esmaspäev, detsember 12, 2011

Pullerits: Keda boikoteerivad Otepää MK-etapi korraldajad?

Ja alustame siis uut nädalat kohe terava ja kriitilise küsimusega. Küsib Priit Pullerits Tartust: Otepää MK-etapi korraldajad on teinud veebilehe www.owc.ee. Kuid selle avaküljel leiab silmatorkavaid keelevigu. Kui täpne olla, siis on veebilehe koostajad astunud kaks korda ühele ja samale rehale. Millisele?

Mida tollelt küljelt aga ei leia, on igasugune info Otepää MK-etapi raames väidetavalt laupäeval peetavale nn tähtede sõidu kohta. Ometi pidavat just tollest üritusest, kui uskuda Postimehe toimetusest maakera kuklapoolele siirdunud spordiajakirjaniku hiljutist kirjutist, saama magnet, mis peaks inimesi raja äärde kaasa elama meelitama. Seni on teada, et oma nõusoleku lüüa kaasa 5 km klassikasõidus on andnud Eesti Suusaliidu president Sandor Liive, kahevõistluse olümpiapronks Allar Levandi, tantsusaate võitja Jan Uuspõld, ja et läbirääkimised pidid käima ka peaminister Andrus Ansipi ja rahandusminister Jürgen Ligiga. Kokku pidi osalejaid saama umbes kolmkümmend.

Surugem nüüd võltshäbi maha ja küsigem: keda veel tahaks inimesed näha võistlustules? Postimehe kirjutise kommentaariumis tõstis üks sõnavõtja üles minu kandidatuuri, mis on seal kogunud 16 poolthäält ja kolm vastuhäält. Aga Otepää MK-etapi peakorraldaja Jaak Mae, kes kutsus mind paar aastat tagasi kaema oma Albu võistlust, ei ole mulle siiamaani helistanud. Tal on mu number olemas küll, selle puudumise taha ta peituda ei saa.

Võtame seda asja nüüd kiretult ja emotsioonideta, kainelt kalkuleerides. Ma ei kavatsegi väita, et saaksin tuntuselt vastu Ansipile või Liivele, Uuspõllule või Levandile. Aga kui starti on oodata 30 meest, kelle nimi midagi ütleks - ja kes lisaks oskavad ka suusatada -, siis võiks mulle nende hulgas kohta leiduda küll. Liiati, lähme kaine kalkulatsiooniga edasi: iga üritus, et tähelepanu saada, vajab meedias nn promo. Ehk ilma meedia abita on nüüdisajal raske asju suureks teha, kui taotletakse rohket publikuhuvi. Ainuüksi seetõttu peaks mõnele ajakirjanikule startijate hulgas koht jaguma, ja kuna ma olen vaieldamatult Eesti parim suusatav ajakirjanik - fakt! -, siis too koht stardis võiks mulle kuuluda siiski.

Aga kutset ei ole. Milles asi?

Ilmselt on asi selles, et olen overqualified, ülekvalifitseeritud. Sest kui vaatate eespool nimetatud suusatajate hiljutisi tulemusi, siis veendute isegi, et klassivahe on märgatav. Isegi Levandiga, kes sai tunamullu Tartu maratonil 820. koha, kaotades mulle rohkem kui kolmveerand tundi. Ilmselt mõtleb Mae korraldajana, et võin muidu tasavägise ja ettearvamatute tulemustega võistluse ära rikkuda.

Mae teab väga hästi, milleks ma suuteline võin olla, isegi Tehvandi tõusul, mis jääb nn tähtede sõidu distantsile. 2003. aasta suvel, kui ma suusatajana alles esimesi samme tegin, käisin Eesti koondise Otepää-laagris, kus pärast kahetunnise imitatsioonitreeningu lõppu läks Mae ründama Tehvandi tõusu. Teised koondislased, nende seas praegune peatreeneri kt Raul Olle, jäid tagant järele vaatama - ja utsitasid mind, et mingu ma Maele sappa. Läksingi. "Hüpetega, ikka hüpetega!" mäletan Ollet end ergutamas. "Ära jookse, mine hüpetega!" Läksingi. Sain peagi Maele tuulde ja ponnistasin tema kannul tippu välja. Seal ei jäänud Mael muud üle kui nentida: "Ühe korra jõuavad kõik mehed siit üles tulla. Aga võistlusel on vaja sellist tõusu viis-kuus korda võtta."

Nn tähtede võistlusel tuleb Tehvandi tõusu võtta vaid korra. Usun, et saaksin sellega hakkama.

Mõned ilmselt arvavad, et ma ei ole nn tähtede sõidule saanud kutset seetõttu, et olen alates Veerpalu dopinguskandaali lahvatamisest olnud Eesti Suusaliidu tegemiste kajastamisel kriitikute esirinnas. Samas ei saa unustada, et ükski oluline asi, mis ma suusaliidu kohta kirjutanud olen, pole osutunud valeks. Olen edastanud ESLi kohta tõeseid asjaolusid. Kriitika aga, nagu teada, on edasiviiv jõud. Seetõttu ei saa olla kaine mõistuse seisukohalt alust kahtlustele, et nn tähtede sõidu korraldajad on kuulutanud mulle boikoti.

No kuulge, see oleks ju väikluse musternäide! Ma ei suudaks sellist väiklust eluilmaski uskuda. Mis jutt see oleks: kuulutada keegi persona non grataks ainuüksi seepärast, et tema erialane ja professionaalne töö sulle mõnikord ei meeldi. Mehed, see pole ju demokraatlikule kultuurriigile omane asjade ajamine!
***
Lugejaile preemiaks üks huvitav detail. Esitan vaid faktid, järeldused tehke ise.

Reede õhtul kutsus telemees Vahur Kersna mind taas, nagu nädal varemgi, Tartu Tasku keskuse Rahva Raamatu kauplusse andma allkirja oma elulooraamatusse "7x7". Järjekorras seisis vähemalt 80 inimest, silma järgi hinnates sama palju kui nädala eestki, ja nii mitmelgi oli näpus kaks-kolm raamatut. Meil läks koos Kersna, tema abikaasa Liina ja hambaarstist sõbra Kaido Reinastega allkirjastades tund ja veerand. Pärast küsisin müüjailt, kui edukas oli see üritus võrreldes teiste samasugustega. Kuulsin kinnituseks, et Kersna raamatut ostma tulnud rahvahulk on purustanud kõik eelmised rekordid. Sealsamas, kaks meetrit eemal, seisis alus, millele olid neljas kõrvuti hunnikus laotud Evelin Ilvese kokaraamatud. Hunnikud ulatusid mulle vööni. Ma ei märganud, et keegi oleks neid raamatuid sealt võtnud ja sirvinud. Küsisin poe töötajailt, kui suur on olnud huvi Ilvese kokaraamatu vastu. Töötaja pidas hetkeks pausi, ja tunnistas siis: ehk 30 inimest tuli esitlusele kohale.
******Ajo Mountain Drive, Organ Pipe Cactus National Monument, Arizona. 4. aprill 2011. Pildistanud Priit Pullerits. (Suuremalt vaatamiseks klikkida pildile.)

Foto 1: Venelane Aleksei Petuhhov, Davosi MK-etapi sprindivõistluse võitja. Foto autor: Reuters/Scanpix
Foto 2: Rootslane Markus Hellner Davosi MK-etapi vabatehnikavõistlusel. Foto autor: Reuters/Scanpix
Foto 3: Markus Hellner on end Davosi MK-etapil täiesti tühjaks sõitnud. Foto autor: AFP/Scanpix
Foto 4: Vahur Kersna (vasakul heledas) ja Priit Pullerits jagamas Tartu Tasku keskuse Rahva Raamatu kaupluses autogramme Kersna elulooraamatusse "7x7". Foto autor: Kristjan Teedema, Postimees/Scanpix

67 Kommentaarid:

At 12:25, Anonymous Anonüümne said...

Maamees on täiesti sönatu...nagu välk ja pauk selgest taevast küünlakuul. Edasise jätan targu enda teada, kirjutan paberile ja virutan prügikasti.....Aga üht vöib küll öelda: kui kellegil on ilmtingimata meeletu soov kuuluda seltskonda-kuulsad, kummalised,rikkad, ilusad, edukad jne, jne, siis on üks vöimalus pöörduda vastava murega Krista poole....

 
At 12:32, Anonymous Anonüümne said...

january võiks vast suure tähega kirjutada.
Eks korraldajad peavad sinu taset liiga kõrgeks. Ei ole ka huvitav kui keegi kohe minema pühib ja mitme minutiga võidab.
TA

 
At 12:35, Anonymous Anonüümne said...

Tüüpiline mao aasta Lõvi ...:))

 
At 12:45, Anonymous Anonüümne said...

Pigem on asi ikkagi labasem. Kuna Sandor nüüd SL- s esimene viiul on siis oleks reformaritele kasulik kui ikkagi Ansip võidaks. Rahvasse oleks hädasti uut usku vaja süstida. Huvitav kas Ansip sõidab koos ihukaitsjatega?
Jõukohast konkurentsi suudaks pakkuda hoopis Rehemaa kui ainult viimasel MK-l saadud mumps selleks ajaks taandub.
Teet

 
At 13:52, Anonymous Anonüümne said...

nomaitea! ehk aitaks, kui suusaliit Reformi alt Keski alla mängida? nemad aitavad kõiki mittemõistetuid ja tagakiusatuid. ehk nemad oskavad kutsed õigematele inimestele saata?

 
At 14:08, Anonymous Anonüümne said...

Mae & suusaliit - naughty, naughty!

 
At 14:49, Anonymous Anonüümne said...

Ajakiri "Tennis" on värskes numbris (Tallinnas müügil) kaanenäoks valinud ühe tuntud Eesti suurärimehe, kes miskitpidi ka tennisehuviline. Olgem ausad - mitte enam esimeses nooruses mees näeb ajakirjakaanel üpris rõve välja. Pange kaanemeesteks-naisteks sportlasi (Raido Kodanipork PM "Maratonis" oli väga hea) või kasutage siis vähemalt professionaalseid fotograafe ja grimmeerijaid.. Samamoodi ma ei usu, et vanemas keskeas poliitikutel sellisetel tähtede võistlustel osalemine mainele kasuks tuleb. Suure massi sees ei paista vananemine ega see kui kohmakad harrastajad sportlastega võrreldes ikkagi on, välja. Ei ole mõtet sinna Tähtede show'le trügida.

 
At 14:53, Anonymous Anonüümne said...

Kirjutad, et suusaimitatsioon nagu oleks maru raske. Mina eile proovisin ega saanud pulssi üldse üles. Mäest ülesjooksmine tundub palju raskem. Ja miks hüpetega? Suusatades ju hüppeid ei tee.

 
At 15:03, Anonymous Anonüümne said...

hehe, minu meelest väga hea postitus, olen ikka irooniast lugu pidanud :)

 
At 15:10, Anonymous Anonüümne said...

Pullerits on ju tartlane, maakaid ei kutsuta suurde mängu.

 
At 15:43, Anonymous Anonüümne said...

Blogi administraator eemaldas selle kommentaari.

 
At 16:02, Blogger Priit Pullerits said...

15:43 - üks halvustava hoiakuga isiklikult ründav sõna mulle teie kommentaaris ei meeldinud, seetõttu läks paraku kogu kommentaar prügikasti. Kui oma väljendust viisakamaks muudate, võite selle tagasi panna. Nagu eespool ütlesin juba: siin vaenu ja paha külvajaid ma enam löögile ei lase, armutult hävitan kõik nende halvustavad ja pahatahtlikud ja norivad sõnavõtud - üldise tsiviliseerituse ja viisakuse huvides. Need, kellel on midagi kriitilist öelda, saavad seda teha ka viisakalt ja argumenteeritult. Nii et ärge hakakegi ajama juttu mingist sõnavabaduse piiramisest.

 
At 16:47, Anonymous Anonüümne said...

"...keda veel tahaks inimesed näha võistlustules?" Just see viimane sõna on see, miks ehk ei kutsuta. Tegemist on ju rohkem showüritusega kui tulise võistlusega ehk siis peamine ei ole seal esikoht mida taga aetakse. Kui enamus osalejaid võtavad asja rahulikult, siis mõned viimast veretilka väljasõitjad jätaks kentsaka mulje...

 
At 17:12, Anonymous Anonüümne said...

Tulemuste poolest on PP Eestis umbes napilt esisaja piiril. Kui võistluse eesmärk on show, siis kutsutakse showmehi, mitte sportlasi. Spordis PP ju kuidgi starti ei mahu ja show teeb enne Otepää telgis ära, kui otsustab kokku kukkuda.

 
At 17:26, Anonymous Anonüümne said...

Huvitav kas Jan Uuspõld teeks sprindidistantsil Priit Pulleritsule ära?

 
At 17:32, Blogger Priit Pullerits said...

Huvitav, 17:26, miks te seda arvate, et võiks teha? Mis sellele viitab?

 
At 17:37, Anonymous Anonüümne said...

Kevadel ETV-s näidatud saade, kus Lillepi ringil sõitsid show-tegelased, aga samuti sportlased, sh Mae vist pisut üle 1 km ringi aja peale. Uuspõllul oli seal väga kõva tulemus (võrreldes mõnede teistega). Aga ma ei tea lähemalt. Huvitav oleks teada saada! 8)

 
At 17:39, Anonymous Anonüümne said...

Lõpuks on see ju nagu iga peoga, kutsutakse, kui sa oled oodatud. Järelikult siis ei ole oodatud.

 
At 18:46, Anonymous Anonüümne said...

Seal Otepää etapi kodulehel on mu meelest ka vähemalt 1 faktiviga, kohe avalehel.

P1

 
At 19:53, Anonymous Anonüümne said...

Ka mina juhtusin täna otsima infot MK etapi korralduse kohta, ehk siis mis ja kuidas toimub, kes on see (vana) uus tiim, kes on need hitid kes rajale tormavad. Pean tunnistama, täitsa tühjad pihud.......kuidagi otsid alateadlikult kõike seda mis varasemalt oli iseenesest mõistetav. Ja lubatud suurt turundus, ei kusagil.

 
At 20:52, Anonymous Anonüümne said...

Kuupäevade vormistus võiks äkki olla üks järgnevatest: 21(st) - 22(nd) January? Ja seda spordiasja püüa ikka väheke lõdvemalt võtta, tõestada saad ennast ajakirjanikuna.

 
At 21:09, Anonymous Anonüümne said...

Ei saa sellest loosungist aru - The biggest international skiing event in Estonia. A Tartu Maraton?

See tüüp, kes facebookis kribib, paneb vaheldumisi programme ja program.

A selles vigases toimumisajas peaks lisaks suurele tähele olema kuu nimetus enne kuupäevi.

 
At 22:05, Anonymous Anonüümne said...

Tantsimine nõuab head koordinatsiooni, s.t kerelihaseid. Pullerits ei ole kuulda, et Leho Ripsi harjutusi lisaks PM-is avaldamisele ja teha oleks üritanud. 1:0 Jan Uuspõllule. Ülakeha. Pullerits on väidetavalt ülakeha jõudu viimasel ajal kasvatanud. Pildile vaadates on Uuspõllul siiski selles mõõtmes selge ülekaal. 2:0 Uuspõllule. Treenerid. Uuspõld võib kasutada kolleeg Veikko Tääri abi. Pulleritsu treeneriteks on endine koodislane, sprindi spetsialist Vahur Teppan (ja ka Jaak Teppan). Selge ülekaal Pulleritsul - 2:1. Harjutamine. Ega Uuspõld ikka nii palju trenni tee kui Pullerits. 2:2. Distants. Sprindi distants annab eelise jõulisemale tüübile. Pullerits treenib pikamaasõitudeks. Eelis Uuspõllul - 3:2. Võitlustahe. Uuspõld on näitlejana õppinud keskendumist. Pullerits saab kasutada oma endise keskmaajooksja kogemust. Mõlemale punkt. 4:3. Varustus. Pullerits, nagu alati, võib "sõprade abiga" saada endale koondise taseme suusad-kepid. 4:4. KOKKUVÕTE. 1 km sõidus võib Pulleritsu ja Uuspõllu väljavaateid lugeda enam-vähem võrdseiks.

 
At 22:33, Anonymous Anonüümne said...

Auts! Auts! Auts!

 
At 22:35, Anonymous Anonüümne said...

Vabandan kohe ette järgneva möla pärast, tänases külmas tuules terve tunni viibides, tekkis vist ajukahjustus.
Inimkonna algaastatel kui inimene öppis pöldu harima ja karja kasvatama, tekkis nutikamatest ja edumeelsematest ülikkond, kes suutis veenvalt lihtmassi rakendada oma priiuse vankri ette. Tekkinud vaba aja sisustamiseks oli vaja tsirkust, sobis selleks vöitlusvöimelisemate isendite omavaheline vöitlus elu ja surma peale,ametinimetus selline luuleline: gladiaatorite vöitlus. Löbu ja lusti kui palju. Aja möödudes selline inimrass hävitas end ise, öigemini löppes juba Spartacuse pagemisega mägedesse. Ei jäänudki muud üle kui hakata omavahelist vöitlust pidama, nimetades seda küll peenemalt au ja väärikuse kaitseks, relvadeks rüütatud hobune, piik ja kilp. Ajapikku asendusid need valge kinda ja püstoliga.Ja olemegi saabumas revolutsioonilisse sajandisse, igas möttes. Ülikkond muutus laisemaks, vahepeal vöitleja rass oli kosunud. nüüdseks muutus klounaad natuke humaansemaks- las vöitlevad, aga üksteist tappa ei vöi. Muideks see antiikaegne gladiaatorite vöitlus on muutustega tänapäevases maailmas veel esindatud Hispaania härjavöitluse näol....Bolsevikudki ütlesid: rahvale tsirkust ja leiba, siis on rahvas rahul...Aastaid olid ülikud moodsas telgis peekrist kesvamärjukest rüübanud, höbetaldrikult head-paremat näksinud. Gladiaatorid vöitlesid , relvadeks suusad ja kepid. Aga need gladiaatorid on nüüdseks "surnud". Rahvas mässab, mis teha? Tuleb leida uued, mujalt pole vötta kui kultuurkihist, poliiteliidist, peaasi et kuulus ja kummaline, tähtsaim et rahvas kohale vooriks ja rahulduse saaks....Priit, kas Sa tahaksid olla gladiaator selles seltskonnas? Mina ei tahaks, ma juhinduksin laulva revolutsiooni lauliku sönade kohaselt:...eestlane olla on uhke ja hea....ajaks selja sirgu ning saadaks....Köik oleks enam-vähem ok kui selline üritus tippaegadel ellu oleks kutsutud, aga nüüd. Ere näide juhtimisstiilist- täna mötleme eilsete sündmuste pöhjal mis homme saab....
Jah, siin on juba üht-teist öeldud ja suund ka öige. Ei valita sind sinna seltskonda, sa oled neist parem ning olles peakiibitseja herlasepesas tokiga torkijate pundis....selle üle vöid uhke olla ja pettumust küll tunda...milleks? Öige suusamees annab tol nädalavahetusel viimast lihvi suusavormile hoopis.
Edu ja tervist, Maamees

 
At 23:30, Anonymous Anonüümne said...

Ma arvan et sinna valitakse siiski avaliku elu tegelasi. Minu arusaama järgi Priit ei ole avaliku elu tegelane vaid selle kajastaja. Priit, kas mul on õigus?
Teet

 
At 23:38, Anonymous Anonüümne said...

Ei ole tasuta meil lõunaid.
See-eest on tasuta klounaad!
Üks võtab kätte ketta, teine võtab teiba..
ja rahvast lõbustavad nad.
Mõnele see tsirkus annab leiba
ja mõni tsirkuseski peksa saab.
Üks võtab kruusi vett ja teine võtab leiba..
ja teatrit nõuavad nad ka.

 
At 08:34, Blogger Priit Pullerits said...

Aitäh, Maamees, 22:35, panite asja suurepäraselt taustsüsteemi, andsite konteksti ja näitasite perspektiivi. Väga muljetavaldav käsitlus, üldsegi mitte möla, nagu algul ütlesite. Igatahes mind pani te mõttearendus väga mõtlema ja nüüd võib selle Otepää MK-etapi tsirkuse või gladioaatorite pseudovõistluse tõepoolest unustada, sellele kriipsu peale tõmmata. Tõepoolest, mida mul ja paljudel teistel sinna asja? Nüüd saan ka aru, miks Andrus Ansip pole osalemisele jah-sõna andnud. Ansip on tark kalkuleeriv mees, ta teab, mida teeb, ja mida teha ei tasu.

 
At 09:09, Anonymous Anonüümne said...

jah, viinamarjad on hapud!

 
At 12:53, Anonymous Ants said...

Ma ei soovitaks küll niimoodi alla anda. See oleks hea võimalus näidata, et viha ei peeta ja suusatamine ise on see, mis kõigile skandaalidest sõltumata hingelähedane on. Helista Maele ja ütle, et tahan kah osaleda. Kui ei taheta siis on küll põhjust viltu vaadata sellele üritusele.
Mis puutub Jan Uuspõllu võimalusi Priidu vastu siis see video annab kinnitust, et need võimalused on olematud: http://www.reporter.ee/2011/12/12/uuspold-treenib-otepaa-mk-etapiks/
Kuigi Janil nõustajaid parvena ümber on selge, et veidi rohkem kui kuuga ei ole võimalik nii palju paremaks saada. Jani tehnika on olematu. Puudub tasakaal ja ökonoomsus. Kui trennis õnnestuks ehk tehnika sujuvamaks saada siis võistlusel laguneb see kindlasti.

 
At 13:53, Anonymous Anonüümne said...

Tea, kas läks eelmine kaotsi või leidid austet blogipidaja sealtki midagi solvavat? Igatahes proovin uuesti ...
Tsiteerides autorit: "No kuulge, see oleks ju väikluse musternäide!" - õigus, seda see iseenda saba kergitamine on. Ja veel arvan, et selline "tähekeste" sõit nüüd küll publikut ligi ei meelita, isegi mitte siis, kui PP osaleb:)
r.

 
At 14:05, Blogger Priit Pullerits said...

Aitäh Reporteri videoklipi viite eest, sain teada, kes seal showüritusel veel stardivad. Sain teada, et meedia poole pealt on stardis Raivo Rimm Kanal 2-st - tema kaotus oli mulle tänavusel Tartu maratonil pisut enam kui tund ja 45 minutit, Haanja maratonil pisut üle pooleteise tunni ja Viru maratonil ligi tund ja 24 minutit.

 
At 14:24, Anonymous Anonüümne said...

Jah, Uuspõllu väljavaated tunduvad tõesti kahtlasevõitu olevat. (Kas Uuspõld suusatamise jaoks ka peegli ees treenib? Näogrimassi?) Samas, Pulleritsu treening ei ole olnud suunatud lühikesele aga raskele rajale. Selguse saamiseks kumb siiski lühikesel maal tugevam on, oleks vaja võistlust.

 
At 15:11, Anonymous Anonüümne said...

täitsa soojad mõned siin---priitu võrdlema janiga,öö ja päev,muidugi priidu kasuks.

 
At 15:11, Anonymous Anonüümne said...

täitsa soojad mõned siin---priitu võrdlema janiga,öö ja päev,muidugi priidu kasuks.

 
At 15:21, Anonymous Anonüümne said...

Marek Niit kaotaks kah Pulleritsule igal distantsil, mis pikem kui 1500 m. Kas ta on sellepärast nõrk jooksja?

TM aegade põhjal ei saa teha järeldust paariminutilise pingutuse võimekuse koha pealt.

 
At 15:21, Blogger Priit Pullerits said...

Ohh, ärge nüüd Janisse nii taunivalt ka suhtuge, Jan on lahe vend, kui näo ette teeb, siis hakkad iseenesest naerma - ja naer on ju terviseks. Ilmselt suusatasin mina ka paar aastat tagasi samamoodi nagu Jan praegu, küll ta ajapikku areneb, tantsusaates ta ju näitas, et kui end kätte võtab, tuleb tulemus küll. Suusatamine aga ei ole tantsimine, siin nõuab tulemus ikka pikemaajalist tööd. Ohoo, mehed, kas siin ei ole mitte uus intrigeeriv teema: tants on võrreldes suusatamisega köki-möki? Saaks popile tantsusaatele ja selle kangelaste hardunud kummardajaile "ära panna"... Ajastus oleks muidugi mõni nädal hiljaks jäänud - aga parem hilja kui mitte kunagi.

 
At 15:24, Blogger Priit Pullerits said...

Okei, ma saan aru, siin nõuab rahvas võistlust Jan Uuspõld versus Priit Pullerits. Okei, selle võistluse peate te saama! Kui lumi maha tuleb, asun organiseerima - mul oligi just ühe projekti tarbeks vaja mõelda, kuidas Janiga koos suusatama saada.

Milline see kõiki rahuldav distants peaks olema, et pärast ei oleks ütlemist, et ega 1700 m vms ole sprint...? Ja formaat? Ajasõit või eraldistart või mees mehe vastu või...?

 
At 15:48, Anonymous Anonüümne said...

tänud 12:53 lingi eest, mõtlesin just, et polegi Jaak Maed ammu televiisoris näinud ja muretsesin, et äkki on midagi juhtunud.

 
At 16:00, Anonymous Anonüümne said...

to 15:48
Ega siin nüüd irooniat olnud või midagi?
Oi ei, vaevalt küll, kuidas ma üldse võisin hakata nii mõtlema.

 
At 16:04, Anonymous Anonüümne said...

Mees-mehe vastu Tehvandi tõusust üles 1x.

 
At 16:10, Anonymous Anonüümne said...

P. Pullerits on liiga heaks saanud. Ta võidaks ka kui bambusest keppide ja pütilaudadega võistleks. Korraldajatel pärast piinlik - tuleb veel Eesti koondisesse võtta!

 
At 16:12, Anonymous Anonüümne said...

Kuule Priit, miks peab kohe kõike vastandama? Parem uuri, kuidas võiks tantsimine suusatajale kasuks tulla. Eelpool keegi juba viitas sellele, et tantsimises on koordinatsioon tähtis ja see peaks ju küll ka suusatajale vajalik olema. Ja pigem käib asi vist seda pidi, et heast tantsijast võib saada ka hea suusataja, aga küsitav on kas heast suusatajast ka hea tantsija võiks saada. Või miks muidu Eesti mees küll suusatab, aga ei tantsi nii nagu Jan. :)

 
At 16:20, Anonymous Anonüümne said...

Nüüd jääb PPl öelda, et üks õige eesti mees ei tantsi. Veel hullem, naisega! (Memmerätt 2011)

 
At 16:32, Anonymous Anonüümne said...

Ei tea, kas ETV seda nn tähtede sõitu ka üle kannab? Ja tore oleks, kui mõni "naistäht" ka leitaks, kes on nõus kaasa tegema.

 
At 16:45, Anonymous Anonüümne said...

rhv spordiarbitraaži palvel korraldatakse erisõit, kus osalevad Angela Veerpalu, Gea Muru ja Tuuli Koch. võitja saab teha saalomonliku otsuse, kellele Veerpalu vs FIS kaasuses õigus jääb. ps - dopinguproovi ei võeta.

 
At 17:23, Blogger Priit Pullerits said...

Väga hea, hakkab juba tulema - tõesti, kus on soolise võrdõiguslikkuse voliniku silmad, et tähtede sõit on ainult meestele, aga kutsutute seas pole ühtegi naist? Mis on üldsuse arvamus: kas peaksin esitama preili Sepperile järelepärimise/kaebuse? Või on siin jälle mingi trikk, et pole alust sooliselt ebavõrdset kohtlemist kahtlustada?

 
At 17:39, Anonymous Ants said...

No aga tee siis edetabel nagu Ringvaade tegi. Paned Tartusse spordiparki tulba püsti ja kutsud oma kuulsad ja kummalised ja mõned tavainimesed kohale ja siis avaldad nimekirja Maratonis. Jani teine video on siin (treenerit oleks ikka hirmsasti vaja)
http://etv.err.ee/index.php?05593526&video=725

 
At 18:35, Anonymous Anonüümne said...

Vastandada nüüd tantsu ja suuska küll ei tohi...kui emotsioonid körvale visata, siis tantsimine ja tantsima öppimine on tunduvalt raskem, peale füüsilise valmisoleku on palju enamat vaja, hullem on siis kui karu körvale astunud ja loodusega kaasa antud rütmitunnet pole, siis on üritus lootusetu....
Teiselt poolt vaadatuna kui suusatamises koperdamised, logisev tehnika ja muu selline on vöistluse käigus korrigeeritav ning löpptulemus ei pruugigi näiteks distantsil kukkumisest niipalju söltuda kui vastandina tantsus pisiapsegi ei andestata.
Köik on suhteline, igal alal omad plussid miinused.
Aga töesti kas ei tehta örnemale soole taas liiga? Eurotrahv Maele kraesse...

Kui nüüd köik on suure elevusega ametis suusajutu kallal, siis artikli teine osa jääb varju. Selle osa eest annaks küll ühe mötteliselt virtuaalse körvakiilu ehk eks see eputamise moodi ole. Vörrelda vörreldamatuid. Üks Vahur, kes oma heatahtliku, söbraliku ning lihtsusega aastaid saateid Maarjamaa endi inimestest tehes, on suutnud vöita paljude-paljude inimeste poolehoiu, siis miks mitte omada seda teost, veel enam asjaosalis(t)e enda(i) autogrammidega. Isegi kui oma kapiriiulile ei taha, oleks see raamat väärikas kingitus. Aga teine, kokaraamat, ...noo kuulge , neid retsepte tuleb igast uksest-aknast(ajalehed, ajakirjad, muidu lehed jne, jne) sisse kui marutuules sügiseseid langevaid lehti. Kui köik need kokku koguks ning ka proovi tahaks, siis ülejäänud maise elu peaks pliita mann passma ning mekkma igat sodi. Ja mis siis kui EI ise autor...presidendid tulevad ja lähevad, koos nendega prouad, aga Anni jääb.....
Maamees

 
At 18:45, Blogger Priit Pullerits said...

Ma ei tea, kuidas teistele, aga mulle Maamees meeldib - äkki Eesti kuulsaim mittekuulus ja tundmatu blogikommija? -, sest ta oskab asju tõesti huvitavalt ja parajalt teravalt näha, isegi kui tal on minu pihta midagi öelda, siis oskab ta seda nii teha, et seda jääd kuulama ja selle üle mõtlema, mitte nagu nii mõnegi teisega, et kui ta midagi kriitilist ütleb, siis on kohe esimene liigutus kustutusnupule - nii halvustavalt ja pahatahtlikult on see kirja pandud. Mõelgem sellele, head kaaskommenteerijad, miks Maamees on täiesti talutav, aga nii mõni üldsegi mitte.

Siiski on näha, et viimase kande kommentaarid on viisakamad ja vaoshoitumad, huumor on seeditav - aitäh! Ei tea, millest see tuleb? Kas käremeelsed kardavad kustutusnuppu?

 
At 19:11, Anonymous Anonüümne said...

Maamees ma ei oleks sinuga siiski nõus, sest mulle tundub, et:
1)Tants ja suusatamine on treeningkoormuselt, et tippu jõuda suhteliselt võrdsed.
2) Olen veendunud, et kui puudub rütmitunne, siis ei suudeta ka ideaalset suusatehnikat omandada, vaid tulevad sisse taarumised.
3) Võistlusolukorras (maksimaalse pingutuse faasis) ei suudeta reeglina korrigeerida enam tehnikat, vaid just siis hakkavad vajakajäämised tehnikas silma paistma. Nii kui korrigeerima hakkad langeb kiirus. Tehnika peab olema treeningutel automaatsuseni lihvitud.
Teet

 
At 19:34, Anonymous Anonüümne said...

Mõni psühholoog võiks seda sissekannet analüüsida.

 
At 20:07, Anonymous Anonüümne said...

Ma ei usu, et ükski osaleja või pealtvaataja tuleb nautima seda tähtede sõitu kui võistlust võidu peale (peale Pulleritsu muidugi). Pigem oodatakse, et osaleja lehvitab, naeratab ja võibolla ajab rajal paar sõna juttugi, mitte ei vuhise mööda, keel ripakil ja tatiriba lõua otsas rippumas.

 
At 20:14, Anonymous Anonüümne said...

Ülalviidatud videost (aitäh, 17:37!) on näha, et tõusudel Uuspõllul väga kerget minekut ei ole ja tehniliselt raske rada talle ei sobi. Uuspõld on tugevaim laugetel ja tasastel lõikudel. Kui ta saab õlavöötme tööle ja paneb oma looma jõu taha, siis võib ta olla ohtlik vastane. Aga tehnika on tal veebruar 2011 videol ikka väga-väga suure arengupotentsiaaliga, see on õige. Samas, tehnikat võib õppida.

 
At 20:39, Anonymous Ants said...

Pagana hea on jah neid videosid vaadata ja siis tehnikat kritiseerida. Pakun Priidule välja, et kohe kui lumi tuleb (aga miks mitte ka rullidega ja praegu) peaks ta oma sõidutehnikat filmima. Eest, tagant ja mõlema külje peal ja siis need videod siia blogisse laadima (uus tase - multimeedia!).
Vot siis oleks kindel, et saab üle 100 kommentaari ja palju edasiviivat ja palju suvalist kriitikat. Ja muidugi kasu on eelkõige talle endale vihjetest ja enese jälgimisest. Video pealt tehnika analüüsimine on ikka teine tera - mitte nagu legendaarne K. Zilmeri analüüs B. Lindi kohta. Talutava staatilise pildi tehnikast võib saada peaaegu igast suusatajast. http://kaarelzilmer.tumblr.com/post/30180236/linnu-lendamisest-maailma-suusaparemik-on-taas

 
At 20:53, Anonymous Anonüümne said...

"Mida tollelt küljelt aga ei leia, on igasugune info Otepää MK-etapi raames väidetavalt laupäeval peetavale nn tähtede sõidu kohta."

Ma arvan, et siin on head põhjused miks seda infot välja pandud ei ole. FISi MK võistlused on väga range reglemendiga, siin aga poogitakse programmi (kahe ametliku võistlussõidu vahele!) mingi poliitilise, show või teab mis maiguga sõit. Ei ole selge kes seal reklaami teeb, kes valid võistlejad jne. FIS peab oma reeglite puhtust säilitama. Kardan, et siin tahetakse - küll mõistetavatel põhjustel: publikut on ju vaja - FISi selja taga oma mängu mängida. Sellest võib tulla skandaal. Tekib küsimus, kas uus korraldusmeeskond ikka näeb kõiki riske?..

 
At 21:18, Anonymous Anonüümne said...

20:53, mis mõttes "uus korraldusmeeskond"? Ega siis kahe isiku vahetumine ei tee sellest veel mingit täiesti uut meeskonda, kõik teised ju jätkavad.

 
At 21:26, Anonymous Anonüümne said...

Haugil on vist lühike mälu ? Eelmisel aastal võeti PP stiilinäide ette siin foorumis. Värskendame siis mälu:

http://suusk.blogspot.com/2010/12/pullerits-kes-oskab-suusatada-ja-kes.html

http://www.youtube.com/watch?v=ozDI619Nmmc

 
At 21:34, Anonymous Anonüümne said...

Küsimus ei ole selles, et lumelabidate mehed oleksid vahetunud vms. Mõtle ise - FIS World Cup'i ametlike sõitude vahel hakatakse pidama (ametlikus programmis mainimata!) nn "Tähtede sõitu". Kumb on tähtsam? Võib-olla FISi sõidud on hoopis vahendiks (soojenduseks?) "Tähtede sõidule"? Sellised küsimused FISis tekivad ja kompetentne ning kogenud korraldusmeeskond (=selle juhid) peavad selliseid asju ette oskama näha.
Ja veel: imestama paneb Sandor Liive osalemine sellel "Tähtede sõidul". President peaks ju toetama ja korraldama, mitte ise edevalt MK rajale (sportlaste vahele!) ronima.. See ei ole võib-olla nii mõeldud, kuid see kukub rahva silmis nii välja. Mul on kahtlus kas ikka saadakse aru FIS MK etapi eesmärkidest..

 
At 21:49, Anonymous Ants said...

No midagi seal on aga mitte piisavalt. Ja võib-olla on aastaga olnud edasiminekut?

 
At 22:00, Anonymous Anonüümne said...

aga Juhanson?
kas kindel, et saad ikka vastu?
maratoni kunagine võit ok, aga siiski...

 
At 22:20, Anonymous Anonüümne said...

Piirojaga on Norras asjad halvad.
Sandor Liiva samal ajal räägib ETV-s, et FIS-is käies (kus teadupärast suur mõju Norral) oldi ülisõbralikud ja Eestist suisa vaimustuses. -- Kas ESL-lt CASi kohtuasja kaelasadamise üle olid norrakad nii rõõmsad, et otsustasid, et teevad ise ka sõbrateenena eestlastele ühe kohtukeissi tagasi?

 
At 01:22, Anonymous Anonüümne said...

Väiklane on oma solvumisele kaasaelajaid leida, aga paraku just seda siin blogis viljeletakse!

 
At 04:17, Anonymous Anonüümne said...

Ma arvan, et norrakatel on eesti palluritest suva. Nad tahavad lihtsalt iseenda klubide jaoks ühe näidispoomise korraldada. Et sinna just meie mehed sisse jäid ja mitte mistahes muud murjanitest pallimehed - on kas juhus, või siis valisid norrakad meelega sõbraliku riigi, kust on lootust õigusabi palvetele vastuseid saada.

 
At 07:46, Anonymous Anonüümne said...

Ma siiski ei imestaks kui Norra Maksuameti uurimisdivisjoni töötajad on suured suusahuvilised.

 
At 07:52, Anonymous Anonüümne said...

P.S. Aga see on küll õige, et Eestist peaks olema uurimisabi võimalik saada. Eesti oli nende riikide seas, kes on teinud ettepaneku Euroopa Uurimisorderi sisseseadmiseks. Selle valgusel oleks Eesti ametivõimudel raske asja "piduritel lasta".

 
At 14:35, Anonymous Anonüümne said...

Uskumatu mees oled PP ! Sul justkui puudub asjade ja taustsüsteemi tunnetus. Ühelpäeval s...tud meestele näkku ,järgmisel nulid põlvili,et sind punti võetakse ja ikka selle eesmärgiga ,et oma ninaga kuskil eputada! Tee trenni ja ole norm tegija,mitte ära ürita esineda.

 

Postita kommentaar

<< Esileht