kolmapäev, märts 14, 2012

Pullerits: Kes lahendab lõppenud hooaja müsteeriumi?

Veel enne, kui ma diskuteerisin õhtul tütrega Rick Santorumi reproduktiiv- ja kontratseptiivpoliitika üle - ja seda ütlen siin nimme neile, kes mõni aeg tagasi püüdsid väita, et ma ei tea poliitikast tuhkagi (Rick who? what policy?- chew that, inglourious basterds [Tarantino!]) -, olin astunud pealinnas läbi Status Clubist, kus, kujutage ette, on aastane odavaim pakett üle 1400 euro ("Rikastelt tulebki raha ära võtta," laususin sealsele administraatorile), ja kus kohtusin mehega, kes on toonud Eestisse välisraha ligi miljard krooni, ja seal nägin teisel korrusel mõtlemapanevat vaatepilti: Eesti avalikus sektoris väga tuntud mees, kes, muide sõidab uhke Saksa autoga, mis ei ole MB ega BMW, hoidis mõlemas käes raskeid hantleid ja tegi nendega kella poole kuue ajal õlavöötmele trenni. Olin varem ka kuulnud selle mehe kohta, kelle kontor asub Tallinna vanalinnas suures hoones, et ta pidavat jõusaalis käima, aga ajakirjanduses, nagu öeldakse, ei trumpa miski üle seda, kui oled kõike oma silmaga tunnistanud.

Aga meil ei maksa siin keskenduda niivõrd sellele, kes see mees oli, vaid küsimus on pigem selles, et miks ta oma kiiduväärse harrastuse kohta teadmist ainult endale hoiab, ja veel rohkem sellele, kas avalikus sektoris ei peaks temasugused just olema üleüldiseks eeskujuks, kes ka tavalistele inimestele saadaks oma isikliku eeskujuga signaali, et tervise eest tuleb hoolitseda. Muidugi, Status Club on viimane koht, kust seda signaali saata - aga kui meil leidub avalikus sektoris inimesi, kes tervislike eluviiside nimel vaeva näevad, siis on ka kurjast lasta neil seda nurga taga teistele varjatult teha.

Siin on, mille üle arutada. Ja siin oskavad kindlasti sõna sekka öelda ka need, kes Santorumist kuulnudki pole, rääkimata tema seisukohtade tundmisest.

Nende kahe aruteluaine vahele jääb oma raskusastmelt küsimus, mida järeldada minu tänavusest suusahooajast. Triatloni harrastav Gaspar Sukk on aastaid vabast tahtest minu tulemuste üle arvet pidanud ja need tabelisse pannud (vt all; klikake tabelile kaks korda, et seda üksikasjalikult näha ja uurida). Tänavused näitajad tekitavad aga üksjagu segadust, nõutust ja hämmeldust. Millest need ikkagi räägivad? Kas keegi oskab seletuse anda - aruka, faktidele tugineva?******Christmas Circle, Borrego Springs, California. 6. aprill 2011. Pildistanud Priit Pullerits. (Suuremalt vaatamiseks klikkida kaks korda pildile.)

Foto 1: Priit Pullerits paneb nüüd suusad peagi nurka. Foto on tehtud Postimehe Tartu toimetuses. Foto autor: Sille Annuk, Postimees/Scanpix
Foto 2: Aeroobikatreener Riina Suhotskaja Status Clubis. Foto autor: Karel Koplimets, Naisteleht/Scanpix

109 Kommentaarid:

At 10:55, Anonymous Anonüümne said...

2004-2007-õpiaastad,varustuse parandamine,tulemuste märgatav paranemine.
2007-parim üksiktulemus(Haanja)
2008-tänapäev, paigalseis.

Viimase 4 aasta paremusjärjestus keskmise kaotusprotsendi põhjal:
1.2011
2.2010
3.2009
4.2012

 
At 11:05, Anonymous Anonüümne said...

Pmst on tegu selliste näitajate analüüsiga mis ainult osaliselt sõltuvad sinust enesest, tegeliku tulemuse teevad ilm, tippgrupi osalemine ja selle sõidutaktika ,kohaprotsent sõltub osalenud pühapäevasuusatajate arvust jne.

 
At 11:21, Anonymous Anonüümne said...

Priit tee parem midagi ühiskonnale kasulikku ja hakka lahendama meie laskesuusatamise mädapaiset

http://sport.postimees.ee/773236/oja-sportlane-ei-saa-dikteerida-kuhu-ta-laheb/

Mis aga teemasse puutub, siis analüüsi saad teha vaid sa ise! Vaata otsa treeningmahtudele ja pulsitsoonidele. Tulemuste kõrvutamine ei anna paraku midagi kuna ei sõltu otseslt sinu panusest!

 
At 11:28, Anonymous Anonüümne said...

Kas Andrus Veerpalu rikub võistlusreegleid?

http://www.youtube.com/watch?v=c2OHV3o374Q&feature=youtu.be

 
At 11:29, Blogger Ain Veemees said...

Tabelis võiks olla ka tehtud treeningud ala tundides/km-tes, siis oleks mida võrrelda!

 
At 12:51, Anonymous Anonüümne said...

Tõepoolest, mida saab poolikute andmete alusel võrrelda ja keda see peaks huvitama?
Praegu ainult niipalju, et
kaotusprotsent(keskmine) võitjale oli :
2008: 26,6
2010: 22,4
2011: 21,5
2012: 23.1
Järeldus üks, tipp on saavutatud ja paremaks enam ei lähe. Alla 20% kaotust võitjale ühelgi osavõistlusel enam ei tule.
Kuna võimalik max tulemus on ette teada, siis mille nimel enam pingutada, mis see mot peaks olema?

Kogu eelnev jutt ei tähenda midagi, sest meil pole ülevaadet treeningutegevusest. Kuna seda kellegil ei ole, siis analüüs on võimatu.

 
At 12:55, Anonymous Anonüümne said...

Priit Pullerits paneb nüüd suusad peagi nurka. Foto on tehtud Postimehe Tartu toimetuses.

Kes on veel nii nooruslik?
Nii poisilikult edev, et võtab suusad tööle kaasa ja laseb pilti teha ning paneb pildi veebi üles?

 
At 12:56, Anonymous Anonüümne said...

Estoloppeti võib-öelda, et stabiilseim sõitja. Kui on sitt päev on hea suusk, mis toob hea tulemused, kui on hea päev siis on sitt suusk, ja ikka toob oma ära. Vaja siis veel need 2 asja ühel võistlusel ära teha.
Emeri

 
At 13:35, Anonymous Anonüümne said...

Sitt päev ja sitt suusk ära teha? Davai!

 
At 14:07, Blogger Pärtel said...

Priit, aga milles seisneb müsteerium? Kui teaks, siis saaks ka lahendusi pakkuda.

 
At 14:42, Anonymous Anonüümne said...

Müsteerium on see, et midagi ei ole, aga Priit oskab ikka sellest mittemillestki jutu kirjutada.
Lahendage ära, kuidas ta seda teeb?
Miks teeb, selles pole küsimus.

 
At 14:43, Blogger Priit Pullerits said...

Müsteerium on see, et kõik näitajad on hullemaks läinud, kuigi ise tunnen, et ei ole ma oluliselt varasemast kehvem ühtigi. Ja ei arva, et ka trenni on oluliselt vähem tehtud kui teistel. Oleksin nõus paigalseisuga, aga eelmise aasta 80ndad kohad on muutunud 90ndateks kohtadeks. Kuigi kiirused olid ju head, lõpuajad, ma mõtlen, mis siis, et need sõltuvad palju oludest, aga ei saa öelda, et TMil olid väga head olud, kuid ikka tuli ajarekord - see näitab, et vorm oli üldiselt elu paremaid, aga tulemustes see kuidagi ei kajastu... pigem vastupidi - tulemused jätavad soovida.

 
At 15:28, Anonymous Anonüümne said...

Siis jääb ikka see variant, et konkurendid on rohkem arenenud. Tuleb uurida neid, kes autori ette on platseerunud, et kuskandis nad varem olid. Kui oletus osutub valeks, on sellega ikkagi üks variant läbi käidud.

 
At 15:53, Anonymous Anonüümne said...

õpi kukkumata suusatama, käi keerulisema profiiliga maastikel harjutamas jne. meenuta oma hädakisa Mammaste radade suhtes, ka see näitab su võimeid ja eneseusku.

 
At 15:54, Anonymous Anonüümne said...

Müsteerium.
Priit, areng selle arvelt, et oled seda ala vähe teinud ja seetõttu areng kiire, on läbi saanud. Arengu kiirus on pidurdunud (hüpet enam ei toimu), vanananemisega seotud taandareng ületab treeninguga saavutatava arengu. Isegi varustusse investeerimine ei anna enam niisuurt hüpet, et üldist allakäiku pidurdada.
Jääb üle sellega leppida ja lõpetada tuuleveskitega võitlemine. Kui seda endale tunnistad, siis saad palju pingevabamalt elada ning oma aega ja energiat otstarbekamalt kasutada. Jääb üle õppida protsessi nautima ja suusatamisest mõnu tunda.
Kuna seni oled tundnud mõnu põhiliselt ärapanemisest, aga taandareng ei võimalda sellest enam mõnu tunda, sest tulemused halvenevad. Tuleb senisest eesmärgist loobuda, vastasel juhul frustratsioon ainult süveneb ja see hakkab igapäeva elu häirima. See paistab lõpuks välja ka ajakirjanduses ilmuvatest üllitistest.
Talupoja tarkust soovides,
MT

 
At 16:01, Anonymous Anonüümne said...

TM lehel on Estoloppeti koond ka väljas

 
At 17:04, Anonymous Anonüümne said...

... pigem vastupidi - tulemused jätavad soovida.

sinu tehnika juures on need tulemused fantstilised!

 
At 17:11, Anonymous Anonüümne said...

Tiks kirjutas oma "Korvpalliromaanis" enda kohta, kui vanud kolmekümnele liginema hakkas, umbes nii, et "pole vaja enam treenida selleks, et paremaks saada vaid selleks, et võimalikult aegalselt kehvemaks muutuda."

Janno

 
At 17:36, Blogger Priit Pullerits said...

Hüva, räägime millestki tõsisemast - ja vaatame, kui kergesee ajakirjanikutöö ikka on.

Saan intervjueerida oma lapsepõlve suurt iidolit Sebastian Coe'd, ent selles osas, mis puudutab Londoni olümpiamänge ja ettevalmistusi selleks. Mis oleks need küsimused, mida teie tahaksite temalt küsida?

(Ei, ärge arvake, et ma ise küsimustega hakkama ei saaks, aga ma ei arva, et teilt ei võiks väga häid lisamõtteid ja küsimusi tulla. Nii et andke... tuld!)

 
At 17:55, Anonymous Anonüümne said...

Tere Priit,

Põhimõtteliselt ei tee Sa midagi valesti. Uuendad vaikselt varustust, õpid erinevate (tipp)suusatajate näpunäidete järgi. Magad juba ennem võistlust:)

Aga probleemid ilmnevad siis kui stardipauk ära käib - siis läheb Sul meelest ära, mida õppisid ja kuidas treenisid. See, mis ma Tamsalus Sinu esituses nägin, oli kohe huvitav vaadata. Sa olid oma uue auguga suusa heast lippest nii vaimustatud, et püüdsid selle fakti kohe kõigile selgeks teha ja kohad rahvale esimesel 5 km. kätte näidata, häälekalt, tegudega ja vastuvaidlemist mittetaluval viisil. Aktiivselt mitmelt poolt pehmel lumel mööda sõidud, 2 kukkumist, tuulemurdmisteenus, jms. Aga unustasid ära lihtsa tõe, mitte distants ei tapa, vaid arutu rabelemine ja tempo tapab.

Mul oli Sinu suusast pisut kehvem suusk, aga sõitsin oma sõitu, kruvi kaelas ja silmad ninajuure peal koos. Tore oli kuulata küll peale esimest TP-d, kui Sa põllul hõikasid; "Ja siit ma tulen!" Sest arvasid, et ma olen omadega läbi. Olingi, jalad olid laupäevasest Kalevipoja uisumartaonist ja järvel tuulega üksi võitlemisest üsna tümad, aga käed olid korras, teadsin, et võtan sõidu nn. "kätele" aga põllu peal vajus olematu võistluskepi kulp lihtsalt pool meetrit lume alla ja polnud millega tõugata. Sest, nagu metsavahelistel lõikudel tugi tekkis, nii sain Sind üsna kergelt kätte ja edasi sõitsime võrdset sõitu ning Pariisi mägedes olime ikkagi koos, nagu juba viimasel kolmel aastal. Mis ma öelda tahan? Peaga tuleb targemalt sõitma hakata ja (juurde)vajutada tuleb suuta maratonide viimasel kolmandikul! Sul on selleks ajaks aga kõik lollused ja kukkumised ära tehtud, poled geelid söömata, jook korralikult joomata ja emotsionaalselt oled ka küpse, mis küpse! Töökindel mootor ja korralik raam lubavad oluliselt paremaid tulemusi saada, kui jagaja kaas väikse "mõraga" poleks:)

Ikka sõbralikult koosvõistlemist soovides! Ja "Ничего личного!"

Sulev

 
At 18:31, Blogger Priit Pullerits said...

Lahe kõrvaltreportaaž, Sulev. Sellise sissekande peale, ära vabanda midagi, pole mul mingit mõtet solvuda, sest ma tean, et Sa räägid seda, mida nägid, mitte nagu paljud anonüümikud, kes räägivad seda, mida ette kujutavad. Algul oli tõesti tunne ülihea, esimest korda sel aastal, ja loomulikult lõid emotsioonid lakke, sest mul oli nii suur tahtmine, et nüüd ma kõigile näitan, et vara oli mind veel maha kanda. Tegelikult sõitsin peaga ka ikkagi, nt pärast Pariisi mägesid, kui lasin Sul ja nr 121-l ees tööd teha ega üritanudki kusagile rabeleda.

Aga teisalt, kas polnud nii sõites vahva sõit? Vaata, kui palju sul emotsioone tekkis, ja mul ka tegelikult. Kui kõik oleks tiksunud nagu kellavärk, oleks see teisalt ju igav olnud. Niigi ju, nagu näha, oli see siiski suhteliselt edukas sõit, sest ega kommentaare eriti loole tulnud, keegi midagi kobisema ega targutama ei hakanud.

 
At 19:21, Anonymous Anonüümne said...

Kunagi siin blogis oli alade populaarsuse ja tulemuste vaidlus. Nojah - TM ja muud sellega seonduvad üritused on viimastel aastatel toonud rahvast võistlema-treenima ja seega kui nad seda proffesionaalselt teevad (aeg, treening, raha, õpetajad-treenijad, rohkem osalejaid parimas eas, andekus jne, siis tippmeeskonnad-osalejad (ja neid on ala populaarsuse tõttu rohkem kui aastaid tagasi) saavutavad uusi tugevamaid tulemusi ja väiksemad tegijad ei saagi tippu jõuda - vaid jäävad järjest kaugemale tipust (võitjatest).

 
At 19:55, Anonymous Anonüümne said...

Priit ,suusatamises kiiruse järgi orienteerumine ei anna midagi-see sõltub eelkõige ilmast.

Kukkusid 80-ndatelt kohtadelt 90-ndatesse-kas hakkasid kaotama neile keda varem võitsid? või pressis vahele uusi tulijaid?


Coe´lt küsi kindlasti, mida nad koos Owettiga tarbisid, olid need anaboolsed steroidid või liikus juba EPO-t :)

 
At 20:06, Anonymous Anonüümne said...

Motivaatorid saavad lihtsalt öeldes olla sisemised ja välised. Esimesel puhul on peamiseks eesmärgiks teha midagi hästi ja võit (mistahes kujul) boonusena välja teenida, teisel juhul on valdavaks liikumapanevaks jõuks ära panemine. Iga hinna eest. Sealjuures unustades, et kontrollida saab vaid iseenda sooritust. Müsteeriumi kui sellist ju polegi. Ilmselt keegi on lihtsalt (eespool finišiprotokollis) vähem edev, rohkem ja targemalt harjutanud, oskab ise suuski määrida, kukub põllu peal vähem, valdab ökonoomset suusatehnikat jne. See "keegi" pole ilmselt üksi...
Aga muidu ju kõik hästi ja tulemused pole blogipidajal pahad;)
Priit

 
At 20:29, Blogger Madis said...

Priit, kuidas e-etteütlus läks? Või Sina sellisele asjale aega ei "raiska"?

 
At 22:00, Anonymous Anonüümne said...

Tere Priit.
Kui tulemused enam ei parane, kuigi tunned, et treenid ja jaksad liigutada jms, on tegemist vananemisega. Kas max pulsi tase on juba palju langenud, või suudad ikka veel 190-le ajada? Mul oli kunagi 210, nüüd jeli-jeli 165 :)
Päikest.
Toivo

 
At 22:34, Blogger Andrus said...

Mina küsiks Coe`lt seda, et miks on jooksualadel mustanahaliste sportlaste tulemused tema arvates paremad kui valgetel. Kas on võimalik, et valge mees võiks joosta sama kiiresti kui Bolt näiteks 100 meetrit? Teiseks küsiks ma temalt seda, et miks osad sportlased suudavad püsida tipus aastaid kuid teised vaid hooaja või paar, kuigi treeningmahte ei vähendata. Kolmandaks küsiks ma tealt seda, et mida uut mõeldakse välja sportlaste tulemuste parandamiseks ja uute rekordite purustamiseks, sest sport on juba kord üles ehitatud selliselt, et kui tuleb tulemusi, siis on ka publikut. Rahvas tahab rekordeid ja staare.

Suusahooaja kohta ütleks samuti, et väga stabiilne mees. Ilmselt pole siin põhjust olla mitte rahul, sest tulemused on siiski väga head. Kui soovid tulemust parandada või sama taset hoida, siis pead rohkem spetsialiseeruma minu arvates, ehk siis ka suvel tegelema suusatamisele põhjaladumisega. Rattasõiduga võib ennast vormis hoida küll sinu tasemel, kuid üldkehaline võimekus siiski langeb. Soovitaks rohkem tegeleda jooksmise ning erialaste ja vastumeelsete jõuharjutustega.
Samas märgiks ära ka seda, et minu arvates on parem tegeleda siiski võimalikult erinevate aladega, sest siis ei tule nii ruttu väsimust ja rutiini peale. Harrastaja motivaator nr üks peaks ikkagi olema hea enesetunne ja Haigekassa raha kokku hoidmine.
Ise viskasin selleks aastaks suusad nurka ning tegin selle aasta esimese jooksuringi Tähtvere pargis ja jõe ääres, libe oli, kuid 7km tuli ära, ja tuli ära raskelt 37 min., kuid tundus palju parem kui 15km suusatada, ju siis oli õige aeg lõpetada.

 
At 22:38, Anonymous Anonüümne said...

Priit, tõepoolest, ausalt kõik on väga ilus ja baas on loodud selleks, et hakata õppima kuidas kiirusel 20 km/h liikuda võimalikult vähe jõudu raisates.
Mina näiteks liigun praegu alles 17 km/h kuid juba õpin ökonoomsust. Vot. Vähem akrobaatikat ja lendamist.
Teet

 
At 23:13, Blogger dr Holden said...

Mulle ei anna ikka senimaani rahu, et 800m spets võitis Moskvas 1500m ja 1500m spets võitis 800m. Lisaks kordas Coe võitu 1984 ja taas suurem spets Ovett oma põhialal seal hõbedal.

Nende alade spetsiifika peaks ju olema erinev, tänapäeval enam ei ole sääraseid mehi, kes mõlemas väga kõvad on.

Eks iga aeg annab imemehi välja, sest tavaliselt Johnsoni stiilis 200 ja 400 jooksaid ei ole, Juantorena stiilis 400 ja 800 jooksjaid ka mitte.

Ehk siis küsimus - kas Coe ja Ovett olid tol ajal nö erilised universaalid, suutes võrdselt, ja nagu välja tuli, vastupidiselt väljakujunenud stereotüüpidele, joosta hästi mõlemat distantsi?

Seda olen mina tahtnud juba ca 30 aastat teada saada ja just nimelt härra paruni käest küsida!!!

 
At 00:06, Anonymous Anonüümne said...

(Ei, ärge arvake, et ma ise küsimustega hakkama ei saaks, aga ma ei arva, et teilt ei võiks väga häid lisamõtteid ja küsimusi tulla. Nii et andke... tuld!)

Mida see lause tähendab - et oleme lambad?

 
At 08:22, Anonymous Anonüümne said...

Meenub, et Moskva OM-i Suurbritannia boikoteeris.
Kas Coe tundis jooksmisel, autasustamisel või pärast jooksu, kodus Inglismaal ka midagi teistmoodi?

Maratonide tulemustel pole häda midagi.
Suusarahvas juba teab, et oled 100. koha marker ja see pole üldse paha.
Reportaažid on head. Neid tähelepanelikult lugedes saab ka e-etteütluseks piisavalt hea treeningu. Edu!

D

 
At 08:25, Anonymous ÄN said...

Keskenduks ka sellele, et kes see salapärane mees on. Minu esimene pakkumine oleks Indrek Teder. Teisena pakuks välja neljanda kategooria kergejõustikutreeneri Erki Noole, kes ei ole seda kategooriat saanud nii, nagu sai Jaak Teppan.
Aga ilmselt saame laupäeval Arterit lugedes teada?

 
At 09:33, Anonymous Anonüümne said...

8:22
Kui Suurbritannia oleks Moskva olümpiamänge boikoteerinud, ei oleks Coe ega Ovett ju Moskvas olümpiavõitjateks tulla saanud.

 
At 09:49, Blogger Pärtel said...

Pakun omapoolse vastuse "müsteeriumile": treenimine spordipargis enam ei arenda, sest keha ja aju on sealsete radadega täielikult kohanenud, sa võid seal lausa kinnisilmi sõita ning ükskõik kui palju sa tempoga ei varieeriks, ikka kvalifitseerub see mugavustreeninguks. Mistõttu Estoloppet on keha ja vaimu jaoks shokk: harjumatud pikad tõusud, harjumatud järsud tõusud, harjumatud pikad lausikud, harjumatud kurvid, rääkimata harjumatutest laskumistest. Kõik see kurnab, aga ajab hirmsasti elevile ka (mis on ju tore), aga ka see elevus lõppkokkuvõttes väsitab.

Küsisin sult juba detsembris, et "mida oled sel aastal teinud kvalitatiivselt teisiti, et võiks
mingitki arengut loota?" Vastasid:
"1) tähelepanu tehnikale; 2) võimsus." Ilmselt oli areng ka nendes aspektides pigem marginaalne kui hüppeline. Kuidas vägisi allapoole tikkuvat arengukõverat vähemalt horisontaalsena hoida (see ju paistab olevat eesmärk)? Häid soovitusi on kommentaariumis kuhjaga, alustades kasvõi sellest, mida Andrus k 22.34 kirjutab. Ühes ma olen küll kindel, püssi sa põõsasse ei viska.

 
At 09:57, Blogger Madis said...

Mina sain aru, et küsimused esitada Londoni olümpia ja selle ettevalmistamisega seotud teemadel. Kui nii, siis on siin eespool personaalsed küsimused esitamisele "mittekuuluvad".

Või olen siis nüüd valesti midagi lugenud ja tõlgendanud?

 
At 10:20, Anonymous Anonüümne said...

09:33
Suurbritannia boikoteeris Moskva olümpiamänge. Nad ei keelanud oma sportlastel seal osalemast, aga olümpialipu all. Ehk võitjatele tõmmati masti olümpialipp ja mängiti olümpiahümni. Selliseid riike oli teisigi.
TA

 
At 10:24, Anonymous Anonüümne said...

Et Priidu tulemusi heaks või halvaks pidada, peame teadma millega või kellega ta võistleb.
Kui selleks on 100. koht, siis enamasti on tulemus hea. Kui võistleb naistega või M45 klassiga, siis on tulemused halvad.
Kui tulemust hindab mees, kes on temast tagapool, siis hindab ta Priidu tulemust heaks, kui eespool, siis on vastupidi.
Kuna enamus on temast tagapool, siis enamik hindab tulemust heaks.
Nii on kõigiga, kes on esimese poole sees, ja Priidul on tulemus hea kuni ta on esimese 50% hulgas.
Kui vaadata asja sportlikust küljest, siis tulemus 70-100 on igal juhul kesine, sest sportis on tähtis võit. Kui aga leiame, et Priidule on tema koht hea, kuna ta ei ole sportlane, siis milleks hinnata tulemust spordikriteeriumite alusel?
Sõnaga jutt, et Priidu tulemus on hea või halb on üks hülge mõga.(vähemalt niikaua kui meil ei ole kriteeriume paigas.) See, et iga mees hindab Priidu tulemust oma mõõdupuu järgi, on soodus keskund demagoogiale.

 
At 10:28, Anonymous Anonüümne said...

Mina hindan Priidu tulemust heaks, sest ta sõitis raja läbi, mina ei sõitnud. Kuna enamus eestlasi ei sõitnud, siis enamus peab seda tulemust heaks. Ainus millest ma aru ei saa, miks oli selleks vaja nii palju Tähtvere ringe nühkida?

 
At 11:30, Anonymous Toivo Kange said...

Aga missis Suhhotskaja pilt on väga hea. Kust selliseid rohkem saab? Palun veel üles riputada

 
At 12:12, Blogger Priit Pullerits said...

Aitäh küsimuste eest, aga mu intervjuu Coe'ga on seoses Londoni olümpia ja sellega, et ta on sisuliselt peakorraldaja. Selliste usutluste jaoks on omad reeglid, millest tuleb kinni pidada. Nende intervjuude küsimuste hulka ei kuulu ka näiteks pärimised, et miks ta oma naisest, kellega tal on neli last, lahku läks. Igaks asjaks ise formaat...

Suhotskaja-preili pilte saab Art Soonetsilt Scanpixist. Kirjutage talle. Soonetsile, muidugi.

 
At 14:52, Anonymous Anonüümne said...

Kui sa ei sõida võidu peale, siis iga koht on hea! Harrastaja edukuse mõõdupuu on hea enesetunne - kui lõpetad võistluse naeratus suul on tulemus hea, kui aga köhid verd on halb! Eks tee ise omad järeldused Priit.

Ühesõnaga mõttetu aruteleu Priit! Jää ikka oma liistude juurde, sest hetkel tundub, et oled muutumas Eesti tippsportlasest statisti klooniks!

 
At 15:24, Anonymous Anonüümne said...

Kui missis Suhotskajale ilusti kirjutada, siis võib ka tema käest saada pilte.

 
At 15:27, Anonymous Anonüümne said...

11:30 meeldivad kondised naised :)

 
At 17:06, Blogger Norrakas said...

"Toivo Kange ütles...

Aga missis Suhhotskaja pilt on väga hea. Kust selliseid rohkem saab? Palun veel üles riputada"


Mine Status Clubi ja jäädvusta mällu!

 
At 20:26, Anonymous Anonüümne said...

Pärna Otil on VW

 
At 21:20, Anonymous Anonüümne said...

Numbrid numbriteks...kuna suusasport on ikka väga paljude muutujatega ala, siis see kuiv statistika ei könele väga paljut. Hinnangu möödunud lumehooajale saab anda siiski köige täpsemalt Priit ise, oli see siis selline tavaline, parem kui varem vöi on tunda tagasilööki...
Palju olulisem on tänasel päeval otsustamismoment, et mis saab edasi. Kas üritada möllata nooremate härgadega vöidu veel aasta vöi kaks vöi veel enam. Kunagi saabub nagunii aeg kui köige suuremaks röömuks on pelgalt osavöturööm. Aga nüüd tagasi alustatu juurde ehk, mis saab edasi. Üks on selge, et kui vanaviisi jätkata, siis tallatakse armutult jalge alla. Pärtelil on ses suhtes öigus, et kui harjutada vaid ühes paigas, siis justkui kodeerid mällu teatud liigutuste iseloomu ja sageduse. Kusagil mujal startides oled kui noor ja roheline, köik on uudne ja vöidelda vördne vördsega...noo see pole lihtne. Seepärast ongi möistlik leida aega ja tahtmist keskkonna vahelduseks. Otepää, Kääriku, Vooremäe, TM trass erinevaist paigust peale lennates, see pole ju üle möistuse. Väites, et kui palju kasulikku tööalast selle ajaga teha suudaks, mis kulub transpordile...noo mida, egas töö jänes ole, pealegi seda tööd jöuab veel aastakümneid teha...Teine tösine miinus, mis eelmisest ettevalmistusperioodist silma jäi, et liiga palju on seda nn. mugavusspordiks väidetud jalgratast. Tahtes suusatades paremat tulemust, siis ratta osatähtsus suve teisest poolest peab vähenema. Pigem jooks ja just maastikujooks. Köiksugu jooksuüritusi peaks küllaga olema, kus osaledes jooksmine liig igavaks ja rutiinseks ei muutuks.
Vaadates taas tagasi talvele, siis julgeks väita, et enne esimest Estolopetit peaks suusa km ikka juba lähenema 700-1000 km-le, enne TM peaks kirjas olema juba veel ca 500km, siis alles saab nautides ja mängeldes noppida rahus kohti sinna esisaja teise poolde, muidu on see siiski hull ponnistamine ei-tea-mille-nimel....
Esimene jooksutuur omalgi tehtu. Kergejalgselt 13km-i alistus napi tunniga....peab ka vist tormihoiatuse andma...
Edukat jooksuaega, Maamees

 
At 08:30, Anonymous Anonüümne said...

Ei tea kas on tahetud keskmist kiiruse suhtes tulemust paremas valguses näidata, aga selle aasta Tallinna maratoni distantsiks on märgitud 42kilomeetrit, kuigi oli ring ühe ohtliku laskumise tõttu lühemaks tehtud. Enda GPS märkis raja pikkuseks vaid 39,5km, kusjuures tundub et kurve otseks ei lõiganud, kuna arvutisse on joonistanud trajektoori täpselt nagu rada looduses kulgebki.

 
At 08:43, Anonymous Anonüümne said...

mis kuradi müsteerium---s.o.paigaltammumine,kuigi suusatajastaazi silmas pidades,peaks tulemused paranema ja seda julgelt 55-eluaastani.

 
At 16:05, Blogger Priit Pullerits said...

I. Teder.

 
At 16:39, Anonymous Anonüümne said...

ei olegi Silvio Fauner ega Johan Olsson?

 
At 21:04, Anonymous Anonüümne said...

Autu on Indrekul Toompealt Porsche Cayenne.

 
At 14:00, Anonymous Anonüümne said...

Priit, tabelis on kaks olulist näitajat puudu - võrdlused oma vanusegrupi parima ja keskmisega.
Alles siis saaks enam-vähem öelda, kas üldine tase on tõusnud, langenud või seisab paiga.

PS. Vabandan familiaarsuse pärast, sest kuigi oleme vahetanud repliike elus, siis isiklik tutvus puudub.

Mart

 
At 23:29, Anonymous Anonüümne said...

One can only іmаgіne what thoughtѕ were going through Cher''.

Made from polyurethanе, the small сrossbody
handbag fеatures largе stud detail, a quilted
design, button flap to closure, attraсtіѵe ԁouble chain
shouldeг stгaps, and ѕtudded, jewеled
and beaded aԁornment оn the front.

Hoωeѵer, yοu may want to be careful when movіng abοut, beсause, as you саn see, there is no cοver flaρ ог stгap to sеcurely hοld the phone іnѕіde the сaѕe.


Lοok at my webρage ... Cheap Handbag

 
At 00:30, Anonymous Anonüümne said...

The lightѕ dimmеd slightly, and the figurеs on the
floor froze іn dramatiс poses.
Emmitt looked sliсk іn an аttеntion-commanding bгіght
red tuх with a black shirt аnd Red Shoes, and trolled the ballroоm with ρanache.
Fabric stores are exciting places агound Halloωеen, aѕ thеy
often have many great props fοr only dollarѕ, that уou can easily usе to cгeate
a costume.

 
At 03:43, Anonymous Anonüümne said...

Diffeгent covers suit different usеrs: onе usеr mіght prefег a decoratіve οгange Kinԁlе 2 соvеr whoѕe design highlights the ownеr's personality, whereas for other Kindle 2 owners, it'ѕ all about poгtable ԁurabilitу
and thе аssuranсe that your tгusty e-reаder won't be damaged in your luggage or while out and about. Some Coach factory stores will mark down their pre-discounted bags, and may also offer in-store coupons. The expandable mechanics of its construction, along with the non-slip edges, allows for a secure grip of your phone whether it is in the case or not.

my web site ... jzug.org

 
At 03:57, Anonymous Anonüümne said...

A satin, silk or chiffon fabric is appropriate for cabaret costumes.

Brocade frontier vest: a men's vest popular in the Wild West that contains a. The doll typically wears a rather ornate and feminine dress, containing some combination of feathers,.

my blog post - harem pants

 
At 04:57, Anonymous Anonüümne said...

Try a simple, grown up, barrette with some sparkly jewels, or a
thin headband with a few strategically placed gems. Short hair cuts cry out for volume for special occasions.
Anything you can do to speed up the check in process will
help your stress level and will help all passengers to have
a smoother and hopefully quicker line through security.


my webpage hair accessories

 
At 04:59, Anonymous Anonüümne said...

perhaps a ring for that finger whenever the big bandage comes off.
Cuffs and collars will vary, but a neatly pressed white shirt or soft blouse has been a
best-seller since the founding fathers gathered round our nation's first meeting rooms. Choose items for your wardrobe that can serve multiple purposes, and keep your look fresh by incorporating small trendy items like accessories or shoes.

my web blog: hot pants

 
At 12:58, Anonymous Anonüümne said...

Steven said that performance was "so over the top it defies judging. Hence with so many choices available it is important to make the right choice, so that we can feel a lot more comfortable and look very attractive. Jazz Costumes at Stage Boutique are made from high quality 4 way stretch lycras.

Visit my weblog flapper dress

 
At 13:16, Anonymous Anonüümne said...

Though both of these elements, that is professionalism
and attractiveness, are desirable in the development of the website, there is a need to check the
website in terms of the independent standpoints of these
two elements. Maybe it has to do with living in New England
where the running joke is that if you don't like the weather wait 5 minutes, and it will change. Universities have stopped giving new students email accounts.

My webpage; done deal

 
At 05:12, Anonymous Anonüümne said...

Edwardian era, with a strong appreciation for courtesy,.
So, Korean fashion never ceases to surprise the fashion lovers all across the
world. porcelain dolls and fine women's blouses and dresses.

Here is my web site - harem pants

 
At 05:12, Anonymous Anonüümne said...

Marthа іѕ a missionary - spreаԁing
the gooԁ news about gooԁ taste to wοmеn whose granԁmothеrs and mothers, though full of great аdvice,
may not have possessed the Rosetta Stone for WASΡ culture.
Mу mother thought thаt beсause I hаd black
hair, I lоokeԁ goοd in гed, so most of mу clothes wеrе
red (а color I гarely wear todaу for that reason).
Whateѵer you choose to dο, kеep in mіnd that the eyes are
moгe еxpressive thаn woгds.



Reνieω my web page: red shoes

 
At 05:14, Anonymous Anonüümne said...

There to savе the day, however, was Bruno, who pгаіseԁ the NFL
wіԁe receiveг's ability "to retain the slinky, smooth, stealthy actions of a panther on the prowl" in his dance with Kym. One of the must-have morning dress shapes that a woman with most figures can don is the Grecian cover dress. My grandfather entered the room to notice my tactile fascination with these things and told me what they were: Old 78's and 45
rpm disκs from his formatіve years.

Check out my pаge; flapper dress

 
At 05:23, Anonymous Anonüümne said...

Ice Watch Stone Sili watch is available in pretty black and white colours.

You may put a name tag within a space provided while watching watch.
If other people are saying that the watches are good,
you can be assured of their quality.

Here is my web-site :: http://igbt.sel.eesc.usp.br/wiki/index.php?title=User:IvygajvSt

 
At 05:30, Anonymous Anonüümne said...

Be ready for action when this conjunction occurs in early April.
It can be gleaned from the chemical compositions above that organically-based sunscreens have
less harmful ingredients, while the nano hybrid sunscreens have
chemical formulations flagged as linked to cancer by Skin Deep.
Rinse it thoroughly with lukewarm water and pat it gently with
absorbent cotton towel.

My web blog www.luo-darmstadt.de

 
At 09:49, Anonymous Anonüümne said...

Will we havе this moment baсk or wаs it a οnce
and Done deal.
Faсebooκ and socіаl networking sites:
If thе man you're fooling with has changed his Facebook, My - Space or any social networking page to where you can't see his
notes, wаll posts, blog еntrіes anԁ any responses he replies to fгоm people on his friend liѕt the affair is comіng
to an end becausе he could be corresponding tο his wіfe or girlfrіend's posts and don't want you to see them.
Τhe lеgendary Ρenske has excelled in аll tурeѕ of raсing but
NASCAR has been his biggest challеngе.

 
At 11:46, Anonymous Anonüümne said...

The book that you rent may come to you used, and like when buying, your used book will probably have highlights and notes all through it.
They are good at going into "tunnel-vision" to block out all
distractions so they can rapidly advance past their objectives.
You can still save your home and an attorney can help you find the best and most timely way
to do so.

Feel free to surf to my blog post :: done deal

 
At 11:51, Anonymous Anonüümne said...

Girls can dress up dolls as princesses, ballerinas and super heroes.

) Really, just that I am grateful to be able to continue creating and meeting other wonderful people who share
my passion. Anything you can do to speed up the check in process will help
your stress level and will help all passengers to have a smoother and hopefully quicker line through security.


Here is my homepage hair accessories

 
At 13:40, Anonymous Anonüümne said...

As you're probably well aware of, the eraser usually gets rid of both the Stroke and Fill Color. If continuous AF is turned on, the camera focuses after each shot, reducing burst speed to around 1 fps, which is not much of an improvement over the S3 IS or S5 IS. Position it within one of the eyes and then copy and paste the pupil into the other eye using the tactics previously explained.

Also visit my page :: wikimapp.org

 
At 21:12, Anonymous Anonüümne said...

There wаs a long, 12 year gap between her previous CD, "The Red Shoes" and "Aerial".
Τауlor Ѕwift accessorіzеd hег enѕemble with Lorrainе Schwartz jewelrу and had her haiг рullеd black.
Βear in mind that ωhile animal print is veгy high on the fashion sex appeal chart,
you never ωant to oѵeгԁo a gоod thing and end up looking like
one grеat big animal уourѕelf.


Feel fгee to surf to my homepage - Mario-design.info

 
At 21:13, Anonymous Anonüümne said...

" Randy name-dropped the fact that he'd worked on that song. One of the must-have morning dress shapes that a woman with most figures can don is the Grecian cover dress. E-bay also has many postcards from around the nation for sale at almost any given time.

my blog; www.partidopirata.cl

 
At 23:44, Anonymous Anonüümne said...

Be ready for action when this conjunction
occurs in early April. It would be wise to share those
at a time when death isn't impending or resent. Then , Why wait Explore the products available at Beliscity.

my site: Myshela.com

 
At 10:28, Anonymous Anonüümne said...

You don't want to be the one talking badly about your x-company or x-manager in an interview, you don't
want to be the one bringing problems to meetings rather than developing solutions, but you
need to ensure every word and meaning getting through ears are really nice-to-keep
words and nice to keep listening to. The perfume elements utilized in a fragrance perform a vital part in the long run end result with the scent.
It is also essential to see the accessibility of
the perfumes, rates that suits to your budget.


Feel free to surf to my weblog ... the perfume shop

 
At 10:31, Anonymous Anonüümne said...

This easy panel skirt can be layered over circle skirts, other panel skirts, or harem pants.
You can make a Cinderella princess costume by getting a full-length blue satin dress,
wearing long white gloves and a tiara. Queen Victoria: the queen of England from 1837 to 1901 after whom the.

 
At 23:57, Anonymous Anonüümne said...

Aftеr all, who ωants to ѕtаnԁ in thе checκout line navigating bеtween different
apρlіcatіοns to lοok for couponѕ ωhile ignοrіng thе
glaгes of the otheг shoppeгs. Eρhesians 4:26 "In your anger do not sin": Dο not let the sun go dоwn while yοu are ѕtill аngry,.
Ӏ have perѕonally seеn a lοt of іnformatіοn about cοn агtiѕtѕ running digitаl cаmerа ѕales ѕiteѕ whеrе they advertisе reallу lοω priсes, thеn trу to fогcе the buyer іnto getting а bunch of exρеnsive
aсceѕsorіеѕ theу ԁon't want.

my webpage ... bizspeaking

 
At 04:22, Anonymous Anonüümne said...

It's a personal thing and should you choose to practise yoga at home then you might need to buy one. For the Indian girl paper doll there is: fringed dress (regular, tabbed or blackout), beaded necklace (regular, tabbed or blackout), long hair in two braids, headband, feathers, moccasins, woven basket, Indian pottery vase, stalk of corn, tipi, and arrowhead. 'When my huѕbаnd and I wеrе relationship, he wοuld
contіnuallу гeveal to me just hοw much mу ambition іnѕpireԁ hіm to gеt superіor,' says Jessica, 34.

Feel free to visit my web site - harem pants

 
At 04:25, Anonymous Anonüümne said...

Like initial meеtings thаt shоω people to be
spotless, boring, oг a complete wгеck, а home's entrance can say a lot about what may be lurking inside. This concoction is helpful in moisturizing oily or dry skin. In addition to Paris Hilton, Just Me, and Heiress, she also launched 'Fаiry Dust' fragrance direct in November 2008 and 'Sirеn' in July 2009.

 
At 14:55, Anonymous Anonüümne said...

There is a chance that you will not be аble
to wеar the acсesѕories уou desire.
Dο you think Adrienne is being too sеnsitivе or was
Liѕa out of line. Her rеd haiг waѕ often
tangled аnd cгazy, and shе haԁ big
beautiful eyeѕ anԁ a figure that was perfect for the roaring
twenties.

Have a look at my site :: red shoes

 
At 01:50, Anonymous Anonüümne said...

I got this site from my buddy who told me regarding this site and now this time I am visiting
this website and reading very informative
posts at this place.

Feel free to visit my site: fowssocial.com

 
At 01:03, Anonymous Anonüümne said...

Why people still make use of to read news papers when in this technological world all is
available on net?

my homepage ... free video chat rooms

 
At 00:21, Anonymous Anonüümne said...

Why visitors still use to read news papers when in this technological world
all is existing on web?

Here is my weblog :: girl webcams

 
At 09:28, Anonymous Anonüümne said...

When I initially commented I clicked the "Notify me when new comments are added" checkbox
and now each time a comment is added I get several e-mails with the same comment.
Is there any way you can remove me from that service? Many thanks!


Feel free to visit my web blog ... Sex Cams Blues

 
At 20:17, Anonymous Anonüümne said...

It's amazing to pay a quick visit this web site and reading the views of all friends concerning this piece of writing, while I am also keen of getting familiarity.

Take a look at my web page: chat On porn

 
At 00:06, Anonymous Anonüümne said...

I seldom leave a response, however i did a few searching and
wound up here "Pullerits: Kes lahendab l�ppenud hooaja m�steeriumi?".
And I do have a couple of questions for you if it's allright. Is it only me or does it seem like some of the responses come across as if they are coming from brain dead visitors? :-P And, if you are writing at additional online sites, I would like to keep up with anything fresh you have to post. Would you list of all of your shared pages like your twitter feed, Facebook page or linkedin profile?

My weblog; www.L-emedia.com

 
At 03:52, Anonymous Anonüümne said...

Wow! After all I got a web site from where I be capable of in
fact take helpful information concerning my study and knowledge.


Here is my website ... http://korillolatino.com/

 
At 04:46, Anonymous Anonüümne said...

Keep on working, great job!

my webpage; hasenchat.net

 
At 14:28, Anonymous Anonüümne said...

Thanks on your marvelous posting! I really enjoyed reading it, you might be a great author.
I will make certain to bookmark your blog
and will eventually come back very soon. I want to encourage you continue your great posts,
have a nice morning!

my web-site ... online webcam porn

 
At 14:30, Anonymous Anonüümne said...

Hmm is anyone else experiencing problems with the images on this blog loading?
I'm trying to find out if its a problem on my end or if it's the
blog. Any suggestions would be greatly appreciated.

Check out my website zumset.com

 
At 16:45, Anonymous Anonüümne said...

Great web site. Plenty of useful information here.
I am sending it to several buddies ans also sharing in delicious.
And obviously, thank you on your sweat!

Feel free to visit my blog post ... Live Cam Hot

 
At 23:04, Anonymous Anonüümne said...

Hello to every single one, it's in fact a fastidious for me to pay a quick visit this website, it contains helpful Information.

Also visit my web site: live community sex

 
At 05:20, Anonymous Anonüümne said...

excellent points altogether, you just received a new reader.
What might you suggest about your publish that you made a few days
in the past? Any certain?

My website ... freepornal Videos

 
At 07:44, Anonymous Anonüümne said...

This is a topic that's close to my heart... Take care! Exactly where are your contact details though?

my page ... sex on webcam

 
At 08:51, Anonymous Anonüümne said...

Hi colleagues, how is the whole thing, and what you wish
for to say about this paragraph, in my view its actually amazing for me.


Feel free to surf to my page :: free online webcam chat

 
At 09:41, Anonymous Anonüümne said...

Very good blog post. I absolutely appreciate this website.

Keep writing!

Visit my homepage: sexy free live webcam

 
At 13:14, Anonymous Anonüümne said...

Hey I discovered this website to be really fascinating! Bookmarked!



Also visit my webpage wanting to get pregnant

 
At 23:56, Anonymous Anonüümne said...

Wow, wonderful blog format! How lengthy have you been blogging for?

you made running a blog glance easy. The full glance of your website is excellent, let alone the content material!



my web page; porn free porn hub

 
At 00:04, Anonymous Anonüümne said...

My brother suggested I might like this website. He was once entirely right.
This submit actually made my day. You can not imagine just how a lot time I had spent for
this information! Thanks!

Also visit my webpage naked live sexcam **

 
At 00:49, Anonymous Anonüümne said...

It's going to be ending of mine day, except before ending I am reading this wonderful article to increase my know-how.

Feel free to visit my blog :: video live sex chat

 
At 01:55, Anonymous Anonüümne said...

If some one desires expert view concerning blogging and site-building afterward i suggest him/her to
visit this webpage, Keep up the fastidious work.


Look into my blog nude sex cams

 
At 06:04, Anonymous Anonüümne said...

What's Happening i'm new to this, I stumbled upon this I've found It positively useful and it has helped me out loads. I am hoping to give a contribution & aid different customers like its helped me. Great job.

Here is my website; sex cams porn

 
At 08:07, Anonymous Anonüümne said...

Hey! Do you know if they make any plugins to safeguard against hackers?

I'm kinda paranoid about losing everything I've worked hard on.
Any recommendations?

Feel free to visit my website :: live porn chat sites (http://www.socialgrapes.com/users/auntcave23)

 
At 14:56, Anonymous Anonüümne said...

Hurrah, that's what I was searching for, what a material! existing here at this website, thanks admin of this web site.

Here is my blog post porn free live sex

 
At 12:06, Anonymous Anonüümne said...

Fantastic site. Lots of helpful information here. I'm sending it to some buddies ans also sharing in delicious. And obviously, thank you in your effort!

Feel free to surf to my web-site ... amateur live sex chat

 
At 21:43, Anonymous Anonüümne said...

I've been browsing on-line greater than 3 hours as of late, yet I never discovered any attention-grabbing article like yours. It's lovely
price enough for me. Personally, if all website owners and bloggers made just right
content as you probably did, the web can be a lot more
useful than ever before.

Feel free to visit my web site web to web cam

 
At 21:55, Anonymous Anonüümne said...

Ahaa, its nice dialogue about this piece of writing at this place at this web site, I have read all that, so now me
also commenting at this place.

Also visit my site - cams cams.com (http://socialcirclessite.com)

 
At 03:53, Anonymous Anonüümne said...

It's wonderful that you are getting ideas from this article as well as from our argument made at this time.

my web-site; sex cam models :: ::

 
At 15:04, Blogger Unknown said...

polo ralph lauren
canada goose jackets
coach outlet online
ugg outlet
christian louboutin outlet
fitflops shoes
cheap jordan shoes
doudoune canada goose
fitflops
louboutin femme
2016.12.15chenlixiang

 
At 04:11, Blogger chenlili said...

fitflops
flip flops
mlb jerseys
red bottom shoes
true religion sale
coach handbags
louboutin
coach outlet store online
coach outlet online
chenyingying20180620

 
At 09:02, Blogger Unknown said...

zzzzz2018.7.13
moncler jackets
coach factory outlet
michael kors outlet online
ultra boost 3.0
fitflops shoes
polo lacoste
off white jordan 1
moncler
michael kors outlet online sale
ugg boots uk

 

Postita kommentaar

<< Esileht