teisipäev, juuni 26, 2012

Pullerits: Kellel on spordis kõige kaunimad naised?

Sõitsin nädal tagasi Tartust Tallinna, roolis Scanpixi fotoagentuuri Baltimaade juht Art Soonets ja tema kõrval Võrumaa mees Olavi Mõts, mõlemad Haanja Rattaklubi liikmed. Mõts liiati tubli eraldistardist sõitja. Soovitas, et peaksin samuti seda ala proovima – see olevat puhas kannatamine. Seltskond oli küll väike, aga see-eest paslik, et tõstatada hoopis teine küsimus.

Ma ei ole küll kuigi palju rattavõistlustel käinud, aga selleks, et üht-teist täheldada, et peagi iga võistlust külastama. Nii ma siis küsisingi, et rohkem rattaelu näinud meeste arvamust kuulda: «Mehed, kas teile ei tundu, et kui vaadata Eesti vastupidavusalade harrastajaid, siis jalgratturitel on kõige ilusamad naised?»

Enne, kui jalgratturid tunnevad sellest küsimusest end kõrvust tõstetuna, peaks siiski ausalt tõsiasju vaatama. Let’s analyze this.

Tõepoolest, kui vaadata näiteks Tartu GP ja Tartu rattaralli aegset kutsutud külaliste tsooni, siis seal on alati palju kaunitare. Aga viimastel aastatel on nimetatud võistluste ajal olnud ilus suvine ilm, mis annabki enda sättimiseks ja väljanäitamiseks rohkem mänguruumi. Näiteks suusavõistlustel on kõik sageli paksult sisse pakitud, nii et ainult ninaots paistab välja.

Teiseks, eelnimetatud rattavõistlused soosivad naiste kohale tulekut, ja võimaldavad sedasi end üldse näidata. Start (v.a GP) ja finiš on ju Tartus. Kui suusavõistlused toimuvad kusagil metsa vahel, siis kes see ikka viitsib end sinna nii väga kohale vedada, eriti kui ennast veel näidata ka ei saa, mis on naistele tegelikult nii oluline. (Ja selles ei ole mitte midagi taunimisväärset.)

Aga siis ütles Mõts, et mingu ma õige motovõistlustele ja vaat, kus seal...

Ma ei ole tõesti motovõistlustel käinud. Ei tõmba ka. Nagu ei tõmba jalgpall, isegi mitte EM. Poolteist nädalat tagasi panin Postimehe Arteris kirja koguni kümme põhjust, miks jalgpallihullusega mitte kaasa minna. Neid põhjusi Postimehe veebist ei leia, seetõttu tutvustan neid siin.

1. Meil pole EM-turniiril mitte midagi kaalul – Eesti ju ei osale.
2. See on täiesti võõras mure, kas Portugal võidab Hollandit või Kreeka Poolat – või vastupidi.
3. Ei ole end mõtet närvi ajada, elades võõrastele kaasa – närvirakud ju ei taastu.
4. Ärge võtke endale südameasjaks midagi sellist, mida te ei suuda muuta ega mõjutada – ja ei suuda isegi siis, kui sõbrad teleri ette kampa kutsute.
5. Sellest ei sõltu absoluutselt mitte midagi, kelle poolt või vastu olete – võite end kodus hääletuks karjuda, ega Iirimaa või Rootsi sellest paremini mängima hakka.
6. Kas teil ajast, maailma ainsast täiesti taastumatust ressursist, tõesti kahju pole? Turniiril peetakse 31 kohtumist, millest igaühe vaatamiseks kulub koos vaheaja, eel- ja järelkommentaaridega vähemalt kaks tundi. See teeb 64 tundi. See teeb omakorda rohkem kui poolteist töönädalat.
7. Ärge vahtige juunikuu kaunitel õhtutel telekat. Siis te ei märkagi, kui sume võib olla öö.
8. Pikk istumine teleri ees, lisaks söögid-joogid, ja veel õhtusel ajal, enne magama minekut – see on ebatervisliku eluviisi musternäidis.
9. Et saate emotsiooni? Kaks-kolm väravat ligi kahetunnise teleülekande jooksul on tühine preemia tohutu ajakulu eest. Ja mõelge, kui need kaks-kolm väravat lüüakse võistkonnale, kellele pöialt hoidsite – kas sellist emotsiooni tahtsitegi?
10. Arvestage, et šansid on alati teie vastu. Tõenäosus, et meeskond, kelle võitu soovite, kohtumise tõepoolest võidab, on kõigest 33,3 protsenti (ärge unustage: viik ei ole võit).

Ega ma vist öelnud, et pole EM-turniiril vaadanud ühtegi kohtumist? Jah, ei ole. Ja olen selle üle uhke.
Ameerika fotograafi Alfred Eisenstaedti kõige kuulsama pildi, 1945. aasta 14.augustil New Yorgis Times Square'il noort naist suudleva sõduri foto järgi tehtud üleelusuuruses skulptuur San Diego kaldapealsel Californias. Taamal lennukikandja USS Midway, mille pardal nüüd asub muuseum. 8. aprill 2011. Pildistanud Priit Pullerits.

Foto 1: Rein Taaramäe oma pruudiga (kui ma nüüd ei eksi?) enne Tartu rattaralli starti. Foto autor: Kristjan Teedema, Scanpix Baltics
Foto 2. Austraalia jalgratturi Cadel Evansi naine Chiara Passerini poetab 2009. aastal rõõmupisaraid, kui mees saab kaela maanteesõidu maailmameistri kuldmedali. Foto autor: AFP/Scanpix
Foto 3: Aga äkki on hoopis jalgpalluritel kõige ilusamad naised? Tantsija Eleonora Abbagnato, Itaalia koondise kaitsja Federico Balzaretti naine. Foto autor: AFP/Scanpix

22 Kommentaarid:

At 10:39, Blogger Madis said...

Seal, kus on kõige rohkem raha, on kõige kaunimad naised :-)

Money talks...

 
At 10:51, Anonymous Anonüümne said...

no mikson vaja sellist sisutühja jama kirjutada????

 
At 11:25, Blogger Madis said...

Suvi ju. Saage aru. Hapukurgihooaeg...

 
At 11:29, Blogger Priit Pullerits said...

Lp 10:51 - kuidas see on sisutühi ja jama, kui peaaegu poolel inimkonnal keerleb elu naiste ümber?

 
At 11:31, Anonymous Anonüümne said...

Kuumad Eesti mehed rääkisid palavas autos poolpaljastest naistest. Perverdid? Normaalsed mehed räägicvad sellistes oludes õllest...

 
At 11:46, Anonymous Anonüümne said...

to 10:51
No mikson Sul vaja siin lugemas käia????
See on Priidu blogi, kui tahab kirjutab siia tarka juttu, kui tahab siis kirjutab jama, kui tahab siis postitab siia endast aktifotosid.

 
At 12:07, Anonymous Anonüümne said...

elu keerleb naiste ümber, mitte selle ümber, kellel on spordis kõige kaunimad naised. ja mikson 11.46 vaja sellist sisutühja ja mõttetut kommentaari kirjutada? paras paar

 
At 12:26, Anonymous Anonüümne said...

Muidu väga hea blogi, a seekord kasutas autor natukene ebaeetilist võtet klikkide võitmiseks. Ilusate naiste teemas suutis autor maha pidada monoloogi teemal, miks ta on uhke, et jalgpalli ei vaata. Elu24 kirjaniku igapäevaleib, kuid minu meeli natukene madalal ajakirjanduskorüfee jaoks.

Teemasse sisenedes. Produktiivsuse hoidmiseks ja laadimiseks tuleb aeg-ajalt lõõgastuda. On inimesi, kes teevad seda vaadeldes juunikuist sumedat suveilma (meenub viimane Jaanipäev *blink*) on aga ka inimesi, kes eelistavad igapäevamõtetest välja tulla natukene teistsugust laadi tegevusega. Näiteks vaadates jalgpalli. Tuleb lihtsalt aru saada, et inimesed on erinevad ning neid motiveerivad ning innustavad erinevad asjad.

Näiteks siinse blogi autoril on Suusatamine ja jooksmine "IN", jalgrattasport oli "OUT". Praegu on trend positiivne ning varsti eeldan, et näeme sissekandeid jalgrattaspordi "IN" poole pealt - hetkel tundub see olevat juba natukene parem kui mugavussport. Seiklussport (X-Dreami näitel) on "OUT" ning mehed on muutumas "Pehmoks", mida PP põhimõtteliselt jälestab (kasutades küll natukene viisakamaid väljendusvormeleid). Nimekirja lugedes tundub see olevat kergekt skisofreeniline ning eks see natukene olegi, kuid see näitab, kuidas ka blogi autor on inimene. Inimesed on ebaratsionaalsed ning ebaloogilised. Lugedes (nüüd juba aastaid :)) PP blogi võin öelda, et blogi "parimad teadmised" hüplevad ühest äärmuselt teisele ning nende ainus ühine ja läbiv telg on PP hetke siseveendumus. Võib juhtuda, et samasugune telg on ka teljeks, mis naelutab jalgpallifänni õhtuks teleri ette ning lubab järgmise päeva effektiivselt ja produktiivselt veeta.

Parimat,
Priit
P.S kommentaari autor ei põe jalgpallipisikut ning tänu sellele jäävad õhtud muude tegevuste tarbeks.

 
At 12:52, Blogger letsanalysethis said...

Kust me neid naisi näeme, keda me rivisse peame panema :-)

«Mehed, kas teile ei tundu, et kui vaadata Eesti vastupidavusalade harrastajaid, siis jalgratturitel on kõige ilusamad naised?»

Need samad naised on ka talvel suusaradade ääres!

 
At 13:45, Anonymous Anonüümne said...

Vaidleks vastu väitele, et "tõenäosus, et meeskond, kelle võitu soovite, kohtumise tõepoolest võidab, on kõigest 33,3 protsenti". See on nii ainult siis, kui mitte kasutada eelteadmisi meeskondade tugevusest. Näiteks kui Kreeka mängib Saksamaaga, peaks tõenäosus, et Saksa võidab, olema kõvast suurem, kui 33%. Mis see tõenäosus täpselt on, sõltub muidugi sellest, mis informatsiooniga selle arvutamisel arvestada.

Samamoodi võib ju öelda, et tõenäosus, et su järgmise lennureisi ajal lennuk alla kukub, on 50% (kas pole siis -- lennuk kas kukub alla või ei kuku alla).

 
At 14:03, Anonymous Anonüümne said...

Kõige ilusam naine on minul. Analyse this...

 
At 15:12, Anonymous Anonüümne said...

Tõesta

 
At 15:19, Anonymous Anonüümne said...

Priit, kas su abikaasa ka seda blogi loeb? Või plaanid kodurahu nimel hakata täiskohaga jalgratturiks?

A.

 
At 16:12, Anonymous Anonüümne said...

Priit kallis, alates veerandfinaalidest on võidu tõenäosus (nagu ka kaotuse) 50%. Finaalid viike ei tunnista. Su enda leksikat kasutades: pole vaja lahmida. Praegu st blogi kirjutamise ajal on play-offid (elik finaalid) käimas.

Sinu suur sõber Janno

 
At 19:14, Anonymous Anonüümne said...

Priit näitas, et ta suudab sama hästi nagu teised Postimehe ajakirjanikud kirjutada artiklit, millel puudub mõte.

 
At 22:35, Anonymous Anonüümne said...

Priit, oled sa siis mõnele eraldistardi võistlusele jõudnud ka? Ja kui oled siis, kuidas tulemus oli?

 
At 22:41, Anonymous Anonüümne said...

Dzentelmenid ei räägi üks-teisele naistest avalikus blogis. Pealegi Artil ja ta ratturitest tuttavatel on piisavalt palju pilte naistest rattaüritustel ja isegi sarmikatest naisratturihukaitsjatest nii, et sellest suudab iga elu24 kirjanik miskit kokku kribada. Parem räägime peaministri rattaretkest. Kas see aasta ei tulegi selle teemalist reportaazi?

 
At 23:57, Anonymous Anonüümne said...

oskab keegi nimetada kasvõi 1 asja, mida PP normaalse inimese kombel teeb?

 
At 08:08, Blogger Ain Veemees said...

Priit, kas sina kuulud kah ratturite hulka?

 
At 12:30, Blogger Priit Pullerits said...

Jah, Ain, kuulun küll. Viimase poolteise kuuga jooksukilometraaž null, suusa(rolleri)kilometraaž samuti null. Aga rattakilometraaži on see-eest päris korralikult.

 
At 12:37, Anonymous Anonüümne said...

Oli meil töö juures üks kahe magistrikraadiga naisterahvas. Ütles, et tema arvutada ei oska ja tundis selle üle uhkust.

 
At 21:40, Anonymous Anonüümne said...

http://www.styl.pl/magazyn/w-swiecie-kobiet/news-sila-jest-kobieta,nId,615189
Suusatajanna


AndresP

 

Postita kommentaar

<< Esileht