reede, november 11, 2011

Pullerits: Miks jalgpallihulludel pole minu ala meeste vastu šanssigi?

Eile üritasid mõned mehed toimetuses minuga selle peale, et jalgpallihullust arulagedaks nimetasin, lausa füüsilisse lahingusse astuda. Tahate võidelda? Olgu. Aga jäägem seejuures siiski 1) kultuurseks ja 2) oma liistude juurde.

Ja nüüd ma väidan vaat mida: kui jalgpallihullud ja -fanaatikud tahavad minusuguste vastupidavusalade harrastajatega omal alal maid jagada, siis ütlen noile üht: teil pole šanssigi!

Miks? Sest üks asi on kõva kisa teha, lippe lehvitada ja salle kanda ning teleri ees tarka panna, aga see ei tee ühestki jalgpallifanaatikust ega -hullust veel võitlusvõimelist spordimeest, isegi mitte jalgpallurit. (Postimehe sporditoimetuse liikmed just rääkisid mulle, kuidas seesugustel käib jalgpallimäng sageli vaheldumisi platsi kõrval oksendamisega - teadagi, millest.) Kui nad tuleksid korralikul, täismõõtudega jalgpalliplatsil vastamisi vastupidavusalade harrastajatega, oleks 90-minutiline mäng viie-kümne minuti järel läbi.

Imestate, miks? Sest vastupidavusalade harrastajad jookseks jalgpallihaiged ja -fanaatikud lihtsalt üle, jookseks nad kooma. Noil pole sellest mittevastupidavaina muidugi aimugi. Aga oleks nad näinud kas või seda, kuidas näiteks Vahur Teppan minust Tartu 23 km pikkuse nn jooksumaratoni viimasel poolel kilomeetril mööda jooksis - ja ma olin oma kohaga esimese 150 sees ikkagi üksjagu kõva tegija -, meeletu lennukusega, jooksis ja naeratas, siis ma ei suuda näha vähimatki võimalust, kuidas jalgpallihullud ja -fanaatikud sellistele vastu saaksid. Kusjuures, olgu lisatud veel seegi, et ka Teppan ei jõudnud esimese 130 sekka. Näete, milline kõva valik tegijaid on eestpoolt võtta! Kui jalgpallihaiged ja -fanaatikud nondega võidu üritaksid joosta, oksendaksid nad peagi millestki muust kui sellest, millest sporditoimetuse kolleegid mulle rääkisid.

Aga oot-oot, olgem siiski ausad ja õiglased. Eesti ja Iirimaa mängivad kaks mängu, ühe kodus ja ühe võõrsil. Vastupidavusalade harrastajate mäng jalgpallihaigete ja -hulludega oleks seega mäng nonde väljakul. Kuid peame ikka teise kohtumise ka, vastupidavusalade harrastajate väljakul.

Oi-oi-oi, see tuleks masendav. Košmaarselt masendav. Nii masendav, et lausa valus on mõelda. Milline lootus oleks ühelgi jalgpallihaigel või -fanaatikul jooksus või rattasõidus või suusatamises mõne vähegi tubli vastupidavusala esindaja kannul püsida? Null, ümmargune null.

Mis kokkuvõttes tähendab, et kahe siinkirjeldatud kohtumise/mõõduvõtmise tulemusena võidavad igal juhul suure ülekaaluga vastupidavusalade harrastajad.

Palju õnne, head konkurendid, teile selle tänase suurepärase võidu puhul!
******Organ Pipe Cactus National Monument, Arizona. 4. aprill 2011. Pildistanud Priit Pullerits. (Suuremalt vaatamiseks klikkida pildile.)

Foto 1: Vastupidavusalade harrastajate potentsiaalsed vastased, Jalgpallihaigla Tartu osakonna liikmed jälgimas kesvamärjukese saatel 2004. aasta MM-valikmängu Eesti ja Venemaa vahel. Eesti kaotas 0:4. Foto autor: Margus Ansu, Postimees/Scanpix
Foto 2: Jõudu jalgpallihaigeile ja -fanaatikuile selliste meestega võidu jooksmisel. Nr 1 all jookseb Taivo Püi. Foto autor: Aldo Luud, Õhtuleht/Scanpix

70 Kommentaarid:

At 14:22, Anonymous Anonüümne said...

Pullerits arvab, et tema + 10 muud kiitsakat võidavad jalgpallis Jalgpallihaigla FC mansat. No ma kahtlen... Järjekordne bullshit suust välja aetud.

 
At 14:30, Blogger Priit Pullerits said...

Ei, ei - mina ei pääse vastupidavusalade meeste varumeeste pingilegi. Seal on minust ikka palju-palju kõvemad mehed. Mina pole seal mingi tegija, olgu kohe ära öeldud. Minu rõõmuks võib parimal juhul jääda tolle kohtumise kajastamine.

 
At 14:36, Anonymous Anonüümne said...

Tulemuslikuks jalgpallimänguks on vaja enamat kui lihtsalt joosta - tuleb tegutseda organiseeritult, osata palliga ümber käia jne. Tiidrek Nurme, Rein Taaramäe, Aivar Rehemaa ja muud sellised tegelased saavad 100% Jalgpallihaigla FC käest ära.

 
At 14:40, Anonymous Anonüümne said...

Selle retoorika põhjal peaks Keenia olema ülekaalukalt võimsaim jalgpalliriik maailmas.
Aga pole need meie jalgpallihullud ka nii papist poisid midagi. Sellest üheksasest pundist, kellega Sloveenias mängu käisime vaatamas, sõitsid tänavu viis persooni Tartu suusamaratoni ja kaks jooksid Tallinna sügisjooksul maratoni.

 
At 14:41, Anonymous Anonüümne said...

Ma ei saanud hästi aru, miks võrreldakse jalgpallifänne vastupidavusalade harrastajatega, mitte aga fännidega ?

PS! Ise ei ole jalgpallifänn, pigem vastupidavusala harrastaja.

 
At 15:02, Anonymous Anonüümne said...

Priit vist kirjutab jälle irooniavõtmes. Põhiküsimus on pigem selles, kas teha ise sporti või elada kaasa teistele spordimeestele. Ka minule jäävad arusaamatuks õllekõhtudega sellid, kes projitseerivad teiste inimeste saavutused iseendale. Ütleks selle peale stoitsistlikult: ärge tehke oma õnne või õnnetust sõltuvaks asjadest, mida te ise ei saa muuta!

Kahjuks on ajalehed ja ERR ogaruseni kütnud rahvuslikku hüsteeriat, millest jääb mulje, et 1) rahva käekäik lähiaastatel sõltub eeskätt kahest vutimatshist; 2) kes täna sinist ei kanna, on rahvavaenlane.

P., pigem vastupidamise sõber

 
At 15:09, Anonymous Perti Vokk said...

Teeksid jalgpallis ära küll. Jooksjatel on piisavalt koordinatsiooni pallimängude jaoks. Teeksid ära veel õllejoomises. Mida parem aeroobne vorm, seda parem alkoholi "puhverdamise" võime. Seega isegi 3:0

 
At 15:15, Anonymous Anonüümne said...

no ma ütleks, et see blogi kütab seda hüsteeriat aga juurde, mitte ei jahuta. ise vaatan mängu küll õhtul, aga muusse hüsteeriasse suhtun külmalt. meedia õhutamisest saab ka rahulikult mööda vaadata, kui ei taha sellega kaasa minna

 
At 15:23, Anonymous Anonüümne said...

Neid jalgpallivastaseid sõnavõtte ja ehedate spordihuviliste (loe: inimesed, kes armastavad sporti jälgida ning ei leia kutsumust ise regulaarselt sportida) ning oma riigile kaasa elavate inimeste halvustamist ja alavääristamist Pulleritsu poolt ei tasu tõsiselt võtta, sellest tuleb üle olla. Niisugused kommenaarid sünnivad tavaliselt kibestunud inimestel, kel on tugevdatud alaväärsus ning muud kompleksid. Tundkem Pulleritsule kaasa, sest paraku tema unistus ei täitu. Nagu täna jalgpalluritele, elavad eluterved eestlased, hollandlased, sakslased ja kõik muud rahvad oma sportlastele ikka mistahes suurvõistlustel kaasa. Hingega ja südamest ning saades seeläbi sisemiselt rikkamaks nii nagu seda Pulleritsule tema piiratuse tõttu antud pole.

 
At 15:32, Anonymous Perti Vokk said...

"Hingega ja südamest ning saades seeläbi sisemiselt rikkamaks nii ..."

vaesed anonüümsed nutu-memmed, Pullerits keelab teil sisemiselt rikkamaks saada. Tunnen kaasa teie õnnetusele.

 
At 15:37, Anonymous Perti Vokk said...

"no ma ütleks, et see blogi kütab seda hüsteeriat aga juurde, "

arusaamisega raskusi. See blogi vastupidi, naerab näiteks Postimehes klopitava hüsteeria VASTU. Loe pealkirju kui kirja tunned. Okei see pidavat Eestile olema "elu tähtsaim mäng". Viimane hitt oli et iirlastelegi olevat see "elu tähtsaim". Minu teada on neil paar meest kes mängisid 2002 MM-i veerandfinaalis. Missugune mäng siis ikka see "elu tähtsaim"?

 
At 15:40, Anonymous Lennart Mägi said...

Huvitav, kui ma kirjutaks nüüd kuhugile mingi blogipostituse teemal, kas need suusahullud ja -fanaatikud kes Otepää murdmasuusatamise MK-etapil Andrus Veerpalule ja Kristina Šmigunile kaasa elanud on, oleksid ise suusatamises paremad kui Eesti jalgpallikoonise liikmed, siis kas mind võetaks tööle Postimehe vanemtoimetajaks? Ehk teisipidi, ma põhimõtteliselt keelduks tellimast sellist väljaannet, kus makstakse palka sellisele inimesele, kes oma töö ajal tegeleb sellise mõttetuse kirjutamisega. Aga ju siis Postimehes pole kvaliteet oluline...

 
At 15:47, Anonymous Anonüümne said...

Ega's muud, Priit, hakkame aga jalgpallihaigete ja -fanaatikute võistkonda kokku panema:) Esimesena kutsun platsile Raul Olle!

Mnjaa, Priit, sinu oma sõnu kasutades, sellest tuleb üks masendav mäng, nii koshmaarne, et valus on vaadata;)

 
At 16:00, Anonymous Perti Vokk said...

väga austatud Lennart Mägi

selle blogi eest Pullerits vaevalt et palka saab, seega võib ta kirjutada mida heaks arvab. Töö-AJA kohta siis loodetavasti istub mees sellevõrra kauem tööl nii et tööandjal pole asimist

 
At 16:03, Anonymous Anonüümne said...

16:00 Praegu Tallinnas Radissoni hotelli ees on vilkuritega politseiautosid pea sama palju kui NATO tippkohtumise ajal. Iirlased hakkavad vist liikuma.

 
At 16:06, Anonymous Anonüümne said...

Vastukaaluks amatöör vastupidavusala harrastaja Pulleritsule vaataks mida siis meie austatud vastupidavusalade tipptegijad eelseisvast play-offist arvavad:


KEIN EINASTE, suusataja:

"Positiivselt uskumatu tegu. Mängu on lausa hea vaadata. Kuna jalgpall on Euroopa spordi A ja O, ei jäta koondise esinemised kedagi külmaks. Hea vastu rinda taguda: ka meie oleme võimelised kõigiga kui võrdne-võrdsega mängima. Iirimaad võidetakse kodus 2:0 (väravad Vassiljevilt ja Kingilt), võõrsil kaotatakse 1:2 (Piiroja nurgalöögist) ja pääsetakse edasi. Seepeale kavandatakse Pohlakule ausamba püstitamist A.le Coqi peaväljakule keskele."


ANTI SAAREPUU, suusataja:

"Eesti mängu on hoopis teine asi vaadata kui mõni aasta tagasi. Viimaste heitluste ajal olin rohkem närvis kui enda võistluste eel. Et Iirimaa vastu saada, peab kodus kindlasti võitma. Võõrsil mängivad viiki ja olemegi EMil."


INDREK TOBRELUTS, laskesuusataja:

"Ülikõva! Poisid on pakkunud palju ilusaid väravaid ja üllatusvõite! Loodan, et sellise positiivse emotsiooni pealt sätitakse ka paar palli Iirimaa väravasse."


Kas järjekordsed 3 nime, kes lähevad sulemõrvar Pulleritsu "hit-listi"?

 
At 16:16, Anonymous Perti Vokk said...

See tsitaat ei näita muud kui et need 3 suusatajat on jalgpallis täielised võhikud. Kahju poistest.

 
At 16:20, Anonymous Anonüümne said...

16:06 - jalgpallifännide mansas jälle kolm meest juures.

Tegelikult, karta on, et sajandi matsh Vastupidavusalad vs Jalgpallifännid jääb ära, sest mehed-naised, kes kvalifitseeruks Vastupidavusalade võistkonda tahavad hoopis Jalgpallifännide eest mängida.

Ai, seda oleks ikka valus vaadata:)

15.47

 
At 16:41, Anonymous Perti Vokk said...

16:06 - jalgpallifännide mansas jälle kolm meest juures.

Tegelikult, karta on, et sajandi matsh Vastupidavusalad vs Jalgpallifännid jääb ära, sest mehed-naised, kes kvalifitseeruks Vastupidavusalade võistkonda tahavad hoopis Jalgpallifännide eest mängida.


Aeled soovunelmates mees. Kes sulle ütles et need 3 suusatajat TAHAVAD jalgpallifännide eest võistelda? Kust sa selle välja lugesid?

 
At 16:52, Anonymous Anonüümne said...

http://suusk.blogspot.com/2011/03/pullerits-kas-tippjalgpallurist-voib.html

2011 - 14.Tamsalu-Neeruti Maraton

72 Marek Lemsalu 2:22:54
96 Priit Pullerits 2:24:48

2011 - 13. Alutaguse Maraton

77 Marek Lemsalu 2:12:24
82 Priit Pullerits 2:12:57

40. Tartu Maraton

363 Marek Lemsalu 3:36:06
328 Priit Pullerits 3:34:16


14. Tallinna Maraton

101 Marek Lemsalu 2:12:18
87 Priit Pullerits 2:10:04

Kõige ehedam viik 2:2

 
At 16:59, Anonymous Vorti Pekk said...

Aeled soovunelmates mees. Kes sulle ütles et need 3 suusatajat TAHAVAD jalgpallifännide eest võistelda? Kust sa selle välja lugesid?


Ainult Pullerits ja härra/proua Perti Vokk tahavad, et selline võistlus üldse toimuks. Kas keegi teine jalgpallifännide või harrastussportlaste hulka kuuluv inimene üldse siin vastuseisu näeb? Ei usu.

 
At 18:45, Anonymous Perti Vokk said...

Iirimaa vutifännid võitsid täna pärastlõunal Kalevi kunstmuruväljakul eestlasi tulemusega 5:1.

Näe Pulleritsul oli õigus: eesti jalkafännid on haledad. Omas kodus 1:5 suhkamit saada. Tule Pohlak appi!

 
At 18:48, Anonymous Perti Vokk said...

Ainult Pullerits ja härra/proua Perti Vokk tahavad, et selline võistlus üldse toimuks.

paned mulle võõraid sõnu suhu. Mina küll ei taha et selline toimuks. Vutifännid saaks haledalt 18:0. Kus selle häbi ots!

 
At 18:58, Anonymous Anonüümne said...

See blogi ja kommentaarid on muutunud tõeliseks mölaks. Kahju sellest, päris huvitav blogi oli enne. Pange edasi.

 
At 19:10, Anonymous Anonüümne said...

Hehee, ämber... Teppani poisid on mõlemad jalkafännid.

 
At 19:12, Anonymous Anonüümne said...

Aga mida te üldse ootate blogilt, mis võtab jalgpallimeeskonna mõõdikuks võhma või siis, miks mitte võrdluseks, puhkpilliorkestri oskuste mõõduks kopsumahu. Siis saategi omale sellised vaimselt võrdsed sõbrad ja kaasvõitlejad nagu Perti Vokk.

 
At 19:23, Anonymous Perti Vokk said...

Siis saategi omale sellised vaimselt võrdsed sõbrad ja kaasvõitlejad nagu Perti Vokk.

läks jälle enesehaletsemiseks. Pange siis aga oma sisukad kommentaarid kehtima ja ärge minu väikseid torkeid tähelegi pange. Aga ma vaatan teist ei ole kommenteerijaid, sisu ei ole ollagi, ainult mingi hädaldamine. Kui ei meeldi, ärge tulge lugema. Viimaseks: blogi on P Pulleritsu oma, miks ta ei tohi kirjutada seda, mida ta kirjutab?

 
At 19:33, Anonymous Perti Vokk said...

Priidul on suurepärane loogika ja huvitav tekst. teie aga tulete selliste kommentaaridega:

Kellel rahvuslikku uhkust on, see ei ole viimased päevad enam suutnud tööle keskenduda, eriti kui ta ise ka on sportlane olnud või niisama sporti armastab. Jalgpall on tänapäeval nagu sõda, sa kas oled keegi või sa oled mittekeegi. Esimest korda ajaloos oleme me peaaegu juba "keegi", mõnes mõttes võrdleks seda olukorda Vabadussõjaga, kus esmest korda suured saavad aimu, et ka meie oleme olemas ja meil on elujanu.

Mina olen käre rahvuslane, aga
jalgpallist lolliks minna ka ei maksa. "Esimest korda ajaloos oleme me juba keegi". No palju õnne ajuhiiglased!

 
At 19:39, Anonymous Anonüümne said...

Perti Vokk - Pulleritsu alter ego. Aga blogi kommentaaride kvaliteet on langenud tõesti. Kas selles on süüdi blogi viimasel ajal kasvanud populaarsus, jalgpalliaziotaazist tingitud üldine intelligentsitaseme langus või midagi muud, ei oska öelda.
Jalgpallimängus on neli elementi: mängijad, pall, fännid ja muru. Mõni tahab olla mängumees; enamus rahuldub fännlusega. Pullerits tahab olla pall - kelle järel kõik jooksevad. Aga see tähendab, et ka kõik taovad.

 
At 19:50, Anonymous Anonüümne said...

Hei-hei...
Paar pisikest vahemärkust. Kes oleksid need harrastussportlased, kes treener-juhendaja Pulleritsu taktikepi all oleksid valmis platsile tormama? ... Kas ühele provintsilinna ajalehe vanemtoimetajale on kohane ja eetiline avalikult halvustav teemakäsitlus spotlaste ja nende poolehoidjate suhtes ja seda enam, et oma kohalolekuga vabariigi tähtsam mees austust ja lugupidamist avaldamas tehtud töö eest on?....Peakaitseingli staatusesse töusnut isikut polnudki nii keeruline tuvastada, aga noh...las see olla...edu talle ja vilgast sulge.
Kui EV-s loodaks paanika ja hüsteeriaministeerium, siis ministrikandidaadis pole nagu kahtlust.....
Aga vaadates mitte kaugesse minevikku, kus Priit suusatamisega löpparve tegi, vaadates tänast päeva, siis jah- käige mu tegude, mitte sönade järgi....

 
At 20:06, Anonymous Anonüümne said...

Talveks Otepääle!
http://naistekas.delfi.ee/foorum/read.php?18,11153359,11153359#msg-11153359

 
At 20:11, Anonymous Anonüümne said...

26. novembril on ESL erakorraline üldkogu. Huvitav, et ERR Sport kajastab lausa marcelproustiliku detailsusega kuidas alati heatujulised sprindimehed Kümmel, Saarepuu jt laagerdavad ja treenivad, üldkogu ettevalmistustest ei ole aga midagi kuulda!

 
At 20:15, Anonymous Perti Vokk said...

Tulemuslikuks jalgpallimänguks on vaja enamat kui lihtsalt joosta - tuleb tegutseda organiseeritult, osata palliga ümber käia jne. Tiidrek Nurme, Rein Taaramäe, Aivar Rehemaa ja muud sellised tegelased saavad 100% Jalgpallihaigla FC käest ära.

Olen 100% kindel et Tiidrek Rein ja Aivar on lapsepõlves jalkat mänginud, seega oskavad nad palliga ümber käia ja vuti taktika on lihtne. Jalgpallihaigla saab nii et tolmab.

Sõbrad mehed, õppige mõtlema enne kui 100% ümberlükatavaid komme kirjutate.

 
At 20:19, Anonymous Perti Vokk said...

Perti Vokk - Pulleritsu alter ego.

Jälle vale järeldus. Me ei tunne teineteist isiklikult. Mina olen Priitu näinud eemalt, aga tema ei tea minust midagi.

Aga hakkab paremaks minema, kirjutatakse eelseisvast ESLi üldkogust.

 
At 21:11, Anonymous Anonüümne said...

Tulin vaatama, et kuidas valmistub matšiks end Eesti spordiajakirjanduse auks ja südametunnistuseks pidav staarajakirjanik. Vastu vaatab Perti Vokk ja kamaluga ajuvabadusi. Kuidas töö, nõnda palk.

 
At 21:17, Anonymous Anonüümne said...

ESL üldkoguni on jäänud vähem kui kaks nädalat. Üldkogu - see on ju organisatsiooni tähtsaim sündmus. Nagu partei kongress. Kuidas kulgevad ettevalmistused partei kongressiks? Vanasti ajakirjandus kajastas seda vähemalt aasta aega ette. Praegu aga ei kippu ega kõppu. Peaks nagu käima koosolekud liikmesklubides? Kus siis veel paika pannakse millise positsiooniga üldkogule minnakse. Aga milline on üldse Eesti Suusaliidu 26. novembril toimuva Üldkogu päevakord? ERR, kes operatiivselt kajastab mis värvi soki Peeter Kümmel hommikul jalga tõmbas, vaikib..

 
At 21:19, Anonymous Anonüümne said...

Perti Vokk on abitoimetaja, kes aitab blogis korda pidada kui blogiomanik treenib.

 
At 21:25, Anonymous Anonüümne said...

PRIIT, VÕISTLE JALKAFÄNNIDEGA JALKA TUNDMISES JA VAATA KUI KÕVA TEGIJA OLED?

 
At 21:43, Anonymous Anonüümne said...

"" Perti Vokk ütles...
"no ma ütleks, et see blogi kütab seda hüsteeriat aga juurde, "

arusaamisega raskusi"" ---- absoluutseltei ole raskusi. vaata ise- selle asemel, et midagi asjalikku siit lugeda, on ainult jalgpallihüsteeria, mis sest et vastassuunaline

 
At 00:26, Anonymous Anonüümne said...

Perty Vokk 20.15

Teie loogikaga jätkates: Olen kindel, et kõik selle imeliku, jalkafännid vs Pulleritsu ala harrastajad, kohtumise jalkafännide koondise kandidaadid on lisaks lapsepõlvele ka täiskasvanuna jooksnud ja jooksmise taktika on ju veel lihtsam kui vuti oma, seega pole hoopis vastupidavusalade harrastajatel mingit võimalust.

Tanel.

 
At 00:39, Blogger Madis said...

Kui sai kunagi noorena 2-võistluse trenni tehtud, siis oli treeningutel üks osa ka jalgpallil. Tehnikumi kehalise tunnis samuti aeg-ajalt jalgpall. Džuudo trennis käies samuti aeg-ajalt jalgpall.

Huvitav, mida see võiks tähendada? Ei saa üle ega ümber jalgpalli.

Igatahes, palju õnne nelja värava puhul.

 
At 01:04, Anonymous Anonüümne said...

Vabandan nende ees, kes vene keelt ei mõika, aga panen siia teemasse otseselt puutuva lõigu intervjuust ühe endise professionaalse kergejõustiklasega (jooksjaga) [Juttu on sellest, et kergejõustiklased jooksevad jalgpallurid lihtsalt üle]

Как ты относишься к футболу? Ты как-то обмолвился о том, что если бы футболисты научились технически грамотно бегать, то этот вид спорта был бы намного интереснее и зрелищнее…

Будучи спортсменом, я часто пересекался с футболистами. Сам выходил на поле с футболистами уровня дубля высшей лиги. Даже самые подготовленные футболисты плохо развиты атлетически, в комплексном смысле этого слова: медленно бегают, не выносливы, не очень ловкие. Мне как-то удалось поговорить с Пеле, и он рассказывал, что во время тренировок уделял большое внимание атлетической ловкости и умению. Он часами отрабатывал удары. Но при этом Пеле был, с точки зрения спринта, медленным человеком. Чуть ли не самые быстрые футболисты бегают 100-метровку в районе 11 секунд. Игорь Беланов, самый быстрый футболист советского и российского футбола, бежал 10.8. Общая масса футболистов 100-метровку бежит на уровне 12 секунд — это крайне медленно. Для сравнения: самая быстрая девочка Нью-Йорка-2009 пробежала 100 метров за 13.8 секунд. Девочке 8 лет. Есть много примеров, когда легкоатлеты просто обыгрывают профессиональных футболистов на большом поле — главное, чтобы по ногам не били.

Если натренировать ребят так, чтобы они 3000 метров могли бежать на уровне 10 минут и 100 метров подняли до 11.4—11.5, то футбол стал бы другой игрой. Не было бы этих провалов. В матче фантастической «Барселоны» и великолепного «Манчестер Юнайтед» из 90 минут футболисты играли 45. Если посмотреть на отдельного футболиста по ходу матча, то часть времени он просто стоит — у него нет сил бегать по полю.

 
At 01:29, Anonymous Anonüümne said...

Nobeli preemia, ilmselt meditsiinis, tuleb järgmisel aastal Eestisse. Autorite kooslus Priit Pullerits, Petri Vokk ja üks anonüümseks jääda sooviv nõukogude spetsialist on viimas jalgpalli seninägematule tasandile. Trio on teinud avastuse, mis on jäänud tabamatuks tuhandetele jalkatreeneritele - pall tuleb nurka visata ja harjutada tuleb jooksmist! Eesti Nokia on leitud! Facebookis on loodud fännilehekülg, kus nõutakse kategooriliselt, et Iiri koondise peatreeneri kohalt lahkuks Trappatoni ja asemele võetaks Priit Pullerits!

 
At 04:50, Anonymous Anonüümne said...

Usun, et enamus jalgpalliharrastajaid jooksutreeninguid ei teegi. Aga võiks teha. Jalgpall pole ju ainult pooside võtmine ja nägude tegemine. Vaja on nii kiirust kui vastupidavust, seda aga ilma spetsiaalsete treeninguteta ei saavuta. Mart Poomi võis küll omal ajal Nõmmel jooksmas näha kui ta Eestis puhkamas käis. Aga Poom oli ka eriline treenija.

 
At 09:38, Anonymous Anonüümne said...

Küsimuste küsimus - kuidas elada edasi peale Suurt Pauku???

 
At 10:01, Anonymous Anonüümne said...

Enesetunde turgutamiseks klammerduvad inimesed erinevate asjade külge. Mõni jookseb, mõni rull-suusatab innukalt, mõni elab kaasa jalgpallile, mõni loeb Cartlandi, mõni esoteerikat. Leidub ka neid, kes teiste huvi ja selle objekti peab maha tegema, et ennast paremini tunda. Ise arvavad, et neil on selleks parimad mõeldavad argumendid.

 
At 11:07, Anonymous Anonüümne said...

http://www.fcotepaa.ee/index.php/et/meeskond/mangijad

 
At 11:07, Anonymous Anonüümne said...

4:0 - sitt lugu küll, aga elu läheb edasi.
Oleme ausad, et kohtunikuga ei vedanud meil sellel korral. Ja vastasega ka, kuna Prantslaste käe mittenägemise eest oldi iirlastele üks finaalturniir võlgu.
Niigi kehvem olles on sellise ühte väravasse vile korral võimatu midagi teha.

P1

 
At 13:50, Anonymous Anonüümne said...

Eestil ei olnud vist ühtegi (!!) reaalset võimalust. Mis me siin siis veel kohtunike vilepartiist räägime.

 
At 13:54, Anonymous Anonüümne said...

Pole võimatu, et jalgpalliline "krahh" kasvab üle poliitiliseks krahhiks. Kuigi Eesti pole Kolumbia vms riik.

 
At 14:08, Anonymous Anonüümne said...

Priit Pullerits teeb kohe mingi meelevaldse järelduse, et kõik jalgpallifanaatikud on mingid paksud oksendavad õlle joojad ja kõik vastupidavusalade harrastajad on sama peenikesed nagu blogipidaja. Väga vale. Demagoogia ruudus nagu sa ütled. Kas Otepää MK-l ei jooda? Saku telk on seal alati olemas, jägermeister on esindatud.

Kui me võtaks mõlemast valimist parimad ja teeks mingi jalkamatši, siis kas sa tõesti usud, et vastupidavusalade fännid võidaks? Elus ei usu seda.

Kusjuures Priit, ma ise olen vastupidavusala harrastaja. Ei joo nii tihti õlut, kui minu jalkafännidest sõbrad aga kui me jalkaplatsil kohtume, on nemad kindlamad, mängivad mind üle, oskavad palli omaks võtta ja nii edasi.

Jalgpall pole vaid jooksmine - see on vaid üks osa sellest. Olulised on veel söödumäng, mängu lugemine, palli valdamise tehnika, meeskonnatöö. Kestvusalade inimesed jooksevad enamasti platsil nagu klappidega hobused, pole aimugi kus kaaslased on. Ei oska söödu tugevust hinnata jne.

See ei ole nii lihtne mäng nagu sa arvad Priit.

Ja see Berti Vokk on veel eriline naljanumber. Tsiteerin: "Mida parem aeroobne vorm, seda parem alkoholi "puhverdamise" võime." Ilmselt pole sa kunagi vastupidavus alaga tegelenud ja elutarkust pole ka nii palju antud. Siin ei ole nii, et 1 + 1 = 2. Ei ole. See sinu "puhverdamise võime" oleneb rohkem keha vee sisaldusest ja massist. Mida rohkem vett kehas on, seda paremini "kannab". Pohmakas pole muud kui vee puudus kehas, kuna alkoholi põletamiseks on vaja hapnikku . Seega mingi 1L erinevus kopsumahus pole nii määrav. Samuti on oluline keha mass. Võtame ekstreemse näite aga mis sa arvad, kes on pärast 1L õlle joomist rohkem purjus kas Peep Pahv või Priit Pullerits. Teadagi kumb. Ei Berti, see ei ole Peep.

vastan su enda sõnadega. Sõbrad mehed, õppige mõtlema enne kui 100% ümberlükatavaid komme kirjutate.

 
At 14:31, Anonymous Anonüümne said...

Küsin uuesti. Kes on Pertti Vokk?
Kust ta välja ilmus?
Kes on tema maaletoojad?
Teet

 
At 14:53, Anonymous Anonüümne said...

Laupäev. Ainult paar nädalat
advendist.
Tänavail on vaikne. Pole enam
ekstaasi endist.
Kogu Eesti nüüd pohmellib.
Keegi poleks
oodand kaotust sellist..

 
At 15:09, Anonymous Anonüümne said...

14:08 arutlus on mõtlemapanev ja paljudes kohtades ka veenev. Miks need rahvuslikeks spordialadeks tõstetavad spordialad - suusatamine, jalgpall - kõik õllefirmadele turu suurendamise nimel paistavad töötavat? Näete, isegi THI, kes Columbia ülikoolist ja Kentmanni tänavalt ju malli peaks olema saanud kuidas väärikalt ühte riiki peaks juhtima, Õllesummerit oma kohalolekuga ei austa, A Le Coq areenale ja Saku Tehvandi keskusse tuleb aga kohale. Ma ei usu, et THI-le need õllesõprade üritused tegelikult meeldivad. Aga tuleb siis ilmselt ära kannatada.
Võrdluses jalkafännide ja vastupidavusalade harrastajate vahel tuleks aga arvestada ka seda, et inimeste võimed on erinevad. Kestvusalade harrastajate seas on palju neid, kes vägagi kesiselt füüsilise andekuse baasilt on end üles töötanud.

 
At 17:06, Anonymous Anonüümne said...

Jääb mulje, et sm. Priit P. pole tihti mitte ajakirjanik vaid hoopis meisterdemagoog ja propagandist - NSVL pravdalike traditsioonide jätkaja.

 
At 18:24, Blogger Priit Pullerits said...

No nii, tänagi trenn tehtud, selle sees 32 ja pool minutit tempoga sõitu. Sellest on kasu. Aga mis olnuks kasu eile jalgpalli vaatamisest? Kus on nüüd need mehed, kes ažiotaaži ja rahvuslikku pateetikat ajasid, kui suur saun 0:4 on nüüd käes, ah? Kurat, ma rääkisin, et lõpetage see arulageda mulli ajamine, ega see heaga lõpe, aga ei, kes siis mõistuse häält kuulab - ikka see haige joru, et maailm on meiega ja meie oleme nüüd suureks saanud. 0:4 on tõesti tõelise suuruse näitaja. Palju õnne, jalgpallihaiged ja -fanaatikud!

 
At 19:01, Anonymous Anonüümne said...

14:08 jätkab.

Priit, kas sa tahad väita, et sa olid eile 21.45-23.30 trennis? Ei usu.

Jalgpall on üks osa meelelahutusest. Eile oli see kahjuks eestlaste puhul jutumärkides, aga siiski. Me jõudsime oma jalgpalli võistkonnaga Euroopa meistrivõistlustel põhimõtteliselt 18 parima meeskonna hulka. See tähendab seda, et 9 alagrupi peale olime me kahe parima hulgas, kusjuures kokku oli kvalifikatsiooniturniiril 53 meeskonda. Kui võrrelda nüüd niimoodi, et mitmendad me oma rahvaarvult nende hulgast olime, siis vastuseks saame, et 47. (Meist väiksemad kvalifikatsiooniturniiril osalejad olid vaid Andorra, Fääri saared, Luksemburg, San Marino, Küpros, Island ja Liechtenstein). Nüüd sa võib-olla mõistad, miks see meile nii oluline on/oli. Väiksema, nõrgema venna sündroom, kes alati peab ennast tõestama. Nüüd me võitsime suurriike, kes on osalenud nii maailma- kui ka euroopa meistrivõistlustem mitmeid kordi. Meil oli esimest korda elus võimalik ise sinna jõuda. Loomulikult rahvas rääkis. Kas pole loogiline? Jalgpall on siiski sportide kuningas! Ainuke spordiala, mis võlub nii suuri masse.

Ma ei mõista sinu viha jalgpalli vastu. Mida siis inimesed oleksid pidanud tegema? Mitte vaatama, kaasa elama? Vähem kaasa elama? Mida see andnud oleks?

 
At 19:07, Anonymous Anonüümne said...

mis kasu oli sulle terve eelmise talve treeningutest? tartu maratonil said suvaliste sasside käest sisse. sama tulemuse võinuks saavutada ka 2x väiksema harjutamisega. sulle öeldi, et lõpeta see arulage supika ringil tiirutamine, et ega see heaga lõpe, aga ei, kes siis mõistuse häält kuulab.

 
At 19:30, Blogger Priit Pullerits said...

19:07 - Tartu maratonil ebaõnnestusin määrdetiimi ääretult ebaõnnestunud määrdevaliku tõttu. Tõestuseks on see, et muudel Estoloppeti maratonidel olin oma stabiilselt suurepärasel tasemel, ei kordagi saja hulgast väljas! Vaat nii, jutupaunik! Mitmes ise olite? Saan aru, et teie Tähtvere ringil trenni ei tee, Te käite ikka nn korralikes kohtades ja edestate tänu sellele mind n-ö kalendriga, ah?

19:01 - või et Sloveenia ja Serbia ja Põhja-Iiri, kellest Eesti rohkem punkte sai, on suurriigid? Serbias on alla 7,5 miljoni ja Solveenias pisut üle 2 miljoni ning Põhja-Iiris alla 1,8 miljoni elaniku. Kas Soome on oma 5,4 elanikuga ka teie arvates suurriik? Suurriikide elanike arv jääb ikka 40-50 miljoni elaniku kanti minimaalselt. Näiteks Rumeenias on 21,4 miljonit elanikku? On see suurriik? Vaevalt, maailmas selle näitaja poolest alles 53.

 
At 20:14, Anonymous Anonüümne said...

Jalgpallifänlus ja vastupidavusala harrastamine ei välista teineteist. Uskuge, see on võimalik. :)

 
At 20:47, Anonymous Anonüümne said...

Ai-ai-ai...olgem ikka numbritega täpsed....näiteks selle aasta loenduse kohaselt on Rumeenias vaid ca 19,6 miljonit elanikku....noh-jah, mis tas siis ikka, paar milli siia-sinna....
Pöhja-Iirimaa ei ole riik, see on osa Suurbritanniast, sama lugu on Fääri saartega.Mm

 
At 22:22, Anonymous Anonüümne said...

-> PP

Rahvuslikku pateetika ajamine jätkub. Ma ei saa aru, kuidas saab leida halba selles, kui inimesed loodavad ja toetavad oma kogukonna esindajate püüdlusi? Jalgpallikoondis on parim mis meil jalgpallis (nr 1 ala maailmas) on välja panna ja selle järgi pannakse paika ka kogu meie rahva võime nr 1 spordialal maailmas. Minu meelest on täiesti loogiline ja ka ootuspärane, et inimesed toetavad omasid ning on vaimustunud ja rõõmsad, kui omadel hästi läheb. Õiged toetajad toetavad ka siis kui ei lähe nii nagu oodati.
Imelik ja vale on selle hukkamõistmine, kui see hukkamüõist tuleb oma kogukonna seest, siis on see suisa reeturlik.



Õppejõud, võiks ikka nii palju asjadest aru saada, et suur ja väike on suhtelised määratlused.

P1

 
At 22:36, Anonymous Anonüümne said...

Okei Priit, võitsime meist suurema rahvaarvuga riike aga siiski meist paremaid (vt allpool). Me oleme jalgpallis teinud tubli tõusu - 2008. aasta oktoobris olime FIFA edetabelis 137. positsioonil, hetkel 59. Tubli saavutus minu arvates. Ka sina Priit kirjutad siin pikad värvkiad kokkuvõtted, kui sul võistlustel hästi läheb. Tood välja olulised inimesed, keda sa võitsid, vähem neid, kellele kaotasid. Tänad, kui sind kiidetakse. Järelikult läheb see sulle korda. See aziotaaz on meie tänu jalgpalluritele, kuna see läheb Eesti rahvale korda (vähemalt suurele enamusele). Näitan veel ühe võrdluse. Allolevas tabelis on FIFA edetabeli kohad 2010. aasta augustis, mil peeti valiksarja esimesed mängud ja sulgudes nüüd.

August 2010, (2011 November)

Põhja Iirimaa 59 (84)
Itaalia 11 (6)
Serbia 12 (23)
Sloveenia 19 (27)
Eesti 94 (59)
Fääri Saared 118 (122)

Sellest tabelist on näha, et valikgrupi alguses võisime eeldada võitu vaid Fääri Saarte üle, viiki Põhja-Iirimaaga. Ja olekski saanud tavalise valikgrupi tulemuse. Samas ülejäänud vastased olid ikka teisest liigast, võrreldes Eestiga. See,et me omas alagrupis saime teise koha, näitab korralikku eneseületust, millega kaasnev aziotaaz on minu arvates teenitud "palk". Me mängime hetkel oma parimat jalgpalli, sellist, mida varem pole nähtud. Me ei lähe taga nulli hoidma, vaid mõtleme pigem ründamisest. Me kaota pead, kui jääme kaotusseisu, vaid üritame rünnata. Eile mäng jah selline, et oldi liimist lahti aga igal võistkoknnal on selliseid päevi. Ka kohtunik vilistas kaheldavaid otsuseid. Ja see pole vaid minu subjektiivne arvamus.

Aga siiski, ma ei mõista su viha ja sallimatust. Miks ei peaks inimestel kired möllama ja hea meel olema? Kus on see piir, mida me ületasime?

14.08, 19.01

 
At 23:03, Anonymous Anonüümne said...

Tribalismis ehk sugukondlikul tasemel ühiskonna on tõesti ülioluline "omade poolt" olemine, sest suguharu või hõim pakub hädavajalikku kaitset. Tribalism on valitsemas veel väga paljudes riikides: Liibüas, Afganistanis, jne.

 
At 23:13, Anonymous Anonüümne said...

14:08,
Pulleritsu jaoks ei ole mõistet "meie".
"Meie omas alagrupis saime teise koha", "Meie mängime hetkel oma parimat jalgpalli" jms laused on Pulleritsu jaoks sisutühjad ja mõttetud, sest tema pooldab individualistlikku maailmavaadet. Loeb ainult ise teistele ärapanemine. Lootus, et fänniks olemise kaudu saad ka ärapanijaks - Priidu jaoks ei ole sellist asja.

 
At 23:38, Anonymous Anonüümne said...

23.13

Meie all mõtlesin eestlasi ja Eestit. Ma loodan, et Priit siiski nii individuaal pole :)

14.08

 
At 00:31, Anonymous Anonüümne said...

Pullerits kireb alati ja igal pool, et (rahva)suusatamises loeb ainult Tartu Maratoni tulemus. Nüüd mees ise vabandab, et tänavuse punastama paneva tulemuse põhjuseks on määrdetiimi ahnus & suutmatus tööd korraldada. Ja keegi veel väitis, et ajakirjanikud on oma seisukohtades järjekindlad.

 
At 21:18, Anonymous Anonüümne said...

mulle meeldis, et Andrus pudru pealt muudki võitis, jalgafänn S

 
At 13:52, Anonymous Anonüümne said...

Ise olen jalkafänn ja peale viimast tallinna mängu sai end kangemast kraamist päris kooma veetud. Paki paberosse imesin ka masenduse pärast ära. Tartu rattamaratonil oli Pullerits minust rohkem kui 100 kohta tagapool.
Samas oleks hea vastupidavusalade mehed panna jalkafännidega kõrtsilaua taha vastamisi ja vaadata, kes esimesena langeb :)

 
At 06:46, Blogger raybanoutlet001 said...

jordan shoes
fitflops
ralph lauren outlet
cheap ray ban sunglasses
polo ralph lauren outlet
ugg outlet
ed hardy uk
true religion outlet
pandora outlet
polo ralph lauren outlet
2017.7.19

 

Postita kommentaar

<< Esileht