neljapäev, märts 31, 2011

Pullerits: Kuidas saavutada vajalik löögihoog?

Paljude küsimus on õigustatud: kuidas sujub kevadine ettevalmistus?

Sujub, ikka sujub. Teatan vähimagi kahetsuseta, et viskasin suusad nurka 11. märtsil. Ja sinna on nad jäänud. Mis on muidugi halvasti. Sest vana määre tuleks enne suve ikka lasta alt ära kraapida ja suvine parafiin alla panna, on ju nii?

Sellest saadik olen jooksnud, ainult jooksnud. Mis on ühest otsast jällegi halvasti, sest ega ainult jooksmisest piisa. Peaks ka üldfüüsilist trenni tegema. Aga ehk jõuab. Harry Lembergilt, Pavel Loskutovi ja Tiidrek Nurme juhendajalt hankisin harjutused, mida jooksja peaks tegema, ja lasin need Postimehe fotograafil üles pildistada. Ega ma kade ole. Näitaks teile ka. Aga enne ei saa, kui Postimehe järjekordne vastupidavusalade lisa Maraton välja tuleb. Sinna läheb veel pisut aega. Seni on mul väike eelis. Aga kui ma oma töö tõttu ka eeliseid ei saa, siis kust neid veel võiks üldse tulla?

Näiteks Art Soonets, Scanpixi fotoagentuuri Baltimaade juht, sõitis juba Hispaaniasse rattalaagrisse. Läks eelist jahtima, mis muud.

Aga ega minagi paigal tammu. Lembergilt olen saanud nõkse, mis moodi sisukamalt jooksutrenni teha. Tunnistan ausalt: olen avastanud endale palju uut. Alustasin jooksutrenne rahulikult, isegi aeglasemini kui 5 min/km. Seejärel olen toonud trennidesse olulist vaheldust. Et millist?

Lemberg tutvustas mind Kenya jooksjate ettevalmistussüsteemiga. Siit ei maksa nüüd ennatlikult ja vääriti järeldada, et hakkan kevadel silkama nagu must jänes. Kuid loodetavasti vähemalt olulist tagasiminekut ei tule. (Eks püüdke 45-aastaselt areneda alal, mis seni on olnud teil tugevaim - ega ju lihtne ole? Küllap on isegi võimatu.)

Lühidalt: olen ikka treeninud sootuks teisiti kui seni. Usutavasti kvaliteetsemalt. Kui tänase trenni ka ära teen, saab kolme nädalaga 177 jooksukilomeetrit juba kokku.

Aga üks on veel selge: siin edasi minna ei saa. Vaja on keskkonnavahetust. Soodsamaid olusid. Ei, Kenyasse ma ei lähe. Aga kõrbealadele siirdun küll. Esmalt seal väike treeninglaager, mis, tõsi küll, seisneb puhkamises, sest vaja on ju lasta akumuleeritud mahtudel settida, seejärel väike vaimukosutus ehk suur lehetoimetajate aastakonverents. Sellepärast, olgu lisatud, kirjutasingi viimati inglise keeles. Et ennast vajalikule keelelainele saada. Mitte sellepärast, nagu mõni võis ekslikult oletada, et rahvusvahelist kõlapinda pälvida.

Hoian pöialt kolleegidele, kes õige asja eest võitlevad ja keda olen siin püüdnud toetada ja turgutada, et kogu see massiivne masinavärk, mis paragrahviväänajate abil on täistuuridel huugama pandud, ei suudaks peita üldsuse eest tõsiasju, mis on küll valusad, aga parem aus ülestunnistus kui juriidiliste kavalkäikudega vusserdamine, sest kui asja kalevi alla suruvad jõud peaksid peale jääma, siis, olgu lisatud, et on liikvel mõtted, et edaspidi ei saa mõni spordiala enam mingit suuremat lehepinda kui nupuveerul, ja seda ka ilma pildita.

Võtke vabalt - kevad ju!
******
Dubrovnik, Horvaatia. 26. juuni 2010. Pildistanud Priit Pullerits.

Fotod 1 ja 2: Kenya jooksjad tegemas tempot krossijooksu MMil Punta Umbrias. Fotode autor: AFP/Scanpix

332 Kommentaarid:

At 18:06, Anonymous Anonüümne said...

Kahandame siis pisut Priidu "eeliseid":

http://runningtimes.com/Article.aspx?ArticleID=16625

 
At 18:26, Anonymous Anonüümne said...

Sa valetad, et 177km oled maha jooksnud, kuna sinu varasemate väidete kohaselt pole 5min/km tempo puhul võimalik antud tegevust jooksuks nimetada.

Aga muidu hakkab vist mõnele mehele kohale jõudma, et kui on kavas aeglane jooks, siis olgu ta tõesti aeglane, mitte pidev selline mugavustsoonis jooksmine, mis arengu seisukohalt suurt juurde ei anna.

 
At 18:43, Anonymous Anonüümne said...

5min/km on 12km/h mina loeksin seda jooksmiseks.

"Sellepärast, olgu lisatud, kirjutasingi viimati eesti keeles."

Siin peaks olema inglise keeles?

 
At 19:03, Anonymous Anonüümne said...

Olud on viletsad. Kus Sa üldse Tartus jooksed?

 
At 20:31, Anonymous Anonüümne said...

Ilus pilt Horvaatiast

 
At 21:17, Anonymous Anonüümne said...

:D oi mees, iga aasta leiad sa selle köige öigema treeneri, kes köik paika paneb :D. ma olen postimehe tellija, tegelen ka spordiga, aga yhtegi sinu reklaamitud lisa pole näinud, rsk. keda huvitab, et sa enam ei suusata, selliste ilmadega nagu praegu on super mönus suusatada, naudinguga.

 
At 22:02, Blogger Madis said...

Eelmise sissekande lõpus esitatud küsimusele tekkis mul millegipärast vastusena kohe assotsiatsioon, et Priit läheb vist Ameerikasse puhkama. Võib-olla isegi jälle Juutasse.

 
At 22:11, Anonymous Anonüümne said...

"keda huvitab, et sa enam ei suusata, selliste ilmadega nagu praegu on super mönus suusatada, naudinguga."

mina, kui isegi selle blogi pidev jälgija, eeldan, et teid, miks te muidu seda blogi loete:)?

 
At 22:32, Anonymous Ants said...

Juba õhtu käes ja jälle ei midagi. Avalda siis ära see info, mida väidad olevat. Või selgita, miks ei saa avaldada. Kui see on tänu ennetustrahvi hirmule siis on see seadus järelikult hea, kuna seadus töötab ja kuulujuttude avaldamisega tõepähe ei rikuta enam inimeste elusid.

 
At 22:33, Anonymous Anonüümne said...

Priidul on hea ähvardada sest ühe nimetamata spordiala tase ongi momendil selline, et seal pole midagi kajastada :)

 
At 22:46, Anonymous Anonüümne said...

Praegu vähemalt Tallinna kandis juba super joosta..enamik kõnniteid on päikese käes kuivaks sulanud, vaid kohati tõusudel ja varjulisemas kohas on viimased jää ja lumeriismed.....suusatada küll eriti nauding ei ole...jooksin Nõmmelt mööda.....suusarada on must ja määrdunud, kuigi raja poolest vast paremad olud kui vahepeal, kui rada jäine.

 
At 23:41, Anonymous Anonüümne said...

Priit!
Ja ei mingit infot! Nõme!
No ütle palun mulle - mida ma pean Sinust arvama!
Peip

 
At 00:02, Anonymous Anonüümne said...

Jälgides neid teemasid ja komme on üsna selge, et Priit püüab sellest teemast vaikselt aga sihikindlalt kaugeneda. Miks?

"Suusaliidu peasekretär: Veerpalu dopinguproov positiivne? Midagi sellist pole olnud"

Kas see on siis puhas vale? Hästi informeeritud Priit võiks pimedaid valgustada ja vastata?

 
At 08:32, Anonymous Anonüümne said...

Peip sa ei pea midagi arvama. Mida sa ikka oskad arvata? Mul küll igasugused ideed puuduvad...
Viimastel kuudel hakkab Priit ise hüsteerilise eide kuju võtma, kahjuks.

eero

 
At 09:05, Anonymous Anonüümne said...

Mulle meenub millegipärast aastatetagune kevadmatk Kirde-Utahi kõrbes, nüüdsetel eestlaste asumaadel.

Matkasid seal üks ajakirjanik ja investeerimispankur. Ümberringi oli igav liiv ja tühi väli. Meestel hakkas igav. Järsku nägi ajakirjanik "bullshit" vedeleb maas ja talle tuli geniaalne idee. Ta ütles pankurile, et tahad teenida 1000$ - söö see "bullshit" ära ja ma panen sind meie lehe "headline news'i". Investeerimispankur mõtleb, et sitta kah, teeme ära, raha ju erinevalt "bullshit"'st ei haise ja tegu täiesti tasuta reklaamiga. Mõeldud tehtud. Ajakirjanik käis oma uudise allikale raha välja.

Kõnnivad edasi pool päeva, meestel suu kuivab ja pankuril julka maitse veel suus. Siis näeb pankur, et uus "bullshit" on maas. Mõtleb, et jama värk see raha mis sai teenitud ei ole andnud seda naudingut, las kaaslane kah piinleb selle jamaga. Teeb ajakirjanikule ettepaneku, et tahad raha tagasi teenida? Ajakirjanik mõtleb, et emotsioon on ammu mööda läinud mida teise söömisprotseduur talle tekitas ja lugu ka ei oska kribada ja matka eelarve läks 1000$ lõhki, et raha vaja ikka küll ja ütleb ok. Pankur ütleb, et söö see "bullshit" ära. Ajakirjanik sööb. Mõlemad on rahul.

Kõnnivad siis edasi pool päeva ja arutavad. Ajakirjanik ütleb: "Kõrbes oli ainult igav liiv ja tühi väli ning see maa pole iialgi rohkem väärt kui need 2 sõnniku tükki ja mis me siis saime peale kohutava maitseelamuse?" Investeerimispankur vastab: "Sul on õigus aga vaatame helgemat poolt. Näe millise vägeva käibe me siin kõrbes oleva pasaga tegime!"

Head kevadpuhkust ja kõva käivet!

 
At 09:41, Anonymous Anonüümne said...

Harjutused on kannad-vastu-tuharaid-jooks jms? Priit, vaata, et sa nende piltidega end naerualuseks ei tee. Pealegi ei ole nende harjutuste kasu teaduslikult tõestatud, vähemalt harrastaja taseme jooksjaile.

 
At 10:25, Anonymous Anonüümne said...

AV vana võistluskaaslane Mika Myllylä tunnistas Helsinki Ringkonnakohtus eile, et kasutas EPOt.

 
At 10:48, Anonymous Anonüümne said...

Kas dopingu käitlemine on Eestis kuritegu? Kui jah, siis miks ajakirjanike kõrval ei teosta uurimist politsei?

Kuidas on seotud dopingukahtlustused ja Eesti treenerite, suusafunktsionääride ja määrdemeeste Vene-suhted? Venemaa on küll suur suusariik, aga samas ka suure dopinguajalooga suusariik. Huvitav oleks, kui keegi seda üritaks analüüsida.

 
At 11:14, Anonymous Anonüümne said...

Tänase päeva pommuudis on, et Pulleritsu Priidu enda tulemused on kõik tühistatud seoses mingi keelatud aine kasutamisega ja anonüümsele allikale on teada nii A kui B proov. Vaatame, kuidas Pullerits siit välja vingerdab...

 
At 11:30, Anonymous Anonüümne said...

PP löögihoog oli vahtu üles lüües väga kõva. Aga peale suusaliidu avaldust, sama tõendamata mantrat edasi korrata, oleks totaalselt lolliks jäämine garanteeritud. Pall keerleb nüüd PP käes, kes on seni ainsana avalikult kahtlusi külvanud. Ring ja aeg tõmbub järjest koomale. Rahvas nõuab fakte.

 
At 11:40, Anonymous Anonüümne said...

Ei tule siit mingeid fakte.
Tuleb lugu "Kuidas ma viisin läbi meedia manipuleerimise eksperimendi"
Ja siis pikk lugu sellest, kuidas ühel päeval peale suuskade nurka jätmist Tartu rongis Tallinna tööle sõites, otsustas ta teha katse, et kas on võimalik mingi pisikese blogi kaudu piisavalt pikalt ühte mantrat korrates ilma ühegi faktita ja fiktsioonidega panna paljud mingit mõtet uskuma ja tekitada üleriigilist ažiotaasi. Ja näha, kuidas inimesed käituvad, kui tegu on oma peaaegu rahvuskangelasega.
Helistas veel AV-le ja rääkis asjad kokku ning vedas veel Soonetsiga kihla ka.
Ja nagu näha, asi töötas. On olemas teema lehetoimetajate aastakonverentsile.

 
At 11:56, Anonymous Anonüümne said...

Siin räägitakse AV, AV.. Kui tegu oleks ühekordse juhtumiga, siis, ma arvan, toodaks AV ohvriks ilma mingite eriliste probleemideta. No oli suur rahvussportlane - on olnud teisigi; tuleb ka uusi. Küsimus on minu meelest hoopis "taustajõududes" - kelle heaolu väidetava juhtumi avalikustamine väga tugevalt mõjutaks. Kas siin ei saa rääkida juba kuritegeliku organisatsiooni tunnustest.. Eriti kui vaadata kuidas see organisatsioon ka meedia vaikima võib sundida (mitte täiesti küll). AV võib mängus olla suhteliselt väike tegelane - ma ei välistaks seda.

 
At 12:33, Anonymous Anonüümne said...

Ja ongi uudis üleval portaalides!!!
Täis jama selle dopinguga ikka.

 
At 12:39, Anonymous Anonüümne said...

Pulleritsul on eetikaga tõsiseid probleeme.
Eesti sport vajab tõsist pühendumist, et saavutada rahvusvaheliselt arvestatavaid tulemusi. Mida teeb Pullerits, ta hakkab oma isikliku heaolu ja totrate ambitsioonide tõttu spordi tugevamaid taustajõude enda huvides tööle manguma. Käesolev artiklkelgi räägib Lembergi ärakasutamiseks, teda põhitegevuse juures segades.
Kui Priit saaks, siis paneks ta Alaveri selle heaks tööle, et oma kohta Tartu maratonil parandada. Kuna Alaver sellega ei nõustu,siis kuritarvitab Priit oma ametivõimu ja maksab läbi meedia selle eest kätte. Küsimus, kas PP teeb midagi spordi heaks, mida ta ei armasta, või enda heaks?

 
At 13:35, Anonymous Anonüümne said...

Piinlik kahtluste külvamine, ilma faktide ja ka tulemusteta. Kelle huvides?

 
At 13:51, Anonymous Anonüümne said...

"Ja ongi uudis üleval portaalides!!!
Täis jama selle dopinguga ikka."

See oli siis nüüd see aprillinalja koht? kus see uudis siis on?

Minu mäletamist mööda peaks Priidu lubaduste kohaselt kõik juba avalik olema.

Lektor Pullerits peaks teadma, et ajakirjanik kaupleb usaldusega ja uudis peab põhinema faktidel ja kuigi see blogi ei ole ajakirjandus (nagu väidab ka Priit ise), siis õppejõu puhul ootaks eetilist ja tema enda poolt õpetatavatele ajakirjandusreeglitele vastavat käitumist igal tasandil.

Üks märkus veel - olen ammu märganud, et Priidu klassikatehnika ei kannata endiselt ja vaatamata aastaid kestnud tipptasemel juhendamisele ja õpetustele kriitikat. Ilmselt on põhjus ikka see, et sa ei ole võimeline enda suhtes tehtud kriitikast õppima. Seega ei ole vahet, mida Teppan või Tramm sulle räägivad - kõik läheb mööda külge maha ja alles jäävad vaid toores jõud ja vabandused.

Ma olen ammu loobunud uskumast, et Priit siin meiega manipuleerib ja mängib - ta lihtsalt ei oskagi teisit. Härral puudub empaatia- ja kriitikavõime. Sõpru nii ei võida - ja sestab saabki seda blogi vaadata kui hääd tsirkust, ei enam.

 
At 14:21, Anonymous Anonüümne said...

Ähh see viide oli siin Lp hr Martinsoni artiklile Õhtulehes. Reaalselt klassifitseerub kogu epopöa aprillinalja rubriiki. PP andis lubaduse, et 1.04.11 tuleb jutt ja tuligi. PP enda sulest on miski jutt tasulises rubriigis aga nagu näha ei kannata see kriitikat ja on peidetud tähelepanelike lugejate silme alt ära liigse kriitika vältimiseks avaldaja aadressil.

 
At 14:53, Anonymous Anonüümne said...

"ajakirjanik kaupleb usaldusega ja uudis peab põhinema faktidel"

13:51, see võis paika pidada Papa Jannseni aegadel. Tänapäeva meedia on hoopis midagi muud. Kas teate, et "faktipõhisus" on mõnede tipp-ajakirjanike seas sõimusõna (Priitki kasutab seda siin blogis irooniliselt). Hea ajakirjanik ei peegelda, vaid teeb ka ise fakte.

Aga selles, et lugu siiani pole (ja paistab, et vist ei tule ka), pole Pulleritsu küll mõtet süüdistada. "Taustajõud" ilmselt olid seekord tugevamad. Me ei tea - võib-olla tuli isegi kõne Tema Enda büroost. Või vähemalt midagi sarnast. Kurb? Kahtlemata. Kuid ärge Priitu sellepärast pekske. Loodame, et väike Eestist äraolek Priidule kosutavalt mõjub. Kindlasti ei jäta Priit asjadest ka ajakirjanike rahvusvahelise foorumi kuluaarides rääkimata. Ka see on juba pluss.

 
At 15:03, Anonymous Anonüümne said...

Viimane pakutud tõendite avalikustamise tähtaeg on siiski esmaspäev, nii et aega veel on...uute tähtaegade teavitamiseni.
Heh, igal juhul korralik tõmmekas!
Aga pole võimatu, et PP selles kõmuloos 0:2 saab - teine punn võib tulla MA-lt, kes jätkab siinmail.

 
At 15:07, Anonymous Anonüümne said...

13:51 vaata ise delfist
Suusaliidu peasekretär: Veerpalu dopinguproov positiivne...

Täna ongi muide rahvusvaheline naljapäev, mis sinusugused hirmtõsised muidugi asjast teavad.

 
At 15:18, Anonymous Anonüümne said...

Kelle käest need dopinguproovid täpselt läbi käivad? Siis oleks näha ka kes asja kinni mätsib?

 
At 15:44, Blogger Tauno said...

Kes mätsib mida kinni???
Meil puudub endiselt igasugunegi tõestus selle kohta, et on üldse midagi kinni mätsida.
Aga näe, vanad Gobbelsi tõed töötavad endiselt. Kui ikka piisavalt palju ühte teemat kedrata, siis osad hakkavad ikka uskuma ka.

 
At 16:07, Anonymous Anonüümne said...

Tundub, et fakte ei ole ja fakte ei tule. Eero, Peip, Tauno jpt - ka "vana" Goebbels - kõigi nende jutus-mõtetes on oma tera tõtt. Seekord on keegi vist eriti tormakas ja mõtlematu olnud ning "saunanaise" õnge läinud ...


Kalle

 
At 16:14, Anonymous Anonüümne said...

to 14:53

Pulleritsu ei saa süüdistada selles, et lugu pole ilmunud. Aga kindlasti langeb talle vastutus korduvate katteta lubaduste levitamise eest ning põhjendamatu kirgede kütmise eest. Kas tagajärjed piirduvad ainult enda nime määrimisega? Mitu korda pidi neelatama Krivoshapka?

 
At 17:29, Anonymous Anonüümne said...

Tauno, Peip, 16:14 jt ei jaga pilti mis välja joonistub: See kes kontrollib dopinguproovide käsitlemist, kontrollib ka mängu rahvusvahelisel tasandil - millise riigi koondis võidab kui palju medaleid. Kui keegi madalama ringi tegijatest muutub ohtlikuks, siis pannakse see riik paika..
14:53

 
At 17:30, Anonymous Anonüümne said...

Täiesti süüdimatu on sellisel tundlikul teemal järjepidevalt ilma faktideta paanikat tekitada.
Täna võib selgelt öelda, et oled kaks nädalat järjest ainult halvustavaid, kahtlust tekkitavaid kuulujutte levitanud. Kas Sulle Priit ei tundu, et oled AV päris tugevalt ülekohut teinud? Katsu ennast tema asemele panna. Kaua üldse võib inimest nii tampida ja süüdistada ilma ainsa faktita? Kas Sinu jaoks üldse kuskilt jookseb selline piir? Paluks nüüd tõestust,nende süüdistuste kohta. Või need jäävadki Sinu pea kohale õhku rippuma?

 
At 18:13, Anonymous Anonüümne said...

selge see, et järjekordne PP intriig. Ta juba nii mõnegi mehe karjäärile valusaid põntse pannud, ilma et isegi sellest aru saaks. Kurb, et sellised meil ajakirjanduses töötavad!

Puhas intriig, klikk on kõige tähtsam!, teistele räägin et teen õiget asja jne ja toon mingi ajuvaba skeemi selle tõestamiseks.
suusatajad suuski müüa ei tohi, aga ajakirjanik saiakesi pugida tohib.

kurb.

 
At 18:35, Anonymous Anonüümne said...

On selge et mitte ühelgi toimetusel pole antud kuulujutte kinnitavaid fakte, sest miks muidu oodatakse konkreetse alaliidu teadet. Mitte ükski ajaleht ei loobuks nii sensatsioonilisest loost , eelkõige veel siis, kui on olemas seda kinnitavad faktid. Pole loogiline et oodatakse liidu avaldust sest sellega kaotatakse eelis teiste toimetuste ees ning kogu tehtud uurimustöö lendab vastu taevast.

Kui ma tõesti eksin ja kogu teemat üritatakse kinnimätsida, kas siis on lootust et PP avaldab enda ja kolleegide poolt kogutud info siin?

 
At 21:43, Anonymous Anonüümne said...

Ma ei võtaks seda kinnimätsimise teemat nii tõsiselt nagu osadele meeldib mõelda. Jah, meile on AV suur suusataja, aga väljaspoolt see nii ei ole. Tuntud, seda kindlasti. Aga selline staar, kelle nimel punuda suurt vandenõu võrku, seda mitte. Kaugeltki. Palju suuremad mehed maha võetud ja põrmuks trambitud halastuseta. Ei norrakad, ega rootslased ja teised ootaks, nad teeksid selle kohe ja mõnuga teatavaks. Ka neil on olemas insiderid.
Elu on reeglina karmim, otsekohesem ja toorem, kui meile meeldib mõelda. Vandenõud on toredad ja põnevad, kuid sinna see lõppeb.

 
At 22:39, Anonymous Anonüümne said...

Oot-oot, nõrganärvilised, kellele Pulleritsu ajakirjanikustiil liig agressiivne, võivad ju ERR Spordiportaalist lugeda Zilmeri vesteid. 8) Zilmer kirjutab muhedalt ja positiivselt. Väga positiivselt. Nagu nõukogude ajal kombaineritest kirjutati.

 
At 00:48, Anonymous Anonüümne said...

PM lugu ei oma mitte mingit infot ju. PP räägib mingi ime asjast, kuid täiesti 0.

Shame, shame, shame!

 
At 02:01, Anonymous Ants said...

Et siis see raskekahurvägi oli T Koch ja P Pahv. Nõrk. Ilma tõenditeta ja ainult anonüümse allika põhjal. Miks ei saa süüdistuse esitanud allikale toetuda otseselt kui tegemist on tõendamata süüdistusega? Kahtlus ja soov klikkidele on nii suur. Tõesti paralleel Wikileaksi olematu shoki materjali ja selle jura vahel on ilmne. Lihtsalt kuulujuttude pinnal paugutamineon sportlase ja tema toetajate jaoks ebaõiglane võidujooks klikkidele. Pilv on küll kallis ja mõjukas advokaat, kuid hirm advokaadi ees tähendab, et tõendeid ei ole absoluutselt. Kahtluse avaldamine ei ole fakti avaldamine ja loodetakse, et ennetustrahvi instituuti taotlemine ei rakendu. Ilmselt on see asi ikka advokaadi poolt töös ja saab ka kohtupraktikat näha. Ärge paukuge kui ei ole käia välja kasvõi Wikileaksi sarnast varastatud dokumenti.

 
At 02:09, Anonymous Anonüümne said...

Antsule toetuseks.
Kui lugeda seda PM kirjatükki, siis torkab silma, et kellelegi otse midagi ette ei heideta, ehk tekst on koostatud selliselt, et hageda selle vastu on võimatu! ka see näitab kirjutajate ja kirjatüki sisu.
lootusrikkalt
Peip

 
At 02:13, Anonymous Ants said...

See on ehe näide, kuidas ajakirjandus saab rikkuda elusid. See ei ole õiglane. Ja I'm just the messenger bullshit siin ei kohaldu, Priit. Kirjutage siis, kui asi on kindel.

 
At 02:23, Anonymous Ants said...

Homseks treeninguks soovitan kõigile spordimeestele vähemalt 20 km jooksu koos Rahva Omakaitse podcasti kuulamisega, hinge rahustuseks. Ka pop-up Priidule! No tõesti, jõudu Andrusele ja teistele suusameestele sirge selja hoidmiseks!

 
At 03:11, Anonymous Anonüümne said...

Uskumatu ämbrikolin postimehe poolt. Pärast priit pulleritsu ülipikka promokampaaniat ja lubatud paljastusi ja salapäraseid kopenhaageneid ja kinnitusi, et paber on olemas. priit pulleritsu viimaste aastate ülesastumistesse on spordimehed suhtunud heatahtliku muigega - mees üritab parimat, aga välja kukub nii nagu tavaliselt.

 
At 07:44, Anonymous Anonüümne said...

Uskumatult nõmedad kommentaarid aga ka see näitab, milline aupaiste on kellegi ümber loodud..

 
At 07:55, Anonymous Anonüümne said...

Kestev ämbrikolin (PM 02.04.2011)

 
At 08:41, Anonymous Dr.Aivalus said...

Ärgem erutuge liialt. Mida te ootaksite ajakirjandusest, kui nende üks õpetaja on siinne blogipidaja? Sellest lähtudes on ju tulemus üllatalt hea, kas pole?

 
At 10:53, Anonymous Anonüümne said...

Selles artiklis pole mitte midagi uut kirjas. Pullerits on sede sitta ventilaatorisse loopinud oma blogis juba kolm nädalat järjest ja ise selle sitaga ka kokku saanud. See on siis kõik vana ja kulunud jutt ilma ühegi TÕENDITA.

 
At 12:09, Anonymous Anonüümne said...

Härra Pullerits, palun öelge ausalt, kas te hetkel oma südames soovite,et Andrus Veerpalu oleks patune või puhas dopingust?

 
At 13:06, Anonymous Anonüümne said...

Good job, Priit!

Andrus Veerpalu og doping: en godt bevart hemmelighet, eller ærekrenkelse?

http://translate.google.ee/translate?sl=et&tl=no&u=http%3A%2F%2Fsport.postimees.ee%2F%3Fid%3D412751

Do Not Stop The Pressen!

 
At 13:16, Anonymous Anonüümne said...

Ühe vea tegid sa, Priit, siiski. Poleks pidanud nimetama päeva ja kohta (Tallinn), kus allikaga kohtusid. Teda peilitakse nüüd kõvasti. (Loodan, et segasid jälgi ja kontakt toimus hoopis teisiti).

 
At 13:39, Anonymous Anonüümne said...

Avaldus politseile kriminaalasja algatamiseks. Õigusabi korras saab Kõlni laborist väljasaadetud kirjad välja nõuda. Tundub, et see on ainus tee tõde päevavalgele tuua. Intervjuu näitab, et Toomas Savi ei kontrolli olukorda.
Teine võimalus: avaldus Saksa politseile.

 
At 14:02, Anonymous Anonüümne said...

Tähelepanuväärne kommentaar PM-st: "WADA poolt nende kodulehel olevat teksti, mis käsitleb dopinguproove ja sain sellest aru nii, et sportlane peab nõudma B proovi analüüsi ise ja see B proov tuleb siis ka võimalikult kiiresti analüüsida ja kui sportlane soovib, siis saab ta ise koos esindajaga ka B proovi analüüsimise juures viibida ja B proovi andmeid A proovi omadega võrrelda, et veenduda, et kusagil ei ole eksitud tema kahjuks. Kui ta seda teha ei taha, siis ei nõuagi ja kui ta edasisest sportimisest loobub, siis A proovi tulemusi ei avaldata. "

Ehk siis: AV on loobunud, Eesti Suusaliitu saabunud kiri on aga kaduma läinud. Vähemalt Savi ega Järv ei tea sellest midagi. No kirju läheb ju ikka kaduma!

Aga kui "Kopenhaagenil" on äkki selle kirja koopia. Ja kui selle koopia koopia on juba Postimehe toimetaja seifis?

 
At 14:17, Anonymous Anonüümne said...

"Aftenposten" (Norra, (01.04.2011): "Keeldu doping maine. Suusaliidu Eestis jerked jõuda ja eitab, et Andrus Veerpalu on test positiivne. "

http://translate.googleusercontent.com/translate_c?hl=et&langpair=no|et&rurl=translate.google.ee&twu=1&u=http://www.aftenposten.no/nyheter/sport/skisport/article4079653.ece&usg=ALkJrhhSKFxD1OqU-HAxjI6YJ1Pg83r1Yw

 
At 15:49, Anonymous Anonüümne said...

tänast PM lugedes võiks öelda, et mägi sünnitas hiire (õigemini hiir sünnitas hiire)

 
At 15:58, Anonymous Anonüümne said...

14.02: "Aga kui "Kopenhaagenil" on äkki selle kirja koopia. Ja kui selle koopia koopia on juba Postimehe toimetaja seifis?"

Võimalik. Aga kas Tuuli TV ja Vasalemma mürakaru tekst oleks siis olnud nii arglik?

Kui viidatud WADA nüanss vastab tõele, siis ei saa PP mingil moel väita, et asi kinni mätsitakse. Väljapääs on täiesti legaalne.

13.16, minule jäi mulje, et PP on suhelnud ainult Tuuli TV-ga ja otsest kokkupuudet kopenhaageniga pole olnud. Õnneks on Eesti nii väike, et võimalike kopenhaagenite ring on läbi analüüsitav.

 
At 16:24, Anonymous Anonüümne said...

15:58
Ei taha Kochi ega Pahvi kohta midagi halba öelda, aga selle loo jaoks nad imho nõrgavõitu. Aga ÕL-s ajavad asja Martinson, Tserp ja veel üks kolmas mees.

Nõus, Aivar Pilv võib täiesti JOKK lahenduse leida - selleks teda palgataksegi. Kuid Eesti Suusaliit täidab siiski avalik-õiguslikku ülesannet ja käsutab maksumaksja raha. Probleemi juur on selles, et Eesti Suusaliidu tegevus ei ole transparentne.

Loe, eelmist, ingliskeelset sissekannet. Pullerits kohtus allikaga 28. märtsil Tallinnas, ajavahemikus u 10-14 (arvestades Tartust Tallinnase liikumise aega). Sellist teavet ei tohi avaldada. Samas annab allikakaitse pidavus lootust, et "Kopenhaagenile" ilmub järgijaid. Teadjaid peaks olema rohkem kui üks. PM artiklis ongi juba mitmused - "allikad". Hea märk!

 
At 17:07, Anonymous Anonüümne said...

Ja kõige selle juures ainult impressumis, väikselt-väikselt: Priit Pullerits, vanemtoimetaja.. Kui ainult lugeja teaks - kuidas lood pressi jõuavad!

 
At 17:21, Anonymous Anonüümne said...

Üldiselt omasid ei kotita. Miks peaksime meie AV "paljastamisega" tegelema? Jätaks selle teistele.

 
At 18:52, Anonymous Anonüümne said...

-> 17:21

Miks ei kotita??

Vale on vale ning kui sa siin blogis lugemas ja kommenteerimas käid, siis peaks sa ikka ka mingit sorti spordimees olema ja ma imestan nüüd, et kuidas saab keegi spordimees taluda valemängurit?
Olgu või oma ema, isa, tütar, poeg või laps, VALETADA JA PETTA ei või.
Jäägu kõik kullad ja tiitlid olemata, aga teeme asja ausalt.

Super uudis oleks, kui selguks, et kõik mis on võidetud on ausalt võidetud, aga kui on vale ,siis...
P

 
At 19:19, Blogger Tauno said...

Nojah. Mis peaks aga olema see uudis, mis lõpetaks kahtlejate kahtlused? AV või suusaliit teatavad, et mingit dopingujama ei ole olnud? See on juba tehtud ja teatatud ja ikkka ei usuta. ......
Kogu seda teemakäsitlust vaadates paistab selgelt, et teatud ringkonnad on oma süüdimõistva otsuse juba teinud. Oodatakse ainult "puhtsüdamilkku ülestunnistust". Muud varianti enam ei akstepteerita.
mis on muidugi kurb. Tänapäeval piisab vaid kuulujuttudest inimease süüdimõistmiseks.
Demokraatia.

 
At 19:32, Anonymous Anonüümne said...

Eesti Suusaliit peaks avaldama KOGU asjassepuutuva teabe: 1) teade, mis tuli Kölni laborist A-proovi kohta - koos Kõlni labori autentse kinnitusega kirja tõesuse kohta; 2) järgnenud kirjad, e-kirjad, tehtud telefonikõned; 3) korraldama B-proovi avamise ajakirjanduse ja sõltumatute ekspertide juuresolekul. Seda ei ole palju nõutud, arvestades, et ESL kasutab maksumaksja raha ja haldab suusaasju Eestis üldse.

 
At 19:49, Anonymous Anonüümne said...

Mitte ESL vaid Postimees peaks avaldama. Süütuse presumptsioon eeldab, et süüd tõestatakse, mitte süütust. Praegu on PP mitu nädalat vihjanud ja rääkinud ilma ühegi faktita ega tõendita ja nüüd peaks siis ESL seda ümber lükkama? Veider arusaam. Toogu PP oma tõendid, seadku ESL, Savi ja kes iganes veel fakti ette, siis räägime edasi.
Seni on see mõne inimese kahtlus, et miks nii. Nii lihtsalt on. Seni kuni pole tõendeid.

 
At 19:56, Anonymous Anonüümne said...

PM on teinud kõik ja rohkemgi. Allikale antud lubadust ei saa ju murda? Kui just tegu pole tõsise kriminaalkuriteoga. See, et siin väidetakse, et ESL-il pole avaldamiskohustust, näitab, et me ei saa demokraatia vajalikkusest veel aru. Samamoodi võib ju öelda, et Otepää vallavalitsus ei pea oma asju avaldama (miks ta peaks?), riik üldse ei peaks avaldama..

 
At 20:31, Anonymous Anonüümne said...

Ei ole teinud enamgi ja veel. Mitte midagi peale kahtlustuste külvamise. Ei tõendeid ei fakte. Neile on see tundunud lihtsalt veider. Paljudele aga mitte. Kellel on õigus?
Kui me ütleks, et PP on kapipede, kas siis on õige eeldada, et PP hakkab kõigest väest tavaline hetero? Ei hakka ju. Kui me midagi väidame, siis peaks midagi ka selle taga olemas.
Allikat ei pea avaldama. Kuid tõendeid küll. Ajakirjandus, kellel on suur võim, ei tohiks seda lihtsalt ja vastutustundetult kasutada.
AV-lt küsiti, tema vastas "Ei". ESL vastas, et pole märget, FIS-il pole infot, mitte kellegil peale selle : nii ei ole enne tehtud, hirmus kahtlane. Tooge tõend, et keegi valetab ja ongi kõik. Pole mõtet suuri vandenõuteooriaid kududa.Kui on süüdi, tuleb avalikustada ja kõik muu kaasnev. Seni aga on case closed.

 
At 21:28, Anonymous Anonüümne said...

AV ja kogu taustajõiud on öelnud, et midagi sellist pole olnud. Mida nad veel peavad tõestama? PP ja taustajõud arvavad teisiti. Kes siis peab mida tõestama? Kas AV peab veel 10 korda ei ütlema? PP koos seltskonnaga peaks suutma tõestada oma sõnu ja tõestam, et AV ja taustajõud on üheselt valetanud kõigile.

 
At 21:35, Anonymous Anonüümne said...

Ei ole kuulnud. Ei tea. Seda teavad teised. Ei usu. Minu rida see pole. jne - need on vastused, mida ajakirjanikud Savi, Järve ja Alaveri, Berendseni käest kuulnud. Millegipärase ei taha keegi aga seda dokumenti, mis Kölni laborist tuli, lauda käia. (Väike vihje PM-le: ärge tõlgendage andmeid dopingu kasutamise terviseandmetena; need ei ole delikaatsed isikuandmed; nende avaldamiseks on ülekaalukas avalik huvi. Avaldage need. Aga parem muidugi koguda ESL tegelastelt valevanded kokku).

 
At 22:13, Anonymous Anonüümne said...

Kohtupink saab olema pikk.

 
At 23:28, Blogger GuidoMukk said...

Mulle meeldis see kuidas mehed kellel telefonitsi küsiti..Savi..Alaver jne. Mökitasid ja ei kõlanud üldse veenvalt.
Tõendeid..nüüd on vaja tõendeid

 
At 23:32, Anonymous Anonüümne said...

Kölni laborist pole mingit paberit tulnud. Lükkagu Postimees need väited faktidega ümber, aga ka Postimehel pole sellist paberit kahujuks või õnneks olemas.

 
At 23:34, Anonymous Anonüümne said...

Tundub, et see teadlik ring on väga suur, mingi aeg ikka keegi murdub

 
At 00:45, Anonymous Anonüümne said...

Pole kahtlust. Eks nendest vastustestki ole tunda, kuidas igaühel mõtted peas käivad, et kes musta(deks) lammasteks jäävad. Kui MA lahkuks Venemaale, siis oleks kõigil lihtne näpuga osutada. Ja püüa Venemaal tuult väljal! Aga ma ei näe kuidas MA Vene noorele koondisele saaks kasulik olla.

 
At 02:40, Anonymous Priit Pullerats said...

ah, kuhu see priit ikka läheb. kihutab jälle tähtvere mäest 60ga alla, ehkki lubatud kiirus seal on 30. ja siis targutab ja materdab sportlasi. arvab et kui ise ka mõnda asja teinud siis kohe tipptegija... vastik uss, muud midagi.
Priit Pullerats.

 
At 09:13, Anonymous Anonüümne said...

kõiki küsitud ja kõike uuritud.
huvitav, miks pole Mihkel Madrnalt küsitud, kas teab midagi või mis tema asjast arvab...

 
At 09:52, Anonymous Anonüümne said...

Mardna väike kommentaar: http://www.epl.ee/artikkel/595537

 
At 11:42, Blogger GuidoMukk said...

to mardna.
Kas proove isegi ei külmutata. Et neid saaks ka aastaid hiljem uurida. Rattspordis kus dopingukontroll teistest aladest pool sajandit ees..nii toimitakse.Ka Armstrong väriseb oma vanade dopingu näitude pärast.
Süsteem toimib nii et kasutajad kontrollijatest on ikka alati natuke ees. Kui proove külmutades on aega hiljem tõde päevavalgele tuua.
Fakt: Rattaspordis enamus positiivseid vastuseid saabub vahel ka kuid hiljem..see protsess võtab aega. Kui kergejõustiku liit karjub kaks tundi pärast 100, finaali et kõik olid puhtad , siis mina ei saa seda uskuda. Seda on võimatu tõestada nii lühikese ajaga..isegi kui sul on ratastel labor kaasas.

 
At 11:56, Anonymous Anonüümne said...

Mardna jutust võib järeldada, Mardnale on kott pähe tõmmatud.

Elu pärast kangelasi. Pärast kangelasi tulevad antikangelased? Aga miks ka mitte? On ju Antidopingu Agentuur.

 
At 12:58, Anonymous Anonüümne said...

Ato Boldoni kümme nõuannet profi sportlastele!

10. Salvesta natuke tasuta spordivarustust, siis alati anna. Someday see lõpeb.

....

8. Ükski juhid sport brändi, et sa armastad ei armasta sind, ja poole vähem. Romaani ilma rahastamiseks on jama. Mida rohkem sa armastad, seda vähem te teenite.

7. Oponendid, mis, nagu te arvate, et on nii vihkan olla oma sõpradega, kui sa lähed eemale sport. Ärge võtke kõike nii isiklikult. Võistlevad ilma vihkamist.

4. Kasuta parim on muutumas professionaalne sportlane - reisil. Sa veedad aastat eksootilistes paikades, ja kõik mida sa näed on hotelle ja McDonald's. See on mõttetu. Tule tänav, pildistada, õppida midagi. Avasta teine ​​riik.

3. Sinu sportliku karjääri saab tuhat korda lõbusam kui te rongi head koolitust grupp. Vali oma fitness rühmade targalt. Kui teil meeles oma karjääri vaenu, siis on tõenäoline, kuna sa vihkad kõiki tema väljaõppe partnerite, mõned neist või lasta seda ei tee.

2. Euroopas saab ülevoolav, ekstravagantne ja ülemõistuse tore ... ja see ka võib oluliselt lühendada oma karjääri, kui sa oled suutnud ei mängi täielik idioot seal. Euroopa "veini ja meeste / naiste enneaegselt lühendati paljude paljulubav karjääri.

 
At 13:19, Blogger GuidoMukk said...

viimasele..kui kasutad Google translatet siis palun toimeta teksti natuke..laused nii sogased et võimatu loogikale pihta saada ja väärt info läeb kaotsi

 
At 15:58, Blogger Madis said...

10. Save some of all that free gear you constantly give away. It will end.
9. No one ever remembers the pain, but medals are forever. Push! No pro track athlete ever died from a workout. Post-career regret sucks.
8. No one from that shoe company you love so much loves you. Romance with no finance is a nuisance. The more in love you are, the less you make.
7. The competitors you think you hate so much now will be your friends when you are retired. Dont take it that seriously. Compete without hate.
6. Figure out what job you will do next, in early or mid-career, not post career. Few get to decide when they retire, most get forced out.
5. One day you’ll awake and won’t be fast anymore. Does your career define your whole life or existence? It shouldn’t! Have a life so you dont have to go get one after.
4. Make use of the best thing about being a track athlete – the travel. Years in exotic locales, but all you know is hotels and McDonald’s is pointless. Get outside, take pictures, learn something. Experience other lands.
3. Your career is infinitely more fun with a good training group. Choose your training group wisely. Chances are if you hate your career after, it’s because you hated your training partners, bounced around to several, or had none.
2. Europe can be wild and crazy and fun… and it can also shorten your career drastically if you are incapable of not acting a damn fool there. Euro “wine and men/women” have prematurely ended many a promising career.
1. Save your money like your life depends on it (it does) and make it earn more while you are earning a lot of it. And yes, get a pro to do this. “Your cousin who’s good with money” doesn’t count.

 
At 17:03, Anonymous Anonüümne said...

Kokkuvõttes: Mis edasi toimub? Edasi ei toimu vist midagi. ESL-l ei ole midagi öelda. Europarlamendi saadik Toomas Savi on nagu ikka: See No Evil; Hear No Evil; Do No Evil. Mardna samamoodi.

 
At 20:21, Anonymous Anonüümne said...

Edasi toimub nii, et iga endast lugupidav spordimees püüab suusamaratonidel PP keppe lõhkuda või rattasõitudel teda rajalt kraavi trügida jne. Veel parem oleks tema joogi sisse mindit dopingut sokutada ja siis vihjata. Aga fakt on see, et spordimeste lugupidamise on PP lõplikult kaotanud (kui seda ennegi oli?).

 
At 20:32, Anonymous Anonüümne said...

->20:21

Mis ajast toetab "endast lugupidav spordimees" pettust?

Kui on kuskilt tõuseb pettusetossu, siis on endast ja spordist lugupidava spordimehe kohus olukorda uurida ning asjas selgusele jõuda, olgu tulemused millised tahes. Seda võib nimetada ka fair play'ks.

P

 
At 21:22, Anonymous Anonüümne said...

Pettust uurida võib ja peabki. Ja valemängurid tuleks avalikkuse ette tuua. Kuid ei ole eetiline mingite kaudsete kahtluste tõttu kedagi millekski või kellekski sildistama hakata. Just seda aga tehtud on. Ei politsei ega prokurörid ei kommenteeri uurimisel olevaid asju. Miks? Sest see hakkaks mõjutama avalikku arvamust, uurimise objektiivsust ning võiks kahjustada uuritava asjaga seotud isikuid ja nende pereliikmeid. Eriti hull oleks variant, kui nn uurimisalune osutub süütuks.
Just seetõttu ei ole kohane ennem muna kaagutama hakata. Eetika probleem, õigemini eetika puudumine ajakirjanduse poolt vaadates, liigne kärsitus, sensatsioonihimu. Oskamatus puude taga metsa näha.
Selles küsimuses saab õigus olla vaid ühel poolel - loodetavasti tõde selgub.
Ning loodetavasti toob tõe selgumine kaasa avaliku vabanduse ning valmisoleku kanda vastutust antud asjas...

Kalle

 
At 22:07, Anonymous Anonüümne said...

"Ei politsei ega prokurörid ei kommenteeri uurimisel olevaid asju. Miks? Sest see hakkaks mõjutama avalikku arvamust, uurimise objektiivsust ning võiks kahjustada uuritava asjaga seotud isikuid ja nende pereliikmeid."

Miks ei kommenteeri? Ja kuidas veel kommenteerivad? Kui ei kommenteeri, siis hoopis teistel põhjustel kui siin loetletud. Kui uurimise peamine eesmärk oleks ära hoida kurjategija kahjustamist, siis ei tuleks üldsegi uurida või. Võiks mõjutada avalikku arvamust? Avalikku arvamust mõjutaks ainult positiivses suunas, kui ESLis AV juhtumiga seonduv päevavalgele toodaks. Selleks peaks aga keegi kõigepealt uurimist alustama.

 
At 09:26, Anonymous Anonüümne said...

mage mees, lasi sita voolama ja ise läks puhkusele ära

 
At 09:26, Anonymous Anonüümne said...

mage mees, lasi sita voolama ja ise läks puhkusele ära

 
At 09:43, Anonymous Anonüümne said...

ALAVER: "Veerpalu ei ole kunagi dopingut tarvitanud."

http://www.ohtuleht.ee/421106

Mida ütleb PP ja kaaslased? Kuna tulevad faktid? Kellel on vaja tõestada?

 
At 11:19, Anonymous Anonüümne said...

Teen ettepaneku selle mehe blogi boikoteerima hakata

 
At 12:26, Anonymous Anonüümne said...

priit, kus on LUGU???

 
At 13:02, Anonymous Anonüümne said...

kui tuleks anda välja tänavuse aasta kõige lollima ja tühja jutu ajaja tiitel, siis ma tean super kandidaati.

Kas keegi oskab ära arvata või pakkuda paremat!?

Lisaks võite tõestada vastupidist, et mul pole õigus! Mul on kindel allikas, kes seda väidab, et just see mees on kõige lollima jutu levitada.

 
At 13:13, Blogger v2lek said...

@ 11:19

Toetan ettepanekut.

Lisan ettepanekusse ka postimehe.

 
At 13:30, Blogger Andres said...

Ilmselt ei ole siit midagi mõtet oodata...
Ka "hüsteerilise eide" loo kohta ei ole mingit selgitust tulnud...

 
At 13:35, Anonymous Anonüümne said...

"Veerpalu saaks süütust tõestada A-proovi abil"

http://sport.postimees.ee/?id=413232

Kas kodanik Pahv on ennast segi joonud?

Kas üli usaldusväärsete aga samas väga anonüümsete Postimehe allikate peale peavad teised hakkama kohe tõestama, et nad pole kaamlid? Kuhu nii võib jõuda? Ja Postimees ei pea midagi peale kahtlustuste tõestama. OO kõikvõimas ajakirjandus, teen mida tahan, sest vastutama ei pea millegi ega kellegi ees.

 
At 14:24, Anonymous Sten said...

See Veerpalu-teema on tõesti üle igasuguse piiri läinud. Mul on tõsiselt piinlik eesti inimeste ja ajakirjanike pärast. Veerpalu on meile nii palju ilusaid hetki pakkunud, olnud suurepäraseks eeskujuks ja raiunud Eesti suusatamise ajalukku ja nüüd lastakse mingi jabur kuulujutt lahti ilma ühegi tõendita ja pööbel on valmis olümpiavõitja kohe oksa tõmbama. Mitte ühtegi tõendit ei ole, ainult mingi anonüümse allika hämar vihje. Ja suur osa selles on ka Priidul endal, kes siin kuu aega järjest sama teemat raiub. Häbi võiks olla.

 
At 15:31, Anonymous Anonüümne said...

Sten ja neli eelmist AV apologeeti,
Alaver ei esita ja ühtegi tõendit. Praegu on PM sõna ESL sõna vastu. Aga lahendus on lihtne - Kölni ja B-proov lahti!

 
At 15:50, Anonymous Anonüümne said...

Miks on vaja mingit B-proovi avada.
Kölnist vastus A-proovi kohta, kas oli neg või pos ja ongi lugu lahendatud.

 
At 15:55, Anonymous Anonüümne said...

to: 15:31

Neile on mõttetu kirjutada, kuna praegusel hetkel teostavad nad laiaulatuslikku PP blogivastast boikotti.

Aga üldiselt on olukord huvitav küll. Kuna tavaelus piisab aus olles lihtsast ütlemises et mina pole teinud ja kogu moos, aga meie peakangelane on vaid, nagu ootaks mis juhtuma hakkab ja et mingil juhul midagi valesti ei ütleks...


Ma ei usu, et kõigi suurete ajalehtede sporditoimetused lihtsalt mingist kuulujutust sellise asja üles kaevaksid. Kindlasti on ikka mingid allikad, ja mingid paberid, aga mis paberid ja kui õiged need on?

P

 
At 15:56, Anonymous Anonüümne said...

ALAVER: "Veerpalu ei ole kunagi dopingut tarvitanud."

See on väide, mida ei saa keegi kunagi kontrollida ega ümber lükata. Kaval rebane teab mida räägib. Proov näitab ainet (keelatud ainet), mis leitakse organismist. Aga kuidas see sinna satub, on juba iseküsimus......

 
At 16:20, Anonymous Anonüümne said...

Kummaline, PP ja Co-le piisab kuulu juttude levitamiseks anonüümsest allikast ilma fakte esitamata, samas AV ja Co peab kohe selle faktidega vastama.

Ajakirjandusel on lihtsalt väga suur karistamatuse tunne.

 
At 16:23, Anonymous Anonüümne said...

to 15:31

Miks peab Alaver tõendeid esitama??? Kui üks alatoitunud ja üks ületoitunud mees otsustavad jälgi ajama hakata, siis esitagu ise tõendid, mitte ärgu piirdugu värisevate vihjetega.

 
At 17:16, Anonymous Anonüümne said...

15:56,
täpselt nii. Alaver ütleb ju sisuliselt, et "Andrus Veerpalu ei tunnista dopingu tarvitamist". Ja selle tõesuses ei ole mingit kahtlust: AV ei tunnista dopingu tarvitamist. Midagi muud Alaveri pateetiline sõnavõtt ei tõesta ega saagi tõestada.

B-proov avalikuks!

15:31

 
At 17:19, Anonymous Anonüümne said...

P.S Ja kuna kahtluse all on kinnimätsimine nii ESL kui FISi tasandil, siis peab nii A- kui B-proovide avalikustamine läbi viidama Eesti riigivõimu ja ROK ühise kontrolli all.

 
At 17:39, Anonymous Anonüümne said...

to: 17:19

Äkki peaks ÜRO ja NATO ka sinu arust appi võtma või?

 
At 17:46, Blogger Tauno said...

to 17:39
Just. Ja seda kõike ühe müütilise "anonüümallika" sosina põhjal.
IRW
Vot sellisesse maailma oleme jõudnud........

 
At 17:49, Anonymous Anonüümne said...

USA väed on andnud ka lubaduse sekkuda, kui hakatakse kinni mätsima

 
At 17:51, Anonymous Anonüümne said...

Andrus veerpalu skandaalist saab alguse III maailmasõda, nii ennustas pime ennustaja siberi kolgaste vahel

 
At 18:11, Anonymous Anonüümne said...

Mingit kopenhaagenit ilmselt ei olegi, on ainult pp märg unenägu, miks keegi peaks vastupidist uskuma, pp usaldusväärsus oli juba enne miinusega.

 
At 18:35, Anonymous Anonüümne said...

kui plogi vaadata, siis pole pp ka enam ...

 
At 18:54, Anonymous Anonüümne said...

7 Eesti jalraturit rööviti, kas ei või siin mingi seos olla, äkki oli nende valduses B-proov?

 
At 19:22, Anonymous Anonüümne said...

Oletame, et kõik on õige, AV andis positiivse proovi. Ja edasi? Edasi selgub, et WADAs ei töötagi robotid, vaid inimesed. Inimesed, kellele pole tundmatu säärane mõiste nagu halastus ja kes andsid teenekale suusamehele, oma karjääri loomulikus lõpus olevale armastatud sportlasele võimaluse tule alt väljumiseks. Ilus ja mõistlik ja õiglane samm. Aga Postimees halastust ei tunne.

 
At 19:28, Anonymous Anonüümne said...

to 19:22
See oleks ilus samm, vahest ka mõistlik (meie eestlaste jaoks) aga mitte õiglane...

 
At 20:14, Anonymous Anonüümne said...

Suusaliidu peasekretär: Tõde on teada, positiivset dopinguproovi pole olnud


http://sport.delfi.ee/news/suusatamine/eesti/suusaliidu-peasekretar-tode-on-teada-positiivset-dopinguproovi-pole-olnud.d?id=43306179&l=fplead

Kas nüüd keegi vabandab ka?

Avalikult?

Ka need lugejad kes takka kiitsid ?

 
At 20:17, Anonymous Anonüümne said...

kas on tõsi, et PP pages asja eest puhkusele ja jättis loo Pahvi ning ilmselt heauskselt kaas tõmmatud Kochi kaela?

Süüdistuse tõestamise kohustus on PM-l. Veerpalu pole seda teemat algatanud, tema ei pea midagi tegema.

Jutt sellest, et "WADA halastas" on lollakalt naiivne: kui see välja tuleks, kaotaks WADA koheselt usalduse.

 
At 20:59, Anonymous Anonüümne said...

Milleks on vaja B proovi, kui A proov on negatiivne. Loodetavasti olete arvestanud, et see tuuakse ka Postimehe toimetusse. Kas Pullerits, Pahv ja teised on selle peale mõelnud, kuidas nad hakkavad Veerpalule seda sita loopimist heastama. Ilmub väike nupuke lehe lõpus? Te võita olla suuremas jamas kui arvata oskate.

 
At 22:02, Anonymous Anonüümne said...

Tagasi 2,5 h trennist. Vahepeal on siin pakutud, et NATO väed võiks appi kutsuda. Minul käis täpselt sama mõte peast läbi. Kus on ESL peakorter - pommitada kuni B proovi annavad. Sest kinnimätsimine tähendab, et tegu on roque-organisatsiooniga. Utreeritud, kuid et selline paralleel Liibuaga tekib paljudes peades, näitab ikka midagi

 
At 22:24, Anonymous Anonüümne said...

Kas on veel midagi arusaamatut?
http://uudised.err.ee/?06226774

 
At 22:27, Anonymous Anonüümne said...

Kuna Priit on puhkusel, siis ei saa ta end kaitsta.

http://sport.err.ee/suusk.php?06123019

ajakirjanduseetika asjatundja Tarmu Tammerk: "Laupäevases Postimehes [..] Tammerki hinnangul [..] pidanuks ajakirjanikud veidi ootama ja täpsemat informatsiooni koguma. Nimelt on esinenud allikad olnud vaid anonüümsed ja neilt pole ajakirjanikud saanud ka ühtegi konkreetset tsitaati."

Kummaline, et Tammerk ajab segamini anonüümse teabeallika ja pseudonümiseeritud teabeallika, tuvastamata ja tuvastatud, avaldatud ja kaitstud allika. Tal on need kõik pudru ja kapsad. PM allikas ei ole anonüüm. Vähemalt PP, Pahv ja Koch on tema isiku tuvastanud. Siinses blogis on temast räägitud pseudonüümi "Kopenhaagen" all. Tsitaat? Oleks võinud olla, aga arvestage, et teabeallikas on palunud kaitset.

 
At 22:33, Anonymous Anonüümne said...

Miks ei peaks olema? Järve sõnavõtt on loogiline ja kehtiks kui lõpetamine toimuks a la Jaak Mae - ehk tõmmataks vaikselt otsad kokku, mitte ei lõpetata nagu noaga lõigates päevapealt.

Ja...

 
At 22:38, Anonymous Anonüümne said...

P.S. Tammerk ei ole vist kunagi korvpalli mänginud.

 
At 22:43, Anonymous Anonüümne said...

ma arvan, et Veerpalu teadis ise, mis tingimustel ta jätkab või lõpetab, seega seda et "lõpetas kuidagi imelikult" ei saa mingiks argumendiks pidada. Liiga nõrk.

 
At 23:18, Anonymous Anonüümne said...

"Kuna Priit on puhkusel, siis ei saa ta end kaitsta."
- no eriti loll jutt. Et laimata võid, aga siis kähku puhkusele ... eriline jobu ikka ...

 
At 00:21, Anonymous Anonüümne said...

Marko Matvere soovis paar aastat tagasi, et nuhkivad ajakirjanikud sureksid vähki.

 
At 09:21, Anonymous Anonüümne said...

Puhkus hästi ajastatud, kuidagi põgenemise moodi. Võimalik, et Postimehe juristide soovitusel, et las torm vaibub. See võis (!) olla aegsasti artikli ilmumisega kokku ajastatud - taktika.
Minu ülalpoolväidetu kaudsete tõendite mõistes - mida, ja ainult mida, Postimehe artiklis kahtlustuste põhjendamiseks kasutati - täpselt sama kategooria
(oletus).
Aga eks aeg annab arutust ja keegi, sõltuvalt kogu selle jama lõplikust tulemusest, võlgneb kellegile vabanduse ...
... kui ainult ...

 
At 10:12, Anonymous Anonüümne said...

Kuidas saab kellegil olla ametlik teade positiivsest A proovist ja ta saab seda varjata? Näen ainult üht võimalust, see teade ei ole ametlik. Kui see teade ei ole ametlik, siis seda samahästi kui ei ole. Sellega ei pea arvestama, veel vähem sellega vahtu üles peksma. Selline tegu on ebaeetiline.

 
At 10:13, Anonymous Anonüümne said...

Hästi boikoteerime käesolevat blogi - juba 128. kommentaar.

 
At 10:47, Anonymous Anonüümne said...

NÕME! järgmisena võib ju küsida, et Maelt on ka dopinguproovi võetud. aga midagi pole sellest kuulda olnud. äkki on pos? nõuame vastust! miks negatiivseid ei avaldata, võiks ju kõigi proovide tulemused avalikud olla. kinnimätsimine! on ju väga palju Veerpalust kuulsamaid sportlasi, kes on dopinguga rajalt maha võretud, ka peale karjääri lõpetamist. olümpiavõitjaid, maailmameistreid. miks nüüd äkki tema puhul peaks keegi kinni mätsima hakkama. ei usu

 
At 11:31, Blogger Tauno said...

ja nii nad tegidki karjääri lõpetavale sportlasele väärika lahkumiskingituse.
Tublid tegelased. Midagi pole öelda.

 
At 14:10, Anonymous Anonüümne said...

http://podcast.kuku.ee/saated/mehed-ei-nuta/

 
At 14:41, Anonymous Anonüümne said...

kuku saates poeb Pahv selle taha et "arengud on väga pikad" ja "ta lihtsalt ei usu, et allikas valetab"

Mingeid tõendeid muidugi ei toodud, aga kogu see laudkond seal nõudis vihaselt tõendeid Veerpalult.

Jutt sellest, et WADA ja FIS on nõus oma renomeega riskima mingi pisiriigi marginaalse spordiala esinumbri patukese kinnimätsimise nimel, on muidugi jama.

Pahv muidu kindla sõnaga väitis, et Veerpalu on dopingut tarvitand, aga ei saavat rohkemat avaldada.

 
At 16:19, Anonymous Anonüümne said...

Sama targalt võib öelda, et pahv on peofiil,aga ei saa rohkem avaldada.

 
At 16:20, Anonymous Anonüümne said...

Vabandust, pedofiil.

 
At 18:00, Anonymous Anonüümne said...

No 16:19 demonstreerib oma kontranäitega küll vaidluskunsti meisterlikku valdamist.

See selleks. Aga asjas on tähtis ka üks külg, millest Pahv jt eetilistel kaalutlustel ei räägi. Aga see ei tee seda külge mitte olematuks. AV lükkab oma lapsi suusakarjääri teel edasi. Priidu spordiblogis on ikka hinnatud self-made man ideoloogiat. Võid olla olnud pätt nagu Tiidrek Nurme, aga sa pead kõik ise saavutama. See lunastab varasemad patud. Kui aga mõjuvõimsad dopingutegijad oma võsukestele spordimaailmas sooje kohti hakkavad kindlustama, siis see käib kindlasti tõeliste spordiarmastajate sügavaimate tõekspidamiste vastu. Sellest on väga raske rääkida, kuid see ei tee neid mõtteid olematuks.

 
At 21:30, Anonymous Anonüümne said...

Vaevalt, et A proovi ettenäitamine siin midagi päästab, sest usk ja allikad on nii raudkindlad.

 
At 21:33, Anonymous Anonüümne said...

Eks selle jamaga taheti Alaveri Venemaale minekut takistada ja ebamugavaks teha. Ja nn allikad kasutasid PM ja PP väga edukalt oma huvides ära. Ega uue peatreeneri üle kõik Venemaal kohe plaksutam hakka. Tubli töö allikate poolt, samas PM poolt äärmiselt piinlik ja süüdimatu. PP jääb see lugu elu lõpuni saatma, lisaks ühele raamatu prohmakale.

 
At 00:06, Anonymous Anonüümne said...

Oletame, et PM kollektiiv tegutses üllatest soovidest (loomulikult tiivustatuna vimmast MA trikkide vastu):D

Tehti hale farss, seades oma huvid ülemaks aadetest. Keerati kokku patiseis ja näidati, et Eestis loeb ainult räme nuts ning seda mõlemalt poolt.

Mis nüüd siis meie lihtsurelikud peame sellest mõistma? Ainult seda, et pole IME't ja oleme liiga väikesed, et suurtega jõudu katsuda. Nüüd on meil hea olla. Läheme jälle ahju alla leemekulpi liigutama ning niristame aga sealt kust veel saab sest ega suurte poiste vastu meie ramm ju ei hakka. Noh selge siis kaome siit kuis tuul ja loovutame selle paiga teistele, kellel on rohkem võimu siin toimetada. Ainult 20 aastat iseseisvust ja enam ei suuda me pead püsti hoida teiste tippsusserdajate vastu ning tõmbame endale vee peale ning näitame, et tipptasemel pole kodueestlusel tulevikku.

Meil on omal talendid kodus ja me tõmbame nad suure mõnuga ninali ilma põhjuseta. Kas selleks kutsubki President talente koju, et me saaksime neid siin armutlt ninali lüüa ja tunda rõõmu Ojalkust ärapanemisest?

 
At 06:03, Anonymous Siimeon said...

Tegelikult on ju point selles, et Meie iidolsportlase ning tema treeneri karjäärile oli vaja nö. "lõpp-punkti".. Ja kuna oli ennegi riskitud, asi see siis viimast(?!) korda ära teha.. Aga keegi sai jaole, vastureaktsiooniks tekitati vigastus,haigus,peitupugemine, millele järgnes juba loogilise jätkuna "hämamine Eesti moodi".. Ja niikaua kuni pole proovi tulemust (ülestunnistust ei tule)ei saa kedagi ristile saata.. Ütleb ju Vene vanasõnagi et "kto ne poiman,tot ne vor".. Aga jõudu PP-dele,eriti peenemale..

 
At 08:28, Anonymous Anonüümne said...

Palun andke teada kas Priit Pullerits on surnud?

 
At 09:12, Anonymous Anonüümne said...

miks surnud, auga väljateenitud puhkusel :D võikski jääda ameerikasse või norrasse oma "tipp"ajakirjandust tegema

 
At 10:31, Anonymous Anonüümne said...

Pahv hõiskas saates, et tõendid on raudkindlad ja kui vaja siis saab seda ka tõestada. Aga miks ta seda siis ei tõesta, mis selleks teha on vaja, kas PM kohtusse anda?

 
At 10:51, Anonymous Anonüümne said...

http://sport.delfi.ee/news/suusatamine/eesti/allikas-andrus-veerpalu-a-proov-oli-positiivne-sportlane-on-selle-vaidlustanud.d?id=43386223&l=fplead

 
At 11:54, Blogger Tauno said...

http://www.ohtuleht.ee/421505

Et siis, võibolla Delfi korraldab mingi oma pressikonverentsi.

Mingis võtmes hakkab see lugu oma arengute osas juba koomiliseks kiskuma.....

 
At 13:49, Anonymous Anonüümne said...

Ühesõnaga, on olemas mingi allikas ("Kopenhagen"), kes käib mööda toimetusi (Postimees, nüüd Delfi), keksib jalalt jalale ja kellab: "Proov positiivne, kohe tuleb ametlik avaldus! Proov postiivne, kohe tuleb ametlik avaldus!" Minul ajakirjanikuna tekiks küll küsimus, mis on selle allika motiiv.

 
At 14:20, Anonymous Anonüümne said...

Suusaliidul on AV dopingupruukimise kohal suusk suus. 8)

 
At 14:22, Anonymous Anonüümne said...

13:49 le

Ausus? Nüüd tead ka sina seda sõna.

 
At 14:51, Blogger Tauno said...

viimasele
.. eeldusel, et see Koppenhaangeni info ka tõele vastab, või et ta on oma andmetest ikka ka täpselt ja õieti aru saanud.
Milles ma siiski väga sügavalt kahtlen.....

 
At 15:35, Anonymous Anonüümne said...

"Suusaliidu juhatusse kuuluvad Toomas Savi (president), Indrek Neivelt (asepresident), Jaanus Pulles, Mati Alaver, Toomas Annus, Arti Arakas, Andres Jõesaar, Margus Kangur, Tiimar Laine, Rait Pallo, Marek Zacek ja Kaarel Zilmer."

Värvikas seltskond. Kui koosolek oli juba varakult ette planeeritud, kuidas siis Savi ja Neivelt seda endale kalendrisse ei märkinud. Kus Savi ja Neivelt üldse on?

 
At 15:54, Anonymous Anonüümne said...

Isegi kui Pullerits on puhkusel, siis niivõrd kaalukat teemat saaks tänapäeva interneti ajastul kindlasti kommenteerida. Selge, et härra ei ole aumees. Lihtsalt keskpärane egomaniak.

Nüüd on siis Delfi üksi jäänud oma looga, postimehes pole enam sõnagi. Said oma loo eetrisse ja nüüd ootavad, et keegi neile infot annaks. No tõesti.

Aga kokkuvõtvalt, probleem ei ole isegi see, kas AV on midagi tarvitanud või vahele jäänud, vaid teema käsitlemine, mis ei ole kindlasti kooskõlas ajakirjandustavadega ja eetikakoodeksiga. Postimehelt ootaks kindlasti enamat - see on alla õhtulehe taseme (kes spordiuudiste vallas on tegelikult kogu aeg olnud teistest paremuselt üle).
Mina näen siin küll mitmeid rikkumisi:
1.5 Ajakirjandus ei tohi oma tegevusega kellelegi tekitada pőhjendamatuid kannatusi, veendumata, et avalikkusel on tőesti vaja seda informatsiooni teada.
Kas meil oli vaja teada, et keegi tundmatu arvab midagi või meil oli vaja teada, et proov on osutunud positiivseks?
3.5. Toimetus kontrollib, eelkőige kriitilise materjali korral, informatsiooni tőesust ja allikate usaldusväärsust. Ka juhul kui avaldatava/edastatava materjali autoriks ei ole toimetuse töötaja, kontrollib toimetus oluliste faktide tőesust.
Kuidas on seda tõesust kontrollitud?
4.1 Uudised, arvamused ja oletused olgu selgelt eristatavad. Uudismaterjal pőhinegu tőestataval ja tőenditega tagatud faktilisel informatsioonil.
Antud juhul on arvamus esitatud uudisena - see on sama nagu keskerkond hoiab veehinna kontrolli all (mis oli tehtud teleuudise formaadis).
Ja mitte üldse praalimise pärast, lõpetan postimehe tellimise - ei viitsi ennast süstemaatiliselt siniseks vihastada selle jama peale, mis eetrisse paisatakse. EPLi ja postimehe vahe on viimasel ajal hirmsasti kärisenud ja mõtleva inimse jaoks see värviline ja viledega jama lihtsalt ei müü enam.

 
At 16:24, Anonymous Anonüümne said...

Varsti on vale info levitaja käpuli oma info all.

 
At 16:26, Anonymous Anonüümne said...

Kas Te tõesti arvate, et see värvikas seltkond mätsib kogu loo kinni, see pole lihtsalt võimalik?

Suusaliidu juhatusse kuuluvad Toomas Savi (president), Indrek Neivelt (asepresident), Jaanus Pulles, Mati Alaver, Toomas Annus, Arti Arakas, Andres Jõesaar, Margus Kangur, Tiimar Laine, Rait Pallo, Marek Zacek ja Kaarel Zilmer.

 
At 16:26, Blogger Kaur said...

Neivelti nägin eile Kadriorus lapsega jalutamas :)

 
At 16:27, Anonymous Anonüümne said...

Saksamaa Antidopinguagentuur hoiatab Mehhiko liha eest
http://sport.postimees.ee/?id=414933

 
At 16:35, Blogger Kaur said...

Ausus? Mis? See, et toores teema visatakse rahvale käramiseks, on ausus?

Kui juba on doping ja positiivne proov ja ametlik käik sees, siis tuleb see välja. Nädal varem või hiljem - pole ju vahet. Praegune lärm ei anna kellelegi midagi.

Või siis annab: reklaamitulu. Moodne meedia vajab klikke ja pageview'sid. Üks uudis "AV patune." on üks artikkel. Nädalapikkune kisa ja spekulatsioon ilma ühegi pidepunktita annab aga võimaluse lehte müüa, müüa ja veelkord müüa.

Inetu.

 
At 17:06, Anonymous Anonüümne said...

Kaurile

See, et laiemale publikule võib teema toores tunduda ei näita suurt midagi.
Kui ühe nurga pealt vaadates tundub teema jah toores (ei avaldata allikaid - see ei tähenda automaatselt, et tegu on vale infoga), siis teise nurga pealt ei ole see nii toores midagi (sõna on võtnud väga palju spordiajakirjanikke - nii suure hulga inimeste, kes muidu suusatajatega hästi läbi saavad, poolt korraga kellegi lambist sopaga määrimist on väga raske oodata. Järelikult on neil mingi info, mille avaldamisega nad ei riski oma hea nime kahjustamisega vaid teevad seda omades teadmist, et nad on võimelised seda infot kinnitama.


Meenutage Savisaare juhtumit, kus ajakirjanik Koch esitas samamoodi väiteid, mis hiljem osutusid mitte just eriti tooresteks, vaid suisa õigeteks.
Praegu esitas sama ajakirjanik jälle oma artikklis väiteid Veerpalu kohta. Hvitaval kombel aga toimub selle tagajärjel hoopis teine protsess.

Kui Savisaare korral oli enamik inimesi valmis teda juba peale pealkirja lugemist hukka mõistma (tagantjärgi öeldes õigustatult), siis värske Veerpalu juhtumiga saab sama ajakirjanik (kes eelneva looga õigust rääkis) ka peale paljude ametnike hämamistunnustega sõnavõtte ise solki kraevahele.

Keeruline teema jah.

Sugugi pole loogiline, et nii palju juhtivaid spordi(ja muidu)ajakirjanikke on omale eesmärgiks võtnud tunnustatud ja austatud spordimehe mustamise.
Palju loogilisem on see ,et keegi teeb neile rämedalt tünga, aga ega seegi suures skaalas eriti usutav ei paista, see eeldaks väga meisterlikku tüngategijat, kui nii palju tarku inimesi korraga ühte auku tõmmatakse.

 
At 19:44, Anonymous Anonüümne said...

Käidi hiljuti ju välja asjaolu, et Pullerits olla dopingukontrollis läbi põrunud, mis pärast tema Estoloppeti (Tartu Maratoni sh) tulemused on tühistatud. Miks see teema maha on vaikitud? Miks sel teemal keegi sõna ei võta? Kus on asjaosalise enda kommentaarid? Miks on Pullerits läinud puhkusele ajahetkel kui tema vastu on esitatud nõnda räige süüdistus? Vastuseid aga pole endiselt.

 
At 19:57, Anonymous Anonüümne said...

to Anonüümne 17:06.

Veerpalu teemat kajastanud spordiajakirjanike suure hulga äramaärkimise peale tuleb meelde see Kuku raadio saade, kus kolm spordiajakirjanikku võistlevad selles, kes neist on kõige rumalam.(Mehed ei nuta)
Priit Hõbemägi on öelnud, et kui tema oleks nende seal raadios rääkivate ajakirjanike ülemus, siis ta soovitaks soojalt sellest saatest loobuda. Blameerib kogu ajakirjanduse mainet.
Ehk siis: ka ajakirjanik võib olla rumal, sealhulgas (või siis eriti just) spordiajakirjanik.

 
At 20:43, Anonymous Anonüümne said...

to 19:57

Kuulasin kunagi ca 5 saadet ja siis viskas kopa täiega ette. No nii lamedat klounaadi on raske kaine peaga kuulata. Ma ei anna õnneks hinnangut nendele inimestele ajakirjanikuna selle saate põhjal ja eeldan, et need inimesed on väga kõvas kuulsuse põuas, et nii kummalises saates oma nime määrivad.

 
At 20:49, Anonymous Anonüümne said...

homme või ülehomme teeb suusaliit ka noka lahti. Isegi kui AV tulebki välja dopingujutuga, Postimeest see ikkagi ei päästa: avaldati lugeja jaoks toorest ja tõestamata infot. Külvati kahtlusi, lajatati süüdistusi ilma tõenditeta ja nõuti vastaspoolelt tõendeid

Et leht peab konkureerima uudise väljastamise kiiruses, pole ei lugeja ega AV probleem.

Lühidalt ajakirjanduseetika koha pealt käib Postimehe kohta ütlus: käige mu sõnade, mitte tegude järgi.

 
At 20:51, Anonymous Anonüümne said...

17:06, väidad, et "Järelikult on neil mingi info, mille avaldamisega nad ei riski oma hea nime kahjustamisega."

Millega põhjendad, et Pullerits ja Pahv on lugupeetud ajakirjanikud ning neil on hea nimi?

Pullerits on end oma seniste kirjatükkidega omandanud väga selge maine. Pahvi potentsiaali näitab väga selgelt ära raadiosaade.

 
At 21:02, Anonymous Anonüümne said...

Hea nimi ja maine põhineb siiski märks laiemal alusel, kui seda on silmaklappidega tulihingelised suusafännid.

 
At 21:02, Anonymous Anonüümne said...

kurb aga tõsi, homme tuleb info siis välja.

 
At 21:03, Anonymous Anonüümne said...

jep, Pullerits tunnistab homme pressikonverentsil kõik üles. Stay tuned!

 
At 21:24, Anonymous Anonüümne said...

to 21:02
palux nimetada mõni ajakirjanik, kel on hää maine.

 
At 21:33, Anonymous Anonüümne said...

to 21:02

Kui ajakirjaniku abikaasal on kirjamehe prohmakatest tulenevad hüüdnimed, siis on see loomulikult väga selge märk tema heast mainest. Suusafännid ei puutu absoluutselt asjasse.

 
At 21:38, Anonymous Anonüümne said...

Häma meistriklass ESL-lt:

"Suusaliidu juhatuse liikme Andres Jõesaare sõnul peaks suusaliit välja tellima Andrus Veerpalu süütust tõendavad dokumendid ja nende abil dopingukasutamise kuuldusi levitanud meediaväljaanded kohtusse kaebama."

Andke käia! Blufivennad 8) Kas Jõesaar usub, et Pilve Advokaadibüroo valmistab talle need dokumendid? (naerukoht)

 
At 22:03, Anonymous Anonüümne said...

Oo, saame näha kuidas ajakirjandus kukkub peale pressikonverentsi käpuli.

 
At 22:06, Anonymous Anonüümne said...

See on keeruline olukord. Reformierakondlik eesti rahvusspordiala ja reformierakondlik riigi suurim päevaleht. Lahendus saab olema ootamatu.

 
At 23:28, Anonymous Anonüümne said...

EOK juhttegelane Tõniste soovitab oodata. Kui A-proov on negatiivne, siis ei sellest ei teatata. Mida soovitab Tõniste siis oodata? Kas ta vihjab tulekul olevale positiivse proovi teatele?

 
At 23:45, Anonymous Anonüümne said...

kahju, et varem siia lugema ei taibanud tulla - ammu pole nii südamest naerda saanud (Obama saadab lennukid Suusaliidu peakorterit pommitama - seniks, kuni B-proovi välja annavad!). Läbi pisarate, muidugi, sest ka nn eesti ajakirjanduse (sest mis eesti leht see on, kellele norrakad pinda käivad, kui eelmist heietust lugeda koos kommentaaridega) palge jälgim pool on ilusti kokku võetud. Upsakuse näide veel - "edaspidi ei saa mõni spordiala enam mingit suuremat lehepinda kui nupuveerul, ja seda ka ilma pildita" - naerukoht! kelle arvelt siis honorarid saadakse? (rääkimata info kvaliteedist - kui Paff Märtini boikoti kuulutas, loobusin Õhtulehe spordist (mis oli tõesti parem kui sopamehel), ja näe, elab ka ilma selleta ja saab infi kätte).
Ja siis "AV lükkab oma lapsi suusakarjääri teel edasi. Priidu spordiblogis on ikka hinnatud self-made man ideoloogiat. Võid olla olnud pätt nagu Tiidrek Nurme, aga sa pead kõik ise saavutama. See lunastab varasemad patud. Kui aga mõjuvõimsad dopingutegijad oma võsukestele spordimaailmas sooje kohti hakkavad kindlustama, siis see käib kindlasti tõeliste spordiarmastajate sügavaimate tõekspidamiste vastu." - ah et nüüd lükkab lapsi? Seni on ikka ajakirjandus end jalgu toppind ja soovimatuid lookesi üllitanud? Mismoodi ta neid siis lükkab ja kindlustab, rajal trügib tagant või.
"väga palju spordiajakirjanikke - nii suure hulga inimeste, kes muidu suusatajatega hästi läbi saavad, poolt korraga kellegi lambist sopaga määrimist on väga raske oodata. Järelikult on neil mingi info, mille avaldamisega nad ei riski oma hea nime kahjustamisega..." et siis neil oleks nagu aimdus mingist heast nimest? Millest nagu saaks midagi järgi jääda, kui bluffi-peale pasundama hakatakse? MÕNUGA, kusjuures.
Bente Skaril sai üleöö motivatsioon otsa ja pani teise ilma otsa puhkama (nagu Pullerits), kas norrakate arvates oli kuidagi imelik?
Aga noh, ega's neile eestlased palka maksa.

 
At 07:09, Anonymous Anonüümne said...

naljakas, et Mardnalt küsitakse kommentaare, et mis asjast arvad... kui Verpa ja Alaver asjaga seotud, siis vaevalt et nad perearstiga konsulteerisid. Palju võib olla siinkandis pädevaid inimesti...?
Mis on arvamused?

 
At 08:18, Anonymous Anonüümne said...

No nii, arenguid vaadtes täna ses lehes tundub, et ikka kabelimats tuleb sellele üle haibitud reformierakondlikule spordialale.Nagu partei, nii ka see on kõik üks suur pettus?

 
At 08:43, Anonymous Anonüümne said...

Postimehe kopenhaagen allikaks sobivate inimeste ring on tõmbunud väga kitsaks. Ükskõik kui üllad selle allika motiivid ka polnud, kes julgeb teda usaldada tulevikus. Kituja on kituja.

 
At 09:34, Anonymous Anonüümne said...

See kelle südametunnistus on puhas saab ka puhta südametunnistusega inimesi usaldada.

Kellel on midagi kinni mätsida, see peab jah "kitujaid" kartma.

 
At 09:45, Anonymous Anonüümne said...

gHG kohta tekib küsimus, et kui see peaks vastama tõele, siis miks pidi suusataja seda tarvitama. Mis efekti loodeti. Eriti selle Wikipedia lõigu valguses: Acromegaly patients, who suffer from natural growth hormone levels of up to 100 times higher than normal, have lower stamina towards physical activity than people with regular levels.[4] When the patients are treated and their growth hormone levels decrease, their stamina improves.[4] This knowledge is part of the evidence behind the new belief that athletes who use supplemental HGH to raise their levels far above average could actually decrease their exercise tolerance, and thus hurt their athletic performance.[4] Further backing was provided in a study done by the Danish Institute of Sports Medicine. They found cyclists of good health and endurance “were unable to complete accustomed cycling tasks after administration of exogenous hGH” and concluded that HGH can inhibit recuperation from exercise.[4] Participants have also been found to have lower stamina after HGH treatment along with higher rates of fatigue.

 
At 10:09, Anonymous Anonüümne said...

Kodanik 8:43 - te blameerite praegu täiega kitse panemist. Vaatamata sellele, et ringkäenduse seltskond taunib avalikult kitse panemist on siiski piisavalt inimesi kes saavad aru, et kitsed ei kao kuhugi isegi siis kui neid mingi vähkkasvajalikult suureks paisunud jõuk ähvardab, et sa enam nende usaldust ei pälvi. Aeg on ähvardajad avalikustada!

 
At 13:45, Anonymous Anonüümne said...

Nii, EE peab vajalikuks ilmale kuulutada, et "Kolmapäeva hommikul kuuleb Ekspress, et Postimehe Grupis, kes kogu selle teema suure kella külge pani, töötab tuntud tegelane, kel omakorda dopinguspetsialistist lähisugulane. Väga huvitav. On tema see “usaldusväärne allikas”, mis hullu palli veerema pani?
". Niipalju siis ajakirjanike solidaarsusest. Please, keep it civil, Mr Hõbemägi.

 
At 14:18, Anonymous Anonüümne said...

No mis solidaarsusest me siin sonime, kui suusatamist promonud ajakirjandus selle abil omale süüdimatult reklaamikäivet tekitas, kuigi teatud ajakirjanduslikud isikud teadsid ja salgasid et on olemas imeretsept mis alati aitab. Miks seda inffi teistega ei jagatud? Nüüd kus jama majas tahetakse siis oma haibitud seltskonnale vesi peale tõmmata - kas see pole manipulatsioon mitte, ahh? Vähe sellest tänasel päeval lekivad innukalt ka ipnr-d siseringis. Kui tegu on huvitava ifiga siis kas poleks mitte aus avaldada iga artikli juures IP-d kust seda artiklit loetakse ja kust seda kommenteeritakse. Siis oleks asi aus ja ei toimuks mingit karvast mängu kardinate taga.

 
At 14:46, Anonymous Anonüümne said...

Palun väga, kas keegi Priidu käest vabandust ka palub nüüd? Suusaliit: dopinguproov oli positiivne, Veerpalu eitab keelatud aine kasutamist http://sport.postimees.ee/?id=415565

 
At 14:55, Blogger Hindrek Riikoja said...

Loodan, et Priidu järgmise sissekande juures on sadakond vabandust!

 
At 15:04, Anonymous Anonüümne said...

Või siiski mitte
http://sport.postimees.ee/?id=415565
Et siis positiivne ikka

 
At 15:08, Anonymous Anonüümne said...

Siinkohal on paslik meenutada ütlemist - nagu Priit külale nii küla Priidule.

Priit Pullerits pole vabandanud valefaktide esitamise eest raamatus. Ei teinud suud lahti ka "hüsteerilise eide" järel. Lombakat parandab ainult haud.

 
At 15:13, Anonymous Anonüümne said...

Huvitav mõte, et see meie nö teine ešelon (Narusk, Aasmäe jt) jäeti keemiast ilma või nad ise ei võtnud ning olid siis üldpildis kehvad, aga tegelikkuses head?

 
At 15:15, Anonymous Anonüümne said...

vabandust paluda Pulleritsult - mille eest? Et nädalaid erutusest lõhkedes soppa loopis - millised klikid, milline skandaal?! Ei kannatanud avalikustamist ära oodata, PIDI susima hakkama?! Pealegi, jälle mingi pooltoores metoodika ja pooleldi kehaomane aine.
Selles Veerpalu ja Pulleritsu vahe ongi - Veerpalule antakse ained andeks, Pulleritsule kahjurõõmu mitte iial.

 
At 15:22, Anonymous Anonüümne said...

to: 15:15

Väga paljud dopinguained on väga kehaomased ained.

 
At 15:26, Anonymous Anonüümne said...

to Hindrek

Ajakirjanikud on rikkunud labaselt koodeksit - see ei vääri tunnustamist.

On kurb, et meie usk dopinguvabast medalisaagist purunes tuhmideks kildudeks. See on väga masendav. Kas saame seda andestada - ei.

Siinkohal peab nentima, et jah Priidul oligi õigus, et näit polnud isegi mitte piiripeal, vaid suisa kosmoses. Ainult võhik võib siin juures laulda kiidulaulu. Kasvuhormooniga kahjuks ei naljatata ja seda jama tõesti puhtaks ei pese. Nagu näha ei suutnud meie mehed kiusatusele vastupanna ja läksid lumisele libedale teele. Kahju.

Kuid vaatame, mida head on tänu sellele müüdile saavutatud. Tekkinud on valgustatud suusarajad, kas neid oleks kui poleks dope-Andrust? Ei oleks! Tekkinud on suusaradadele lumekahurid - kas neid oleks kui poleks dope-Andrust? Ei oleks! Tartu Suusamaraton on järjest püstitanud iseseisvusaja osavõturekordeid - kas neid oleks kui poleks dope-Andrust? Ei oleks!

Niisiis mida öelda. See on kurb, et Andrus ei osanud lõpetada õigel ajal ja tsinovnikud kehitasid teda veelkord Suusaliidu au päästma. Seekord on tulemus fiasko ja sellest on kurb, et siseringi mehed ei suutnud asjadele kaine pilguga vaadata, et kõik oli pandud ühele kaardile, meie Andrusele. Nüüd on see spordimaailmas nagu Estonia põhjaminek või kopteri langemine Tallinna lahte. Tagajärjed on masendavad. Õnneks on kevad, viskame leina märgiks numbri-Fischerid nurka (või jaanitule hunnikusse) ning läheme jooksma. Sellelt alalt ei tule meile kunagi olümpiavõitjaid!

 
At 15:55, Anonymous Anonüümne said...

Lõpuks siis käis see pall suure pauguga lõhki. Keeruline on peale sellist häma uskuda juttu eelmistest negatiivsetest proovidest - eks Ben Johnson andis ka omal ajal mitu negatiivset proovi enne kui vahele jäi. Üks Joyneritest andis terve elu negatiivseid aga kooles üsna kiiresti peale imetulemusi ära.

Selle reformierakondlaste poole ülehaibitud marginaalse ja paduigava spordiala kurioosumis on aga palju huvitavaid küsimusi asja tausta asjus. Esiteks, PM on samuti reformi oma ajaleht, kuidas siis omadele selline käru keerati. Ja peale kõike muud tahaks teada kellele oli kasulik tuhandete, et mitte öelda miljonite kroonide luhvtitamine murdmaasuusatamisse: samal ajal kui korraliku harrastusega jalgpall pole suurt midagi saanud. Ja kes sai kasu, kes kogu selle sopa nüüd avalikuks tiris?

 
At 16:18, Anonymous Anonüümne said...

Ei saa nõus olla väitega suusatamise igavusest. Aga see, et sellelt alalt ei tule meile olümpiavõitjaid - jah, ega eestlase põllul rassimiseks sobiv kehaehitus suusatamisel küll suuri tulemusi oodata lase. (Ei mõista mille alusel AV "klassikatehnika jaoks ideaalsest kehaehitusest" on räägitud). Raul Ollel küll võib-olla on suusa jaoks hea kehaehitus, kuid Norras on ühe Olle kohta 100+ sama head või parema kehaehitusega norra meest. Nii, et valus maa peale langemine!

 
At 16:22, Blogger Hindrek Riikoja said...

to 15.26
Tore oleks teada, kellega vestled, olgugi, et interneti vahendusel. Ei Priit ega ajakirjandus ei ole seni seadnud kahtluse alla AV varasemaid saavutusi ega kutsunud üles nende mittetunnustamisele. Ma usun, et AV teened Eesti ja Eesti suusaelu ees on hindamatud. Ja ma usun, et seda arvab ka Priit. Ja nüüd ma juba loodan, et Priit ei hakka sellel teemal uut sissekannet tegema. Miks ikka kekutada.
Antud juhul on Priit teid oma blogis informeerinud, et sellist asja on oodata. Silmakirjalik on väita, et oleks võinud oodata - sellist kommentaaride tulva ei ole siin blogis vist varem olnud ja olgu nende sisu milline tahes, see näitab huvi asja vastu. Ehk tekib selline äraspidine olukord, kus need samad ootamisele manitsejad ja kritiseerijad janunevad ise selle info järele ja otsivad seda igast võimalikust kohast. See on nagu alkoholi uuringudki - kõik ütlevad, et alkoholism on probleem ja sellega tuleb tegeleda aga ise joovad järjest rohkem. Priit on toonud infot, mida te kõik olete tahtnud (seda ei taha te nüüd muidugi tunnistada) aga teie olete teda selle eest peksnud. Aga Priidu ameti juures on see nö palga sees.
Tahaks lihtsalt näha, et inimesed, kes siin kommentaariumis on otsesõnu öelnud, et Priit ajab jama, nüüd vabandaksid. Aga suurem osa eelistab öelda, et "no seekord oli õigus aga vaata, mis ta varem on teinud". Selline kolmanda klassi tase, kus oma "2" on süüdi ikka kõik teised.

 
At 16:49, Anonymous Anonüümne said...

"Antud juhul on Priit teid oma blogis informeerinud, et sellist asja on oodata. Silmakirjalik on väita, et oleks võinud oodata - sellist kommentaaride tulva ei ole siin blogis vist varem olnud ja olgu nende sisu milline tahes, see näitab huvi asja vastu."
Informeerinud? Ma küll kõiki pole lugenud, aga viimastest jäi küll mulje, et ikka vaimustusega oma 'vaheda sule' üle.
Aga mis huvisse puutub, siis eks Elu24 lugemine pidada ju ka huvi näitama - ja see seksisaladuste paljastamine paistabki neil kõige paremini välja tulevat.
Kui on SEADUS, et enne B-proovi ei asju ei avalikustata, siis sel on ometi mingi mõte. Näiteks inimese või tema pere privaatsuse ja eraelu kaitse. Ei ole kuidagi normaalne, et nädalaid kellegi arvel n-ö 'põnevust köetakse'. Ja eriti vastik on omadele käru keeramine (NB! see ei tähenda, et kindlaid andmeid ei võiks avaldada. Näiteks tänase pressikonverentsi järel oleks sobilik olnud). Kõige normaalsem ajakirjanik igatahes oli sel pressikal venelane.

 
At 16:50, Anonymous Anonüümne said...

Tegu on kriitikavõimet mitteomava, äärest äärde loksuva ja kergestimanipuleeritava massiga, kellelt vabandust oodata oleks naiivne ja mõtetu.

Siiski tuleb märkida, et siinse blogi lugeja keskmine intelligentsitase on kõrgem kui PM enda lehe lugejatel - kui AV käsitletavate artiklite kommentaare vaadata. Niipalju on Priidul kergendust!

 
At 17:01, Anonymous Anonüümne said...

->16:49

2 kuud tehakse b analüüsi???
Ma olen 99% kindel, et kui ajakirjanikud ei oleks asja torkima hakanud ning demonstreerinud, et neil on asi teada, oleks asi kinni mätsitud ja me teaks ikka vaid haigest põlvest.

 
At 17:03, Anonymous Anonüümne said...

Ma ei tea, kes need hüsteerilised kommenteerijad siin blogis on, arvatavasti kõik lihtsalt Priidust kehvemad spordivennad, peavad oma alandust mingi sopaloopimisega kompenseerima. Mina loen mõnuga, Tartu Maratonil kaotan Priidule kalendriga, ja see on mu teine kommentaar (esimeses soovitasin kunagi blogi kirjeldust kaasajastada, oli veel talvel kirjas, et on suviste tegemiste kajastaja).

Mingit Priidu ees vabandamist ma sellelt seltskonnalt ei loodagi. Aga Priit, tea, et on palju lugejaid, kes ei pea vajalikuks kommenteerida, aga ikka toetavad.

Jaksu!

Risto

 
At 17:06, Anonymous Anonüümne said...

17:01
Absoluutselt nõus.
ESL tunnistab, et kaks kuud käisid läbirääkimised FIS-iga dopingutarvitamise soodsaima avalikustamise aja üle - et MMi mitte ära rikkuda. Kuid MM lõppes, proovi aga ei avalikustatud. Avalikustati ainult ajakirjanike surve peale.
Excellent job, Priit!

 
At 17:15, Anonymous Anonüümne said...

Kaugelt nägin, et Andruse kullast monumendile sõideti tankiga otsa. Loodan, et kuju jäi kahe lindi vahele ning need kriimud saab hõlpsalt eemaldada.

Nagu näha, tulevad nüüd välja need "mehed", kes saavad pärast kaklust rusikatega vehkida "näe, priidul oli õigus. Aga ärme ootame lollidelt vabandust". Issversussver..see on blogi. Kuna 99% siinsetest lugejatest "oma allikat" polnud, siis on loogiline, et usutakse seda, mida kuningas on rahvale öelnud (ehk ma pole midagi tarvitanud). Vabalt oleks võinud minna ka teisiti, et a) allikas soovis "15 minutit kuulsust", b) sarnanae KŠ-V juhtumile c) mõtle ise midagi huvitavat siia.

 
At 17:30, Anonymous Anonüümne said...

Olgu peal Piibeleht või Vestmann , Priit oma vandersellidega või Suusaliit ,omad klaköörid on alati kohal...masendav.

Dopingusüüdistus on nii õrnadel jalakestel on täitsa selge kuidas see keiss lõpeb,aga paljude inimeste maine on igaveseks JUBA rikutud.

 
At 17:43, Anonymous Anonüümne said...

Hindrek, kui kunagi kohtume, siis kindlasti annan teada kes oli 15:26 seni aga palun kannatust. Kes kannatab, ...

Vabandused tulevad ainult juhul kui siin veenvalt äratõestatakse, et oli olemas reaalne oht, et seda asja saab kalevi alla lükata. Kui dopingukontrollisüsteem ongi nii mage, siis on kogu tippsport (mitte ainult suusatamine) pesuehtne manipulatsioon rahvahulkadega.

Ajakirjanike kohus on Veerplau loo taustal see kõik äratõestada ja letti lüüa, sest selline klikimajanduse jama ei vääri vabandusi. Peske oma mundriau puhtaks ja ärge olge manipuleeritavaks ärapanemise masinaks!

 
At 17:48, Anonymous Anonüümne said...

Pullerits ei tegelenud siin blogis mitte informeerimise vaid eputamisega. Teemat muidugi valdamata.

Informatsiooni vahendamine ei tähendanud, et Pullerits ja co aru saavad, millest jutt. Nimetet dopinguteema jaoks on spetsialistid ja ajakirjanikud pole seda kohe mitte.

Ei ole mõtet postimehel endale rinda taguda, et meie mõjutasime või avastasime . avastas ikka FIS ja kui tuleks välja, et dopinguga seotud juhtumit on kuidagi ajakirjandusel uurimisprotsessides kuidagi võimalik mõjutada, oleks see paras skandaal.

Postimees ei teinud avalikult muud kui voiskas õhku kahtlustusi ja süüdistusi, tegelikku arusaama loost omamata( vimmasest arusaajate ring on ülima spetsialiseerituse puhul kindlasti ahtake).

Tagasi peab astuma muidugi Alaver kogu seltskonaga ja uurimisea alla soovitaks võtta suusaliidu käitumine, see viimane võiks Postimehele olla paras pähkel.

Aga seda kõike muidugi juhul kui kohts AV ka süüdi jääb.

Postimems võib ju väita, et võitlevad tõe eest, aga kahtluste külvamine ja spekulatsioonid, mida pole võimalik tõestada( rääkimata juba sellest, et niikuinii keegi postimehe toimetusest pole võimeline aru saama, millest on jutt tegelt), näitavad pigem soovi kollase tabloidlehe kombel kli8kkidega profiiti lõigata.

Savisaare loo puhul ei rääkind postimees midagi enne kui ametlik kinnitus oli käes.

Ma olen elus ühe korra näind, kus spordiajakirjanik tunnistab, et ta tegelikult teemat absoluutselt ei valda. See oli siis kui sumo hakkas lehtede uudistesse jõudma.

 
At 17:59, Anonymous Anonüümne said...

lisan veel oma eelmisele kommentaarile juurde, et fukushima reaktorite loo puhul oli näha, et enamus ajakirjanikke ei vaevunud isegi mitte meelde tuletama põhikooli füüsikat, aga paanikat ja kära tehti ja tehakse kõvasti. Siinkirjutaja pole loomulikult mingi spetsialist, kuid mina ei saa ka kirjutamise eest palka ega oma muid "neljanda võimu" mõjutusvahendeid.

isiklikult solvas mind "mehed ei nuta" saates Pahvi väide, et enamust ärritas "püha lehma" torkimine. Mind ärritas enim ilmselge skandaalitaotlus ja katse end võõraste sulgedega ehtida; dopingu??? avastasid??? ja avalikustasid hoopis teised , selleks ette nähtud organisatsioonid.

 

Postita kommentaar

<< Esileht