teisipäev, september 21, 2010

Pullerits: Miks nelikürituse lõpetajad pettumuse said?

Olin üks neist sadadest, kes tegi visalt kaasa kogu Tartu maratoni nelikürituse, aga nagu üks suurepärane ingliskeelne spordisärgi kiri kõlab: "I did___ and all I got was this lousy T-shirt." Ehk: "Tegin läbi (nelikürituse) ja kõik, mis ma selle eest sain, oli see närune spordisärk." Oleks siis, et oleks spordisärgigi saanud (vabanegem sellest totrat anglitsismist, t-särgist).

Nelikürituse vaprad läbijad said klubilt Tartu Maraton traditsioonilise medali ja peasponsorilt SEB-lt flaieri - sellise, mida võiks ajalehtede vahele tuhandete kaupa toppida ning kust need esimesena makulatuuri lendavad. Seekord, tunnistan, et isegi süüvisin sellesse flaierisse, aga SEB kliendina ei leidnud ma sealt küll ühtki ihaldusväärset ja vajalikku pangateenust ning Estonia ooperipiletid 125 krooni tükk olid ka lisatingimustega, et mine kassasse ja osta just sealt.

Helistasin peakorraldajale Indrek Kelgule, et sadade pettunute nimel aru pärida.

Kelk ütles, et nelikürituse auhind on peasponsori, seega SEB, hea tahe. "Sel aastal väljendus see hea tahe sellisel kujul," lausus ta. Ja lisas: "Mulle isiklikult on see sellisel kujul pettumus." Muidugi võib SEB teha oma reklaampakkumisi, nagu õigemaks peab, möönis Kelk, aga "selles kontekstis, nagu nad seda nüüd tegid, oleks see võinud pigem olemata olla".

Et Pullerits tõmbab jälle intriigi üles? Palun väga, võite seda asja ka nii võtta. Aga kui peakorraldaja ütleb otse, et ta pole peasponsori tehtuga rahul, ja kui peasponsori tehtu üle on väljendanud pettumust ka paljud osalejad, siis ei ole see intriig, vaid tõsise küsimuse kajastamine.

Aitäh medaligi eest. Aga selle eest läheb tänu klubile Tartu Maraton. "See on see, milleks meie suutelised oleme," tunnistas Kelk.

Ta on kuulnud nii mõnegi nördimusavaldust, et raha kasseerida Tartu Maratoni klubi oskab, aga selle eest piisavalt vastu anda mitte. Neile nördinuile palus ta tagasihoidlikult meelde tuletada, et stardimaks on mõeldud vaid konkreetsel üritusel osalemisega kaasnenud kulude katmiseks. Nelikürituse medal ja meene on olnud pealekauba. Samuti, olgu täheldanud, et üheski klubi Tartu Maraton ürituse juhendis pole kirjas, et nelikürituse lõpetajad peaks saama nänni. Ses mõttes, tunnistagem, on võimatu väita, nagu oleks korraldajad osalejaid kuidagi alt vedanud või tüssanud. Kelk kinnitas, et proovis ka tänavu SEB-le selgeks teha, et praktilise väärtusega meene nelikürituse lõpetajaile oleks teretulnud, kuid SEB oli andnud talle mõista, et vahendeid selleks pole. (Ja mina ei ole küll SEB-lt laenu võtnud, nii et mind ärge sealt raha minema tassimises süüdistage.)

Tõele au andes tuleb öelda, et nelikürituse läbinute premeerimine on tõepoolest olnud peasponsori hea tahe, mis kuni tänavuseni paljusid rõõmustas. Mullu olid auhinnaks sokid, enne seda mitu korda spordisärk, siis rätik.

Konkurents olevat edasiviiv jõud, mistõttu olgu siin SEB-le, kui nad seda siin lugema juhtuvad - ja küll nad juhtuvad; vean kihla, et keegi juhib varem või hiljem nende tähelepanu siinsele kriitikale, kui nad seda ise ei märka; ja kui ei märka, siis on tegemist tõsise möödapanekuga, sest ainuüksi eile registreeris selle blogi loendur üle 1200 külastuse -, siis olgu SEB-le võrdluseks toodud, kuidas on Estoloppeti suusamaratonide sarja läbinuid premeerinud selle peasponsor EMT. Sel aastal oli Kelgu initsiatiivil auhinnaks omapärane käterätik: nii hästi kokkupandav, et mahub väiksesse kotikesse; kuivab kiiresti; läheb kergesti puhtaks. Selle hind küündis üle saja krooni. Eelmine aasta said Estoloppeti kõik osavõistlused läbinud auhinnaks aga suusakoti. Aitäh EMT-le nende eest!
******Sillaotsa, Alam-Pedja looduskaitseala. 8. august 2010. Pildistanud Priit Pullerits.

Foto 1: Neljane liidergrupp Tartu rattamaratoni rajal. Foto autor: Sille Annuk, Postimees/Scanpix
Foto 2: Tartu rattamaratonil osalejad mööduvad toitlustuspunktist. Foto autor: Sille Annuk, Postimees/Scanpix
Foto 3: Oodates Tartu rattamaratonil meest ja peremeest. Foto autor: Sille Annuk, Postimees/Scanpix

43 Kommentaarid:

At 12:50, Anonymous Anonüümne said...

Eelmine aasta oli neliku lõpetajaid 480, need peaks olema justkui klubi kuld kliendid. Samas ei osalenud neist keegi ei soki ega rätiku pärast. Venelased ütlevad selle kohta umbes nii "Eta melots, no ne prijatnõi"

Ei tea miks on 2011 Rattaralli trassi jälle muudetud ja üle Kanepi suunatud.

 
At 12:51, Anonymous Rene said...

Võib-olla olen ma valesti aru saanud, aga mina isiklikult ei käi spordiüritustel nänni pärast. Ka medali andmine igale lõpetajale on juba korraldajate poolt väga kena. Traditsiooniliselt saavad ju medalid/karikad esimesed 3 (äärmisel juhul 6) ja ülejäänutele jääb osalemisrõõm. Ma ei näe nutmiseks väga põhjust.

 
At 12:59, Blogger zeeta said...

minu pere ja muud maratoniloomad jäid kyll rahule ses mylkas sumpamisega ja enda yle saavutatud võiduga.keegi ei kurtnud, et pettunud, petta saand või nii...

 
At 13:01, Blogger Tauno said...

Ega jah, meene pärast ju vaevalt keegi nelikut tegema läheb. Aga siiski, kui võrrelda erinevate aastate meeneid siis seekord peab ka ausalt vastama, et selle aasta "nänn" jättis külmaks küll.
Nõndapalju siis sellest.

 
At 13:02, Anonymous Anonüümne said...

Hästi tehtud, Priit! SEB ja TM suhetele aitas see artikkel kõvasti kaasa.

 
At 13:10, Blogger Priit Pullerits said...

Ma arvan, et SEB-l on ka kasulik tagasisidet saada, mida tema pakutavast arvatakse.

Ega minagi osalenud seepärast, et saada järjekordne käterätik või spordisärk või sokipaar, mida kapis nagunii küllaga, aga nähes inimeste kehakeelt ja nägusid, kui nad tolle õnnetu flaieri said, võis sealt välja lugeda vaid sõnatut hämmeldust.

Olen Indrek Kelguga sama meelt, et pigem võinuks see flaier olemata olla. Saame ju aru, et ajad on rasked, aga kui suur pank katsub seejuures popsina käitudes teha nägu, nagu oleks ta ikkagi suur pank, siis narri näo tegemiseks see ainult jääbki.

 
At 13:13, Anonymous Anonüümne said...

Nauditav tekst sõidust.
http://kyljetuul.wordpress.com/

 
At 13:28, Anonymous Anonüümne said...

Ma siin filosofeerin nõnda - Oli kunagi suurepärane neliküritus, millest ükski ajakirjanik mitte muhvigi ei rääkinud, siis kerkis esile PP kes aegamööda sel teemal sõna hakkas võtma. Huvitava kokkusattumusena hakkas kasvama ka neliku ürituste osalejate arv. Nüüd kui räägin, et käisin (käin) nelikul, siis kõik teavad seda üritust unepealt, keegi enam ei päri, et mis üritus seekah on. See on kindlasti meedia teene. Nüüd on küsimus, vaid, et kas meedias ongi ainult PP, tänu kellele on see üritus tervisespordivõhikute seas tuntud või on siin miski muu faktor mängus. Igatahes tundub mulle isiklikult see olevat küll rohkem PP kui SEB teene. Aga mis mul sellest.

Minu jaoks on üritus läinud mõttetult karmiks. Tehnikat lammutav megaporirally + 1/2maraton pole just see mis mulle selle asja juures meeldivad.

Lisaks kui vaadata läbi aastate toimunud neliku loosiauhindade jagunemist, siis väga huvitava kokkusattumusena on valdavas enamuses kukkunud ikka Lõuna-Eestisse, kuigi Põhja-Eestist on vaata, et rohkemgi osalejaid olnud. Kuidas nad seda küll nii teevad ja kas ikka Kelgu kontor teeb loosimisi ausalt, vat selles on küsimus? Aga noh, ega ma pole seal nänni pärast kunagi käinud, tegelikult peaks mul seal isegi midagi kuldset ripakil olema. Paistab, et see formaat hakkab ennast minu jaoks kah ammendama. Mõtlen, et milleks sinna gladiaatorite tõmblemisse üldse ronida.

On ju paremaid võimalusi oma vaba aja ilusaks sisustamiseks. Kui muud ei viitsi siis kasvõi matkamaraton rattaga või ilma RMK matkaradadele. Vot see on alles lisaväärtusega asi. Liigud ringi deviisiga "Tunne Eestimaad" ja saad nautida uusi loodusmaastikke ning värsket õhku ilma pori ja kellaga aega mõõtmata.

Tõmbaks parem käima sihukese sarja. Kes käib aastas rohkem RMK ja why not terviseradu läbi saab oma A4 suuruses posteri paber Postimehe esilehele (mitte mingisse Arterisse või ma ei tea mis kohalikku feature harulehte! Siin on ainult sponssi vaja kes selle esilehe A4 kinni maksaks sest PP abile siin loota pole mõtet - ta on selleks liiga kribukala :)

 
At 13:29, Anonymous Anonüümne said...

Kas Pulleritsuga suheldes peabki alati eeldama, et iga sinu sõna võidakse avaldada peameedias või blogis? Vt Indrek Kelgu tsiteerimine.

Antud tekst tundub ka praegu selline, nagu oleks PM toimetaja sellele ei öelnud, aga PP ei saa seda ometigi avaldamata jätta.

 
At 13:49, Anonymous Anonüümne said...

Kelgu lapsesuu pritsib igasugu tatti, ega selleks normaalne ajakirjanik pea kohe järgi lajatama

 
At 14:06, Blogger Priit Pullerits said...

Oot-oot, 13:29 ja 13:49 - pidage nüüd hoogu! Selle teksti tegin spetsiaalselt siia blogisse, Postimehesse mitte - PMi potentsiaalne auditoorium oleks selle jaoks tarbetult suur. Teiseks, öelge, palun, mida Kelk valesti ütles? Mitte midagi ju. Ta ütles ausalt, nagu asjad on. Selliste ausate ja kartmatute (ja mida siin karta olekski?) meeste ees võtan ma mütsi maha ja soovitan teistel ka seda teha. Ja kui ta ütles mulle meie vestluses ühe lause, mida ta palus tema suhu mitte panna, siis seda ma ka tegin. (Vaadake ette, et te viimasest lausest ikka õigesti aru saite!)

Miks mõned teist plärtsuvad ja õiendavad ilma, et nad asjaga täpselt kursis oleksid? Öelge, palun, miks te seda teete? Püüdke see asi siin ükskordki ratsionaalselt ja rahulikult ära seletada, alustades nii: Mina, (ees- ja perekonnanimi), kargan iga PP kirjutise kraesse, kuigi mul selleks faktilist materjali ei ole, seepärast, et...

 
At 14:25, Anonymous Anonüümne said...

8O "Selle teksti tegin spetsiaalselt siia blogisse, Postimehesse mitte - PMi potentsiaalne auditoorium oleks selle jaoks tarbetult suur." MIDA-MIDA?

 
At 14:27, Anonymous Anonüümne said...

vabanegem sellest totrat anglitsismist, t-särgist Vabalt võib T-särk edasi olla, lahtivolditult ju T kujuline

 
At 14:39, Anonymous Anonüümne said...

Väide "eile käis siin rattamaratonist lugemas üle 1200 inimese" ei ole õige. Ajakirjanikuhärra võiks teha endale selgeks, mis on külastuse ja inimese vahe. Jätkuv soga ajamine - teles mainiti ära veel eriti suur number - jätab sellise mulje, et tegemist pole kogemata eksimusega vaid sihiliku vassimisega.

Kui ma viitan konkreetsele vigasele faktile, kas siis pean kah end ID-kaardiga autentima?

Ja miskasu on vigadele tähelepanu juhtimisest, kui neid niiehknii ei parandata? Mõned nädalad tagasi viidati, et Erkki Raasukese eesnimi on valesti. Who cares, siiani parandamata. Tänane sissekanne annab ka aimu, miks Swedbangi värgid ei morjenda - Pullerits on SEB klient ;) Personale, confidenziale, Banco Unione!

 
At 14:50, Anonymous Anonüümne said...

Selle teksti tegin spetsiaalselt siia blogisse, Postimehesse mitte - PMi potentsiaalne auditoorium oleks selle jaoks tarbetult suur.

Tartu Maratoni üritused pole Postimehe jaoks ammu enam kajastamist väärt üritused, vaadake esmaspäevase Postimehe spordikülgi (mitte segi ajada Tartu Postimehega, Tartu Rattamaratonist vaid 3 rida, järgmisel leheküljel aga terve lehekülg täis kuidas meie kümnevõistlejad võistlust katkestasid. Olen siiamaani aru saanud, et sporditoimetus võiks just see olla, kes natukegi propageerib harrastussporti ja tervislikke eluviise, aga ju ma olen valesti aru saanud.

ain

P.S. Priit, kui sa nüüd plaanid rullsuusad välja võtta, siis infoks, kärbete tulemusel on seis selline, et spordipark ja dendropark on õhtul pimedad. Lubadus on septembrikuu jooksul valgus taastada. Vot sellises toredas linnas elame.

 
At 15:34, Blogger Priit Pullerits said...

...Ain, eks seda tule võtta kui suurepärast võimalust trenniga mitte ülepingutada.

See, et PMi auditoorium on selle postituse joaoks liiga suur, tähendab seda, et antud tekstis sisalduv info läheb korda ehk vaid tuhandele inimesele, s.t nelikürituse lõpetajaile pluss veel mõnele sajale harrastajale. Postimees ja ka ükskõik milline teine leht ei saa lubada tekste, mida loeb alla 0,5 protsendi kõigist tema lugejatest. Seda mu lause tähendaski. Aga ma ei pane pahaks, kui sellest aru ei saadud, sest miks peakski te tundma meedia arvestuste ja toimimiste spetsiifikat. Tõepoolest ei pea.

Aga nüüd tagasi peateema manu!

 
At 15:41, Anonymous Anonüümne said...

"Mullu olid auhinnaks sokid, enne seda mitu korda spordisärk, siis rätik."

Tere talv! Peale mingi käterätiku X aastal pole midagi saanud. Kust oma auhinnad kätte võin saada ?

 
At 16:02, Anonymous Anonüümne said...

Oot-oot.
Kas Mulgi rallil üle põllu rada lühendanute vägitegude auditoorium on siis suurem või? Kas mitte meedia ei peaks oma lugejaskonda mõistlikul määral suunama selmet kohanduda lugejate nii teinegikord mitteterve huvi järgi?

Kahju, Priit sinu kommentaar- ...Ain, eks seda tule võtta kui suurepärast võimalust trenniga mitte ülepingutada- näitab üldist (nii ühiskonna tervikuna kui ka meedia kui ühiskonnas toimuva peegeldajana)suhtumist harrastussporti kui sellisesse. Sitta kah, kui kellelegi ära panna ei saa, siis Selever on ju 10-ni lahti, libistame parem õlut.
Mehed liikuma?!?

ain

 
At 17:39, Anonymous Anonüümne said...

Mis mis, ma kuulen selelst nelikürituse meenest esimest korda, kuigi olen seda viimased 4 aastat täies mahus teinud. Ok olen vist loll ja pikkade juhtmetega. Valgustage, kust siis vastavaid meeneid muidu jagatakse?


P

 
At 19:30, Anonymous Anonüümne said...

Teema pakuks üleriigilises päevalehes kindlasti huvi suuremale auditooriumile kui üritusest osavõtnud, sest nendele vägagi kommertsialiseerunud massispordiüritustele püüavad korraldajad (naerukoht - MTÜ-d) võimalikult palju osalejaid saada. Tänagi oli minu postkastis kutse mingile rattamaratonile (SEB sügisjooksult saadi minu aadress kätte). Rämpspost, sest ma ei sõida ratast ega ole sellise reklaami saatmiseks oma nõusolekut andnud. .. Lõpuks on tegemist mängimisega inimeste loomuliku tarbega terve ja heas vormis olla. Eriti huvitav on selles lõikes ka 13:28 kommentaar.

SEB Tallinna Maratonil anti muidu korralik Nike'i spordisärk, aga sellise paksu SEB logoga rinnal, et ventilatsiooni huvides mina seda küll jooksmisel selga ei pane. Jälle toodetud kasutuseta asju. Aga muidu oli Tallinna jooksuMaraton väga hästi korraldatud.

 
At 23:15, Anonymous Anonüümne said...

Õige jutt ja õige teemapüstitus PP-lt. Olin isegi üks neist, kes seda flaierit nähes tõsise pettumuse osaliseks said. Küsisin vist isegi, et ja muud ei olegi ja et mis loom see SEB on? Muud tarka nagu ei oskagi pärast 4,5 tunnist mõnusat mudamaratoni küsida ju. :)

KK

 
At 09:19, Anonymous Anonüümne said...

"Miks mõned teist plärtsuvad ja õiendavad ilma, et nad asjaga täpselt kursis oleksid? Öelge, palun, miks te seda teete? Püüdke see asi siin ükskordki ratsionaalselt ja rahulikult ära seletada"

Priit tore, et seda teistelt nõuad, aga veeltoredam kui ise ka enda nõuande järgi toimiksid.
See ongi see, mis kommentaatorid sinu peale vihaseks ajab. Teistelt nõuad aga ise toimid risti vastupidi.
Kui tahad näiteid, loe oma kirjutis uuesti läbi. Kui sellest ei piisa, siis ütle, seletan sulle lahti.
Paul

 
At 09:53, Anonymous Anonüümne said...

Priit, kiidan Sind nelikürituse lõpetamise puhul!
Mis Sa veel auhinnaks tahad?
Ütle, ma ostan Sulle.

 
At 11:57, Anonymous Anonüümne said...

Ma ei saa aru tõstatatud probleemist. Kas tõesti käivad inimesd spordiüritustel nänni pärast, nagu ka PP. Elion Cupil ei jagata mingit nänni(isegi diplomit mitte) ja keegi ei nurise, inimesed osalevad ja naudivad liikumist. kui soovite mingit auhinda (nänni) siis minge poodi ja ostke osavõtu tasu eest omale sokid, T-särk, joogipudel, kaelapael jne.ja ärge virisege.
Toomas, 10 aastat neliküritustel osalenud.

 
At 11:57, Anonymous Anonüümne said...

Ma ei saa aru tõstatatud probleemist. Kas tõesti käivad inimesd spordiüritustel nänni pärast, nagu ka PP. Elion Cupil ei jagata mingit nänni(isegi diplomit mitte) ja keegi ei nurise, inimesed osalevad ja naudivad liikumist. kui soovite mingit auhinda (nänni) siis minge poodi ja ostke osavõtu tasu eest omale sokid, T-särk, joogipudel, kaelapael jne.ja ärge virisege.
Toomas, 10 aastat neliküritustel osalenud.

 
At 12:24, Blogger MK said...

antud olukorrast tulenevalt toetan PP-d.

Sport jäeb siiski spordiks. Oluline roll tavaarijagamisel on see, et see ei oleks rämps, millega võib tekkida raskusi isegi plita alla tule tegemisekl. Nod lendlehed või flaierid ei põle korralikult ja maale kompostiks kah ei kõlb, muudest paberi otstarvetest rääkimata.
Ühel võistlusel käies sain plastiksuusad ja tuharalaua ja olin õnnelik, sest see haakus suusavõistluse temaatikaga ilusti ja nooremate võistlejate silmist võis näha neid tulesädemeid tulevaste sportlaste tekkeks.

Teie
Harrastussportlane.

 
At 13:43, Anonymous Anonüümne said...

Nagu lapsed ootavad jõuluvana.
Võiks juba teada, et tasuta lõunaid ei ole olemas.
Korraldaja leidis sponsori SEB ja tegi temaga lepingu, tänu millele see üritus selliselt üldse toimuda saab. Mõlemad pooled täidavad lepingut. Kõik OK, aga mingi osaleja PP kes väidetavalt loeb sadade teiste silmist midagi välja, hakkab hädaldama. Kasva suureks, jõuluvana ei ole olemas!
Mul oleks piinlik.

 
At 14:24, Blogger Priit Pullerits said...

09:53 - aitäh pakkumise eest, ma haaran siis kohe lubadusest osta mulle vajalik kinni:
palun samaväärset ja sama head maastikuratast, nagu on Art Soonetsil. Või kui just nii head ei saa, siis üks-kaks tuhat krooni odavam ajab ka asja ära.
Kust ja kunas kätte saab?

Ja Paul: lugesin läbi, mis kirjutasin, ja ei plärtsu ega õienda ma kusagi. Kõik, mis kirjas, on reporteritööl põhinev faktide edastamine.

Toomas, nelikürituse veteran - palun ärge väitke seda, mida ma ei ole öelnud. Näidake kätte koht, kus ma ütlen, et käin spordiüritustel nänni pärast!

Aga siinse teema lõpetuseks võiksime teha rahvaküsitluse, et kui paljud neist, kes on käinud massispordiüritustel, kus on nänni jagatud, on selle nänni võtmata jätnud seepärast, et nemad teevad lihtsalt ja ainult sporti ning nänni pole neile vaja. Vean kihla, et siin on kõigi nn nännivastaste kapid nänni täis.

 
At 14:42, Anonymous Anonüümne said...

Noh, reporter, millise allikaga tõestad väidet, et antud tekst läheb korda ainult 1000 inimesele?

See, et PMi auditoorium on selle postituse joaoks liiga suur, tähendab seda, et antud tekstis sisalduv info läheb korda ehk vaid tuhandele inimesele, s.t nelikürituse lõpetajaile pluss veel mõnele sajale harrastajale.

 
At 18:43, Anonymous Anonüümne said...

Olid ju üks pettunutest, kes ei saanud nelikürituse eest nänni(korralikku) ja pöördusid teiste pettunute nimel korraldaja (Hr. Kelk) poole. Ma arvan, et 95% ei osale spordiüritustel nänni pärast ja ei tekita sellest üldse probleemi.
Kohtumiseni Tartu Maratonil.
Toomas

 
At 19:00, Anonymous Anonüümne said...

Ma olen veel süüdimatumat korraldajat näinud. Küsimusel, kas on joogipunkte, vastati, et iga aasta on olnud ja pead anda ei saa. Keegi tädi on oma kulu ja kirjadega alati sportlasi jootnud rajal.

 
At 21:19, Anonymous Anonüümne said...

Einoh, ega minagi just nänni pärast rajal ei käi, kuid kui oled igal aastal kuulnud ja paar korda isegi saanud, siis tekitab nõutust, kui järsku enam ei anta. Pealegi oleks hea teistele näidata, "voh, sain selle ja sellega hakkama", kui vastav T-särk seljas või sokid jalas.

Raiko, 2X Tartu neliküritus.

 
At 08:44, Anonymous Anonüümne said...

Aitäh Priit, sain aru, et hindad oma osalemist ja ma ei tea mitmesajandat kohta neliküritusel paarikümne tuhande klroonise ratta vääriliseks ja leiad, et korraldajad peaksid selle sulle andma. Arvad millegipärast, et sajad osalejad on samal arvamusel.
On siiski võimalus kuidas seda ratast saada. Ära enam osale neliküritusel ja ära treeni selleks. Kokkuhoitud raha (ja aja) eest saad kindlasti endale soovitud ratta lubada.

 
At 09:35, Blogger Priit Pullerits said...

Eelmine vastus ei rahulda mind absoluutselt. Mulle lubati auhinnaks osta, mida ma vaid soovin, ja soovisin Soonetsi rattaga võrdväärset, ja ei olnud absoluutselt juttu, et korraldajad peaks selle ostma. Palun teil ikka isiklikult oma veksel lunastada!

Mis puudutab seda, nagu oleks ma öelnud faktina, et antud teema läheb korda 1000 inimesele, siis seda ma ei ole esitanud ju faktina, vaid oletusena, mida tõestab arvu 100 ees olev sõna "ehk". Kahjuks on meil siin taas juba ei tea mitmes kord tegemist näitega, et inimene ei oska lugeda. Back to school!

 
At 09:38, Blogger Priit Pullerits said...

...ja veel 08:44-le: neliküritusel tulen kindlasti esisaja sisse. Olin ju kolme ala järel 21. ja ega rattamaratoniga kõigest hoolimata ülisuurt kukkumist tule. Ma ei imestaks, kui tuleksin esimese 50 sisse (kuigi tingimata ei pruugi). Mitmes ise olete?

 
At 10:22, Anonymous Anonüümne said...

PP esmalt (14:24):
Kõik, mis kirjas, on reporteritööl põhinev faktide edastamine.

PP seejärel (09:35):
...siis seda ma ei ole esitanud ju faktina, vaid oletusena...

Summary: kõik on edastatud faktidena, va kohad, kus faktide asemel on oletused. Nice!

 
At 17:10, Blogger Priit Pullerits said...

Täpselt! Lõpuks olete õigesti aru saanud. Need kohad, kus ei ole fakte, on tekstis vastavalt markeeritud. Rõõm näha, et üks lugeja on mõtlemis- ja analüüsivõimeline. Kiitus, tõega!

 
At 09:48, Anonymous Anonüümne said...

Siinkohal eksivad Pullerits ja märkuse teinu.
Pulleritsi tekstis ei ole ühtegi fakti. On lihtsalt suvalised infokillud. Tehnoloogiliselt väljenades: müra

 
At 20:44, Blogger Unknown said...

Olen Mavis Calos, esindaja Aiicco kindlustus plc, anname välja laenu individuaalsed erinevused usalduse ja au. anname laenu intressimääraga 2%. kui olete huvitatud võtke meiega ühendust selle ettevõtte e-post: (maviscalos_laen_laenamine@outlook.com) nüüd jätkata oma laenu üleminekudokumendi ok. kui teil on vaja laenu, et luua ettevõtte või kooli te olete väga teretulnud Aiicco kindlustus plc. Võite meiega ühendust võtta ka selle e-post (amaah.credit.offer@gmail.com). saame üle kanda summa, mida taotletakse enne
nädalas.

 
At 11:31, Blogger Unknown said...

lebron james shoes
ray bans
cheap michael kors handbags
nba jerseys
michael kors handbags
under armour outlet
coach outlet store
nike blazer pas cher
hermes belts
michael kors handbags
20170317

 
At 07:34, Blogger Unknown said...

ysl bags
fenty puma
tom ford eyewear
yeezy boost 350
moncler jackets
vans outlet
yeezy boost
air force 1
true religion
reebok outlet

 
At 12:14, Blogger Unknown said...

qzz0419
coach outlet store online
carolina panthers jersey
miami heat
air max 90
raiders jerseys
philadelphia eagles jerseys
kate spade sale
cheap oakley sunglasses
air jordan shoes
true religion outlet store

 
At 05:13, Blogger Unknown said...

tory burch shoes
rayban sunglasses
cheap mlb jerseys
nike air max
hermes birkin
jordan 13
stephen curry 5
supreme hoodie
nike air force
kobe byrant shoes

 

Postita kommentaar

<< Esileht