kolmapäev, oktoober 06, 2010

Pullerits: Miks Eesti korvpallurid on minust kehvemad?

Olen siin öelnud, et ei tea jalgratta grupisõidust midagi - aga öelnud ainult naljaga pooleks, muide, sest kuidas muidu on võimalik, et nii mitmelgi mehel, kes maanteel rattasõitu põhialana harrastavad, on teinekord raskusi minust jagu saamisega -, aga korvpallist - sellest jagame ju kõik, ja oi kui palju. Seal ei ole külje- ega vastutuult, tõuse ja laskumisi, tuules sõitu ja ketisuppi. Seal on ju asi lihtne: tead n+1 nädalat ette, et vastu tuleb võistkond Z, kelle põhitegijad on A, D ja G, ja tead, et see, kes viskab 40 minuti jooksul rohkem punkte, ongi võitja.

So far, so good?

Ometi oskavad Eesti korvpallurid selle enda jaoks raskeks ja keeruliseks teha. Karune kolleeg Peep Pahv, paadunud korvpallifanaatik, kirjutas augusti keskel järgmist: "Pühapäeval ja esmaspäeval sai Eesti Tšehhi käest korralikult sugeda. /--/ Peatreener Sokk juhtis aga tähelepanu sellelegi, et näiteks Tšehhi vastu tekkisid perioodid, kus vastane lihtsalt jooksis meie meeskonnast üle." Ja siis lisas mõni rida hiljem: "Paraku on meeste seni kesine vastupidavus saanud komistuskiviks – treenerid pole saanud põhikoosseisu piisavalt palju kokku mängitada."

Game over!

Kas mõistate, kuhu tüürin? Aga vaatame enne järelduste tegemist veel mõningaid tõsiasju. Augusti esimese dekaadi lõpus tegid Tartu Rocki korvpallurid kaasa Pühajärve minitriatlonil (100 m ujumist, 10 km ratast, 1 km jooksu). See võiks ju olla neile midagi endastmõistetavat - kavas ju kõik baasvastupidavuse alad. Aga tulemusi mäletate? Noorte meeste ees oli Rocki mängijatest parim veteran Vallo Allingu, kelle ülesanne platsil on ju kolme sekundi ala ümber positsiooni hoida, mitte palli triblades üle tuua, kiirrünnakusse joosta, vastaste liikuvaid tagaliinimehi ohjata. Ujumise aegade kohta on raske midagi öelda, sest see sõltub lainetusest jms-st, aga 10 km rattasõidule kulutas Allingu Rocki parimana tervelt 25 minutit. See teeb keskmiseks ju tugevalt alla 25 km/h. Kilomeetrisel jooksulõigul oli parim Tanel Kurbas 4.25ga. Enamik teisi jooksis viie minuti alla.

Houston, we have a problem
!

Mulle tulevad varasematest aastatest meelde Pühajärve jooks ja Tallinna sügisjooks, kui jalgade tervis lubas neist veel enam-vähem osa võtta. Mäletan, et siis tõid Eesti korvpallurid oma kõvema jooksumehena välja tagamängija Valmo Kriisa. Kui kõvasti korvpallurite parim jooksja siis jooksis? Mäletan, et mulle kaotas ta 10 km rajal ikka nelja minuti kanti. See on vist selline kaotus, mille kohta suusatajad ütlevad, et kaotas kalendriga?

Ütlete vastu, et mina olen jooksja ning Kriisa ja Allingu ja teised ikkagi korvpallurid, mistõttu kaotuses ei ole midagi imelikku? Aga on küll. Esiteks, ma ei ole mingi pikamaajooksja. Minu distants oli noorena maksimaalselt 800 meetrit, juba 1500 meetrit kujunes mulle liiga pikaks. Jaak Salumets on mulle aga kinnitanud, et korvpalluri jooksutreening on sama mis 400 meetri jooksja treening. Seega, meie lähtealus peaks olema enam-vähem sama. Teiseks, erinevalt korvpalluritest ei ole ma tippsportlane, kelle töö ongi sportimine ja kehalise tippvormi hoidmine. Sellega tahan öelda, et sportimise eest tasustatud korvpallurid peaks igal juhul minuga vastupidavuses vähemalt võrdsed olema, aga veel parem, kui oleksid paremad (siis ehk oleks neil platsil rohkem šanssi). Ja kolmandaks, ärgem ikka unustagem vanust, sest teatavast east hakkavad eeldused ja võimekus kõvasti langema. Ma olen meie tippkorvpallureist ikkagi laias laastus 15-25 aastat vanem.

Küllap te nüüd enam ei imesta, miks Eesti korvpallurid mängida ei jaksa. (Ja miks Rock hiljuti mingile Rootsi klubile viimasel veerandil kolossaalselt alla jäi.) Mis te arvate, kui paljud Eesti korvpallurid suudaksid mind võita 400 meetri jooksus, kui lepiksime hommikul kokku, et paneme õhtupoolikul jala joonele? Siin ei ole mõtet hakata rääkima isegi sellest, kui paljud võiksid mind võita 5000 meetri jooksus (distants, mille üks korralik mängumees võiks ju kohtumise jooksul läbida). Usun, et mitte ükski.

Aga ma tahan veel küsida. Mis te arvate, kui paljud Eesti jalgpallurid suudaksid mind võita 10 000 meetri jooksus? Tõsi, see küsimus on palju lahtisem kui eelmised, sest jalgpallurite võimaliku vastupidavuse kohta mul andmed puuduvad. Ma ei välista, et neid võib olla mitmeid, kes suudavad minust kiiremad olla. Aga kas ei peaks olema nii, et kõik peaksid suutma?
******Poreči vanalinn, Istria poolsaar, Horvaatia. 23. juuni 2010. Pildistanud Priit Pullerits.

Fotod 1 ja 2: Tartu Rocki korvpallurid Pühajärve minitriatloni stardi eel. Fotode autor: Margus Ansu, Postimees/Scanpix
Foto 3: Vallo Allingu, Tartu Rocki parim korvpallur Pühajärve minitriatlonil. Foto autor: Margus Ansu, Postimees/Scanpix
Foto 4: Tartu Rocki korvpallur Marek Doronin Pühajärve minitriatlonil. Tal kulus 10 km läbimiseks rattal viis sekundit alla 28 minuti. Foto autor: Margus Ansu, Postimees/Scanpix

56 Kommentaarid:

At 09:44, Anonymous Anonüümne said...

Osad Eesti jalgpallurid jooksevad väga hästi, Piiroja, usun et tema jookseb 33-34 minutiga.

 
At 10:42, Anonymous Anonüümne said...

Nagu oled ehk märganud on korvpallurid veidi teistsuguse kehaehitusega kui sina - vastupidavusaladel on see otsustava tähtsusega.

 
At 10:50, Anonymous Anonüümne said...

Sina pingutad igal võistlusel. Mille järgi otsustad, et korvpallurid triatlonil/sügisjooksul samaväärselt pingutasid?

Lp. Postimehe tellijad, we have a problem!

 
At 10:58, Blogger TÄPI said...

muide, pühajärvel sisaldas rattaaeg ka mõlema vahetusala aega. vaadates pilte, on mõni mees tirinud märja naha peale särgi, püksid, sokid jne. pärast ratast läheb aega, et kiiver ja ratas korralikult ära panna. umbes 3-4 minutit võiks seega rattaajast maha võtta, siis saab puhta sõiduaja.
ning 10km jooksuaeg pole võrreldav, sest jooksuvõistlustel tavaliselt ei olda enne starti ca 30 min kõrge pulsiga rabeletud :)

 
At 11:06, Anonymous Anonüümne said...

Järgmine lugu paluks sellest, kuidas PP on parem kui Eesti võrkpallurid.

 
At 11:06, Blogger Priit Pullerits said...

10:50 - aitäh, seda remarki ma just ootasin. Kui tõesti korvpallurid triatlonil ei pingutanud, siis siin on veel üks probleem. Minu arust iga õige spordimees, kui ta saab numbri seljale või rinnale või põsele, peab hakkama juba automaatsest refleksist pingutama. Jah, ei ole tõesti vaja end ribadeks võistelda, kui mingi laager käimas või turniiri tulemas, aga niisama läbi teha ja sörkida ei ole ka spordimehelik. Uskuge mind, siin on tõsine probleem - tean seda oma allikate kaudu, kuivõrd on Eesti korvpallurid valmis pingutama. Nad ei ole! (Hiljuti oli ka Postimehes juttu, kuidas mõned mehed lihtsalt keelduvad teatud trenne tegemast...) Viilimine ja ebameeldivatest treeningutest hoidumine on vägagi levinud. Ja see kõik kajastub ka Eesti korvpalli tulemustes.

 
At 11:17, Anonymous Anonüümne said...

Blogi administraator eemaldas selle kommentaari.

 
At 11:20, Anonymous Anonüümne said...

PP enda blogis juunikuus X-dreamil osalemise kohta

http://suusk.blogspot.com/2010/06/pullerits-kuidas-uks-mees-pikal.html
esiteks läheme lühemale ehk B-rajale ja teiseks pärakut me välja rebima ei lähe, asja tuleb mönuga vötta.

niipalju siis spordimehelikkusest. teise silmas pindu näeb, aga enda silmas palki ei näe.

 
At 11:25, Anonymous Anonüümne said...

Otsime aga järjekordseid ohvreid, kellele pasunasse anda. Võtame kellegi tsitaadi kontektist välja ja konstrueerime oma algaja mõistusega terver teooria selle peale. Tõepoolest võib täitsa sedasi olla ,et , et korvpalluri jooksutreening on üldjoontes sama mis 400 meetri jooksja treening. Kuid mahud on totalselt erinevad. Pealgei korvpallurid on ju absoluutselt teistsuguse kehaehitusega. Korvpallis on vaja lisaks tugevat, painduvat ja kiiret ülakeha ja pikkust. Tugev ülakeha ju võtab jooksutulemsut alla, kuid korvpallis läbilöömiseks absloluutselt vajalik. Edukas 400 meetri jooksja korvpallis oleks täiesti kasutu, isegi kui tal oleks perfektne korvapallitehnika.Korvpallurile 4.30/km jooksurajal täitsa ok. Muide palju, Pullerits sa hüppad kaugust või mis on Teie tökkejooksuaeg. Ilmselt kaotad igale koolipoisele, ometi teed iga päev trenni.

 
At 11:35, Blogger Priit Pullerits said...

Mis meil siin nüüd korvpalluritest... Lugege Postimehest seda uudist: Mati Alaver saab Venemaa koondise peatreeneriks! - http://sport.postimees.ee/?id=322770

 
At 11:47, Blogger Priit Pullerits said...

11:20 - jätate ühe olulise tõsiasja arvestamata: mina ei ole sportlane, kes sportides raha ja elatist teenib, seetõttu ei saa minult ka nõuda, et pean numbri selga saades pingutama. Sport, nagu siin on räägitud, on mullegi fann/fun.

 
At 11:56, Anonymous Anonüümne said...

Korpalluritel ka pole minitriatlon võistlus, vaid trenn. Eks sellest on raske aru saada ka.

 
At 12:18, Anonymous Anonüümne said...

PP 11.06 kommis pole sõnagi sportlastest. Jutt on spordimeestest. PP ei ole spordimees ei ole spordimees ei ole spordimees ei ole spordimees.

Härra funnimees, uuri parem välja, miks PM sporditoimetus Alaveri uudist nii hilja märkas (jõudis teistesse eesti portaalidesse pool tundi varem), miks tööd ei viitsita teha. Jo ka PM sporditoimetuses on rohkem funnimehed (vabandust, tegelikult on seal vist naisi isegi rohkem).

 
At 13:19, Anonymous Anonüümne said...

Minu meelest väga õiged tähelepanekud Priidult ja veel asjalikumad kommentaarid nimetutelt meestelt.

Mulle kui korvpallivõhikule on see ala oma tulemustelt ja uudisväärtuselt absoluutne 0. Mulle meeldib selle ala juures ainult see kuidas käised üles kääritakse ja verbaalselt blogiveegudel üksteisele pasunasse antakse. See on fannn.

 
At 13:21, Anonymous Anonüümne said...

Priit, miks võrdled võrreldamatuid.
Sama "tark" oleksid kui kirjutaksid, et paned pikamaajooksus maletajale või maadlejale ära. Mõtle kui pikad turniirid neil on.
Sa võid ju seda lollust meelega kirjutada, aga ära siis teisi süüdista, et sind lolliks peetakse.

 
At 13:51, Anonymous Anonüümne said...

Priit palun kommenteeri Postimehe stiili.
Pealkiri: Alaver: Venemaa suusaliit tegi ettepaneku, läbirääkimised käivad

Artikli sisu «Olem paar korda kohtunud, kuid läbirääkimised seisavad alles ees,» kinnitas ta (qAlaver) Postimehele.

 
At 14:34, Blogger Priit Pullerits said...

13:21 - te hiilgate tähelepanu puudulikku sündroomiga. Ma kirjutasin pikalt, miks võrdlen jooksmise näitajaid korvpallurite jooksuvõimega, aga teile ei ole see vist ikkagi kohale jõudnud. Veelkordne tõestus, et lugeja ei ole ainult loll, lugeja on veelgi lollim. (Jah, ütlesin valusalt, aga mis te siis plõksite. Nüüd vähemalt teate, kuidas on, kui ka valusalt vastu plõksitakse.)

 
At 15:04, Anonymous Anonüümne said...

Blogi administraator eemaldas selle kommentaari.

 
At 15:26, Anonymous Anonüümne said...

Eelmisele - sest see pärsib järelmüüki.

 
At 15:44, Anonymous Anonüümne said...

Miks nad peaksid kusagil sügisjooksul pingutama? Nende palganumbrit see ei mõjuta ju kuidagi. Siin ongi amatööri nagu Priit (igal võistlusel täie rauaga!) ja professionaali vahe. Treeningutest viilimine? - ega siis treeningute eest maksta.

 
At 16:14, Anonymous Anonüümne said...

06/10/2010, 15:09

ОРЕАНДА / SPORT.RU. Лыжный спорт. Главным тренером сборной России по лыжным гонкам станет Мати Алавер, который с 1992 года возглавляет команду Эстонии. Алавер подготовил двукратного олимпийского чемпиона, двукратного чемпиона мира Андрюса Веерпалу и призёра Олимпийских игр и чемпионата мира Яака Мяэ. "Главным тренером сборной России по лыжным гонкам станет иностранный специалист, – заявила "Всему спорту" президент Федерации лыжных гонок России Елена Вяльбе. – Я уже говорила, что среди наших тренеров я не вижу человека, который соответствовал бы требованиям, изначально предъявляемым к этой должности. Собственно, имя будущего наставника сборной России уже не секрет – это эстонец Мати Алавер. К работе с командой он приступит в мае 2011 года, когда начнётся подготовка к новому сезону. Почему так поздно? Потому что сейчас Алавер занят в сборной Эстонии, имеет действующий контракт". "А на предстоящий сезон-2010/11 мы назначим исполняющего обязанности главного тренера сборной России, – добавила Вяльбе. – На этом настаивает министерство спорта. И действительно, нам нужен человек, который бы организовывал и координировал деятельность всех команд в системе сборной России. Какие-то кандидатуры есть, но как раз эти имена называть пока преждевременно".

Ikkagi veel samas stiilis uudis ru portaalides üleval.

 
At 16:32, Anonymous Anonüümne said...

Tegelikult olen mina küll PP püstitatud teemaga nõus.
KÕIK algab vastupidavusest e. jooksust enamus pallimängudes. s.h. jalg- ja korvpall.
Mäletan veel 87-88 aastast dok. filmi Zalgirisest näiteks, kuidas ikka üldfüssiga trenni tehti. Ja need nipid, mis tulid mängu alguses välja, tehti ära ka lisaajal. VOT siin ongi vahe - pole vaja esimesel veerandil "alley-uupe" või kuidas see õige kirjaviis ongi, vaid tarmukaid korve kogu mängu jooksul.
Usun, et Kriisa ongi sellepärast praegu veel praktiliselt parim, et ta teeb kogu hooaja ja iga mäng 40 minti tööd ära, mitte mõnd efekset momenti ainult. Teised on veel palju kehvemad, olen KINDEL. V-o. tõesti ühelk jooksul oli vahekord PP-ga, kuid üldiselt võrreldes teistega on VK palju vastupidavam. Samuti mäletan, et Margus Metstak jooksis sügiseti alati Rahva hääle rahvajooksu 10 km 40-41 minituga,.. mis on hea just keskmängija kohta.

Antud probleem on kindlalt ka jalgpalluritel. Jah Piiroja on jooksnud päris tublisti ja peabki, ning seetõttu ta ka mängis kogu mängu ära tähelepanekult ja suuri eksimusi tegemata, Zelinski ja Lemsalu olid ka vastupidavad, Kindlasti REim ka mingil määral. Aga üldistavalt on PP-l õigus ja toetan seda, et TRENNI on vaja teha, mitte ainult ilusaid jkatteid panna ja mängu alguses 2kolmest või osata mängu alguses nurgalüüki suunata täpselt, kuid lõpus kisub kiiva (nagu ka Itaalia vastu need koba väravad tulid, tpselt sama põhjus...).
Ise olen näinud, kuidas üldfüssi trennis jalgpallurid viilivad - ei hakka siinkohal nimesid lehvitama, kuid probleem sai mulle siis palju selgemaks, kui sellist trennis olemist, mitte trenni tegemist nägin.
AlarS

 
At 16:55, Anonymous Anonüümne said...

Erki Nool, kes ka vastupidavusega ei hiilga (see pärsiks kiiruslikke omadusi), on oma raamatus kirjutanud, mida ta võistkonnaalade tegijate treeningutest arvab.
Mis puutub meie korvpalluritesse, siis kui on arvamus, et nad treenivad vale metoodika järgi, peaks arutlema nende treeneriga. Treener määrab ja vastutab, mida tehakse. Suvalised järeldused suvalisest "faktist" ei aita kedagi.

Nime alla ei kirjuta, muidu arvab siine kõige targem, et hiilgan tähelepanu puudulikku sündroomiga.

 
At 20:08, Anonymous Anonüümne said...

Liidu koondis tase on ikka liidu koondise tase. Mati Alaveril on nüüd võimalus karjääri lõpus astuda suusatreenerite maailma absoluutsesse tippu. Edu selleks! Ega neid eestlasi, kes NL/Venemaa koondist treeninud, just palju ole.

 
At 20:49, Anonymous Anonüümne said...

Peking

 
At 21:34, Anonymous R. said...

Olen samuti PP poolt, sest elementaarne liikumisvõimekus võiks ikka eksisteerida. Aga meie ärahellitatud korvpallur on ütlemata laisk, et oma suur ülakeha sitasema ilmaga välja sörkima viia. Miks - pappi voolab niisamagi ropult tasku.

Elujooksja Puusild oli vast üks vastupidavamaid mehi korvpallis (kunagine Pärnu Catwees). Tema viskas And1 sussid nurka ja valis Asicsi jooksupastla.

Võrkpallis veab tihti end rahvajooksudele kunagine volle koondislane ja pragune Voru VK veteran Marek Pihlak.

Omast kogemusest võin öelda, et plahvatust nõudev pallimäng ja pikamajooks kokku ei sobi aga mõõdukas koguses doseerides arendavad üksteist väga hästi.

 
At 21:41, Anonymous Anonüümne said...

nõus lp. 16:32
Salumets alustas ju ka üldfüüsilisest meeskonna ülesehitamist!
Tulemused, vähemalt sel näitel, räägivad enda eest.
Jalgpalluritest ei tea, ent viimasel TRM -l venis endine jalgpallur Marek Lemsalu mult eest ära. Ju siis papipoiss pole.
terv
Peip
P.S.
Priit joonistab üles, värvib punaseks, paneb vilkuma ja seda kõike veits *vale nurga all*.
Võta või jäta aga külmaks jääda ei saa!

 
At 21:46, Blogger Raiko said...

Jeah, ja tegelikult pole Usain Bolt kaugeltki maailma kiireim mees, sest vaevalt ta näiteks alates 800m distantsist kiirematega sammu pidada. Ning kui ta peaks nt heategevuslikust sõudmisvõistlusest osa võtma, siis oleks tal seal paras ju end ribadeks tõmmata, kuna see oleks spordimehelik. Mis puudutab PP juttu "ma pole ju mingi pikamaajooksja", siis Priit, mida Te õige Tartu nn jooksumaratonil teete?

 
At 22:40, Anonymous Anonüümne said...

Kahju küll (mõnele lugejale), siis korvpalli peaks mängima tipptasemel omavad nii kiiruslikke võimeid ja samas on vastupidavad. On kirjutatud, et Wilt Chamberlain jooksis 400 m alla 50-ne sek. Erki Nool, kellele kiirus oli väga tähtis, suutis lõpuks ka 1500 m joosta väga häid aegu. Ehk siis, on võimalik olla korraga nii kiire, kui vastupidav. Ka minule tundub, et tänapäeva Eesti korvpallurid seda ei ole, kus on põhjus, ei tea. See meid tippudest eristabki, et tippkorvpallurid, kel kasvu üle 2 m, jooksevad kiiresti, hüppavad kõrgele ja peavad mängu lõpuni vastu. Nii ka tippjalgpallurid. Polegi rohkem midagi lisada.

 
At 00:03, Anonymous Anonüümne said...

kõik paneb paika turg, aga pole vaja sildistama hakata. mis sunnib doroninit triatlonil pingutama kui saab ka ilma? pulleritsu veetud-toimetatud ajakiri favoriit läks looja karja. kas näitame talle 10 a hiljem näpuga,et ebaõnnestunud ajakirjanik?

 
At 03:36, Anonymous Vambola said...

Mäs te selle Priidu kallal nüüd võtate, ma võtan ka muidu, aga see oli täitsa huvitav analüüs/võrdlus... soovitan Pulleritsul joosta võidu Tammeka administraatori legendaarse Koša Vladimir Heerikuga...

 
At 08:53, Anonymous Anonüümne said...

Igal alal on oma spetsiifika, kuigi usun et baasvastupidavust on pallimängualadel kindlasti vaja muidu ei ole selge peaga võimalik mängida.
Toon ühe näite sai kergejõustiklastega tehtud trenni, plaanis oli teha lõike 10*200, teeme ühe lõigu ära, ca 30 sekkiga jooksime, läheb 30 sekki mööda, ma küsin et teeme järgmise, selle peale vaadati mind nagu vaimuhaiget, 2-3 minutit tuleb ikka puhata. Kuna ma olin ujumistaustaga siis oli see mulle väga imelik, sest ujumises tegime me näiteks lõike 20*50m 10-15 sekundilise puhkusega või 10*100m 1:30 reziimiga, kus samuti oli puhkus ainult 20-25 sekundit, peale seda trenni ei arvanud ma kergejõustiklaste trennist suurt midagi rohekm nagu naljamehed, hiljem sain teada et jooksutreenigmetoodikas ei tehta nii väikese puhkusega lõike.

 
At 09:16, Blogger Priit Pullerits said...

No nii, nüüd lõpuks on siin hakatud rääkima sportmängudes vastupidavuse tähtsusest ka mõistlikku juttu, eile päeva esimeses pooles ainult lahmiti. Siin paistab mõnel mehel olema alateadvuses ikka ülikõva PP-kompleks, mida nad kohe kuidagi ohjata ei suuda, paljastades siin oma sõnavõttudega endalegi ilmselt aru andmata, et, jah, nad põevad PP-kompleksi. See avaldub selles, et kui mees ise suusatamises/rattasõidus/jooksus tegija ei ole, aga tahaks olla, kuid võistluselt võistlusele peab nägema, et kurat, mingi kirjamees paneb ikka kogu aeg pika puuga ära, siis saab vähemasti tulla siia ja siin pettumuseauru välja lasta, tagudes mind nii kõvasti, kui vähegi suudab. Palju asjatundlikumad mehed, kes seda kompleksi ei põe, nagu Alar S., kes on ise kõva tegija ja sporti tõepoolest tunneb, või Peip, kes on samuti Eesti spordi tipus ära käinud (ja lisaks sellele tabab vägagi hästi minu stiili), ja kindlasti veel mitmed mehed, kelle mittemainimise eest ma siin nende ees vabandan, ei pea kas või nui neljaks siin verbaalselt end upitama tulema, kusjuures nonde PP-kompleksiga meeste enese upitamine seisneb selles, et mind iga hinna eest, olgu või igasuguse põhjuseta, alla kiskuda. Kas te elu tõepoolest on nii armetu, et ainus viis pinnal püsida on selline, nagu eelpool sai kirjeldatud?

 
At 09:29, Anonymous Anonüümne said...

Igal alal on oma spetsiifilised oskused ja võimed. Kui kellegile on üllatus, siis korvpallurile on kõige tähtasm oskus pall korvi visata ja sellele eelnevalt viset võimaldav positsioon leida. Kusjuures iga mängija peab suutma seda teha keskmiselt 17 minutit, 1,5 h jooksulja mitte järjest.
Ajakirjaniku ülesanne on muutkui kirjutada ja kirjutada... See oskus, mida ja kuidas kirjutada on oluliselt tähtsam kui see kellest ta kiiremini jookseb.

 
At 09:37, Anonymous Anonüümne said...

Priit, millel rajaneb sinu suvaline järeldus, et need, kes kirjutavad siin seda, mis sulle ei meeldi, on sinust jooksurajal nõrgemad?
Ja kui mõni ongi, siis mille alusel väidad, et ta just sellepärast mõtleb ja kirjutab nii, nagu ta kirjutab.
Tore on vist elada oma ettekujutuste maailmas?
Vahel ei teeks väike reaalsustaju siiski kahju.

 
At 09:58, Blogger Priit Pullerits said...

...09:37 - sest muidu nad asja ees teist taga nii ülbitsedes ja plärtsudes ja ise nurga taha peitudes ja peamise eesmärgina ükskõik kui demagoogiliselt ja suvaliselt mulle ära äsada siin sõna ei võtaks.

Aga ma ei muuda seda alateemat siin teemaks, see oleks põhjendamatult suur au noile, keda sai siin just iseloomustatud, ja lisaks noile vaid õli tulle.

 
At 10:03, Anonymous Anonüümne said...

Priit ei viitsi uut blogikannet teha ja siis võtab järjekordselt kommentaarides kõik anonüümikud ühe puuga ette. Valab õli tulle või nii, et ikka miski kribamine siin käiks. Põhimõtteliselt on blogi hakanud eluvaimu sisse võtma. nüüd tuleb juba lõdvalt suva teem apeale 30+ kommentaari ära. Algusaegadel oli siin tavapärane kuni 20 kommentaari väga headel päevadel.

Paistab, et kuigi Priit meeleheitlikult salgab kui oluline on blogi statistiline pool, ta saab kuidagi pappi seoses selle blogi kommentaaride arvuga. Ainult, et kuidas?

 
At 10:15, Anonymous Anonüümne said...

Blogi administraator eemaldas selle kommentaari.

 
At 10:31, Anonymous Anonüümne said...

Blogi administraator eemaldas selle kommentaari.

 
At 10:40, Blogger Priit Pullerits said...

Kaks eelmist - ma ju ütlesin, et see ei muutu siin teemaks! 10:03-le - ma ei teeni blogi tehes sentigi kusagilt, kahjuks.

 
At 10:55, Anonymous Anonüümne said...

Ma olen põhimõtteliselt selle jutuga päri. Ei oma tähtsust kas räägime korvpalluritest, jalgpalluritest, võrkpalluritest jne jne. Nad on profid ja saavad palka! Keegi ei anna mulle andeks kehvasti tehtud töö eest. Nii et spordimehed .... PINGUTAGE!

 
At 11:01, Anonymous Anonüümne said...

Blogi administraator eemaldas selle kommentaari.

 
At 11:18, Anonymous Anonüümne said...

olin kunagi aastaid tagasi suur korvpallifänn. nüüd ma isegi ei vaata üldse seda. miks? sest 90% mängijaist on totaalsed vorstid! ja see suhtumine tuli minu meelest alates sellest, kui tekkis võimalus suurt palka maksta võrreldes "päris töö" tegemisega. kui ikka juba 15 a tagasi sai suvaline bocki-korvpallur 20K palka puhtalt kätte, mille eest elab kenasti ära ja selle eest ekstrapingutusi ei nõuta, siis milleks jooksmas käia, peale trenni veel individuaalselt visata vms. parem on ikka püssikas ja atlandis samasugustega koos nina viltu vedada ja lihtsalt kõva mees olla, kuna loodus on kasvu pisut andnud. liiga suur tasu ja hea elu põhjustasid selle, et pea kellelgi ei tekkinud mõtetki pingutada, et saada näiteks välismaale mängima. milleks? see ajab ju higistama. ma saan siin ka head tasu, et ära elada normaalselt. sportlikke eesmärke pole pea kellelgi kahjuks. eesti meistritiitel korvpallis pole minu meelest mingi asi, mille poole püüelda. kui sa just pole 16-18 aastane. peale seda peaks ikka sihid palju kõrgemad olema.

 
At 12:32, Anonymous Anonüümne said...

Ei ole see nii, et suur palk segab sporditegemist. Veerpalu, Kanepi jne. ei teeni ka mitte vähe, aga selletõttu nad vähem ei pinguta. Asi on ikka treeneris kinni. Sportlasega tehakse leping, kus on kirjas, mida ta peab tegema ja mida ta selle eest saab. Kui sportlane saab kokkulepitud summa, siis järelikult ta teeb seda, mida lepiong ette näeb. Mis siinsetesse arvamustesse, et üle sajakilone mees peaks pikka maad kiiresti jooksma, siis selle kohta käib ütlus: koerad hauguvad, karavan läheb edasi.
(Veerpalu ei jookse peaaegu üldse, see ohtlik tema põlvedele), PP võiks kisa tõsta ja teda õpetama tormata. Õigemini Alaveri metoodika kahtlusealla seada.
Pärast saaks öelda, et läks ära Venemaale peitu, tehtud!

 
At 13:11, Blogger Priit Pullerits said...

12:32 - asi selles ongi, et karavan ei lähe edasi! Vaadake Eesti korvpalli: jah, haugutud on palju, aga karavan ka seisab. Ja probleem on just selles, et ei tehta rasket trenni, üldfüüsilist (sh vastupidavus). Miks siis muidu 3. ja 4. veerandil mäng kogu aeg laguneb - sest ei jõuta mängida! Toss on väljas. Peamiselt vaid viset ja liikumisi lihvides ei tule tulemust. Peab suutma koha välja mängida, ja selleks tuleb ikka kõvasti rabeleda, nagu telerist näha on, kui tõelised korvpallurid mängivad. Ja kaitsemäng on hoopis hull rabamine ju - seal on eriti baasvastupidavust vaja. Kurat, need vead ettevalmistuse süsteemis on nii ilmsed, et imelik, et minusugune neid siin kui maailmaavastust peab rääkima. Aga see on Eesti korvpallureile maailmaavastus, sest muidu suudaks ja jõuaks nad mängida.

 
At 13:33, Anonymous Anonüümne said...

Vaatasin BBL Cupi finaali Rock - Rytas. 4. veerandil, kui PP teooria järgi tartlased pidanuks ära vajuma, juhtus risti vastupidine - Rock tabas vist 3-4 kaugviset jutti, hoopis Rytase leegionärid ei saanud hakkama. Tol korral Rockil tossu väljas polnud. PP jutus on kauge iva sees, aga nii mustvalge see värk nüüd küll pole.

Andi

PS PP korvpalliteadmiste kohta ütleb kõik seik, et ta nimetab head kaitsemängu "rabelemiseks" ;)

 
At 13:58, Anonymous blondi või brünetti said...

Oehh...ma ei kommenteeri nüüd üldse teemasse aga ma olen seda blogi suhteliselt pikalt nüüd jälginud ning mis ma oskan öelda, et get a life men! ! ! Nii hull ja räige üksteisele ärapanemine ja solvamine. Kurat minge välja, tehke sporti, pange õlut ja võtke naisi. Mulle meeldib väga üks inglisekeelne ütlus. See kõlab nii...Arguing on the internet is like running in the Special Olympics. Even if you win, you're still retarded

mõelge...! Today is a gift! That's why it's called the present.

 
At 14:07, Anonymous Anonüümne said...

blondi, räägi seda Priidule kui arvad, et ta peaks veel rohkem harjutama.
(sinu ettepanek reaalses elus ei toimi)

 
At 15:39, Anonymous Anonüümne said...

Priit on juba ammu aru saanud, et mida lollimat jura ta ajab, seda rohkem kommenteeritakse. Kuna selle eest ei maksta, siis jääb üles küsimus: miks tal seda vaja on?
Kas see on mingi kompleksi rahuldamiseks?
Priit, isegi kui sa selle ära kustutad, loed sa selle enne läbi ja seda ma taotlengi. Peale seda ei ole enam vahet, kas kustutad või ei.

 
At 16:51, Blogger Priit Pullerits said...

Argumente, argumente tahaks vastu kuulda, mitte lahmimist, et ajad lolli jura. Ei, ma ei kustuta seda ära, sest siis kõik näevad, milline lahmija ja tühikargaja - tühi kargaja! - te olete.

 
At 17:01, Anonymous Anonüümne said...

->15:39
Kusjuures see kas jutt on loll või ei ole sõltub ka lugejast. Kui ikka asjadele ei suudeta eri nurga alt läheneda langevad vähesed arvamusavaldused lugeja omadega kokku.
Eestis on interneti kommentaarides väga hästi näha, et kuigi kommenteeritav artikkel võib olla väga asjalik ja õigele probleemile tähelepanu juhtiv, siis enamik artikkli kommentaare võib olla tulnud inimestelt, kes ei suuda artikkli kirjutajaga kaasa mõelda ning lõpuks tembeldatakse artikkel ja kirjutaja lolliks.

P

 
At 17:53, Anonymous Anonüümne said...

Kirjutaja ei suua mõelda vaid levitab asjatundamtust. Eesti ajakirjanduses tuleb ehk paar ariklit aasta jooksul, mida lugeda kannatab. Näiteks see artikkel: http://www.epl.ee/?artikkel=290238
Ja muidugi haamrilugui. Nii, kui ma selle artiklile viite teen, läheb kommentaar kibekähku.

 
At 10:14, Anonymous Anonüümne said...

Can add to the beauty of the landscape when used correctly.
Mulch will reduce weed growth and prevent new weeds from growing in the garden.

The less competition, the better off your plants will
be.

Also visit my webpage :: mulching

 
At 01:39, Blogger نور الهدى said...


We are ready to provide cleaners daily contracts, week or monthly or years.

Our prices are attractive and competitive

شركة مكافحة الحشرات بالخبر
شركة مكافحة الحشرات بالمدينة المنورة
شركة مكافحة الحشرات بالرياض

شركة تنظيف بجدة
شركة تنظيف بالدمام
شركة نقل عفش بينبع
شركة تنظيف بينبع


شركة تنظيف خزانات بمكة
شركة تنظيف منازل بالقطيف
شركة تنظيف منازل بالاحساء
شراء اثاث مستعمل بالرياض
افضل شركة نقل عفش بجدة
شركة تنظيف كنب شمال الرياض

 
At 23:29, Blogger ملك محمود said...

الممتاز المثالية
مهندس فحص فلل بالرياض
مهندس فحص منازل بالرياض
شركة انشاء مسابح بالرياض
شركة صيانة مسابح بالرياض
شركة كشف كهرباء بالرياض
شركة صيانة اعطال الكهرباء بالرياض

 
At 09:13, Blogger raybanoutlet001 said...

zzzzz2018.5.14
coach factory outlet
true religion outlet store
baltimore ravens jerseys
tory burch handbags
moncler online outlet
christian louboutin outlet
mlb shop
bears jerseys
hermes belt
adidas yeezy

 

Postita kommentaar

<< Esileht