teisipäev, jaanuar 22, 2013

Pullerits: Miks ma loobusin dopingusaatest?

Kes nägi eile õhtul pärast «AK» spordisaadet ETV tänase saatepäeva reklaame, küllap kuulis, et Aarne Rannamäe kuulutas «Vabariigi kodanike» dopinguteemalise arutelu stuudiokülalisena välja ka minu, neljast esimesena. Ta helistas mulle ja kutsus saatesse juba reedel. Nii oli mul terve nädalavahetus aega mõelda, kuidas saatele värvi lisada ja teravust juurde keerata.

Eile õhtul sättisin aegsasti ülikonna ja triiksärgi valmis – see uudis põhjendab, miks tasub kanda just ülikonda, mitte käia ringi nagu kaltsakas ehk nagu paljud nüüdsed noored mehed –, et täna hommikul kell kolmveerand kaheksa väljuvale Tartu-Tallinna rongile jõuda. Õhtul voodisse heites mõtlesin veel põhipunktid, mida saates rõhutada, hoolega ja rahulikult läbi.

Öösel kell 3.30 tõusin voodist üles. Ma polnud minutikski sõba silmale saanud. Kurgus pisut kipitas. Tegin hingamisteid mõjutavat teed. Kell 4.06 lülitasin mobiilil hommikuse äratuskella välja.

Haigus, mis hakkas mind ootamatult ründama kohe esmaspäeva hommikul pärast tõusmist – tundsin rindkere ülaosas väikest kihelust, mis tekitas õrna kuiva köha –, sai ööl vastu tänast minust lõpuks võitu. Hommikul kell pool üheksa helistasin Rannamäele ja teatasin kahetsusega, et ei saa saatesse tulla. Kuigi saateteema on huvitav ja paeluv ja poleemiline, ei saa tervisega riskida, eriti veel avalikus transpordis (Tallinna rongiga, tagasi bussiga, lisaks jalgi käigud Tallinnas) ja pika-pika päeva jooksul, kui pole võimalust kuskil pikali visata ega teki alla pugeda. Mul ei meeldi inimesi alt vedada, aga sellistes olukordades, millesse öösel sattusin, tuleb teha karmi käega otsustavad valikud enda huvidest ja heaolust lähtudes – see on kogu asja moraal ehk õppetund. (Kogu tõe huvides olgu lisatud, et keegi mind alusetult n-ö eeleelviimasel tunnil alt ärahüppamises ei süüdistaks, et andsin oma haigusevimmast ning saatesse mittetulemise võimalusest Rannamäele teada juba esmaspäeva hommikul.)

Kust haigusvimm kallale tuli? Naine sai selle töö juures külge, põdes (köhis!) kogu nädalavahetuse ja ilmselt temalt kandus see ka mulle. Eile hommikul tegin nn dessandi apteeki, kus lasin proviisoril konsulteerida, mida tegema peaksin – jõin eriteesid, neelasin nina-kurgu piirkonda profülaktiliselt puhastavaid tablette, võtsin C-vitamiini lisaks. Ega hullemaks küll läinud. Püsisin töövõimekas, suutsin isegi Leonid Kuzmini doktoritöö (vt eelmine sissekanne) keerulisi valemeid ja skeeme uurida.

Aga öösel, kui inimene on kõige kaitsetumas ja passiivsemas seisus, otsustas haigus rünnata. Eks püsisingi üleval ja pidasin võitlust. Hommikul tegin teise nn dessandi apteeki ja hankisin sealt raske võistluse järgse ja haigushoo pealetungi tõrjumiseks mõeldud kuulsa agressiivse tabletikokteili komponendid. Sain selle kokteili retsepti aastaid tagasi treener Kalmer Trammilt lubadusega, et seda ei levita. Olen sõna pidanud. Näis, kuidas see kokteil nüüd toimib.

Fakt on see, et igasuguse suusatamisega tuleb mitmeks päevaks paus teha ja kodus püsida. Ei tea, mis pikkade treeningutega kogutud vormist niiviisi üldse järele jääb. Praeguse seisuga paistab, et ka Tamsalu-Neeruti maraton võib toimuda minuta. Kuna sõidaksin seal nagunii klassikat – kui üldse saab –, siis ega konkurentidele sest suurt vahet nagunii oleks.
******
 Klondike Bluffs & Jaanus Laidvee, Arches National Park, Utah. 18. aprill 2012. Pildistanud Priit Pullerits. (Suuremalt vaatamiseks kikkida piltidele.)

Foto 1: Aarne Rannamäe teleekraanil. Foto autor: Karin Kaljuläte, Maaleht/Scanpix
Foto 2: "Aktuaalse kaamera" meeskond valmistub saateks ligi kolm ja  pool aastat tagasi. Vasakult Aarne Rannamäe, Kristo Elias ja Monika Tamla. Foto autor: Elmo Riig, Sakala/Scanpix
Foto 3: Mulluse Tamsalu-Neeruti maratoni start. Foto autor: Arvet Mägi, Virumaa Teataja / Scanpix

82 Kommentaarid:

At 12:27, Anonymous Anonüümne said...

Lisaks avalikule transpordile on ka muid võimalusi Tallinna jõudmiseks.

 
At 12:34, Anonymous Anonüümne said...

Klondike Bluff ja Lati pats -- kui Sul dopinguteema kohta midagi orginaalset (teravust ja värvikust on vist palju loota??) öelda oleks olnud, siis oleksid need "põhipunktid" siinsamas välja käinud.
Lipsustet ja valges särgis Klondike Bluffe kas ERR nii väga vajabki??

 
At 12:38, Blogger Priit Pullerits said...

...kaks eelmist - kas te tõesti saate naudingu ja rahulduse oma kurjuse ja õeluse ja parastamiskihu avalikust demonstreerimisest? Imelikud inimesed...

 
At 12:51, Blogger dr Holden said...

Autor on selle kommentaari eemaldanud.

 
At 12:54, Blogger Priit Pullerits said...

...ei leia, sest paralleel on vägivaldne. Esiteks oli mu koormus 12,75 tundi, teiseks ei käinud ma tol nädalal tööl, kolmandaks oli eelmine nädal väga tagasihoidlik - 3 trenni, kokku 3:48.20 ja 55,8 km.

 
At 13:02, Blogger dr Holden said...

Autor on selle kommentaari eemaldanud.

 
At 13:05, Anonymous Anonüümne said...

ujula on suusahooajal absoluutselt kindel variant endale mingi pisik külge saada.

 
At 13:05, Anonymous Anonüümne said...

Priit, kas jääaugus talisuplusele pole mõelnud?
Pool elu olime kolm neli korda aastas naisega haiged, viirused, palavik, nagu ikka tavaliselt. Treeningutesse tekkisid augud ja vahel oli päris raske peale haigust uuesti liigutama hakata.
Nüüd oleme kolm aastat talisuplusega tegelenud, kolm neli korda nädalas ja apteeki enam asja pole, lisaks selle on ka muud kaebused ära kadunud.
Ja nüüd ei suuda aru saada, miks küll varem selle peale ei tulnud, muutus ja saadav emotsioon on võimas.
Pealegi on see teaduslikult tõestatud, miks jääaugus käijaid haigused maha ei murra.
Tartus on kaks kohta, kus hoitakse jääauke lahti.

 
At 13:11, Blogger dr Holden said...

Autor on selle kommentaari eemaldanud.

 
At 13:14, Anonymous Anonüümne said...

ujula niisked ja soojad tingimused on viiruste levikuks siiski kordades soodsamad kui Viru maratoni külm õhk.

 
At 13:28, Anonymous Anonüümne said...

// Pealegi on see teaduslikult tõestatud, miks jääaugus käijaid haigused maha ei murra. //

Prooflink-i paluks, 13:05.
Ehk siis kus, kelle poolt ja mida on tõestatud? (Kui jääauku ronimine on kindel kaitse haiguste vastu, miks siis rahvas massiliselt ei käi?) Aitab müütidest! 8)

 
At 13:33, Anonymous Anonüümne said...

Õigus, Holden, ujula kohta esitatakse siin täiesti fantastilisi väiteid. Meie ujulad (Nõmmel, kuuldavasti ka Kalevis jm) on VÄGA kõrge klooritasemega. Ime kui seal ise ellu jääd, rääkimata siis pisikuist.
Rohkem faktipõhisust väidetesse, seltsimehed!

 
At 13:41, Anonymous Anonüümne said...

Tuleb viina juua.

Rahvas käib jääaugus küll, ainult pussud ei käi. Saun, jääauk, viin ja tõrv on vanad soomeugri ravi ja preventsioonimeetodid.
Tänapäeval muututakse lihtsalt mugavaks ja pehmeks, kus mõned juba 0 kraadi juures suusatamiseks ennast salli mässivad nii, et ainult nina ja silmad väja jäävad.

 
At 13:42, Anonymous Robert said...

In other news...

"28 protsenti naistest aga arvas, et riided ei mängi üldse rolli, oluline on hoopis inimene ja tema iseloom. Tundub, et siin peitub ka tõetera, sest ülikond võib ju mehe kenaks muuta, ent kui tegemist on äärmiselt ebameeldiva ja ebaviisaka olevusega, siis ei päästa teda ja ülikonna kandmine."

"18 protsenti aga vastas, et oluline pole üldse mehe riietus, vaid hoopis see, mis nende riiete all peitub."

46% vs 33% - the odds are against you.

 
At 13:45, Anonymous Anonüümne said...

Ka Mihkel Mardna on selgelt väljendanud jääaugus käimise kasulikkust. Ta seletas selle tavainimesele arusaadavalt lahti, milles see kasu väljendub ja viitas maailmas tehtud sellekohastele teaduslikele uuringute, mida pole ümber lükatud. Edasi otsige ise.

 
At 13:47, Anonymous Anonüümne said...

Head paranemist! Kahju, ma ise arvasin, et osaled Sakala Maratonil, mis toimub juba sel nädalavahetusel ja Tamsalu oma isegi ei kaalu. Btw see Sakala Maraton on lahe: Holstre-Pollist üle põldude Viljandi peale, seal ring ümber järve ja tagasi Holstresse, otsa veel sealse suusaraja raskemad tõusud. Lahe!

 
At 14:08, Anonymous Anonüümne said...

Sakala maratonil vaid napilt peale 30 registreerunu. Miks nii vähe? Tamsalu maratoni odav registreerimisvoor kukub homme, ilmateade ei luba lumelisa, pigem isegi sula järgmise nädala lõppu.

 
At 14:12, Anonymous Anonüümne said...

Mihkel Mardna olevat kusagil rääkinud? Ei piisa - milles jääauku ronimise kasu seisneb ja kus on teaduslik tõestus (rahvusvaheliselt eelretsenseeritavatele teadusajakirja artiklitele viited palun). Siin on tõsine foorum. Oma väiteid tuleb põhjendata. 8)

 
At 14:26, Anonymous Anonüümne said...

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23329610
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22305336
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22141210
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/10735978
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/10825419

 
At 14:33, Blogger Priit Pullerits said...

Aitäh üksikuile (!) heasoovijaile - neid on küll vähe, aga seda hinnalisemad nad on.

Muide, kui tänavu kõik seisud minu vastu pöörduvad, siis tekkis järsku eksprompttunne, lugedes veel, et Tamsaluks võib tulla sula, et äkki läheb nii, et ma ei saagi tänavu ühtegi starti kirja. Küll pole vabamaratonil klassikarada, küll olen haige, küll sulab lumi ära. Mis järgmiseks? Jään dopinguga vahele? (Just kidding - ärge sellest nüüd küll tuld ja kinni võtke.)

 
At 14:35, Anonymous Anonüümne said...

Kangelane! Karmavärk teeb oma tööd. Soovin paranemist.

 
At 14:38, Blogger Tauno said...

Ilmaprognoosidest. Raul Olle ütles ühel koolitusel, et ta ei hakka enne 2-3 päeva enne võistlust üldse ilmaprognoose vaatama. Prognoosid muutuvad.

 
At 14:41, Anonymous Anonüümne said...

Ma olen neli aastat Estoloppeti maratonide tõttu ja oma rahakoti huvides jälginud ühe portaali prognoose ja selle põhjal otsustanud, kas tasub 11-12 päeva pärast toimuvale maratonile nimi kirja panna. Kui maraton lumepuudusel või liigse külma tõttu ära jääb, siis raha ei tagastata. Seni ei ole selle portaali põhjal tehtud otsused veel majanduslikku kahju põhjustanud.

 
At 14:47, Anonymous Anonüümne said...

Hommikul tegin teise nn dessandi apteeki ja hankisin sealt raske võistluse järgse ja haigushoo pealetungi tõrjumiseks mõeldud kuulsa agressiivse tabletikokteili komponendid. Sain selle kokteili retsepti aastaid tagasi treener Kalmer Trammilt lubadusega, et seda ei levita. Olen sõna pidanud. Näis, kuidas see kokteil nüüd toimib.

See võtab nüüd küll sõnatuks, olen piisavalt treenerite- füsioterapeutide ravisoovitusi näinud, parem ja tervislikum on kui igaüks jääb oma kompententsi piiridesse.

ain

 
At 15:19, Anonymous Anonüümne said...

Kahju, et jätate saates osalemata. Sai isegi täna varem suusatamas käidud, et jääks aega õhtul saadet vaadata. Teema hetkel päevakajaline ja huvipakkuv.

Sellegipoolest head paranemist ja loodetavasti siiski Tartu maratoniks vorm ainult tõuseb.
Ehk mõjub paaripäevane sunnitud puhkus isegi hästi.

 
At 15:27, Anonymous Karl Eduard Raasik said...

Rannamäele niipalju et enne kui ei ole rahvale avaldatud Tartu Ülikooli verekeemikute ja Alaveri avameelsed tunnistused NSVL ja Eesti aegsest dopingutöödest ei ole nagu mõtet saadet teha. Millest te seal siis räägite ka? Vahutate ameerika jalgratturi ümber?
Pigem vaataks juba Maire Aunaste Jaan Taltsi ja Jüri Tamme "küsitlust". Jaak Uudmäe peaks ka üht-teist teadma

 
At 15:30, Blogger Priit Pullerits said...

Ain, nn kokteili autor pole KrTr, vaid siin tuleb vaadata ühendit KlZr. Mis nüüd ütled?

 
At 15:32, Anonymous Anonüümne said...

Siin blogis kirjutab Postimehe* ajakirjanik Priit Pullerits spordist ja sportlastest, keskendudes talvel peamiselt egotrippamisele, manipuleerimisele, varjamisele ja õli tulle valamisele. Suvel paanitsemisele ja halamisele. Samuti leiab siit pseudoteaduslikke teooriaid ja elukaugeid nõuandeid, millega spordihuvilisel on raske midagi mõistlikku peale hakata.
* halvasti juhitav päevaleht, mille ohjamiseks on tarvis lausa kahte peatoimetajat.

 
At 15:36, Anonymous Anonüümne said...

to 13.47

Millised põllud ja millise järve ümber? Sakala maraton tehakse 4x10 km. Kes viitsib sama rada järjestikku 4 korda uhada. Jama kuubis on tulemas!

 
At 15:45, Anonymous Anonüümne said...

Nõus, Rannamäe võiks jääda oma Lähis-Ida probleemide juurde. Kus tuli nüüd äkki dopingu spetsialist välja.

 
At 15:54, Anonymous Karl-Andreas said...

Siin blogis kirjutab Postimehe* ajakirjanik Priit Pullerits spordist ja sportlastest, keskendudes talvel peamiselt ............
-------------------------------
Anonüümsetele:
Postimees on kehva, aga PP on legend. Eesti parim mitmel alal korraga. See mees on Rajaleidja Innustaja Õpetaja

 
At 16:06, Anonymous Anonüümne said...

Siin blogis kirjutab Postimehe* ajakirjanik Priit Pullerits spordist ja sportlastest, keskendudes talvel peamiselt egotrippamisele, manipuleerimisele, varjamisele ja õli tulle valamisele. Suvel paanitsemisele ja halamisele. Samuti leiab siit pseudoteaduslikke teooriaid ja elukaugeid nõuandeid


8))))))))))) Otse kümnesse.

P.S. Sul vedas, et haigeks jäid. Kristjan Port - kogu respekti juures - on oma juttu sada korda ära rääkinud. Sul oleks seal saates igav olnud. Täiesti mõttetu saade.

 
At 16:18, Anonymous Anonüümne said...

miks surub kogu oma usalduskrediidi kaotanud Kristjan Port end jätkuvalt sellistesse saadetesse? tehku enne oma töötajate hulgas kord majja ja siis hakaku sõna võtma.

Pulleritsu sümptomid - rindkere ülaosas väike kihelus, kurgus kipitamine -, mille tõttu ta Rannamäed alt vedas, kinnitavad taaskord tema tõelist olemust.

 
At 16:19, Anonymous Anonüümne said...

Kui ma interpreteerisin tähekogumit KlZr õieti, siis KlZl haridustee:
1972 - 1975 Tartu Riiklik Ülikool Kehakultuuriteaduskond, aspirantuur pedagoogikateadustes
1964 - 1968 Tartu Riiklik Ülikool, Kehakultuuriteaduskond
1960 - 1964 Valga I Keskkool
aga kui sa kogamatta eesnime tähtedega eksisid, siis MlZr:
Kõrgem, Tartu Ülikool, 1971, Bioloogiageograafia teaduskonna ja arstiteaduskonna vaheline eriprogramm, (diplom: biokeemia erialal)
siis kumbki ei anna pädevust inimeste ravimiseks.

ain

 
At 16:20, Anonymous Anonüümne said...

Äkki on tegu siiski eetripalavikuga. Üks asi on PM toimetuses rahulikult laua taga artiklit treida vöi oma blogisse järjekordset meistriteost voolida vöi siis ülikoolis auditooriumi ees loengut pidada. Hoopis teine lugu aga otseetris kogu Eestimaa ees esineda, kus jutt peab olema ilus, ladus ja sisukas....
Maamees

 
At 16:53, Anonymous Anonüümne said...

Egotrippar Pullerits vääriks sisukamat seltkonda kui too tänaõhtune. Sellist, kus mitte järjekordselt palava pudru ümber juttu ei veeretata, vaid kus keegi ka midagi välja julgeks öelda. Selline aeg võib veel tulla.

Kristjan Pordist, Mihkel Mardnast jt "ekspertidest" pole väljaütlejaid, see on tänaseks siililegi selgeks saanud.

Jaan Kirsipuust pole väljaütlejat.
Rein Sokust 99,9999% tõenäosusega pole ka väljaütlejat.

Aga loodame inimestest ikka kõige paremat. Eeldame, et nad ei teagi mitte midagi -seega ei saagi midagi välja ütelda. Jahuvad niisama.

 
At 17:04, Anonymous Anonüümne said...

Poodium

 
At 17:05, Anonymous Anonüümne said...

Poodium

 
At 17:23, Anonymous Anonüümne said...

Aitäh, 17:05!

Priit, Sa võiksid Postimehes selle teema üles võtta, et dopingust meil Eestis muudkui jahutakse ja jahutakse, aga ühtegi reaalset tegu Eestis tehtud ei ole.

 
At 18:49, Blogger Sass said...

to 14:08.
Andke andeks minu lollus, aga kuidas saab ennast sinna Tamsalu maratonile üldse registreerida. Sportinfo sellist valikut ei anna? Mõtlesin, et panen ennast kirja , aga näe ei piisa sellest kui kiiresti suusatad, mõistust on ikka ka vaja :D

 
At 18:51, Blogger Priit Pullerits said...

Oi, mehed, te ei tea, kui lööbakil ma vahepeal olin... täitsa audis... nii kutu, et ühendi MlZr pähe käisin ühendi KlZr. Vabandan aini (sic!), lugejate ja Z-de ees!

Aga 16:06 - ei ole kümnesse, ei ole! Kuhu on ununenud provotseerimine ja irriteerimine ja intrigeerimine? Ühesõnaga, nõrga, mehed, nõrgavõitu. Aga proovige uuesti!

16:53 - tjah, mul oli paar avaldust ka varuks, aga nüüd jäävad need ära. Üks oli paari aasta tagune Vene suusakoondise kontaktivõtt TÜ bioloogidega, et uurida HGF-1 (toona tunti seda nii) kasutust. Teine oli üks Eesti talisportlane, AS, kes mõni aasta tagasi mainis, et kõik ei saa millegipärast kõige kõvemaid aineid, mispeale ütleja kohe areenilt koristati ja vali noomitus tehti. Ma oleks raudselt tolle saate kaugest Ameerikast kodutanumale tõmmanud. Ansipile oleksin ka oma litaka ära andnud AV kaasus raames esinemise eest (mina usun AVd!). No need siis vaid mõned näited sellest, mis täna kuulmata jäid. Kuid kes teab, äkki AR tõmbab need siit täna saatesse?

 
At 18:52, Blogger Sass said...

ise küsin , ise vastan. Estoloppeti kodulehe kaudu saab.

 
At 19:38, Anonymous Anonüümne said...

AR äkki ei vaatagi siia ja ei oska midagi tõmmata. Kindlam on sinna need ise läkitada või helistada. Kui saadet jälgida, siis võiks ju need avaldused sinna teha.

 
At 19:59, Anonymous Anonüümne said...

Aarne Rannamäe ei valda infot. Valge särk ja lips ei päästa.
Kristan Port, nagu alati,
lahkab teemat akadeemiliselt.
Rein Sokk ei nimeta ühtegi nime
ega fakti - miks ta peakski -
sellises saates.
Aet Süvari ei tea spordist üldse
midagi, aga on sõnakas naisajakirjanik.
Andrus Nilk. Ajakiri "Jooksja", see ütleb kõik.

 
At 21:31, Anonymous Anonüümne said...

Saates esitati kahtlus harrastussportlaste osas, kes iganädalased maratonidel .... Kas ülestunnistusi või selgitusi ka tuleb? Siin on teisi asjaosalisi veel, on olemas mõni temaatiline blogi?

Muidumees

 
At 21:32, Anonymous Anonüümne said...

Anonüümne on kōnelenud @ eelmine:)

 
At 21:50, Anonymous Anonüümne said...

// Saates esitati kahtlus harrastussportlaste osas, kes iganädalased maratonidel //

Alati võte saatest haiguse tõttu mitteosalenud külalise suhtes!
Kas Pulleritsul on midagi öelda?

 
At 22:07, Anonymous Anonüümne said...

Priit muuseas mahub sellesse kategooriasse küll keda võiks kahtlustada. Kasvõi see salajane tabletikokteil, et kiiresti haigusest võitu saada annab mõtteainet, milliseid vahendeid võiks kasutada Priit kiireks taastumiseks. Sest taastuda on vaja, muidu ei jõua 4 ringi dendros ainult paaristõugetega lükata või 2 nädalat järjest 2 korda päevas trenni teha. Juba see, et tabletikokteil loosi läheb tõestab, et Priit on nõus aineid kasutama. Täna kuulasin Kuku raadiost perearsti nõuandeid mitte tablettidega liialdada. Võivad tekkida halvad kõrvalmõjud.
Teet

 
At 22:16, Anonymous Anonüümne said...

Harrastussportlasest ajakirjanik eelistas dopinguteemalises vestlussaates osalemisele kodust "tabletikokteili"

 
At 22:34, Anonymous Anonüümne said...

See nn "tabletikokteil" ei ole tegelikult midagi väga erilist. Lihtsalt vitamiinid(C,D,E) ja aspiriin. Kui tekib haigustunne, siis tuleb teha umbes kahe tunnise vahega kaks korda protseduur läbi(vitamiinid + aspiriin).

 
At 22:56, Anonymous Anonüümne said...

Kuna teemat üleval ei ole, siis Meelis Höövelson (baruto poolvend, aga sama pikk ja suur) on nüüd teiste järelvaataja, endal palju hingel kunagisest ajast.

Klipp 14.50 (ajahetk)

http://etv2.err.ee/videod/kalailm/279d1008-9f99-46e0-999b-151728d173c3

kunagi http://www.ohtuleht.ee/182055

 
At 00:07, Anonymous Anonüümne said...

Oh, issand. ETV on "Vabariigi kodaniku" saatest Kristjan Pordiga tüki välja lõiganud ja ERR Spordi portaalis uudisena välja pannud. "Puhast spordi ei ole," tuleb Kristjan Port lagedale äärmiselt julge mõttega. (Nagu arvata võib, ei nimeta Port ühtegi nime -- ei nimeta isegi AV dopingutarvitajaks, kuigi ta võiks oma ei-ole-puhast-sporti teooria varjus suhteliselt kartuseta teha.)
Kristjan Portil on seljas valge lipsuta särk ja pruunikas klubipintsak. Business casual. Õppejõud tavaliselt ei kanna business casual'i. Keegi on Pordile nõu andnud, mida telesse selga panna. Tsensuur on Pulleritsu suusablogis, mõistetav, aga pole hullu. Enesetsensuur Eesti suures meedias - creepy.

 
At 00:37, Anonymous Anonüümne said...

Ja mis Kristjan Port valesti ütles, kui väitis, et puhast sporti pole? On siis või? Lance, Landis, Chambers, Gatlin, Ullrich, Contador ja selle nimekirja võiks Wada peakorterini välja trükkida. Hetkel pole olemas puhast sporti ja keegi ei suuda vastupidist tõestada.

Teiste lahmijate seas on Kristjan Port vähemalt argumenteeritud väitleja, kes põhjendab loogiliselt oma seisukohti.

Rannamäe lihtsalt intrigeeris ja tõmbas teemat sinna, kuhu ise tahtis. Ülejäänud kaasväitlejad jäid minu silmis nõrgaks. Võib-olla oligi Priit puudu, kes oleks seal oma eeskujuliku ettevalmistusega hagu juurde andnud.

Head tervenemist Priit!

 
At 01:07, Anonymous Anonüümne said...

PP oleks saatele hoogu juurde andnud, nüüd läks väga nämmutamiseks.
PP võiks oma saate teha, nonii kord kuus võtaks teemad teravalt ja hoogsalt kokku, aga vähe tõsisemalt, kui mehedeinuta ja erinevate külalistega.
Oleks jumet?

 
At 01:33, Blogger Madis said...

Apteek? Pähh! Maarohud appi. Küüslauk neist kõikse parem. Loomulikult füüsiline ja vaimne kurnatus annab soodsa pinnase haigestumisele. Ka sellele on ravim. Aga seda ei saa Mihkli käest :-)

 
At 05:49, Anonymous Anonüümne said...

I’m not that much of a internet reader to be honest
but your blogs really nice, keep it up! I'll go ahead and bookmark your site to come back in the future. All the best
Feel free to surf my web page ; residential remodeling winter garden

 
At 07:42, Blogger Priit Pullerits said...

Esmalt, ärge te kindlasti klikkige neile ingliskeelsetele linkidele, mis siia viimastel päevadel on ilmunud (nt 05:49 ülal) - karta on, et saate sealt mingi viiruse (mitte teie, vaid te arvuti).

Ärge nüüd sellest kokteilist pöördesse minge! See koosneb teatud vitamiinidest, mida tuleb võtta teatud vahekorras ja teatud aja tagant - kõik apteegi käsimüügist saadavad.

 
At 08:12, Anonymous Anonüümne said...

Mõningaid ääremärkusi eilse dopingusaate kohta.

Juba tükk aega olen vaadanud, et see saade seisneb selles - ja mitte ainult see, vaid ka nt "Foorum" -, et kutsutakse inimesed stuudiosse ja siis lihtsalt, sorry, jauratakse aeg täis. Küsin: mis oli ikkagi selle saate fookus, mida see saade üritas teha? Jah, sel saatel oli teema - doping spordis -, aga korralikul ajakirjandusproduktil, milleks on ka saade, peab olema fookus, millele see keskendub. Sellel saatel polnud saba ega sarvi. Kui saade lõppes, võis jääda kukalt kratsima, mis siis siit targemaks sai. Mis oli see, mis uue sõnumina meelde jäi?

Teiseks, väitlussaated peavad olema elavad. Selles saates oli elav ainult saatejuht, kõik teised olid surnumatjanäoga. Vaata juba stuudiokujundust, esinejate paigutust ja isteid. Nad istusid kõik kramplikult ebamugavatel istmetel, ei teadnud, kuhu panna käsi, olid külg külje kõrval nagu koolilapsed - kõik see tekitab krambi, ei lase end vabalt tunda. Sellised ruumis ja niiviisi paigutatuna ei saagi hoogsat diskussiooni tekkida. Kui mitmel korral saates osalejad süttisid? Vaid korraks tekkis elavnemine. Mulje jäi selline, nagu oleks arutatud iljitši lahkumise järel, et oi-oi-oi, mis nüüd küll edasi saab. Igav oli.

Kolmandaks, saates aeti palju umbluud. Nagu saatejuht ka ise lõpus mainis, kõlas vaid üks nimi, Armstrongi oma. (No Nool käis ka vist korra läbi.) Muu oli põletaval päevateemal teoreetiline targutamine. Usutavasti ootasid vaatajad enamat, kuid tõenäoliselt pidid pettuma. Ainus, kes midagi konkreetset märkis, oli endine laskja Matti Jõgi telefoni teel. Eesti dimensioon jäi kahetsusväärsel kombel hoopis kõrvale.

Neljandaks, sellisel saatel peab juba algus olema selline, mis kaasa tõmbab. Ehk algus otsustab kõik. Iga osaleja nelja tsitaadi väljatoomine läks kohutavalt pikaks, see kestis küllap ligi kolm minutit. Siis rääkis pikalt Süvari. Tekkis monotoonsus, ei tekkinud arutelu. Aga stuudiokülalistega õhtuse saate iva ongi selles, et oleks diskussioon, sest ärgem unustagem, televisioon on audiovisuaalne meedium, mis peab kaasa haarama, kus peab mängima nii heli (sõna) kui pilt. See saade oli poolenisti kaotatud juba esimese viie minutiga.

 
At 08:28, Anonymous Anonüümne said...

Priit -
Apteeker on hea inimene ja sageli targem kui arst (kahjuks!). Kuid MHG -s hiilis ringi (vähemalt eelmisel nädalal) päris gripp ja selle pärast soovitan siiski korraliku ravi, mitte lihtsalt vitamiinidega turgutamist. Paned muidu pikemaks ajaks treeningutele põntsu.

Aga minu eelmise väite kohta apteekrite suhtes - intrigeeriv on see, et neid tahetakse meditsiinitöötajatest ümber kvalifitseerida teenindajateks. Huvitav - milleks on vaja siis edaspidi tavalisele müüjale kõrgharidust (lihaletis toidutehnoloogi pabereid ei nõuta)? Kas hiiliv samm sinna, et viia kogu ravimimajandus RIMI-sse ja PRISMA-sse? Kes hakkab nüüd vastutama apteekrite ettevalmistuse ja nõustamise kavaliteedi eest? Või kaob peale seda ka apteekritel kohustus haigetele selgitusi anda? Jutt siis proviisoritest.

Priit - siin on nii intriigi kui taustauuringuid - tee ise või pane mõni tudeng tööle. Ikka parem kui ainult võõramaa ajalehtedest/ajakirjadest kehva kvaliteediga ümberjutustusi teha ( mitte sina vaid noored leheneegrid).

 
At 08:55, Anonymous Anonüümne said...

"Leheneeger" pole korrektne ütelda. Nii solvate PM kolumnistid Abdul Turaid, samuti kõiki afroameeriklasi ja ajakirjanikke.

 
At 09:02, Anonymous Anonüümne said...

Rein Sokk on tore mees, tema katsed dopingupanijaid õigustada panid lausa heldima. Eriti võrdlus kunstnikega, kes Soku arvates ju ka kõik dopingut panevad (alkoholiga, ainetega, nitrolahustiga, millega iganes). Muncki "Karje" näitena, et tõelist suurt kunsti tehakse uimas. Kunstiakadeemia esimeste kursuste folkloor, mida mõned õppejõud ülal hoiavad. Saateks oleks pidanud olema keegi, kas saatejuht ise või külalised, kes kunstist mingit aimu ja kes Sokul irooniliselt vaiba alt ära oleks tõmmanud. Ei ole meil enam Urmas Oti kaliibriga talk-show-mehi...

 
At 09:33, Anonymous Anonüümne said...

8:12 väidetega tuleb nõustuda, paljuski nii oligi...
PP oleks kaheldamatult ergastanud, kui mitte öelda - kirgastanud, eilset saadet ja kindlasti oleks saatel olnud teine rütm ja elu sees.

Seega, loodetavalt ei jäänud AR-le okast hinge ning järgmises dopinguteemalises ja eestlasi loomulikult palju erutavamas saates on PP laua juures tagasi.

 
At 09:40, Anonymous Anonüümne said...

Võib ju olla, et PP osaledes oleks saade olnud natuke teistsugune, aga arvata võib, et teada oleksime saanud täpselt sama vähe.

 
At 09:49, Anonymous Anonüümne said...

Priit on käinud ka varem TV-otsesaadetes. Senise kogemuse põhjal ei julgeks küll nii optimistlik olla, et Priit oleks saate päästnud.

 
At 09:55, Anonymous Anonüümne said...

Nii mõtetut saadet pole ammu näinud. No ausalt öeldes pole eriti eesti kanaleid vaadanud ka, sest mida pole, seda pole. Aga kahtlemata on asjal ka positiivne pool, Rannamäe saab mõned liisingud makstud ja poest banaant osta, teised aga nina püsti ajada ja cv - s mainida, et osaleti tiiviis dopinguteema arutelul. Tüüpiline eesti munadeta värk.

 
At 10:01, Blogger Tauno said...

Täiesti nõus. Lahjaks jäi eilne saade. Seda just seetõttu, et korralik fookus ja kondikava oli ikka ette valmistamata. Saatesse kutsutud on ju kõik toredad, aga ei olnud nad ju üksteise oponendid. Seega sealt teravat vaidlust oli natukene palju oodata. Kui ka saate juht ei suuna arutelu konkreetsetesse raamidesse, siis polegi midagi oodata. Kahjuks.

 
At 10:07, Anonymous Anonüümne said...

Kurnatusperioodil oma haiguses taustajõudude toitlustusspetsi süüdistada...väga lühinägelik käitumine. Kuid oma nõrga närvikavaga määrdemeistrite suhtes oldi palju mõistvam, kui TM pekki keerati. Kas muudatused taustatiimis?

 
At 10:46, Anonymous Anonüümne said...

Postimees kirjutab: http://www.tarbija24.ee/1112326/moodutundetu-treenimine-voib-olla-eluohtlik

 
At 11:04, Anonymous Anonüümne said...

eelmise postituse valguses;)))

Oled riskigrupis, kui...

• kannatad süümepiinade all ja tunned end halvasti, kui treening jääb vahele;

• hakkad toidust teatud asju välja jätma, näiteks süsivesikuid, maiustusi ja rasva;

• valid sotsiaalsete ürituste asemel treeningu ning tervislikuma söömise kodus;

• oled treeninud tugevalt, kuid tulemused ei lähe mitte paremaks, vaid halvemaks ning jätkad endiselt treenimist;

• teised leiavad, et treenid liiga palju, kuid sinu arvates on nad vaid kadedad sinu «tervisliku eluviisi» peale.

Allikas: kaaluabi.ee

 
At 11:05, Anonymous Anonüümne said...

Priit, sa treenid liiga palju;))))

 
At 11:46, Blogger Tauno said...

Jajah. Kes siinse blogi lugejaskonnast poleks kordagi mõne 11:04 toodud punktide alla kuulunud :)

 
At 12:44, Anonymous Anonüümne said...

Ma võin küll eksida aga mulle tundus, et nägin Priitu treenimas eile hilisõhtul Tähtvere radadel. Kas haigus nii kiiresti üle läinud, et kannatab juba trenni teha?
Vabandused ette ja taha, kui kehva silmanägemise tõttu ajasin Priidu kellegi teisega segamini.

 
At 12:58, Blogger Priit Pullerits said...

Eksisite. Olen jätkuvalt haige. Ravin. Trennist niipea ei unistagi.

 
At 17:36, Anonymous Anonüümne said...

Saadete kvaliteedist niipalju, et see on moodne infotainment (face-lifting, egotrip jne), seal ei harita. OK, tahate haridust, vaadake haritud inimesi!!! Nilk, Süvari, Sokk ei ole haritud inimesed, nende suust ei kuule midagi tarka. Port on haritud, kuulake ta teisi saateid. Saadete kvaliteedi ja artiklite lööb alla selle tegija, kes ajab p...a suust välja, küsib lolle küsimusi, on omast arust tore mees/naine, a la delfi klipid jne, lugege Krossi memuaare "Kallid kaasteelised", mida ta ütleb nt tänapäeva Postimehe kohta;)Tahad tarka, kuula tarka inimest: nt Op citatumi raadiosaade (I. Raag, R. Rebane), Vita brevise saated (R. Raud, M. Lotman), muu on bullshit ja ajaraisk.

 
At 19:24, Anonymous Anonüümne said...

To: 9:02 ja Rein Sokk

Tsiteerides M.Mutti: "Kunsti tehakse mitte tänu alkoholile vaid selle kiuste".

Martti

 
At 21:05, Anonymous Anonüümne said...

Miks Sa esmaspäeval, siis väitsid end terve olema suhtlema kolleegidega?

 
At 13:39, Anonymous Anonüümne said...

Hi there! I'm at work browsing your blog from my new iphone 3gs! Just wanted to say I love reading through your blog and look forward to all your posts! Keep up the superb work!

Review my webpage - PR accelerometer

 
At 02:35, Blogger oakleyses said...

tiffany and co, christian louboutin outlet, longchamp, oakley sunglasses, michael kors outlet, michael kors outlet, replica watches, nike air max, michael kors outlet, louis vuitton, michael kors outlet, prada outlet, cheap oakley sunglasses, oakley sunglasses, gucci outlet, prada handbags, michael kors, polo ralph lauren outlet, kate spade outlet, ugg boots, ray ban sunglasses, ugg boots, jordan shoes, ugg boots, nike outlet, burberry outlet online, longchamp outlet, ray ban sunglasses, oakley sunglasses, louis vuitton outlet, michael kors outlet, louis vuitton, tory burch outlet, ugg boots, louis vuitton, louboutin, nike air max, louboutin outlet, chanel handbags, longchamp outlet, louboutin shoes, burberry, tiffany jewelry, nike free, uggs on sale, oakley sunglasses, replica watches

 
At 02:38, Blogger oakleyses said...

new balance pas cher, sac longchamp, hogan, true religion jeans, kate spade handbags, nike air max, air max, north face, ray ban pas cher, air jordan pas cher, true religion outlet, nike air max, ralph lauren pas cher, north face, louboutin pas cher, coach purses, sac guess, lululemon, coach outlet, timberland, nike roshe, longchamp pas cher, michael kors, burberry, air force, true religion jeans, lacoste pas cher, tn pas cher, nike air max, abercrombie and fitch, true religion jeans, hermes, vanessa bruno, michael kors, nike free run uk, michael kors, ray ban uk, ralph lauren uk, coach factory outlet, nike blazer, mulberry, michael kors, coach outlet, converse pas cher, nike free, vans pas cher, oakley pas cher, nike roshe run, hollister, hollister pas cher

 
At 02:50, Blogger oakleyses said...

bottega veneta, giuseppe zanotti, mac cosmetics, nike air max, north face outlet, longchamp, lululemon, soccer jerseys, mont blanc, new balance, celine handbags, baseball bats, oakley, ralph lauren, babyliss, louboutin, valentino shoes, insanity workout, vans shoes, nike trainers, iphone 6 cases, asics running shoes, reebok shoes, mcm handbags, beats by dre, ferragamo shoes, chi flat iron, hollister, jimmy choo shoes, nike huarache, wedding dresses, nfl jerseys, instyler, p90x workout, ghd, north face outlet, herve leger, abercrombie and fitch, iphone 6s cases, iphone 6s plus cases, iphone cases, hollister, soccer shoes, ipad cases, birkin bag, nike roshe, s5 cases, iphone 6 plus cases, timberland boots, iphone 5s cases

 
At 02:55, Blogger oakleyses said...

louis vuitton, converse, canada goose outlet, michael kors outlet, michael kors handbags, pandora jewelry, moncler, hollister, ray ban, sac louis vuitton pas cher, moncler, lancel, ugg boots uk, bottes ugg, doke gabbana outlet, moncler, coach outlet, montre pas cher, louis vuitton, moncler outlet, canada goose, louis vuitton, moncler, michael kors outlet online, doudoune canada goose, thomas sabo, moncler, karen millen, juicy couture outlet, toms shoes, wedding dresses, converse outlet, canada goose, moncler, vans, marc jacobs, links of london, hollister, pandora jewelry, moncler, canada goose uk, ugg,uggs,uggs canada, nike air max, swarovski, canada goose, pandora charms, ugg,ugg australia,ugg italia, swarovski crystal, supra shoes, canada goose, pandora charms, barbour jackets

 
At 11:16, Blogger Claudia Klein said...

Tere ja Tere tulemast Spotcapi ülemaailmsetesse laenuteenustesse. Minu nimi on Claudia Klein, olen laenuandja ja ka laenukonsultant.

Kas vajate rahalist tugevdamist? kas vajate laenu erinevatel eesmärkidel? Kui vastus on jaatav, soovitan teil pöörduda minu ettevõtte poole | spotcapglobalservices@gmail.com | või kirjuta meile WhatsApp: +4915758108767 | ja teie kontol on laen 24 tunni jooksul, kuna pakume suurepäraseid laenuteenuseid kogu maailmas.

Pakume kõikvõimalikke laenuteenuseid (isiklik laen, ärilaen ja palju muud), pakume nii pika- kui ka lühiajalisi laene ning lisaks saate laenata kuni 15 miljonit eurot. Minu ettevõte aitab teil mitmesuguste laenutoodete abil saavutada mitmesuguseid eesmärke.

Me teame, et seadusliku laenu saamine on alati olnud tohutu probleem Üksikisikute jaoks, kellel on rahalisi probleeme ja kes vajavad selle lahendamist, on paljudel inimestel kõrgete intresside tõttu nii keeruline omakapitalilaenu saada kohalikest pankadest või muudest finantseerimisasutustest. määr, ebapiisav tagatis, võla ja sissetuleku suhe, madal krediidiskoor või muud põhjused

Enam pole ooteaegu ega stressirohkeid pangavisiite. Meie teenus on saadaval ööpäevaringselt - saate laenu ja teha tehinguid igal ajal ja igal pool, kus seda vajate

Pakume 24-tunnist maailmatasemel laenuteenust. Päringutele / küsimustele? - Saada e-kiri aadressile | spotcapglobalservices@gmail.com | või kirjuta meile WhatsApp: +4915758108767 | & Saate vastuse hetkega.

Teie pere, sõbrad ja kolleegid ei pea teadma, et teil on vähe raha, lihtsalt kirjutage meile ja saate laenu.

Teie rahaline vabadus on teie kätes!

 

Postita kommentaar

<< Esileht