neljapäev, juuli 14, 2011

Pullerits: Kas Andrus Veerpalule koidab dopinguafääris võit?

Eile õhtul sain oma konfidentsiaalselt allikalt, kes on seni ilmutanud korduvalt hämmastavat informeeritust, sellise teate: "Suusaliidust on välja imbunud, et väidetavalt annab FIS Veerpalule juriidiliste apsakate tõttu õiguse. Iseasi, kuidas WADA reageerib."

Allikas tunnistas, et tal ei ole selle jutu tõestuseks esitada ühtegi tõendit. Sellegipoolest palusin tal täna hommikul oma allikailt üle küsida, kui usaldusväärne see jutt on. Ta tegi seda, aga uusi tõendeid tal jutu kinnituseks hankida siiski ei õnnestunud.

Asusin ise tegutsema. Helistasin Eesti Suusaliidu värskele presidendile, Eesti Energia juhile Sandor Liivele, ja peale selle, et õnnitlesin teda uude ametisse saamise puhul ja tuletasin meelde, et ses ametis tuleb tal edaspidi kokku puutuda ka minusuguse ajakirjanikuga, mille peale ta väljendas vaid heameelt, et olen ajakirjanik, kes tõsiselt suusatamisest huvitub, ja peale selle, et palusin tal elektrihinda mitte tõsta, küsisin, kas ta on kuulnud midagi uut Veerpalu ja dopingu teemal. Liive, kes oli parajasti Tartus, vastas, et ei ole, aga lisas, et siirdub just peagi Otepääle suusaliidu juhatuse koosolekule ja ehk seal tuleb ka see teema kuidagi jutuks.

Seejärel helistasin rahvusvahelise suusaliidu FIS komunikatsioonijuhile Sandra Spitzile ja küsisin temalt, kas tal on infot Veerpalu dopingujuhtumi viimaste arengute kohta. Ta tunnistas, et ausõna, temal ei ole, ja vabandas, kuid andis mulle lahkelt FISi peasekretäri Sarah Lewise telefoninumbri ja palus helistada talle, sest kui keegi sellest FISis midagi teab, siis kindlasti Lewis. Kaks korda olen täna proovinud talle helistada, kuid tulemuseta.

Samamoodi ei ole mu kõnele täna vastanud Eesti Suusaliidu peasekretär Jüri Järv. Seetõttu olen Veerpalu kaasuse kohta uurinud ka oma teistelt allikatelt, kes võiks olla asjast üht-teist kuulnud, kuid kõik on tunnistanud teadmatust.

Võtsin ühendust ka Kristel Berendseniga sihtasutusest Eesti Antidoping. Berendsen kinnitas, et tema ei ole seniajani saanud FISilt Veerpalu juhtumi kohta ühtegi teadet. Ta kinnitas, et kui otsus oleks tehtud, peaks tema ka kohe selle kohta infot saama. Uurisin, et kui tuleb õigeks mõistev otsus, kas siis on võimalik, et WADA kaebab selle edasi. Ta lausus, et see võimalus on olemas.

Seejärel helistasin FISi ees Veerpalu kaitsmise oma õlule võtnud vandeadvokaat Aivar Pilvele ja küsisin, kas temal on uudiseid Veerpalu dopingujuhtumi kohta. Tegin kõne paar minutit enne kella kahte. Pilv ütles, et on viimased 40 minutit olnud kontorist eemal, aga selleks ajaks, kui ta sealt ära tuli, ei ole tema Veerpalu juhtumi arengute kohta küll mingit infot kusagilt saanud ja kuuleb sellest, et ta võib olla õigeks mõistetud, minu käest. Ütlesin talle, et mu info, mis mulle tuli juba eile õhtul, toetub siiski vaid kuuldustele. Pilv kordas viisakalt, et tal ei ole mu küsimuse peale kahjuks midagi lisada.

Viimaks tegin veel ühe kõne allikale, kelle nime siinkohal reeta ei saa. Ajakirjanduses kehtib reegel, et kui sul on konfidentsiaalne konkreetse allikata info, tuleb seda mitmelt poolt üle küsida, enne kui selle avaldamist üldse kaaluda. Ja too allikas tunnistaski mulle, et on kuulnud täpselt sama juttu - et Veerpalu on tehniliste apsude tõttu FISis õigeks mõistetud. Aga ta tunnistas ka, et tal on raske meenutada, kus ja kellelt ta seda täpselt kuulis, kuid ta lisas, et ilmselt käivad Eesti Suusaliidu ja FISi inimesed omavahel läbi ning ilmselt sealt ongi see jutt lahti pääsenud, et Veerpalu mõistetavat (rõhutan siinkohal: mõistetavat; mitte, et on mõistetud) õigeks. See seletab ka, miks see info ei ole veel ametlik ega avalik.

Kui küsida, kes veel on varem kahe positiivse dopinguproovi korral tehniliste apsude tõttu õigeks mõistetud, siis mu väärt allikad tuletasid meelde kahte nime: Katrin Krabbe, saksa sprinter, ja Butch Reynolds, USA veerandmailer.

Nüüd olen andnud teile kogu info, mis mul täna põhitöö kõrvalt on õnnestunud hankida. Ma ei tea, kui vettpidav see on - eks aeg näitab. Oskab keegi midagi lisada? Eriti Eesti suusakoondise liikmed - öelge välja, mida te teate! Mis siin varjata on?
******Saguaro National Park, Rincon Mountain District, Arizona. 2. aprill 2011. Pildistanud Priit Pullerits. (Suuremalt vaatamiseks klikkida pildile.)

Foto 1: Andrus Veerpalu pärast FISile selgituste andmist 11. juunil. Foto autor: Peeter Langovits, Postimees/Scanpix
Foto 2: Kristel Berendsen viis suve tagasi Eesti meistrivõistlustel kaugust hüppamas. Foto autor: Marianne Loorents, Õhtuleht/Scanpix
Foto 3: Vandeadvokaat Aivar Pilv. Foto autor: Peeter Langovits, Postimees/Scanpix

53 Kommentaarid:

At 15:09, Anonymous Anonüümne said...

Täna on hea päev positiivsete uudiste teatamiseks ning oma informeerituse demonstreerimiseks kuid siiski on veel vara oodata suusaliidult mingit infot kui FIS pole otsust teinud ja väljakuulutanud.

Võttes veel arvesse edasikaebamise võimalust on täna vara isegi mõelda lõpptulemusest, mis niikuinii on fännide jaoks rõõmustav.

 
At 15:39, Blogger Tauno said...

Poleks ju paha, kui asi nii laabuks.
Ainult et, kuidas küll see eilne postitus ilmus puhjuhuslikult veidi ennem, kui Priit väidetavalt sai eile õhtul uusi uudiseid juba tehtava otsuse kohta?
Märkimisväärne ajaline kokkulangevus, ma ütleks.

 
At 15:44, Blogger Priit Pullerits said...

Tauno, tunnistan käsi oma südamel, et nende kahe postituse ega nende sisu vahel ei ole mingit seost.

 
At 15:46, Anonymous Anonüümne said...

Eile trennis räägiti dopinguproovi võtja apsust. Kes Veerpalul pudelit hoidis?

 
At 16:11, Anonymous Anonüümne said...

Plusspunktid Priidule elektrihinna tõusu pidurdamise eestkostjaks olemise eest.

 
At 16:42, Anonymous Anonüümne said...

Aga miks mitte ära oodata, mis elu toob, miks peab niimoodi kogu aeg ajast ette ruttama? Sama kehtib ka võistluste puhul, kui ajakirjanikud üritavad juba enne võistlusi teada saada, mis koha keegi saab. Mis tuleb, see tuleb nii kui nii ja pole ju mõtet püüda ajast ette rutata.

 
At 16:58, Anonymous Anonüümne said...

Ootuse kajastamine toob klikke ja suurendab müüki, eriti kui ootust presenteeritakse tulemusena. Lisaks loob selline sündmustest ettetõttamine messenger'st tõekuulutaja kuvandi, mis võimaldab edastada aegajalt omakasupüüdlikel eesmärkidel manipuleerivat informatsiooni.

 
At 17:03, Anonymous Anonüümne said...

Mul oleks Veerpalu õigeksmõistmise üle ainult hea meel. Aga sellega seoses on ka teatavad hirmud: 1) et meedia unustab Veerpalu pisarate eksponeerimise eest isegi vabandada ja tagantjärgi ei viitsi keegi küsida, mis ajahetkel siis WADA reeglite järgi tegelikult oleks avalikkusel olnud õigus kogu asjast teada saada. 2) et õigeksmõistmise eufoorias ununeb alaliidu juhtide käitumine.
Ootan huviga ajakirjanduselt sügavamaid pilguheite erinevate spordialaliitude juhtimise küsimustesse.

 
At 17:11, Anonymous Anonüümne said...

Kuulusin mõni aeg tagasi Eesti suusa B-koondisse ja võin ütelda, et mingeid dopingu aineid seal küll ei tarvitatud. Ükski aine mida tarvitati sooritus võime või taastumis võime parandamiseks tol hetkel ei kuulunud keelatud ainete nimekirja.

 
At 17:35, Anonymous Anonüümne said...

Väga plass lugu, kui kogu õiglus takerdub juriidilise protseduuri puntrasse. Pärast käivad kõik ausate nägudega ringi, MA otsib taas vana tuttava apteekri üles ja elu läheb edasi, nagu öeldakse. Kas FIS on tõesti nii nõrguke, et laseb ühel advokaadil end pikali panna?

Jah, teadjad, kõnelge palun, mis toimub?

 
At 18:20, Anonymous Anonüümne said...

Priit, leidsin Õhtulehe viitega Sinu blogi. Muhe. Väga muhe. Tulen siia ka edaspidi.

 
At 18:41, Anonymous Anonüümne said...

No kui siin JOKK tehakse, siis rahvas rõõmustab, aga kui mina omale maja lollide poolt tehtud seaduseauke kasutades mereäärde ehtitan, siis saan sõimata?


P

 
At 18:46, Anonymous Anonüümne said...

Kas see oleks tõesti parem, õiglasem, ausam, kui AV oleks juriidiliste apsakate tõttu SÜÜDI mõistetud?

 
At 19:07, Anonymous Anonüümne said...

juriidika kirujad ma tuletan teile meelde kui politsei alkomeetrisse puhute ja vangi peate minema kuigi väidate, et pole joonud.

 
At 19:12, Anonymous Anonüümne said...

A.Pilv paneb pulleritsu oma Delfi intekaga paika.

 
At 19:34, Anonymous Anonüümne said...

->18:46

Juriidilised nüansid on jama, ausaks mehes saaks ta vaid siis kui õigeksmõistmine toimub testimetoodika amaks tunnistamisega.

JOKK olukord on analoogne sellega, kui keegi mõistetakse õigeks, kuna süütõendid on hangitud kuidagi valesti.
Ma ei tea, kas järgnev näide on päris elus võimalik. Näiteks on pealtkuulamisel salvestatud mõrtsuka ülestunnitus, aga pealtkuulamine ei olnud seaduslik vms.

P

 
At 20:40, Anonymous Anonüümne said...

"Aga miks mitte ära oodata, mis elu toob, miks peab niimoodi kogu aeg ajast ette ruttama?" ei saa, ei saa, KLIKID kannustavad! KLIKID, mees, KLIKID!
Ja ma oleks juba peaaegu hakanud uuesti Pmeest lugema. Vara veel.

 
At 20:47, Anonymous Anonüümne said...

Krabbet ei vabstatud dopingusüüdistusest, probleem oli karistuse pikendamise seaduspärasusega. Reynoldsi puhul oli testis vale mehe dopinguproov. Huvitav, kes küll eestikeelsetest allikatest oskab neid vanu asju näiteks tuua ja teab samal ajal FIS'i kuulujutte? Mõni Brüsselis viibinud vana kooli mees?

 
At 21:22, Anonymous Anonüümne said...

Ja mis siis saab kui "tänu" sellele artiklile, mida on nüüd välja toodud kõigis Eesti suurimates meediaväljaannetes ja kogunud väga suure vaadatavuse, läheb täpselt vastupidi?

Selliseid asju on erinevates eluvaldkondades varasemalt palju juhtunud.

Muidugi on huvitav proovida asju ette näha ja tohutu hulga vaatamisi koguda, aga kelle huve selline tegevus kannab?

 
At 21:43, Anonymous Anonüümne said...

Milline ajakirjanduses kehtiv reegel on selles sissekandes järgimist leidnud?

 
At 21:55, Anonymous Anonüümne said...

See reegel on: "Kuidas koer külale, nii küla koerale".

Võrreldes selle blogisissekande kommentaare eelmise sissekande omadega (statistikaprofessor Tiit), näeme, et need erinevad nagu öö ja päev.

 
At 22:10, Anonymous Anonüümne said...

Ei jää võitu. Kahjuks on ta juba kaotanud olenemata sellest, mis otsus tuleb.

 
At 22:20, Anonymous Anonüümne said...

Pullerits jookseb uudiste järel nagu noor hurt. Kui 20 aastat noorematel kolleegidel ka samapalju vastupidavust info kogumisel oleks.. 8) Tulin just jooksmast Frankfurdi (Maini ääres) linnapargist (5 ringi a 2,5 km). Jooksjaid oli palju. Teate, kuidas Lääne-Euroopas AV juhtumit tõenäoliselt kommenteeritakse: näete, veel üks Ost-Europa sportlane.. Nii et tehniliselt õige, aga maine = 0.

 
At 00:13, Anonymous Anonüümne said...

Täna oli Eesti Suusaliidu juhatuse koosolek. Vähemalt üks personaaliat puudutavatest teemadest peaks Pulleritsu-sugusele intrigandile igati mokka mööda olema. Rivistage ruttu allikad üles, enne kui EPL jälle ära teeb.

 
At 00:16, Anonymous Anonüümne said...

Priit, ega sul juhuslikult Sarah Lewise numbrit pole anda? Või oskad öelda kus ma selle leida võiksin?

 
At 00:42, Anonymous Anonüümne said...

Ms Lewise telefoni leiab usin otsija FIS press release'de sabast, nt siin valikus surfates

 
At 01:05, Anonymous Anonüümne said...

allikas:
Mihkel Mardna?

 
At 01:05, Anonymous Anonüümne said...

Järjekordselt faktidega ämbris:
1) Sandra Spitz ei ole mitte FIS-i kommunikatsioonijuht, vaid FIS-i murdmaasuusatamise meediajuht;
2) väide, et Katrin Krabbe mõisteti õigeks, on vale. Kas allikas on diletant või ajakirjanik vassib?

Huvitav on see, et Eesti Suusaliit on mõlemad sõnad suurte tähtedega, aga rahvusvaheline suusaliit on mõlemad sõnad väikeste tähtedega. Veel märtsikuus kirjutas seesama "hurt" siinsamas blogis Rahvusvaheline Suusaliit (suurte tähtedega). Täiesti arusaadav, et Sarah Lewis toru ei võta ;)

 
At 01:57, Anonymous Anonüümne said...

http://www.fis-ski.com/uk/insidefis/fisoffice.html

Jah, sellel lehel on üks telefon ja see on FIS Headquartersi oma.
Ülejäänutel on olemas meilid.
Seda õiget numbrit ikka ei leia.

 
At 02:00, Anonymous Anonüümne said...

Ok. Leidsin nr.

 
At 10:39, Blogger Priit Pullerits said...

Ja-jaa, 00:13, selle teemaga olen juba otsa peale saanud. Sain täna juba kella üheksa ajal hommikul kõne, kus lubati värske suusaliidu materjaliga tee otsa peale aidata. Elu on põnev!

 
At 11:02, Anonymous Anonüümne said...

Kas modell tahab Tiit Peki ära lintšida?

 
At 11:10, Anonymous Anonüümne said...

Mulle meeldib siit blogist telgitaguseid lugeda. Aga samas nagu süda veidi kripeldab ka, et kes need kitsed on, kes infot lekitavad? Ajakirjanik teeb muidugi oma tööd ja tema ülesanne ongi jobusid ära kasutada. Mu meelest ei ole nagu sünnis niimoodi ühe grupeeringu siseasju lagedale vedada - mu meelest kui ei meeldi, siis mine ära, sest murdmaasuusatamine on nii ehk naa täiesti ebaoluline spordiala, eraldisõitude kaotamisest alates ka tugitoolisportlastele paduigavaks muudetud.

 
At 11:37, Anonymous Anonüümne said...

Blogi administraator eemaldas selle kommentaari.

 
At 11:37, Blogger Priit Pullerits said...

11:10 - sõnad "kitsed" ja "jobud" kasutamine teie kommentaaris on telgitaguseid ja asjaolusid tundmata ülekohtune, ebaõiglane, solvav ja maitsetu. Palun ärge tooge siia vanglaslängi ega vanglamentaliteeti. Inglise keeles on ilus termin nende kohta, kes ametkonna sigadused päevavalgele toovad - whistleblowers. Selle teema oleme siin läbi arutanud ning sõna "kits" kasutamine antud kontekstis on pälvinud üleüldise hukkamõistu. Ma loodan, et te seda enam ei tee.

 
At 11:40, Blogger Priit Pullerits said...

11:37 - ma ei luba teil teisi inimesi (teistele lugejatele: 11:37 ei rääkinud minust) niiviisi solvata. Olgu teile lisatud, et teie kirjutatus ei olnud ka vähimatki tõde, seetõttu oli selle kustutamine igati põhjendatud.

 
At 11:48, Anonymous Anonüümne said...

11:10 - sinu suhtumine on rajatud täiesti valedele alustele. Eriti väljendid "kitsed", "jobusid ära kasutama", "kui ei meeldi, mine minema" näitavad, et sa ei soovi mõista ühiskonna toimimisaluseid.

Olgu suusatamine maailmas kui nishshikas spordiala tahes, Eestis on see avaliku huvi keskmes olnud aastakümneid. Nüüd, seoses Veerpalu dopingutarvitamisega, peitub suusatamises meie ühiskonna jaoks võtmeküsimus - kas kiidame dopingu kollektiivselt heaks ja anname selge signaali noortele, et pange palju kulub, kui võidate, siis rahvas on teiega? Või suudab avalik arvamus siiski ennast ületada ja dopingu hukka mõista?

Selles on kogu küsimus. Ja seetõttu jõudu Priidule, kes vist veel ainsa Eesti ajakirjanikuna tahab ja suudab seda sõnnikut laadida siin, ja sedagi oma põhitöö kõrvalt. Ülejäänud ajakirjanikel on jõud lõppenud või siis on lepitud tõsiasjaga, et avalik arvamus tahab näha dopingutarvitajat vahendeid valimata õigeksmõistetuna.

 
At 11:51, Anonymous Anonüümne said...

Vanas Kreekas usuti, et spordis saab v6ita ainult jumalate soosingut omades. Olümpiav6itjad austati selle t6ttu, et jumalad soosisid teda. Kas meie peaksime austama olümpiav6itjat, kes reeglites oleva augu ärakasutamisega v6idab? See on t6sine eetiline probleem.
Tuleks veel korra ka selle statistika juurde tagasi. IQ m66tmine tugineb täpselt samamoodi normaaljaotusel. Oleks nagu ilmselge, et inimeste intelligentsus järgib normaaljaotuse k6verat. Aga kas järgib? Tegemist on normaliseeritud testiga. Test on selliseks disainitud, et erinevate inimeste m66tmised annaksid kokku normaalk6vera. Tegelikkuses on intelligentsus väga mitmetahuline ja keerukas nähtus ning ei ole üldse selge, kuidas seda m66ta. Ma oleks matemaatikute seletuste suhtes skeptiline.

 
At 11:52, Anonymous Anonüümne said...

Muidugi ei soovinud siin kedagi solvata. Aga saan täiesti aru, et tolle kommentaari avaldamine polnud asjakohane.

11:37

 
At 11:54, Anonymous Anonüümne said...

Ei tea kui Postimehes oleks mõni nn "kits", kes kõik siseringi teemad ja probleemid kuhugi blogisse läbi mitme isiku üles paneks, kas siis ka PP hüppaks niimoodi rõõmust ja lööks käsi plaksuga kokku?

 
At 12:00, Blogger Tauno said...

Nende "vilepuhujatega" on ka selles mõttes hell teema, et 41, 49 aasta küüditamiste ajal olid oma vaenlaste peale kaebajajad kah omamoodi vilepuhujad, seda küll ainult selleaegse terrorireziimi vaatevinklist.
Teiseks, nendel tänapäevastel vilepuhujatel peaks minu arust siiski oma tegevuses eetiline konflikt sees olema. Kuidas on eetiline oma ametis edasi olla, kui sa oled teadlikult oma tööandja usaldust kuritarvitanud? Või teisalt vaadates, miks on vilepuhujal eetiline olla edasi organisatsioonis, mille tegevus tema tõekspidamistega nii vastuollu läheb, et sellest kusagile kaebama peab ruttama?
Ehk oleks targem siis juba üldse kõrvale astuda.
Pealegi eetika on ka jube subjektiivne nähtus ja sõltub paljuski ka vaatenurgast. See, mis vilepuhuja jaoks on ebaeetiline, ei pruugi olla ebaeetiline mõnest teisest vaatenurgast. Aga noh, kas see vilepuhujat huvitab.....

 
At 12:00, Anonymous Anonüümne said...

"kits" ei ole vanglasläng, sellst on siin ka varem kirjutatud ja ilusti ja arusaadavalt lahti seletatud, miks ei ole.

 
At 12:08, Anonymous Anonüümne said...

Tauno, 12:00, ei, küüditamisega seoses ei ole kuidagi võimalik kasutada mõistet vilepuhuja. Palun püüa mõiste sisu endale selgeks teha, siis ei teki täiesti kohatuid võrdlusi.

 
At 12:34, Anonymous Anonüümne said...

"...avalik arvamus tahab näha dopingutarvitajat vahendeid valimata õigeksmõistetuna." Eriti tüüpiline demagoogia. Näiteks meie tutvuskonda vihastas põhiliselt see, et õiendama hakati JÄLLE enne B-proovi. Arvestades väga kõrgelt kukkujaid, ei saa ka kuidagi tõsiselt võtta väidet, et muidu oleks kinni mätsitud.
Ja et kui asi on segane, siis oleks meediaskandaali huvides ikka nagu vaja kirgi õhutada. Medaleid enam ei tule, vaja viimast võtta. Ja endale õigustusi leida skandaali õhutamise puhul. No kes siis tõemeeli dopingut toetab?

 
At 12:40, Anonymous Anonüümne said...

Kuidagi ei saa rääkida suusatamisest kui ühiskonna mudelist. Suusatamine ei ole ühiskonna peegelpilt kuna sinna on pumbatud reformkerakonna toel ebaproportsionaalselt palju raha ja seda teiste arvelt. Ja, nagu me oleme aru saanud tänaseks, selleks, et hormoonidega edu saavutada. Nagu mainis üks meie tuntud endine naissuusataja: "Mati muutus hooletuks".

Tore. Inno ja Irja, kes tirisid Postimehe grupi siseelu avalikkuse ette, olid siis vilepuhujad. Aamen kaasaegsele kommunikatsiooniteooriale.

 
At 12:40, Anonymous Anonüümne said...

no võtke esl juhatuse nimekiri ette ja vaadake, kellel on kalduvusi lõugu laksutada. ei ole see ring väga suur. saate suurema vaevata vastused oma küsimustele, et kes on jobu või kes kits või kes siga või kes lehm.

 
At 12:48, Anonymous Anonüümne said...

Võiks nagu aru saada, et antud teemadel tehakse ametlikud teadaanded ja eelnev info lekitamine on keelatud. Ma saan aru, et härra Pulleritsil pole muud midagi teha, kui "ajakirjandust", aga võiks ära oodata ametliku seisukoha ja lõpetada inimeste tüütamise.

 
At 13:06, Anonymous Anonüümne said...

Siin nagu mõned arvavad, et Veerpalu on tarvitanud dopingut. Aga mingeid tõendeid neil selle kohta tuua ei ole. On küll mingi dopinguproov, aga see on teaduslikult analüüsides osutunud kõlbmatuks.

 
At 13:15, Anonymous vihkan ärapanijaid said...

naljakas kui erinevad on spordiajakirjanikud. mõni püüab alati leida positiivset või olla vähemalt neutraalne. teine jälle otsib igal juhul võimalust et saaks aga keerata. ükskõik kas sportlasele või ametnikule. mis teil viga on. kui kodus on probleemid ei pea seda tööl välja elama. rohkem oskust positiivset näha.

 
At 14:15, Anonymous Anonüümne said...

Et Teil see ärevus veidi rahuneks siis sain sellise vastuse:

Dear Rauno,

The FIS Doping Panel is analysing the case and will communicate its decision when it has reached it. The timescale that the panel informed us at the time of the hearing was around the end of the August.

Kind regards

INTERNATIONAL SKI FEDERATION

Sarah Lewis
Secretary General

 
At 14:55, Anonymous Anonüümne said...

tubli, Rauno!
täispunktid!

 
At 15:10, Anonymous Anonüümne said...

12:48, kelle ametlikke teadaandeid te silmas peate? Kas suusaliidu omasid? Sel juhul head lugemist. Mina isiklikult nende ametlikku infot igakord tõsiselt võtta ei julgeks. Miks? Näiteks seepärast:
http://sport.delfi.ee/news/suusatamine/eesti/suusaliidu-peasekretar-tode-on-teada-positiivset-dopinguproovi-pole-olnud.d?id=43306179

 
At 01:36, Anonymous Anonüümne said...

Priit tahab lihtsalt veloklubi mehi kiiremale sõidule ärgitada. Viimastes trennides, kui aruandeid lugeda, tundub, et tempo ongi tõusnud. Priit saab grupiga "mängimist" endale lubada, sest ta treenib õigesti. Kolm asja: valmisolek teha tempo- ja intervalltreeninguid, periodiseerida ettevalmistust ja piisavalt puhata.

 

Postita kommentaar

<< Esileht