neljapäev, veebruar 23, 2012

Pullerits: Kes on süüdi Veerpalu prohmakas?

Esmalt meeldetuletus: kõik homme suusatama ja kilomeetrid kirja, et saaks kamba peale ikka maakerale tiir peale tehtud!

Nüüd teraval teemal. Omamoodi kentsakas oli kõrvalt jälgida tele- ja lehekolleegide hiljutisi pingutusi tuvastamaks, kes oli süüdi, et Andrus Veerpalu käis Otepää MK-etapi eel ja aegu Eesti koondise suuski testimas, mille eest teda ähvardab kolmeaastase võistluskeelu algamine otsast peale. Küll võeti liistule Eesti Suusaliidu büroo juhataja Ülle Viinapuu, küll päriti aru MK-etapi peakorraldajalt Jaak Maelt, helistati isegi Veerpalu advokaadile Aivar Pilvele - kuni jõuti järelduseni, et süüdlast nagu ei olegi.

Kuidas ei ole? On küll. Neid tuleb vaid otsida õigest kohast.

Tartu maratoni kutsutud külaliste telgis kohtasin Peip Reedit, kes vastutas eliitvõistlejate asjaajamiste eest, ja küsisin tema kui suusatamist hästi tundva inimese arvamust. Siin on tema enda kokkuvõte sellest, mis ta ütles: "Minu arvamus oli, et situatsioonis, kus otsest süüdlast justkui pole, on igal juhul alati üks tuvastatav süüdlane - inimene, kes vastutab organisatsiooni jooksva juhtimise eest, seega tegevjuht." Paneme ametile nime ka juurde: seega peasekretär Margus Hernits. Nii, üks süüdlane on leitud.

Aga otsime edasi. Kes on suusakoondise peatreener ehk vastutab selle eest, kes koondise dressis koondise asju ajab? Kuna peatreenerit ametlikult pole, tuleb otsida tema kohusetäitjat. Ja siit jõuame teise süüdlaseni. See on Raul Olle.

Olle süüdlaste pinki sattumisel on veel eriti oluline lisatähendus. Kas mäletate, milline vusserdamine on käinud koondise sisulise peatreeneri koha ümber pärast seda, kui suusaliit Mati Alaveri sellelt kohalt ametlikult taandas? Loomulikult mäletate. Ja siit koorubki õppetund: kui asuda millegi kallal susserdama-vusserdama, selles kas või heauskselt kaasa lüüa, siis varem või hiljem saad sellise vusserdamise-susserdamise eest oma vitsad. Ja seda on Olle, muidu meeldiv ja viisakas ja lahke inimene, nüüd paraku saanudki. Ei oleks tal olnud vaja lolli mängides ambrasuurile viskuda. Näete, ongi esimese valusa laengu juba pihta saanud.

Ja muidugi, ja ennekõike, on süüdi Andrus Veerpalu ise - kust otsast ka ei vaata, sellest tõsiasjast ei saa mööda vaadata. Heita siin ette juristile, et miks too vastavaid eeskirju läbi ei lugenud ja neid Veerpalule ei tutvustanud, on põhjendamatu. Veerpalu on täiskasvanud inimene ja peab oma tegude eest vastutama ise.

Aga kas panite tähele, kes siit olukorrast taas puhtana välja tuleb? Muidugi Alaver, Mati Alaver! Tema ei vastuta millegi eest, kuigi vaid lihtsameelne võib uskuda, et kogu ses juhtumis, mis Veerpalu taas löögi alla viis, polnud Alaver peamisi niiditõmbajaid.
***
Nüüd märksa maisemast küsimusest, mis ometi pole lihtsam: mis saab Haanja maratonist? Parem küünarnukk annab endiselt tunda ning targemad ja kogenumad mehed - nende seas üks lugupeetud suusaasjatundja - on hoiatanud, et küünarnukihäda tuleb võtta täie tõsidusega. Eile õhtul, pärast Tartu maratoni järgset kahte puhkepäeva, loobusin seetõttu isegi õhtusest suusasõidust ning tegin selle asemel kerge 6 km jooksuringi. Kui laupäeval Haanjasse starti tuleksin, seaksin küünarnuki tervise uuesti ohtu.

Teiseks, täna tulid Haanjast ärevad noodid. Art Soonets teatas, et tema sõbrad Võrumaalt olid ette kandnud, et Haanja maratoni rajad on sisse ajamata, väljas valitseb pehme ja niiske ilm ning tagatipuks on mõlemad traktorid katki. See ju lõhnab maratoni ärajäämise järele!

Tegin seda, mida tegema pean: helistasin asjameestele. Peakorraldaja Urmas Veeroja ei saanud kätte, seetõttu helistasin järgmisena kohalikule vallapealikule Juri Gotmansile. Ta rääkis, et ühe traktori on nad juba töökorda saanud, ja lubas, et saavad peagi teise ka; tunnistas, et vahepealse tuisu tõttu on maratonirada praegu sellises seisus, et kõik kohad pole jäljes läbitavad; kinnitas, et maratoni ärajäämist karta ei tasu, sest lund on piisavalt; ja avaldas lootust, et kuna maratoniraja põhi sai kaks päeva tagasi kinni pressitud, siis usutavasti vastu laupäeva ööd tulev külm lubab sisse tõmmata tugevad suusajäljed.

Praegu ei tea, kas tulen tema sõnu kontrollima, ja kui tulengi, kas siis teen kiirkontrolli või uurin asja rahulikult, ent põhjalikult. Mõistate küll, mida silmas pean?
******Coyote Canyon 4x4 Trail, Anza-Borrego Desert State Park, California. 5. aprill 2011. Pildistanud Priit Pullerits. (Suuremalt vaatamiseks klikkida pildile.)

Foto 1: Andrus Veerpalu Otepää MK-etapil Tehvandi staadionil Eesti koondise treeningul. Foto autor: Tairo Lutter, Õhtuleht/Scanpix
Foto 2: Andrus Veerpalu (keskel) Otepää MK-etapil Eesti koondise treeningul koos Anti Saarepuuga (paremal). Vasakul seisab Mati Alaver. Foto autor: Liis Treimann, Postimees/Scanpix
Foto 3: Priit Pullerits Tartu maratoni rajal. Foto autor: OK Põlva Kobras

53 Kommentaarid:

At 14:21, Anonymous Anonüümne said...

Veerpalu taustal on hea näide Argo Ader, kes on samuti keelu all, kuid osaleb aktiiveslt treeneritöös, reklaamides ja propageerib tervislikke eluviise. Temalgi peaks selline tegevus keelatud olema

 
At 14:29, Anonymous Anonüümne said...

Ader on ise vähemalt ausalt tunnistanud, et läks niimoodi, et kogemata sattus talle värki sisse. Aga "drugs are bad, mkay!"

 
At 15:26, Anonymous Anonüümne said...

Kas see ei ole probleem, et topingutreener MK-l tegutseb???

 
At 15:46, Anonymous Anonüümne said...

Miks Sandor Liive ja ESL-i juhatus ei vastuta? Nende personalivalikud on lasknud vanal kaadril jätkata ehk siis anarhial jätkuda. Kusjuures Margus Hernitsat väga ei nahutaks, väga roheline selles seltskonnas. Palju tal tegelikult on võimu? Tänane ESL on väljapoole pigem ikka Sandor Liive nägu.

 
At 16:04, Blogger Pärtel said...

Mul ei ole küll, Priit, mingit kahtlust, et oled laupäeval kohal, tegemas pigem kiirkontrolli. Niipalju sind juba tunnen, et spordimehe hing ei luba ei koju jääda ega rajal matkata, olgu küünarnukivalu või mitte (adrenaliin on pealegi parim valuleevendaja).
Nii et rajal näeme!
P., hetkel pisut sarnases seisus, st seljavalu küüsis

 
At 16:53, Anonymous Anonüümne said...

Seesama Ader, keda ERR Sport 2011 sügisel pikalt-laialt jalgrattur Taaramäed (spordiala, mille harrastajatest väidetavalt 80-90% kasutavat dopingut) juhendamas näitas? Juhendamise keeld ongi ju selleks seatud, et dopingutarvitajad noori "ära ei räägiks". ERR Spordi suhtumine tekitab küll suuri küsimusi. Tegu peaks nagu olema - vähemalt nime poolest - rahvuse tervise edendamise nimel tegutseva meediakanaliga.
Veerpalu "prohmakas" ei ole ainuke. Veerpalu määramine Eesti terviseradade üleminspektoriks on samaväärne või veel hullem. Koolide inspektoriks me ei määra ju pedofiili. Sõjaeelses Eesti Vabariigis oli koolide inspektor muide Johannes Aavik, keeleuuendaja ja tervete eluviiside eest võitleja. Teatud ametid eeldavad laitmatut reputatsiooni. ESLis ei saada sellest kahjuks aru.

 
At 16:55, Blogger Priit Pullerits said...

...uurisin kahest (!) hästi pädevast allikast järele, et SA-l Eesti Terviserajad pole Eesti Suusaliiduga mingit pistmist ega seost, mistõttu Veerpalu rakendamine SA Eesti Terviserajad inspektorina-audiitorina (?) ei lähe vastuollu sellega, et ta kannab dopingukaristust.

 
At 17:17, Anonymous Anonüümne said...

Kui nüüd rääkida suusaradadest, siis suur ja kuulus KÄÄRIKU on küll näppu lõiganud, 4päeva pole siin kandis rajatraktorit nähtud, kui kui kuulata raadioreklaame, siis olevat isegi TM ideaalselt sisse aetud, rääkimatta Kekkosest ja Kääriku-Pühajärvest, kuid ei, TM rajal on alates Matust kuni (vähemalt, kuna kaugemale ei jõudnud) Harimäeni saanid mööda rada kimanud ja koos saani taga oleva kelguga. Vähemalt Haanjas on ausad inimesed, et teavitavad kehvadest rajaolukordadest. Käärikul tegu ju Tehvandi hooldavate radadega. Vabandan Priit sinu ees, kuid mujal pole võimalik lihtsalt pahameelt valeinfo peale välja näidata.
Ain V.

 
At 17:24, Anonymous Anonüümne said...

Priit, tunnustus objektiivse ja asjasse puutuva remargi (16:55) eest!
Millegipärast on mul tunne, et valdav enamus ajakirjanikest poleks seda maininud, sest see "ei toeta ajakirjaniku rõhuasetust".
Selline käitumine aga paljuski eristabki kallutatud ja objektiivset teemakäsitlust (loe: ajakirjanikku).

Igaüks võib ise mõelda, kas ja kui häälekalt oleks isand Pahv käitunud anonüümse 16:53 kommentaari peale...

 
At 17:47, Anonymous Anonüümne said...

Nii-nii, ajakirjanik kasutas oma rolodexi ja üritas välja selgitada, kas SA-l Eesti Terviserajad on Eesti Suusaliiduga mingi seos või mitte.
Allikate (veel kahe!) kasutamine on tänuväärt, kuid väide, et SA-l Eesti Terviserajad pole Eesti Suusaliiduga seost, ei kõla just usutavalt. Formaal-juriidilist seost võib-olla ei ole, kuid isikute kaudu? Annan ühe vihje: kes on SA Terviserajad üks asutajaliikmeid, kelle juht on ka ühe spordiala liidu juht? Sealtpidi võiks seost otsida..

 
At 17:52, Blogger Priit Pullerits said...

...antud olukorras loeb ainult formaal-juriidiline seos, muu on puhas müra, mida ärge, palun, siin asjatult tekitage.

 
At 19:29, Anonymous Anonüümne said...

See küünarnuki häda on teatavasti tulemus pikkade keppide kasutamisest tekkinud kõõluste ülekoormusest. Väga mõtetu vigastus. Oluline on nüüd arusaada, et üks kodanik on langenud klassikalise intensiivsete ja adreka küllaste treeningutega kaasnevate lõputute hädade lõksu. Head anonüümikutest sõbrad on küll järjekindlalt hoiatanud sellise grande finale eest aga noh... Vemmal on siin lahendus! Õige mõtlemine aitab vältida selliseid vigastuste kadalippe ja võtmeks on siin rahulikud mahutreeningud.

 
At 21:11, Anonymous Ants said...

Võtaks hoogu maha ja vaataks sarnast kaasust, Contadori oma. Contador madistas voistlustel kõvasti, kuna enne lõplikku arbitraazhikohtu otsust ei ole sportlane ilmselt juriidiliselt süüdi. Fis on teinud karistusotsuse, kuid seda on sportlasel õigus vaidlustada ja seda on ka tehtud. Süütuse presumptsioon on kõigi tsiviliseeritud riikide põhiseadusestes. Isegi veriste kätega tapja ei ole süüdi enne, kui kohtuotsus on jõustunud.
Haanjas valuvaigisti sisse ja rajale! Kevadel aega taastuda küll.

 
At 21:14, Blogger Priit Pullerits said...

Milline enesekindel, kuid rumal jutt! Ma pole nende pikkade keppidega peaaegu üldse sõitnudki, ehk kolm korda, ja enne TMi olid klassikatrennid, kus pikkade uute keppidega polnud midagi teha. Palun hoiduge distantsilt diagnoosi panemisest, selle eest on siin korduvalt manitsetud, nt Ain K.

AGA NÜÜD OLULINE KÜSIMUS: Haanja maraton ähvardab mul tõesti ära jääda, ja seda proosalisel põhjusel: pole transporti, millega starti pääseks! Kas kellelgi on veel kuskil vaba kohta?

 
At 21:29, Anonymous Anonüümne said...

Viin kohale (20.-€).

 
At 22:04, Anonymous Anonüümne said...

Ants, süütuse presumptsiooni ad infinitum jätkates ei ole mitte keegi mitte kelleski süüdi. Muuhulgas ei ole Veerpalu võistluskeelu rikkumises (Pulleritsu sõnapruugis "prohmakas") süüdi ei Margus Hernits, Raul Olle, ega ammugi mitte Andrus Veerpalu ise - sest kohus neid ei ole neid selles süüdi mõistnud. Loodetavasti saate ise ka aru, et jõuate õige pea absurdi. Kohus, jah, mõistab inimese süüdi (võib ka õigeks mõista). Nii öeldakse, aga tegelikult kohus ainult tuvastab süü - täpsemini süüteo (või selle puudumise). Süütegu - ja sellega lahutamatult seotud süü, süüdiolek - ei teki kohtus. Sisuliselt kohus kaitseb kurjategijat omakohtu eest. On see hea või halb, on vaieldav. Raske on aru saada mis põhjusel väidate nagu AV poleks süüdi, sest tema apellatsiooni pole veel läbi vaadatud. Eesti vanglates istub röövijaid, peksjaid, inimeste vigaseks tegijaid, kelle avaldused Euroopa Inimõiguste Kohtule on ka veel alles oma järjekorda ootamas. Kas teie arvates need röövijad ja inimeste sandistajad peaksid olema vabaduses?

 
At 22:05, Anonymous Anonüümne said...

"AGA NÜÜD OLULINE KÜSIMUS: Haanja maraton ähvardab mul tõesti ära jääda, ja seda proosalisel põhjusel: pole transporti, millega starti pääseks! Kas kellelgi on veel kuskil vaba kohta?" go f yourself siis maratoni asemel, äkki saad suurema rahulduse. kas tõesti mitte üks kord ei saa ise sõita ja mõnd teist hoopis ise kaasa võtta? tööasjus tallinnas saad ühistranspordiga käidud, mine bussiga. Kuidas suhtud nendesse, kes Tartust bussiga TM starti hommikul lähevad? Looserid, kellel pole lootust mõne tuttava universaalmersu peale saada? krt nii lollil põhjusel pole mul kordagi kuhugi minemata jäänud.

 
At 22:42, Anonymous Anonüümne said...

Viin kohale 19.95€

 
At 23:14, Anonymous Anonüümne said...

Viin kohale, TASUTA, kui lubad, et suuskadele pulbrit alla ei pane.

 
At 23:21, Anonymous Anonüümne said...

See pagana viin kohale on räme kirves. Viin poes on palju odavam. 3 treeningkorda pika kepiga raiumist mõjubki juba sandistavalt. Mäletatavasti oli üks neist lagunenud tehnikaga sadomaso Virus. Treenimata lihaste rebestamine on imelihtne. Enam ei aita saun ega füsioterapeut. Pärast Haanjat aitab aga juba kipsist lahas. Ainuke lootus on, et mõistus saabub pähe ja Haanjas nauditakse loodust ja tehakse kevadväsimuse vastane kehahooldus kuur. See aitab ka käele. Vähemalt ei tee olukorda enam hullemaks.

 
At 23:25, Anonymous Anonüümne said...

23:14 - püha naiivsust! PP pole eales enda suuskadele ise midagi alla pannud. Kunts paneb.

 
At 23:34, Anonymous Anonüümne said...

22.05, rumal olete, väga rumal.

 
At 23:46, Anonymous Anonüümne said...

Ärevad uudised: Sochis on Norra delegatsioon, kes läks olümpiaradade lume iseärasusi uurima, arreteeritud. Väga külma sõja moodi. Ei imestaks kui norrakad selle peale Sochit boikoteeriks. Kas Sochi 2014 tabab sama saatusd kui Moskva 1980 ja LA 1984 olümpiamänge?. Kummale poole rindejoont jäävad Vene koondise eesti määrdemehed? Venelased võivad hakata neid kahtlustama lumesaladuste spionaazis?

 
At 00:06, Anonymous Anonüümne said...

Kui Suusaliit väidab, et nemad ei tea kuidas AV sattus Otepää MK etapi ajal suuski testima ja kust ta sai selleks vajalikud atribuudi, siis jääb üle järeldada vaid üht - AV on vajalikud asjad varastanud. Lisaks sellele varastas ta ka koondisemeeste suusad ja siirdus siis neid isepäi testima. Hiljem mõistes oma viga tagastas ta koondisele testitud suusad koos soovitusega, et pange ikka rohkem pidamist. Sellest ka koondise kehv esinemine MK etapil.

Tõsiselt rääkides siis Suusaliit ei suuda ikka õppida oma varasematest vigadest. Endiselt jätkub vassimine, valetamine ja hämamine. Kaua võib?

Ning kogu juhtumi juures on kõige ebameeldivam see, et süüdlaseks jääb jällegi AV. Kuigi usun, et vaevalt ta nüüd väga ise sinna suuski testima pressis. Eks ikka koondise niiditõmbajad ta sinna kutsusid. Et ole hää mees ning avita.
Koondise peaniiditõmbaja pääseb jälle puhta nahaga. Vanduma ajab.

Siim

 
At 00:15, Anonymous Anonüümne said...

Eks see AV prohmakas ole taas klassikaline juhtum stiilis: tahtsime head, aga välja kukkus nagu alati. Töenäoliselt idee MA-lt, JM andis rohelise tule, ülejäänud funktsionäärid said teada alles siis kui tegu tehtud ja lärm Nuustakult kaugemale kostmas.
Küünarliiges....painab lisaks seljavalule sama probleem. Seekord määrin ja teibin. Ehk leevendab natuke valu, aga söit söitmata jää seepärast.
Transport, juhul kui keegi ei raha eest ega rahata kohale aita, siis tead kust otsida....
Maamees

 
At 09:59, Blogger Alari said...

Priit, uskumatu vend oled! Sulle oleks nagu sisse kodeeritud, et võistlustele kohalesõidu kulutuste tegemine on väär mis väär. Kas järgmisena peame lugema appikarjeid: "x maraton ähvardab mul proosalsel põhjusel ära jääda: pole stardimaksu maksnud. Kas on keegi, kes minu eest stardimaksu maksaks?"
Kui sul ikka TÕELISI sõpru on, siis ei peaks sa siin blogis endale transporti kerjama. Teeksid paar telefonikõnet,lepiksite kütusekulu jagamise osas kokku ja minek! Vaata võistlustel veidi ringi - sajad inimesed saavad väga kergesti omavahel transpordi kulude jagamisega omavahel hakkama ja sõidavad mitmekesi ühe autoga.
Mulle tundub, et kõik sinu kokkuhoiud (tasuta transport,parkimiskaardid VIP-parklase, alla turuhinna suuskade ostmine, võõraste võistlussuuskade tasuta kasutamisõigus võistlustel, tasuta või alla turuhinna määrdeteenused, erinevad käepaelad VIP-telkidesse) on ilmselge ajakirjandusliku mõjuvõimuga kauplemise tulemusel saavutet!

 
At 10:32, Blogger Priit Pullerits said...

Aitäh, 22:04, väga võimas ja nauditav ja asjatundlik argumentatsioon.

Alari, on ikka mõned sõbrad ka, aga neil on laupäeval suund mujale, ja on ka mehi, kellele helistada, et kohale aitaks, aga kuna mu elu eesmärke on ära intervjueerid peaaegu kõik Eesti inimesed, siis on uute tutvuste loomine selleks hädavajalik - ja teekond maratonile selleks hea võimalus.

 
At 10:45, Anonymous Anonüümne said...

Arvestades, et seda kvaliteetblogi saab lugeda täiesti tasuta, võiksid lugejad Pulleritsule küüti pakkuda küll.

 
At 11:47, Anonymous Anonüümne said...

10.32 seletus annab võistlustel käimisele kohe täiesti uue ja mõistetava dimensiooni. Jääb ainult 2 küsimust. Millal ilmub rahva armust sponsoreeritud priiküütidel kogutud intervjuude kogumik ja mis nime alt seda armsat üllitist oodata tuleb?

 
At 12:04, Anonymous Anonüümne said...

Ajuvaba, kuidas mõned inimesed nii kadedad on! Miks see teile ette jääb, et Priit siin küüti palub? Jääte te sellest vaesemaks?

"Kui sul ikka TÕELISI sõpru on, siis ei peaks sa siin blogis endale transporti kerjama."

Kohutav! Võib olla oled sa ise kade, sest sul pole kuskil küüti küsida? Ma olen elus päris palju suusatanud, kuid ma pole rajalt endale suusasõpru saanud. Rajal on muud ka teha, kui lobiseda. Seega on lühinägelik eeldada, et kõik sõbrad on suusatajad või kõik suusatajad on sõbrad. Liiatigi on Priidul väga tegus elu (pere, kool, töö, trenn) ja vabandust kui eksin, kuid sinna on keeruline lihtsalt sõpru mahutada. Mingitel baarisõpradel on muidugi aega koos klaasi taga filosofeerida, kuid igaüks pole selline. Ja kui mõni tuttav läheb ka, siis on see sama hea, kui võõraga sõitmine. Seega mina ei näe üldse probleemi, et abi küsitakse.

 
At 13:37, Anonymous Ants said...

To 22.04
Aga me räägimegi antud juhul juriidilisest küsimusest, kas Veerpalu rikkus suuski testides reegleid või mitte? Selle rikkumise eeldus on, et ta on juriidiliselt lõplikult võistluskeelu all. Kas ta hetkel on?
Iseenesest päris loll tegu oli minna sinna koondise dressis, aga võib-olla ta lihtsalt ei tunne ennast pidalitõbisena.

 
At 15:38, Anonymous Anonüümne said...

Mis asi on "juriidiliselt lõplik"? Meie ega Euroopa õigussüsteem ei tunne sellist mõistet. Uute asjaolude väljatulemisel võidakse iga otsus uuesti üle vaadata. Seda nimetatakse teistmiseks. Aga need peavad siis tõesti uued ja asjas tähtsust omavad asjaolud ja tõendid olema. Vanglas kinniistuvad süüdimõistetud kurjategijad esitavad ühtepuhku teistmisavaldusi. Aga neil napid veenvaid tõendeid. Veerpalule on pandud võistluskeeld, see hõlmab ka juhendamist, võistlustel osalemist tugirollis. Tegelik põhjus miks Veerpalu ESL poolt õigeks meheks pushitakse, on minu arvates hoopis selles, et Veerpalu teab liiga palju. Ja kui Veerpalu rääkima hakkaks, oi-oi-oi, mis siis saaks. Ei ole välistatud, et see aeg saabub, kus Veerapalu tunneb soovi intervjuusid anda. Aga niipea vist mitte.

22:04

 
At 15:51, Anonymous Anonüümne said...

"Pullerits: Kes on süüdi Veerpalu prohmakas?"

Süü tuvastab meil kohus, kellegil teisel seda õigust ei ole.
Sinna tulebki vastuse saamiseks pöörduda.

 
At 16:04, Anonymous Anonüümne said...

maisaa aru, kui öeldakse, et "keegi teab liiga palju, oi-oi, kui ta rääkima hakkaks jne...".
No mis siis ikka saab, kui keegi rääkima hakkab. Infol on väärtus ainult teatud ajahetkes, edaspidi on see ainult müra. Ja vaadates/tunnetades Eesti ühiskonda, siis ei juhtu sellest eriti midagi, kui keegi räägib rohkem, kui peaks.

 
At 16:24, Anonymous Anonüümne said...

SA Eesti Terviserajad ja ESL on ühendatud huvide kaudu. Verps tekitab seal huvide konflikti, kuna ESL üks eesmärke on propageerida laiemalt noorte seas tervislikke eluviise sh. suusatamist. Ning terviseradadel just suusatataksegi!

 
At 19:13, Blogger Priit Pullerits said...

Mnjah, no mis siis ikka, homme jääbki Haanjas vist startimata. Päev õhtus, aga pole varianti, kuidas kohale saada. Soonets põhimõtteliselt ei lähe, tänavu mitut puhku aidanud Elva-mees on ilmselt teisel, Tartut mitteläbival marsruudil, Maamehe coverit ei tahaks mängu ilu huvides ära rebida, Novaatori Villu Päärti väike auto on juba täis, onkoarst Ain K. tunnistas ausalt, et ta vajab TMist taastumiseks rohkem aega, Suusavennad lähevad juba täna õhtul kohale... Vaba päev seega mul tulekul. Või ma pean tõesti Jan Uuspõllu Tallinnast välja ajama?

 
At 20:14, Anonymous Anonüümne said...

Blogi administraator eemaldas selle kommentaari.

 
At 20:54, Blogger Andres said...

Minule see stiil meeldib - leida iga võistluse jaoks uus kohaleviija. Ja eriti see, et stiil on järjepidev. Kõigele muule lisaks ka väga roheline mõtlemine.

 
At 21:13, Anonymous Anonüümne said...

oi,aga mul on ka vaja Tartust Haanjasse saada, autot pole, aga olen nõus PP kogu kütusekulu kinni maksma ja terve tee ohjeldamatult lobisema. ja pärast blogis jutu avaldama.

 
At 21:20, Anonymous Anonüümne said...

Presidendi tänane kõne sisaldas lõiku eetikast. Ja süütuse presumptsiooni kehtetusest eetika vaatenurgast.
Sellega on ka antud ühene hinnang MK aegsele tegevusele.

SA ETR ja Suusaliit on seotud isikute kaudu, kes langetavad olulisi otsuseid. Samas on meie (eestlaste) asi, kas lubame Veerpalul oma lapsi õpetada ning eeskuju näidata. Mina ei karda Andrust. Küll aga funktsionäre.

 
At 21:42, Anonymous Anonüümne said...

"Mnjah, no mis siis ikka, homme jääbki Haanjas vist startimata. Päev õhtus, aga pole varianti, kuidas kohale saada."

Priit, siin on kaks pakkumist, mis vastavad sinu kriteeriumitele, uued näod ja saad osa kütusest maksta. Need on pakkumised on 20 ja 19,95 €.
Miks need ei sobi?

 
At 21:54, Anonymous Anonüümne said...

Mis ilu ja völu...Maamehe aktiivsus kevade lähenedes internetis töllerdamisega muutub üha kesisemaks...kui vaja visatakse platsile ja saad number rinnale kleebituna taas rinda pista kümnete hulludega..
Maamees

 
At 22:01, Anonymous Anonüümne said...

Võtke ühendust nendega, kel raha palju - need ei küsi auto peale võtmise eest mitte midagi. Liiga palju selliseid osalejaid maratonidel ei ole, aga mõne vast leiab.

 
At 22:07, Anonymous Anonüümne said...

Pulleritsule meeldib tõeliste suusameeste seltsis kiibitseda. Seepärast ta nende seltskonda otsibki.

 
At 22:36, Anonymous Anonüümne said...

Ole mees ja sõida ükskord ka ise oma autoga võistlustele. Ei saa terve elu nii kooner ju olla. Uskumatult arusaamatu vana oled. Kes PP eest stardimaksu maksis?

 
At 23:51, Anonymous Anonüümne said...

Nüüd on selge, et Pulleritsul enam suusaliidus Kopenhaageneid pole. Otsi allikat, kes aitab selgitada, miks AV Otepääl etenduse andis.

 
At 00:36, Anonymous Anonüümne said...

http://fasterskier.com/2012/02/belov-claims-sixth-russian-victory-in-erzurum-hoffman-earns-u23-silver/
Õpetlik lugu kuidas Karel Tammjärv ameeriklase U23 MM-il hõbedale vedas, ise aga ainult 6. koha sai.

 
At 12:58, Anonymous Anonüümne said...

Ongi jälle selgunud, et PP valetab. Jutt uutest nägudest kohalesõidul on vale. Eesmärk on koonerdamine, elik odavalt saamine teiste kulul.

 
At 13:01, Anonymous Anonüümne said...

Ma ei tea kuidas inimeste hulgas, aga looduses on parasiidid vajalikud.

 
At 13:32, Anonymous Anonüümne said...

Kes on süüdi Veerpalu prohmakas?
Eile sai võetud, täna on pohmakas.
Kes on süüdi?

 
At 15:46, Anonymous Anonüümne said...

NAGU PRESITENTKI OMA KÕNES ÜTLES, SÜÜDI MÕISTAB KOHUS, MEIE SAAME AINULT TEGU EETILISELT JA MORAALSELT TAUNIDA. av mk-L OSALEMINE ON TAUNIMIST VÄÄRT. pp SEDA MILLEGIPÄRAST EI TEE, TEMA OTSIB SÜÜDLAST.

 
At 17:34, Anonymous Anonüümne said...

Alati sajas oli jälle kohal.
Edu!

 
At 09:13, Blogger raybanoutlet001 said...

zzzzz2018.5.14
adidas nmd
nike chaussure femme
true religion outlet
canada goose jackets
super dry
pandora jewelry outlet
nike outlet
nike factory store
ed hardy uk
ralph lauren uk

 

Postita kommentaar

<< Esileht