kolmapäev, oktoober 19, 2011

Pullerits: Alanud on Eesti suusatamise varivalitsuse loomine!

Eesti Suusaliidu kamp tuleks laiali saata ja alustada uuesti puhtalt lehelt - sellised mõttevälgatused on lennelnud juba suvest saati. Kuid mõttevälgatusteks ongi need jäänud. Sest mitte keegi ei ole teinud ühtegi ettepanekut, keda siis seniste juhtide asemele panna. Ja seni kui "varivalitsust" pole, ongi praegustel ESLi juhtidel asendamatuse tunne. Seda enam, et alaliidu president Sandor Liive, kes on kõva mees meie kõige elektrihinda taevasse ajama ja imekaunis Utah's koppa maasse lööma (katsugu ta midagi samasugust teha Eestis - kohe oleks looduskaitsjad tal kallal), on ESLi eesotsas olnud pehme, hirmus pehme. Nagu oleks ESLi president hoopis teine mees võrreldes selle mehega, kes on oma hinnatõusujutuga kogu rahva kihevile ajanud. Kui suusatajad talle kuskil väidetavalt ütlevad, et Mati Alaverile asendajat ei ole, siis nii ka jääb ja sel teemal ei jää temal muud teha kui nõutult käsi laiutada, nagu tunnistas mulle Liivega vestelnud Jaan Martinson Õhtulehest.

Jah, nii see eile oli: jälle rääkisin ühe oma salaallika, Martinsoniga. Tal olla mingi kõva suusalugu tegemisel, aga ma ei hakanud nuhkima, mis. Küll aga pakkusin talle omalt poolt idee, millest ta kohe tuld võttis ja selle tänases Õhtulehes realiseeris.

Niisiis on asjad läinud lõpuks konstruktiivses suunas liikvele. Minu siinsetelt kommentaatoritelt nopitud idee, et Tiit Pekist võiks saada Eesti Suusaliidu juhatuse pealik, kes komplekteeriks uue meeskonna, on kolleeg Martinson tõstnud täna peavoolumeedia fookusesse - ja see tähendab, et toda ideed pole suusaliidu senistel juhtidel enam kerge ignoreerida. Tegin eile Pulleritsu-nimelisel Tähtvere spordipargi ovaalil 30 ringi ehk 25,5 km (neist viis ringi tasakaalu harjutamiseks ilma keppideta; ja pole mina sugugi ainus, kes seal tiirutab: Peip Reedi tegi vähemalt sama palju ringe kui mina, aga kiiremini, kahe tunniga - mul kulus 2:07) ning uurisin, kuidas ideesse "Pekk pealikuks" suhtutakse. Lisaks Martinsonile, kes juba eile päeval ideele toetust avaldas, andsid oma poolthääle ka X-dreami-lembene onkoarst Ain Kaare ja maailma terviljaturul kaupleva EstGraini üks juhte Peip Reedi.

Miks just Pekk pealikuks, selle kohta on Martinson oma loos kõik tabavalt ära öelnud. Küll aga saan omalt poolt siia lisada selle, mida ütles eile, teisipäeva hommikul enda ülesseadmise puhul Pekk ise:

"Olen teinud oma tööd suusatamise arendamisel palju aastaid pühendumusega ja hingest ning võin kätt südamele pannes öelda, et olen ka FISis esindanud alati Eesti huve. Mul on kahju, kui on olemas inimesi, kes usuvad, et olen võimeline vastupidiseks. Olen oma teadmisi nii suusavõistluste korraldamisest kui rahvusvahelises suusaelus toimuvast jaganud aastaid laiali hulgale asjassepuutuvatele inimestele eesmärgiga tagada nii võistluste korralduse kui Eesti esindatuse jätkusuutlikkus. Seepärast usun, et olen ära teeninud õiguse tõmbuda aktiivsemast suusaelus osalemisest tagasi ajal, kui soovin oma aega jagada töö ja pere vahel. Usun kindlalt, et minu töid ja tegemisi jätkavad inimesed saavad hästi hakkama. Soovin Otepää MK-etapi uuele korraldusmeeskonnale edu ja hoian Eesti suusatajatele jätkuvalt pöialt."

Aga võib-olla vajab ta veidi pikemat ja rahulikumat järelemõtlemise aega? Võib-olla on vaja mõjukamaid veenjaid kui mina?

Ent isegi kui Peki otsus on lõplik, ei tähenda see, et Eesti suusatamise varivalitsuse mõte tuleks maha matta. Meil leidub tegelikult ju palju võimekaid mehi. Pikemalt süüvimata võib soovitada näiteks Jaanus Teppanit. Usun, et ka Vahur Teppanit, kel Ameerikas õppinuna on inglise keel perfektselt suus, kel on korralik haridus (Tartu Ülikoolis lõpetanud infotehnoloogia, USAs Alaskas Fairbanksi ülikoolis õppinud majandust) ja kes, nagu eile õhtul treeningul nägin, ei hoidnud energiat kokku, et oma õpilasi lakkamatult juhendada, neile asju ette näidata. Ja miks mitte soovitada ka Peip Reedit ennast, kel endise suusatajana tundub olema palju tutvusi ja sidemeid ning kes on MK-etapi turvajuhina olnud suurürituse korraldamises näppupidi sees.

Aga ega te ju looda, et me kahekesi koos Martinsoniga peaks varivalitsuse kokku panema? Et asi oleks demokraatlikum, siis on kõik ettepanekud, kes võiks varivalitsusse kuuluda, siin teretulnud!
******
San Xavier del Bac Mission, Tohono O'odham San Xavier Indian Reservation, Arizona. 3. aprill 2011. Pildistanud Priit Pullerits. (Suuremalt vaatamiseks klikkida pildile.)

Foto 1: Tiit Pekk (vasakult) koos Tõnu Kinksi ja Assar Kütiga 2007. aasta Otepää MK-etapil. Foto autor: Aldo Luud, Õhtuleht/Scanpix
Foto 2. Tiit Pekk Torino taliolümpial. Foto autor: Mati Hiis, Õhtuleht/Scanpix
Foto 3: Tiit Pekk (vasakul) ja Alar Arukuusk 2006. aasta Otepää MK-etapil. Foto autor: Aldo Luud, Õhtuleht/Scanpix

58 Kommentaarid:

At 09:29, Anonymous Anonüümne said...

Suusaliidu põhikirjast:
13.Eesti Suusaliidu liikmetel on oma esindajate kaudu õigus:
13.1. valida ja olla valitud kõikidesse Eesti Suusaliidu esindus-, töö- ning kontrollorganitesse;
13.2. tõstatada Eesti Suusaliidu koosolekutel kõiki probleeme mis on olulised Eesti Suusaliidu põhikirjaliste eesmärkide saavutamiseks, samuti esitada arupärimisi juhatuse ja sekretariaadi tegevuse kohta ning saada informatsiooni vabariiklikku ja rahvusvahelist suusasporti puudutavates küsimustes;
24.Erakorraline üldkogu kutsutakse kokku Eesti Suusaliidu juhatuse otsusega või vähemalt 1/10 liikmete kirjalikul nõudel milles peab olema ära näidatud kokkukutsumise põhjus.
26.Üldkogu ainupädevusse kuulub:
26.1. Eesti Suusaliidu põhikirja vastuvõtmine ja selles muudatuste tegemine.
26.2. Eesti Suusaliidu presidendi ja asepresidendi valimine;

 
At 09:43, Anonymous Anonüümne said...

Lisaks artiklis mainitud nimedele pakuks välja hr Pulleritsu enda (et edaspidi meediajamasid vältida), Arakas võiks kindlasti jätkata, loomulikult Pekk ja Arukuusk, lisaks Meelis Atonen ja Thor-Vähi.

 
At 10:00, Anonymous Anonüümne said...

Ei toeta Peki kandidatuuri. Mitte sellepärast, et usuksin kübetki juttu tema vastutöötamisest, vaid sellepärast, et me peame küsima, kas meil tõesti rohkem polegi inimesi, kes armastavad suusasporti, kellel on ajud peas ja süda õige koha peal. Peab ju olema.
Kaarel Zilmer?
Ahjaa, 09:29, ma saan Teie vihjest aru. Ja saan aru ka Priit Pulleritsust, kes tahab punktis 13 nimetatud Eesti Suusaliidu liikmetele lihtsalt natuke inspiratsiooni pakkuda. On nad ju nii vait olnud, ehk vajavad seda?

 
At 10:38, Anonymous Anonüümne said...

Kaarel Zilmer - asjalik, rahulik, heasüdamlik. Tunneb suusatamist, omab sidemeid.

 
At 12:23, Anonymous Anonüümne said...

Möttel pole vigagi, kuigi egas nüüd varivalitsusega dem ühiskonnas paleepööret korraldada saa. Pöhikirjast lähtuvalt saab seda teha üldkogu. Kahjuks side liikmesklubide ja SL vahel on suht formaalne ning egas klubiline tegevus eriti söltugi SL-st, siis puudub ka initsiatiiv sealt poolt: las lolli kakleva, meie ajame ikka omi asju edasi.
Uus juht peab olema Pohlaku-tüüpi andunult paadunud fanaatik, keda isegi isikliku elu sasipuntrad rööpast ja sihilt välja ei suuda lükata. Muidu praeguseks mädasohu vajunud suusaelu lillelöhnaliselt öitsvale rohetavale aasale ei jöua. Kohta vöib pakku kellele iganes, aga eelköige peab see isik ise valmis olema seda rasket tööd tegema.
Üleüldiselt on selline kummaline seis hetkel, nagu vaikus enne tormi. Tundub et paljugi söltub sellest mis kostab viimsepäevakohus dopinguloo löpetuseks. Tegelt ei söltu midagi. Juhul kui tuleb positiivne otsus, on see öigustus kui suur senistele jätkamiseks: me ei teinud ju midagi valesti...Kui aga jääb senine jöusse, distantseeruvad ärksamad tegelased möneks ajaks veelgi enam sellest susserdajate pundist ning elu veereb vindudes edasi.
Löpetuseks spordisöpradele soovitus kel dopingu andmise-vötmisega pistmist: nii sea kui kanaliha ostke kontrollitud allikast; tööstusliku tootmise juures kasutatakse lubatud ja lubamatuid kasvuhormoone, mis ja kui palju, seda ei tea vanajumal ise ka....
Lugupidamisega Maamees

 
At 12:30, Anonymous Anonüümne said...

Väga kõva, lp Priit Pullerits!
Ajakirjandus ei ole (ega peagi olema) pelgalt sündmuste kajastaja.

Ühes eelmises artiklis tutvustatud Vahur Teppan jättis minule küll hea mulje.

 
At 12:32, Anonymous Anonüümne said...

Miks mitte Allar Levandi?

 
At 12:34, Anonymous Anonüümne said...

või siis näiteks Raul Rebane

 
At 12:38, Blogger Norrakas said...

Autor on selle kommentaari eemaldanud.

 
At 12:45, Blogger Norrakas said...

Autor on selle kommentaari eemaldanud.

 
At 12:54, Anonymous Anonüümne said...

Raul Olle on väga sümpaatne!

Sisuliselt saaks nendest juba pakutud nimedest koostada dream team'i.

 
At 12:56, Anonymous Anonüümne said...

EESTI SUUSALIIT JUHATUS

Andres Jõesaar
Kaarel Zilmer
Margus Kangur
Jaanus Ritson
Tiimar Laine
Marek Začek
Rait Pallo
Jaanus Pulles
Toomas Annus
Toomas Savi
Mati Alaver
Arti Arakas
Indrek Neivelt
Margus Rajas

Esmapilgul palju asjalikke inimesi, aga võta näpust midagi seal on, et koos ei suuda kaalutletud otsuseid vastu võtta!

Omalt poolt lisaks Kristina Šmigun-Vähi ja Kaija Parve-Helinurm kandidatuuri!

 
At 13:37, Anonymous Anonüümne said...

Priit, ma paneks veel sellise teate ka üles:

"Ja kellel veel häid mõtteid pähe tuleb, või kes kardab, et ESL on tema arvuti üle kontrolli saavutanud ja seetõttu ei taha siin kandidaate välja ütelda, või kes muidu soovib jõu või nõuga Eesti suusatamise kriisist väljaaitamisel osaleda, võib tulla Tähtvere Spordiparki õhtuti 18:00-19:00, küsida Priitu, Vahurit, Peipi.

ALGATUSRÜHM"

 
At 13:45, Blogger Priit Pullerits said...

Väga hea mõte, 13:37. Aga ärge täna, kolmapäeval, mind küsige. Mul puhkepäev (ja väljas vihmane ka) - minu vanuses on taastumisel oluline roll, ja areng pidigi toimuma taastudes. Aga muul ajal võib igaüks julgelt ligi astuda, sest ega ma nüüd nii karm mees ka ole, nagu mõned kartlikumad on seda blogi lugedes järeldanud.

 
At 16:33, Anonymous Anonüümne said...

Kuidas kommenteeriks PP kommentaare sportlase-ajakirjanduse teemadel? http://sport.postimees.ee/603098/com/suhtlus-meediaga-sportlase-valik-voi-kohustus/?t=46

 
At 16:36, Anonymous Anonüümne said...

Priit pane meile oma treeningkava tutvusmiseks ülesse!

 
At 17:37, Blogger Priit Pullerits said...

Treeningkava? Mis treeningkava!? Mul ei ole treeningkava! Mul on mõned põhimõtted: 1) kuulata endast targemaid, püüda nende soovitustest aru saada ning nende järgi talitada, kui usud ja viitsid ja tahad; 2) rohkem treenida pole minu vanuses võimalik, tuleb treenida targemalt; 3) targemalt treenimine tähendab, et ei tule treenida tingimata liiga kõvasti; 4) tuleb leida kasutamata reserve, nagu näiteks lihvida tehnikat; 5) sportlik areng, eriti minu vanuses, toimub taastudes, mistõttu ei ole oluline mahtu akumuleerida, vaid oluline on mahud rahulikult ära seedida; 6) kuula iseennast, mitte ära jõllita pulsikella.

16:33 viidatud PMi lugu oli heal teemal. Eriti hästi oli välja toodud see, et kui sportlane ajakirjanikuga ei räägi, siis ta tegelikult ei räägi oma poolehoidjate ja fännidega. Ehk siis arvates, et karistab ajakirjanikke, sülitab tegelikult toetajaile näkku, jättes nood infosulgu. Ma lisaksin, et siis ta ei räägi ka oma rahatoetajatega ega lase neil välja paista. Mulle meeldis loo juures pilt - Novosjolov seljaga. Vehklejail mu teada rinnal küll reklaame pole, aga teiste mitterääkijatega võiks teha samuti: panna neist seljaga pildid, nii et nende sponsorlogod välja ei paista. Vaatame siis, kas tuleb jutuisu tagasi või ikka veel ei tule! Tean ise, et kui käisin suusatajatega laagris ja fotograaf pidi ka kaasa tulema, siis panid nad nimme oma õigete logodega dressid selga - see on neile väga tähtis! Aga kui ajakirjandus ikka logodel paista ei lase, sest sportlane jonnib, siis vaadaku ise, kuidas enda rahastajale väljundi tagab. Teles saab pipardavad sportlased lõigata kaadrisse nii, et sportlane on intervjuud andes ekraanil kaelast saadik, mitte rindkerest saadik, ja samuti nii, et ega tagant sponsorlogod välja ei paista.

Seega, ei maksa väga änksi täis minna ja solvujat mängida. No ei anna Novosjolov intervjuud - okei, ärgu andku. Küsime Jüri Salmi ja Irina Embrichi käest, mis värk on, ja siis on nende lugu lehes, aga Novosjolovi versiooni koha peal on must auk ehk tühi koht - ei saa tema oma lugu rääkida, sest tal, näete, on boikott. Ja rahvas loeb ja imestab, et näe kus mees, tegi teistele tünga.

Muidugi, nüüd võite siin minuga blogis vaidlema kukkuda - aga katsuge te lehes midagi vaielda, kui lugu on suurelt avaldatud või netti üles pandud. Et kirjutate lehe veebiküljele kommentaari? No kuulge, te ei võta ju toda anonüümset p******seina ometi tõsiselt? Ja pealgi, vähemalt PMi arhiivis kaovad kõik kommentaarid kolme kuu möödudes, artikkel jääb aga üles igaveseks.

No nii, kui mitmes tasuta meediaõppetund see teile juba oli?

 
At 17:48, Anonymous Anonüümne said...

mulle paistab see näitena armulikust üleolekust. õppematerjali ei leia.

 
At 18:01, Anonymous Anonüümne said...

Priit on siin Liive tausta kirjeldades küll linnalegendide või peaks ütlema Eesti ajakirjanduse ohvriks langenud:
"Sandor Liive, kes on kõva mees meie kõige elektrihinda taevasse ajama ja imekaunis Utah's koppa maasse lööma (katsugu ta midagi samasugust teha Eestis - kohe oleks looduskaitsjad tal kallal)"

Selgitan:
1. Fakt on, et Eesti on endiselt EL üks kõige odavama elektriga riike, üksnes Bulgaarias on elekter meist odavam tänu vanale tuumajaamale. Jutt Eesti elektri kallidusest ad 2011 on puhas mull.

2. Looduskaitsjate rünnakust - Eestis ju kaevandatakse põlevkivi, juba 100 aastat:)

P.S. Liive tegevus Suusaliidus ei meeldi mulle ka üldse. Selle eest kriitika mu meelest asjakohane.

 
At 19:00, Anonymous Anonüümne said...

to 18.01:
Milline tegevus? Eeldan, et pidasite ise silmas peene irooniana tegevusetust...
Vähemalt antud situatsioonis paistab mulle nii..
Alars

 
At 21:57, Anonymous Anonüümne said...

Raul Rebane oleks Peki kõrval ainuke tõsiseltvõetav teine võimalus. On haaret ja silmaringi.

 
At 22:57, Anonymous Anonüümne said...

Tiit Pekk ja ESL on vist hetkel ebatõenäoline aga suured muudatused ESL võimaldaksid säilitada olulise info suusaliidu maine taastamiseks kodus ehk siis talendid (kas või nende sidemed ja kogemused) koju......või mis meil see popp loosung oligi. Olen kindel, et Sandor Liive on seda hetkel ainukesena suuteline tegema, enne kui see vana süsteem teda täiega alla ei neela

 
At 23:17, Anonymous Anonüümne said...

Hea algatus!
Nondest toredadest suusategelastest, nagu Priit siin just hiljuti ülevaate tegi, tuleks eemale hoida (piltlikustades, sõida tollest velogrupist nende reeglied ja tõekspidamisi eirates juba eos eest ära...). Ühte kampa teisele eelistades vaevalt et head tulemust saad. Vali mujalt ja ebatraditsiooniselt, näiteks endine kümnevõistleja Erki Nool või vali tark naine, Eveli Saue!!!

 
At 23:35, Anonymous Anonüümne said...

Tõepoolest, miks pole ESL juhatuse 14 liikme hulgas ühtki naist? (Ise vastan ka: sest Suusaliitu kui über-ala liitu, on kutsutud ärimeeste koorekihti.)

Kas kõige muu kõrval pole ka see üks põhjus, miks ESL sügavas eetika- ja legitiimsuskriisis? Teistes liitudes, kus naisi hulgas, on sellist mõrvalikku allakäiku suudetud vältida.

Parve ja Saue vääriksid kindlasti ESL juhtimises osalemist. (Ilma püssideta.)

 
At 23:56, Anonymous Anonüümne said...

jarjekindlalt aetakse segamini suusaliitu ja laskesuusatamist. Alaliitudena ei ole neil midagi yhist. VIimane moodustab koos moodsa viievoistlusega eraldi rahvusvahelise alaliidu. Kuna laskjatel on omalgi mitte vaiksemad mured, siis sobiks Saue ikka oma ala juhatusse. Parve muuseas on juhatuse liige.
P.S. Neivelt astus Sl juhatusest valetamise parast tagasi.

 
At 23:59, Anonymous Anonüümne said...

18:01

Päris otse ei saa seda võtta, sest ostujõud on erinev. Seega mis meile on kallis, võib sakslastele tõesti odav olla.

Ja teatavasti elektrituru avanemisega, tõusevad hinnad meil siin veelgi.

vot

 
At 00:14, Anonymous Anonüümne said...

23.59

Ostujõud ehk suuresti palgatase Eestis võrrelduna Saksamaale puutuks asjasse siis, kui elektritootmises oleks peamine sisend tööjõukulu - piltlikult öeldes, kui töölised ajaksid ratast ringi. Aga ei ole paraku nii. Elektri omahinnas on tööjõukulu madal. Kas bensiin, saumikserid või telerid on meil seepärast oluliselt odavamad, et palgad on mõnest teisest riigist madalamad? Ei ole.

Naljakal kombel on omajagu neid, kes veendunult väidavad, et elekter peaks praegusest palju odavam olema. Huvitav, miks nii väitjad seda juba ei tooda, peaks ju hea äri olema.

 
At 00:19, Anonymous Anonüümne said...

Oot-oot-oot, vaba turg peaks ju hoopis hindu alandama?
Ja meie elektritootmise peamine sisend polevkivi on ju Eesti Energial suisa tasuta käes.

 
At 01:14, Anonymous Anonüümne said...

ESL juhatusse võiks kutsuda mõne või paar Norra või Rootsi kogenud endist suusatajat, treenerit või funktsionääri - muidugi mitte alatiseks, vaid aitamaks ESL-il kriisist välja tulla ja taastada oma usaldusväärsus FIS-is.
Küll tuleks ka Otepää etapp siis kergemini kätte!

 
At 01:29, Anonymous Anonüümne said...

Anonüümsete kommentaatorite nimel toetan Tiit Peki, Peip Reedi ja Vahur Teppani kandidatuuri.

 
At 09:32, Anonymous Anonüümne said...

Enne Veerpalu juhtumi lõplikku lahendt pole kellelgi ESL Juhatuse liikmetest põhjust astuda ei edasi ega tagasi. Alles pärast lõplikku lahendit saab vaadata kes kuhu ja mille eest.
Küll aga oleks tulnud algusest peale hoida madalat profiili. Miskipärast ei tulnud madalast profiilist midagi välja. Nüüdseks elab Suusaliidu ümber toimuv juba omaette elu millel pole Veerpalu juhtumiga midagi ühist.
Isegi siis kui Veerpalu õigeks mõistetake on selle juhtumi tagajärjed oma hävitustöö teinud.

 
At 09:41, Anonymous Anonüümne said...

Keegi siin mainis Kaarel Zilmerit. Ei reeda vist suurt saladust, kui kommenteerin kahe sõnaga üht kohtumist temaga alles mõned päevad tagasi.
Kokkuvõtvalt öeldult - nii pikka aega suusatamises olnud ja kõiksugustes asjades kaasa löönud mehena on tal selgelt hing haige kõige selle viimase poole aasta sündmuste pärast. Pikemalt kommenteerima ta ei soostunud ja viitas ainult sellele, et üksikisikuna ei taha ta lahmida, vaid suusaliidu juhtkond peab koos toime tulema ( kui tuleb- minu seisukoht).
Kõige enam kartis ta , et taoliste sündmuste tõttu läheb ehk kaotsi palju kogemusi, suhteid ja oskusi, mida 20 aasta jooksul suusaliit on kogunud. Inimlik dimensioon on hävimas - nagu ta ütles ja usalduslikkust hakkab üha enam nappima. Ja et ta on päris hea analüütik ka meediaasjus, mida näitavad tema sisukad erialased kirjutised, siis ütles ta ainult ainult ühe võrdleva lause - veel üsna lähiminevikus järati jalgpalli kallal, nüüd on suusatamise kord tulnud... Mis mulle eriti meeldis, ta ei olnud kedagi süüdistav, aga pigem rääkis vajadusest leida INIMLIKUD lahendused, sest teistmoodi polevat võimalik üldse vabatahtliku tegevuse (MTÜ ESL !!!!) sassiläinud asju lahendada
Anna andeks, Kaarel , kui midagi üleliigset kirjutasin, aga ma andsin teada asjadest, mida hoomasin - eelkõige suurt südamevalu ...
Loodan jääda Sinu heaks ning Sinult ikka õppivaks vestluskaaslaseks

 
At 10:26, Anonymous Anonüümne said...

Kas kohtulahend kaotab havi käsul kogu saasta, mis ESL on viimase poolaastaga tekitanud?

 
At 10:41, Blogger Tauno said...

Autor on selle kommentaari eemaldanud.

 
At 10:42, Anonymous Anonüümne said...

Kohtulahend ei kaota kogu saasta. Aga alles pärast kohtulahendit saab öelda kes kuhu ja kui palju saastas.
09:32

 
At 11:46, Anonymous Anonüümne said...

"Aga alles pärast kohtulahendit"

Aga kas on teada millise KOHTU lahendile allutakse?

Esialgu on jah CAS, aga kas saab 100% kindel olla, et AP&Co poolt asja ei viida edasi tavakohtusse ja siis mitme aasta(kümne) pärast oodatakse Euroopa Kohtust vastust

R.

 
At 11:51, Anonymous Anonüümne said...

Kui AV on puhas, nagu on on MA ja ESL ametlik seisukoht, siis miks astus tagasi TK? Kas see tagasiastumine ei näita seda, et keegi blufib?

 
At 11:54, Anonymous Anonüümne said...

Päevast!
Taaskord sunnib miski "sulge" haarama ja "urgitsema". Senikaua kui Priit lugejatele tegevust annab varivalitsuse koostamisel (ei ole möeldud ilkumisena), vöiks hoopis möni vöi möned töeliselt südamevalu all kannatavad suusatamisele lähedal ja kaugemal seisvad isikud kokku panna manifest, deklaratsiooni vöi pöördumise (vahet pole kuis seda nimetada) köikide liikmesklubide poole algatamaks juhatuse pädevuse arutelu vöi ka välja vahetamine. Ka üksköikselt toimuva pealtvaatamine likmesklubide poolt on samaväärne ala kahjustamine kui selles otseselt osalemine. Vöi löövad siinkohal taas välja eestlalikud iseloomuomadused. Esiteks on ju pönev irvitades nurga tagant kaeda kui "naabrimees" üha sügavamale sohu vajub ning teiseks sajanditega juurdunud orjameelsus- pigem oodata kui keegi kusagil otsustab ja teeb vöi kulgeb sootuks köik omasoodu. Avalikult vastumeelsust ja arvamust avaldada puudub kodanikujulgust ja kartuse pöhjuseks ongi kartus tagajärgede pärast, saada törjutuks jne. Minu enda poolehoid kuulub pigem sirgeseljalistele, kasvöi üksi keset lahinguvälja seisvale vöitlejale kui sakste ees lömitajatele.
Ilusat sügispäeva! Maamees

 
At 11:55, Anonymous Anonüümne said...

Lugupeetud ajakirjanikud ja anonüümsed kommijad! Võtaks vähe hoogu maha ja ei kujutaks ennast ei tea kellena. Päris naljaks on lugeda kuidas Suusaliidule otsitakse juhti Tähtvere spordipargi ovaalil ja kusjuures arvatakse just kui on need mõtted tõesti asjalikud. Juhatuse valimiseks on olemas reeglid ja protseduurid ,samuti on Eestis suusatamises palju asjalikke mehi -naisi.Seega arvan ,et siin ovaalil treeningväsimuse foonil väljaöeldu on pigem nali kui tõsiuskne kandidaatide pakkumine. ESL vajab muutusi see on selge ,aga blogi viimatised püüded juhatust valida on ikka täiesti meeltesegadus.
RVW

 
At 12:15, Anonymous Anonüümne said...

RVW ära siis nalja tõe pähe võta.
See siin on naljameeste blogi.

 
At 12:29, Blogger Priit Pullerits said...

Kaks eelmist: Eesti suusatamises on asi naljast kaugel. Nagu näha, ei liiguta seal vanu pujääne keegi paigast, isegi Liive presidendina mitte. Jätkuvat sohu vajumist näeme päevast päeva. Tänu Delfile teame, et Jüri Järv valetas jälle - jälle!!!! Sedapuhku Jürg Capolile. (Selles on Soonvald küll osav: materjali tükk-tüki haaval avalikkuse ette tilgutamine, et tulist ratsut kogu aeg kappamas hoida.) Kui kaua võib? Mida te siit veel loodate ja usute? Ainus konstruktiivne tegevus, mis suusatamise rindel Eestis viimase poole aasta jooksul on toimunud, on siinne püüd hakata varivalitsust kokku panema - ja mis tähtsus on sellel, et see algas ovaalil? te ju teate, et sageli tehakse vajalikke algatusi hoopis saunalaval; ei ole tähtis algatuse tegemise koht, vaid algatuse sisu! Kõik muu on üksteisega kähmlemine, teineteisele ärapanemine, valetamine ja vassimine ja petmine jms.

Maamees räägib 11:54 õiget juttu. Aga mõned mehed ei taha, et inimesed initsiatiivi ja kodanikualgatust näitaksid, vaid on endiselt kinni nõukoguliku orjameelsuse kammitsais, kus keskkomitee büroo otsustas omatahtsi ja teistel sinna asja kaasa rääkida polnud. Kurb, et selline suhtumine veel elab, 20 aastat pärast taasiseseisvumist...

 
At 12:51, Blogger Tauno said...

Muide, paradoksaalselt võib Maamehe lausest "Minu enda poolehoid kuulub pigem sirgeseljalistele, kasvöi üksi keset lahinguvälja seisvale vöitlejale" lugeda poolehoidu ka praegusele Suusaliidu juhtkonnale. Üksi nad lahinguväljal kipuvad praegu seisma.
Mis salata, see aspekt on mulle Alaveri & Co tegevuses koguaeg imponeerinud. Visadust ja mune neil meestel on, ..... ka kõige kehvemas olukorras.
Saaks vaid praeguse jama kuidagi mõistlikult ja inimlikult ära klaaritud......

 
At 12:57, Anonymous Anonüümne said...

10.42
Sügavalt sinisilmne on arvamus, nagu oleks AV juhtum kogu ESL hädade põhjus.
Peamine ja määrav jamade algamises oli kolme vaala kadumine ja seega rahavoogude lõppemine/oluline vähenemine. Kusjuures vaatamata maailma parima juhendaja parimale metoodikale pole järeltulijaid näha ja näiteks naiste suuskamine on tänaseks ajaloo vist sügavaimas augus. Jne.

10.26

 
At 12:58, Anonymous Anonüümne said...

Kas peab ikka suppi nii kuumalt sööma kui teda keedeti või peaks enne ära ootama arbitraazikohtu lahendi?

 
At 13:03, Anonymous Anonüümne said...

10.26 kas seda peab just hädaks nimetama? Eesti on väike maa ja siinsed tegijad ei saa ühelgi alal olla tipus aastakümneid järjest. Ei ole see enne nii olnud ja ei saa ka edaspidi olema. Kus see häda siin on?
Klaas on pooltäis- meie sportlased võidavad ka vahel medaleid.

 
At 13:30, Anonymous Anonüümne said...

13:03

Arvestades ala traditsioone ja ka kandepinda (etv-swedbank noortesarjas on suusatamises siiski päris palju osavõtjaid) võiks ju siiski tulla. Pigem on asi kolme teguri sümbioosis - tahe, raha(=treeningtingimused)ja treener.

 
At 13:33, Blogger Priit Pullerits said...

12:58 - ausalt öeldes hakkab see üle viskama, et ootame ikka veel kellegi lõplikku sõna. Oli A-proov positiivne - öeldi ajakirjandusele, et oodanuks ära ikka B-proovi. Tuli B-proov ja oli ka positiivne, öeldi, et ootame ära, mida Eesti teadlased jaadvokaadid ütlevad. Panid teadlased ja advokaadid oma punktid kokku, kui öeldi, et ootame ära, mida FIS otsustab. FIS keeras kahe asemel kolm aastat. Ka see ei rahuldanud - öeldi, et ootame ära, mida CAS otsustab. No tuleb ühel päeval CASi otsus - mis siis? Siis ütleme, et vaatame ja ootame, kas asi läheb Euroopa kohtusse, eks siis näis, mida see otsustab. Nii või?

Kui kaua, kurat, peab seda kummi venitama, enne kui lollidele ja eitajatele ka asi lõplikult pärale jõuab? Rääkisin ühe Eestis lugupeetud ja minu arust väga võimeka arstiga (kohtumise paika ei saa öelda, see reedaks paljut), kes ütles, et kui ta veel mõni kuu tagasi uskus, et AV on puhas või et seal võib olla mingi apsakas, siis nüüd on ta jõudnud vastavas ringkonnas pusletükke kokku pannes arusaamisele, kui naiivne ja loll too arvamus tal oli. Enam ei usu ta nii, nagu varem, mitte kübetki.

 
At 13:38, Anonymous Anonüümne said...

Rahu Priit.
http://arhiiv.sport.err.ee/index.php?05344933747
Siit saab lugeda, mida A. Veerpalu vastas lugejate küsimustele enne Torino olümpiat. Lisan ka mõned katked:
Mida Te arvate Vincent Vittozist? Kas ta on tegelikult patune või mitte? Mis tüüpi ta inimesena on? Rahulik või vastupidi närviline?

Kui proov oli negatiivne, siis järelikult on puhas poiss. Üldiselt ma ei tunne teda eriti, sest laagrites me koos pole olnud. Igatahes jätab ta sellise rahuliku inimese mulje.

Kuidas võrdleksite treeninguid ja taastumist täna ning 10 aastat tagasi? Kas treeningmahtude osas on saavutatud lagi, või on veel kuhugile pürgida?

Treeningmahud on päris piiri peal ja koormused on suuremad kui kümme aastat tagasi. Taastumiseks on tänapäeval avanenud rohkem võimalusi. Omal ajal polnud näiteks rahalisi võimalusigi kõiki vajalikke spordijooke hankida.

Teet

 
At 13:58, Anonymous Anonüümne said...

Tõde võib olla erinev sellest kuidas P.P. arvab või aru saab.
Need, kes on erineval seisukohal kui P.P. ei ole ilmtingimata lollid. Neil võib mõnes aspektis olla rohkem teadmisi.

 
At 14:05, Anonymous Anonüümne said...

Priit, kaevake selles "vastavas ringkonnas" edasi. Seal kõlab kliendina vähemalt ühe teisegi eesti sportlase nimi, küll täiesti teiselt spordialalt. Ja Sinu enda teine tööandja - kas mitte tema kaitsvate seinte vahel osaliselt ei toimetata?

Siin on mitmel korral mainitud soovi, et asi lõpetataks inimlikult. Kui selle all peetakse silmis Mati Alaverile väärika lahkumisvõimaluse loomist, siis on mõte arusaadav. Kui keegi unistab, et unustame olnu ära ja hakkame nüüd pärast väiksed muudatusi (näiteks puusalt tulistav tankijuht Jüri Järv tuuakse ohvriks) sõbralikult koos edasi elama, siis see on mõttetu soovunelm. Kui organisatsioonis tahetakse muudatusi, siis tuleb liidrid välja vahetada. Muud vahepealsed variandid on agoonia pikendamine.

Otsuse teeb ESL-i üldkogu või juhatus ennetab seda ise tagasi astudes. Peavoolu meedia ja erameedia (näiteks see blogi siin) saavad avaldada üldkogule vaid survet. Seetõttu on PP algatatud diskussioon täiesti asjakohane.

Meditsiinis on arusaamine, et mõnikord peab haavale andma aega, et ta mädaneks avanemisküpseks, võib-olla ka siin. Võib-olla vajavad ESL-i "omanikud" samuti veel aega, eeldusel muidugi, et nendes üleüldse on sõltumatust ja sirgeselgsust.

 
At 14:43, Anonymous Anonüümne said...

Kas Priit Pullerits on 100% kindel, et Andrus Veerpalule süstiti enne dopingukontrolli kasvuhormooni?

 
At 14:55, Anonymous Anonüümne said...

14:43

Kristjan Port on ERR-i stuudios jätnud õhku võimaluse, et organismi juurde viidud kasvuhormoon ei pidanud sinna ilmtingimata lisanduma süstimise teel. Variante on ka teistsuguseid.

PP saab muidugi ka ise vastata.

 
At 14:55, Anonymous Anonüümne said...

14:43

Kristjan Port on ERR-i stuudios jätnud õhku võimaluse, et organismi juurde viidud kasvuhormoon ei pidanud sinna ilmtingimata lisanduma süstimise teel. Variante on ka teistsuguseid.

PP saab muidugi ka ise vastata.

 
At 15:05, Anonymous Anonüümne said...

olgu - "süstiti" asemel "manustati kehavälist"

 
At 15:19, Anonymous Anonüümne said...

>> Rääkisin ühe Eestis lugupeetud ja minu arust väga võimeka arstiga (kohtumise paika ei saa öelda, see reedaks paljut),

Priit, ära pea lugejaid lollideks. Ilmselt rääkisid Mihkel Mardnaga. (Ega ometi dr Leho Ripsiga - see oleks ju liiga lihtne?)

 
At 16:27, Anonymous Anonüümne said...

Järv on pandud s...a seisu. Mida teie tema asemel teeksite? Priit, mida Sina teeks?

 
At 16:51, Blogger Priit Pullerits said...

...lootusetu olukord. Seal pole miskit teha. Aga alati võib lihtsalt loota, et küll torm möödub.

 
At 18:04, Anonymous Anonüümne said...

09:41, pean samuti hr Zilmerist lugu. Jagan täielikult tema südamevalu ja ka minul, nagu vist kõikidel suusasõpradel on hing juba päris ammu haige. Vahe on selles, et minusugused peavadki kõrvalt vaatama, aga suusajuhid peaksid peale südamevalutamise ka reaalselt tegutsema, sest võim Eesti suusatamise maine päästa on nende käes.

 

Postita kommentaar

<< Esileht