pühapäev, oktoober 10, 2010

Pullerits: Kuidas panna uueks hooajaks kokku supertiim?

Nüüd on selgunud, et Eesti suusakoondise peatreener Mati Alaver pole sugugi ainus, kellele viimasel ajal ahvatlev tööpakkumine tehtud. Mis seal salata, paar päeva tagasi sain ühe telefonikõne, kus esitati meedia vallas selline pakkumine, millist pole kogu elu jooksul saanud. Jah, mis seal salata sedagi, et olen elu jooksul läbirääkimisi pidanud nii Hans H. Luige, kadunud Rein Kaarepere kui Mart Kadastikuga - ja nüüd siis selline ootamatu ettepanek.

Aga selle pakkumisega on siin üks tõsine probleem. Kui see vastu võtta, siis tähendaks see, et spordiga, vähemalt senises mahus ja senisel tasemel, tuleb küll lõpparve teha. Kui palju oleks siin neid, kes selle üle rõõmustaksid? Eks andke teada, siis oleks lihtsam otsustada.

Too ettepanek tuli mõneti ebasobival ajal, sest olin mitu nädalat tegelenud algavaks hooajaks taustatiimi kokkusaamisega. Õigemini, olin just tiimi kokku saanud, kui ootamatu ettepanekuga kaardid sassi löödi.

Igatahes, kindel on see, et need, kellelt uueks hooajaks nõu olen küsinud, on järgmised:

Harry Lemberg (Pavel Loskutovi ja Tiidrek Nurme treener) - üldvastupidavuse arendamine;
Jaak Teppan (Tartu Suusaklubi treener, Eesti suusakoondise uue võimaliku peatreeneri Jaanus Teppani poeg) - rullsuusatamine;
Eric Roots (Tartu Ujumisklubi treener) - ujumine;
Allan Oras (Euroopa meister maastikurataste maratonis) - maastikurattasõit;
Ott Kiivikas (11-kordne Eesti meister kulturismis) - jõusaalitreening;
Priit Ailt (triatleet) - füsioteraapia;
Ain-Alar Juhanson (triatleet) - energeetiliste varude taastamine võistluse eel, ajal ja järel;
Tarvo Kiudma (Eesti suusakoondise arst) - taastumine.

Kui see ei võiks olla ühe 45-aastase harrastaja Dream Team Eestis, siis mis veel võiks?

Aga ma ei ole kade. Paljutki seda, mida neilt meestelt olen teada saanud, jagan ka siin blogis. Ja enne seda jagan ka ühes Postimehe lisaväljaandes, mis peaks ilmuma 14. oktoobril ja mille otsast lõpuni ise kokku panin. Veel üks argument, miks Postimehele truu olla ja mitte ratsut vahetada - milline teine meediaväljaanne laseks mul veel oma spordiüllitise kokku panna, eessõnast viimase kui punktini viimasel leheküljel?

Laupäeva õhtul poole üheksa ajal lõpetasin Tähtvere spordipargi ovaalil rullsuusatrenni. Spordiparki oli veel peale minu jäänud vaid kolm noort trikiratturit, vanuses umbes 12-14 aastat. Nagu seesugused poisikesed ikka, pidasid nad mind vajalikuks ergutada. Kui olin neist mööda sõitnud, siis ütles üks teadja teistele, nagu oleks teinud suure avastuse: "Kuulge, see oli ju Priit Pullerits!"

Nagu näete, ega mu elu kerge ole. Isegi pimedas leidub silmapaare, kes jälgivad. Peaks vist mõneks ajaks välismaale ära pagema, seal saab rahu. Ja asjade üle järele mõelda. Kuhu mujale minna kui suusariiki Norrasse, eks ju.
******
Poreči vana kindlus Aadria mere ääres, Istria poolsaar, Horvaatia. 23. juuni 2010. Pildistanud Priit Pullerits.

Foto 1: Andrus Veerpalu (ees) ja Tarvo Kiudma kevadel aprillis Võhandu aerutamismaratonil. Foto autor: Aldo Luud, Õhtuleht/Scanpix Foto 2: Allan Oras stardib Tartu rattamaratonile. Foto autor: Aldo Luud, Õhtuleht/Scanpix Foto 3: Priit Ailt kõhuli 2008. aasta Tartu nn jooksumaratoni finišis. Foto autor: Sille Annuk, Postimees/Scanpix

35 Kommentaarid:

At 21:22, Anonymous Anonüümne said...

No kui lõpp, siis lõpp. Kindlasti on treeningute mahu oluline kärpimine ainult kasuks sinu tervisele. Kui veel lisaks arvestada, et achilka saab nõnda oluliselt rohkem puhkust, siis mida veel soovida? Loomulikult võta pakkumine vastu ja unusta see oma vaba aja tapmine ülearu suure sportliku mahuga. Sest mis kasu sünnib sellest, et sa oled ajakirjaniku kohata ülemõistuse kõrges sportlikus vormis? Vaatame nüüd ka seda blogi poolt. Ainult blogiartikleid sünnib järjest vähem ja vähem. Enamus on juba ammu palgatööga rahaks realiseeritud artiklite plagiaat. Ja õige kah, kui ikka pappi ei maksta siis milleks siia oma loomingut üles toppida. Aga noh, ega blogil pole häda miskit. Ja mis mulle eriti meeldib, et Poreči pildid näha on sest kuivõrd suvel sai selle koha külastamist kaalutud, jäi ajaplaanide täpsustamisel mul Istria ringsõit siiski ära.

 
At 22:31, Blogger Heiki said...

Päris korralik tiim tõesti.
Mida sellistele meestele pakkuma peab, et nad oleksid nõus sind toetama?

Ma ei küsi seda pilkamiseks vaid pigem tunnen huvi, kuidas tavaline harrastussportlane saaks ka endale korraliku toetava tiimi taha? Mida peab tegema jne.
Trenni on ju tore teha aga kui asju valesti teha siis tulemus on, et parem oleks võinud kodus õlut juua ja telekast Vapraid ja Ilusaid vaadata.

Ise ringi olen vaadanud siis tavaliselt leiab ühe mehe või tiimi, kes fännab oma kitsast ala ja sisustaks sellega terve su aasta. Samas kui soov on ikkagi Tartu neliküritusest osa võtta ja igal alal normaalseid tulemusi näidata, siis siin osas on väga raske abiväge leida. Tundub, et sul on õnnestunud hea meeskond saada.

PS! Kas tiimi jagad ka? :)

 
At 09:49, Anonymous Anonüümne said...

Harrastaja ja Eesti koondislate treening on ikka mõnevõrra erinevad. Koondislased või koondislaste treenerid ei pruugi harrastajale midagi juurde anda. Eks nad üldjoontes muidugi teavad, kuidas harrstajaid treenida. Samas pole välistatud, et suisa vale nõa annavad. Harrastajate treeneril võib palju suurem motivatsioon olla. Nii, et hoopis paremaid tulemusi võimalik saada. Aga nimedega uhkustamiseks, et vaat kellega ma eile rääkisin - selleks kärab küll. Mina siklikult olen ka treenidnud terve aasta Jaanus Teppani käe all. Selle aja jooksul õnnestus mul ka suurmeistrit korra näha ja paar sõna juttu ajada. Ülikooli värk, ega mul nii ehk naa rahalist ega ajalist resursi treenimiseks sel ajal polnud.

 
At 10:30, Anonymous Anonüümne said...

Kas ujumist lihvides on plaan triatloni proovida?
Kui on elu pakkumine, siis võta muidugi vastu, ega sport ja tiim pole jänes, kes eest ära jookseb.

 
At 10:58, Anonymous Anonüümne said...

Selliste mahtude pealt kontoritööli taha minek võib tervisele veelgi halvemini mõjuda.

Tee seda, mida naudid ja millest rõõmu tunned, ma ei usu, et raha ja võim on paremad kui puhas sport.

 
At 11:12, Anonymous Anonüümne said...

Mõtle, mida elult tahad ja mis on selleks vaja teha ning selle järgi teegi otsus.
Peamine, lähtu sellest, mis kõige paremini toetab sinu arengut.
(sellist tööd ei ole olemas(vaevalt sulle pakutakse), kus ei saa süüa, magada ja kehaliselt aktiivne olla.)
T

 
At 11:20, Anonymous Anonüümne said...

Kõva sõna: Priitu nõustab kellegi poeg. (Mehe tiitel on Jaanuse poeg :)

Priit elab ikka veel kastiühiskonnas või monarhias kus tiitlid ja mõistus on päritavad. Oluline ei ole mitte mees vaid tema tiitel.

Priit sportlasest saab teha meistri ainult üks inimene, kasuta tema abi.

 
At 11:54, Anonymous Anonüümne said...

Küsimus suurele ringile: Miks peab Eesti suusasprindi koondis treeninglaagrit pidama Mallorcal - tõenäoliselt maksumaksja raha eest - kui rullidega saaks praegu väga hästi sõita ka Eestis ja seejuures võistlusoludele lähedasema temperatuuriga?

vt http://sport.err.ee/suusk.php

Maksumaksja

 
At 11:57, Blogger Heiki said...

Sellest on juttu olnud mitmetel juhtudel - kodus olles ei saa korraliku laagrit pidada. Ikka ja jälle on segavaid faktoreid.
Rääkida võib küll lihtne olla, et millegagi ei tegele peale spordi, lähedastele ütled ka, et ärge tülitage aga lõpuks see asi päris nii välja ei tule. Seega esiteks annab välisriigis laagris olemine eelkõige just 100% pühendumise treeningutele.

No ja ära ei saa unustada ka seda, et soojemas kliimas treenimine peaks teoorias aitama kergemani taluda koormusi ja ka nendest taastuda.

 
At 13:31, Anonymous Anonüümne said...

Edevus on ahnuse üks vorme.
Ihnus on samuti ahnuse osa.

Janek Mäggi

Priit, kuidas sinuga on?

 
At 13:38, Anonymous Anonüümne said...

Maksumaksja, artiklis on ju öeldud, et sealne kuiv ilm on rolleritega treenimiseks sobivam.
Maksumaksjana ei ole sinu otsustada, mida maksurahaga teha. Selleks on meil väljavalitud, sinu osa on maksmine. Millist raha laagri läbiviimisel kasutatakse, ei oma siin mingit tähtsust. Tähtis on spordis ainult üks, see on tulemus.
Kui raha ei ole, on raske tulemust saada, kui raha on, siis tuleb seda kasutada. Koonerdamine ei ole kokkuhoid.

 
At 13:40, Anonymous Anonüümne said...

Hakkas silma et Priidu dreamtiimis ei ole ühtegi naist?

 
At 14:23, Anonymous Anonüümne said...

Proua Kõvermüts peab kindlasti tiimi kuuluma.

 
At 14:34, Anonymous Anonüümne said...

Mnjah

Mallorcal on ilmselt ahvatlusi (veinid, ööklubid, naised) mitte vähem vaid ROHKEM. Kodused kontrollid, sh ajakirjanduse valvas silm puuduvad. Eks neid veinilugusid ole mõne lõunalaagris käija blogist palju lugeda. Poisid piltidel natuke kurnatud välimusega..

M-maksja

 
At 16:06, Anonymous Anonüümne said...

Arvestades kevadiste rattalaagrite maksumust on elu-olu Mallorcal tihtipeale odavamgi kui Eestis.

 
At 09:43, Anonymous Anonüümne said...

Priit, mis väljaandja peatoimetaja kohta sulle pakuti?

 
At 11:26, Anonymous Anonüümne said...

Alaver lubas PP Vene koondise juurde kaasa võta. Pidavat sinna looma suusatava PRtiimi. Mis saab veel parem olla, kui suusatav-kirjutav imago kujundaja.

 
At 18:09, Anonymous Anonüümne said...

sipstedi onud muudavad hoopis suusablogi rahvusvaheliseks. Lätis suusks.blogspot.com, Leedus suuskas.blogspot.com, Gruusias suuskladze.blogspot.com jne. PP läheb oma tercisespordiga laia maailma vallutama, noh.

 
At 18:16, Anonymous Anonüümne said...

Eks Priit tahab tööandjalt paremaid tingimusi välja kaubelda ja levitab nüüd juttu elu pakkumisest.

 
At 20:12, Anonymous Anonüümne said...

Tööks oleks käia laienemisteel oleva Schipstedi kontserni peakorteri esindajana Euroopas, Aasias ja Aafrikas kohapealsete lehtede tiime ergutamas ja kontrollimas, ühtlasi ka koolitamas. Kohalikud ei tunne ju vahel isegi inglise keelt korralikult, mis Priidul hästi suus.

 
At 00:08, Anonymous Anonüümne said...

Abistajate tiim kuluks ära just põhitöö juures. Aga ei, ise poole jalaga peatoimetaja toolil, aga leht pannakse ise kokku! Mingid prioriteedid tunduvad natuke valesti minevat..

 
At 11:01, Anonymous Anonüümne said...

Priidul on valida, kas midagi tööalaselt ära teha või läbi tõsiste ponnestuste heal juhul säilitada oma kohta Tartu maratoni teise saja hulgas.
Normaalsel inimesel ei ole siin midagi valida (on üks valik).
Priidul millegipärast mitu?

 
At 14:32, Anonymous Anonüümne said...

Veider. Kas Tarvo Kiudma ei olegi enam minu perearst? Või siiski... üritab arusaamatut ehk olla pidevalt koondisega ja mitte oma patsientidega... Valigu tool, mitte ärgu nörritagu oma perearsti praksise patsiente.

 
At 17:05, Anonymous Anonüümne said...

Ka mina olen Tarvo perearsti nimistus ja olen väga rahul. Kunagi ei ole mingit probleemi. Vastupidi, mul on hea meel, et mul nii edukas ja asjalik perearst on. Kui ta oma puhkuse ajast suusatajaid aitab, siis peaks meil kõigil hea meel olema, suusatajate tulemuste üle.
14:32 soovitan tervislikke eluviise ja ise oma tervis eest vastutamist. Kui sulle miski ei sobi, vaheta arsti.
T

 
At 18:37, Anonymous Anonüümne said...

Amatöör spordirajal - amatöör ka ametipostil. Toimetaja, eriti veel vanemtoimetaja töö ei ole lehte ise täita. Selleks on reporterid ja korrespondendid. Aga meil teevad ju kõik kõike. 8) Vanainimesi ja lapsi raviv perearst on ka tippsportlaste spordiarst jne.

 
At 20:14, Anonymous Anonüümne said...

Kui inimene on õppinud kahte asja ja on mõlemas edukas, siis miks mitte. Nagu ütleb kohalik vanasõna: Miks teha ühte asja halvasti kui võid teha mitut asja hästi.
T

 
At 20:17, Anonymous Anonüümne said...

Ärge hakake Pulleritsu Kiudmaga võrdlema. Viimane ei palka esimest oma tiimi. (Esimene ei ole spetsialist)

 
At 09:20, Anonymous Anonüümne said...

See peab küll rumal ja õppimisvõimetu rahvasportlane olema, keda peavad kaheksa asjatundjat nõustama. Ja seda selleks, et TM kahesaja hulka tulla. Mehel on prioriteedid paigast ära. Vaja oleks järele mõelda, mis on elus tähtis ja reaalsustaju tagasi saada. Ei maksa ennast ja enda kohta protokollis üle tähtsustada.
Ilmselt on siin tegemist millegi kompenseerimisega. Seda oleks parem teha kui tiimi võtta veel üks spetsialist, psühholoog.

 
At 13:30, Anonymous Anonüümne said...

Tänud, Priit, asjaliku Postimehe lisa koostamise eest!

 
At 16:51, Anonymous Anonüümne said...

Uudis tänases Postimehes: "Eestis kasvab töötavate arstide arv". No comments!

 
At 09:52, Anonymous Anonüümne said...

Unustage ära ajaleht ja nende lisad. Juba oma formaadi ja turustamisstrateegia tõttu ei ole võimalik, et seal mingit adekvaatset ja kasulikku infot on. Tõsi Pulleritsul on edasiminek, isegi aeroobne treening oli ära mainitud. Aga ainult mainitud. Ma arvan, et abiks on raamat. Näiteks Jooksuga tippvormi. Tippvormi all ei ole mõeldud profisportlast muide. http://www.apollo.ee/product.php/3003210 Adidase treeningpäevikus on ka palju häid nõuandeid http://ee.running.adidas.com/login.aspx Usun, kui mõisted selged, siis on treeneri valik adekvaatsem. Tunneb niisama karismaatilise jututaja ära ja oskad eemale hoida.

 
At 13:05, Anonymous Anonüümne said...

PP on väitnud, et ta on tohutult palju lugenud (prillidki olevat sellest). Miks ta siis treeningualast kirjandust ei loe? Või loeb aga ei jää meelde või ei saa aru? Miks ta siis sellel teemal nii enesekindlalt sõna võtab ja vastuvaidlemist ei salli?

 
At 14:57, Blogger Unknown said...

michael kors outlet
coach outlet
nike basketball shoes
louboutin shoes
oakley vault
north face
pandora charms outlet
ray ban sunglasses
canada goose outlet
air jordan
2016.12.15chenlixiang

 
At 09:01, Blogger raybanoutlet001 said...

zzzzz2018.5.14
moncler outlet
mulberry uk
ralph lauren uk
nike air max 95
oakland raiders jerseys
canada goose outlet
cheap oakley sunglasses
fitflops sale clearance
ferragamo shoes
canada goose jackets

 
At 04:10, Blogger chenlili said...

ralph lauren
michael kors outlet
oakley sunglasses cheap
ray ban
ray ban sunglasses
oakley vault
ray bans
michael kors uk
louboutin
coach factory outlet
chenyingying20180620

 

Postita kommentaar

<< Esileht