pühapäev, veebruar 24, 2013

Pullerits: Miks järgnevad maratonid on mõttetud? Teeme ise võistluse!

Mis mõte on suusatamisega jätkata? Ma ei räägi Eesti suusatajatest, kes MMil kõrbevad; kes ei näita tulemustes mingit arengut, vaid näitavad pigem taandarengut. Neil pole tõesti suurt mõtet jätkata: nad suusatavad ju selleks, et head tulemust teha (tippspordis ei saa olla teist eesmärki), aga kui seda tulemust juba aastate kaupa ei paista, siis milleks ennast kurnata, kuna tippsport ei ole ühestki otsast tervislik? Räägin siin ikka oma- ja meiesugustest, kellel on palju realistlikumad eesmärgid kui kohalikel tippudel: saada mõnel maratonil paarkümmend kohta ettepoole või säilitada varasem tase või alistada parim naine või Pullerits.

Eestis loeb ainult ühe võistluse tulemus – see on Tartu maraton. Kõik muud jõuproovid, olgu Viru maraton või Haanja maraton, muudest väiksematest võistlustest rääkimata, on vaid eel- või järelmäng Tartu maratonile. Korraks, pärast finišeerimist, võid ju tunda rõõmu, kui said näiteks 98. koha, aga juba järgmisel päeval ei loe see mitte midagi. See ei ole tulemus, millega kellelegi oma taset tõestada. Kui tahad oma tasemest rääkida, pead ütlema, mitmes olid mis aastal Tartu maratonil ja mis oli aeg.

Niisiis, minu tase oli sel aastal 3:24.28,7 ja 380. koht. Mingisugune Alutaguse maratoni tulemus, olgu minu või teie oma, või Tamsalu maratoni tulemus või tulemusetus, on harrastussuusatamise tänavustes annaalides märkamatu tolmukübe.

Siit kerkib aga küsimus, mis mõte on tänavu edasi treenida, ja kas üldse on mõtet.

Ma ei teinud viis päeva pärast Tartu maratoni ühtegi trenni ega suusaliigutust. Ja pean ütlema, et väga mõnus oli. Ei olnud seda sundust, et tuled pärast vaimselt niigi väsitavat tööd koju – näiteks lõppeval nädalal oli mul Arteris tervelt kolm pikka lugu teha, neist intervjuud Mart Laariga soovitan soojalt kõigile, ehkki ajakirjanduslikult palju kõvem ja ajaloolisest aspektist paeluvam lugu on "Eesti tunnustamata abiline" – ja pead õhtupimedas kella seitsme ajal veel välja pooleteiseks-kaheks tunniks rassima suunduma.

Kuid mis parata, südametunnistus (või loll kohusetunne?) hakkas piinama ning laupäeval läksin siiski suusatama. Ilus päikseline ilm oli, peaaegu tuuletu. Ei toppinud endale dresse selga, vaid sõitsin Eesti koondise endise läikleva kombega, sellisega, millisega Andrus Veerpalu tuli Salt Lake Citys olümpiavõitjaks. Palju parem oli liigutada, kui paksudes Björn Daehlie kaubamärgiga dressides. Võtsin üles mõnusa, lõdva temposõidu kiiruse ning läbisin Tartu dendropargis neli 4,75 km pikkust ringi aegadega 17.00 – 16.25 – 16.25 – 16.15. Kokku 19 km 1:06.05ga. (Keskmine kiirus 17,25 km/h; Tartu maratoni keskmine kiirus oli mul 18,5 km/h.) Küll oli lahe! Sõitsin mööda Kalle Kiiranenist, oma vanuseklassis kindlasti Eesti ühest sitkemast suusatajast, kes nautis mäeharjal parajasti mõnusat ilma, ja hüüdsin talle, et «pagan, küll on ikka hea vorm!».

Aga see polnud veel viimane sõna. Pühapäeval oli sama ilus ilm nagu laupäeval ning esialgne aeglase sõidu kavatsus muutus dendropargis iseenesest taas mõnusaks temposõiduks. Sedapuhku tulid ringide ajad veelgi paremad: 16.25 – 16.00 – 15.47 – 15.38. Kokku 19 km 1:03.50ga ehk kaks ja veerand minutit kiiremini kui päev varem. (Keskmine kiirus 17,85 km/h.) Arvestades, et suvel saan juba 48, on see vanust silmas pidades päris korralik tempo, kas pole?

Võrdlesin seekordseid aegu jaanuari keskpaiga tempotrenniga samal ringil. Siis olid ajad 17.38 – 17.04 – 16.58 – 16.33. Mälu järgi pingutasin tookord palju rohkem. Samuti võrdlesin nüüdseid laupäevaseid aegu tavalise rahuliku sõidu aegadega dendropargis hooaja künnisel – siis on ringiajad jäänud 21-22 minuti vahele. Hooaja algul, mäletan, et sõitsin ühes pikas trennis mõnda aega omaaegse suusakoondislase Peip Reedi kannul, kes kihutas dendropargi ringi pisut alla 19 minuti – küll tundus see aeg tollal karm ja pingutus kõva!

Jah, ilmselt on hakanud hooaja lõpuks vorm kogunema, aga talv saab otsa ja tõsised võistlused on ammugi läbi. Seetõttu võib käia suusatamas niisama, endamisi ässamas, oma liikumisvõimest mõnu tundmas, ja on absoluutselt ükskamakõik, kas see kõik, mida trennis teen, on loogiline, on arendav või lammutav või puudub sel sootuks igasugune mõte. Kui on mõnus ja viitsid pingutada – siis pingutad. Kui ei viitsi, vaat siis naudid päikest ja kuulad, kuidas kevade mahlad liikvele lähevad. Aga mingi Tallinna või Haanja maraton – no öelge ausalt, mis tähtsus sel on, mitmendana seal lõpetada ja mis koht saada! Las esimesed tosin meest, kes sõidavad võidu peale, uhavad end poolpildituks, minu- ja meiesugustel ei ole seal küll mingit mõtet endale paela kaela tõmmata, ega ju?

Oma laupäevase ja pühapäevase sõidu järel kuulutan siin välja 19 km korrespondentsvõistluse Tartu dendropargi 4,75 km pikkusel ringil. Tingimused on, et neli ringi tuleb sõita klassikalises tehnikas, Tartu maratoni massilõikamist silmas pidades tuleb rõhutada, et rada lõigata ei tohi (olge head ja sõitke ka kurvid jäljes, mitte neid pooluisutades õgvendades), ja sõita tuleb ühe jutiga ehk mitte nii, et teete vahepeal puhkepause ja siis liidate nelja ringi ajad, ja mingit soojendust ka ei toimu – suusad parklas alla, liuglete dendroparki, ja läks! Esimene ring on teile soojenduseks ja lahtisõitmiseks (vt mu ajad).  Mõistagi eeldan, et võtate ka aega ausalt, seda enam, et ega siin mingeid medaleid tasuks tule. Praegu on dendropargi 19 km ehk nelja ringi rekord 1:03.50ga minu käes ja nimel. Kes kiiremini sõidab – ja loevad tulemused alates tänasest, varasemad ajad mitte –, pangu siin blogi kommentaaride osas oma tulemus nimeliselt kirja (anonüümsete resultaatidega ei ole midagi peale hakata – või on keegi näinud võistlusprotokolle, kus on kirjas mingid anonüümikud?), nii saab talve lõpuks edetabeli kokku. Teeme ise oma elu põnevaks, selleks ei ole vaja kalli raha eest teise Eesti otsa massidega maid jagama minna! Saab ka kodule lähemal ja igaühele sobival ajal võistluse korraldada. Rahva- ja kodanikualgatused on ju nüüd teretulnud.
******
Jaanus Laidvee pushing a bike uphill on Slickrock Bike Trail, Sand Flats Recreation Area, Moab, Utah. 19. aprill 2012. Pildistanud Priit Pullerits. (Suuremalt vaatamiseks klikkida pildile.)

Foto 1: Priit Pullerits pidurdab hoogu pärast Tartu maratoni lõpetamist. Foto autor: Kristjan Teedema, Postimees/Scanpix
Foto 2: Hetk Tartu maratonilt. Foto autor: Aldo Luud, Õhtuleht/Scanpix
Foto 3: Priit Pullerits soojendusdressis enne Tartu teatemaratoni starti. Foto autor: Aldo Luud, Õhtuleht/Scanpix
Foto 4: Priit Pullerits pärast Tartu maratoni lõpetamist. Foto autor: Kristjan Teedema, Postimees/Scanpix

97 Kommentaarid:

At 21:44, Anonymous Anonüümne said...

Mingisugune Alutaguse maratoni tulemus, olgu minu või teie oma, või Tamsalu maratoni tulemus või tulemusetus, on harrastussuusatamise tänavustes anaalides märkamatu tolmukübe.

Priit, kohenda seda lauset, enne kui kommentaariumi sportlased selle tolmukübeme avastavad!

 
At 22:05, Anonymous Anonüümne said...

Täna oli väga ilus päev. Sai isegi sõidetud hulga kilomeetreid suuskadel. Suusatunnid möödusid Mulgimaal maakodu suusaradadel (kusjuures väga head rajad). Äripäeviti on endal Dendrot nühitud samuti päris palju ja ausalt öeldes, nädalavahetuseti ei aja mind väega ka vast sellele rajale. Kuid, hr Pullerits, kas Teil ei tulnud näiteks tänasel imeilusal hommikul pähe mõte, et läheks täna linnast välja suusatama. Läheks nautima tänast Eestimaa ilu, läheks suusaradadele, kus ei ole ühtegi kilomeetriposti, kus ei ole varem sõitnud, kus ei teki mingit võrdlusmomenti varemsõidetuga.
Arvan, et minuga on palju nõustujaid, et tänase päeva tõelise naudingu sai kätte siiski rajal, kuhu igapäevaselt ei satu. Kella oli vaja täna vaid nii palju, et teadvustada endale, et oih aeg oleks koju tagasi minna, ega päev otsa ka saa suusarajal mööda saata.

Maanaine
Hooaja peaeesmärk oli samuti TM

 
At 22:11, Blogger Priit Pullerits said...

...mul oli hommikul mitu tundi parandada tudengite töid, siis perekondlik lõunasöök, siis homse suure intervjuu ettevalmistamine (samuti paar tundi), lisaks blogi sissekanne - hea, et suusatamiseks aega vahele mahtus. Tore, lp Maanaine, et teil tänane päev korda läks ja teile rõõmu tegi! Ise pean kohalike oludega läbi ajama - ja ei kurda. Ka ühel ja samal ringil tiirutamisel on oma positiivne osa - see kasvatab iseloomu, kannatlikkust, tahtejõudu.

 
At 22:14, Anonymous Anonüümne said...

Maanaisel näitab kompass õiget suunda;)))
Tänan dendrot pakkumast, aga vastus on ei.

 
At 22:19, Anonymous Anonüümne said...

Lisaks maanaisele - tõelist naudingut on oodata paari-kolme nädala pärast, kui on piisavalt päeval sulatanud ja öösel külmetanud ... minna suvalistele põldudele või veel parem kuhugi rappa ja lõputult-sihitult suuselda-uiselda. Oravrattas dendromehed sellest vist aru ei saa, kahju neist ...

 
At 22:28, Anonymous Anonüümne said...

Mulgimaal rada esialgu kulgeski mööda põlde, sihtkohaks hooldatud suusaradadega mets. Ja seal keset põlde oli selline kõrgem üliilus koht, kus silmapiiril päikesesillerduses looduselementidest moodustus sini-must-valge...
Põldude koorikutel isegi rännatud.

Maanaine

 
At 00:47, Anonymous silnõi tselovek miša said...

ma enne jaanipäeva ei viitsi tiirutada.

 
At 00:56, Anonymous Anonüümne said...

to Priit Pullerits 22:11

See on juba Teie probleem, kui aja planeerimisega probleeme ja pühapäeva nautida ei saa. Ükskõik, kas suusatamisega või ilma selleta.

 
At 01:02, Anonymous Anonüümne said...

Mammaste- Taevaskoja oli täna südantliigutav. Kummardus idee/rajameistrile

 
At 06:49, Anonymous Anonüümne said...

Minu tase oli 3:28 ja koht 475 maratonil, olen ka peaaegu kõik oma suusatrennid dendros teinud
(mulle meeldib suusatamine iseeneses, mitte matk looduses dendro on kõige lähem koht seda teha)
tavaliselt on ring trennipulsiga 19:00 (sõidan ainult klassikat) ümber heades oludes on olnud ka 18:00 aga eile (ka üleeile) olid kindlasti dendros hooaja parimad tingimused libises hästi pidas kui kännu taga, pühapäeva varahommikul unise peaga alustatud esimene ring treeningpulsiga tuli 16:45! Suu venis kõrvuni uni oli läinud viimase ringi (kokku 6 nagu tavaliselt) tegin võistluspulsiga 15:28. Jutu mõte on et vast viimase paari päeva dendro aegade põhjal ei maksa vormist kauguleulatuvaid järeldusi teha.
Veel: mina ootan Haanja maratoni samasuguse innuga kui TMi ning mulle loeb küll kui öeldakse mis koha keegi on Haanjas välja sõitnud.

 
At 09:31, Anonymous Anonüümne said...

Mida veel enne starti ja sõidu ajal teha ei tohi? Soojendust ei võinud teha, saan aru. Süüa võib? Aga juua?Millise määrdega peab sõitma? Kas ainult paaris või tohib ka vahelduvat tõuget sõita? Kas start peab olema pauguga või ilma?

 
At 09:31, Anonymous Anonüümne said...

Enne TM sai ka hulluksminemiseni ühte ja sama ringi nühitud. Kohati oli tunne, et teen tükitööd.
Eile sai vahelduseks käidud Kõrvemaal. Suurepärane ilm, ideaalne rada ja kaunid loodusvaated taastasid minu usu, et ka suusatamine võib olla niivõrd meeliülendav nauding.

PS. Eilse matka keskmine kiirus tuli 11,9 km/h. Ja ei mingeid süümepiinu, et trenn jäi tegemata. Pigem vastupidi, oleks võinud veel rohkem peatusi rajal teha ning mõnusat päeva nautida.

Neile kes dendrosse ei satu ja võistleda ei taha kuulutan välja alternatiivse tegevuse.
Leiame Eesti suusaradade kõige ilusama loodusvaate. Lingi fotole või siis koha kirjelduse võib postitada siiasamasse kommentaariumisse.

Priit, loodan et te ei pahanda seelaadse kommentaariumi ärakasutamise pärast.

Siim

 
At 09:42, Anonymous Anonüümne said...

Natuke Veerpalu teemat ka. Tänases Õhtulehes ütleb Fisi juht - "Oleme neile esitanud kõik telefonikõnede väljakirjutused, samuti saadud faksid ja telefonisõnumid." Siis esitanud spordikohtule. Kas siit võib järeldada, et Toomas Savi ja FIS-i vahelised vestlused salvestati? Sealt võib nii mõndagi huvitavat selguda. On ajakirjanikud neid väljakirjutusi näinud?
http://ohtuleht.ee/511427

JAANUS

 
At 10:11, Anonymous Anonüümne said...

Vabandust, et teemat rikun, aga eluline probleem - kuidas kliistrit riiete küljest maha pestud saab...?

 
At 10:47, Anonymous Anonüümne said...

Algatuseks peaks kohe mainima, et Maamehel Maanaisega pole mingit pistmist, öieti ei mäletagi millal viimati oma jalajälg Mulgimaale sai jäetud...
Kliistri saab maha suvalise lahustiga, näiteks lakibensiiniga, aga ikkagi peab ette vaatama, et millise kangaga tegu, sest puhastus vöib löppeda ka riide hävimisega....
Loost endast- vastulausena tahaks küsida, et mis möte sellisel vöistlusel on. Suusatamine ja rekordajad erinevatel ajahetkedel ei käi kuidagi kokku. Suusataja vöimekust vöi siis vöimetust saab mööta vaid ühel ja samal ajahetkel...Kuna Priidu välja pakutud vöistlusel nänni ei jagata, joogi-söögi peab ka ise kaasa tassima, siis eelistan selle asemel siiski Tallinna ja Haanja maratonil suusatamist edasi nautida ning hooaja löpetuseks traditsioonilisel Suusahundil stardis olla. Kui kogu Estoloppeti programmi vörrelda, siis rajaprofiilidelt ongi mönusam osa järele jäänud, eriti on see Haanja küngaste vahel looklemine.
Priit, läheb veel paar aastat mööda ja oled sunnitud tödema, et tegelikkuses pole ka Tartu Maratoni tulemusel mingit tähtsust....
Maamees

 
At 11:12, Anonymous Anonüümne said...

SELLISED MÕTTED:
1. Maadlus ei sure.
2. Kuid maadluses on vaja uusi atraktiivseid võtteid.
3. Las Vegasesse läheb Heiki Nabi.
4. Seal tal oleks sellistest abi.

 
At 11:29, Anonymous Anonüümne said...

Priit, milleks võistlus? Kas ilma kellelegi ärapanemata ei saa kuidagi olla või? Kohati jääb mulje, et sa ise ka ei tea mida tahad, ükspäev räägid, et asja tuleb mõnuga võtta ja ajal ning kohal pole tähtsust, teine päev jälle katkestad võistluse, et järgmine kord paramal ärapanemise positsioonil olla ja nüüd veel mingi kirisuusatamise (näeb ju natuke kirimale moodi välja) võistluse ärgitamine.
Sekundeeriks Siimule, pilte momendil käepärast ei ole- laupäeval Pangodi-Kambja-Pangodi, vaated misssugused ja väga mõnus reljeef, pühapäeval Laeva rabas, 0 tõusumeetrit, tempo 10-15 min/km, puhas puutumata lumi päikese käes sädelemas.

ain

 
At 11:32, Blogger dr Holden said...

Autor on selle kommentaari eemaldanud.

 
At 13:31, Anonymous Anonüümne said...

sa raisk kus täna lippas, 53:28ga tegin.

 
At 14:09, Blogger Sass said...

Ei ole ülevamat naudingut, kui ilus päikseline ilm mõne mõne miinuskraadiga, hea libe suusk ja võrratu suusarada kvaliteetse klassikajäljega. Näiteks Kõrvemaalt Valgehobusemäele ja tagasi. Väga nauditav on ka kevadine uisutamine soodel ja põldudel. Pärast soe saun ja väike õlleke sinna juurde võtab mõnust ruigama.
Samas on minus lisaks kehakultuurlasele ka paras annus sportlast. Selline võibolla üsna mõtetu numbrite tagaajamine, tuttaval suusarajal ning miks mitte ka jooksurajal, tekitab ka omajagu hasarti.
Kui on ideaalsed ilmaolud hästi libisev suusk ja suurepärane enesetunne, siis miks mitte hellitada oma ego sellega, et üritada mingil rajal üle sõita isiklik kas või aastate tagune raja rekord? "Vanades peerudes" tekitab selline asi tunde, et nad ei ole veel nn "surnud" sportlased ja arenevad veel, olgu see kasvõi parema varustuse arvelt.
Kaasaegsed spordikellad muudavad sellised võrdlused ja iseenda analüüsimise imelihtsaks. Kuna mina korraldan ise enda jaoks Tallinna radadel selliseid võistlusi üsna tihti, siis ma usun, et sellised friike võib olla veel. Selles suhtes ,see Priidu poolt välja pakutud võistlus polegi võibolla nii mõttetu kui esmapilgul tundub. Tavalisest võistlusest keerukamaks teeb selle asjaolu, et sellisel võistul hea tulemuse tegemisel peavad klappima kõik_-rada, ilm, suusad ja suusataja. Ebavõrdseks teeb selle võistluse asjaolu, et kuna talvejooksul on vaid mõned loetud päevad, mis sobivad sellise võistluse võitmiseks, siis on ilmselge eelis neil kes igapäevaselt sellel rajal harjutavad.
Kokkuvõttes võib Priit minna juba praegu ja lasta omale karika ära graveerida, et hooajalõpus peetaval auhinnatseremoonial oleks kohe käepärast võtta.

 
At 15:08, Anonymous Anonüümne said...

Kui ma olen olnud vahetus võistluses number seljas nii Alutagusel kui TM-il Priidust omajagu kiirem, siis milline tõenäosus ja mõte on ebavõrdsete ilmaolude korral minna püüdma vastavalt paremat või kehvemat tulemust mingil ringil?
Usun, et blogijal on seal üksi tiirutamisest lihtsalt villand saamas;)))

 
At 15:12, Anonymous Anonüümne said...

Priit,mulle meeldis enam selle jutu eelviimane lõik.Just nii ma teengi viimased kolm aastat.Varem sai mitmel aastal sõidetud kõik talve Estoloppeti maratonid.Siis tõmbas sinuga analoogne vigastus,ainult veel rängem,asjale lõplikult kriipsu peale.Nüüd suusatan siis,kui tahan ja nii,kuidas tahan ning naudin seda ning pühapäeviti teen seda koos pojapojaga.
Elu on ilus!
Riho

 
At 15:14, Anonymous Anonüümne said...

Paneme rahad kokku, ehitame Priidule suusaroboti! Nagu neil jooksjatel on tõmmud Keenia piigad ees silkamas, võiks suusatajatel olla väike eskimokujuline jänes tempot tegemas!

 
At 16:44, Blogger Priit Pullerits said...

1: Kurrradi eestlased, kohe kritiseerima, ükskõik mis ettepanek teha.

2: Arvasin, et siin on tõsised spordimehed, kes ei jäta kasutamata võimalust arveid klaarida, aga tuleb välja, et siin hoopis mõnulejad-matkajad. Kuhu küll kõik spordimehed jäid!

 
At 18:16, Anonymous Anonüümne said...

Kommentaaride järgi vaadates siin päris spordimehi ei käi.

Päris spordimehed leiab suusarajalt.

 
At 18:17, Anonymous Anonüümne said...

Priit,
-lugedes sinu poolt etteloetud "piiravaid ja täpsustavaid" tingimusi, siis on rahvasportlasel tulemused ju ette teada.
Sama hästi võib sind kutsuda triatlonile (sealjuures üldkehtivate reeglite alusel) ja kui sa ei tule, siis oled pehmo? Elva linnapea kutsus sind eelmisel aastal Elvasse (lubas väljagi teha) , no ei julgenud?

PS. Kui hakkad vingutama, et ei ole midagi ülearust nõudnud - siis vaata kasvõi MM-l radade vahetust ja selleks lubatud samme. No sina võtad ikka oma reegliga, mitte rahvusvahelistega ...

 
At 19:56, Anonymous Manivald Clark, Põlva kandist said...

Mina tuleks aga ma saan pikalt kaela. kuigi olen noorem ja kohustusi mul palju ei ole. Magan iga päev 14 tundi, söön rasvast pekki ja muud paremat, aga purakat ikka sisse ei tule.
Annan juba ette alla, sorri mehed

 
At 20:50, Anonymous Anonüümne said...

Meeleolu on kuidagi minoorne, et mitte öelda morbiidne. Kas te mehed selle peale olete mõelnud, et hea tava on suusad kirstu kaasa panna? Enne muidugi viimane määrimine, dr Holdenilt või Suusavendadelt.

 
At 20:51, Blogger Priit Pullerits said...

18:17 - kerge on hukka mõista, et ei võtnud väljakutset vastu, aga kogu informeeritud Eesti teab, et pärast Tartu nn jooksumaratoni ei olnud mul põlvetrauma tõttu võimalik sammugi joosta. Mis julgemisest te räägite, kas teil häbi ei ole?

dr Holden, ma ei jõua neid osalejaid kokku lugeda, pole aega kogu aeg raja ääres passida, aga kindlasti on neid tublisti üle 45. Sest ma ei nõua neilt osavõtumaksu!

Sass jagab matsu.

Aga, jah, siin, nagu näha, ongi koos rohkem jutumehed, kes leiavad sada põhjust, miks nad ei saa 19 km aja peale sõita. Mis seal rasket on? Selle asemel, et siin soiguda, pange suusad alla ja tehke neli tiiru, asi ants.

 
At 21:17, Anonymous Anonüümne said...

Mis jutumehed...noh käisin kui südamerahustuseks see sobib...peale TM-i ühte puhkepäeva juba 7-s päev jutti...igapäevaselt 20-30 km...ei läinud küll aega purustama...ilus päiksepaisteline ilm oli ju, mötlesin, et matkan niisama...nii sai ka tehtud, kasutades ca 2/3 vöimsusest...noh sain siis 4 ringi jutti, täpselt aega ei fikseerinud, aga ca 1.10 kulus...mis nüüd siis sellest...olin kehvem, eks üritan homme jälle...ahjaa vabanduseks veel see, et suusad on need samad, millega ka TM-l osalesin, pole sinna ei libisemist ega pidamist lisatud.....
Maamees

 
At 21:36, Blogger Priit Pullerits said...

Mul samad suusad, Maamees, nood TMi määrded toimivad siiamaani hästi. Suurepärane töö Suusavendadelt!

 
At 22:20, Anonymous Anonüümne said...

Kui võtta sissekande teemast, et järgnevad loppeti sõidud on mõttetud, siis selle taustal on veel mõttetum dendro võistlus. Sorry, aga tundub veel lahjem variant. Võib ju olla, et mõtte autorile endale tundub hea ja pealegi kodulähedane sõit, arvestades isiklikke ajapiiranguid, et selline mugavustsoonis võistlus. Aga ise eelistan kuskil pikkadel ringidel suusasõitu nautida ja selleks vajaliku aja leida.

 
At 23:07, Anonymous Anonüümne said...

Selle asja kohta lausuks nii, et igasuguseid võistluseid võib pidada kui huvi on ja mida kevade poole, seda nauditavamaks suusatamine kui protsess, kõige sinna juurde kuuluvaga, muutub. Pean silmas veebr-märtsis looduses asetleidvaid arenguid ja eriti just mitteurbaniseerunud aladel. Muudkui andkem minna!

Kuid, koduse hooaja teine tipphetk (esimene enesestmõistetavalt TM) on ilma ühegi kahtluse ja kõhkluseta Haanja maraton ja on seda olnud juba palju aastaid ning ei näe ühtegi argumenti, miks järjepidevus lähiajal katkema peaks.

Priit, Dendros võib möllata nõrkemiseni, kuid Haanjat koos oma idülli, ülinauditava looduse ja -rajaga mõttetuks pidada pole lihtsalt võimalik. Proovi uuesti. :))

Ja veel, spordimeeste seas on Haanja hea koht pea sama hinnatud kui TM koht, sest pullivend kogemata kõrgel kohal sellel profiilil ei lõpeta (erinevalt mitmetest lausikumaratonidest, kus keerulistes oludes hea suusajoppamise korral on juhtunud imesid). Näeme Haanjas!

 
At 07:59, Anonymous Anonüümne said...

Haanja ja hinnatud? Vaadake viimaste aastate lõpetajate arvu.

 
At 08:09, Anonymous Anonüümne said...

Osavõtjate arv ja hinnatud suusaüritus ei ole võrdelises sõltuvuses. Ning üleelmine postitaja räägib heast kohast, mida hinnatakse ning see küll kuidagi osavõtjate arvust ei sõltu.

ain

 
At 08:21, Anonymous Anonüümne said...

Huvitav, et viimasel ajal on siit Suusavendade peksmine ära kadunud. Oli tore ajaviide.
Kahju.

terv ja päikest
Peip

 
At 08:31, Anonymous Anonüümne said...

Täpselt nii, Ain.
Ja 7:59-le, Haanjas sõidavadki peamiselt tõsised tegijad, nõrgad ja niisama jutumehed mängivad samal ajal kodus lumesõda või nukkudega...

 
At 08:41, Anonymous Anonüümne said...

Vaat siis, kui raske on võistlust korraldada. PP võistlusel üks osaleja, kes sai esimese koha. Auhinnaks on üks karastav talisuplus Emajões.

 
At 08:54, Blogger Priit Pullerits said...

...parem olla ühe võistlejaga võistlusel esimene kui saja võistlejaga võistlusel 99.

Aga see võistlus alles kogub tuure. Eile mehed seedisid väljakutset, käisid rajaga tutvumas, proovisid suuski, libisemist ja pidamist, küllap sõitsid ka ühe ringi, et aru saada, mis tempot tuleb hoida. Arvata võib, et juba täna õhtul läheb paugutamiseks. Lähen ise ka täna õhtul vaatama, kuidas neil seal kihutamine edeneb - ja et keegi sohki ei teeks, sest Tartu maraton näitas paraku, et ei saa inimeste aususele loota.

 
At 08:57, Anonymous Anonüümne said...

Hr PP, tuleks aga te enda käesoleva sissekandes olete võtnud seisukoha, et "Eestis loeb ainult ühe võistluse tulemus – see on Tartu maraton". Mis sinna ikka siis ronida, võistelda saab vahetus konkurentsis, mees mehe vastu ju pigem näiteks Tallinan maratonil ;)

Tanel

 
At 09:00, Blogger dr Holden said...

Autor on selle kommentaari eemaldanud.

 
At 09:16, Anonymous Anonüümne said...

Kui PP on oma võistluse esimene, siis milleks teistel võistelda?

 
At 09:25, Anonymous Anonüümne said...

Samad põhjendused, miks "järgnevad maratonid on mõttetud", kehtivad ka Pulleritsu korraldatud "võistluse" puhul.

 
At 09:29, Anonymous Anonüümne said...

Haanja koha ja tähtsuse on viimaste aastatega võtnud Alutaguse. Hea rada, ladus korraldus.

Kui argumente ei jagu, siis ei ole mõtet nukkudega mängimisest rääkida.

 
At 09:43, Blogger Priit Pullerits said...

Kuulge, mehed, mis te siin õiendate ja vabandusi otsite. Olete ju kõvad treenijad kõik olnud, eks, teete lõdvalt 30-40 km otsi? Asi see siis teil ilusa ilmaga nüüd 19 km sõita. Pange suusad alla ja tehke neli ringi ära, ärge (Jürgenilt laenates) siin muudkui kaagutage. Tõesti, lugege ise neid kommentaare - nagu kanakari.

Ja dr Holden ja mõned teised ka - mis pagana TP ning söök ja jook?! 19 km on nii lühike maa, see on põhimõtteliselt nagu sprint, et siin nüüd süüa ja juua küll pole mõtet ega tarvidust. Kas te siis tõesti niigi palju ei tea, et inimese energiavarudest jätkub ilusasti pooleteise tunni pikkuseks pingutuseks? 19 km läheb veidi rohkem kui tunniga, mõni mees suudab kindlasti ka alla tunni. Nagu ärahellitatud lapsed olete: andke süüa, tahan juua... Grow up!

 
At 09:50, Anonymous Anonüümne said...

Priit, ära manipuleeri! See sinu "võistlus" on nagu mingi pooletoobiline asendustegevus. Ei huvita.

 
At 09:54, Anonymous Anonüümne said...

...nagu kanakari.

jo siis kõrsik peab ennast kukeks...

korrespondentsvõistlust võid oma korrespondentide hulgas pidada.

 
At 10:22, Anonymous Anonüümne said...

Mis mõte on suusatamisega jätkata?

Eestis loeb ainult ühe võistluse tulemus – see on Tartu maraton.

Niisiis, minu (PP) tase oli sel aastal 3:24.28,7 ja 380. koht.

Siit kerkib aga küsimus, mis mõte on tänavu edasi treenida, ja kas üldse on mõtet.

Kuid mis parata, südametunnistus (või loll kohusetunne?) hakkas piinama ning laupäeval läksin siiski suusatama.

Talv saab otsa ja tõsised võistlused on ammugi läbi.

Aga mingi Tallinna või Haanja maraton – no öelge ausalt, mis tähtsus sel on.

Las esimesed tosin meest, kes sõidavad võidu peale, uhavad end poolpildituks, minu- ja meiesugustel ei ole seal küll mingit mõtet endale paela kaela tõmmata, ega ju?

PP järeldus kogu sellest eelnevast jutust – teen ise oma võistluse ja saan võidurõõmu maitsta.


 
At 10:23, Anonymous Anonüümne said...

Vasaloppetil on vaja käia. See ju küllalt suur väljakutse või....?

 
At 11:20, Anonymous Anonüümne said...

Siit kerkib aga küsimus, mis mõte on tänavu edasi treenida, ja kas üldse on mõtet. Kuid mis parata, südametunnistus (või loll kohusetunne?) hakkas piinama ning laupäeval läksin siiski suusatama.

Selle kahe lausega on PP väga ilmekalt iseloomustanud enda ja suusatamise (ja sporditegemise laiemat)vahelist suhet. Kui enamus meis harrastab mingit spordiala, sest see meeldib meile, siis PP vaid sellepärast, et keegi piinas ja käskis. Kes see piinaja ja käskija on- selleks on patoloogiline kihk kellelegi ära panna. Raske ja kurb elu.

ain
P.S. Siin väljavõte Tähtvere Puhkepargi hinnakirjast: Muu territoorium (ei sisalda territooriumi sulgemise õigust teistele kasutajatele)- Parkla, lastepargi, spordipargi osa või kogu territooriumi (va laululava) üür ürituse korraldamiseks 1 tund 30,00

 
At 11:39, Blogger Priit Pullerits said...

Ain ja teised - mind ei morjenda mingid hinnakirjad, sest mul on ülihead auguga Fischerid! Koguni nii head, et homse, aasta tähtsaima suusasündmuse, Tartu suusasprindi eel, helistas mulle üks väga kiire ja terava jalaga suusataja ja palus, kas saab homseks minu auguga Fischereid laenata. Milles küsimus - loomulikult saab! Ja erinevalt igasugustest hinnakirjaga vehkijatest (vt eelmine) ja stardimaksu eest vett ja leiba pakujatest (dr H) ei tule mina küll rahanõudega lagedale. Mul on hea meel, kui saan teisi aidata, kui mu suusad nii häädeks tunnistatakse, et profid neid laenavad. Andku minna! Puhas rõõm.

 
At 11:46, Anonymous Anonüümne said...

Priit, su võitlus on kestnud juba 2 ööpäeva ja Tähtvere spordi-ja puhkepargi arve muudkui tiksub. Minu arvestuste kohaselt on see hetkel 1440 eurot. Kas see investeering ikka tasub ennast ära. Kuuluta parem võistlus lõppenuks, ennast võitjaks ja kõik on rahul.

A.

 
At 11:47, Anonymous Anonüümne said...

Lugesin Priit Ailti blogi.
http://priitailt.blogspot.com/2013/02/tartu-maraton-2013.html

Jah, ta oli Pulleritsust tükk maad eespool TM-l, aga kuidas see mees kirjutab?! Kokku-lahku kirjutamise vigu lausa kubiseb. Ometi peaks tal vist lausa kõrgharidus olema, kui ma ei eksi.

 
At 12:12, Blogger dr Holden said...

Autor on selle kommentaari eemaldanud.

 
At 12:25, Anonymous Anonüümne said...

Eks igaühele oma vöistlus. Mind isiklikult ei motiveeriks isegi Priidu tunnustav ölalepatsutus (olgu siinkohal mainitus siiski, et sellest ette antud ajast olen sel talvel ikka nii mönedki minutid kiirem olnud) kui teeks need 4 ringi hetkel parema ajaga. Plaan on hoopistükis ristata suusad Tallinna maratonil vabameestega. Tuleb tempokas treening klassikalises stiilis ja kavas on ikka ka numbriga löpujoon ületada...
Maamees

 
At 12:34, Anonymous Anonüümne said...

"Ma ei teinud viis päeva pärast Tartu maratoni ühtegi trenni ega suusaliigutust. Ja pean ütlema, et väga mõnus oli. Ei olnud seda sundust, et tuled pärast vaimselt niigi väsitavat tööd koju ja pead õhtupimedas kella seitsme ajal veel välja pooleteiseks-kaheks tunniks rassima suunduma."

Mingi sõltuvushaige jutt. Trenni minnakse nautima ja head enesetunnet saama. Miks üks vanamees võtab treeningut sunnina ja nii seda ka teeb? MILLEKS?
Võiks spetsialisti poole pöörduda, vahest saab abi. (Mitte vendade ega hullude poole, ikka tohtrimanu)

 
At 12:35, Blogger Ain Veemees said...

Priit, miks võistelda treeningul? Häid sõite saab teha ikka seltskonnas. Huvitavam nii endal, kui ka teistel. Pärast tuleb keegi suvaline ja annab mingid ulme numbrid ja siis.... mis siis sellega teha...midagi..
Terv Ain

 
At 12:41, Anonymous Anonüümne said...

"nood TMi määrded toimivad siiamaani hästi. Suurepärane töö Suusavendadelt!"

Selle näite alusel võib väita vaid üht: ei olnud suurepärane töö, Suusavendadelt.

 
At 12:42, Anonymous Anonüümne said...

Kahju, et Priit ei naudi suusatamist ega võistlemist. Selle ta tuimalt ja üksluiselt ainult omanimelisel rajal ka nühib.
Oleks siis teeniks selle pealt veel krõbisevat.
Ja Dendros ei taha võistelda ka temaga keegi.

 
At 12:53, Anonymous Anonüümne said...

Priit, kui territooriumi haldaja on oma territooriumi kasutamiseks kehtestanud teatavad nõuded (ja seda on ka hinnakiri), siis ei ole vaja jalalt-jalale karata, et mina teen ilma rahata. Normaalne inimene jälgib kehtestatud kokkuleppeid.

ain

 
At 12:53, Blogger Priit Pullerits said...

Ei, 11:46, see võistlus ei lõpe enne, kui lumi läinud. Ja pankrotti ma ei karda.

Ja ma ju ütlesin, et dr Holden pakub vaid vett ja leiba ja mõnele mitte sedagi, tehes vahet näo järgi - oma sõpradele pakub aga teie raha eest, lp osaleajd, õlut ja praadi.

Side taastatud!

 
At 12:58, Anonymous Anonüümne said...

mul tuleb lapsepõlv meelde, kus liivakastis vaidlesime nelja-aastastena, kas punased püksid on plikade värv või ei ole.

 
At 14:39, Anonymous Anonüümne said...

huvitav,kas vanuse koef.ka hr.Pulleritsu võistlusel on.Tegin see neli ringi 1.13 ja kiiremini vist ei jõua,aga kahjuks selle ajaga pole õlalepatsutust loota.
Arvo

 
At 15:15, Anonymous Anonüümne said...

Priit on nagu Kiir,keda kõik teavad,aga temaga mängida ei taha keegi.

 
At 15:20, Anonymous Karvajalg said...

http://gfx.dagbladet.no/labrador/197/197105/19710532/jpg/active/978x.jpg

 
At 15:57, Anonymous Anonüümne said...

Munadega naine (munaga) ...

 
At 16:35, Anonymous Anonüümne said...

Priit, ühe võistlejaga võistlusel ei ole sa esimene vaid viimane.

 
At 17:07, Anonymous Anonüümne said...

Tõsi ta on, et Priit Pullerits on ka praegusel hetkel viimane - nimelt ei vasta Arvo ja Maamees võistluse tingimusele, et tulemus peab olema kirja pandud nimeliselt.
Arvosid on ju palju.
Samuti, kuigi me enamus ilmselt teame, kes see Maamees on, ei piisa isiku tuvastamiseks sellest, et postituse alla see väljend kirjutada.

 
At 17:25, Anonymous Anonüümne said...

53:11 lippas nagu loom, panin ilma pidamiseta. Mis siis auhinnaks on, kas on mõtet homme minna veel kiiremini sõitma, kus jooksev edetabel, tulemused pavad ju tabelis olema, no on bardakk.

A.

 
At 17:27, Anonymous Suusk & Kepp Advokaadibüroo said...

Pullerits ei ole võistlusjuhendis kirja pannud, et võistlus toimub osalejate endi vastutusel. Seetõttu langeb intsidentide, tervisekahjustuste, inventaripurunemiste jm kahju kandmine korraldaja - Priit Pulleritsu kaela. Korraldaja on andnud ka soovituse laskuda rangelt jäljes, mis ei tarvitse olla kõige ohutum. Samuti ei ole korraldaja läbi viinud instruktaaži, aga rada ohutuspiiretega tähistanud.

 
At 17:28, Anonymous Anonüümne said...

Võistluse puhul on alati oluline info, hetkel seda pole, kui sa ei sa ise korraldamisega hakkama, siis võta Holden abiks, sinu võistlus käib juba mitmendat päeva, kuid jooksvat edetabelit ikka veel ei ole.

 
At 17:28, Anonymous Anonüümne said...

Üritasin, sõitsin pool ringi, murdsin suusa. Kuhu ma pean pöörduma?

 
At 18:19, Blogger Priit Pullerits said...

Karvajalg, pagan, ei pane siia õuduspilte!

16:35 - jah, kah õige!

17:07 - õige jutt. Tänan, et teie sedaräägite, sest kui räägiks mina, tuleks kohe n+300 argumenti, miks see loogiline jutt kusagile ei kõlba.

A., 17:25 - vt 17:07!

Kui juristid platsis (17:27), siis on asi hull - nad kohe oskavad teiste lõbu ära rikkuda, mõeldes ainult sellele, kellele aga väänata saaks.

Ja jooksev edetabel, 17:28:

1. Priit Pullerits 1:03.50
2. Priit Pullerits 1:06.05
Arvo +13.00

 
At 18:24, Anonymous Anonüümne said...

Parandus jooksvasse edetabelisse:
1. Priit Pullerits 1.03.50

1.06.05 aeg ei sobi, sest on sõidetud eelmisel päeval. Võistlus läks käima pühapäevast. Arvo on anonüümne.

 
At 18:35, Anonymous Anonüümne said...

No see on ikka suur nali, võistlus käib juba ei tea mitmendat päeva ja tuleb välja, et kogu edetabel koosneb lausa ühest tulemusest. Kas see üks ja ainus tulemus on viimane koht või esimene koht, pigem viimane?

 
At 18:54, Anonymous Anonüümne said...

Klaariks siin paar asja kohe ära, muidu samasugune jutt nagu dopingust tippspordis - kõik panevad, aga mina mitte.

PP - blogimine on kohustus
Dr. Holden - korraldatud võistulsed on raha teenimiseks

PP - tudengite tööd, intervjuu jne. see ju kõik vabandus enda aja planeerimise oskamatuse kohta. Kas võiks oletada, et USA riigipeal enne valimis võiks olla väga kiire ja palju toimetusi? Äkki isegi rohkem toimetusi kui PP-l pühapäeviti? Obama leidis ka vahetult enne valimisi aega igapäev treenida üle 1h.

 
At 19:11, Anonymous Haige ühiskonna alandlik kodanik said...

Nähtub järjekordselt, et vahet pole, kes sa oled, ole sa Priit Ailt või Priit Pullerits, kui midagi teed mis inimeste nägemis- ja kuulmisulatusse jõuab, tappa saad ikka, alati ja hoogsalt.
Väga haigele tasemele on meie ühiskond "arenenud"...

 
At 19:20, Anonymous Jurist-florist said...

17.07 - Sport, nagu teada, on kultuuri üks vorm, nimelt kehakultuur. Kultuuriilmingute juures on tavapärane, et teose autor - antud juhul kehakultuuriteose autor - ei esine tingimata enda nime all, vaid pseudonüümi all või lausa anonüümselt. Seetõttu on kummastav hr/pr 17.07-e seisukoht, et pseudonüümsed isikud edetabelisse ei kuulu, rääkimata anonüümikutest. Kes mind ei usu, peab lugema vabariigi autoriõiguse seadust - seal on teose autori õigus autorinimele ilusti üles täheldatud.

 
At 19:24, Anonymous Anonüümne said...

Meeste maailmas oleks töötav üleskutse umbes selline:

" Reedel kärbime veidi (palga)tööaega; laseme algusega 15.00 ühisstardist kaks Kekkost. Saun ja igale mehele kaks potti õlut minu poolt, spordijutud ja sakusment tuleb ise kaasa haarata! Osalevad blogi aktiivsed lugejad, kelle vähemalt 2 kommentaari olen viimase aasta jooksul kustutanud. Näeme reedel! "
Priit Pullerits

P.S. Kellel on Tartust küüti tarvis, andke teada! Blond Pacific on kuumaks aetud ja küll selge grupijuhi leiame;)))

 
At 20:09, Anonymous Anonüümne said...

Austatud 19:20.
Tegu ei ole minu seisukohaga. Väljavõte "reeglitest": "pangu siin blogi kommentaaride osas oma tulemus nimeliselt kirja (anonüümsete resultaatidega ei ole midagi peale hakata – või on keegi näinud võistlusprotokolle, kus on kirjas mingid anonüümikud?)". Reeglite autoriks Priit Pullerits, Priit Pulleritsu 19km korrespondentssuusatamise Eesti esivõistluse peakorraldaja ja ülivõimas liider.

Ka anonüümse kommenteerija definitsioonis lähtume peoperemehe varasemalt väljendatud seisukohtadest.

Kui austatud floristil on soov oma teosega korrespondetssuusatamise võistlusel ilma teha, peaks ta seda tegema tuvastava isikuna, sest sellised on mängureeglid.

 
At 21:00, Anonymous Anonüümne said...

laupäeval, sel väga ilusal talvepäeval, sõideti võidu Hiiumaal, Tahkunas. ca 28 km. Merd nägi ka :) lausa 4 korda. Pikkor oli protokollis kahe hiidlase (Remmelgad) vahel. Järgmine aasta samal ajal jälle.

 
At 21:35, Anonymous Anonüümne said...

Kas Priit Pullerits on ka päris elus selline või ta käib siin ainult kino tegemas? Hea, et Tartus ei ela, äkki on nakkav.

 
At 21:51, Blogger Priit Pullerits said...

Alustame tagant.

21:35 - ärge ajage järeldustele hüpates kommenteetorite juttu minu jutuga segamini!

19:24 - teile kuulub päeva parima ja naljakaima kommentaari mittemateriaalne preemia. 20:09 peab leppima teise kohaga.

Jurist-florist on end selgelt kooma pingutanud. Kutsuge talle gastroenteroloog-traumatoloog-uroloog.

19:11 - tjah, nii see on; kurb, ent tõsi - mida sa ka ei tee, olgu või teiste hüvanguks ja tasuta, erinevalt dr Holdenist, näiteks, ikka saad kaigast.

18:54 - ei ole kohustus. On töötava inimese vaba tahe. Aga võrrelda mind Obamaga - no sellega läksite küll ikka liiale. Peaks teid vist kustutama. Ma treenin ikka üle tunni!

18:35 - asi on selles, et keegi ei ole küündinud minu aja löömiseni. Ega siis keegi ei julge oma nime all tunnistada, et pongestasin, aga näe, jäin kaheksa minutiga alla. Täna õhtulgi oli dendros paar meest pingutamas, aga jäid kõik mulle uisutehnika kasutamisega vahele!

18:24 - väga õige; terane tähelepanek. Jääb nii, nagu märgite!

 
At 22:10, Blogger Sass said...

19.24, väga hea idee, sa orgunni see võistlus ära. Ma usun et sellest võiks alguse saada midagi tõeliselt suurt ja traditsionaalset. Tegelikult on sellises võistluses ju kõik mida enamus meist vajab. Kuna tegemist on tõeliste meeste võistlusega, siis oleks selle võistluse jaoks sobinud kõige paremini muidugi 23 veebruar. Noorematele selgituseks, et nõukogude ühiskonnas oli ka mees inimene ja oli olemas meestepäev alias nõukogude armee aastapäev.

 
At 22:19, Blogger suusaunt said...

varem või hiljem oleks ikka suunata oma pilk oma nina eest loe:ovaalilt kaugemale keerata ja jätta kõrvale skeptitsism Worldloppeti maratonide ees. ja ära hakka seletama jutte rahast või asjadest, Ameerikas saad käia ja auguga Fischereid osta, kui tahtmist saad Vasal, Marcial või Birkel ka käia. Usu, seal on elamusi. Või pead kõiki, kes käivad lollideks?

 
At 23:14, Blogger Priit Pullerits said...

Ei pea lollideks, 22:19, kust te seda võtate? Vaadake, asi ongi selles, et kui ma hakkaks neil Birkedel ja Marciadel käima, siis jääks küll Ameerikas käimata. Ja tõesti, mind ei motiveeri mingite vällaritega koos võistlemine. No näete, Tamsalus ei käinud väga võistlemas, aga oli see siis lahe, et nautisid ümbrust jne? Ei olnud lahe, ei olnud seal isegi sellise tempo juures midagi nautida. Ikka oli nina rajas kinni. Aga teie käige ja kirjutage mulle oma kogemustest, ma usun, et on palju neid, kes neist luged tahaksid! Räägin tõsiselt. Mul ongi välja pakkuda tänavuse Vasa reportaaži koht - ja selle eest, muide, maksan tasu ka. Nüüd muidugi järgneb hommikuks sada kümme põhjendust, miks see ettepanek on loll ja nii edasi, aga ettepanek on tõesti tõsine. Niisis, kes lähevad Vasale: tehke sellest reportaaž (aitan kaasa, toimetan) kuni 5000 tähemärki ja maksan honorari ka, ausõna! Avaldamiskoht on ka auditooriumirikkam kui siin. See ei ole nali. See on tõsine jutt.

 
At 07:45, Anonymous Anonüümne said...

11:47
Ei tea, kas tegu on muidu meeldiva inimesega?

Siiamaani on väljaütlemiste (õigekiri) ja tegudega (TM2012 uisutamine, 2012. Tamsalu maratonil "piraadi" panemine (tõusudel ilma numbrita rahva vahel mööda surumine)) jäänud vastupidine mulje.

 
At 07:46, Anonymous Anonüümne said...

Priit Ailtist siis jutt.
07:45

 
At 08:23, Anonymous Anonüümne said...

Priit 23:14 -
"...Ja tõesti, mind ei motiveeri mingite vällaritega koos võistlemine... "

Me saame aru, et sind huvitavad AINULT need võistlused (ja ainult Eestis), kus sa oled kas esikolmikus või vähemalt esimese 10% sees. Kahjuks see ei ole taseme näitaja.
Kui on vaja rinda pista tundmatutega, siis on asi juba keerulisem.
Eestis on iga võistluse esiots enam-vähem teada, ümberpaiknemine konkreetsetel kohtadel on hetke vormi küsimus.
Maailma tasemel maratonil või UCI Golden Bike (Worldloppeti vaste rattamaailmas) näidatakse tegelikku amatööride taset.

Mine proovi ja siis ...

P.S. Ise olen näinud ja proovinud. Häbi peeglisse vaadata.

 
At 08:56, Blogger Priit Pullerits said...

...jätkuks 23:14-le - teen täna hommikul meilikasti lahti ja mis ma näen - kaks pakkumist, et mehed on valmis Vasalt reportaaži tegema! Need tegid kohe südame soojaks. Rõõm tõdeda, et anonüümsete parastajate jms kõrval on ka tõsiseid ja konstruktiivseid ja hakkajaid mehi. Minu lugupidamine nende vastu!

 
At 10:36, Anonymous Anonüümne said...

Ma kyll ei ole Priit Ailt ega keegi ta lähedastest (olen v6istlustel teda näinud), aga avaldan arvamust ikkagi.
Leian, et see blogi on vale koht, kus tema kohta selliseid asju arutada. Kui seda yldse internetis teha, v6iks ju nimeliselt kommenteerida tema enda blogis, mitte kuskil v66ras kommentaariumis anonyymselt hypata.

 
At 11:33, Blogger Priit Pullerits said...

Täiesti nõus, 10:36. Paraku näitab see kõik selgelt, kuhu osad inimesed on anonüümsuse kattevarjus ja häid kombeid minetades jõudnud. Minu arust räägib teiste seesugune arvustamine, millele te viitate, rohkem nende arvustajate kui arvustatavate kohta. Ja ei räägi head.

 
At 11:37, Anonymous Anonüümne said...

Blogi administraator eemaldas selle kommentaari.

 
At 12:04, Anonymous Anonüümne said...

See on nagu Newtoni kolmas seadus: igal mõjul on samaväärne vastasmõju. Ehk rahvapärasemalt: nagu koer külale, nii küla koerale.

 
At 02:35, Blogger oakleyses said...

tiffany and co, christian louboutin outlet, longchamp, oakley sunglasses, michael kors outlet, michael kors outlet, replica watches, nike air max, michael kors outlet, louis vuitton, michael kors outlet, prada outlet, cheap oakley sunglasses, oakley sunglasses, gucci outlet, prada handbags, michael kors, polo ralph lauren outlet, kate spade outlet, ugg boots, ray ban sunglasses, ugg boots, jordan shoes, ugg boots, nike outlet, burberry outlet online, longchamp outlet, ray ban sunglasses, oakley sunglasses, louis vuitton outlet, michael kors outlet, louis vuitton, tory burch outlet, ugg boots, louis vuitton, louboutin, nike air max, louboutin outlet, chanel handbags, longchamp outlet, louboutin shoes, burberry, tiffany jewelry, nike free, uggs on sale, oakley sunglasses, replica watches

 
At 02:38, Blogger oakleyses said...

new balance pas cher, sac longchamp, hogan, true religion jeans, kate spade handbags, nike air max, air max, north face, ray ban pas cher, air jordan pas cher, true religion outlet, nike air max, ralph lauren pas cher, north face, louboutin pas cher, coach purses, sac guess, lululemon, coach outlet, timberland, nike roshe, longchamp pas cher, michael kors, burberry, air force, true religion jeans, lacoste pas cher, tn pas cher, nike air max, abercrombie and fitch, true religion jeans, hermes, vanessa bruno, michael kors, nike free run uk, michael kors, ray ban uk, ralph lauren uk, coach factory outlet, nike blazer, mulberry, michael kors, coach outlet, converse pas cher, nike free, vans pas cher, oakley pas cher, nike roshe run, hollister, hollister pas cher

 
At 02:55, Blogger oakleyses said...

louis vuitton, converse, canada goose outlet, michael kors outlet, michael kors handbags, pandora jewelry, moncler, hollister, ray ban, sac louis vuitton pas cher, moncler, lancel, ugg boots uk, bottes ugg, doke gabbana outlet, moncler, coach outlet, montre pas cher, louis vuitton, moncler outlet, canada goose, louis vuitton, moncler, michael kors outlet online, doudoune canada goose, thomas sabo, moncler, karen millen, juicy couture outlet, toms shoes, wedding dresses, converse outlet, canada goose, moncler, vans, marc jacobs, links of london, hollister, pandora jewelry, moncler, canada goose uk, ugg,uggs,uggs canada, nike air max, swarovski, canada goose, pandora charms, ugg,ugg australia,ugg italia, swarovski crystal, supra shoes, canada goose, pandora charms, barbour jackets

 

Postita kommentaar

<< Esileht