teisipäev, oktoober 25, 2011

Pullerits: Kas suusaliit tõmbab pressiüritusega ajakirjanikele koti pähe?

TÄIENDATUD LÕPUS TERAVA KÜSIMUSEGA!
Vahetasime eile Peep Pahviga komplimente. Pahvi ju teate? Ta on Postimehe sporditoimetuse juhataja - mees, kes on karmi otseütleva sõnaga (nõudis pärast Vancouveri olümpiat Laine Jänese lahkumist kultuuriministri kohalt), kes endale lollusi ajada ei lase (on kirjutanud ilustamata ja kriitiliselt nii korvpallist, mida ta armastab, kui suusatamisest, mida enamik veel hiljuti armastas), kes on kompromissitult valmis oma joont ajama, kellele ei meeldi pehmed mehed ega memmekad (nagu mullegi - muide, nägin nädalavahetusel juba esimesi memme rätiga (sic!) rullsuusatajaid!), kes lähtub kainest mõistusest ja talupojatarkusest. Tean, et seetõttu on tal palju vaenlasi - aga üks õige mees, eriti meesajakirjanik, peabki nii jõuline olema nagu Pahv.

Ja siis ta ütleski eile, et kiidab väga heaks minu siinse eelmise sissekande, miks Kristina Šmigun-Vähi on igal juhul olnud parem ja edukam sportlane kui Kaia Kanepi - saite nüüd! -, mille peale tunnustasin omalt poolt tema arvamuskirjutist esmaspäevase Postimehe teisel küljel. Ja see, muide, ei olnud formaalne viisakuste vahetus. Sest see, millest Pahv kirjutas, on täna väga aktuaalne.

Pahv hoiatas selle eest, mida Eesti Suusaliit reklaamib oma kodulehel kui suusahooaja avapauku (sic!). Täna kell 15 toimub nimelt Tallinnas Solarise keskuse aatriumis murdmaasuusakoondise hooajaeelne pressiüritus, kuhu tulevad kohale kõik Eesti koondise liikmed ja kuhu, nagu ESLi teatest selgub, on oodatud kõik huvilised. (Kusjuures, pange tähele, kõigi kohale tulnute vahel on ESL lubanud välja loosida auhinnad.) Mida pressiteade paraku ei ütle, aga mis küllap on kõige olulisem teave - kas kohale tuleb ka suusakoondise peatreener Mati Alaver.

Kuid sellest, nagu ma meediasalaallikatega vesteldes teada olen saanud, ei tule selline pressiüritus, nagu suusaliit seda on tavatsenud kavandada. Või mis salaallikad! Lugege veel kord, mida Pahv eilse Postimehe teisel küljel on kirjutanud - see, mis praegu korda läheb, ei ole mingi tühi jutt, millises vormis on Peeter Kümmel või Kein Einaste (olgem ausad: ega nad ise ka seda adu; neil ESLi üritustel aastate jooksul osalenuna olen kuulnud igasuguseid uhkeid prognoose ja kauneid stsenaariume, aga reaalsus on alati pärast esimesi MK-etappe valusalt vastu näppe andnud). Käisin eile isiklikult sporditoimetust hoiatamas, et keegi ei laseks end suusajuhtide ilusatest sõnadest meelitada ja tähelepanu peateemadelt kõrvale juhtida.

Peaküsimus on ikkagi see, mis toimub praegu Eesti suusatamisega: miks selline olukord on kujunenud ja mida on ette võetud ja kavatsetakse ette võtta, et miskitki päästa, kas suusaliidu juhtkonnas tuleb vahetusi ja kui ei tule, siis miks.

Kui suusaliit ütleb tänasel üritusel, et see üritus ei ole üritus, kus lahata ESLi kohale kogunenud musti pilvi, siis - millal too üritus toimub? ESL kui riigi raha saav mittetulundusühing ei saa toimida nii, et ta arvab, et ta ei pea avalikke selgitusi jagama. Ja kuna ESL ei ole seda teinud - või on teinud ainult hädakorras, kui ajakirjandus on järjekordsele fopaale jälile saanud -, siis nüüd ei saa ajakirjandus käest lasta võimalust, et aru pärida. Liiati ei saa mitte keegi ajakirjanikele vabas ühiskonnas ette kirjutada, mida tohib millal küsida ja mida mitte.

Aga selleks, et kõik olulised ja huvilisi huvitavad küsimused saaks küsitud, jätke siia kommentaariumi, palun, need küsimused, millele te tingimata vastust soovite. Vastasel korral ei maksa pärast süüdistada, et näe, ajakirjanikud jätsid selle või tolle olulise asja kohta pärimata. Andsin Postimehe spordiajakirjanikele teada, et siit blogist leiavad nad spikri selle kohta, mida tänasel üritusel tuleks igal juhul uurida.

Lisaks sellele vääriks lausa ennustusvõistlust paar küsimust veel:

- kes suusaliidu juhtidest tulevad tänasele üritusele? (Minu pakkumine: Mati Alaver, aga hoiab madalat profiili; Tanel Ojaste, kelle Alaver tõukab esile kui sprindikoondise juhi ja kellel laseb peamise rääkimise teha; ja Jüri Järv, kes peab taas etendama tankisti rolli - ehk vastutama selle eest, mida Alaver kui suusaliidu tegelik ainujuht on otsustanud.)

- kas Alaveri käest üldse midagi küsitakse? (Minu pakkumine: suusakoondise plaanide kohta küll mitte; aga tunnistan, et siin võib mul olla teiste võimalike ennustusvõistlusel osalejate ees mõningane eelinformeerituse edumaa - kuid rõhutan: võib olla.)

- kas kolmes suures päevalehes ilmub tänase ürituse põhjal suusatajate hooajaplaanide kohta spordiküljel vähemalt tähtsuselt teine lugu (mõõdetav loo pikkuse, pealkirja suuruse ja illustreeriva pildi mõõtude järgi)? (Minu pakkumine: ei ilmu; ja tunnistan, et siin pole mul teiste võimalike ennustusvõistlusel osalejate ees mingit eelinformeerituse edumaad.)

- kas ETV õhtune spordisaade teeb ürituse põhjal suusatajate hooajaplaanide kohta vähemalt minuti pikkuse videoloo, kus ei puudutata muid suusaliidu pakilisi teemasid, ja kes selle loo teeb? (Minu pakkumine: jah, loomulikul tuleb videolugu, ja loomulikult teeb selle Lembitu Kuuse - kuigi selle kohta, kas videolõigus saab sõna ka Alaver, ei julge kihla vedada.)
***
Tänane pressiüritus polnud kestnud tundigi, kui sain ühelt salaallikalt sellise teate:

"Tänasel pressikal väideti, et Alaver on Olosel. Kui ta 11.30 [raadiole] telefonitsi intekat andis, siis ütles ta, et sõidab Tallinna poole."

Mis on tõde? Keegi ei ütle kusagil Põhja-Soomes Olosel olles, et ta sõidab Tallinna poole. Inimene ütleks siis, et ta sõidab Helsingi poole, et seal laevale minna. Kus siis Alaver täna kella 11.30 ja 15 vahel viibis? Kas Eesti Suusaliidu valed jätkuvad?
******Ajo, Arizona. 4. aprill 2011. Pildistanud Priit Pullerits. (Suuremalt vaatamiseks klikkida pildile.)

Foto 1: Peeter Kümmal (vasakult), Kein Einaste ja Timo Simonlatser Eesti Suusaliidu hooajaeelsel pressikonverentsil Swedbanki peahoones Tallinnas. Foto autor: Marianne Loorents, Õhtuleht/Scanpix
Foto 2: Eesti Suusaliidu hooajaeelne pressikonverents Swedbanki peahoones Tallinnas. Esiplaanil peatreener Mati Alaver. Foto autor: Mihkel Maripuu, Postimees/Scanpix
Foto 3: Eesti Suusaliidu juhatuse koosolek tänavu 11. aprillil. Foto autor: Joosep Martinson, Õhtuleht/Scanpix
Foto 4: Eesti Suusaliidu peasekretär Jüri Järv Kristina Šmigun-Vähi elulooraamatuga. Foto autor: Karli Saul, Scanpix

94 Kommentaarid:

At 09:41, Anonymous Anonüümne said...

Noh, seekord tundub, et ettevalmistus ajakirjanduse poolt on natuke parem. Eelmisel kahel korral on suuskurid tsuradele koti küll kandadeni pähe tõmmanud. Pahvi arvamusega üldjoontes nõus. Pressikal tahaks kuulda ainult ühte- millal ja mis kujul toimub selle mõtetu kamba tagasiastumine.

 
At 09:46, Anonymous Anonüümne said...

...kellele ei meeldi pehmed mehed ega memmekad (nagu mullegi - muide, nägin nädalavahetusel juba esimesi memme rätiga (sic!) rullsuusatajaid!)...

Priit, võin Su silmaringi veidi laiendada: mõned inimesed kasutavad ka karke ja ratastooli, aga nad ei ole pehmed mehed ega memmekad. Sinu irvitamine mingisuguse abivahendi kasutaja üle on täiesti kohatu.

 
At 09:59, Blogger Priit Pullerits said...

Vaat selline demagooga, 09:46, ajab küll marru. Kus, kurat, rääkisin ma traumeeritud ja puudega inimestest? Nendega paralleeli vedamine on teilt jõhker, inetu ja alatu. Häbi!

 
At 10:06, Anonymous Anonüümne said...

Kui keegi kasutab "memme rätti", siis on tal selleks põhjus, samamoodi nagu on põhjus kargu või ratastooli kasutamiseks. Nimetada kedagi memmekaks või pehmeks meheks sellepärast, et tal on mõistust oma tervise eest hoolitseda, on minu arvates kohatu. Kui kellelgi on suurem oht külmetada kui teisel, siis ta kasutab abivahendit, samamoodi nagu traumeeritud või puudega inimene kasutab abivahendit oma igapäevaseks tegevuseks - või kujuta ette - isegi sportimiseks.

 
At 10:08, Anonymous Anonüümne said...

Priit, kas sa pole mõelnud, et osadel "räti" kasutajatel võivad kõrvad olla näiteks probleemsed (kergesti tekkiv kõrvapõletik) ja seepärast on vajalik seda "memme lisavarustust" kasutada ?

Aivar

 
At 10:19, Anonymous Anonüümne said...

Suusatamise teemal tuleks küsida ainult sportlaste endi käest ja nendelt treeneritelt, kes pole selle "jamaga" seotud. Muude asjameestega (suusaliidu esindajad ja MA) rääkida ja küsida ainult "jamast".

 
At 10:20, Anonymous Anonüümne said...

Memme rätt, memme rätt. Saa ükskord täiskasvanuks. Arusaadavatel põhjustel on osadel inimestel kompleksid riietuse, kehaehituse või kasvõi rahakoti paksuse osas. Leia mingi muu koht nende väljaelamiseks.

 
At 10:28, Blogger Priit Pullerits said...

Räägime memme rätist pärast kella 15, kui ESLI pressiüritus juba alanud, seni ootan teie panust Eesti suusatamises selguse majja toomisele kaasaaitamiseks.

 
At 10:28, Anonymous Anonüümne said...

mina küsiks Alaverilt otse:kas toote jöuludeks tuppa arukuuse ja panete talvel tihastele pekki?

 
At 10:38, Anonymous Anonüümne said...

Jumal selle rätiga. Aga ma usun, et ajakirjanikud kajastavad seda ettevõtmist suhteliselt suurel määral. Avalik huvi on vägagi olemas, kuid loomulikult ei huvita enamust nendest inimestest suusatajate plaanid, sest kardetavasti midagi sealt tulemas ei ole.

Ma olen siin blogis tõstatanud selle küsimuse juba korra varem aga ka hr Pullerits läks sellest suhteliselt konkreetselt mööda. Äkki on tegemist Tartu meeste ringkaitsega? Nimelt: miks Veerpalu arst nõnda siva tagasi astus, milline oli tema roll selles kõiges ja milles ta oma süüd nägi, eriti, kui keegi teine ei näe mingitki süüd.

Ja siis mind ennast huvitab veel, et kas hormooni, okei, neid taastusmisaineid, tarvitas Veerpalu teistest teistmoodi või sai ka nt Mae oma osa aga vedas manustamisega? Kui seda "ainet" kasutas ainult Veerpalu, siis miks ainult tema, miks Maele ei panustatud?

 
At 10:47, Anonymous Anonüümne said...

kui Pahv on niisuke härg mees nigu PP teda kujutab, siis esitab Pahv 10:38 kirjutatud küsimused muutamta kujul pressikonverentsil. kas esitab?

 
At 11:01, Anonymous Anonüümne said...

Pahv on selline mõnus pullivend, ma kuulan järjepidevalt saadet "Mehed ei nuta". Kohati hea saade kohati panevad segast, ta on seal enda kohta välja mõelnud sellise hea väljendi "maotu limukas", mida ta ka kasutab teiste sportlaste ja muude ühiskonnategelaste peal, kes tema antud(!) hetke mõtteloogika järgi ei käitu. Selles suhtes Priit ei maksta tema juttu kõike täistõena võtta.
Emeri

 
At 11:19, Anonymous Anonüümne said...

"Käisin eile isiklikult sporditoimetust hoiatamas, et keegi ei laseks end suusajuhtide ilusatest sõnadest meelitada ja tähelepanu peateemadelt kõrvale juhtida" - ütleb spordiajakirjanduse hall kardinal :)

 
At 11:29, Anonymous Anonüümne said...

"esimesi memme rätiga (sic!)" - kujuta ette, Priit, et mõnel pole kahju oma raha soprdiriiete alla panna.
Eelmisel talvel külmaga Sinu kirjeldatud korvpallipükste, ajalehtede ja naise sokkidega kombineerimine oli muidugi tase omaette aga kõik pole nii osavad :)

 
At 11:38, Anonymous Anonüümne said...

Keep on doing excellent work, Priit!
See on ajakirjandus lausa reaalajas. Lähen teeb kohe praegu tiiru Solarises ja vaatan kas ESL ettevalmistusi on juba märgata. Kui tagasi olen, raporteerin.

 
At 11:55, Blogger Priit Pullerits said...

Aitäh, 11:38, ootan siis koos teistega operatiivset ülevaadet!

Aga enamikule teistele: nooh, suu vett täis? Enamik ei mõista miskit küsida, isegi kui selleks võimalus kandikul kätte tuua... Kurb... Ja siis õiendatakse ajakirjanike kallal, et miks töö kehvalt tehtud. Enamiku tase küünib siin kahjuks ainult mõttetu memme räti üle mõttetu auru laskmisele... Seda ma arvasin, et viska vaid koertele kont ja kohe kaotavad nad jälje - nii on läinudki.

 
At 12:07, Anonymous Anonüümne said...

Aga miks sa siis selle kondi viskasid?

 
At 12:12, Anonymous Anonüümne said...

Küllap on niru kont. Ega koer loll ole.

 
At 12:21, Anonymous Anonüümne said...

Mäletan kevadisest AV pressikonverentsist, kuidas Eesti spordiajakirjanikud oma küsimusi esitavad. Pobisetakse raskesti seostavaid sõnu, normaalset küsimust ei suuda keegi formuleerida.

Mind isiklikult huvitab endiselt, et kas kevadine AV dopingujama lekkis ajakirjandusse ASList või SA EAD käest? Kui antidopingust, siis tuleks neid samamoodi kottida nagu suusaliitu.

 
At 12:40, Anonymous Anonüümne said...

Kas "kottimine" muudab A ja B proovi kehtetuks? Aga kui väga kõvasti kottida??

Asendustegevus, või mis?

 
At 12:56, Anonymous Anonüümne said...

12:45 "Solaris"
Aatriumisse on üles pandud täispuhutud "Start" värav nagu neid üritustel kasutatakse. Ekraan, mille all, kui õigesti vaatsin, 8-9 tooli (mille küll praegu on hõivanud pensionärid). Kahjuks ei vaadanud TÄPSET toolide arvu - siit saaks ennustada, kas MA, JJ jt ka ette saadetakse. Pintsakutes mehi praegu veel Solarise ümber liikumas ei ole. Märkasin, et Eesti Pank on oma akende ette laud- vms kilbid asetanud. Ei tea, kas selle või mõne muu pauguga seoses.

 
At 13:03, Anonymous Anonüümne said...

Küsimus Mati Alaverile: Kuidas võib teie jätkamine koondise peatreenerina kahjustada praegu koondisesse kuuluvate sportlaste mainet?

Küsimus Mati Alaverile: Mis juhtuks teie hinnangul siis, kui te peataksite oma volitused peatreenerina?

Küsimus suusaliidu juhatuse esindajale: Millal astub suusallidu juhatus tagasi?

 
At 13:05, Anonymous Anonüümne said...

"Peep Pahv, kellele ei meeldi pehmed mehed ega memmekad (nagu mullegi - muide,"

Tore Priit kui sulle kõvad mehed meeldivad, te Pahviga paistate sobivat. Mulle meeldivad hoopis naised, pean vist nurka häbenema minema.

:)))

 
At 13:09, Anonymous Anonüümne said...

Ennustan, et Pullerits ise kohale ei ilmu, kuid hoiab end toimuvaga kursis oma kohalviibivate abiliste kaudu. Üheks selliseks võib olla Jaan Martinson Õhtulehest, aga kindlasti on ka teisi.

 
At 13:43, Anonymous Anonüümne said...

Küsimused Mati Alaverile, küsib Peep Pahv:
Kuidas hindate suure osa ajakirjanduse käitumist alates AV saaga teatavaks saamisest, kes kohe (ammu enne lõpliku instantsi otsust) AV, MA ja kogu suusaliidu süüdi mõistsid ja "maha lasid"?

Kas see näitab Eesti ajakirjanduse erapooletust, analüüsivõimet ja kõrget taset, millega ollakse jõudnud lääneliku ajakirjanduse kandadele või esindab selline käitumine jätkuvalt ida-euroopale omast malli?

Kas kohtualuse mahalaskmine enne Riigikohtu otsust on omane demokraatlikule või bütsantslikule ühiskonnakorraldusele?

Pärast pressikonverentsi saab selgeks, kas Priidu kirjutis Pahvist (kui munadega mehest) vastab tõele või mitte.

 
At 13:45, Anonymous Anonüümne said...

Sellest räti (Pulleritsu sõnul "memme rätt")kandmisest, kuna sellised arvamusavaldused on pehmelt öeldes idiootsed ja näitavad eelkõige selle ütleja, mitte rätikandja kohta. Absoluutselt igaühe enda asi on, mida ta seljas, peas või jalas kannab. Rätti kantakse ka sellepärast, et lihtsalt meeldib kui lahe riideese. Ja põrmugi ei olla seepärast automaatselt memm või cool tüüp. Inimese sisu hindamisel on hoopis teised kriteeriumid, vähemalt inimeste jaoks, kes ei põe mingeid sügavaid kompekse ja ei püüa teisi halvustada nende riiete vms sellise pinnal. Muidu mis edasi, kas nii nagu koolipõlves, et kannad prille - äh prillipapa (edasi jobu jne, jne). Kehvema auto puhul oled siis luuser jne. Mõttetu teema üheltpoolt, aga võiks üle saada nendest kompleksidest.

 
At 13:51, Anonymous Anonüümne said...

Suusaliit vajab oma tegevuseks (suusatamise arendamine) raha. Pressikas ongi selleks. Ajakirjanikud tahavad suusatamisele vee peale (koti pähe jne) tõmmata, et ise rohkem raha teenida. Kas olete ikka kindlad, et te piklemas perspektiivis võidate. Surevale suusatamisele kaasaaitamine (lamaja või vigase jalaga löömine)ei näita teid eriti eetilistena ja võtab teil edasiseks moosi saiapealt vähemaks, aga see ei paista teid häirivalt. Õige kah, leiate kellegi teise, kelle pealt teenida. Lõppeks otsustab raha kõik, pole tähtis kellelt see ära võtta.

 
At 13:54, Anonymous Anonüümne said...

13:45 -ga nõus!
Kas keegi on veel sellel seisukohal (sellise kompleksiga) nagu Pullerits?

 
At 14:03, Anonymous Anonüümne said...

Pahv läheb ähmi,
ärge Pahvi küll üksinda saatke, hakkab puterdama..

 
At 14:09, Anonymous Anonüümne said...

Üks parimaid küsimusi oli Raul Kalevi Delfis ilmunud loos (huviline leiab viite eelmiste blogikannete kommentaaridest).

Kui [naturaalse asemel] kunstlikku kasutati, miks siis kõigile meestele ei jätkunud?

Aktuaalne küsimus, sest ka varaste ja kurjategijate maailmas on oma seadused ja oma - kuigi väärastunud - ettekujutus õiglusest. Mina küsiksingi Mati Alaverilt miks kõigile ei jätkunud.

 
At 14:14, Anonymous Anonüümne said...

P.S. PAHVILE Soovitus: üritus toimub aatriumi põrandal. Küsimused võiks plakatitele kanda, sest kui küsimusi ei lastagi esitada, siis saab plakatid aatriumi rõdult alla riputada. Vaevalt, et nad rõdule ligipääsu takistama hakkavad.

 
At 14:31, Anonymous Anonüümne said...

ja sisene Estonia poolsest otsast. Rävala pst uksel ESL mehed tõenäoliselt juba ootavad Sind kui PM peakontorist tuled.

 
At 14:43, Anonymous Anonüümne said...

Meeleolu loomiseks veidi sporditeemasse tagasi, vaatame videosid:
http://www.youtube.com/watch?v=79A4IwH0sow

http://www.youtube.com/watch?v=zw4RDoHX-o4&feature=related

Rohkem spordijuttu paluks, viimasel ajal on mingit udutamist ainult.

 
At 14:49, Anonymous Anonüümne said...

Ilusad videod, 14:43. Täitsa Norra koondise videote tasemel. Muide, ega sa Kurvits & Co PR-firmast ei ole?

 
At 15:55, Blogger Priit Pullerits said...

Kas vassimine kestab edasi???

Sain salaallikalt sellise teate:

"Tänasel pressikal väideti, et Alaver on Olosel. Kui ta 11.30 raadiole telefonitsi intekat andis, siis ütles ta, et sõidab Tallinna poole."

Mis on tõde??? Keegi ei ütle kusagil Põhja-Soomes Olosel olles, et ta sõidab Tallinna poole. Inimene ütleks, et ta sõidab Helsingi poole, et seal laevale minna.

Kus siis Alaver täna kella 11.30 ja 15 vahel viibis???

 
At 16:02, Anonymous Anonüümne said...

Ega talupojatarkus igas asjas ei aita, eriti, mis puudutab lordidemaa ala tennist.

 
At 16:31, Blogger Tauno said...

Teel kusagile või KUSAGIL.
Tihti kasutatakse kõnekeeles nende kahe kohta ühte väljendit: "on KUSAGIL". Olen vist isegi samaga patustanud. Mitte vassimise vaid lihtuse ja mugavuse pärast. Selle aseme, et hakata pikemalt seletama, et kuhu keegi teel on ja kus ta täpsemalt minu arust hetkel on, on lihtsam öelda et ta on lihtsalt selles kohas, kuhu ta teel oli ja asi ants.
Niiet mina selle superpaljastuse peale praegu küll tõmblema ei hakka.

 
At 16:33, Anonymous Anonüümne said...

Memmerätist, tänasest põhiteemast;). Ka te mõtlete memmeräti all puffi? Seda otstest kokkuõmmeldud liru, mis ei kaitse külma eest neid kohti näos, mis tõesti külma kardavad (nina, põsesarnad). Kui jah, siis võtke, mehed, teadmiseks, et see on üks kole, inetu ja ebaseksikas riietusese. Ootan pikisilmi, millal see moest läheb.

Memm.

 
At 16:42, Anonymous Anonüümne said...

Koti saite pähe jah. Kunagi oli vist treenerite seas reegel, et dopingu süüdistusega sportlaste treeneritel ei ole kombeks välismaal spordiasju ajamas käia. Aga ei mäleta kust see hiljuti läbi jooksis.

 
At 17:06, Anonymous Anonüümne said...

Asi läheb päris koomiliseks. Et Alaver otsustas äkitselt Olose oludega tutvuda? Zarnitsa mäng jätkub!

 
At 17:19, Anonymous Anonüümne said...

see Alaveri asukoha ümber käiv jura näitab PP paranoilisust. Kahju, sellega rikkus eelneva artikli (selle usutavuse) ära.

 
At 17:26, Anonymous Anonüümne said...

Kui mind oodatakse Tallinnas, siis on elementaarne, et ma ütlen ootajatele, et olen teel Tallinna. Väga matslik oleks öelda, et sõidan Helsinkisse.

 
At 17:55, Anonymous Anonüümne said...

Mul on suusaotsad praegu Tallinna poole (Süd-kursil), tahtis Alaver öelda.

 
At 18:22, Blogger Andrus said...

Huvitav, mis üritus seal Solarises üldse on? Kui see on suusakoondise hooaja avamise pressikonverents, siis kus on peatreener? Või on viimati peatreeneri roll eestis ületähtsustatud. Samas võiks ju siis mõelda ka, et eesti jalgpallikoondis saaks hakkama ilma Tarmo Rüütlita, Pohlak hoiaks kohe kõvasti kokku, ehk saaks veel mõne staadionigi ehitada.
Kui ma oleksin ajakirjanik, siis ma oleksin tänast pressikat boikoteerinud, sest olulistele küsimustele jäävad vastused saamata.
Organisatsioonilises mõttes, et suusaliidu töö küll kehvasti organiseeritud, kui peatreener saadetakse soome ning samal ajal viikase läbi ühte hooaja tähtsamat üritust. Oleks võinud siis härraga arvestada ja pressika paar päeva edasi lükanud. Ehk oleks siis ka Olose lumeolude kohta head infi saanud.

 
At 18:23, Anonymous Anonüümne said...

Tanki pandi hoopis sportlased - ilmselt said nad ainult isiklikest tegemitest-plaanidest rääkida. Kui palju ESL oma tegemistes rääkis - küsimus kohalolnutele.

"Täna toimus Solarise keskuses Eesti suusaliidu hooaja avaüritus ja pressikonverents, millest võtsid osa rahvuskoondise liikmed. Puudu olid aga suusaliidu peasekretär Jüri Järv ja koondise peatreener Mati Alaver.

Suusaliidu ametnikud põhjendasid Järve puudumist sellega, et ta pole kunagi olnud hooaja avaüritusel kõneisik ja tahab hoida madalat profiili. Alaver sõitis aga juba Soome, kus valmistab ette Eesti koondise treeninglaagrit.

Solarises toimunud pressikonverentsil rääkisid uue hooaja sihtidest Peeter Kümmel, Kein Einaste, Timo Simonlatser, Aivar Rehemaa, Anti Saarepuu, Algo Kärp, Karel Tammjärv, Andres Kollo, Siim Sellis ja Eeri Vahtra.
" http://sport.err.ee/suusatamine/bd148467-0879-4bdc-bbc6-de6541661a0a

AndresP

 
At 18:48, Anonymous Anonüümne said...

Hetke kajastust vaadates tundub, et ajakirjanikud ei saanud seal midagi teada ega asjalikele küsimustele ühtegi vastust. See blogi lubas rohkem kui õnnestus tegelikult teada saada.

 
At 18:56, Anonymous Anonüümne said...

Kartmatu suusamusketär Pullerits muudkui ründab ja torkab ja suhtleb salaallikatega, kes kuulavad raadoit. Porthos (vabandust, ikka Pahv) "ajab kompromissitult oma joont" ja lähtub piimaautojuhile kohaselt talupojatarkusest.

Miks ei rakenda see eeskujulik duo oma energiat Postimehes? Kas on raske kasvõi ÜKS normaalne spordiajakirjanik tööle võtta? Või on Postimees juba loobunud ja täidab spordikülgi vaid inertsist ning võimalikult väikeste kuludega. Kõvad mehed kirema, mis teiste juures on halvasti, aga rookige enne oma õu puhtaks.

 
At 19:34, Anonymous Anonüümne said...

Noh, kas tõesti ESL - ajakirjanikud 3:0?

 
At 19:41, Anonymous Mati said...

Halloo! Mati siin. Lumeolud hetkel Olosel: +3C, mullasuusk. Ma jään nüüd mõneks ajaks siia. Küllap detsembris tuleb Joulupukki ja toob lund. Terviseid kõigile!

 
At 19:55, Anonymous Anonüümne said...

Tegelikult ikka PR-ajakirjanikud 3:0, nood s.korraldajad on küll iga senti väärt, mis neile kulutatakse. Mis on zhurnalistide vastukäik?

 
At 20:40, Anonymous Anonüümne said...

"Pullerits: Kas suusaliit tõmbab pressiüritusega ajakirjanikele koti pähe?"

TÕMBASKI!!!

 
At 20:50, Blogger dr Holden said...

Hää Priit! Ole hää ja ära võta oma pideva skandaaliotsinguga suusahuvi ära kas televaatajatelt või siis pigem nendelt meestelt, kes just koondisse pääsenud või kes on veel läbilööki ootamas.

Sinu kirjutistest jääb mulje, et koos ühe patuoinaga on kõik samasugused patused ja sohitegijad.

Aga äkki need meie noored suusamehed ja uued lootused ei ole?!? Äkki on ka vanad karud uued trikid ära õppinud ja enam nii ei tee?!?

Ma saan aru, et sind ajab taga põhimõte paljastada kõik vassijad ja valetajad! Aga tuleta meelde oma viimaste aastate osalemist erinevatel (ja just sulle nii tähtsatel) spordiüritustel. Kui palju oled vassinud ise? No OK, palju on vassitud sinu nime kasutades. Äkki tuleb meelde, või hakkame salaallikaid kasutama???

 
At 21:04, Anonymous Anonüümne said...

Priit, midagi hingelähedast ka:

http://www.tartupostimees.ee/?g=5916&art=608792#212854

 
At 21:08, Anonymous Anonüümne said...

veel, vaata pilti "Tähtvere spordipark."

 
At 22:01, Anonymous Anonüümne said...

käisin üle pika aja valge ajakirjanduse lipulaeva Postimehe veebis. Vasakul ribas oli spordisektsioonis eraldi punkt "Suusatamise MM". spordiküljele edasi liikudes pakuti menüüs välja vuti MM-i 2010. See näitab ehedalt kätte, kui palju vennad oma tööst hoolivad. Milleks vana asja ära koristada, eksju. Minu kui lugeja rahulolu ei huvita ei Pahvi ei Pulleritsu. Saaks aga iriseda ja Kalviku kollaseid uudiseid produtseerida. Palju õnne, põhulõuad!

 
At 22:16, Anonymous Anonüümne said...

Holden,
Raudmehe triatlonil lõikasid jooksudistantsil. Dokumentaalne tõend on üleval Sinu enese blogis (kui sa seda maha pole võtnud). Lõikamine on vist hullem veel kui doping? Nii, et tasuks ikka peeglisse vaadata kui nii hirmsate süüdistustega siin blogis välja tulla. Saan aru, et ürituste korraldajana panevad Pulleritsu kirjutised sind muretsema. Aga Pulleritsu kirjutised vahel vähendavadki rahvaspordiüritustel osalejate arvu. Sorry, man, siin pole midagi teha!

 
At 22:21, Blogger dr Holden said...

Jah, kogu aur läheb Alaveri-jahi peale, aga juba hommikust peale on säärane uudis Postimehe spordis üleval, mis sporditoimetuse päälikut Pahvi ei koti:
Roolijoodik sõitis viis maratonijooksjat surnuks
(6)

25.10.2011 08:19

Kommenteeri | Prindi

Pühapäeval sõitis Lõuna-Aafrika Vabariigis Johannesburgis traagiline õnnetus, kui roolijoodik sõitis otsa kuuele maratonijooksjale. Viis neist surid.

Ametivõimud on kinnitanud, et purjus juhile esitatakse mõrvasüüdistus, kirjutab AP.

Aasta alguses sai Lõuna-Aafrika Vabariigis treeningul surma tuntud maanteerattur Carla Swart, kellele sõitis kaubaauto otsa.

Toimetas Oliver Lomp


Ja teinegi uudis samast teemast, taas vigane:
Roolijoodik tappis LAVis viis maratonijooksjat
(8)

24.10.2011 12:32

Kommenteeri | Prindi

Lõuna-Aafrika Vabariigis šokeeris spordiringkondi kohutav õnnetus, kui esialgsetel andmetel joobes juht tappis sõitis otsa maratoniks treenivatele jooksjatele, tappes viis sportlast.
REKLAAM

Sportlased treenisid Soweto maratoniks. Kuuest jooksjast viis hukkus ning üks sai väga raskeid vigastusi, vahendab Õhtuleht Online.

Riigi transpordiminister Sibusiso Ndebele ütles, et kuna juht oli esialgsetel andmetel purjus, tuleks talle esitada mõrvasüüdistus.

Sel aastal hukkus treeningul auto rataste all ka rattur Carla Swart.

Toimetas Postimees.ee


Kuigi nendele apsudele on mitmed uudiste kommentaatorid tähelepanu juhtinud, siis ikka veel traagiline õnnetus sõidab ja juht tapab sõidab jooksjaid surnuks.

Kui sääraseid väikseid vigu vaatamata märkustele ei märgata-parandata, siis kuidas saab üldse Postimehe sporditoimetust tõsiselt võtta????

 
At 22:29, Blogger dr Holden said...

Hää anonüümne 22:16!

Kui see nüüd nali pole, siis on tegu tõesti hää naljaga. Kui sisekurvi ei ole maastikul lindiga või muu märgistusega piiratud, kuulub see lõikamisele, eriti kui veel tegu murukattega vastiku asfaldi asemel. :)))

Aga Pulleritsust või õigemini tema kirjutistest, mis vähendavad spordiüritustel osalejate arvu, on mul ses mõttes üsna poogen, sest temasugune pehme või siis memmekas ju minu poolt korraldatud üritustel ei osale.

Need on liiga karmid ja rasked!

 
At 22:32, Anonymous Anonüümne said...

Kas te arvasite tõemeeli ja sinisilmselt, et oleksite saanud oma küsimustele paremad vastused, kui Järvele ja Alaveri otse ja ise helistades? Milline naiivne lootus seda lubas?
See pressikas on juba (tele, raadio,net)rohkem kajastamist saanud, kui ükski varasem.

Suusatajad on rahul, sponsorid on rahul ja ütleme, et see ajakirjanduse pidev kriitika Suusaliidu suhtes hakkab juba ära tüütama ja üle viskama. Ise nad seal puhastust ette ei võta ja ajakirjandus ei sa ka sellega hakkama. PP võib arvata, et PM ei kajasta enam suustamist, aga rahva huvi on endiselt suur ja konkurendid kajastavad endiselt. Seda oli juba tänase ürituse puhul väga ilmekalt näha

 
At 22:35, Anonymous Anonüümne said...

Holden,
Pullerits ei osale Sinu üritustel sellepärast, et tema tahab teiste meestega võistelda, võidu sõita.
Sinu üritused näevad aga rohkem matkade moodi välja. Rasked matkad küll, see on Sul õige.

 
At 22:44, Anonymous Anonüümne said...

Mõned ajakirjanikud on Eesti Suusaliidu juhatuse suhtes võtnud selgelt endale üle jõu käivad ülesanded. Vaadates, kes juhatusse kuuluvad ja milliste ettevõtetega need mehed seotud on, saab hea ettekujutuse, milline huumor on kogu siin blogis ja veel mõnede "kuulsate spordiajakirjanike" poolt kajastatud teemad suusaliidu juhatuse vigade teemal. Ja kuigi sealt keegi ka ei vasta ajakirjandusele, jätkab seltskond ajakirjanikke ikkagi oma nö. võitlust nähtamatu vaenlasega, arvates, et see huvitab väga paljusid lugejaid ...

 
At 22:58, Anonymous Anonüümne said...

22:44
Ja vaadates, kes juhatusse kuuluvad ja kes nende sõbrad, siis võib juhatuse meestel ja nende sõpradel rakendada ESL mudelit ja Riigikogus..
Selles mõttes on "n.ö. võitlus" laiema ühiskondliku tähendusega.

 
At 23:05, Anonymous Anonüümne said...

P.S. tahtsin öelda seda, et kui Eesti president või peaminister oleks Mati Alaver (mis ei ole põhimõtteliselt võimatus, Nool, Jaanson, Tamm,... olümpiavõitjate joru poliitikasse on pikk) - ja Eesti Vabariigi President Tema Ekstsellents Mati Alaver käituks nii nagu käitub ESL peatreener Mati Alaver - ... siis, - mõelge ise!

 
At 01:21, Anonymous Anonüümne said...

Lugupeetud Dr.Holden- ära selle Pulleritsu Priidu ja tema kirjutiste pärast muretse, nii nagu valdavalt enamus rahvasportlasi väidab, siis selle mehe tegemised ja ütlemised ei kottivat kedagi ning isegi vahel justkui paisu tagant vallandunud hüsteeriliselt paanikasse kalduv "kisa" ei suuda köigutada "tegijate" seismist stardijoonele, sadagu taevast pussnuge, munakive, värisegu maa, pursaku vulkaan, paukugu pakane vöi mis iganes.Stardirivi ei vähene, pigem pikeneb ja see ongi peamine....ja vürtsi selle köige körvale- miks mitte, muidu muutuks see rassimine rutiinselt igavaks....
Viimastest kommentaaridest tödesin röömuga, et ega polegi üks vähestest, kes ei saa vaadata üksköikselt pealt arutut asjaajamist, vaatamata sellele, et egas see mitte kuidagi ei otseslt ega ümbernurga omi tegemisi puuduta. Vahe ongi see, et selline lodev "eeskuju" on nakkav köikidesse eluvaldkondadesse...ja siis kui keegi sarnases stiilis oma öuele kotti pähe tirima tuleb, siis on juba hilja. Egas vahet pole, ons see rahvusspordiala suusatamine, omavalitsuste asjaajamine, 101 dalmaatsia koera tegemised vöi muu....
Nii kuis verinoore bossi tänastest sönadest vöis välja lugeda, siis laeva päästmine on algamas, kamba häälekas ruupor tuuakse ohvriks, lootus, et kui järv veest tühjaks lasta, ootab ees lohutav laiuv ilus liivane pöhi...aga äkki on pöhjatu muda ning kreeni vajunud laevuke vajub siiski endisel kursil pöhjatusse pimedusse...eks aeg näitab
Maamees

 
At 09:28, Blogger Priit Pullerits said...

Mõtlesin, et kirjutan selle eilse sündmuse põhjal uue sissekande, aga seal silma jäänu on nii kõnekas ja sümptomaatiline selle kohta, mis suusatamises toimub, et otsustasin, et see väärib hästi suurt auditooriumi ning kirjutan sellest kõigest lehes oma reedese kommentaari. Ärge muretsege, ega te millestki ilma jää, kuid pean vajalikuks, et asju tuleb selgitada laiemale rahvahulgale, mitte üksnes minu truudele lugejatele (olgu nad poolt või vastu) siin blogis.

 
At 09:34, Blogger Priit Pullerits said...

...üks asi, mis sisuldasa jääb plaanitavast kommentaarist välja, kuid mis on väga kõnekas. ESLi president ütles eile --

Samavõrd lubamatu on Liive sõnul keelatud ainete tarvitamine, kuid: "Veerpalu protsess pole veel lõppenud. Ootame ära spordi arbitraažikohtu otsuse." --

Mõelge nende sõnade üle! Kas näete, et kõik on pandud ühele kaardile, CASi otsusele. Liive sõnadest on selgelt aru saada, et kui CAS ei mõista Veerpalu õigeks, siis on keelatud ainete tarvitamine lõplikult ja vastuvaidlematult kinnitust leidnud ja edasi ei ole mitte millegi üle vaielda, rohkem mingeid muid pääseteid lihtsalt pole. Karm panustamine, kas pole? Et CASi mitteõigeks mõistva otsuse puhul tuleb kõigil meil tunnistada, et Veerpalu on tarvitanud dopingut ja siis ei maksa Eesti teadlaste kahtlused enam mitte tuhkagi. Niisiis, kõik munad on ühes korvis. Või tahab mõni ikka veel väita, erinevalt Liivest, et CASi otsus ka veel ei loe?

 
At 09:43, Anonymous Anonüümne said...

“…kui CAS ei mõista Veerpalu õigeks, siis on keelatud ainete tarvitamine lõplikult ja vastuvaidlematult kinnitust leidnud …” – vale järeldus. Keelatud ainete kasutamise tõestuseks on vaja rohkemat, kui kohtunike (ametnike) otsus.

 
At 09:45, Anonymous Anonüümne said...

Mina väidan, et kui CAS on oma otsuse teinud, siis tulevad välja ka selle otsustes kahtlejad, nende hulgas on ka need kes praegu ütlevad, et CAS on lõplik.

Prognoosin, et lõplik tõde saab olema midagi sellist: "kõik on meie peale kadedad, eriti norrakad."

P1

 
At 09:49, Anonymous Anonüümne said...

suusajutt tänases Postimehes - väääga pehme. lubati hullu taprikeerutamist ja kurje küsimusi. mida põle seda põle.

 
At 10:25, Anonymous Anonüümne said...

..Või tahab mõni ikka veel väita, erinevalt Liivest, et CASi otsus ka veel ei loe?

Priit kas su salaallikad teavad juba CAS otsust?

 
At 10:25, Anonymous Anonüümne said...

Priit, mulle jäi umbes sama asi silma tänasest PM loost. Artiklisse on ajakirjanik jätnud Liivet tsiteerides ühe küsitava ja arusaamatu koha: Juhul kui spordiarbitraažist tuleb Eesti jaoks negatiivne otsus...

Mis selle hinnanguga nüüd mõeldakse, mis mõttes negatiivne Eesti jaoks? Et AV mõistetakse õigeks ja kogu dopingulugu jääbki lahti harutamata? See oleks Eesti spordi jaoks tõesti äärmiselt negatiivse sisu ja kaaluga otsus. Eesti jaoks positiivne otsus oleks see, mis toob kaasa dopinguga seonduva lõpuni lahendamise. Alles siis saab suusatamine puhtana edasi minna.

Küllap suusaliit ja Liive juba mõtlevad sellele, mida teha siis, kui CAS oma süüdimõistva otsuse teatavaks teeb ja millegi taha pole enam pugeda. Kas lahkujate nimekirjad on juba koostamisel? Kes lastakse minna, kes lükatakse häbiposti, kes lastakse maha? Parafraseerides kedagi taibukat PM kommentaariumis - ESL suur küsimus on praegu, kas Jüri Järve järve viskamisest avalikkusele aitab? Või on vaja veel mõnda kiiret ohvrit?

 
At 10:30, Blogger Priit Pullerits said...

Lp P1 ja teised ka - kui CAS on oma otsuse teinud, ei maksa kellelgi hakata otsima uusi ettekäändeid, sest kõik instantsid, sh ESL ja Liive ja Alaver, on kõik panustanud sellele, et ärme veel kiirusta järeldustega, ootame ära CASi otsuse. See on viide, et CASi otsus on nende silmis lõplik, ja siis uusi õigustajaid otsima hakata on just pathetic. Siis olen mina esimene, kes kaevab need "ootame ära CASi otsuse"-laused välja ja hõõrub need neile nina peale/alla. Ja olen ka mina esimene, kes kaevab välja, mida ütles peaminister Andrus Ansip antud juhtumi kohta (õigemini, see on juba talletatud) ja hõõrun selle ka talle nina peale.

Et miks nii karmilt ja vihaselt, küsite. Aga seepärast, et ära on visanud see, et ootame ära B-proovi, ootame ära teadlaste seisukoha, ootame ära FISi otsuse, ootame ära CASi... Mida ja keda me siis veel ootame? Et ootame ära, mida Veerpalu kunagi kauges-kauges tulevikus surivoodil ikkagi ütleb? Käige sinnasamusesse!

 
At 10:39, Blogger Priit Pullerits said...

Ja siis on mul veel üleskutse Jüri Järvele:

Jüri Järv, ära lase saata end esmaspäeval debiilsesse märtrisurma! Jüri Järv, kui sa tead, et sulle n-ö tehakse ära, et sind lüüakse avalikkuse silmis häbiposti, siis säilita oma isiklik väärikus ja ära lase endaga nii teha! Jüri Järv, sa ju tead, et see, mida sa oled meile pidanud rääkima, sh valetama ja vassima, ei ole ilmselt alati peegeldanud sinu enda mõtteid ja sõnu! Jüri Järv, ära vastuta teiste meeste tegemiste ja halbade otsuste eest! Jüri Järv, ära lase end jätkuvalt tanki lüüa! Jüri Järv, ole aus ja mehine ja räägi nüüd, kui sind tahetakse avalikule hukkamisele saata, meile ausalt ära, kuidas kõik on ESLis viimase poole aasta jooksul käinud - see on sinu ainus võimalus, Jüri Järv, et sa võid edaspidi vähegi väärikalt ja ausana teistele silma vaadates meie keskel edasi elada. Mõtle sellele, Jüri Järv!

Head kommentaatorid, on see teie arvates mõistlik üleskutse? Kui jah, siis panen selle sissekandena üles, et suuremat kõlapinda saada. Või soovib keegi parandusi ja täiendusi teha - mehed, paneme asjad liikuma!

 
At 10:46, Anonymous Anonüümne said...

Asjaolud, mis WADA HGH-testi puhul on küsitavatena esile toodud, ei ole ettekäänded ega Eesti teadlaste välja mõeldud kahtlused. Need tulenevad rahvusvahelistes teadusajakirjades avaldatud andmetest ja statistilise analüüsi alustõdedest. Lähemaks tutvumiseks soovitan sirvida Priit Pulleritsu blogi selle aasta sissekandeid ja kommentaare.

 
At 10:53, Anonymous halb kommentaator said...

Selline see Pullerits on. Kuude viisi tümitab Järve - oled halb ja paha, valetad ja vassid, pane kohe amet maha. Nüüd Järv lahkumas ja Pullerits kohe tema suurim sõber - räägi, selgita, ole väärikas, ära lase tanki lüüa.

Teistelt saab väärikust nõuda mees, kes ise väärikalt käitub.

 
At 10:59, Blogger Tauno said...

Tõenäoliselt teeksid sa Priit end sellise avaldusega lihtsalt lolliks. Esiteks olete kogu ajakirjandusega nendele meestele niipalju soppa krae vahele loopinud, et vaevalt keegi neist midagi vabast tahtest ajakirjandusele kinkida tahaks. Kuidas küla korerale nii koer külale. Teisseks, juhul kui Järve peas on ka piisavalt delikaatset informatsiooni, siis selle mehe kahimisel korraldatakse talle ilmselt ka piisavalt pehme maandumine, et pole ka tahtmist tõtata kusagile oma eelmist tööandjat mustama.

 
At 10:59, Anonymous Anonüümne said...

Mida öelda inimesele, kes arvab, et ülaltoodud üleskutse Jüri Järvele õhutab hüsteeriat?

 
At 11:06, Anonymous Anonüümne said...

Priit, lase edasi smas vaimus. Minu lugupidamine!!
Kindlasti ei ole lõplik tõde norrakate kadedus. Mida siin kadetseda on? Üks medal hooaja peale ja mõni hooaeg jäi vahele ka.

 
At 11:13, Anonymous Anonüümne said...

Ma ei imestaks, kui Jüri Järv ilmub pinnale Eesti Energia juhtimisaparaadis. Sandor Liivel on kindlasti asju, mille ajamiseks Järve tüüpi mehi vaja.
Sellisel juhul võib ESLi käsitada omalaadse "kaadrite sepikojana".

 
At 11:32, Anonymous Anonüümne said...

Üleskutse Järvele on mõistlik mõte. See on tõesti tema ainus võimalus suu lahti teha, see on see üks ja ainus kord, kus teda kuulatakse ja usutakse. Kui ta selle spordimeeste keeles öeldes ära munab, siis järgmist korda sellise usalduskrediidiga enam iial ei tule. Järv saaks esmaspäeval tõtt rääkides oma usalduskrediidi tagasi, vabaneks põlgusest, mis tema nimega praegu avalikkuse ees seondub.

 
At 11:33, Anonymous Anonüümne said...

Priit ära nüüd maotuks limukaks muutu nagu su kolleeg Postimehest, et kord on tuju nii ja siis on tõde see ja nüüd on teisiti. Kui Järv lahkub on see juba 1:0 sinu võit ja ei maksa nüüd nii tagasihoidlik ka olla, et sinu teeneid seal ei ole. Kui lahkub Alaver on seis 2:0 sinu kasuks.
Emeri

 
At 11:55, Anonymous Anonüümne said...

Päevast!
Priidu ettepanek on nii ja naa. Nörk on see osa kuis üleskutse paistab kaugemalt vaadatuna.Nimelt köige ärarääkimine nüüd viitab kibestunud pettumusele oma kambajömmide teo üle, avalikkuse ees ohvriks tuues üle parda heites haidele söödaks. Öige mees peab oskama väärikalt ka kaotajana platsilt lahkuda. Selleks peaks ennetama juhatust, andes ise lahkumisavalduse, samas avalikkuse ees puhtsüdamlik vabandus ning selgitus vaid iseenda valedest, möödapanekutest. Köik avalikkuse ette tuues vöidad küll hetkeks kaastundliku positiivse poolehoiu ja tähelepanu, aga pikemas perspektiivis oma usalduskrediiti see küll ei tösta. Kuis saab usaldada inimest, kellele jalaga p...sse andes on valmis köik saladused välja lobisema. Edasi tuleb ka elada, alles noor mees veel....
Tänase PM loos Liive libe jutt Alaveri ümber ajab lausa öökima. Lisaks veel on mulle möistetamatu asendamatuse jutt. Rahvasuu köneleb, et asendamatuid inimesi ilmas pole, nii on ka siin. Ja mis siis Alaveri nii eriliseks teeb. See et ta on suutnud ühe mehe absoluutsesse tippu viia, teisel kukesamm puudu jäänud....aga edasi, kümned öpilased, kes köik on kusagil toppama jäänud ja päris tippu jöudnud polegi. See et Alaveri nägemus suusatamisest ja treeningutest on vaid 2 meest tippu viinud, ei tee temast asendamatut treenerit. Pallimängudes on ka vajalik teatud perioodide järel treeneri vahetus, et tuua uusi lähenemisi treeningutesse

 
At 12:32, Anonymous Anonüümne said...

Kedagi kitse panema ei ole küll mõtet üles kutsuda. Aga selles on Pulleritsul küll täielik õigus, et kui spordiarbitraazi otsus on Veerpalu jaoks negatiivne, siis peaks küll asjaomased isikud lõpuks oma süüd tunnistama ja kui nad tõesti vähegi mehed on, siis ise taanduma ja kui mehed ei ole, siis tuleb nad taanduma panna, kasvõi rahva hukkamõistu kaudu. Lõpuks peaks ikka olema selge seisukoht - kui on olnud dpoingu manustamine, siis on see ju olnud äärmiselt jälk tegu omakasu taga ajades. Ja sellised tegelased ei tohiks küll hakata jälle rääkima, et missiis et otsus on selline, aga me ikka oleme õiged mehed ja ei tea midagi ja ausad ja toredad.

 
At 12:44, Anonymous Anonüümne said...

"Et miks nii karmilt ja vihaselt, küsite. Aga seepärast, et ära on visanud see, et ootame ära B-proovi, ootame ära teadlaste seisukoha, ootame ära FISi otsuse, ootame ära CASi... Mida ja keda me siis veel ootame?"

Priit, see pole ajakirjaniku käitumine, need on ainult emotsioonid - NEGATIIVSED emotsioonid.
See ongi see, mis paljudele sinus ei meeldi.
Rohkem kannatlikust ja tasakaalukust!

 
At 13:01, Anonymous Anonüümne said...

Kui kohalik eliitne Country Club otsustab oma peasommeljee välja vahetada, kas siis väärib see sündmus üldse kajastamist?
Kohalike veinisommeljeede blogis või spetsialiseeritud ajakirjas kindlasti. Laiemale publikule pakuvad tõenäoliselt huvi pigem muudatused klubi mõjukate liikmete hulgas, kes kellega tülli läks või ära leppis, milliseid mõjusfääride jagamisi klubi VIP-telgis otsustati jms. Selle foonil muidugi alati kuidas Kimlil läheb. Kimmel kohalikku maatõugu, pikka maad kiiresti ei jookse, aga lühemal maal on täkku täis nii et hoia ja keela.. Avalikes huves ikka

 
At 13:06, Anonymous Anonüümne said...

Nüüd ei saa enam aru sinust Priit! Kas JJ paneks ka käsu peale ka oma pea tulle...
Aus mees oleks selle ameti ammu maha pannud! Kas PP viha on siis ainult MA vastu suunatud?

 
At 13:27, Anonymous Anonüümne said...

-> PP
Aga seepärast, et ära on visanud see, et ootame ära B-proovi, ootame ära teadlaste seisukoha, ootame ära FISi otsuse, ootame ära CASi... Mida ja keda me siis veel ootame? Et ootame ära, mida Veerpalu kunagi kauges-kauges tulevikus surivoodil ikkagi ütleb? Käige sinnasamusesse!

Seda sama ma silmas pidasingi, et seni on seda lõppliku tõe hetke, piiri ning otsustajat pidevalt edasi lükatud. A la et kui nemad meie juttu ei usu, siis järelkult on tegu norrakate tallaalustega ning meie kui suure ja ausa suusamaa peale kadetate inimestega.
Küll leidub selliseid ka peale spordikohut.

P1

 
At 13:29, Anonymous Anonüümne said...

Saan küll Priidust aru. Kui Kikas, või kes ta oli, kirjutas, et tegelik juht ja niiditõmbaja on suusaliidus ja eesti suusatamises MA, siis lõpuks jõudis see elementaarne tõde ka Priidule kohale. Nüüd saab Priit aru, et rünnata tasub ainult ühte meest ja seda ta teebki. Ta üritab kõiki teisi oma poolele (loe kituma) meelitada. Paraku ei ole kõik nii edevad ega selgrootud, et järele annavad.

 
At 13:35, Anonymous Anonüümne said...

Eesti suusamehed käisid saates Ringvaade

http://sport.err.ee/suusatamine/98098ce7-9d73-4aa8-bf21-89d75d923e01

Mida õpiti AV juhtumist - asju tuleb väga tähelepanelikult teha ning ennast tuleb väga tähelepanelikult jälgida...

 
At 13:36, Anonymous Anonüümne said...

Ja kui nina alla hõõrumiseks läheb, siis andke aga tuld, kõik spordi- ja muud ajakirjanikud. Populistidest poliitikutele eriti. Mind on ammu ära tüütanud kuidas peaminister kipub eputama ning sooviga populaarne olla lubab ja räägib mida tahab.
Esimene näide selle kohta on see, kuidas mitu aastat tagasi aeti taga laeva, mis oli Soome lahel oma pilsivee merre lasknud ning kui pressikonverentsil üks minister ütles, et kindlaid tõendeid selle laeva kohta ei ole, tegi AA soolo ja jutustas ajakirjanukele sellest kuidas neil on kindlad tõendid, mis laev selle sigadusega hakkama sai. Pärast tuli välja, et ikkagi ponud see laev. Kas AA selle väljaütlemise eest mingit vastutust ka kandis, seda ma ei ole küll tähel pannud.
Kui vastutas, siis on tore.

P1

 
At 13:54, Anonymous Anonüümne said...

Tjah, ei usu hästi, et sellistest üleskutsetest mingit kasu on. Ma tooks siin paralleeli Riigikogu saadikuga, kelle tegemised-ütlemised võivad kah olla eetilises plaanis taunitavad, aga ta ütleb, et "mind on siia valitud ja ma esindan siin oma valijate huve". Sarnaselt pole ka peasekretäril ega juhatusel formaalselt õigust tagasi astuda meedia üleskutsete peale.
Loomulikult on veel eetiline tasand. Aga Signe Kivi moodi sirge seljaga lahkumise moment on ammu möödas.
Järelikult jääb järgi selle "valija" küsimus, - nemad pole ju siiani sõna saanud! Vahest mõni intervjuu suusaklubide esindajatega? Las nad siis ütlevadki avalikult, oma näo ja nime all, et kõik on okei. Kui nemad on kõigega rahul, siis milleks teistel üldse sõna võtta?

 
At 14:01, Anonymous Lennart Mägi said...

http://www.ohtuleht.ee/blogid/spordiblogi/3010

Märt Roosna: Aga ei - vaevalt jõudis Kaia Kanepi Moskva turniiri finaali järel reketi käest panna, kui Eesti ilmselt provokaatseim ja faktidega kõige rohkem manipuleeriv sulerüütel Priit Pullerits kribas valmis analüüsi "Miks Kanepi jääb Šmigun-Vähile alati alla?". Lugege see kirjatükk läbi ja otsustage ise, kas sõna analüüs tuleks panna jutumärkidesse või kõlbab ilma kah. Pulleritsu kallutatus pole üllatav, mõni aeg tagasi nimetas ta Kanepit "õpivõimetuks näitsikuks" ja "hüsteeriliseks eideks". See viimane pretendeerib minu silmis Eesti spordiajakirjanduse madaluste TOP10-sse kindlasti. Muide, online-versioonis muutus "eit" siiski üsna kärmelt "naisterahvaks".



Noh Pullerits, kas said nüüd ise? Või on Märt Roosna sinu jaoks ka mingi anonüümne nõmetseja kes "should go fuck himself!" nagu sa teiste kohta oled öelnud?

 
At 14:04, Anonymous Anonüümne said...

See kõlab nagu mingi palve, meie Jüri palve siis.
Villu

 
At 14:16, Blogger Priit Pullerits said...

Aitäh kõigile JJ üleskutse asjus arvamust avaldamast. Ma teen selle ikka ära - otsus tuleb ju vastu võtta, ja see on minu otsustada. Aga ütlen ausalt, mis on asja tagamõte: mind kannustab võimalus tõele lähemale pääseda. Jüri Järv on üks vähestest, kes valdab viimaste aega sündmuste kohta enim infot, ja ta on ainus, kellelt võiks olla mingitki lootust seda infot kätte saada, kui teda korralikult südametunnistuse kaudu motiveerida.

 

Postita kommentaar

<< Esileht