teisipäev, jaanuar 31, 2012

Pullerits: Miks tehnika nii kolinal laguneb?

Nagu Suusavendade tiimi liikmed mainisid, olla ma olnud Viru maratonil esisajas kõige kohutavama stiiliga sõitja. Siin on Riho Lüüsi fotoseeria minust (ja minu kannul Indrek Pakist, nr 54) Viru maratoni esimesel tõsisel ja järsul tõusul - see oli vist umbes 9-10 km enne lõppu? Lähemalt vaatamiseks klikkige piltidele - siis lähevad need ekraanil suuremaks.
Foto 1: Käed on vist liiga laiali ja keha ettepoole liiga kühmus? Ka Indrek Pakil (nr 54) paistavad käed vähemalt sama laiali nagu mul. Ja vaadake mäe alla liginevat suusatajat - kas selline ongi tüüpiline harrastaja asend, et käed-jalad harali?
Foto 2: Parem käsi läheb kehast vististi väga kaugelt mööda. Kas peaksin paremaga tõuke lõppfaasis kepist rohkem lahti laskma? Jalgade töö pole vist kõige hullem - või annaks seal ka midagi sättida? Ja keha asend puusadest? Pakil on samuti käed laiali. Mäe all paistva suusataja vasak käsi läheb ka kehast hirmus kaugele.
Foto 3: Oi-oi-oi, kuhu see vasak käsi siin sirutub - joogitopsi järele või? Muidugi mitte! Minu meelest kõige kohutavam pilt. (Loodan, et selline liigutus oli ühekordne anomaalia.) Jalad on ka teineteise suhtes 90-kraadise nurga all (parem jalalaba liiga välja keeratud?) - kas seda on liiga palju?
Foto 4: Arvatavasti on keha vajunud liiga ette, seetõttu, nagu jalgade asendist näha, pole ka erilist libisemist - kas on loogiline tähelepanek ja seletus?
Foto 5: Ja mida võiks kriitilist-konstruktiivset kosta selle foto kohta?
******Great Southern Overland Stage Route of 1849, Anza-Borrego Desert State Park, California. 5. aprill 2011. Pildistanud Priit Pullerits. (Suuremalt vaatamiseks klikkida pildile.)

57 Kommentaarid:

At 11:34, Anonymous Anonüümne said...

Küsisin varem, kepi pikkuse suurendamise juures, kas jätkub kaheks tunniks jõudu, et pikemaid keppe korralikult lumme suruda.
Piltidel on vastus olemas. Tuleb harjutada, ülakehaga tööd teha, jõusaalis või tõusudel ning püüda hoiet parandada. Küll asja saab. Aga kepitõuge on pehmevõitu küll (kuid eks 30 sõidetud kilomeetrit annab selleks ka õigustuse).

 
At 11:37, Anonymous Anonüümne said...

Laske oma sõitu mõnel abimehel filmida, saate hea võrdluse nö. rahuliku pulsiga trennis ja anaeroobse pingutuse võistlusel, kus jalad laktaadist kanged on. Viimasel juhul tulebki välja klassivahe, kes on tugev suusataja ning suudab ka intensiivsel pingutusel oma keha kontrollida. Meenus Jaak Salumetsa kommentaar Eesti korvpalli koondise vabavisete kohta- trennis viskavad poisid 90% tabavusega, aga võistlustel, kus puls laes, eksitakse kordades rohkem. Minu soovitus hoida tempos tagasi ning kontrollida tehnikat- tunda suusatamisest mõnu ning mitte rabeleda. Usu, tulemused niimoodi ei kannata.

 
At 11:54, Anonymous Anonüümne said...

Üks poosetamine ja professionaalsuse imiteerimine kõik. Soovi korral võib ju oma keha-asendit kasvõi surnuks analüüsida. Lase end filmida ja vaata seda palju-palju kordi! Nartsissismi üks vorme.Vanity fair (s.t. tühikargamine) ruulib täiega.

 
At 12:30, Blogger Priit Pullerits said...

Huvilistele: tänase Postimehe vahel ilmub Maratoni ajakirja 6. number. Kaane peal on Jan Uuspõld, selle järgi tunnete kaugelt ära.

 
At 12:32, Anonymous Anonüümne said...

Foto 3.
Käe sirutamises "joogitopsi järele" pole midagi halba, peab ainult vaatama, kuhu kepi teine ots maha läheb :)
Kui teine ots oleks rohkem jalakanna ligi (kepp jääks siis nurgaalla), ja kui keha pöörab ka sinna poole, oleks täitsa ok tõusuvariant.

pm.

 
At 12:43, Anonymous Anonüümne said...

Juba mitmeid aastaid kasutad tippsõitjate ja treenerite abi. Miks see tulemuseks (tehnikaks) ei vormu? Siin oleks analüüsi koht!

 
At 13:05, Anonymous Anonüümne said...

Selliste üksikute kaadrite järgi ei hinda mingit tehnikat-silma riivab ainult ikka see vana viga-pea asend.

Tänapäeval on pea igas telefonis video tegemise võimalus,lase end filmida -kuidas see õige sõit välja peaks nägema peaks igaühele lugematutest nähtud teleülekannetest selge olema.

 
At 13:13, Anonymous Anonüümne said...

Vau! Jan Uuspõld! Ennustan, et see "Maratoni" number muutub kollektsionääride seas rariteetseks.

 
At 13:25, Anonymous Anonüümne said...

Viimast pilti kaedes on tunne, et nüüd-nüüd kohe kukub mees köhuli lumme.....leidsin jah selle lisalehe üllatuseks PM vahelt ja imestama pani, et ilmus see ilma suurema kärata.....sirvisin läbi ja tundus olevat huvitavama sisuga kui eelmine....esimene positiivne muie tuli suusasaabaste vördluse artikli juures: köige-köige-köige ja ühe paari juures märgi Pulleritsu jalavarjud...
Maamees

 
At 13:54, Anonymous Anonüümne said...

Hull lugu! Ma ei ole suusataja, aga Maratoni-vahelehe vaatasin suure huviga läbi ja lugesin siit-sealt. Aru ma ei taipa, Priit on nagu Põhjamaade Midas - muudab kõik, millest kirjutab, lumeks! Loen tänast Maratoni lehte (ja blogi ka) ja tekib mõte, et äkki peaks ka suusatamist proovima. Kuigi ma ju ei suusata... Igatahes tubli töö Maratoni lehega!
Ja head tehnikalihvimist edaspidiseks!

 
At 14:00, Blogger AinK said...

Üks põhjus antud vaatepildi tekkimises võib olla ka PP liigne armastus kodukoha treeningpaikade järele, mis ei hiilga just järsemate tõusunukkidega. Niipalju kui PP on minule silma jäänud kasutab ta igal võimalusel tempovarianti (kaasa arvatud Dendropargi tõusudel). Age mida trennis ei kasuta, seda võistlusel ei oska. Seega paha ei teeks spetsiaalsed tehnikatreeningud, kus nühidki tund järjest ühe künka peal üles ja alla.

ain

 
At 14:07, Anonymous Anonüümne said...

Tere.
Potsatas minu postkastigi täna hommikul ajakiri Maraton. Ja mis ma nägin, iga lehekülje peal reklaam.
Tuli kohe meelde 21.detsembri postitus selles blogis " Kuidas teha sportlikku valusat kriitikat?"
Ei oska muud öelda, kui "Pada sõimab katelt, ühed mustad mõlemad"

 
At 14:20, Blogger Priit Pullerits said...

Lp 13:54 - suur aitäh Teile väga ilusa ja südantsoojendava kirja eest!

Maamees, 13.25 - kas märkasite ka saabaste juures, mis oli ühe teisevärvilise sildi all? Sõnumist aru saite? Ja teiseks: uurige uisuloo templit! Näete seal midagi?

14:07 - tänu sellele, et Maratonis on ka reklaami (ja sugugi mitte igal lehel), saite selle täiesti tasuta. Sisu on reklaamist sõltumatult ja mõjutamata tehtud, seda garanteerin.

 
At 14:20, Anonymous Anonüümne said...

Blogi administraator eemaldas selle kommentaari.

 
At 14:43, Anonymous Anonüümne said...

Templit nägin, aga ununes juba ära....mingi nali vöi ja kas asjaosalistega kooskölastatud ka on....
Oleneb millist kollast viidet mötlesite...et Rossi klassikasaabas lubab laisalt töugata, seda ma teadsin, olen ise kasutanud paarsada km, aga nood saapad on suht kitsa liistu peal, et ei sobinud jalga...Alpina toodang maamehelikule labajalale sobib paremini.....Aga kui noid kalleimaid uisusaapaid, siis see on küll üllatav, et üks tootjagi on möelnud mönede inimeste eripärale ja teinud natukegi olemise mugavamaks....Maamees

 
At 15:27, Blogger Priit Pullerits said...

Härra Maamees, millistega noist kahest oleksin pidanud kooskõlastama? Neid on ju kümneid Eestis - selles trikk ongi ju! Ja teiseks, ma mõtlesin Madshusi punase sildi alt paistvat kollast. Et miks sellised värvid ja selline siltide asetus? Hammustate läbi?

 
At 15:36, Anonymous Anonüümne said...

"Maraton" paistab, et on läbi viinud saapatesti. Või lihtsalt helistati spordipoed läbi ja pandi saadetud tooteinfodest võrdlustabel kokku (kui usaldatav on selline võrdlus?) - ajades seejuures mingid sildid segamini? Kes siis testis võitjaks tuli - kas kodumaine Samelin?

 
At 15:56, Anonymous Anonüümne said...

Seekordne Maraton on veel halvem kui eelmine.

Leia endale parimad ja sobivamad saapad - mille järgi ma seda tegema peaks - hinna, valmistaja riigi, kaalu - siin on ju ainult tippsaapad, mida ei saa endale lubada just väga paljud.

Priit on see aasta ikka mehiselt investeerinud - kepid 100€, saapad 295€, suusad 320€

PS! Miks on Alpina proffide lemmik?

 
At 16:21, Anonymous Anonüümne said...

to 15:56
Hea varustus kestab aastaid, normaalse hoidmise juures kindlasti 5+ ja väga hea varustusega on ikka hoopis midagi muud sõita kui rohkem matkamiseks mõeldud low-endiga.
Kes pole kunagi proovinud, see muidugi sellest aru ei saa ja igasugune pikem seletamine oleks tühi töö ja aja raisk.

 
At 16:41, Anonymous Anonüümne said...

16:21

Kas tõesti...???

 
At 16:48, Anonymous Anonüümne said...

pulleritsu oma kollase sildi peal on "keskpäraseim"

 
At 17:37, Blogger Priit Pullerits said...

16:48 jt - tundub, et seda asja te läbi ei hammusta. Kollase sildi peal on punane, kuhu on kirjutatud "Pulleritsu oma". Punane silt viitab ju allahindlusele, ja teada on ju see, et ma ei osta kunagi täishinnaga asju, vaid ainult soodukaga. Sellest see eneseirooniline sildindus seal räägibki - lihtne ju.

 
At 17:56, Anonymous Anonüümne said...

lk 16-17: "Tagatipuks tikub harrastajail auahtne tahtmine ja kangekaelne enesesund teinekord nii suureks, et ajab end harjutama ka väsinult või haigena. Ent tahtmatus või suutmatus kuulata oma organismi võib viia peagi ületreeninguni, halvemal juhul päädida koguni äkksurmaga. Jaanuari keskel kukkus Tallinnas Nõmme-harku suusaringil kokku ja suri terviserikke tagajärjel 60ndates aastates meessuusataja." (Riski luubi alla, Priit Pullerits)

Kuidas seda nimetadagi, guilt by association või cheap journalism? Mis alusel "Maratoni" toimetaja väidab, et lahkunul oli "kangekaelne enesesund", mis "ajas teda harjutama haigena või väsinuna", et mehel oli "tahtmatus või suutmatus kuulata oma organismi"? Kust Pullerits üldse võtab, et tegu oli ületreeninguga? Stereotüüpide abil artiklit kokku mätsides võiks ikka mingiga mõistuseraas peaks olla?

 
At 18:16, Anonymous Anonüümne said...

Blogi administraator eemaldas selle kommentaari.

 
At 18:24, Anonymous Anonüümne said...

Blogi administraator eemaldas selle kommentaari.

 
At 18:49, Anonymous Anonüümne said...

Priit,võta oma laste 120-130cm suusad ja küta ilma keppideta lauskmaad,kui tunned ennast juba kindlalt,võta kepid ka,aga see on pikaajaline protsess ning siis koli oma suuskade peale üle,küllta ajapikku tuleb.HD.

 
At 19:16, Anonymous Anonüümne said...

Läksin ühest tuttavast kontorist läbi, kus PM käib ja vaatasin ka seda suusasaabaste võrdlustabelit. Ilus tabel küll, üle kahe lehekülje kohe. Positiivne selles mõttes, et ega toodete võrdlusi meie sporditeemat käsitlevates väljaannnetes juba naljalt ei leia. Odavam ja lihtsam on "Jooksja" kombel varjatud reklaamina, raha eest, ühte firmat ülistavaid pseudo-objektiivseid artikleid kirjutada, või piirduda ainult üldiste soovitustega a la riietu kolmekihiliselt. Kahjuks ei ole tabeli kokku seadnud Pulleritsul ("Andmeid kogus Priit Pullerits" on märge tabeli juures) ilmselt varasemat selliste võrdlustabelite kokkuseadmise kogemust. Seda on kohe näha, sest odavad ja kallid saapad, samuti erinevate sõidustiilide saapad on läbi-segi nagu Kört-Pärtli särk. Ostu suunas mõtlev harrastaja vajaks eelkõige struktuuri, abi ja tuge, et pakkumuste paljususes orienteeruda. Praegu lööb silme ees kirjuks. Heas tooteülevaates on alati ka hinnangud - mis siis kokkuvõttes võib selle või tolle Rossignoli, Madhusi või Salomoni saapa kohta öelda? Seda Pulleritsu tabelis ei leia. Plussiks siiski küll see, et mees ei ole vähemalt luuletanud. Esitatud andmeid ei ole põhjust mitteusaldusväärseiks pidada. Järgmine kord võiks aga natuke laiemalt teadjate ringilt hinnanguid koguda ja faktiteabe juurde panna.

 
At 19:39, Anonymous Anonüümne said...

"Maratonis" leiab ka soovituse suusatajatele jõusaalis jalgu mitte treenida, sest jalalihased olevat "niigi suured", mis tähendavat suurt hapnikukulu. Hmm, suusatamine pidi ju olema maailma parim full-body exercise?

 
At 19:48, Anonymous Tsink Plekk Pang said...

PP: tänu sellele, et Maratonis on ka reklaami (ja sugugi mitte igal lehel), saite selle täiesti tasuta.

Koht naermiseks.
1) KTM on minu mäletamist mööda erilehti PM vahel avaldanud ca 5-6 aastat. Ei mäleta, et alguses oleks raha hais üle pea käinud.
2) Hiina erileht oli kah TASUTA. Pärast seda ei saa PM erilehti enam sisu poolest tõsiselt võtta.

 
At 20:49, Anonymous Anonüümne said...

Ise te ei v2si, kommenteerijad? T2iesti ebaolulistel teemadel jauramine.
Alpinade eelistamine tippude poolt-see huvitaks endki. Mugavus, ehk ?
MP

 
At 20:55, Anonymous Anonüümne said...

Punane silt nagu Partner kaardi allahindlus...noo selle peale poleks tulnud, pigem arvasin viitavat, et jumala eest kellegil nüüd tähelepanuta jääb, et millised saapad Priidul jalas(kui veel ei tea9. Köiki neid saapaid on vöimalik osta 10-neid protsente odavamalt, tuleb vaid öigel ajal öigete inimeste käest küsida...nt kunagi need Rossi kl. saapad, mis tabelis 199 euri, ostsin 130-e eest....
Miks Alpina pop tippude seas? Ei tea, aga arvan, et äkki tehakse sarnast tasuta jagamist reklaami eesmärgil nagu Fischer suuskadega....
Üks tähelepanek on viimastest päevadest. Nimelt saan aru, et ca kuu aega tagasi lumepuudus tekitas töredat närvilisust, aga tänasel ajal tundub külm perssest näpistavat. Pole see tuulevaikuses 15-16 külma miskit hullu, suusatagem parem selle irisemise asemel.
Maamees

 
At 22:11, Anonymous Anonüümne said...

Lasin täna rahulikus tempos ca 15 km. Mõnus, lausa nii mõnus, et jagub silmi ka kauni looduse jaoks. Päike sillerdas lumel, andis kohati soojagi. Tuul ei seganud, külm samuti mitte. Kuuskedel mõnusad lumemütsid peas, kased siidisesse lumesalli mähitud, heinatuustid pitsises härmatisevahus. Siinseal on trikitanud rebane, haavikuemand on rajaservas asjal käinud, kits va julge loom näitas end raiesmiku ääres. Tühja sest mratonikohast ja kellelegi ärapanemisest, suusatamine on ilma tippvarustuse ja hooldemeestetagi mõnus, isegi väga. Nautigem suusatalve seni kuni on, pajutibud on kraavikaldal peatselt puhkemas ja mahlad liikuma hakkamas, kevad pole enam kaugel!

 
At 22:30, Anonymous Anonüümne said...

Ei, kallis luuleline sõber, kevad on veel väga kaugel, õnneks!
Aga muidu täitsa muhedalt kirjutatud.

 
At 22:33, Anonymous Anonüümne said...

Tere!
Nõustun Maamehega, et viriseda võiks vähem, kuigi kriitika pidi edasi viima. Võistlusjärgne tehnika analüüs on samuti üks trenni osa. Pealegi enamus lugejaist ei julgeks siia oma tehnikat arutamiseks üles panna. Olenemata tehnikast on võistlustulemused ikka väga muljetavalduvad. Iga mees kes sõidab maratonidel nii stabiilselt esisajas on kõva suusataja. Priit

 
At 22:36, Anonymous Anonüümne said...

Hea tahtmise juures võib siiski juba märgata, et kevad annab juba aimu.
Aga "Maratoni" juurde veel tagasi tulles - kuidagi väga proffiks kipub seal käsitlus minema. Vahelduseks võiks ka downshifter'eid nagu nt Andres Keba tutvustada. Palju meil neid tippharrastajaid siiski ikka on.

 
At 22:52, Anonymous Anonüümne said...

Ajakirjas Maraton esikaanel Jan Uuspõld?! Millega ta selle ära teeninud on? Kas sellega, et eelmine aasta rääkis suure suuga kuidas ta iga päev käib suusatamas jne ning valmistub Tartu Maratoniks. Lõpuni ta seda ei sõitnud s t katkestas. Tuletan meelde, et Uuspõld pole ühtegi Tartu Maratoni läbinud. Võibolla ta on viimane eestlane kes seda pole teinud? Edasi hiljuti toimunud suur Harrastajate Meistriklass Otepääl, kus Uuspõld oli ainukene vend, kes lõpuni ei sõitnud. Võibolla see teeb ta unikaalseks? Või tõesti piisab sellest kui Priiduga muhedat juttu ajada ning oledki esikaanel ning Kuku eetris?
Teet

 
At 23:02, Anonymous Anonüümne said...

Ahjaa tehnika tehnika muidugi. Priit, aga vaata pildil paremal nr 210 all oleva suusataja nägu. Ta vaatab sind nagu mingit imemeest ameerikast, kes temast nagu seisvast postist mööda tuiskab.
Kui sa peaksid oma tehnikaga mõne maratoni kinni panema, siis hakatakse sinu järgi tehnikaid seadma. Võta hoopis see eesmärgiks. Sisenda endale: olen kiirus, olen kiirus jne...
Teet

 
At 23:04, Anonymous Anonüümne said...

Ja see logo mütsil vaheta ära, pane "hello" või britipäraselt "How do you do"
Teet

 
At 23:04, Anonymous Anonüümne said...

Kõik õige. Aga Jan Uuspõld müüb. Selles mõttes suurepärane valik Pulleritsu poolt. Kui võrdluseks meelde tuletada "Jooksja" kaanepersoone, kas suudate ühtegi neist meelde tuletada? Mina küll ei suuda. Marko Albert oli vist viimati. Aga Albert on üks (teenimatult) vähetuntumaid kestvusalade sportlasi meil üldse.

 
At 23:28, Anonymous Anonüümne said...

Priit, ütle parem, kelle poole peaks pöörduma, kui ma ka tahaks 320 euri eest aukudega carbon lite´i tellida. Või on see salajane?

A. Dendrost

 
At 00:57, Anonymous Anonüümne said...

Esimene järeldus, mida piltide järgi teha saab, on see, et rassitud on juba omajagu ja keha näitab väsimise märke. Põhilised vead oled sa ise juba üles lugenud ja üle kordama ei hakka. Pildi alltekstidest saab aru, et teoreetiliselt tead küll, kuidas oleks õige(m) asend antud reljeefil sõitmiseks.
Kuid see ei kuku välja eelkõige kahel põhjusel. Esiteks, tekkinud väsimus ja laktaat, mis mõjub pärssivalt keha liigutamisele ja koordinatsioonile ning teiseks, vähene õige tehnika praktiseerimine, mis oleks liigutused piisavalt ära kinnistanud (automatiseerinud).
Kui värskes olekus ja rahulikumas tempos võib asi olla juba enam-vähem, siis kõrge pulsi, laktaadi ja kasvanud väsimusega laguneb asi ära.

Kui teooria alustõed on omandatud (sinu puhul pigem rohkemgi), siis ega seisu parandamiseks palju variante olegi. Trennis tuleb püüda võimalikult palju sõita alustõdesid silmas pidades ja muudkui harjutada, harjutada. Kindlasti teha tehnikaharjutusi ka suurematel kiirustel, et keha saaks aimu, kuidas õieti käituda ka märksa suurematel sagedustel/kiirustel.
Ehk pärast piisava arvu identsete liigutuste läbitegemist alles saabki tekkida vajalik motoorsus ja soovitud tehniline sooritustase.

Lisaks, kindlasti viia rohkem treeninguid vahelduvamale maastikule, Tartus siis Dendrosse. Lausikul sõitmisega pole paljusid tehnikaid (tõus, laskumine, üleminekud, tempo- ja tehnika muutused jne) üldse võimalik omandada.

Üks tähelepanek veel, millele Aingi ennist vihjas. Olen ka ise su juttudest nii aru saanud (lisaks näinud sinu sõitu mõnel maratonil), et sa kasutad väga suure ajast tempovarianti. Tempovariant on aga ainult siis kiireim viis liikumiseks kui ülakehas piisavalt jõudu (veel) on.
Kuid, kui juba mõnda aega on sõidetud ja liikumine toimub väsimuse foonil, siis peab väga jälgima, et mitte liigselt jääda wassbergi kangutama (osade puhul sobib hästi ka ütelus: kõva meest mängima), vaid üle minna ökonoomsema variandi peale. Kui ülakehas pole enam nii palju jõudu, et piisavalt lükata, siis olenevalt reljeefist saab tõusuvariandi või mogreniga kiiremini edasi.

Mütsi peale "How do you do?" panna kõlab muidugi teravmeelselt. Kas ka see kaasa aidata võib, ei oska öelda, aga vb tasub proovida:)

Johan

 
At 08:11, Anonymous ÄN said...

Priit, oled suusasaabaste võrdluse jaoks tublisti andmeid kogunud, kuid toimetama oleks pidanud selle võrra rohkem, et pidevalt käib sealt läbi sõna "karbon". Karbon on vanaaegkonna ajastu, materjal on siiski süsinik või süsinikkiud.

 
At 08:25, Anonymous Anonüümne said...

Mina sulle odavalt suusad. Sina mulle ajalehes suuskadele reklaami.
Mina sulle tasuta sõit. Sina mulle automargile oma blogis reklaami.
[Ahjaa, Suusablogis ju reklaami tegelikult ei ole.]

 
At 08:36, Anonymous Anonüümne said...

Priit,
Millise soovituse annaksid eelseisval nädalavahetusel toimuvaks Tamsalu-Neeruti suusamaratonile (kui ikka toimub - korraldajad kaaluvad kas külma tõttu ära jätta) pesu valikuks? Kas Brynje + Odlo fleece või Craft warm windstopper? Või hoopis Briko?

 
At 08:52, Anonymous Anonüümne said...

Mikstehnika laguneb? Seepärast, et PP-l pole liigutuste lihasmälu ja ka seepärast, et PP ei suuda kahte asja koos teha-suusatada ja samal ajal suusatehnikat jälgida. "Ühe töö mees", ütles mu vanaema selliste tegelaste kohta. Selmet kasvõi juutuubist mõne meistri esitusi vaadata ja õppida, analüüsib PP juba kolmandat aastat. Õpi selgeks, siis pole vaja analüüsida. Pane Teppan endale taha sõitma ja 5 km-ga on asjad korras.
Janno

 
At 08:56, Anonymous Anonüümne said...

Kas seda paljukiidetud maratoni erilehte on võimalik ka kusagilt internetist lugeda?

 
At 09:43, Anonymous Anonüümne said...

Kaks eriteemalist kommentaari.
1) Nõus Teeduga, Jan Uuspõld müüb, aga Maratoni esikaanel pole tema koht.
2) Priit kas sellise tõelise sõltumatu testi läbiviimine, kus asjast huvitatud maaletoojad/müüjad tagavad testi tegemise ajaks vastava varustuse ja test viiakse reaalselt läbi sõltumatute harrajastajate/ekspertide poolt on Eesti tingimustes utoopia. Ideid mida testida oleks küll ja küll.

ain

 
At 09:50, Blogger Priit Pullerits said...

Aitäh, Johan, väga hea ja kasuliku analüüsi eest! Vaadake, teised, see on tase! Ja Johan, viimane insaider-infovahetus Sult ja Silviolt - vaat see oli super! Nii palju kasulikku tarkust - fantastika! Ma arvan, et mõni mees oleks valmis ei tea mis andma, et tollele infovahetusele ligi pääseda.

Aitäh 19:16-le Maratoni saabaste tabeli analüüsi eest! Väga hea ettepanek: rohkem pidanuks olema toetavat struktuuri. Panen selle edasiseks kõrva taha. Aitäh!

Teet, Uuspõllu valiku kaanepersooniks põhjendas loodetavasti 23:04 Teile ilusasti ära. Ma arvan ka, et see oli parim valik, mida Eestis saab teha. Nüüd on lootust, et selle väljaande avasid ka need, kes suusatamisest ega spordistki absoluutselt ei hooli.

Kel Maratoni väljaande vastu huvi, siis võtan Tamsalu maratonile mõned kaasa - tulge ja küsige minu käest!

08:36 - mulle tundub Te küsimuses irooniat. Ega ma seda pahaks pane, Aga igatahes minu käest ärge pesusoovitust küll pärige.

Ja 22:11 on kirjutanud tõesti luuleliselt kaunilt. Olete väikest viisi kirjamees (või -naine?)? Aitäh esteetiliselt nauditava panuse eest!

23:28 A. Dendrost - kui Teil on tõsine huvi, siis võin vastavate isikutega kokku viia, aga avalikult siin seda tegema ei hakka.

19:48 - sedatüüpi väljaannete üllitamise finantspoolest ei tea te tuhkagi. Seepärast ärge tulge siin suud avalikult paksult täis võtma ja hiina restorani nime sedasi asjatundmatult häbistama.

 
At 09:59, Anonymous Anonüümne said...

WHO ARE YOU? pane mütsile parem.

 
At 10:02, Blogger Priit Pullerits said...

Ain, jah, Sinu viidatud reaalse testi läbiviimine oleks väga keeruline ja kulukas - ning kes selle kinni maksaks? Selleks tuleb kõigilt tootjailt saada kaks paari saapaid, mis lisaks peavad sobima teistijate jalga. Tuleb leida testijad, ja asjatundlikud, ning anda neile aega kümmet saabast testida. Ühe saapa testimiseks läheks paar trennikorda. See teeb siis vähemalt 20 trenni, et saada usutav tulemus, sest esimese sõidukorraga ei pruugi kõik head-vead välja tulla. Lisaks tuleb tagada, et saapaid testitaks ühesugustes oludes, sest kui ühtesid testid põrgukülmas, võib ta saada hinnangu, et varbad hakkasid külmetama, aga kui teisi testid sulas, siis jälle, et saapad hakkasid kahe tunni järel vettima. Aga kuidas pidasid nad vastu vastupidistes oludes? Ja testijaid peaks ikka olema vähemalt neli-viis, parem, kui kuus-seitse, et test saaks tõesti usaldusväärne.

Lühidalt, Ain: enne saab talv otsa, kui testiga üldse poole pealegi jõuaks. Selle testi hind mulle kui korraldajale-läbiviijale (helistada, kokku leppida, kohale viia, ajada asju kaupluste ja testijatega) - no umbes 10 000 krooni, kujutan ette, vähema eest küll endale lisapeavalu ei hakkaks võtma. Kui see raha tuleks saapatootjailt, poleks test enam sõltumatu. Aga ükski väljaanne Eestis ei suudaks kahe lehekülje eest sellist hinda kinni maksta.

Jah, Vanity Fair on teinud fotosid, mille tegemise protsess on kestnud nädalaid ja maksnud ilmselt kümneid tuhandeid dollareid (ükskord oli vaja saada põllu kohale kahte tegelast jälitavat madalalt sõitvat lennukit ja VF maksis põllutöölistele töötamata jäänud aja kinni, lisaks lennuki üür jms... - mõnikord mõtlen, et võiks siin teile pajatada vahelduseks hoopis põnevaid lugusid, kuidas meediat tehakse). Aga viimasel ajal enam nii suuri projekte ette pole võetud. Ajad pole enam endised mitte kusagil.

 
At 10:06, Anonymous Anonüümne said...

PP: Uuspõllu valiku kaanepersooniks põhjendas loodetavasti 23:04 Teile ilusasti ära. Ma arvan ka, et see oli parim valik, mida Eestis saab teha. Nüüd on lootust, et selle väljaande avasid ka need, kes suusatamisest ega spordistki absoluutselt ei hooli.

Jääb arusaamatuks, milline on toimetaja arvates Maratoni sihtgrupp. Kas tõesti oli see positsioneeritud kogupereajakirjana, kus emme loeb Uuspõllu kohta, issi dr. Holdeni uisutamisest ja laps vaatab värvilisi pilte suusasaabastest?

 
At 10:14, Anonymous Anonüümne said...

19:48: Hiina erileht oli kah TASUTA.

PP veebruar 2012: sedatüüpi väljaannete üllitamise finantspoolest ei tea te tuhkagi.

PP september 2011: Seda ja teisi selliseid vahelehti ei koosta toimetus. Selle ja selliste vahelehtede avaldamist ei arutata toimetusega. Mitte ühelgi toimetuse ajakirjanikul ei ole selle vahelehega mingit pistmist. Selliste vahelehtede avaldamist otsustatakse kabinettides, kuhu ajakirjanikel pole asja.

Õnnitlen! PP on jõudnud oma Maratoni-lehega kabinettidesse, kuhu ajakirjanikel pole asja.

 
At 10:48, Blogger Priit Pullerits said...

10:14 - te olete kas loll või pahatahtlik. Kummalgi juhul ei ole siin teiega edasi vestelda mõtet. Isegi impressumiga ei viitsi te tutvuda, niisama targumata olete aga mihkel...

 
At 11:24, Anonymous Anonüümne said...

23:28 A. Dendrost - kui Teil on tõsine huvi, siis võin vastavate isikutega kokku viia, aga avalikult siin seda tegema ei hakka.

http://www.suusavennad.ee/

 
At 01:03, Anonymous Anonüümne said...

[p]"

Ruijs said the foundation originally decided to sell the barbed wire pieces, mounted on a display board, to cover the 500 euros it would cost to put on the exhibition to 隆掳draw attention to the importance of physical evidence whose preservation costs money . Likewise, [url=http://www.barbed-wires.com]Barbed wire sale[/url] such wooden fences and sources of material extended to the South, where earlier, slave labor, and later, cheap labor, provided for ease in construction . It should not be put up for sale at all," said Esther Voet, deputy director of the Dutch Center for Documentation and Information on Israel (CIDI) . )

A spokeswoman for the Netherlands隆炉s Central Jewish Council who asked not to be named said that [url=http://www.barbed-wires.com]razor wire sale[/url] idea was 隆掳completely tasteless and lacking in respect for the victims and their families . As they proceeded, they became acutely aware of the changes in environment, which marked a transition from the wooded lands of the East to the more arid, isolated, and grassy regions of the West . YUNTONG is an expert in [url=http://www.barbed-wires.com]Barbed wire[/url] the manufacture of razor wire of various materials . We'll sell more barbed wire than you can shake a stick at . At [url=http://www.barbed-wires.com]Barbed wire price[/url] the same time, wood and stone fences were tried again, but materials proved too scarce and expensive, and the construction too laborious to work successfully . (Is there a sanctity of concentration camp barbed wire [url=http://www.barbed-wires.com]razor wire price[/url] clause I haven隆炉t heard of? If you ask me, let those neo-Nazis contribute their share to the commemoration effort.[/p]

 
At 13:55, Anonymous Anonüümne said...

They're designed so p90x order of exercises that you can monitor your progress and make cardiovascular workouts are the other attractions of the P90x. However, excess carbs are stored in your body simple but that is the main reason why this system is p90x order of exercises certainly productive. It has been seen to trainer, you will have the stamina, endurance, strength and at the similar time, you will be getting the abs that you have often dreamed of.

my page Order of p90x abs

 
At 04:08, Blogger raybanoutlet001 said...

zzzzz2018.4.27
oakley sunglasses wholesale
kate spade outlet
polo ralph lauren
ralph lauren uk
longchamp outlet
supreme new york
michael kors handbags
louboutin shoes
coach outlet
eagles jerseys

 

Postita kommentaar

<< Esileht