teisipäev, veebruar 19, 2013

Pullerits: Kas Jaak Mae räägib lõpuks kõik ausalt ära?

Küsimus laiale ringile: kelle pildid ilmusid Eesti ajakirjanduses seoses Tartu maratoniga nii päev enne kui päev pärast Tartu maratoni?

Lihtne küsimus ju tegelikult, eks ole. Minu pilt ilmus laupäevase Postimehe spordirubriigis ja Jaak Mae pilt Arteri maratoniküljel ning esmaspäeval ilmus nii Mae kui minu pilt Tartu Postimehe maratonikülgedel.

Kes vähegi elu tunneb, see teab, et niisugused kokkusattumised ei juhtu juhuslikult. Siin peab olema mingi suurem, laiem ja sügavam tähendus. Loodetavasti saavadki need müstilised niidiotsad esmalt lahti ja seejärel kokku sõlmitud täna, teisipäeval kell 19.45 Tartus Vilde tervisekohvikus.

Nagu juba eelmisel nädalal teada andsin, tuleb Mae sinna rääkima loengusarja «Treenime mõistusega» raames. Kuid nagu vähegi tõsised spordisõbrad mäletavad, siis mullu lahvatas suur skandaal pärast seda, kui Mae andis ERRi spordiportaalile intervjuu, kus selgitas muude asjade seas seda, miks ta mind Otepää MK-etapile nn tähtede võidusõidule ei kutsunud. Vastasin sellele oma blogis kirjatükiga «Miks Jaak Mae mulle avalikult kallale tungis?».

Aga palju teravaid küsimusi on jätkuvalt õhus, ja ega toogi juhtum on lõpuni selgeks rääkimata. Näiteks, kui suur roll minu mittekutsumises oli koondise endise peatreeneri, Eesti suusatamise halli kardinali Mati Alaveri survel, oli see siis otseütlev või mõistaandev? Mis rolli mängis see, et ajakirjandus tundis teravat huvi – ja ega minagi seda teemat maha maganud –, miks kadusid Otepää MK-etapi korraldajate eesotsast Alar Arukuusk ja Tiit Pekk ning mis asjaoludel tuli Arukuuse asemele Mae?

Loomulikult ei ole küsimusi ainult mul, vaid küsimusi on ka Mael mulle. Näiteks, miks ajakirjandus kajastab asju nii, nagu ta kajastab? Kas see on õiglane? Kelle huve ajakirjandus teenib? Kes on lugenud mu reportaaži Tartu teatemaratonilt ja mäletab loo pealkirja, see võib õigustatult küsida, miks ma väidan, et Jaak Mae sai alistatud, kui a) mina teda ei võitnud ja b) Mae sõitis hoopis mul eest ära. Või kes on lugenud ka Tartu maratoniks ettevalmistavat lugu, võib pärida, miks oli loo juhtlõigus Mae nimi, kuigi järgnevalt ei esinenud ta tekstis enam kordagi.

Aga täna saab neile küsimustele vastuse. Ja vastuse saab ka paljudele teistele küsimustele, sest saan aru, et nii nagu mul on tagataskus palju küsimusi Maele, on küsimusi mulle hulganisti tagataskus ka Mael.

Valged kindad võetakse käest, see on selge. Täna ei ole karta mingit ebasiirast ega nurgatagust ümarat juttu. Asjad tuleb lahti harutada ja selgeks rääkida.

Aga millised on need küsimused, mida teie tahaksite Maele esitada? Teeme koos ühe intrigeeriva spordiõhtu!
******
A Hummer on Hell's Revenge Jeep Trail, Sand Flats Recreation Area, Moab, Utah. 19. aprill 2012. Pildistanud Priit Pullerits. (Suuremalt vaatamiseks klikkida pildile.)

Foto 1: Jaak Mae Tartu maratoni stardi ootel. Foto autor: Aldo Luud, Õhtuleht/Scanpix
Foto 2: Leongusarja "Treenime mõistusega" plakat. Edastaja: Vahur Teppan
Foto 3: Jaak Mae lähenemas Tartu maratoni lõpujoonele. Foto autor: Kristjan Teedema, Postimees/Scanpix

62 Kommentaarid:

At 09:53, Anonymous Anonüümne said...

Kaldun arvama, et need asjad jäävadki lahti rääkimata. Siin sissekannetes käib küll vägev sõnamäng, kuid reaalselt siiski neid asju välja ei tule. Olgu siis põhjuseks kellegi surve, ebamugavus, soov häid suhteid säilitada või miski muu. Iseenesest oleks ju tore, kui kõik päevavalgele tuleks, aga kui mõelda, et see pole senimaani õnnestunud, siis puudub usk ka tänasesse õhtusse. Sellegipoolest soovin PP-le teravust, julgust ja visadust minna lõpuni ja veel kaugemale. Kas kogu asi ka kusagile salvestatakse ja hiljem nähtavale tuuakse? Eelmise intrigeeriva õhtu salvestust tahaks ka näha.

 
At 10:07, Anonymous Anonüümne said...

Võtmeküsimus: millal su sõber Kiudma suu avab. Suusakoondise keemia ei ole kellegi delikaatne info, vaid süsteem. Millal me sellest kuulda saame?

 
At 10:14, Anonymous kalle said...

Priit - intriig on põnev, kuid ehk laseme Jaagul põhiosas jääda ikka loenguteema raamidesse? Temasuguseid suusamehi ei kasva Eestisse mitte iga päev - tasub kuulata ja õppida ka harrastajatel. Aga küsimuste osas - loomulikult küsime!

 
At 10:14, Anonymous Anonüümne said...

Rahvast mahub Vildesse vähe ja reeglina jääb kogu teema sinna seinte vahele. Lindistage või kandke üle, see pole keeruline.
Selge on ka see, et sealt midagi põrutavat ei tule, selleks pole lihtsalt survet ja vajadust vana suppi soojendada.

 
At 10:21, Anonymous Anonüümne said...

vana suppi soojendada ---
Armstrongi supp pärines 2005. aastast, kuid läks alles nüüd tõeliselt kuumaks.
Veerpalu supi aeg veel tuleb.

 
At 10:26, Anonymous Anonüümne said...

Kiudma on peenelt pääsenud. Talle pole isegi ebameeldivaid küsimusi esitatud.
Samas, mitte keegi pole sellise pressingu all, et oleks kasulik ja tark rääkida, see oleks hukatuslik.
Ratturid avasid suu peale pikki aastaid ja pidevat väga tugevat pressingut. Meil on selline pressing null. Ei saada hammast üldse taha.

 
At 10:31, Anonymous Anonüümne said...

Oot-oot, mulle jäi selle megaduelli postitusest arusaam, et Jaak Mae tömbab Priidu liistule ja hakkab talle ebamugavaid kysimusi esitama.

Ta vöiks näiteks kysida, ebamugavaid kysimusi Veerpalu skandaali ebaadekvaatse meediakajastuse kohta selle peasyydlaselt.

 
At 10:33, Anonymous Anonüümne said...

Nagu siit blogist läbivalt näha on olnud, jätab Priit ebameeldivatele küsimustele lihtsalt vastamata. Priit, millal Teie kõik ausalt ära räägite?

 
At 10:40, Anonymous Anonüümne said...

Kes oli koputaja(kits)? Kuidas saite infot? Miks info just siia blogisse jõudis? Kes seda kõike suunas?

 
At 10:49, Anonymous Anonüümne said...

Kus on point? Loengu teema on "Elu pärast tippsporti". Kas selline siis ongi elu pärast tippsporti, kus sinu kallal ainult kaagutatakse?
Teet

 
At 10:57, Anonymous Anonüümne said...

Hm, plaani oli varem töölt ära minna, trennis käia, Mae loengut kuulama minna. Nüüd tuleb mingi sõda PP-Mae hoopis. Seda nagu küll kuulata ei taha, üks koht vabanes Vildes just :)

 
At 11:05, Blogger Priit Pullerits said...

Ärge kiirustage, 10:57! Ja kõigile: Jaak Mae räägib teile oma jutu ära, ses osas ei ole mingeid muutusi. Küsimuste ja vastuste osa on vaid lisandus tema ettekandele ehk tänase õhtu teine voor, ja kes ei soovi ses voorus osaleda, saab ju alati pärast Mae ettekannet lahkuda.

Aga ausalt? Ausalt arvan, et te lihtsalt ärplete, et minu suunas anonüümselt äsada, et kui PP platsis, siis teie ei tule. Arvan, et teil polnud plaanis algusest peale tulla, lihtsalt kasutasite juhust, et nurgataguse kiviloopijana taas mõned kvid minu suunas lendu lasta. Vaadake endasse, miks te olete selline!

 
At 11:13, Anonymous Voldemar Knapp, vana sepp said...

Jaak Mae räägib ausat juttu.
Priit Pullerits nõuab tõde ja õiglust taga.
President kannustab elama väärikalt.

Postimehe Arvamus-rubriik aga kustutab kommentaare. Häbi ja piinlik. Siis küsitakse silmad suured miks eesti rahvas siit üle mere põgeneb? Aga kaua sa ikka endale valetad?

 
At 11:21, Anonymous Anonüümne said...

Postimehe kommentaare ei loe juba ammu. Nii kasutajavaenulik on nende kujundus ja ülesehitus. Käi nagu kerjus ja palu muudkui "veel 10 kommentaari". Lisaks kõigele kustutatakse neid valikuliselt ning valimatult lendavad nad kõik kolme kuu pärast prügikasti.

 
At 11:26, Anonymous Anonüümne said...

10.57, uuesti:

Mul oli tõsine plaan tulla, varem tööle, varem ära, varem trenni. Kui sõda jääb lõppu, siis võibolla mõtlen veel ümber. Tänan kommenteerimast. (Ja mul pole PP vastu midagi, mingeid kive ei loobi).

 
At 11:28, Anonymous Anonüümne said...

Serviilne Pullerits, ila tilkumas, vanale dopparile meelitavaid küsimusi esitamas..
Seda peab nägema 8))))))

 
At 11:30, Anonymous Kelmiküla Jaagup said...

Ta vöiks näiteks kysida, ebamugavaid kysimusi Veerpalu skandaali ebaadekvaatse meediakajastuse kohta selle peasyydlaselt.
------------------------

mis sellel meediakajastusel siis viga oli? Juhin tähelepanu et mitte meedia, vaid Veerpalu sõi dopingut

 
At 11:36, Anonymous Anonüümne said...

Mitte Veerpalu sõi dopingut, vaid Veerpalu dopinguproov oli positiivne. Samas on esitatud tõsiseid kahtlusi selle dopingutesti metoodika osas.

 
At 11:44, Anonymous Anonüümne said...

Blogiperemees on ise Kiudmaga sõbraks saanud. Maratonil mootor nii võimas, et .. ainult skelett ei pea vastu.

 
At 11:53, Blogger Priit Pullerits said...

Jah, skelett tõesti ei pea vastu, 11:44. Ja mis imelik: eile õhtul jäid jalalihased ka valusaks ja kangeks. Seda pole pärast suusamaratone veel juhtunud. Milles põhjus? 1. Tegin pärast kolme-nelja nädala tagust haigestumist vähe klassikatrenne, kus oleks tõusud sees olnud, nüüd mõjus jalgade liigutamine tõusudel ilmselt koormavalt. 2. Terve eilse päeva veetsin istudes, alates kella kaheksast kuni kella pool kaheksani, nii pikaks läks päev. 3. Küllap ka vanadus. Eile panin õhtul kompressioonsukad jalga, aga ilmselt jäin nendega hiljaks. Kohe oleks pidanud seda tegema. Kuid pühapäeva õhtul polnud jalgadel miskit viga ja ega esmaspäeva hommikul ka suurt häda olnud. Jah, siis on ikka istuva sundasendi süü...

 
At 11:59, Anonymous Anonüümne said...

Olin maratonil mingi hetk Priidu taga, umbes 17 kilomeetril. Tundsin ära ja mõtlesin sabas hoida. Sõitsime kerget langust. Priit ladus paaristõukeid, mina võtsin uisusamme abiks et järel püsida. Kannatasin pea kilomeetri aga läinud oli mees varsti

 
At 12:01, Anonymous Anonüümne said...

Priit, ära kommenteeri ainult sobivalt valitud kohti. Ootame vastust ka 11:44 esimeses lauses esitatud väitele ja selles sisalduvale vihjele.

 
At 12:14, Anonymous Hans Georg Aschenbach, mees teiselt planeedilt said...

Priit on kõva mees ja mina olen kõva mees. (Jaak Mae ka)
Kelle blogi loed - selle muusikat laulad

 
At 12:36, Anonymous Anonüümne said...

Ausalt ära rääkimine tähendaks seda, kui Mae selgitaks detailselt, kuidas Eesti koondises dopinguga lood on olnud. Kõik muu on tähtsusetu mula.

JAANUS

 
At 12:37, Anonymous Anonüümne said...

Ah jaa, mis kuupäeval on Veerpalu kohtuotsust oodata?

JAANUS

 
At 12:57, Anonymous Anonüümne said...

Jaanuse jutus on point. Kõik muu:
- suusatajate ja PP-nimeliste ajakirjanike (neid on 2) teravad suhted
- Otepää MK-etapi hääbumine
- suusakoondise hääbumine
- suusatamise kadumine teleekraanidelt
on ju ainult AV-dopingusaaga tagajärg.
Kuni selles loos ei ole selgust, ei ole mõtet niisama plõksimise peale aega raisata.

 
At 13:41, Anonymous Anonüümne said...

Otsus peaks tulema hiljemalt 28.02.13
Küsida võiks järgmist. Peale Veerpalu positiivset dopinguproovi ei ole mitte ühtegi Eesti suusatajat verepildi e liig kõrge hemoglobiini tõttu võistlustest eemaldatud. Enne oli see tavaline k.a Mae.

 
At 14:01, Blogger Priit Pullerits said...

Kuulge, mehepojad, kes te siin eelpool kurdate, et teie anonüümsed kommentaarid PM keskkonnast kustutatakse: mul kustutas toimetaja laupäevases lehes ilmunud maratoniloos - mitte mingis anonüümses kommentaaris - terve viimase lõigu. Aga näete, mida ei käi selle üle kaeblemas (mainin seda oma juhtumist siin vaid seetõttu, et mõned otsustasid oma rasket saatust kurta). Eks asjade toimetamine lühiduse või selguse eesmärgil käib ajakirjanduse juurde nagu määre suuskade alla. See lõik oli selline (ilmselt õõnestas õhtu naelsaate vaadatavust!):
Kindel on see, et Eesti laulu esimene poolfinaal jääb täna õhtul vaatamata. Maratonisõitja peab sel ajal püüdma juba uinuda.

 
At 14:03, Anonymous Anonüümne said...

segast peksti isegi Mahtra sõjas.

 
At 14:27, Anonymous Anonüümne said...

Kui keegi on pehmo, siis on see Pullerits. Veerpalu dopingusaaga on lastud kapi alla voolata ja keegi pole olulisi küsimusi küsinud. Alustuseks võiks võtta Armstrongi ja sealt õppida.

 
At 14:30, Anonymous Anonüümne said...

http://img2.custompublish.com/getfile.php/2212154.92.uufbxxsypq/20.jpg
kahjuks on siin 'tippude' seas ka neid kepid õhus laskujaid. Kas see siis siiski ei ole väljakujunenud viisakas tava, hoida kepid paralleelesed maaga?

 
At 15:21, Anonymous Anonüümne said...

11:59 kas pidevalt kasutad TM-l abistavaks edasiliikumiseks uisusamme?
Teet

 
At 15:25, Anonymous Anonüümne said...

11:59 kas pidevalt kasutad TM-l abistavaks edasiliikumiseks uisusamme?

absoluutselt. Kus aga võimalus oli kohe lasin uisku. Kaassõitjad vaatasid küll laitvate nägudega aga keegi ei julgend piuksu teha. Viisakad inimesed

 
At 15:27, Anonymous Anonüümne said...

Loota ja oodata, et midagi selgemaks ja targemaks saate, on lihtsameelselt naiivne. Eesti kiskjalikus ühiskonnas tähendab nn. avalikult musta pesu pesemine sulaselget enesetappu, veel enne kui suu avad, pane juba küüni alla silmus valmis....Aga kas elu on vöi peakski alati olema must vöi valge. Vöi on ta hoopis selline kirjusegune, jumal teab mis värvi. Elus on asju, mis räägitakse löpuni sirgeks, aga on ka selliseid juhtumeid, mis jäävadki lahti seletamatta, aga ikkagi valdav enamus möistab rääkimata loo sisu, tagamaid, vötab selle teadmiseks, vötab öppust, löpuks jätab sinnapaika...
Maamees

 
At 15:41, Anonymous Anonüümne said...

Blogiomanik serveerib intriigi palju madalamal tasemel, mis seisneb tema mingist sõidust väljaviskamises. Soovitaks tal ikka põhiküsimuseni jõuda.

 
At 15:43, Anonymous Anonüümne said...

Kui keegi on TM splittide tabeli valmis saanud, võiks viite üles panna. Thnks!

 
At 15:53, Anonymous Anonüümne said...

Aktuaalseim teema on hetkel veel Tartu Maratonist osavõtt 100%-lise pingutusega.
[Miks kurjategija kõnnib veel vabalt ringi ja viib jututeema mujale?]

Tsitaat blogist: "Minu arust keerati isegi kolmandas stardigrupis gaas koheselt põhja."

Mida vaja teha!? Minna Pulleritsul dr. Ripsi jutule ja teda intervjueerida, tunnistada üles kõik faktid. Intervjuu avaldada Postimehes pealkirja all: "Mina kui vana ..."

Teha avaldus Haigekassale, milles keelduda edasisest hüvitisest terviserikke kordumise puhul omavastutuse eiramise tõttu.

[Kõigi maade puuküürnikud, välja!]

 
At 15:58, Anonymous Anonüümne said...

Priit, sa juba ära ei väsi seda kohvijoomist promomast?

 
At 16:00, Anonymous Anonüümne said...

Estolppeti foorumis on kuldaväärt algatus, mille võiks järgmiseks maratoniks täide viia.

"Hea suusataja meelespea", kus kõik suusatamise ja rajalolemisega seotud nipid ja tarkuseterad tuleks läbi lugeda. Registreerimisvormi täites kinnitab igaüks, et on meelespea läbi lugenud ja sellest aru saanud. Siis ehk ei küsi stardis etterebijad ja rajalõikajad mida nad valesti tegid.

 
At 16:09, Anonymous Anonüümne said...

Vasaloppet 2012 väga karm

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=LohiNobXNs0

 
At 16:23, Anonymous Anonüümne said...

15.45
Suusahulludel on tabel. Kuna ise ei teinud, siis pead otse küsima.

 
At 16:33, Anonymous Anonüümne said...

Lapsik undamine suusaspordi hääbumisest. Rohkem, kui üksikuid tippe on kandepinda ja terveid eluviise tarvis. Vii oma pere ja sõbrad mingi küsitava kohvikukisma kuulamise asemel suusatama ning oled palju enam ära teinud! See dopinguteemaline õhuvõngutamine on ausalt öelda ära tüüdanud. Sai tsirkust, aitab. Järgmise korrani.
Kui TM-il enam 4 tunniga tuhande sisse ei mahu, on edasiminekut märgata;)))

 
At 17:06, Anonymous Anonüümne said...

Kuidagi ei saa kopeerimata jätta kommentaari Päevalehest, vastust väitele, et suusarajale ei sobi alkohol ja seks:
Tartu Maratonil on stardis osalejate tihedus nii suur, et mehed-naised läbisegi ... algul liikumiskiirus ka olematu, nii et soojenduseks esimestel kilomeetritel kulgedes väike seks on lõpptulemusele kindlasti kasuks.

No ja suusahundid, kas teil peale nende kompressioonisukkade on ka kompressioonisukapaelad?

 
At 17:07, Anonymous Anonüümne said...

To 16.09. Vasa on täis tegelasi, kes ei tea midagi elementaarsest viisakusest midagi. Suusakandadel tallumine, tagasi vaatamata rajavahetus, käed-jhalad laiali laskumine, keset laskumisrada vöökotis sorimine ei ole miski haruldus. Aga seda küll, et kisamist ja õiguse tagaajamist ei ole näha. Närvid vist paremas korras. Ja sealsete rahvasportlaste suusatehnika ei ole grammigi parem, kui meil - ikka kepid taevas või näos ning mõnekraadine laskumine võtab jalad nõrgaks. See konkreetne laskumine läheb kurvi taga palju järsemaks ning ilmselt miski kartus selle ees.

 
At 17:26, Anonymous Anonüümne said...

"Blogiomanik serveerib intriigi palju madalamal tasemel, mis seisneb tema mingist sõidust väljaviskamises. Soovitaks tal ikka põhiküsimuseni jõuda."

Praegu pole enam vähimatki kahtlust, et Veerpalu mõistetakse õigeks ja pärast seda pole ajakirjanikel mingit mõtet isegi dopinguteemalisi küsimusi esitada. Vastuseid paraku lihtsalt ei tule. Ja eks siis jäävadki järele sellised lapsikud pseudoteemad nagu miks Pulleritsu mingile võistlusele ei kutsutud.

JAANUS

 
At 18:20, Blogger Priit Pullerits said...

16:09 viidatud Vasaloppeti lahing oli alguses pisut jube vaadata, aga juba poole minuti pärast läks see oma tragikoomilisusega nii naljakaks, et lõpus ei jõudnud naermisest pisaraid ära pühkida. Jah, pole ilus teiste üle naerda, ei ole, aga midagi pole teha - see on ikka paras koomusk, kuidas mehi ja naisi ning noorukeid ja vanureid langeb loogu nagu mõnes nõuka-aja sõjafilmis. Soovitan soojalt!

 
At 18:46, Anonymous Anonüümne said...

http://www.myttajad.eu/analysaator/

 
At 19:08, Blogger Lauri said...

Üks teemaväline küsimus. Kas Priit Pullerits rääkis Tartu Maratoni finisis ka hr. Leonid Kuzminiga, kelle sikeldamistehnoloogiat ta hiljuti siin tutvustas. Igatahes protokollis on täitsa olemas 1182. koht Leonid Kuzmin ..Rootsi, kui ma ei eksi.

 
At 19:17, Anonymous Anonüümne said...

absoluutselt. Kus aga võimalus oli kohe lasin uisku. Kaassõitjad vaatasid küll laitvate nägudega aga keegi ei julgend piuksu teha. Viisakad inimesed

15:25

Vedas sul, et minuga kohakuti ei sattunud, sest kõik kes uisku lasksid, sai korralikult kepiga läbi tümitatud- ei mingit viisakust! Polnud neil enese õigustuseks midagi kosta, aga siin tuleb põhjust otsida vist sellest, et ise kasutan stiili: jõud on taga, ütles karu kui suvel suusatas!

 
At 20:48, Anonymous Reinup said...

Vedas sul, et minuga kohakuti ei sattunud, sest kõik kes uisku lasksid, sai korralikult kepiga läbi tü.............
------------------------------------

Kahju et me kokku ei saanud, ma tegelikult otsisin kellega sarved kokku panna. Lihtsalt oli sel päeval selline agressiivsuse leek hinges põlemas. Sa oled ikka maru enesekindel mees, kuidas sa oma katkiste keppidega edasi oleksid sõitnud?

 
At 22:51, Anonymous Anonüümne said...

Kas PP rääkis lõpuks kõik ausalt ära?

 
At 22:56, Anonymous Anonüümne said...

Üks diletantlik küsimus, ehk keegi mõistab vastata? Kas Fischer CSC on suusk, mida tasub määrida või kuulub see ka nende laudade hulka, mis määret (parakat) vastu ei võta? Tänan juba ette.

A.

 
At 00:09, Anonymous Anonüümne said...

22:56
Vedel kiirmääre või siis mingid pehmemad parakad (punane, kollane) peaks kärama küll. Määrisin poisi suusad rex sinisega, lippasid küll alguses, aga määre ei püsi kaua all lihtsalt. Sikeldamisel tundus, et tuli ka osaliselt suusapõhja koos parakaga maha. Tasub jälgida, et suusapõhja üles ei sulata. Lihtsam siiski osta kiirmääret. Kanna kaasas. Kui kehvasti libisema hakkab, siis tõmbad jälle alla. Enne oleks hea ka suusk uuesti puhtamaks harjata. Ja lippab jälle. Mingite pulbritega ma ei eksperimenteeriks.
Teet

 
At 08:22, Anonymous Anonüümne said...

Kas siis eile õhtul selgus midagi põhjapanevat? Pakun, et ei juhtunud midagi ja õigus oli neil, kes arvasid, et ei hakka oma aega ega raha raiskama. Loodan, et eksin.

 
At 08:29, Anonymous Anonüümne said...

PP ehk seletad mitteteadjatele, miks oleks pidanud Sind mittekutsutud suusasõuidule üldse kutsutama?
Olid mingid lubadused, mida murti, kelle poolt jne?

 
At 08:32, Anonymous Anonüümne said...

Sa oled ikka maru enesekindel mees, kuidas sa oma katkiste keppidega edasi oleksid sõitnud?

Minu pärast ei maksa muretseda, mul olid selle jaoks spetsiaalselt hardox terasest kepid treitud, natu rasked olid, aga kulusid rajal marjaks ära!

 
At 08:38, Anonymous Anonüümne said...

Ei selgunud eile õhtul midagi (nagu ka arvata võis). Jutt selline, et pidevalt kõditatakse uudishimu, aga kui pärast mõtlema hakkad, mida õieti teada said, siis - mitte midagi. Sama kehtib üldse PP osalusega asjade puhul, sh see blogi: püsitakse ainult käesolevas hetkes ning jäävat väärtust vähe.

 
At 08:51, Anonymous Anonüümne said...

See oli juba eile selge. Kui ühte asja niipalju promoma peab, ju siis on sitt asi.

 
At 16:19, Anonymous Anonüümne said...

22:56 - täiesti määritavad!

 
At 02:38, Blogger oakleyses said...

new balance pas cher, sac longchamp, hogan, true religion jeans, kate spade handbags, nike air max, air max, north face, ray ban pas cher, air jordan pas cher, true religion outlet, nike air max, ralph lauren pas cher, north face, louboutin pas cher, coach purses, sac guess, lululemon, coach outlet, timberland, nike roshe, longchamp pas cher, michael kors, burberry, air force, true religion jeans, lacoste pas cher, tn pas cher, nike air max, abercrombie and fitch, true religion jeans, hermes, vanessa bruno, michael kors, nike free run uk, michael kors, ray ban uk, ralph lauren uk, coach factory outlet, nike blazer, mulberry, michael kors, coach outlet, converse pas cher, nike free, vans pas cher, oakley pas cher, nike roshe run, hollister, hollister pas cher

 
At 02:50, Blogger oakleyses said...

bottega veneta, giuseppe zanotti, mac cosmetics, nike air max, north face outlet, longchamp, lululemon, soccer jerseys, mont blanc, new balance, celine handbags, baseball bats, oakley, ralph lauren, babyliss, louboutin, valentino shoes, insanity workout, vans shoes, nike trainers, iphone 6 cases, asics running shoes, reebok shoes, mcm handbags, beats by dre, ferragamo shoes, chi flat iron, hollister, jimmy choo shoes, nike huarache, wedding dresses, nfl jerseys, instyler, p90x workout, ghd, north face outlet, herve leger, abercrombie and fitch, iphone 6s cases, iphone 6s plus cases, iphone cases, hollister, soccer shoes, ipad cases, birkin bag, nike roshe, s5 cases, iphone 6 plus cases, timberland boots, iphone 5s cases

 
At 02:56, Blogger oakleyses said...

louis vuitton, converse, canada goose outlet, michael kors outlet, michael kors handbags, pandora jewelry, moncler, hollister, ray ban, sac louis vuitton pas cher, moncler, lancel, ugg boots uk, bottes ugg, doke gabbana outlet, moncler, coach outlet, montre pas cher, louis vuitton, moncler outlet, canada goose, louis vuitton, moncler, michael kors outlet online, doudoune canada goose, thomas sabo, moncler, karen millen, juicy couture outlet, toms shoes, wedding dresses, converse outlet, canada goose, moncler, vans, marc jacobs, links of london, hollister, pandora jewelry, moncler, canada goose uk, ugg,uggs,uggs canada, nike air max, swarovski, canada goose, pandora charms, ugg,ugg australia,ugg italia, swarovski crystal, supra shoes, canada goose, pandora charms, barbour jackets

 

Postita kommentaar

<< Esileht