnud siiski meediaüritus - seepärast on siin vaid ka teemad lihtsalt markeeritud. Ja ega, olles ise üks esinejaid, ei olnud mul aega ka korralikult märkmeid teha, kuid ilma dokumentaalsete tõenditeta ja vaid mälu baasil kirjutades on kerge eksida, mille eest siin vaevalt maha löömata jäetakse.

11:01 ja teised ka - alates tänasest ei ilmu siin blogis enam ühtegi anonüümset ega ka pseudoidentiteediga kommentaari, mis mind argumenteerimata ja põhjendamata lahmides materdavad.

Lp Sten, 11:10, teie viidatud küsimuse põhjalik käsitlus on siin:
http://suusk.blogspot.com/2012/02/pullerits-miks-jaak-mae-mulle-avalikult.html

Ma ei hakanud eile vana blogisissekannet ümber jutustama, küll aga andsin kõigile viite, kust huvi korral täpsemalt lugeda. Veel kord: see viide ja link on eelmises lõigus.

 
At 12:00, Anonymous Indrek Mustimets said...

Kirjutasin tänase Postimehe arvamusküljel väikese repliigi Tartu maratoni suusalõikajate ja rajavaraste kohta. Mind shokeeris üks julm raja lõikamine, mille kohta oletasin, kust ja kellest see alguse võis saada. Kasutasin oma näites laest võetud kohanumbrit, mis osutus aga Priidu lõpetamise kohaks. Ma ei arvanud hetkekski, et Priit võiks olla selleks, kes rada lõikab ja seep´ siis ka suvaline numbrivalik.
Vabandan Priidu ees, et ta väga-väga kogemata selle näite ohvriks langes. Samas oli repliigi tekst ka piisavalt umbmääraselt koostatud, et uskuda, et keegi ka Priitu otseselt selle massipsühhoosis tekkinud rajavargusega ei seostaks. Veelkord vabandan.

 
At 12:09, Anonymous Anonüümne said...

No aga miks oli siis vaja midagi seletamata konkreetset numbrit kasutada? Kui 380. koha oleks juhtumisi saanud keegi teine, siis oleks tulnud pärast ju tema ees vabandada.

 
At 12:15, Blogger Priit Pullerits said...

Kõik okei, Indrek, aitäh! Head talve jätku!

 
At 12:55, Anonymous Anonüümne said...

/..mõelge, miks! Sest ta ei kasutanud tippsuusatajana pulsivööd!/
Kasutas, Priit, kasutas. Treeningutel kasutas. Võistlustel mitte, sest ta ju tunnistas ka ise, et võttis iga tõusu kui finisit. Sel puhul, kui võetakse iga meetrit kui viimast pole vaja üleliigset ballasti kaasa vedada ja ka kellalt saadava infoga ei ole sõidu ajal midagi peale hakata. Nagunii punases.

 
At 13:32, Anonymous Anonüümne said...

Miks Jaak Mae rikkus Tartu Maratoni juhendit? Juhendi kohaselt tuleb tulemuse saavutamiseks kiip kinnitada kuni 20 cm kõrgusele PAREMA ja la külge. Vt punkt 20. http://www.tartumaraton.ee/42-tartu-maraton-2013-juhend
Anonüümne, kes ise samuti eksis:)

 
At 14:25, Blogger Priit Pullerits said...

12:55... jah, täpne on, et tippsuusatajana võistlustel ei kasutanud (eeldasin, et lugejad saavad lausest niigi aru, et räägin võistlusolukorrast). Ja sellepärast, seletas Mae, et see neetud paganama totakas (minu kolm sõna) vöö tikub ju alatihti alla vajuma.

 
At 15:24, Blogger Madis said...

Kas ajakirjanikud paberi ja sule kõrvale ka mingi aeg diktofone ei kasutanud? Siis oleks selle Vilde-ürituse ju kenasti peale saanud võtta.

 
At 15:47, Anonymous Anonüümne said...

"kellalt saadava infoga ei ole sõidu ajal midagi peale hakata."
Kas TM oli sõiduajal selle infoga midagi peale hakata? EI OLNUD.
Küll on see oluline info pärast võistlust ja seda nii TM kui ka MK-l. Jutt pulsivöö lisakaalust on asjatundmatu, selle mõju võistlustulemusele on olematu. Küll on olemas mõju treeningu planeerimisele kui tead millises pulsivahemikus võistlusel kulged. Siis tead milleks valmistuda, kuidas treeninguid üles ehitada.
Ei ole tõene, et tippsportlased võistlustel pulsisagedust ei registreeri. Milles tegelikult asi?

 
At 16:09, Anonymous Anonüümne said...

Mae kohta ei tea, kuid vaadates MK etappe, on oi-kui-paljudel tippudel pulsikellad käel.
Noo on ikka rumalad ...

 
At 16:20, Blogger Priit Pullerits said...

Ja Madis, kes need 2:45 sealt diktofonilt maha kirjutab, seejärel toimetab?

 
At 17:16, Anonymous Anonüümne said...

http://www.youtube.com/watch?v=cU1X55bNHTE
TM2011, kah kogu aeg põllul

 
At 17:18, Anonymous Anonüümne said...

http://www.youtube.com/watch?v=cU1X55bNHTE

 
At 19:10, Anonymous Anonüümne said...

Priit,
lõpeta tühikargamine. Keerutad kogu aeg lugejate uudishimu üles, püsiväärtust on aga sinu blogis vähe. Kui arvad, et oled Liivimaa ainus suusablogija ja teed mis tahad, siis see olukord ei tarvitse kesta igavesti. Ain-Ivar Tupp on nüüd maratonijärgselt oma blogis üles pannud "Kümme käsku maratoonarile", millega HINGAB SULLE KUKLASSE. Vastupidiselt siinse blogi viimaste kannete "meelelahutuslikule" joonele leiab suusaspordi harrastaja Dr Holdeni pikemast sissekandest väga palju kasulikku. Ei pea kohaseks siin blogis kommentaaris teisele blogile reklaami teha. Seepärast mainigem vaid seda, et "tippharrastussportlase karjääriga" oma sõnul 2013. a Tartu maratonil - Holdeni 15. maraton - väljasõidetud 3,5 tunni aja ja 417. kohaga lõpetanud Holden on varrukast välja võtnud ja avalikuse ette välja käinud tehnika, millega maratoni läbimise aega saab vähemalt minuti-paariga kärpida. Tehnika nõuab teatud investeeringut, võib-olla palgatööjõu värbamist, aga lubatud efekt on täitsa usutav. (Ei ole siiski päris kindel, kas Holdeni tehnika reeglitekohane ka on.) Holdeni "maratoonari kümnest käsust" leiab ka, võib öelda, et kogu tõe geelidest. Kes Holdeni blogi kohe lugema ei tõtta, nendele olgu öeldud, et soovitus on põhimõtteliselt sama, mis Euroopa kestvusorienteerumise 2012. a meistri Silver Eensaare poolt siin blogis ühes kommentaaris välja öeldud (või oli see tema enda blogis).
Aga nagu öeldud, see blogi ei ole koht mingite teiste blogide, olgu nad siis nii hea kui tahes, pikaks arutamiseks. Võtsin sõna ainult selleks, et Sind tõsisemale teemakäsitlusele ärgitada ja innustada.
Mõeldes neile tuhandeile, kes kestvusspordiga Eestis tegelevad, mingi raamat võiks neile abiks olla, mis abistaks ja nõustaks. Selge on see, et sellist raamatut ei saa kirjutada ei teadlane, ei tippsportlane ega ka treener mitte. Sest nende vaatenurgad on harrastussportlase omast liiga erinevad. Tippsportlane ja harrastussportlane võivad teha sama ala, kuid siis hoopis erinevat asja. On asju, mida harrastaja saab õppida ainult teiselt harrastajalt. Kui võtta nüüd jälle Holden näiteks ette, siis Ain-Ivaril, riskiksin öelda, on kirjutamise peale annet. Võib-olla küll mitte avanenud, kuid tähelepanuvõime ja asjade iseseisva lahtimõtestamise võime on mehel hea. Ain-Ivar on ka siinse blogi pidajast tunduvalt rahulikuma vaimulaadiga, siia-sinna hüppamist ja tühikargamist seetõttu Ivaril polegi. Niipalju siis ühe harrastusblogija kirjanduslikust stiilist.
(jätkub)

 
At 19:36, Anonymous Anonüümne said...

Nüüd aga tagasi ikka põhiküsimuse juurde. Kuidas luua blogikirjutamisele püsivamat väärtust? Ma ei tea, kas Tartu maratonist on raamatuid kirjutatud. Võib-olla on. Täna külastasin "Rahva raamatu" poodi. Seal küll ei olnud. Võib vaimusilmas ette kujutada, missugune üks maratoniraamat võib välja näha. Värvifotodega illustreeritud, suures formaadis kõvakaaneline jubelialbum, sobilik Tartu linna väliskülalistele ja delegatsioonidele kinkida. Konservatiivses-sumbunud Tartus armastatakse selliseid albumeid välja anda. Või autorite kollektiivi teos "Kuidas valmistuda Tartu maratoniks". Mardna, Zilmer, Kristjan Port, Pullerits, jne.
Sellised formaadid on võimalikud ja suure tõenäosusega üsna lähedas tulevikus ka realiseeruvad. Paarkümmend tuhat suusahuvilist on aktiivne, maksujõuline ja lugemisvõimeline auditoorium. Siin tekib aga see probleem, et isiklikku maratonitunnetust ei suuda juubelialbumid ja treenererite-teadlaste koguteosed mitte kuidagi edasi anda. Isiklik vaatenurk saab tekkida ainult läbi autori kui isiksuse, kui persooni. Huvitav formaat võiks olla mõnel maratonidel osalejal kirjutada oma raamat. Sellise autoriraamatu võiks välja anda Petronede kirjastuse reisiraamatute sarjas. "Minu maraton" siis. Petrone Press'i masinavärk töötab nagu õlitatult, paarisajaleheküljeline raamat kokku kirjutada on pigem kättevõtmise asi (kui formaat on ees).
"Rahva raamatu" riiulite vaatlus toob välja tõsiasja, et eesti mehed sõidavad küll tublilt suusamaratone, raamatute kirjutamise aga on lasknud libiseda võõraste kätte. Kasvõi seesama Justin Petrone - itaallane, sebis endale eesti naise, tuli Eestisse elama, raamatuid kirjutama ja välja andma. Teosed: "Minu eesti" (alapealkirjaga "Kas lubate elada?"); uus teos "Misjonäri poos" - see on ju päris rõve pealkiri? Raamatu kaanel on Justin Petrone suur näopilt, nagu Jeesus kohe. Justin ei sõida suusamaratone, lumi on temale väga kummaline asi. [Kord on Petrone last kelguga vedades Tähtvere spordipargis siiski Pulleritsuga kokku sattunud - millest tekkis kohe ka suur lõik teksti "Minu Eestisse"]. Aga me ei ole ju võõraste vastu, mida ise ei suuda teha, seda teevad teised. Jah, Ain-Ivar võiks oma lõunalaagrite, Haanja100, suusamaratonide ja raudmehevõistluste tekstid kokku võtta, üht-teist juurde kirjutada ja Petrone kontorisse maad kuulama minna.. Priidust? Väga huvitav oleks Priidu ameerikalikult naeratava kaanepildiga maratoniraamatu esitlusest ajakirjanduse vahendusel üks aasta pärast kuulda (sügisel?) Küsimus on aga, kas palgatöö ja blogipidamise kõrval selleks aega jätkub. Võib-olla oleksid regulaarsed lavaletulekud Vahur Teppani "Vilde" tervisekohvikus perspektiivsem tee.. Poolsada kuulajat Tartu suuruse provintsilinna kohta pole paha. Pulleritsu jutt on aga seda huvitavam, mida rohkem seda kuulata-lugeda..

 
At 20:50, Anonymous Anonüümne said...

kui lubate hetkeks eksitada, siis mainiksin vaid, et täiskuu on 25. veebruaril.

 
At 21:16, Anonymous kalle said...

Kuulajad esitasid asjalikke küsimusi, näiteks seda, mida teeks Jaak Mae omaaegsetes treeningutes teisiti, kui saaks. V: treeningud sisemistele lihastele ("core muscle training" ilmselt siis, kui googeldada). Ehk kasulik ka harrastajatele?

Kõik oli tore, ainult tagapool istujad ilmselt kõike ei kuulnud, paar korda paluti kõvemini rääkida. Väga oleks vaja sinna kohvikusse loengute ajaks mikrofoni.

 
At 21:37, Blogger dr Holden said...

Autor on selle kommentaari eemaldanud.

 
At 22:21, Anonymous Anonüümne said...

teisest teemast - kas keegi TM-l Swix'iga korralikult libisema kah sai?

 
At 22:27, Blogger dr Holden said...

Autor on selle kommentaari eemaldanud.

 
At 22:51, Anonymous Anonüümne said...

Tõesti, Swix ei töötanud. Vbl oli liiga külma ilma valik (-3/-8 LF).

 
At 23:03, Anonymous Anonüümne said...

Kalev Kruus mainis otseetris härra Pulleritsu blogi. Pole see jalgpall nii halb midagi - toob kuulsust ka sellele kirjanurgale!

Taavi

 
At 23:21, Anonymous Anonüümne said...

tõttasin ka keset vutti lugema, aga ei mingit higligti pole:)

 
At 23:28, Anonymous Anonüümne said...

22:51 eestis alla HF libisema ei saa. Õhuniiskus teeb oma töö. -3/-8 temp vahemik on pigem liiga soe valik, sest rada oli kõva ja lumi oli vana/uus kare. Samuti kulumiskindluse kohapealt on see vahemik pisut pehme 63 km jaoks.
Ise kasutasin Star Ha6 temp -4/-12, vahekiht must grafiit. Täna dendros oli libisemine veel alles.
Teet

 
At 03:04, Anonymous Anonüümne said...

19:10 ja :36, kuniks PP toob kohale sinusugu kuldsuid, tasub siin ikka käia. Ma blogi enda sissekandeid ei loe enam ammu, ikka ainult kommentaare :)

 
At 07:55, Anonymous Anonüümne said...

to 19:36

Ma ei tea, kas Tartu maratonist on raamatuid kirjutatud.

Väike valik:
"Suusatama", A.Kivistik,Eesti Raamat 1984

"Suusamaratoniraamat" A.Kivistik,J.Teppan,Koolibri 1996

ja lõpuks ka " Värvifotodega illustreeritud, suures formaadis kõvakaaneline jubelialbum.."
"Pool sajandit Tartu Maratoni 1960-2010"
http://www.tartumaraton.ee/tartu-maraton-50-juubeliraamat

Ja kui huvitab "abistav ja nõustav" kirjandus siis suht värskelt on ilmunud soomlaste "Kogu tõde suusatamisest" ja "Hea suusaõpik",otsi interneti raamatupoodidest.

 
At 08:04, Anonymous Anonüümne said...

to 22:21 -
Libisemiseks panin põhja kõige alla STAR-i grafiidi -5/-20 ja sellele omakorda veel paar kihti STAR-i LA6 (fluorcarbon) -4/-12. Libises kui loom! Tõsi, paaril laskumisel tundus kuidagi nõrk, kuid kõrvale vaadates polnud siis ka teistel paremat lipet.
Pidamiseks kõva krunt ja sellele SWIX -1/-7, polnud pidamisega kuskil muret. Kestis lõpuni.

PS. Aga tegelikult olin mina Liivimaa parim MATKAJA!

 
At 09:21, Anonymous Anonüümne said...

Mis debiilne kellegi holdeni ülistamine siin käib? See vist mingi võru siseringi teema? Kuulge paksud poisid minge sauna ja peske üksteist ja pärast võite musutada ka. Ning kui aega üle jääb arutage seda suusa värki ka ning ärge unustage isekeskis üksteist kiita.

 
At 09:28, Anonymous Anonüümne said...

Tulin ka Kruusi pärast siia vaatama, aga pidin pettuma. Sitt päev oli tal vist, kui see oli päeva tipphetk.

 
At 09:43, Anonymous Anonüümne said...

Mul jäi suu lahti, kui lugesin tänasest Postimehest Tallina transpordiameti liinitöö peaseptsialisti Jüri Saare vastulauset Indrek Mustimetsa kirjale. Hr. Saar tunnistab, et "Hetkeemotsiooni ajel tegin ise ka selle õnnetu lõike ..." ja nendib, et tema arust on tegemist mõttetu teematõstatamine ja kutsub üles iga pisiasja peale vinguma. Masendav.

Valdur

 
At 09:44, Anonymous Anonüümne said...

... kutsub üles iga pisiasja peale mitte vinguma.

Valdur

 
At 11:06, Anonymous Anonüümne said...

MM-i ennustus:
Üldisemalt, nagu ikka - Northug võidab Colognat, venelastel "kumm tühi".
Meie koonduse mehed teevad tunni jooksul hooaja parima sõidu.

 
At 11:16, Anonymous Anonüümne said...

Jah Valdur, töesti masendav....löikame rada, klassikatehnika üritusel uisutame, jooksuüritusel söidame rattaga kui enam joosta ei jöua, jne...milles probleem, mis siin ikka vinguda.
Aga eks see hakkab köik algusest pihta, suhtumisest kuidas asjadest arvatakse ja kuidas raskusi-probleeme ületatakse. Konkreetsem jutt. Peatselt toimuval Tallinna maratonil on taas rajapikkust lühendatud. Aga önneks on jöutud viitstardini, kuigi arusaamatu miks 200 kaupa, mitte aga 100-sed grupid ning miks erinevad stardiajad. Intervall seejuures pole eriti määrav, on see 30 sekundit vöi minut. Selle paneb paika esimese pudelikaela kaugus stardist. Stardihetk peaks ikka olema üks, vahet pole kus seisad, kas esimesel suuremal töusul vöi stardijoonel, aga löpetades tead koheselt, et kes sinu ees vöi taga, see ongi üks osa sellisest üritusest. Aga miks lühendatakse, miks Aegviidu ots välja jäetud? Korraldaja sönavötul kommentaariumis pidavat rada raske ja laskumised ohtlikud olema. Ehk lihtsamalt öeldes köik tuleb valgele inimesele hästi kergeks ja lihtsaks teha, peaasi et papi kohale tassib. Ohtlikematesse kohtadesse saaks ju nn. korrapidajad paigutada. Kui juba paar korda oled käbarasse pannud, siis küll lähed kuhugile mäele ka oma meisterlikkust täiustama. Ime ka sis, et varem viidatud Vasaloppeti video kombe kohaselt peaaegu siledal maal jalad alt kaovad.....
Maamees

 
At 17:30, Blogger Madis said...

Keegi pole maininud, et peaks toimetama. Mõni nimetab selliseid asju podcastideks. Ehk siis - nagu ennegi on mainitud, salvestisi paluks!

 
At 17:32, Blogger Madis said...

Mõni lihtsalt mõtleb liiga oma mätta otsast...
Hoiame ikka kõik salajas jne.
Vaid teatud hulk saavad kuulama tulla jne.
Võtke eeskuju Looduse Omnibussist...

 
At 02:35, Blogger oakleyses said...

tiffany and co, christian louboutin outlet, longchamp, oakley sunglasses, michael kors outlet, michael kors outlet, replica watches, nike air max, michael kors outlet, louis vuitton, michael kors outlet, prada outlet, cheap oakley sunglasses, oakley sunglasses, gucci outlet, prada handbags, michael kors, polo ralph lauren outlet, kate spade outlet, ugg boots, ray ban sunglasses, ugg boots, jordan shoes, ugg boots, nike outlet, burberry outlet online, longchamp outlet, ray ban sunglasses, oakley sunglasses, louis vuitton outlet, michael kors outlet, louis vuitton, tory burch outlet, ugg boots, louis vuitton, louboutin, nike air max, louboutin outlet, chanel handbags, longchamp outlet, louboutin shoes, burberry, tiffany jewelry, nike free, uggs on sale, oakley sunglasses, replica watches

 
At 02:50, Blogger oakleyses said...

bottega veneta, giuseppe zanotti, mac cosmetics, nike air max, north face outlet, longchamp, lululemon, soccer jerseys, mont blanc, new balance, celine handbags, baseball bats, oakley, ralph lauren, babyliss, louboutin, valentino shoes, insanity workout, vans shoes, nike trainers, iphone 6 cases, asics running shoes, reebok shoes, mcm handbags, beats by dre, ferragamo shoes, chi flat iron, hollister, jimmy choo shoes, nike huarache, wedding dresses, nfl jerseys, instyler, p90x workout, ghd, north face outlet, herve leger, abercrombie and fitch, iphone 6s cases, iphone 6s plus cases, iphone cases, hollister, soccer shoes, ipad cases, birkin bag, nike roshe, s5 cases, iphone 6 plus cases, timberland boots, iphone 5s cases

 
At 02:55, Blogger oakleyses said...

v

 
At 02:56, Blogger oakleyses said...

louis vuitton, converse, canada goose outlet, michael kors outlet, michael kors handbags, pandora jewelry, moncler, hollister, ray ban, sac louis vuitton pas cher, moncler, lancel, ugg boots uk, bottes ugg, doke gabbana outlet, moncler, coach outlet, montre pas cher, louis vuitton, moncler outlet, canada goose, louis vuitton, moncler, michael kors outlet online, doudoune canada goose, thomas sabo, moncler, karen millen, juicy couture outlet, toms shoes, wedding dresses, converse outlet, canada goose, moncler, vans, marc jacobs, links of london, hollister, pandora jewelry, moncler, canada goose uk, ugg,uggs,uggs canada, nike air max, swarovski, canada goose, pandora charms, ugg,ugg australia,ugg italia, swarovski crystal, supra shoes, canada goose, pandora charms, barbour jackets

 

Postita kommentaar

<< Esileht