teisipäev, oktoober 23, 2012

Pullerits: Miks rattasõit on palju parem kui suusatamine?

Hoolimata sellest, mida on korda saatnud Lance Armstrong ja paljud teised profiratturid, olen jõudnud järeldusele, et rattasõit on igati parem kui suusatamine. Ja ega see, mida profid kusagil illegaalselt teevad, mulle ega ratasõidule kui sellisele korda lähegi.
Vaatame, kes üritab vastu vaielda. Esmalt argumendid.

1. Rattasõitu saab Eesti kliimas harrastada kauem kui suusatamist, milleks mõni aasta ei leidu kõlblikke tingimusi kahe kuugi jagu.
2. Rattasõit ei ole nii ilmatundlik kui suusatamine. Kui talvel on liiga palju plusskraade või liiga palju miinuskraade, ega siis hea meelega ikka suusatama lähe. Suvised rattasõiduolud küll nii palju ja drastiliselt ei kõigu nagu talvised suusatamisolud.
3. Rattasõidus on kiirused suuremad kui suusatamises. Mida suurem kiirus, seda lennukam tunne ja põnevam.
4. Rattasõidu alustamiseks pole vaja muud, kui hüppa aga sadulasse. Enne suusatama minekut on vaja suuski vanast määrdest puhastada ja uus määre alla panna.
5. Rattasõidus ei saa minna määrdega alt nagu suusatamises – et määrid end kinni või pole pidamist.
6. Rattasõidus ei ole nii palju tehnikanüansse nagu suusatamises, mis tähendab, et rattasõit on lihtsam, selgem, demokraatlikum, sõitjasõbralikum. Suusatamine tõrjub juba sellega paljud inimesed kõrvale, et nad ei saa tehnikat selgeks – ja siis on suusatamine piin.
7. Rattasõidus ei ole keppe vaja.
8. Rattasõiduks riietumine käib palju kiiremini ja lihtsamalt kui suusatamiseks riidesse panek.
9. Rattasõidus saab pead kasutada rohkem kui suusatamises. Küsige Indrek Rannamalt, tänu millele sai ta mullusel Tartu rattarallil kolmanda koha! Tänu peale. Kasutasin samuti viimasel Tartu rattarallil palju peaga raalimist, tänu millele oli sõit üllatavalt kerge ja mõnus.
10. Jalgratas iseenesest on ilusam ja peenem ja võimalusterohkem riistapuu kui suusad, mis väliselt/põhimõtteliselt pole muud kui kaks pütilauda.
11. Jalgrattariietus on värviküllasem ja pilkupüüdvam kui suusatajate riietus. Esteetilist visuaali ei maksa alahinnata!
12. Jalgrattasõidus saab abivahendeid ise kaasa kanda, alates rehvi lappmise komplektist ja lõpetades keti parandamise vahenditega. Aga mis te siis teete, kui suusk katki läheb, suusakepp või saapaklamber puruneb?
13. Rattasõidus suudab ka keskpärane targa ja nutika tegutsemise korral tugevatega koos pedaalida, suusatamises pole selleks lootustki – kohe jääd parematest maha. Mõelge, kuidas see innustab, kui suudad endast tugevamatega samas pundis püsida!
14. Rattasõidus on marsruudi valik palju suurem kui suusatamises. Ega sa seal naljalt ikka suusata, kus rada ees ei ole. Aga rattaga saad sõita ükskõik millistel teedel, panna kokku kas või mitmesaja kilomeetri pikkuse ringi üle Eesti. Suusatamises pole see eales võimalik.
15. Rattasõitu saad alustada otse ukse eest, selleks ei ole vaja kusagile kodunt kaugele autoga kohale sõita.
16. Rattasõit on seltskondlikum: grupis on paarilisega vestlust palju lihtsam arendada kui suusatamises, kus peamiselt tuleb kulgeda hanereas.
17. Rattaga saab tööl käia, suusatades küll mitte (vähemasti linnas).
******
Bartlett Wash Road, Moab, Utah. 17. aprill 2012. Pildistanud Priit Pullerits. (Suuremalt vaatamiseks kikkida piltidele.)

Foto 1: Rattasõidu ilu oktoobrikuises Jaapanis. Foto autor: AFP/Scanpix
Foto 2: Olümpiavõitja ja maailmameister Marianne Vos treenimas eelmise nädala lõpus Hollandis. Foto autor: AFP/Scanpix
Foto 3: Rabobanki naiskond septembris Hollandis MM-võistlustel. Foto autor: AP/Scanpix
Foto 4: Väikelaps oktoobrikuises Bonnis (Saksamaal) ratta seljas. Vaevalt nii tillukesed suusatamisega edukalt hakkama saavad. Foto autor: Reuters/Scanpix

67 Kommentaarid:

At 14:29, Anonymous Anonüümne said...

Järgmise postituse pealkiri on "Miks kepikõnd on palju parem kui rattasõit".

 
At 14:30, Anonymous Anonüümne said...

Mis siin ikka vastandada. Nii jooks, rattasõit kui suusatamine on kõik väga head. Iga üks neist omal aastaajal.

 
At 14:31, Blogger Unknown said...

"Miks kõnd on parem kui kepikõnd"

 
At 14:51, Anonymous Anonüümne said...

Tobe alade vastandamine.

Ja Priit, vaata, mis sul endale lehekülje ülaservas kirjas on: "keskendudes talvel peamiselt suusatamisele, suvel jalgrattasõidule ja jooksmisele".

 
At 15:02, Anonymous Anonüümne said...

http://uk.eurosport.yahoo.com/blogs/blazin-saddles/really-won-tours-lance-153516263.html

Kuidas sellist jama kommenteerime asjatundjad?
Oleks näiteks jalpalli mm-il või em-il selline jama nagu ratturite pühal üritusel", siis Pullerits kisaks ja karjuks ja teeks seda niimoodi maha nagu vähegi saaks...

 
At 15:11, Blogger Priit Pullerits said...

Lp 14:51, ärge lahmige nii, et tobe! Ma olen varem põhjendanud, et ei alade vastandamises midagi tobedat. Ala arendamine sõltub rahastamisest - kas te siis ei tea, milline kisklemine Eestis ja ka mujal alade vahel raha pärast käib? Ja teleaja pärast? Ja noorte pärast? Ärge olge sinisilmne - kõik alad on omavahel konkurendid. Näiteks ETVs Tour de France'ile pühendatud aeg ja raha tähendavad, et mõni teine ala jääb sellevõrra kajastusest ilma. Ja olgem ausad: mingi ala esiletõukamine võrreldes teistega kas või siin (jalgrattasõit versus suusatamine, jalgrattasõit versus jalgpall) on üks osa kogu sellest suurest spordialade vahelisest võitlusest eluõiguse ja arengu pärast.

 
At 15:23, Anonymous Anonüümne said...

Priit,
selline kord ühe siis teise ala kiitmine on lapsik! Omal ajal oli ju sul suusatamine parim, ja siis jooks. Nüüd tuleb oodata, millal sa rattaga kukud (tegelikult ei oota!) ja siis hakkad kabet kiitma. Kabe ju puhas jõuala - Eesti parim on ka tugevaim jõutõstja.

Aga kui juba võrrelda, siis näiteks sama targalt võin väita, et suusatamine on parem kui rattasõit, sest:
1) ennem suusatamist ei ole vaja kumme pumbata,
2) pole vaja ohutuse mõttes kiivrit kanda,
3) suusasaabastega on parem kõndida kui rattakingadega jne, jne. ...

 
At 15:45, Blogger Margus said...

Rattakevad-suvi-sügis tulevad niikuinii. Suuski mõni talv on väga keeruline alla saada, lund põle, rajad jääs jne. Tehnikanüansside koha pealt on mõlemad nõudlikud, kui sügavamale kaevad :)

 
At 15:58, Blogger Priit Pullerits said...

Lp 15:23 - minu kontraargumendid teile:
1) ma pumpan kumme ehk kord kuus, ja see on käkitegu võrreldes selle ajaga, mis kulub iga kord suuskade ettevalmistamisele;
3) no kuhu te nende saabastega kõnnite? ma ka kõndisin vanasti, kuni väidetavalt sellepärast eest klambrikoht lahti murduski.
Teie 2)-le argumendile mul vastuargumenti ei ole.

 
At 16:14, Anonymous Anonüümne said...

Priit, 15:11, miks sul on vaja nii kangesti tüli kiskuda?

Oma loos esitad sa argumendid nö tavaharrastaja seisukohalt, aga kommentaatorile annad nina pihta sellepärast, et ta ei lähtu ala "arendajate" seisukohast?

 
At 16:15, Anonymous Anonüümne said...

Miks jalgpall on parem kui seks...
M

 
At 16:20, Anonymous Anonüümne said...

rabatud, pärast Postimehe lugemist (et miks ikkagi Armstrong proovidega vahele ei võetud. Nüüd selgub, et proovitajate korruptsioon mingil juhul asjasse segatud pole): "Proovi juures eksisteerib alati teatav veavõimalus ja testimine on seetõttu kallutatud. Samuti on ajaline aken liiga lühike – tänapäeval on saavutusvõimet tõstva aine manustamine mikrodoosidega niivõrd hästi ajastatav, et sportlane «põleb» vaid paar tundi, mis kulub tulemuse saavutamiseks,» kirjeldas Port." Port, seesama Port, kes ütles, et proovid on alati igati õiged.

 
At 16:33, Anonymous Anonüümne said...

Ratta ebasobiv sadul ja halb istumispoos mõjutavad naise seksuaalsust.Vale istumispoos võib muljuda närve ja veresooni ning põhjustada ebameeldivat valu. Suusatamisel seda mitte.

 
At 16:37, Blogger Priit Pullerits said...

Lp 16:33 - oi, kuidas suusatades võib selg kangeks jääda! Mäletan aastast 1983 oma elu teist Tartu maratoni, kui pidin poolel teel koguni peatuma, et seljale puhkust anda. Pool maad maadlesin seljavaluga, väsimusest.

 
At 16:44, Anonymous Anonüümne said...

Priit, ära hiili kõrvale, vaid vasta küsimusele, mida 16:14 sulle esitas.

 
At 17:06, Anonymous Anonüümne said...

Üks on kindel, et tippsuusad maksavad 10 korda vähem kui tippratas.
Teet

 
At 17:25, Anonymous Anonüümne said...

kui ühel karvajalal on selg nõrk, siis ei maksa seda kohe kõikide suusatajate peale taandada. äärmiselt mannetu sissekanne vastutava toimetaja poolt.

 
At 17:26, Anonymous Margus said...

See on selline tavaline Pulleritsulik tüli norimine. Ilmselt on ta pannud meelega pooled punktid siia sellised, et no täpselt sama võib öelda suusatamise kohta a la:
- määrde või rehvi valik. Ilmslet pole veel Priit jõudnud faasi, kus ta saab aru, et ilma 1000 Euri maksvate jooksudeta pole tal kiiremate meestega enam sama kiirus.

-Üldse ratta õlitamise ja määrimise teema vs suusa määrimine. Suusaga võid ilmselt sõita ka terve talve ilma määrimata - enamus ilmselt nii sõidavadki ja ostavad aeg ajalt uued suusad. Sama kehtib ka rattaga - ainult ratas on oluliselt kallim :)

- Suusa pooleks minemise asja võib ka võrrelda, kui raami purunemisega. Kas kannad siis keevitust pidevalt kaasas või :) Rehviparanduskomplekt=pidamismääre taskus.

- jne jne

Ühesõnaga tuleks seda võtta kui huumorit ja küll Priit varsti aru saab, kui tal kodus seisab mitu ratast ning erinevad jooksud, et pole midagi see ratas lihtne ja hea ala. Endal just viisin kõik rattad talveunne ja sukeldun suusamaailma. Mõlemad on omal kohal ja ei ole mitte nii, et üks on lihtsam.

 
At 17:46, Blogger Andrus said...

Mul tekkis küsimus, et kuidas Priit oma ülekeha lihaste eest hoolt kannab, kas teed kodus mingeid jõuharjutusi või käid jõusaalis härgamas. Kui teed ainult rattatrenni, siis selg, kael, kõht ja käed jäävad põduraks. Suusatamisega saavad ülekeha lihased päris tugeva koormuse. Kas sa nõrgaks ei jää niiviisi?

 
At 17:58, Anonymous Anonüümne said...

Nende punktide läbitöötamine vöttis ikka omajagu aega, aga tulemus seesugune...
1.Harrastussport peakski olema vaheldusrikas, et ei tekiks nüridat rutiinset maitset suhu.
2.Pole halba ilma, on vale riietus. Sarnaselt on kevad-suvi-sügis ajal imaolusid, mil ei istuks sadulasse.
3.Pönevuse ja kiiruse nautimiseks on veel paremaid spordialasid
4.Suuskade määrimine on osa treeningprotsessist. Loomulikult kui seda ei möista, tundub see raketiteadusena, Ratast peab ka aeg-ajalt putitama ja pesema
5.Oskuste küsimus, kui ise ei möista, kasuta spetsi abi ja ei lähe kunagi alt
6.Ära unusta, et rattasöiduoskus ei ole sünniga kaasa antud, varases lapseeas öpid pöhitöed juba selgeks,
7.Aga peab kiiver olema ohutuse seisukohast
8.ja9. Täiesti vaieldavad punktid. Minut ette-taha, mis vahe seal on. Samas peab suusas samamoodi ikkagi kogu aeg peaga kaasa mötlema.
10.Tänapäeva suusad on samamoodi tipptehnoloogia, pütilaudade ajastu on kauge minevik
11.Edevuse väljaelamiseks on vöimalus karnevalile minna. Värvikirevus ei möjuta karvavörtki tulemust
12.Suusas saab ka muideks. Muidugi mitte varu suuska,-keppi. Aga üliharv juhus on kui sihukest jama juhtub.
13.See nüüd küll nii ei ole. Köik söltub millise vöimsusega profid gruppi koos hoiavad. Rattas ega ikka kaua pundis püsi kui jaksu pole
14.ja 15. See vast ainuke eelis rattal, aga siinkohal on see ka vaid majanduslik probleem. Erinevaid suusaradu üle Eesti küllaga
16. See on köige kriitilisem punkt. Rattatee väliselt söbraga körvuti söites rikud liiklusseadust ja panete oma elu ja tervise väga suurte ohtu. Söbraga juttu ajada on palju meeldivamaidki kohti ,, kasvöi saunalaval. Metsavahel on igastahes öhk puhtam kui maanteel.
Suusatades on tegevuses märkimisväärselt enam erinevaid lihaseid, koormus jaguneb ühtlasemalt kehale, treeningaeg on lühem, et saavutada sarnane koormus...Suusad-kepid mahuvad lahedalt igasse autosse, isegi elektriautosse!!!
Maamees

 
At 18:30, Anonymous Anonüümne said...

Njah, Priit nagu tuulelipp.. räägib seda, mis hetkel sobib.

Ei imesta, kui paari aasta pärast Priit vutti hoopis ülistama hakkab

 
At 19:31, Anonymous Anonüümne said...

rattasōit on märksa ohtlikum elule ja tervisele! Tōsiselt

 
At 20:05, Anonymous Anonüümne said...

hehh, üks uroloog kirjeldas "huvitavaid" juhtumusi, mida peale igat rattamaratoni talle patsiendid pakuvad...

Tegelikult on rattasõit meeletult ohtlik, nii kaasliiklejate, ratturite kui enda sõiduvigade ja ka asfaldiaukude tõttu.

Mulle meeldib jooksmine palju enam. Olen ka suusatanud ja ratast sõitnud piisavalt, et jooksmist kiita.

 
At 20:58, Blogger Priit Pullerits said...

Jälle üritavad mõned nina peale hõõruda seda, et mõni aeg tagasi pidasin suusatamist üle-kõige-alaks ja rattasõidust ei arvanud miskit - ja panevad pahaks, et muudan oma arvamust. Jesver, kui imelikud inimesed! Kas te tõesti olete sellised, et kui 6-aastaselt leidsite, et "Mõmmi ja aabits" on kõige lahedam saade ja dokfilmid välispoliitikast on täielik jura, siis arvate nüüd, 26- või 46-aastaselt samamoodi - ja kui ei arva, siis olete tuulelipud?!? Kui igavad te olete, kui teil on kogu aeg ja juba ammusest ajast kõik eelistused ja hoiakud raudselt paigas ja need ei muutu üheski suunas!

Andrus, mõned kodused harjutused ikka teen. Aga täna eelistasin jällegi rattasõitu - 33,1 km 1:03ga, keskmine 31,5 km/h.

 
At 22:10, Anonymous Anonüümne said...

Tore kui Priit nii kiiresti areneb, alles paar aastat tagasi oli kuueaastane. Täismehe ja täismehe võrdlemine 6 ja 46 aastasega on natuke naljakas.

 
At 22:11, Anonymous Anonüümne said...

Priit, kui sa suusatamist üle-kõige-alaks pidasid, siis sa ei olnud 6-aastane ega ka mitte 26-aastane. Nii kauge aja kohta ei ole arvatavasti ühelgi kommentaatoril kobisemist.

Ja veel - kui sa nüüd suusatamist põlgama hakkad, siis sõna "suusk" sinu blogi aadressi küll ei sobi...

 
At 22:12, Anonymous Anonüümne said...

Priit,
http://www.elliptigo.com/
siin on midagi sinule. Kas saaksid selle riistapuuga 30 km/h kätte?

 
At 22:30, Anonymous Anonüümne said...

Ega Pulleritsu eesmärgiks polegi siin mingit asjalikku diskussiooni tekitada, blogiperemees viskab aeg-ajalt jälle kütust ahju juurde ja irvitab lihtsameelsete üle

 
At 22:44, Blogger sk8erboi said...

eks mitme nende punkti pärast (seks, et on lihtne) olegi rattapedesid rohkem kui suusapedesid. suusafoorumist sellist teemat http://velo.clubbers.ee/foorum/viewtopic.php?f=5&t=9905&start=900 juba ei leia :D seetõttu näiteks TMil 200 sisse sõitmine on üsna kõva tulemus, Rattarallil 200s pole sa mitte keegi.

 
At 22:46, Anonymous Anonüümne said...

Palju rattureid hukkub meie teedel aastas ja palju suusatajaid? Maanteel on rattaga sõit vahel päris eluohlik tegevus.

 
At 23:01, Anonymous Anonüümne said...

Mind isiklikult ratta- ega suusapeded ei häiri. Tegelikult tunduvad need ebaõiglased nimetused, sest ei mäletagi, et mõni rattur või suusataja kuidagi ebaviisakalt käitunud oleks. Olen neid aga palju näinud. Tõsiseks harrastuseks on ikka head varustust vaja, see on arusaadav ja loomulik. Mina küll vahet ei tee kellel milline ratas all on või millised suusad lumes on. Joped on kõigil kirevad seljas, ei näe selles ka mingit erilist edevust. Minu meelest ei ole õige üldse ratta- ega suusaharrastajaid pededeks nimetada.
See on küll õige, et matse ja mölakaid on väga palju. Võib-olla on neid ka rattameeste ja suusatajate seas. Ei tea, kui keegi suu lahti teeb, siis saab aru, ratta või suusa järgi mina küll ei riskiks hinnanguid panna.

Jooksja

 
At 23:37, Anonymous Anonüümne said...

Kuidagi puhas on see Norra sport. Liiga puhas, kahtlaselt puhas, murettekitavalt puhas, kui see on suurim:
"Kjaergaardi ülestunnistus on avanud Norra meedias tugeva diskussiooni antud teemal. Nii suurt dopinguskandaali pole selles riigis väidetavalt varem olnudki."

http://sport.delfi.ee/news/jalgrattasport/uudised/norras-lahvatas-koigi-aegade-suurim-dopinguskandaal.d?id=65155078

 
At 06:49, Anonymous Anonüümne said...

priit on intrigant,eelnevas blogis ta ju ütles,et viskab veidi õli tulle.Joosta ta jutu järgi ei saa,suusaks füüsiliselt nõrk,rattaks pole reielihast veel olemas,aga tuulekohin kõrvades on meeldima hakanud,seda muidugi esimese kõvema tatitõveni.Blogi muidu kohati huvitav,aga eks üllatusi tuleb veel---alates sellest,et enamusele lugejatele siin tõmbab koti pähe jne.Kõige püllim oleks see,kui järgmine aasta täisjooksumaratoni ette võtab.Elame-näeme.hd.

 
At 08:18, Anonymous Anonüümne said...

ratas on nii et kui saab siiber suusast või millest iganes siis paned ratast mina panen nii et tihti kopp eest ära panen kõigile taha krossis ja maanteel vanadele peerudele eriti teistest on mul üldse savi vahel võid maoka ka panna aga mul savi olen ikka kunn teised jobud

 
At 08:22, Anonymous Anonüümne said...

Kui kellegi elu ainuke soovunelm on teistele "koti pähe tõmbamine", siis on mul temast kahju - paistab sisutühja inimesene.

Olen siin eelnevalt mitu korda katsunud Priidule öelda, et protokolli koht ei saa iial emotsioonide vastu (vahel küll esinevad koos!), kuid tema arvates on (olid?) kõik teisiti arvajad pehmod ...
Mõni saab kohe aru, teisel jõuab kohale alles peale traumade "vihjamisi".

Ehk,-
Priidu vastus 20:58 kinnitab selgelt vanarahva ütlemist - Mõnel mehel võtab kasvamine aega, osad jäävad alati lasteks!

 
At 12:33, Anonymous Anonüümne said...

Blogi administraator eemaldas selle kommentaari.

 
At 12:53, Anonymous Anonüümne said...

12:33 - Super!

 
At 13:37, Blogger Priit Pullerits said...

Lp 12:33 - äkki te siiski mõtlete oma 8. punkti üle! Annan teile 15 minutit aega. Aeg läks!

 
At 13:58, Blogger Priit Pullerits said...

Aeg sai täis, 12:33, isegi lisaaeg. Te olete ületanud piiri ja seetõttu läheb kogu teie kommentaar loojakarja.

 
At 14:18, Anonymous Anonüümne said...

"There's nothing that can touch skiing..."
-Hemmingway, from the short story, Cross Country Snow

 
At 14:25, Anonymous Anonüümne said...

Kas jälle sõnavabaduse piiramine?

 
At 14:33, Blogger Priit Pullerits said...

Ei, 14:25. Teil on ilmselt väga primitiivne ja piiratud arusaam sõnavabadusest. Harige end enne, kui kisa tõstate.

 
At 14:43, Anonymous Anonüümne said...

a google cache avitab piiratud arusaamaga tüüpe

Miks Peep Pahv on palju parem kui Priit Pullerits

1. Peep ei muuda seisukohti, puudutagu see “Mõmmi ja aabitsat” või oma vaateid spordile. Priit peab kuidagi teiste hulgast silma paistma ja selleks sobib väga hästi seisukohtade muutmine. Eriti hästi läheb see peale naisterahvastele, kellele võib seda eksponeerida julgustükina
2. Peep suudab oma autoga liikuda punktide A ja B vahel. Priit peab enne telefoniga tööd tegema, et õnnestuks mõnele tagaistmele pugeda. Vastutasuks saab pakkuda näiteks immuniteeti oma blogikannetes.
3. Peep saab endale selga istuva ülikonna osta poest. Priit peab minema rätsepa juurde, sest meeste ülikonnad on liiga laiad ja laste ülikonnad liiga lühikesed.
4. Peep pidas koolis lugu eesti keele tundidest. Priit sai oma rahulduse kätte vene keele tunnis.
5. Peep ütleb oma arvamused välja ja seisab julgelt oponentidele vastu raadio otsesaates. Priit susserdab blogiga, kustutades kommentaare, mis talle ei meeldi. Priidu ajaleheartiklite veebiversioonides on vahel kommenteerimine ära keelatud.
6. Peep on kursis, et olümpiamängude tulemusi saab teada protokollidest. Priidu arvates sobivad selleks ka kohvipaks või mõned vigadega pressiteated. Olümpiamängudest kirjutamine ei ole seotud missioonitundega, vaid pigem lihtne raha teenimise võimalus
7. Peep pole Tartu Maratoni üritustel esinenud üle oma võimete, seega pole ta dopingut tarvitanud. Priit on oma arengu põhjustena püüdnud vihjata punasesõstra mahlale ning tihedale läbikäimisele suusavendade grupeeringuga. Samas on teada, et ta on konsulteerinud mitmete spetsialistidega, kelle töövaldkonnad on seotud dopinguga.


seal veel üks punkt mis osutab ainult Peebule. kes tahab vaatab ise järele.

 
At 21:10, Anonymous Anonüümne said...

Kukkudes kiirusel 40 km/h rattalt mis on täiesti tavaline kiirus, saad väga hea õnne korral verised haavad ja 1000 eur eest remontida ratast, hea õnne korral lisaks eelpoolmanitule mingi põrutuse mille raviks läheb ca 3 nädalat, halva õnne korral lisaks mingi luumurru, mis võtab juba 2 kuud, veel halvema õnne korral - näiteks rangluu või puus või abaluu veelgi rohkem, viimase korral võib-olla ei saagi enam hiljem suusatada.
Ise võid ju olla kindel oma oskustes, kuid ikka on grupis mehi, kes riskivad ja mehi kelle võimed ei luba seal grupis olla. Tuules olles on nad tumepunases selle tempo ära kannatud, kuid peale mida ei ole nad oma liikumistes enam adekvaatsed, pidevalt sõeluvad ettepoole, sest see on nende ainuke sanssh jääda sinna gruppi, sest kui tõmmatakse vajuvad nad aeglaselt nagu nuga sulavõist sellest grupist läbi ja neid päästab ainult see, et tõmme on täpselt nii pikk, et nad jälle sabast kinni saaksid.
Emeri

 
At 07:05, Anonymous Anonüümne said...

Olen grupis kukkunud 55-se kiiruse pealt,rohkem ei taha,tagajärgedest parem ei räägi.Samuti olen mitmetest minu ees ja kõrval toimunud veristest külakuhjadest mm-ga pääsenud,need oiged ja karjed kumisesid tükk aega kõrvus.TRM-del finisis hakkasin arvutama rem. minevaid kulusid peaaegu alati.2x olen autoga kokku saanud .Esimene x oli süü kahepoolne,tagajärjeks kõver käsi elu lõpuni,teine x keeras mossemees 5m pealt ette,panin 10-sse---salto üle mosse ja õnneks maandusin istmiku-jalgade peale ASFALDIL;õhulennuks mõõtis ment 11m.Aitab,on tervislikemaid ja odavamid alasid,

 
At 10:05, Anonymous Anonüümne said...

See nn mugavusala on PP parem täpselt esimese kukkumiseni, siis on jutt ja arvamus hoopis teine.

 
At 11:57, Blogger Madis said...

Ähh, mis te jamate, küll Priit siis maanteelt maastikule üle läheb :-) Seal ju ohutum.

 
At 16:48, Anonymous Ants said...

Priit on pehmoks läinud! Olgem ausad, faktid ei valeta! Ainukesed alad, mis üldse on käsitletavad mehise spordina, on ürgsed alad. Jooks, ujumine, võitlus. Kõik alad, kus kasutatakse edasi liikumiseks abivahendeid on mugavus- ja memmealad. Eriti veel, kui liikumist edendab ülekanne. Kõige hullem, kui vahel on ka mootor.
Jooks on memmeala, kui joostakse staadionil ja asfaldil. Metsarajal hakkab nagu looma juba, aga õige jooks käib radadeta maastikul - ehtsal inimese poolt muutmata maakera pinnal. Jaht! Võitlus konkurendiga! Ehk jooks maastikul looma järel ja siis maadlus/võitlus konkureeriva jooksjaga. Kes saab looma kätte on võitja!
Ja loomulikult peaks riietusest võimalusel üldse loobuma, v.a. riided ja jalatsid, mis on Su enda kinni püütud looma nahast tehtud.
Priit, vot see on ala, mis on parem kui suusatamine ja rattasõit. Lähed välja ja jooksed, Emajõkke, sukeldud, püüad kala, uuesti välja, jooksed edasi võssa, näed jänest, püüad kinni, jooksed koju.

 
At 22:29, Blogger Priit Pullerits said...

...nii et siis nagu "Näljamängud" ehk "Hunger Games"? Ma kunagi kevadel tegin ka umbes sarnase ettepaneku, et võiks üksteist nt laskesuusavõistlusel taga ajada ja küttida, aga siis millegipärast ei leitud, et see eriti hea mõte oleks...

 
At 23:30, Anonymous Anonüümne said...

Mulle tundub, et Priit tahab harrastada ala, mis on pildil. Varem oli pildil suusatamine ja Priidu jaoks oligi see põhiline. Tartu Maratoni tulemus kaalus üles kõikide teiste maratonide tulemused. Eelmine aasta suusatamine kadus pildilt lõplikult.
2013 aastal näitab ETV Tour de France-i ja alates sellest aastast trügib üha enam pildile jalgrattasport. Ka jalgpall on pildil, aga kuna pooled koondisest on siiski venelased, siis seda alaks number 1 tõsta eestlaste minevik ei luba. Nüüd siis küsib Priit juba, et kas tõesti viitsib keegi ka rullidel kuiva trenni teha ja nürilt nühkida?. Eelmise aasta sügisel luges kilomeetreid ovaalil kokku. Tartu rattaralli koht hakkab kõiki teisi tulemusi varsti üles kaaluma.
On ka teine variant, et Priit Tartu maratonil teeb elu tulemuse ning tõestab, et trenn rattasadulas kaalub üles kuiva suusatrenni rullidel.
Teet

 
At 00:27, Anonymous Anonüümne said...

Teedul on õigus. Eesti hooajaesitlus Solarise keskuses oli eelmiste aastate hale vari. Toredad poisid ja tüdrukud, aga see on kohaliku spordikooli tase. Treenerionu Raul ka juures seletamas. Alaveri-Veerpalu-Savi afäärist toibumine võtab Eesti suusatamisel vähemalt kümme aastat. Võrdluseks Soome, kus doping varem välja tuli - Soome suusatamine on praegugi üpris null.
Priit tahab muidugi pildil olla. Rattatrenniga aga paaristõukelise suusastiili jaoks vist vajalikke lihasgruppe eriti ei arenda? Kuigi tõugatakse ka reiega muidugi..

 
At 08:12, Blogger Andrus said...

Lumi tuli maha ja valgeks sai maa...Rattasõiduga on nüüd jokk...how about that!

 
At 09:20, Anonymous Anonüümne said...

Nüüd on tarkus otsas. Kööga

Vana semu ortopeed-kirurg üles, kes näitab sisehallis võimlemise võtteid vms? Semul peaks nüüd aega ka olema.

Mine fitnessi-trenni, Priit

 
At 09:36, Anonymous Anonüümne said...

http://suusk.blogspot.com/2012/04/pullerits-karm-hoiatus-jalgrattureile.html

Paras tuulelipp oled, Pullerits sa tõesti :)

"Tahate jooksmiseks inspiratsiooni? Aga palun väga: vaadake seda videolõiku alates neljandast minutist, kuidas tegi omal ajal trenni minu kõigi aegade lemmiksportlane Sebastian Coe. Vaat see on tõeline mehine sport, mitte rattaseljas p***etamine, nii et pärast on veel üks liige rivist väljas. Kuid peamine, millele sel videolõigul tähelepanu osutage: kus, kurat, on pulsikell?"

 
At 09:42, Anonymous Anonüümne said...

PS! Mul on siseinfo, et Pullerits ostis endale PULSIKELLA!!!

 
At 10:15, Blogger Priit Pullerits said...

Terane tähelepanek, Teet, 23:30.

Teil on väga halvad infollikad, 09:42. Pulsikell on küll kõige viimane asi, mida ma praegu vajan.

 
At 10:23, Anonymous Anonüümne said...

Ebay andmetel ostsite endale garmin forerunner 410, googlest vabalt leitav info, niiet valetate niiet suu suitseb? :D

 
At 11:33, Blogger Priit Pullerits said...

Ohoo, andke tõestusmaterjali ka!
Äkki on see minu nimekaim, Tallinnas ehitusalal tegutsev Priit Pullerits? Olge ettevaatlik vale inimese pihta süüdistuste pildumisega! Ma saan esitada iga kell krediitkaardi väljavõtte, et ma ei ole eales eBayst midagi ostnud, et ma ei ole pulsikella ega muud seesugust riistapuud ostnud, ja ka mitte mujalt kui eBayst.
Niisiis, palun tõendeid!

 
At 12:03, Anonymous Anonüümne said...

Kui hilises keskeas mehed end totaalselt muutma hakkavad, siis on mängus tavaliselt naine. Mõni noorem naine.

 
At 12:32, Anonymous Anonüümne said...

ebays saab osta ka muud moodi kui krediitkaardiga. kaasus tuleb sulgeda, kuna lubatud menetlustoimingute piires ei saa ostu sooritamist tõendada. eks valijad (loe: lugejad) oskavad otsustada, et kes valetas ja kes mitte.

 
At 20:07, Anonymous Anonüümne said...

to: anonym 09:36
Äkki PP on juba selles eas, et selle liikme töökorras olek enam ei huvita?
r.

 
At 00:32, Anonymous Anonüümne said...

Esimene suusaring tehtud - väga mõnus oli.

 
At 02:33, Blogger oakleyses said...

tiffany and co, christian louboutin outlet, longchamp, oakley sunglasses, michael kors outlet, michael kors outlet, replica watches, nike air max, michael kors outlet, louis vuitton, michael kors outlet, prada outlet, cheap oakley sunglasses, oakley sunglasses, gucci outlet, prada handbags, michael kors, polo ralph lauren outlet, kate spade outlet, ugg boots, ray ban sunglasses, ugg boots, jordan shoes, ugg boots, nike outlet, burberry outlet online, longchamp outlet, ray ban sunglasses, oakley sunglasses, louis vuitton outlet, michael kors outlet, louis vuitton, tory burch outlet, ugg boots, louis vuitton, louboutin, nike air max, louboutin outlet, chanel handbags, longchamp outlet, louboutin shoes, burberry, tiffany jewelry, nike free, uggs on sale, oakley sunglasses, replica watches

 
At 02:37, Blogger oakleyses said...

new balance pas cher, sac longchamp, hogan, true religion jeans, kate spade handbags, nike air max, air max, north face, ray ban pas cher, air jordan pas cher, true religion outlet, nike air max, ralph lauren pas cher, north face, louboutin pas cher, coach purses, sac guess, lululemon, coach outlet, timberland, nike roshe, longchamp pas cher, michael kors, burberry, air force, true religion jeans, lacoste pas cher, tn pas cher, nike air max, abercrombie and fitch, true religion jeans, hermes, vanessa bruno, michael kors, nike free run uk, michael kors, ray ban uk, ralph lauren uk, coach factory outlet, nike blazer, mulberry, michael kors, coach outlet, converse pas cher, nike free, vans pas cher, oakley pas cher, nike roshe run, hollister, hollister pas cher

 
At 02:49, Blogger oakleyses said...

bottega veneta, giuseppe zanotti, mac cosmetics, nike air max, north face outlet, longchamp, lululemon, soccer jerseys, mont blanc, new balance, celine handbags, baseball bats, oakley, ralph lauren, babyliss, louboutin, valentino shoes, insanity workout, vans shoes, nike trainers, iphone 6 cases, asics running shoes, reebok shoes, mcm handbags, beats by dre, ferragamo shoes, chi flat iron, hollister, jimmy choo shoes, nike huarache, wedding dresses, nfl jerseys, instyler, p90x workout, ghd, north face outlet, herve leger, abercrombie and fitch, iphone 6s cases, iphone 6s plus cases, iphone cases, hollister, soccer shoes, ipad cases, birkin bag, nike roshe, s5 cases, iphone 6 plus cases, timberland boots, iphone 5s cases

 
At 02:53, Blogger oakleyses said...

louis vuitton, converse, canada goose outlet, michael kors outlet, michael kors handbags, pandora jewelry, moncler, hollister, ray ban, sac louis vuitton pas cher, moncler, lancel, ugg boots uk, bottes ugg, doke gabbana outlet, moncler, coach outlet, montre pas cher, louis vuitton, moncler outlet, canada goose, louis vuitton, moncler, michael kors outlet online, doudoune canada goose, thomas sabo, moncler, karen millen, juicy couture outlet, toms shoes, wedding dresses, converse outlet, canada goose, moncler, vans, marc jacobs, links of london, hollister, pandora jewelry, moncler, canada goose uk, ugg,uggs,uggs canada, nike air max, swarovski, canada goose, pandora charms, ugg,ugg australia,ugg italia, swarovski crystal, supra shoes, canada goose, pandora charms, barbour jackets

 
At 09:02, Blogger Unknown said...

moncler jackets
coach factory outlet
michael kors outlet online
ultra boost 3.0
fitflops shoes
polo lacoste
off white jordan 1
moncler
michael kors outlet online sale
ugg boots uk
zzzzz2018.7.13

 

Postita kommentaar

<< Esileht