esmaspäev, juuni 11, 2012

Pullerits: Miks mõned mehed ajavad spordi kohta pehmojuttu?

Olete näinud neid õllereklaame Ott Sepaga, kus tehakse pehmotõrjet? Pehmotõrje, nagu reklaamidest ilmneb, tähendab mehele vastu vahtimist virutamist, et ta lõpetaks naiseliku ehk mittemeheliku iba ajamise.

Paraku leidub Eesti spordis samuti mehi, kes vajavad pehmotõrjet, ja tõhusat.

Jutt on neist, kes ajavad kõva häälega pehmojuttu, et miks küll peab suurtel spordiüritustel võistlema, et miks ei saa enamik niisama rahulikult joosta või suusatada või rattaga sõita, et miks peab kogu aeg vere ninast välja pingutama ja et miks peab kogu aeg kellelegi ära panema.

See on ju puhas, haletsusväärne pehmojutt!

Ja ma tean, miks seda räägitakse.

Seda räägivad need, kes ei ole spordi olemusele siiamaani ikka veel pihta saanud. Sport on selleks, et selgitada omavahelises võistluses parem ja parim. Just selles seisneb rinna- ja stardinumbritega spordi peamine iva. Punkt. Sest muidu poleks noid numbreid ju vaja, las inimesed jooksevad või väntavad niisama.

Aga ju need mehed, kes pehmojuttu ajavad, ei ole kunagi võidurõõmu maitsta saanud. Ega ühelegi võidule kunagi lähedale küündinudki. Siis on loomulik, et hakatakse rääkima juttu stiilis, et tähtis pole võit, vaid osavõtt, ja hakatakse siunama neid, kes võistlemisest lugu peavad.

Selleks, et võidurõõmu tunda, ei pea tingimata võitma. Sageli piisab, kui võita enamikku teisi, või võita neid, kelle võitmise oled endale eesmärgiks seadnud. Aga igal juhul, et võidurõõmu tunda, on vaja võistelda. On vaja tahta ära panna, kui soovite.

Vaid üks näide. 69 startinut lõpetasid Tartu nn jooksumaratoni minust parema ajaga. Sellegipoolest arvan, et olin üks rõõmsamaid ja õnnelikumaid lõpetajaid. Miks? Sest, mis seal salata, ma jooksin endalegi ootamatult hästi ja tegin pähe või panin ära, emba-kumba väljendit soovite, väga paljudele, kes tulid starti mõttega, et näitavad mulle lõpuks ometi koha kätte.

Mõned mehed ütlevad nüüd, et mis vahet seal on, kas oled 70. või 170. Seal on vahe, väga suur vahe! Vahe on ka 70. ja  71. kohal, kui suudad näiteks 71. kohale enda selja taha jätta mõne, kes sind väga võita tahtis või keda sa ise võita tahtsid. Selles, nagu ütlesin, seisnebki spordi olemus.

Muidugi, meil on vaba maa ja pehmojutu ajajail on õigus ajada oma pehmojuttu. Aga  paratamatult peavad nad arvestama, et sellist juttu ajades näitavad nad, et nad pole võitleja-mehed. Ja näitavad, et nad on elus ühest suuremast rõõmust ilma jäänud.

Et millisest?

Äsja ilmunud raamatus «Kolm Kirsipuud» räägib Jaan Kirsipuu, miks talle meeldib võidu sõita. Ta ütleb nii: «Meeldib teisi üle trumbata, võita neid, ükskõik kas siis jõu või kavalusega. Teistele pähepanemise rõõm on nii suur, et... Kaif sellest on nii suur, et...»

See on nii hea tunne, et Kirsipuul tuleb lausa sõnadest puudu. Aga piisab, kui jätate tema öeldust meelde niigi palju: «Teistele pähepanemise rõõm on nii suur.»

On küll, Jass, on küll. Hästi öeldud!
Marriott San Diego Marquis & Marina Hotel, San Diego, California. 7. aprill, 2011. Pildistanud Priit Pullerits.

Foto 1: Tartu rattaralli finiš - nagu näha, käib massiüritusel meeste vahel armutu võitlus. Foto autor: Aldo Luud, Õhtuleht/Scanpix
Foto 2: Sel pildil ei käi Tartu rattarallil sugugi heitlus esikoha pärast - aga sellegipoolest käib meeste vahel armutu võitlus. Foto autor: Aldo Luud, Õhtuleht/Scanpix
Foto 3: Kes teab, mida teeb Usain Bolt sellel fotol? Muide, Norras on selle pildi levitamine keelatud! Foto autor: Reuters/Scanpix

72 Kommentaarid:

At 09:23, Anonymous Anonüümne said...

Mina tean! Hoiab liiga varakult(hoog oli alles sees) vastu tulnud lilleneiut püsti.

 
At 09:24, Anonymous Anonüümne said...

PP Sa räägin endale vastu. Loe oma vana postitust.

http://suusk.blogspot.com/2012/01/pullerits-kes-vastab-viis-intrigeerivat.html

 
At 09:38, Anonymous Anonüümne said...

ah vaata parem EMi

 
At 09:54, Anonymous Anonüümne said...

Nägemata ja kuulmata küll PP rõõmustamist (jõudsin ise finišisse ilmselt miski 10 min hiljem, kohta ei tea), oli kindlasti kümneid ja sadu PP-ga vähemalt sama rõõmsaid, kui mitte rõõmsamaidki inimesi. Seda ka 2 tunniga lõpetanute seas, kellel polegi oluline see "ärategemine". Uskumatu, eksole...

 
At 10:10, Anonymous Anonüümne said...

Priit Pullerits, palun öelge, millise spordivõistluse Teie olete võitnud.

 
At 10:19, Anonymous Anonüümne said...

Minu jaoks on võit kui suudan Otepäält Elvasse joosta. See, et teised ka suudavad, teeb ainult rõõmu, ma kuulun samasse seltskonda.
See kuuluvuse võimalus ongi minu eesmärk, see aitab minu madalat enesehinnangut tõsta.
Nii madal see õnneks ei ole, et selle tõstmiseks esimesena Elvasse jõudma peaksin. Nii edev ka ei ole, et esimesena jõudma, või oma tulemusest kõigile kuulutama peaksin. Saan oma enesekindluse laksu kätte seatud eesmärgi, rada läbida, saavutamisest. Seltskonna ja ümbruse nautimine on poonus, mis on seda suurem, mida kauem rajal olen.
:)

 
At 10:24, Anonymous Anonüümne said...

eelmisele....huvitav, et kui tullakse ainult loodust ja seltskonda nautima, miks siis ka viimase 500 lõpetaja seas viimastel meetritel hakatakse oluliselt kiirendama....ja ikka on vaja ninast veri väljas lähikonkurentidele lõpujoonel ära panna.

 
At 10:32, Blogger Priit Pullerits said...

To 10:10 - kolmekordne Kalevi noortemeister keskmaajooksus (Kalev oli tollal suurim spordiühing), Tartu linna meister 800 meetri jooksus, koolipoisina tulin mitut puhku koolinoorte meistrivõistlustel jooksus medalile; üks magusamaid võite oli omal ajal Raplas, kus koos oli päris tugev Eesti keskmaajooksuseltskond, kus ilm oli megatuuline, aga kus sellegipoolest jooksin teistel lihtsalt eest ära ja kui nad lõpusirge eel järele tulid, suutsin veel kiirendada ja ikkagi võita; samuti on head mälestused ühest Sule memoriaalist (kui mälu võistluse osas ei peta, igatahes pealtvaatajaid oli palju), kus võitsin soolojooksuga algusest lõpuni vedades oma jooksu.

09:54 - rääkige faktidest, ärge oletage.

09:38 - EM on küll viimane, mille peale oma üliväärtuslikku eluaega raisata!

 
At 10:40, Anonymous Anonüümne said...

Kurb lugeda neid lakkamatuid lapsikusi ja ärplemisi...

Võiksid ükskord meelde jätta (sest arusaamist on palju oodata), et võit mistahes vormis on boonus selle eest, kui midagi hästi, lausa suurepäraselt teed. targas keeles kutsutakse seda sisemiseks ja väliseks motivaatoriks. Inimene peab ikka vaimult väga katki olema, kui see iga hinna eest ärapanemine vaat et igas postituses nii prevaleeriv on. Ja "last but not least"- proovi vahelduseks oma seisukohtades mingitki selgroogu ja järjepidevust omada! Jõudu, ja pole vaja kurvastada: kõik ei saa olla alfaisased..;))

 
At 10:52, Anonymous Anonüümne said...

Jätaks need vanuse vms koefitsiendid ka pehmode jaoks, millest eelmises artiklis juttu! Tulemussportlastele pole matemaatilist abi vaja, see oleks ju lausa dopingulaadne asi. Ilmselt on igal starti tulnul oma võidukriteerium siiski valmis mõeldud. Sporti tehakse ka proosalisemal eesmärgil, tagada omale pikem ja muretum elu, hea enesetunne jne. Selleks ei pea aga starti tulemagi kuna võit on ilma selletagi võetud.

 
At 10:59, Anonymous Anonüümne said...

huvitav on see, et need PP surematud võidud tulid ilma erilise treeninguta nagu ta ise on väitnud. ja nüüd, kui ta oma üliväärtuslikku eluaega supika ovaalil raiskab, ei paista võite kusagilt. aa, õigus, nüüd tuleb see koefitsentide jutt.

 
At 11:15, Blogger Priit Pullerits said...

Tubli, 10:59, et lõpuks kohale jõudis, miks võite võib loota noores eas, aga vanemas eas enam mitte. Võttis küll kaua aega, aga peaasi, et see teile kohale jõudis.

Ja 10:40, ei ole vaja hakata distantsilt hingearsti mängima. Distantsilt ei pane ükski õige arst diagnoosi, ärge teie ka seda üritage, eks!

 
At 12:42, Blogger Madis said...

Ma loodan, et võidan lotos peavõidu. See ju ka sport e hasartmäng.

:-D

 
At 12:57, Anonymous Anonüümne said...

Priit, minu mälu järgi oled sa üks tuntuimatest pehmojutu ajajatest. Kui mitte maailma tuntuim pehmojutu ajaja. Värskendan su mälu. Osalesid xdreamil- see jutt kubiseb pehmotamisest. Loeme mõnda varasemat TRM-i lugu kus sa jälle pehmotad. Küll on laskumine liiga ohtlik ja rada liiga libe. Või võtame moabi kirjeldused ku sa pidevalt üritad jätta muljet et tegelesid millegi ohtliku ja põnevaga. Sinu kirjatükid kubisevad pehmotamisest, sellise kapis kükitava pehmo pehmotamised.

 
At 13:01, Blogger Priit Pullerits said...

...kunagi olin ma vaadetelt ka sotsiaaldemokraat. Kas seda on tõesti raske mõista, et inimesed ju muutuvad?

Aga Moabi rattaradade kohta ärge tulge sõna võtma, kui ei ole seal käinud ega sõitnud. Need Eesti rajad on nondega võrreldes üks tittede liivakast.

 
At 13:20, Anonymous Anonüümne said...

Nii,

Moabist olid ilusad pildid küll.

Ja jutud et kui karm ja kole ja raske.

Aga pildid olid sellegipoolest vaid ilusad.
Kõrguste vahe oli muljetavaldav ja ilmselt kohati üsna järsk, kuid sellegipoolest oli peamiselt kivi ja kohati veidi liiva. paneb tiba õlgu kehitama.

Paluks mõnda Eriti Karmi Pilti, mis kohalike paneks vere tarretuma ?

Tundub et ainus raske asi seal oligi suur kõrguste vahe ja kohati kamaluga liiva..

 
At 13:42, Anonymous Anonüümne said...

Tittede liivakast ootab Priitu.

http://vooremae3000.eu/

 
At 13:47, Blogger Heiki said...

Pole ammu nii head postitust siin blogis näinud :)

 
At 13:54, Blogger Heiki said...

Ei saa mina aru miks peab nii verine blogija peale olema...
Kusjuures oleks siis keegi oma nime alt kommija...
Priit, sinu jutt on vahest väga provotseeriv, aga sellegipoolest asjalik. Sa ei hoia oma mõtteid tagasi ja ei peida neid enda sisse. Jõudu sulle sinu töös! :)

 
At 14:05, Anonymous Anonüümne said...

Pehmo mainest saad alles siis lahti, kui Sergei Pareikost aru saad.

 
At 14:49, Anonymous Anonüümne said...

prof. Ants Nurmekivi on väga täpselt defineerinud asja olemuse: vanas eas võistlevad need, kes nooruses midagi võitnud ei ole.
Priit, sinu Kalevi meistri paberid on tolleaegses kontekstis naerunumber, kui sedagi.
Praktilise poole pealt on tippsportlastel kindlasti probleeme tervisega ja vaimse väsimusega. Viljar Loor, kes teatavasti oli ja on kõige edukam pallimängija ei käinud võrkpalli vaatamas aastakümneid, rääkimata mängimisest.
Ma ei pea eriti mõistlikuks sarjades osalemist, seda enam, kui täie pingega põhitööd teha, kuid ma ei halvusta seepärast kedagi.
Pehmod on ikkagi ajakirjanikud, kes ei oska teravaid küsimusi esitada ja kiidavad takka Ilvese arvamusi. Kui eestis on ametlikult tunnistatud 60 000 last allpool vaesuspiiri elavateks ja kellegil isegi silm ei pilgu siis ....... mine ja häbene

 
At 14:49, Anonymous Anonüümne said...

Priit,
kahjuks oled Sa ise moraalne pehmo - ei ole võimeline või ei julge(?) tunnistada, et maailmas on palju teisi motivaatoreid kui ainult Sinu poolt väidetav "ärapanemine".

Olen Sinust vanem ja tagapool Tartu Neliküritustel - no ja mis siis? Aga mitu maratoni Sa oled jooksnud? Mitu korda Haanja100 lõpetanud? Mitu triatloni teinud? Otsisin Googlis - no ei leia! Mul on kõigis tulemused kirjas ja ei pea ühtegi teist lõpetajat ei endast eespool või tagapool pehmoks. Minu parim sõit rattal oli siis, kui lõpetasin eelviimasena, olles teepeal aidanud mitmel inimesel rattast/kummi remontida ning lõpus vedasin tuules üht endast nooremat meest finishini. Tundsin heameelt mitte sellest, et viimasele ära panin , vaid sellest, et sain aidata inimestel lõpuni sõita. Aga Sina oma lapsiku pehmo-jutuga... Kasva suureks ja saa kompleksidest üle!

Mart

 
At 15:00, Anonymous Anonüümne said...

Paluks konkreetset pehmo definitsiooni.
TA

 
At 15:04, Blogger Priit Pullerits said...

Mart, moraalses pehmos süüdistamine on küll viimane, mida võiks mulle ette heita. Palun vaadake mu kirjutisi viimase kümne-15 aasta jooksul ja te näete, et kui keegi Eesti ajakirjanduses on üldse selgete ja tugevate põhimõtete, sh just moraalsete põhimõtete eest seisnud, siis mina. Ma ei ole kaasa jooksnud nüüdisaegse poliitkorrektsuse ega postmodernismi ega pedesõbralikkuse ega immigrandiarmastuse ega muu säärasega, millega Euroopa endale viimased kümned aastad lühinägelikult hauda on kaevanud.

Te olete läbi teinud maratoni, tubli! Aga ma olen sõitnud läbi nt Slickrock Bike Traili, ligi viis tundi, ja ärge tulge ütlema, et see on käkitegu.

 
At 15:13, Anonymous Anonüümne said...

Moraalse pehmo all pidasin silmas , et ei julge (?) nõustuda sellega, et sporti võib teha ka muudel eesmärkidel kui teistele ära panemine. Minu maraton maratoniks, aga Haanja100, triatlonid ja teised PIKKA vastupidavust nõudvad alad? Juba eespool meenutati näiteks X-treami võistlusi.
Sinu alla-viie-tunnised alad on ju pehmosport - anna minna ikka nii, et valu taga 6-7-8 tundi!

Mart

Slickrock Bike Trail - kas oled juba võrrelnud oma tulemuste rajarekordiga...? Aga raja läbimise keskmise ajaga?

 
At 15:18, Anonymous Anonüümne said...

Priit, mitmendaks sa seal jäid, ma mõtlen Slickrock Bike Trailil?

mp

 
At 15:32, Anonymous Anonüümne said...

Priit,
loodan, et ei aja mind segi minu eelmise kommentaari järel oleva lõiguga - ma tean, et Slickrock Bike Trail ei oel võistlus.

Mart

PS. Tsitaat - "The Slickrock Bike Trail is only 12 miles long and can prove absolutely exasperating. Rarely do you leave your easiest gears and "spin" at an easy cadence. Inasmuch, bikers should allow 4 hours to ride the entire loop; more if side routes are explored. "

 
At 17:04, Anonymous Anonüümne said...

....püüdes leida pehmoreklaami ja Priidu vahelist seost, kisub suu vägisi väga-väga laiale muigele...
Harrastajale on pigem olulisem vöistlus-vöitlus iseendaga. Minnes starti, sead antud hetke sportliku treenituse alusel mingi kindla eesmärgi ja üritad seda täita, ületada. On selleks aeg, koht vöi mis iganes. Vahet pole seejuures kas löpukoht on 70-s vöi 700-s. Kas see plaan ka önnestus, see polegi tähtis. Edu-ebaedu annab mötteainet midagi teisiti tegema, rohkem kui varem jne. Aga palju olulisem kogu värgi juures on hoopis regulaarne tervislik liikumine. See, et juhul kui 50-ndaks pole infarkti surnud, et 60-ndaks kodune apteek ei meenutaks kuivainete ladu, et 70-ndaks kepi vöi hoopis ratastooliga liikuma ei peaks, on hindamatu väärtus, mida ei suuda üle kavaldada ükski aeg ega koht. Samuti see karjainstinktis kogetud emotsioon rutiinsesse igapäeva ellu ei küsi kas olid 70 vöi 700. Igaühel on öigus omada kohta siinses maailmas päikese all, olenemata vanusest, soost, rassist vöi usulisest kuuluvusest....
Ei taha küll tüli norida, aga siiski arvestades, et edumeelne inimene on alati edasipürgiv igas valdkonnas, nii ka sportlikus möttes: püüdes kauem, kiiremini, kaugemale ja miks mitte ka ekstreemsemalt uusi väljakutseid kogeda. Arvestades neid aasta jooksul pakutud uusi üritusi ning just seda poolt mismoodi äraütlemine toimunud, siis kaldun arvama, et pehmust on Priidus rohkem kui mönes tagumise otsa sellis, On selleks vähene enesekindlus, enese usaldamise puudus, hirm et ebaönnestumisel ego kannatab vöi miski muu, eks seda tea Priit ise köige paremini....
Maamees

 
At 17:06, Anonymous Anonüümne said...

Priit, Te jätate mulje, et olete kõva mees, valmis vajadusel kohe lõuga sõitma. Mul on kaks küsimust. 1) Kas Te kunagi kedagi löönud olete? Ma pean silmas, et kas Te mõnda meest (70+ kg) löönud olete. 2) Kas maailm muutus pärast Teie paremsirget elik kas Teie arvamust võeti pärast seda kuulda?

 
At 17:29, Blogger Priit Pullerits said...

Ai-ai, Mart, 15:13, nüüd läks teil küll loogika viltu ja puusse: tähendab, Usain Polt on pehmo, sest ta ala kestab alla 10 sekundi, mitte 5-6 tundi?

Ja oi-oi, Maamees, mis jutt nüüd tuli?! Maamees, kui te julgete ette võtta sellise retke, nagu tegin kolmeks nädalaks Moabi, siis ei ajaks te juttu, et minu mitteosalus mingil Samsungi või Elioni või mis iganes üritusel on mingi pehmotunnus. Ma tahaks näha, kui palju siin on mehi, kes on samalaadse treti ette võtnud nii karmi kohta, kus teil põhimõtteliselt ei ole mingit tsivilisatsiooni ega taristu tuge, kus ohte on palju ja kus peab ise endaeest väljas olema, sest abi pole enamasti kuskilt loota, kui midagi peaks juhtuma... Sellega võrreldes: Hispaanias kevadel kolm nädalat siledal asfaldil ruleerimas käimine on totaalne-absoluutne mugavussport ja seltskondlik piknik. Või ei ole? Miks siis minu Moabi ettevalmistus, mis ei olnud üldse sportliku sihiga, võimaldas võita rattarallil paljusid hispaanikuid?

 
At 17:49, Anonymous Anonüümne said...

"Sport on selleks, et selgitada omavahelises võistluses parem ja parim. Just selles seisneb rinna- ja stardinumbritega spordi peamine iva. Punkt. Sest muidu poleks noid numbreid ju vaja, las inimesed jooksevad või väntavad niisama."
Õige jutt, aga miks eelmises postituses oli mingi pehmojura tobedatest koefitsentidest???
Kui oled mees siis vahetus võistluses, ilma mingi statistilise matemaatikata ja parim! Mis siin põdeda kes on noorem kes vanem - Mees vaatab peeglisse ja ilma igasuguse enesehaletsusliku vanuse koefitsendita ütleb endale kui tulemust ei tulnud, et sitt olin ja läheb trenni.
Muide ka naised teevad nii nt Sharapova.
Toomas

 
At 18:13, Anonymous Anonüümne said...

Priit, eriliseks oleks teie retke teinud see kui oleksite loobunud autost, telefonist, pakkinud köik vajalikud asjad rattale, ukerdanud nädal-kaks seal kividel, ööbinud telgis, süüa valmistanud lökketulel jne. vaat siis oleksite olnud ikkagi täiesti omapäi. Aga sellisel kujul üles ehitatud päeva kava( autoga külast väljasöit, 2-3-4 tundi rattaga vöi jala, taas tagasi autoga teise kohta) meenutab väljasöitu loodusesse vöi kunagi laialt levinud möisaturismi.
Miks "hispaanlased" kaotasid? Ei ma tea, töenäoliselt on vähe siiski vaid paar nädalat aastas sportlike tegevustega aega sisustada. Ning kuna Eestis, eriti rattasöidus, on sadasid vördseid mehi, loeb möni väike pisiasi, et olla parem vöi kehvem...
Maamees

 
At 18:18, Anonymous Anonüümne said...

Ja jah ja siis need nii nimetatud mittevõistlema tulnud võistlejad, kes maratonidel lõpetavad viimase tuhande seas, lähevad koju ning õhtul istuvad arvuti taga ja vaatavad, kes neist tahapoole jäid. Absoluutselt ilma igasuguse pähepanemise rõõmuta.
Teet

 
At 18:22, Anonymous Anonüümne said...

No mis jura ... Moabi turismiretke kohta kirjutada "Ma tahaks näha, kui palju siin on mehi, kes on samalaadse treti ette võtnud nii karmi kohta,...". Olen matkanud 3-4 nädalat Siberi, Taimõri, Jakuutia jne. mägedes nii suvel kui ka talvel, seljas > 40 kg, lähima asustatud punktini paarsada km, tol ajal polenud ka mingeid mobiiltelefone jne. Kusjuures loen end sel alal poisikeseks, tõsised matkad olid hoopis karmimad. Nii et mingi Moabi-turistikaga kelkida on minu arvates naeruväärne.

r.

 
At 18:27, Blogger Madis said...

Priit ajab mulle oma intrigatsiooniga kihu minna kaema toda Moabi, kuid tõenäoliselt mu ajakava ning finantsid ei mängi hästi välja. Võib-olla edaspidi. Ja ratast ei hakka kindlasti seal kohapeal ostma ega rentima.
Minu sihtmärgid on seekord siiski kütusehõngulised. Mine tea, äkki saan uut moodi maailmavaate osaliseks. Kindlasti.

 
At 18:55, Anonymous Anonüümne said...

Priit 17:29 -
Ai-ai, Mart, 15:13, nüüd läks teil küll loogika viltu ja puusse: tähendab, Usain Polt on pehmo, sest ta ala kestab alla 10 sekundi, mitte 5-6 tundi?

Kõige pealt tuleks norida spordispetsialisti teadmiste kallal - Kas ikka Polt või Bolt.
Bolt ei ole pehmo, sest tunnustab ka neid, kes temast nõrgemad ja surub kätt tugevamatel ning ei halvusta teisi (ei inimesi ega spordialasid).
Tundub, et kogu argumenteerimine on teisejärguline, vaja on vaid pidevalt "ära panna". Teen siis sama ja avalikustan oma andmed -

Minu andmetel sellel aastal Ameerikas olles Pullerits küll ei kasutanud aega steroidide tarbimise peitmiseks! (Aga pead anda ei saa...)

Mart

 
At 21:17, Blogger Priit Pullerits said...

Okei, veel üks argument, mida mitte-pehmod ei tee: mitte-pehmod ei säutsu Twitteris; säutsumine on mingi tittede ja tüdrukute värk. Ainult pehmo-vennad säutsuvad (milline plikalik tegevus!). Vajate tõestust? Palun, siit see tuleb, Rein Taaramäelt: "Teadmiseks kõigile, et Rein Taaramäel ei ole Twitterit ega ka Facebooki ning muudes suhtlusportaalides kasutajaid." Mul ka ei ole Twitterit ja seetõttu ma ei s****u. Et mul on FB? Ma olen seal surnud hing, kunagi toimetuses soovitati konto teha, et pidi kasulik ja vajalik olema. Ei ole sealt mingit kasu saanud. Taas tsiteerin Taaramäed, kes on ilmselt minu lemmiksportlane Eestis: "Mul on ainult oma blogi, mis kuulub täielikult minu fännidele ja eesti ajakirjanikele." Mul ka.

Vaat nii! Et kui tahate minuga edasi vaielda, siis arvestage, et vaidlete sama hästi ka Taaramäega. Meid on ses vaidluses ühel pool rindejoont nüüd kaks - ja üks neist on vääääga kõva!

 
At 21:21, Anonymous Anonüümne said...

kunagi toimetuses soovitati konto teha, et pidi kasulik ja vajalik olema

vähemalt julgeb tunnistada, et täidab tädide käske. nii tööl kui kodus.

 
At 21:23, Anonymous Anonüümne said...

Nii lihtsalt sa end Taaramäega võrdsustada ei saa.
Mul on munandid ja peenis, Kirsipuul on ka. Järelikult kui sa minuga nõus ei ole, oled sa ka Jaan Kirsipuuga eriarvamusel?

 
At 21:28, Blogger Priit Pullerits said...

Täielik jama ju, 21:23! Te räägite sootunnustest, mis on neil kellegi tegemist hoiakutega ja valikutega ja seisukohtadega??? Paluks kontraargumentatsioonis ikka paremat taset näidata, selline plähmerdamine on sobimatu. See on rumal.

 
At 21:36, Anonymous lehtsabaH said...

Priit, oled sa Vaderilt küsinud, kas ta ikka on nõus olema sinuga ühel pool seda rindejoont? Erinevalt Pulleritsu/Scanpixi spordiblogist on Ratta-Rambo oma väga positiivsete emotsioonidega ning igati sporditegemist innustav. Ma ei ole veel kohanud, et Vader oma lugejaid kuidagi halvustaks, et nad talle võistlustel alla jäävad. Ma arvan, et see Reinu blogi läbiv optimism võiks olla Priidulegi eeskujuks.

 
At 21:44, Anonymous Anonüümne said...

" Erinevalt Pulleritsu/Scanpixi spordiblogist on Ratta-Rambo oma väga positiivsete emotsioonidega ning igati sporditegemist innustav"

Mida krt siis siin lugeda on vaja, kui see nii demoraliseeriv on?

Vaidlused on vajalikud, neis sünnib täde või saab keegi lõuga, pärast ollakse sõbrad edasi, aga kui mõnel vaidlus moraali alla tõmbab, siis on tegu 100% pehmoga.

14:05

 
At 21:53, Anonymous Anonüümne said...

Hr. Pullerits, sportlaste hulgast pole teps mitte keeruline leida näiteid, mis otseselt teie loogikale vastu töötavad: Usain Bolt - http://twitter.com/#!/usainbolt , Kenenisa Bekele - http://twitter.com/#!/KenenisaBekele ; David Rudisha - http://twitter.com/#!/rudishadavid . Need on esimest kolm nime, mis pähe turgatasid.

 
At 22:54, Anonymous Anonüümne said...

Vot on autoriteet see Priit Pullerits. Järelikult puudutab, kui nii palju komme tuleb. See ju ongi üks ajakirjaniku eesmärke. Puudutada. Miks kurat te kõik nii käima lähete, kui teie väidetud pehmo kedagi pehmoks sõimab. Kui pehmo kedagi pehmoks sõimab, siis ei tohiks seda ju nii tõsiselt võtta? Või peaks?
B-to

 
At 23:10, Anonymous Anonüümne said...

Okay, okay Priit, ma anna Sulle järgmise tuleviku teema pealkirja.

Twelve points to Estonia from all judges, but still not even fifth place, exept eurovision.

B-to

 
At 00:37, Anonymous Anonüümne said...

Taaramäe (päris ikka, mitte fake) oli FB-s veel eelmisel suvel, vuelta ajal ja sügisel ka. Nüüd on ta end nähtamatuks muutnud.

 
At 09:31, Blogger Priit Pullerits said...

Et see blogi ei ole positiivne ja innustav (as claimed by someone lehtsabaH)? No mida juttu! Terve Eesti on täis igasuguseid võistluste korraldajaid ja muidu spordisõpru, kes on korduvalt öelnud, et mu blogi on kõva massispordi propagandist ja agitaator. Üks aasta sain KTM-lt sellealase tegevuse eest isegi tänukirja.

Aru ma ei saa, miks inimesed oma hinnangutes nii lahmivad on: võtavad midagi suvalist pähe ja kuulutavad selle välja nagu tõe.

Aga õnneks on ka arusaajaid ja kainelt mõelda suutvaid mehi (did I say mehi?), nagu 21:44 ja 22:54, kes saavad aru, milles on asja tuum ja mõistavad, et minu kirjutistest üksnes käivituvad tõe otsingud, et need ei ole lõplik ja ainumas tõde, vaid lihtsalt minu seisukoht, mida olen püüdnud ka - erinevalt enamikust lahmijatest - võimalikult põhjalikult põhjendada.

 
At 10:11, Anonymous Anonüümne said...

Priit, meheks ei tee ainult sootunnused (mainisid seda isegi eespool).
Meheks teeb ka see, et julgetakse tunnistada teiste arvamuste olemasolu õigust. Kui sulle ei meeldi mida teised arvavad, siis ära kohe nimeta neid pehmodeks, mömmideks või kelleks iganes. Lahmida ja halvustada võib iga loll, teiste õigust tunnistada nõuab MEHISUST (isegi kui ei nõustu).
Siit ongi pärit paljude pahameel - kui sulle ei meeldi midagi, siis esimese reaktsioonina kukud halvustama.

Siiani on vastuseta mitu päeva tagasi (kahjuks) anonüümse küsimus - kiidad oma tütart, aga kuidas on tema sportlikud saavutused? Väldid ebameeldivatele küsimustele vastamist?
Ise osalen igal aastal kümnekonnal rahvaspordi üritusel, seal hulgas lühikestel distantidel olen olnud ainult kaks korda elus (ja 2 tehnikast põhjustatud katkestust).
Pereliikmetest on käinud TM sarja üritustel nii abikaasa kui kõik kolm last ja juba ka lapselapsed. Nii et mul on õigus küsida.
Mart

PS. Olen sinust vanem ja finisheerin alati hiljem, kuid lähtuvalt eespool kirjutatust võin pidada SIND (moraalseks) pehmoks.
Antud kontekstis just moraalselt, mitte füüsiliselt!

 
At 10:15, Anonymous Anonüümne said...

Lugejad kas te pole veel aru saanud, et siin käib täiega Teie lollitamine.
Priidu jaoks on oluline ainult üks asi. Luua blogis intriige ja inmesi närvi ajada, mis kindlustab talle suure lugejaskonna ja tähelepanu. Selle nimel on Priit valmis oma sõnu sööma ja oma vaateid muutma. Halvustav suhtumine, et kõik mida tema teeb ja arvab on õige ja teiste arvamus vale on loomulik. Samuti on komentaaridele vastamisega. Need kellele ta suudab koha kätte näidata saavad oma vastuse, samas kommentaarid mis on talle ebameeldivad ja mida ta ei suuda ümber lükata jäävad vastuseta. Pullerits kui väljaõppinud ja kogemustega ajakirjanik on meis ju kõigist väitluses üle ja seda ta suudab vahendeid valimata. Kui trükimeedias ilmuvad Pulleritsu artiklid on sisukad teravad ja õiged ning tihti ühinevad meie vaated ja arvamused, siis siin blogis käib ainult eputamine ja eneseupitamine. Eks me kõik ole mingil määral edevad (mina ka) ja vajame seda. Kahjuks rattamehena on Pullerits allapoole igasugust arvestus spordimees (karvajalg), kes istub grupis ja imeb teiste taga, ning pärast räägib kuidas oleks jõudnud ja oli nii kerge. Eks lähenb natuke aega kui ta omal nahal saab ära proovitud mist tunne on punti vedada kümnete kilomeetrite kaupa, või hoopis organiseerida äraminek ja sõita rattarallil suurel grupil eest ära. Siis muutuvad ka arvamused ja hetkel suurtes puntides temamoodi loksujad muutuvad sihtgrupiks keda sarjata.
Kui vaja võib Priit mind süüdistada arguses, kuna Ma ei julge oma nime alt postitada, aga ei soovi algatada ristisõda enda vastu.

 
At 10:24, Blogger Priit Pullerits said...

Võtame nüüd seda asja hästi rahulikult, Mart, ja ärme ajame segi põhjust ja tagajärge.

1. See on minu blogi ja mul on siin õigus avaldada oma arvamust ja teha teiste arvamustega, mida tahan, sh neid kustutada, ignoreerida jne.

2. Mul on siin peaegu ainsana julgus esineda oma nime alt, nii et mind moraalseks pehmoks nimetada on totaalne solvang ja ülekohus, eriti selle poolt, kes peitub mingi Eestis ülilevinud eesnime taha (mees, kes häbeneb enda nime ja reaalset olemasolu!).

3. Kui te nüüd hästi tähele olete pannud - aga vist ei ole, seepärast rõhutan järgnevat -, siis ei ole ma siin mitte kedagi teist oma postitustes ehk diskussioonide algpunktis (!) konkreetselt solvanud ega halvustanud, vaid olen rääkinud teatud tüpaažidest ja tehtud tähelepanekutest. Minu postitustes ei ole olnud mingeid personaalseid rünnakuid kellegi siin kommenteerija aadressil!

4. Kõik kisklemised on siin lahti läinud ainult ja üksnes lähtudes kommentaatorite argumentum ad hominem vildakast loogikast - ehk alati on need olnud kommentaatorid, kes asja isiklikuks viivad, mind konkreetselt rünnates ja halvustades.

See on reaalsus, selles veendumiseks, Mart ja teised tema seisukohatde jagajad, ei ole teil rohkem vaja, kui siin pisut ringi vaadata ja veenduda, kes siin viskavad alati kelle suunas esimese kivi.

 
At 10:41, Anonymous Anonüümne said...

Esimese kivi viskab tavaliselt Priit Pullerits oma lugejate suunas järjekordse blogipostitusega.

 
At 11:46, Anonymous Anonüümne said...

Demagoogia meistriklass ja vastuseta küsimused ning lahenduseta teemaarendused. tühikaragamine....

 
At 12:19, Blogger Andres said...

Kuna Priidu blogi on lugejate seas väga populaarne, on valitud suund õige - kui on seatud eesmärk, et blogil võiks olla võimalikult palju lugejaid.

Lugejad/kommentaatorid võivad ju ise ka proovida, mida selleks peaks tegema, et eestikeelsel sporditeemalisel blogil pidevalt vähemalt 1000 pageview`d päevas tuleks. Ei ole vist väga lihtne ...

 
At 13:32, Anonymous Anonüümne said...

Priit,
Kahjuks ei saa ma kommenteerida rohkem kui oma eesnime alt. Kui pead vajalikuks isiklikku kontakti (veendumaks minu reaalses olemasolus), siis anna märku ja võtan otse täisnimega ühendust väljaspool blogi.

Minu kommentaari vastusest näen, et tundsid ennast isiklikult puudutanuna - tore! Seda Sa meie suhtes ju taotledki, visates õhku üldistavaid argumente, mis kajastavad Sinu isiklikku arvamust ja suhtud kategooriliselt eitavalt teiste omadesse. Nüüd on mõlemad osapooled võrdses seisus.

 
At 13:34, Anonymous Anonüümne said...

13:32 oli minu kommentaar.
Vabandan, et saatsin kiiresti ilma nime lisamata.

Mart

 
At 14:14, Blogger Priit Pullerits said...

...Mart või Ivar või Juku - mis siin vahet on, üks tundmatu kõik. Ja sellise "moralno ustoitšivõi" mehe suust tuleb süüdistus, et mina, kes ma alati kirjutan oma nime alt, oma nime ja näoga oma mõtete ja sõnade eest vastutades, olen moraalselt pehmo. Vanasti öeldi: issand, sa näed, ja sa ei mürista! Hästi öeldi.
Kehtib nüüdki.

 
At 14:46, Blogger Priit Pullerits said...

Andres Keba on süsteemis sees ja saab asjast aru, õigesti. Sest tõesti, milleks muidu avalikku veebipäevikut teha, kui ikka selleks, et seda võimalikult paljud asjast huvitatud isikud loeksid. Ja õige on, et selle nimel tuleb kõvasti tööd teha, nagu on õige ka see, et enamik mehi, kes siin sõna võtab, saab sõna võtta ja end üldse kellelegi kuuldavaks teha ainult tänu minule ja minu blogile, muidu võiks nad minna ja kodus purki rääkida (oli vanasti selline ütlemine raadiojaamade kohta, mida keegi ei kuulanud).

 
At 16:02, Blogger Ain Veemees said...

Priit, muuda siis kommentaariumis sõnavõtud ja nende esitajad tuvastatavaks, siis väheneb/kaob ka ükstese poriga loopimine.

 
At 16:09, Anonymous Anonüümne said...

Ain Veemehe soovitus ei lähe kokku PP-le pandud eesmärgiga omada võimalikult palju lugejaid. Pealegi, kui ta selle realiseerib, siis võib tema kohta öelda, et mees, kes oma lubadustest kinni peab.

 
At 16:20, Blogger Madis said...

Vaid ühel korral on Priit modereerimist kasutanud. Aga ka siis anonüümikuid lubades. Seega, midagi erilist peab juhtuma, et Priit lubaks vaid tuvastatud isikute arvamused letti käia.

Muuseas, mina ei pea oma blogi külastatavuse pärast. Kirjutan kõigepealt endale (nagu välismälu) ja sõpradele. Jagan seda infot, mida pean oluliseks oma tegemistes ning mind on puudutanud. Ning tõenäoliselt on sarnase eesmärgiga blogisid palju-palju.

 
At 16:23, Anonymous Anonüümne said...

Olen täheldanud, et kui oma nime all asjakohast kriitikat teha, siis austet blogiomanik kas ei vasta sellele üldse või seab kahtluse alla kommentaari autori nime õigsuse.
Kunagi oli siin keegi tennisefänn, kes pani ilusti oma nime kommentaaridele alla, vaatasin feisspukist isegi järele, et selline mees tundub olemas olevat ja tõesti ka tennise alal midagi teadvat, kuid kuna ta argumenteeritud kommentaarid ei ühtinud ühe pehmo arvamusega, siis sai ta vastuseks vaid kahtlusi, et kas sellise nimega inimene üldse olemas on.
Ka anonüümse kommenteerimise võimaluse kaotamine ei muuda seda.

Kuni sisselogimine ei toimu ID-kaardiga, võib alati vaidlustada, kas kommentaar on anonüümne või ei, ja selle vaidlusega kaob ju ära sisuline diskussioon. Ka sellisel juhul jääb see põhiliseks võtteks valusatele küsimustele mittevastamiseks.

 
At 16:42, Anonymous Anonüümne said...

Eks see kui palju on avalikul blogil lugejaid, näitab ikka otseselt kui hea blogiga tegemist on. Kehval blogil ei saa ju olla palju lugejaid ja vastupidi. Priidu blogil on Eesti tingimustes palju lugejaid. Kas keegi teab veel mõnda spordialast blogi Eestis, kus oleks vähemalt 200 blogikülastust päevas?

 
At 17:16, Anonymous Anonüümne said...

Blogi lugejate arv ei näita tingimata blogi headust. See oleks sama nagu väita, et kõige parem on see hunnik, mille kallal tiirutab kõige rohkem kärbseid.

Ise külastan seda blogi vahetevahel, aga üldiselt pean tema signaali ja müra suhet natuke nadiks.

 
At 21:04, Anonymous Vambulo Lagunov said...

ja ikkagi raiskasid eelmistel suvedel oma väärtusliku aega, et valmis kirjutada mõni blogipostitus EMi või MMi peale :)

 
At 23:02, Anonymous Anonüümne said...

"Aivar Pilv: Midagi üllatavat kumbki pool teisele poolele välja toonud ei ole"

loo väärtust Priit

 
At 08:43, Anonymous Anonüümne said...

Oleneb kust vaatevinklist asja vaadata. Leian, et need, kes omalaajal on olnud spordis enam-vähem tegijad ei vaja seeniorieas enam silmad rähmas pingutamist. Kõik on saavutatud , mis tollajal saavuta oli võimalik. Nüüd on rahunemise aeg. Ma ei vaja enam ennast unustavalt jooksmist, suustamist, piisab mõõdukast pingutusest. Hoopis vastupidi, praegused vanamehed pingutavad selleks, et nüüd kuidagi oma komplekse ja kibestumist välja elada, mis on iseenesest mõistetav.

 
At 10:40, Anonymous Anonüümne said...

Mida siis Bolt teeb?

 
At 11:44, Anonymous Anonüümne said...

Kas veel kellelegi tundub, et mõni kommentaar on öö jooksul blogipidaja poolt eemaldatud? Näiteks see kus Mart siit blogist lahkub, mälu nagu mäletab sellist olevat pärast PP 14:46 kommentaari, kuid silm enam ei seleta...

 
At 12:00, Anonymous Anonüümne said...

Keegi on siit midagi eemaldanud jah. Ei tea kes?!

 
At 20:20, Anonymous Anonüümne said...

ma söön oma mütsi ära kui eemaldajatest pole naine

 
At 22:55, Anonymous Anonüümne said...

Mardil oli väga asine tekst. Ja nüüd on selle vist krokodill ära söönud......

 
At 04:28, Blogger Unknown said...

jinyi921
nike outlet factory
coach outlet
kate spade handbags
nike shoes
nhl jersey
jordan clothing
canada goose outlet
kate spade outlet
tod's outlet
ugg boots clearance

 

Postita kommentaar

<< Esileht