neljapäev, märts 24, 2011

Pullerits: Miks on Andrus Veerpalu jäetud unustuse hõlma?

Aru ma asjast ei saa. Kirjutasin siin eile igati neutraalse loo, et uurida, kas kahekordset olümpiavõitjat ja maailmameistrit Andrus Veerpalu on lootust sel talvel veel võistlemas näha, ja pea ainus, mis ma selle eest sain, oli pahameel, et miks ma olen pahatahtlik. Soovitan selle süüdistusega esinenuil veel kord eelmist sissekannet lugeja ja näidata, kus kohas ma seda olen. See on igati faktipõhine ja neutraalne tekst. Samuti soovitan süüdistajail võtta arvesse, et see, mille peale nad pahaseks saavad, on mõtted ja assotsiatsioonid nende enda peas - aga nii võimas ma nüüd ka ei ole, et ma suudaks võõrastes peades segadust korraldada -, mitte minu tekst.

Mõned hakkavad nüüd kuulutama, et vaadaku ma oma seniste kirjutiste konteksti. No mis argument see selline on!? Te teate ju väga hästi, et ma olen ajakirjanik, ning ajakirjanikul on kohustus omada kriitilist ja skeptilist meelt. Ilma nende omadusteta poleks ta mingi ajakirjanik. Ja teiseks, ajakirjanikuna peangi ju suutma vaadata asju kord ühest, siis teisest küljest, nii poolt kui vastu küljest. Ehk varem vaatasin ühest küljest, eile ja nüüd siin vaatan teisest küljest.

Ja see teine külg seisneb nimelt selles, et mina olen siin riigis millegipärast ainus, kes ilmutab mingisugustki huvi Eesti viimase tosina aasta ühe edukama ja populaarsema sportlase käekäigu vastu ka siis, kui ta enam tiitlivõistlustel medaleid ei jahi. Kummalisel kombel on kõik teised Veerpalu täielikult ära unustanud. Nagu poleks teda enam olemaski. Et mis meelest, see keelelt? Et äraaetud hobused lastaksegi siin maal maha?

Hämmastav, kui lühiajaline võib olla lugejate ja ajakirjanduse ja kõigi teiste hoolivus. Seni kui Veerpalu tõi medaleid, tahtsid kõik end tema aupaistes soojendada. Mäletate Edgar Savisare jõulukaarti? Mäletate kõiki neid uhkeid vastuvõtte, suuri ja pidulikke kõnesid, mida riigi ja kohalike üksuste juhid tema auks medalivõitude järel pidasid? Aga nüüd on suursangar traagilisel kombel spordist loobuma pidanud - haigus ei hüüa tulles... - ja mitte keegi ei taha Veerpalust enam väljagi teha. Mitte kellegi jaoks ei ole teda olemas. Vabariigi president, kes korraldas eelmisel nädalal vastuvõtu noorele bioloogiateadlasele, ei ole Eestile kulda ja karda ja au ja kuulsust toonud mehe austamiseks leidnud sekunditki. Peaminister Andrus Ansip, suusalembese erakonna esindaja, kes ise käinud olümpial Veerpalule kaasa elamas, ei ole teda tehtu eest avalikult tänanudki. Isegi Veerpalu partner teatesprindis, Kein Einaste, ei tea temast midagi ega ole temaga sõnagi vahetanud.

Mulle ei mahu pähe, miks kõik on Veerpalu täiesti unustuse hõlma jätnud. Kas nii siis peabki Eesti riik ja rahvas oma kangelastest lugu? Et kui sinust enam medalinõudlejat pole, siis pista oma vanad medalid kappi klaasi alla, vahi vaikselt neid enne magama jäämist, aga ära meie elu rohkem sega. See, mis sa kunagi tegid, on nüüd möödanik, nii et saa üle, vana, sellest - sinu aeg on läbi. Kas nii?

Kas siin on mõni tark inimene, kes suudab ära seletada, miks on armastatud Andrus Veerpalust saanud Eesti riigis justkui persona non grata, kellega keegi enam justkui tegemist teha ei taha ja keda keegi tehtu eest avalikult tänama ei vaevu?

Ümber sõnastades ühte kuulsat ütlemist: õnnetu on see rahvas, kes ei oska lugu pidada oma kangelastest...
******
Dubrovniku vanalinn, Horvaatia. 26. juuni 2010. Pildistanud Priit Pullerits.

Fotod 1 ja 2: Andrus Veerpalu ETV-Swedbanki noorte suusasarja etapil. Fotode autor: Joosep Martinson, Õhtuleht/Scanpix

68 Kommentaarid:

At 16:29, Anonymous Anonüümne said...

Mees lõpetas võistlus suusatamise, millest on raske aru saada. Kas Sa Priit Pullerits oled hulluks läinud, et iga nädal ja nüüd juba iga päev on vaja kirjutad sama asja? Mida Sa taotled?

Kas AV pole enam õigust VAIKIDA ka?

 
At 16:30, Blogger Tauno said...

Et kõik teised peale Priidu on aru saanud, et AV on nüüd vaba mees ja elab OMA ELU ning seepärast ei kipugi iga jumala päev meest torkimas käima, et see on siis AV unustamine või hülgamine???

No minu mõistus hakkab juba otsa saama. Priidu mõttekäik läheb juba nii kummaliseks kätte, et seda on juba keeruline kommenteeridagi.

 
At 16:57, Anonymous Anonüümne said...

Dopingumantra pidev joigumine on tõesti viis, kuidas kangelasele austust avaldada. PP ei saa ikka veel aru,et on erinevaid võimalusi, kuidas fakte välja tuua. Ets ütleks selle peale, et nii peabki just olema ja nii on paljudele kasulik.

 
At 17:08, Anonymous Anonüümne said...

Rattahooaeg võiks juba pihta hakata, äkki on siis jälle midagi lugeda siin blogis... :|

Küll Veerpalu räägib, siis kui aeg käes.

 
At 18:33, Anonymous Anonüümne said...

Ma ühinen Priidu sooviga, et Eestile au ja kuulsust toonud karjääri lõpetanud sportlasele tuleb meie riigi suurte ninade poolt lähiajal vääriline tänukõne pidada.

Ma küll ei saa nõustuda Priidu demagoogiliste väidetega, et tema on ainuke kes ekssportlase vastu siirast ja omakasupüüdmatut huvi tunneb, sest loomulikult Priit on ajakirjanik ja teenib kuulsustest kirjutamisega oma leivale vorstiraha ning selles töös kipuvad kõik nipid olema legaalsed. Tuues sisse Aaviksoo mõttelennu, et isegi kui need mõtted ei ole igakord puhtad on nad ilusa eesmärgi nimel Eesti riigis lubatud. Tavaliselt öeldakse ainult kõigepelt välja eesmärk ja seejärel hakatakse tegema tegusid. Blogi autoril on see tihti küll vastupidi st väljakukkunud saaga pealt vaatame mis eesmärgist me siis jutustasime.

Hea vähemalt, et nüüd on Priidu eesmärk meil teada ja võibolla selle elluviimine aitab alustada elu tsiviilisik AV-l nii nagu me kõik seda soovime. Ja loodame, et legend Veerpalu medalitest elab edasi ning innustab noori alaga tegelema ka tulevikus.

 
At 19:30, Anonymous Anonüümne said...

Tekkinud on selline kummastav-paradoksaalne olukord, et Priit Narusk - ikkagi hoopis teisest klassist suusamees, kui reaalselt võtta - sai karjääri lõpetamisest teatades ajakirjanduses ja kommentaarides suhteliselt rohkem tunnustust kui AV. Kardan, et ei leidu riigitegelast, kes selle AV-le tänukõne pidamise ette võtaks. "Head aastad olid", ütles Priit Narusk lõpetades. Kuigi suuri võite ei tulnud. AV ei ütelnud midagi.
Keda siin kangelaseks pidada? (Aga rahvale on vaja spordikangelasi). Võib-olla ongi parem spordikangelane meie rahvale hoopis Rehemaa, Saareste, Narusk - kellel päris suuri saavutusi vähe või üldse mitte, kuid kes sporditegemist naudivad. AV-le, mulle tundub, et suusatamine ei olnud enam aastaid nauding. See ei saa olla kinni vanuses ega vigastustes. Jaak Mae on pea sama vana, aga tudub, et oskab ja leiab sõidust ikka mõnu tunda.

 
At 19:32, Anonymous Anonüümne said...

"Rattahooaeg võiks juba pihta hakata, äkki on siis jälle midagi lugeda siin blogis... :|

" - ausalt õeldes ei teagi, kas tahaks siit enam midagi lyugeda, nii haigeks on PP text viimasel ajal muutunud:(
r.

 
At 20:17, Anonymous Anonüümne said...

Ah et võtaks rattakangelased kapist välja? Kas teie oskate paugupealt nimetada mõnda Eesti praegust jalgratturit, keda ka laiem rahvas võiks teada?

 
At 20:18, Anonymous Anonüümne said...

Taaramäe

 
At 20:49, Blogger Priit Pullerits said...

Kaks meest, 18:33 ja 19:30, on asjale pihta saanud, teised elavad oma kujutluste ja ettekujutuste ja kinnisideede maailmas ja projitseerivad sealseid torme ja tunge mulle, et siis mind oma kibestumuse ja viha ja pahameele jne eest hurjutada. Aga mis teha, inimesed juba on kord sellised, et näevad seda, mida tahavad näha, ja kuulevad seda, mida tahavad kuulda, ning ignoreerivad külma rahuga seda, mis nende nina ees must valgel kirjas.

 
At 22:34, Anonymous Anonüümne said...

Aga kui Veerpalul on kõigest sellest melust, kõnedast ja ajakirjanikest villand ja ta tahab elada oma rahuliku elu ja näiteks raamatut kirjutada. Kas selline varjant on PP jaoks välistatud?

 
At 22:51, Anonymous Anonüümne said...

Vabandust, aga Martinson oma hiljutistes suusajuttudes on oma asjatundliku tooni ja stiiliga kordi enam öelnud, kui siinse blogi lauslahmimistega.
Võrreldes hetke blogisid 5a-tagustega sissekannetega teeb meele nukraks. Priit, mis tegelikult juhtunud on?

 
At 22:51, Anonymous Anonüümne said...

Fotol 2 on pole fotograaf AV tabamiseks paljuks pidanud mingisse kuuri varjumist (või suuskadest jm käepärasest endale maskeerimisvarju ehitamist). Hea töö, Scanpixi mehed! 8)

 
At 22:54, Blogger Madis said...

Selle talvehooaja viimane võistlus on kalendri järgi Valgehobesemäe Sprint 09. aprill.

Loodan, et lund ikka jätkub selle ajani ja võistlus ka toimub. Plaan on jälle filmima minna.

PS Loodaks, et see aasta naiste võistlus ka teoks saab.

 
At 23:09, Anonymous Anonüümne said...

Noortel meestel hemoglobiininäidud juba kõrged. Nii et järelkasvu on tulemas.

Tagaukse kaudu lahkumine ei anna küll alust arvata, et Veerpalust raamatut kirjutataks. Ja kui kirjutatakse, mis sõnum seal maailmale oleks? How to Win Three Golds and Get Away With It? Treeningumetoodika avamine?

 
At 00:12, Anonymous Anonüümne said...

"Aga mis teha, inimesed juba on kord sellised, et näevad seda, mida tahavad näha, ja kuulevad seda, mida tahavad kuulda."

See käib küll kõige rohkem sinu enda pihta. Hale värk...

 
At 00:23, Anonymous Anonüümne said...

to 23:09
Enne kui laiama hakata, võiks ennast elementaarselegi pädevustasemele viia.
Mitte three, vaid four golds...

 
At 10:50, Blogger Priit Pullerits said...

22:51 - Scanpix on vaid agentuur, mis pilte müüb. Fotode autor on Joosep Martinson Õhtulehest. Mind ka hämmastab, et kõik piltnikud on viimasel ajal Veerpalu vaid distantsilt ja varjunult üles võtnud.

Raamat Veerpalust? Õhtulehe suusaajakirjanik ju ütles siin väga selge sõnaga välja, kui Kiku raamat tuli ja pärisin, et kas meestest ka tuleb, et seda oleks ta valmis tegema vaid siis, kui mehed kõigest ausalt räägiksid, aga seda pole esialgu loota. Edasi mõelge ise.

Et mis juhtunud on, küsib üks teist. Kinni mätsitakse asja, kinni mätsitakse, ja see tekitab trotsi. Tänagi veel küsisin asjas väga kopenhaagen isikult, kui kindel tema selles kõiges ikkagi on, kas ikka raudkindel, ja vastus oli veendunud, vankumatu, kõhklematu jah.

 
At 10:58, Blogger GuidoMukk said...

Miks sa arvad et inimesed Veerpalust lugu ei pea ja ta unustanud on. Mul on hea meel et ta ei figureeri elu24 külgedel mingi juraga.
Ja mis annaks meile ühe tatsise suuga stamm kiidukõnet pidava poliitiku kõne?
Mees lõpetas tippspordi ..see on väga..Väga suur muutus elus, füüsises, peas.
Ta ei pea sellest kellegile aru andma.
Jäta ta rahule..sinu jada Veerpalu maania teemadel on midagi enamat kui jutte Veerpalus.
Priit mis sa tast tahad? Mis sa selle Veerpalu teemadel jauramisega tahad saavutada?

 
At 11:28, Anonymous Anonüümne said...

Kas PP-l tekkinud trots väljendub iga päev ümber nurga AV-st kirjutades? See annab varsti diagnoosi välja.

Kui väidetavalt nii palju inimesi juba teab, siis leia see moodus vähe paremate faktidega välja tulemiseks. Miks ei võta välis meedja seda teemat üles. Nad olek kui hagijad AV ja ko kallal, või tahad öelda, et kõik on kinni mätsitud?

 
At 13:47, Blogger Tauno said...

Muide, kui mu fotograafiline mälu :) mind väga ei peta, siis see 2. pilt on tehtud valgehobusemäe suusakeskuse suusasilla alt. Vist olid siis suusad lumevarju pandud....

 
At 13:52, Anonymous Anonüümne said...

"Tänagi veel küsisin asjas väga kopenhaagen isikult, kui kindel tema selles kõiges ikkagi on, kas ikka raudkindel, ja vastus oli veendunud, vankumatu, kõhklematu jah."

See on PP arusaamine faktidest.
Priit saa aru, fakt ei ole see kui veendunuks keegi ennast milleski peab. Fakt on tõsiasi, mis on kontrollitud ja kontrollitav, tõestatud ja tõestatav. Midagi sellist ühe kopenhaagen jutt ei ole. Meile ei ole isegi isikut, kelle juttule väidetavalt toetutakse. Sellist jura võib igaüks välja mõelda, aga see ei tõesta midagi. Ja tõestama ei pea need kellele räägitakse vaid rääkijad. Sõnaga Priit.
Kas keegi kujutab ette, mis saaks siis kui see teisiti oleks? Siis saaks PP sugune igaühe kohta väita mida iganes ja me peaksime seda aktsepteerima. Õnneks me ei ela sellises maailmas.

 
At 14:03, Anonymous Anonüümne said...

Imestan isegi, ilma mingi tagamõtteta, et pole ajakirjandusest läbi jooksnud ühtegi põhjalikumat intervjuud AV-ga. Sellist, mis uuriks mehe edasisi plaane ja mõtteid. Praegu olekski mees justkui kadunud, minu arust väga õige märkus PP-lt.

 
At 14:17, Anonymous Anonüümne said...

kopenhaagen isikult
mis see kopenhaagen isik on?

kas oleks julgus äkki ametlikult oma arvamus välja öelda, et mis siis viga ja mis on asja põhjus. ometi peaks ju PP-l arvamus asjast olema ja kas on julgus seda siis kuulutada?

Naised saunas rääkisid, ma nägin unes jne, seda juttu nüüd olnud küllaga...

 
At 15:11, Anonymous Anonüümne said...

Vaevalt AV tahab et teda elu lõpuni õlgadel tassitakse. See mees pole kunagi kuulsust ihanud. Tahtis lihtsalt suusarajal kõige kiirem olla. Nüüd on sõidud sõidetud ja tahab elada normaalse inimese elu. Keegi pole teda unustanud, küll ta lõpuks rääkima hakkab, kui aeg on küps. Jäta Andrus rahule, kui sa tahad, et tema sulle kunagi veel mõne intervjuu annaks!

 
At 15:14, Anonymous Anonüümne said...

Priit, soovitan ravile minna.

 
At 15:45, Anonymous Anonüümne said...

"Kopenhaagen" on Priidu allikas. Loomulikult ei pea Priit avaldama kes ta on.

"küsisin [..] kui kindel tema selles kõiges ikkagi on, kas ikka raudkindel, ja vastus oli veendunud, vankumatu, kõhklematu jah."

Keegi ei keela aga blogi lugejatel mõistatamast kes "Kopenhaageni" nime all peitub. Mõni Eesti koondise määrdemees?

P.S. Loodan, et Priit kasutab "Kopenhaageniga" suheldes turvalisi kanaleid ja ei unusta oma laptoppi kuhugi avalikku kohta. Sest tõde peab päevavalgele saama!

 
At 16:02, Anonymous Anonüümne said...

Neid kindlalt teadjaid on kuulu järgi päris palju. Kuidas on võimalik, et see siin ega sealpool piiri avalikuks ei tule? Isegi kõige kollasem press ei kirjuta sellest midagi. Kuskil pool on midagi mäda?

Kuidas jooksu vorm on? Või on AV teema kogu vormi röövinud?

 
At 16:09, Anonymous Anonüümne said...

Napilt kuu on möödas MM-st loobumise otsusest ja juba unustatud?! <:))
Andke no mehele aega atra seada-eks AV ole sama segases olekus nagu Mati Alaver, tiimi hooldemehed jt.,mis intervjuusid sa siin annad või tulevikuplaanidest räägid..
Aga millegipärast ei usu et AV sportlaskarjäär sellega nüüd lõppenud oleks,noor mees ju alles(ja pole see Sotchigi enam mägede taga).

 
At 16:11, Anonymous Anonüümne said...

Kopenhaageni deklaratsiooniga on määratud inimeste kutsealase ettevalmistuse "Euroopa mõõde". Ehk sealt äkki kopenhaagen=pädev. Pole varem sellist võrdlust kuulnud. Uudissõna - ei usu rohket kasutamist.

 
At 16:37, Anonymous Anonüümne said...

Põhjusi, miks "Kopenhaagen" ei saa välja tulla, võib olla mitmeid. Ta võib küll teada, kuid teave (üksinda) ei ole kohtus kasutatav tõendina (laimamises süüdistuse ümberlükkamises). Tal võib olla palju kaotada, kui suusaringkonnis on olulisi mõjuvõimsaid jõude, kes ei ole teabe avalikukstulekust huvitatud. Nii lihtne see ongi.

 
At 16:39, Anonymous Anonüümne said...

to 15:45

Kas tunned mõnda teist ajakirjanikku, kes avalikult kelgib oma "kopenhaagen" allikaga? Loomulikult ei pea allikat avaldama, aga praegune laiamine paneb muigama.

Ah et Priidul on laptop ;)

 
At 17:04, Anonymous Anonüümne said...

Okey, folks, there's a source, who is so-to-speak all over head in it and knows it all first-hand because of having been involved in all that controversial stuff that the results of the first test were not the ones which the general public would have expected and would have been glad to hear of, and the revelation of which would bring in the consequences generally described above by the one who uses the word Kopenhaagen in the brackets in his comments.

 
At 17:30, Anonymous Anonüümne said...

vastuseks PP-le võttis Veerpalu sprinditeates ülekaaluka võidu...

http://sport.delfi.ee/news/suusatamine/murdmaasuusatamine/sprinditeates-voimutsesid-kummelteppan-ja-veerpaluojaste.d?id=42741695

 
At 17:33, Anonymous Anonüümne said...

Nii-nii, asi läheb õige huvitavaks. Tuleb välja, et Pulleritsu blogi ei jälgita mitte ainult Venemaal (Privet, Moscow!) vaid ka Lääne poolt! 17:04 keelekasutus tuletab veidi meelde selle Pulleritsu poolt intervjueeritud FIS-i itaallase (mis ta oligi, Pietro vms) keelt - aga ei tahaks sügavamatesse spekulatsioonidesse laskuda. "Kopenhaagen" võib siis olla ka välismaal. Veidi ootamatu, kuid kui meelde tuletada, siis Pullerits on ju siinsamas kirjutanud kuidas ta Euroopa suunas telefoniga aktiivselt tööd on teinud. Blogilugejad (enamus väheinformeeritud nagu igal turul), ärge alahinnate Pulleritsu võimeid. Tema taga seisab lõpuks ka Postimees, Eesti võimsamaid meediakontserne.

 
At 17:48, Anonymous Maamees said...

Ja-jaa, ära hakkab tüütama see teema juba...urgitse-urgitse-uurista, nagu ürask puutüves, oodates kuna see puu elumahladest tühjaks jooksnuna maha prantsatab, aga vaata et ise alla ei jää....herr Pullerits vöiks end kadrisimpsonlikust sündroomist terveks ravida ja vaadata pilti üldisemas plaanis ja arvestada köiki teada olevaid asjaolusid, mehe iseloomu jne, jne, siis saaks ka vastuse, et miks nii äkiline loobumine köigest, miks keegi ei ole meeles pidanud, miks keegi ei tea midagi mis mees teeb....teavad küll kes tahavad ja kes väärilised teadma, on meeles pidanud kes vajalikuks pidanudjne, jne...eesti kirjutav spordiajakirjandus ei tea vaid midagi, sest ega tösine sportlashing tahagi nii väga suhelda nendega, sest ebaprofesionaalsus ja kollakaks värvunud arvamus on liig mis liig, ....
....kuna AV-d avalikuse ees suhtlemas näha ? Ise pakun et vast alles sügisel, kas on siis saateks Kaheköne vöi Vörno-eri, töenäoliseim variant pühapäevahommukune tv Kaljuveeri vöi Kuuse Lempsiga....
....lohutuseks neile kes töesti loodavad midagi negatiivset tulemas, siis kui oleks olnu, siis oleks ka juba teada olnud ...aga köik muu on saunanaiste jutt....kevadrööme seniks

 
At 18:15, Anonymous Anonüümne said...

to 17.30....kas tegid muheda nalja vöi jätsid artikli sisu lugemata...

 
At 22:04, Anonymous Anonüümne said...

Priit, sa oled ajakirjanik. Oled ka öelnud, et sa pole spordiajakirjanik, mis on isegi hea, sest nüüd ei tuleks Andrusega juttu niiväga tema saavutustest MK sarjas vms, seega ei võtaks sa enda tööandja sporditoimetuse leivapalukest ka otseselt ära. Ise käid võistlustel suusatamas, tead mingil määral mida sportlane läbi elab. Oled kindlasti õige inimene AV-ga seda intervjuud tegama. Võta kätte ja tee ära, kindlasti saab olema väga asjalik lugemine. Loodetavsti ei tule ettekäändeid, miks seda teha ei saa, vaid otsid lahendusi kuidas saaks (põhjendades soodusparkimist Viru maratonil tõid sa välja just ajakirjaniku staatuse seega kasuta seda ka sihtotstarbeliselt).
Tanel

 
At 22:46, Anonymous Anonüümne said...

Väärikus on taastumatu inimvara. Kui allikas tühjaks laristatud, siis läheb keeruliseks.

 
At 22:53, Anonymous Anonüümne said...

Vastuseid teab nendele küsimustele selle kevadtalve nõutuim eestlane Mati Alaver.
http://podcast.kuku.ee/2011/03/25/vastasseis-2011-03-25/

 
At 23:46, Anonymous Anonüümne said...

Kas olete tähele pannud, et Mati Alaver ei räägi kunagi tehnikast? Samuti mitte treeningu ülesehitamisekst jm asjadest, mis suusatreeneri töö sisu peaksid moodustama? Kuidas siis MA ikkagi sportlasi treenib? See jääb nagu müstikaks?

 
At 01:10, Anonymous Anonüümne said...

Oled siis vähe teda järelikult kuulnud, ei muud.

 
At 02:13, Anonymous 17.30 said...

eks ma ikka lugesin, lihtsalt pp urgitsemiste taustal oli antud pealkiri liiga ahvatlev, et seda tsiteerimata jätta...

 
At 08:20, Anonymous Anonüümne said...

Lugesin seda PP sissekannnet ja põikasin siis korraks ka ETV suusaportaalis ilmunud Kaarel Zilmeri loo juurde, kus ta kirjeldab tuntud suusahüppetreeneri Mika Kojonkoski emotsionaalset lahkumist. Lugu on hea ja kui seda veelkord ja põhjalikumalt lugesin, siis leidsin sealt mõnegi allhoovuse, mis ka meie meeste lahkumisega haakuvad.
Nagu näha , on lahkumine üks raske asi ja kui ei suuda seda teha nii, nagu seal Planica mäel tehti, siis valmistab see üsna palju pettumusi.
Veerpalu kallal urgitseda ei tasu, sest nüüd on pall hoopis enam teiste käes, kes selle elegantselt mängu peaks panema

 
At 11:31, Blogger Mairo said...

Minu jaoks Andrus oli, on ja jääb olümpiavõitjaks ning tõenäoliselt esimene inimene kes seoses suusatamise ja olümpiaga meenub. See ei tähenda, et teda peaks avalikult kummardama ja ülistama. Mees on oma töö teinud - suurele osale eestlastele oma tegudega meelde jäänud. Selliseid küsimusi võiksid mõnele oma kirjas nimetatud tegelasele saata. Natuke (teadlikult) üle dramatiseeritud teema.

 
At 11:35, Anonymous Anonüümne said...

Harju keskmine on Sinu jaoks hea? Pulleritsul on vahel BULLSHIT, aga see-eest vahel ka BULLSEYE.

 
At 12:36, Anonymous Anonüümne said...

Hmm, mis vahe on "BullsHit" ja "BullsEye" vahel? Kas see pole mitte 1 ja sama asi mida autor soovib?

 
At 13:34, Anonymous Anonüümne said...

Bullshit on näiteks kui juttu tuleb rahast. Kaarel Zilmer on vist ka Suusaliidu juhatuses, kui on ülimalt ebatõenäoline, et teenekat suusaõppejõudu raha-asjadesse pühendatakse (miks peakski?). TLÜ teeb ju ka väikestviisi äri, vahel loenguid harrastajatele a 100 kr. Seda ei saa aga võrrelda rahadega, mis suures spordis liiguvad. FISi maailma karikal oli lõppenud hooajal üle 2 miljardi televaataja. Otepää etapi pildiõigused kuuluvad aga Eesti Suusaliidule. Pullerits kergitab aeg-ajalt katet ka sellistelt teemadelt - laskesuusatajate rahastamise probleemid, koondise suusaäri jm. Bullshit? Kahtlemata!-mõnedele!

 
At 13:54, Anonymous Anonüümne said...

Kopenhaagenit pole olemas. See päris selge. PP järjekordselt kõigest intrigant. Mäletate kirjutisi, kus PP ise kirjutas enda blogisse, et intriigi otsida. Suht nõme ise tüli üles keerutada ja siis sellelt üritada teenida.
Pole mõtet tulla ütlema, et ei teen. Leheneegri jaoks on klikk teenistus. See fakt! Alatud võtted, mis muud. Seega pole mõtet tulla rääkima, et Eesti suustamise eest väljas jne.

Kurb see asi. Juba mitme inimese käest kuulnud, kes siin blogis läbi käinud mitu-mitu korda lugude ja arvamuste kohalt, et PP ikka kruvib liigselt tühja intriigi ega muud. Jutt pole TM korraldajad ja seotud isikud... Tegelt neid isegi rohkem. Kopenhaagen isegi rääkis, et sama juttu rääkinud suur sõber Soonets kahjuks... Seda sul hea kontrollida õnneks, kuid iseasi mis sulle öeldaks ja mis mujal räägitakse.

Sarnane olukord, kus räägitakse ühte meedias ja teine asi mis päriselt toimub. PP ise seda kõvasti kritiseerib, sarnast olukorda, aga kahjuks sama olukord enda koduhoovil.

Marek

 
At 18:09, Anonymous Anonüümne said...

Leheneeger? Blogi lugeja võiks siiski teada, et tegu ei ole algaja ajakirjanikuga. Priit ei ole seda afisheerinud, kuid ta ei ole mitte ainult ajakirjanik vaid täidab ka toimetaja - isegi vanemtoimetaja ülesandeid. Mõned ilmselt arvavad, et ajakirjanik on nagu lauluisa Kreutzwald, kes ca 150 aastat tagasi Võrus aknast välja vaatas ja Tallinna ajalehele ilmauudiseid kribis, laadis et "Varast kevadet meie kandis ei ole märgata, kuid männiokkad juba suusarajadel". Tänapäeva meediaorganisatsioonis nagu Postimees või Newsweek käivad need asjad hoopis teistmoodi. Väga palju informatsiooni käib toimetusest läbi. Kui midagi (vanem)toimetaja lauale satub, siis ei ole see tühine.

 
At 19:10, Blogger Priit Pullerits said...

...tabavalt kirjutate, 18:09. Ma ütlen nüüd avalikult seda, et mulle on tahetud kaks korda kahe väga otsustusvõimelise isiku poolt lausa vägisi öelda kogu selle loo peaallika nime, et anda kindlustunnet, et see kõik ei ole siin mingi bullshit, aga ma olen teadlikult keeldunud; olen öelnud, et ma ei taha seda teada. Las see ring, kes seda kõike meie toimetuses minust palju paremini teavad, jääda kitsaks, ja kui ma saan midagi ääretult olulist teada neid kanaleid pidi, mis edasist tegevust võivad kammitseda või muul moel mõjutada, siis ei tule see kuidagi kasuks. Oluline on teada peafakti; ma ei pea oluliseks kuuluda kõige-kõige informeeritumate kitsasse ringi (lugege veel kord 18:09, kui aru ei saa, millele ma viitan), sest liiati ei või ju teada, kui tekib vastupandamatu kiusatus kõik välja öelda, saagu mis saab, ja siis pole õige teiste inimeste, eriti kolleegide trumpässa lauale laduda. See trumpäss ongi see, mis eristab Eestis selle teema valguses ühte toimetust teistest, ja loomulikult eristab Eesti meediat (selle ühe toimetuse näitel) Skandinaavia ja muu maailma meedia teadmistest ses vallas.

 
At 19:56, Anonymous Anonüümne said...

Oot-oot, kas nüüd selgub, et Priit ei tea isegi selle eriti kopenhaagen isiku nime, kellele seni allikana viidatud???

Postimehel võib tõesti olla trumpäss võrreldes teiste toimetustega. Ja arvatavasti kuulub Postimehe ridadesse Eesti kõige hüsteerilisema sulega ajakirjanik. Mis on sellest aga kasu, kui trumpäss jääb sahtlisse kolletuma ja kirgede kütja peab pilgu maha lööma.

 
At 21:01, Blogger Priit Pullerits said...

Oh teid kah, 19:56, lülitute siin poole pealt mängu ja hakkate globaaljäreldusi tegema. Ma olen ju kogu aeg rääkinud, et Veerpalu-teema pole minu teema, mina olen siin vaid freelancer (või loose cannon, kui tahate), selle teemaga tegelevad toimetuses palga eest teised üksused, kuni juuraharidusega inimesteni välja, ja mina ei ole nimme oma nina nende asjadesse toppinud, sest mõnikord on kasulik kogu luureinfot mitte teada (siis pole ju näiteks karta, et kui näpud sahtli vahele lüüakse, siis midagi reedaksid). Aga ma olen kursis nende uurimistöö käiguga, kuid ma ei ole pinda käinud, et rääkige mulle ka kõik ära. Olen teadlikult isegi tõrjunud seda, et mulle kõiki detaile räägitaks. Nii et, jah, siin pole kirjas kaugeltki kõike seda, mida tegelikult teatakse, mis materjalid on kogutud jne. See, mis siin kirjas, on vaid pinnavirvendus, ja kui juba see mõned närvi ajab, siis mis tunne tabaks neid siis, kui nad toimetuses kõigi asjadega kurssi saaksid. Mina teile neid asju rääkida ei saa, sest mul on kohustus toimetuse saladusi hoida. Ja seda ma ka teen.

 
At 21:03, Anonymous Anonüümne said...

Õige, Priit, allikaid tuleb kaitsta!

 
At 21:09, Anonymous Anonüümne said...

Hello, Estonians, from Norge journalists! Hello, Priit! We have been following your stories already some time, though those Internet translators are pretty clumsy. But its an interesting case you are cracking! Good blog! I wish my colleagues will accomplish something like that some day, too.

But be warned that you have an uphill battle. Those institutions you are going against can be very secretive.

Just remember what happened suddenly to Bente Skari whose daddy was a big skiing boss.

Don't "Stop the Pressen", Priit. You know what it is. Just look across the street from Sch. HQ.

 
At 21:48, Anonymous Anonüümne said...

19:56,
me ei tea "trumpässa" tingimusi. Meie dzentelmeniühiskonnas üldiselt pole kombeks (kui Priitki on kirjutanud inimestest spordimaailmas, kes kõike mõõdavad rahas), kuid Ameerikas küsitakse teabe eest raha. iPhone 4 disaini avaldaja näiteks, kui õigesti mäletan, sai Gawker.com veebiväljaandelt 5000 dollarit.
Teisest küljest, ajakirjanduse aastapreemiaid ei anta "meeleolukate suusailma kirjelduste" eest. Vanem põlvkond, kes mäletab Watergate'i skandaali, mäletab ka kindlasti ajalehte (The Washington Post), kus Nixoni pealtkuulamisskandaali avalikkuse ette toodi. Kui meediaväljaande juhtkond on tark, siis ta peab selliseid asju mõttes. Sest teavet omav "trumpäss" või sisse astuda ka mõne teise väljaande toimetusse (või on seda juba teinud)..

 
At 22:09, Anonymous Anonüümne said...

Hello, Norge!
"Leheneeger" = cheap, low-life journalist. Google Translate doesn't get it right. No racism here 8)

 
At 00:14, Anonymous Anonüümne said...

Naljakas lugeda, et Postimehes tegelevad Veerpalu teemaga terved üksused, aga tulemusi ei ole. Kas ka see projekt jookseb visinal kokku nagu palju eelpromo saanud, aga hiljem õlgu kehitama pannud Wikileaksi paljastused? Kui teema oleks tõsine olnud, poleks PP siin blogis kaagutama küll hakanud.

 
At 04:04, Anonymous Anonüümne said...

Pole siin teemat. Mingis vanema teema kommis mainis, et sai ise ka petta nn allikalt. Nüüd tahab ise puhta nahaga välja tulla, püüab ullikesi siin, keerutab ja ajab kõik teiste (toimetuse) peale. Peale tema ei käsitle seda teemat keegi kuskil. Mõelge natuke peaga ja vaadake suuremat pilti.

 
At 09:06, Anonymous Anonüümne said...

Leheneeger kasutas meie President ajakirjanduse kohta, mis siin levib. Kindlasti nõustun Presidendiga ning laieneb ilusti PP-le.
Ilmselgelt viitab PP kogu nende pinnavirvandustega, et AV-ga jama. Otse ei julge öelda, kuna ei tea ega tohi. Tõenäosus, et asi jääbki mingi trumpässa ja jm sellise tasemele suur. Seega kas on mõtet ikka enne munemist kaagutama hakata...?

Kui tuleb väide, et see pole kaagutamine enne munemist, siis oleks kohe põnev näha, millel see tugineb!

Marek

 
At 09:08, Anonymous Anonüümne said...

PP - Oluline on teada peafakti;
Oleme siis täpsed, mis on peafakt?

Marek

 
At 11:40, Anonymous Anonüümne said...

Selle loo anonüümne sita loopimine AV pihta jääb Priidule eluks ajaks külge. Juba näha, et otsib taganemisteid ja proovib ennast kõrvale tähtsusetuks mehikeseks mängida. Kõik tesied teavad ja koguvad infot, aga lugusid avaldab pea iga päev AV-st Priit millegi pärast ise. Kui siit suurt ja üheselt süüdi olevat tõendatud avlikku lugu ei tule, siis tuleb sõnumitoojat "peksta" oma karmide vale süüdistuste levitamise eest. Või tuleb avalikuks isik, kes seda kõike Priidul käseb kirjutada. Kaagutatud on nüüd piisavalt, aga kas ka nüüd muna tuleb?

 
At 11:45, Anonymous Anonüümne said...

Mulle meeldivad tavalised norrakad. Vähemalt saavad nad asjale pihta.

Huvitav kas vihje kohvikule tervisetaastusfirma all on klassifitseeritav anonüümse ähvardusena konkurentide poolt? Noh Priit kas sapsud värisevad?

 
At 12:44, Anonymous Anonüümne said...

Töö on tehtud, mees tahab omaette olla, jätke ta rahule, kirjutavad mitmed siinsed lugejad.
Aga vaadake kui (ebaproportsionaalselt) palju laste esimesed edusammud Eesti meedias (sh ERRis) tähelepanu on saanud. Dünastia! Ja AV on seal - nüüd juba taustajõuna. Aga taustajõud on maailma suusatamises oi-oi-oi kui tähtsad. Lapski teab seda. Pange end nende PM uurijate olukorda. Tõenäoliselt on nad sporditoimetusest ja peavad spordimeedia pealiiniga tahes-tahtmata kaasa kirjutama. Samal ajal teades... See viibki ajakirjanikke vara hauda.
Seda, mis Schibstedi HQ aknast paistab ei tea, kuid Postimehe aknad on vastu SEB panga (TM ja lugematute teiste ratta- jooksu jms ürituste suursponsor, kes ei tea) marketingiosakonda. Nii et norrakas ei pannud metafooriga üldse puusse.

 
At 12:58, Anonymous Anonüümne said...

PP on kõva tegija, kuid miks jääb ta meelde ainult negatiivsega. Salt Lake City & politsei, Peking & raamat, presidendiproua & näpatud e-mail, Kanepi & hüsteeriline eit, Tartu Maraton & temperatuur, Veerpalu & väidetav doping.

 
At 12:59, Anonymous Anonüümne said...

"Aga vaadake kui (ebaproportsionaalselt) palju laste esimesed edusammud Eesti meedias (sh ERRis) tähelepanu on saanud."

Loe need sekundis kokku ja võrdele teistega ja kirjuta uuesti. Tuginege ikka faktidel, mitte ärge tulistage puusalt.

PP kibestumine on ilmselge isegi pimedale, lisaks tunnistas seda ka ise.

Tule all on ainult PP. Teised pole avalikult ilma faktiteta nii tõsiseid süüdistusi julgenud loopida. Miks?

 
At 14:05, Anonymous Anonüümne said...

Lp Pekingi-mees (12:58), igaühel on õigus arvamusele ja see võib olla nii- või naapidine, aga sama asja tüütav korrutamine ei meeldi kellelegi. Good, Bad, and the Ugly (=Boring)!

 
At 09:43, Blogger Unknown said...

5.05lllllyuannew york jets jerseys
pittsburgh steelers jersey
seattle seahawks jerseys
washington redskins jerseys
arizona cardinals jerseys
baltimore ravens jerseys
denver broncos jerseys
chicago bulls jersey
cleveland cavaliers jersey
golden state warriors jerseys
los angeles lakers jerseys
oklahoma city thunder jerseys
san antonio spurs jerseys
new york knicks jersey
miami heat jersey
boston celtics jersey
los angeles clippers jerseys
cincinnati bengals jerseys
carolina panthers jersey
bears jerseys

 

Postita kommentaar

<< Esileht