teisipäev, aprill 13, 2010

Pullerits: Kust leida vastus kolmele elulisele küsimusele?

Nüüd, tunnistan ausalt, on lugu küll selline, et ilma kõrvalise asjatundliku abita hakkama ei saa. Ja nüüd, olgu lisatud, saab näha, kes käib siin blogis ainult saamas, aga vastu anda miskit ei taha.

"Help! I need Somebody. Help!" Kas mäletate, kes nii hüüdis-laulis? Punkt neile, kes teavad, et biitlid.

1. Help! Vaja on soetada maanteesõidu jalgratas.

Siin on kohe paar lisatingimust. Esiteks, tuttuut ma osta ei kavatse, sest nende hinnad algavad 24 000 kroonist. Aga kuulge: nii palju ei saanud ma isegi oma paar nädalat tagasi maha müüdud 15 aasta vanuse 3. seeria BMW eest - ja too arendas jalgrattaga võrreldes ikka pöörast kiirust (rääkimata kaitsest tuule ja vihma eest). Liiati ei ole jalgrattasõit mulle mingi võtmeala nagu näiteks suusatamine. Hooaja jooksul kavatsen teha ühe võistluse, Tartu rattaralli, ja muul ajal niisama tuju ja tahtmise järgi sõita. Seni on mu osalust rattarallil võidusõidurattaga spondeerinud endine Postimehe kolleeg Hindrek Riikoja, kes nüüd töötab põllumajandusministeeriumi pressitalituses, aga ei saa ju lõpmatuseni jääda sponsoreile lootma - ega ma mõni tippsportlane ole, kes endale seda luksust lubada võiks.

Niisiis, kõne alla tuleb kasutatud ratas. Aga eelnimetatud põhjusil - et ma pole proff ega ürita ka selleks saada - ei kavatse ma nii suurt summat nagu 10 000 krooni ja enam küll selle eest välja käia. Praegu on pakkumisi kaks, umbes 9000-kroonine Scott, mille kett ja kassett vajavad aga hiljemalt 1000 km järel vahetamist, ja Ultegra komponentidega Classic, mille hind pidi kõvasti tingides 9500ni alla tulema. Mõlemad on alumiiniumraamiga, kummalgi pole kaasas pedaale. Vähemalt on Classicul peal kompuuter, Scottil mitte. Aga kas ka need hinnad pole mitte liiga palju?

Kellel on teha paremaid pakkumisi?

2. Help! Vaja on Tartu jooksumaratoniks vormi saada.

Jooksumaratoniga on lood kriitilised. Alustasin kerge harjutamisega ülemöödunud nädalavahetusel, 3. aprillil. Jooksin kahel päeval järjest 5 km, keskmine kiirus umbes 6 minutit kilomeetrile. Ja kujutage ette - reielihased jäid kangeks! Ilmselt on põhjus see, et mu viimased jooksmised jäid aastatagusesse aega, kui pärast kolme trenni muutus parema jala ahhilleuse kõõlus sedavõrd valusaks, et igasugused jooksuliigutused tuli lõpetada. Seetõttu alustasingi tänavu tasa ja targu. Siin on ülevaade, mis ma seni teinud olen (esimene arv tähistab aprillikuu päeva):

3. - 5 km (ca 6.00/km)
4. - 5 km (ca 6.00/km)
reielihased jäid valusaks ja kangeks
5. - puhkus (tööl Tallinnas)
6. - 5 km (ca 5.45/km)
7. - 9 km (ca 5.15/km)
8. - 9 km (ca 5.15/km)
9. - 5 km (ca 5.15/km?)
10. - 9 km (4.50/km)
11. - 9 km (4.50/km)
12. - 12 km (4.50/km)

Nagu näha, on tempo aeglane ja ettevaatlik. Kaks aastat tagasi oli igatahes tõsine tegu, et üldse suuta nii aeglaselt joosta, nagu 4.50/km. Nüüd tikub see tempo aga jalgu raskeks muutma. Pöördusin täna juba spetsialisti poole, et uurida, mida ette võtta, et 9. mail suuta 23 km korralikult läbi joosta. Küsimusi on mitmeid. Kas treenidagi ainult madala kiirusega või teha ka kiiremaid otsi, riskides samas sellega, et pingelisem treening võib kõõlustele valuliselt mõjuda? Kas teha kaasa ka Viljandi järve jooks? Kui jah, siis ilmselt ei tohi seal joosta täie jõuga, vaid pigem kombata suutlikkuse piire - või arvate teisiti?

3. Help! Vaja on otsustada spordiraamatu kirjutamine.

Minuga võttis ühendust üks Eesti olümpiavõitja, kes tegi ettepaneku, et aitaksin kirjutada tema elulooraamatu. Kahtlemata austav ettepanek. Raamat on pealekauba ikka midagi muud kui ajalehelood, blogist rääkimata. Aga kas tasub end lisatööga kurnata ja ribadeks tõmmata? Sest selge on see, et ega raamatu kirjutamisega Eestis rikkaks saa. Isegi vist mitte nii rikkaks, et võiks tuttuue võidusõiduratta osta.

Nüüd võtan kaheks päevaks aja maha ning lähen ja mõtlen piiri taga elu üle järele. Siis tulen tagasi ja lähen reedel kohtuma ühe kõva vastupidavusalamehega, kelle siinsed mõned kommentaatorid on liigitanud nende hulka, kes mind jutule ei võtaks. Aga nagu näha, ei maksa kõiki oma ettekujutlusi ja nägemusi ikka tõe pähe ka võtta.

Näis siis, mis tarka nõu oskate seekord anda.
******Zion National Park, Utah. 23. juuni 2008. Pildistanud Priit Pullerits. (Suuremalt vaatamiseks klikkida pildile.)

Foto 1. Hispaania rattaproff Alberto Contador proovib Wolf Mountaini elektrilist mägiratast. Foto autor: Reuters/Scanpix
Foto 2: Venemaal toetavad sponsorid autoga isegi naispoksijaid. Maailmameister Natalja Ragozina oma Peugeot'ga Moskvas. Foto autor: ITAR-TASS/Scanpix
Foto 3. Eesti mehed, tehke järele: Lisa Koll püstitab 26. märtsil USA naisüliõpilaste rekordi 10 000 meetri jooksus 31.18,07. Foto autor: AP/Scanpix

43 Kommentaarid:

At 19:46, Anonymous Anonüümne said...

See et kevadel isegi 6min/km reiepealsed kangeks jäävad on tavaline. Ma ka suusatasin talvel 7 maratoni läbi ja ei jooksnud kilomeetritki ja sama probleem. Suusatamises lihtsalt töötavad teised lihased ja erinevate nurkade all. Tavaliselt see probleem kaob nädalaga. Teiseks ei ole mõtet vaadata treeningtemposid ja nende pealt järeldusi teha. Minu puhul küll nii, et trennis vahel kilomeetristel lõikudel probleem alla 4.10 kilomeetriaegu saada, aga kui number rinnas, siis poolmaraton sellise tempoga pole probleem.

 
At 20:00, Anonymous Anonüümne said...

esimesele.

Pullerits jookseb iga jumala suusatrenn paar kilti, niiet jutud mittejooksmisest ei vasta tõele. Muudkui lippab supilinna ja tagasi.

aga raamatust. EOK annab jo välja olümpiavõitjate sarja. Tiit lääne riisub sealt kõva koore ja tasud on kopsakad. shmugelda oma raamat samasse sarja ning võid valge mehe moel endale võiduka osta.

 
At 21:08, Blogger Mihkel said...

Kett vajab 1000-2000 kilomeetri järel vahetamist niiehknaa, kassett iga teise keti järel. Mahutrenni saab muidugi pärast otsa teha, aga kõrgemate tagumiste hammasratastega ei tule suurematest kiirustest enam midagi välja. Nii et seda ei maksa antud valiku puhul määravaks pidada. Pigem vaadake, kuidas raamidel kehaasend ja selline istub. Kas proovisõite ei ole võimalik teha?

Jooksukava vaadates ei julgeks ikkagi öelda, et tegemist oleks tasa ja targu liigutamisega. Tempo (intensiivsus) on tõusnud järsku, samuti on joostud 7 päeva järjest. Ei ole spetsialist, aga soovitaks (1) rohkem puhkepäevi (jooksuvabu) ja (2) varasemat traumat silmas pidades anda tervete kõõluste nimel konkurentidele ajavõit ette ära mitte ainult Viljandis, vaid ka Elvas. Kiirustrennidele võiks ikka eelneda majandustsükli pikkune jõu- ja mahuperiood. Teine variant on poolmaraton täiskiirusel ära joosta ja ülejäänud suvi taas kannakõõluste taastumist oodates rullidel veeta. Või on jõuettevalmistus juba salamisi tehtud?

 
At 22:11, Anonymous Anonüümne said...

Pullerits lollitab niisama, tal pidid ju vabariigi parimad treenerid olema! Minu aru saamist mööda peaks nädalas ühe rahuliku pikema otsa (15-20km) tegema ja ühel päeval nädalas võiks ka peale rahulikku algust lõikke teha. Viljandi järve jooksu võiks kaaasa teha. Muidugi võiks investeerida 200 krooni ja muretseda Ari Paunonen ja Seppo Anttila raamatu "Jooksuga tippvormi"
Materiaalsete väärtuste soetamisel tuleb jälgida rahakotti. Kui ei võimalda, siis ei osta. Mingite odavate pakkumiste otsimine on tühi töö ja vaimu närimine.
Viimase ärialase küsimuse osas on nõu, et vaata ise kuidas saad.

 
At 22:38, Anonymous Anonüümne said...

1. Ratas 10000.- eest on raske probleem. Eriti raske on see probleem kui osta kasutatud ratas, sest arvad, et saad soodsalt aga tegelikult hakkad varsti arusaama, et oleks natuke juurde pannud oleks palju parema saanud. Tähtsaks saab see, et kui BLING see välja paistab, sest muidu ei saa ju keegi aru, et see pea kümpi maksis.

2. - 3. no comments. Alustaks äkki pulsokast ja siis kui aega üle jääb tänu targemale treeningule, siis ehk õnnestub aega pähjalikumalt raamatu kirjutamiseks pühendada.

 
At 23:13, Blogger Vigurivänt said...

10000.- eest saab PP omale ratta tükiks ajaks. Oma esimese alu raamiga Ridley ostsin just sama hinnaga ja see sõidab uue omaniku käes siiani, vahetanud on vaid keti ja ühe rehvi. Priitu teades ei lähe ta seda paari aasta pärast poodi uuema vastu vahetama. Ja maanteeratta kett peab kõvasti kauem vastu kui 1000-2000 km eriti, kui arvestades seda, et Priit pole just kõige jämedama reiega tallaja.

 
At 23:49, Anonymous Anonüümne said...

Olen pea 10 tuhat sõitnud ja pole ei ketti ega kasetti vahetanud.
Mihkel võiks nüüd ära seletada, miks ma oleks pidanuds seda juba vähemalt 5 korde tegama?

 
At 01:31, Anonymous Anonüümne said...

punktis 1 > http://velo.clubbers.ee/foorum/index.php rubriigid ost ja müük

 
At 08:45, Anonymous Anonüümne said...

2. Jooksugraafik kopeerib mullust aprilli mis lõppes enda sandistamisega-mõni mees kohe ei õpi...
Naise Optima on alles? Siis anna ometi ahhilkale puhkepäevi!
Unusta tippvorm (ning tervete meeste "head" soovitused) ja katsu jõuda 9.maisse tervena.

 
At 09:07, Anonymous Anonüümne said...

Üks 70ndate Turist välja pakkuda, 10k-st annab natuke tingida:)
r.

 
At 10:05, Anonymous Anonüümne said...

Jalgratast ostes peab endale selgeks tegema millise suurusega raami vaja on ehk siis peaks selge olema sadula kõrgus keskjooksu teljest. Siis KUI JUTT OLI AUS vaata netist foorumeid ja rattapoodide kodukaid seal on müügikuulutusi piisavalt. Seejärel otsi endale mõni tuttav (endine) jalgrattur (mina eelistaks kedagi, kes pole tegev rattapoes ja kes oleks nõuka aegse kooliga samas aga ka praegu harjutav) Tartus peaks neid jaguma ja palu temalt abi ratta tehnilise seisukorra hindamisel. Selgituseks sellele miks eelistada nõuka kooli, mida arvata jalgratturist ja tema tehnilistest teadmistest, kes oma ratast hooldab ainult kaupluses, sellist tendentsi olen märganud noorema põlvkonna jalgratturite juures.

 
At 11:24, Anonymous Anonüümne said...

Selleks, et 9.mail tipp jooksuvormis olla pole vaja 10k jalgratast osta.
Selleks, et ükskord aastas võistelda, pole vaja autot maha müüa ja selle raha eest jalgratast osta ammugi mitte.
Aga eks igaüks peab oma lollused ise tegema.
T

 
At 13:07, Blogger dr Holden said...

1. Maailmas ona ka teisi rattaid peale Soonetsi 24K Bianchi iluduse. Vaata näiteks seda või seda isendit. Ühe võistluse ja treeningu jaoks ratast rohkem kui vaja!
2. Tempo tõus jooksutreeningut alustades on LIIGA KIIRE! Lase oma lihastel, liigestel uue olukorraga harjuda, nii jätkates on maikuus jälle nutt ja hala!
3. Kirjutamine või mittekirjutamine sõltuks minu jaoks kirjutatavast. Näiteks AV kohta poleks ju midagi põnevat kirjutada, samas mõne tulehargi kohta võib kirjutamise käigus palju huvitavat välja ujuda, mis ka lugejale huvi pakuks.

 
At 20:08, Anonymous Anonüümne said...

Ratas ei pruugi uus olla, pigem vanem aga hind uuena kallim - seega kvaliteetsem. Alla Ultegra-Choruse komponentide ise ei vaataks kindlasti (105-Sora jataks valja), pigem moni tuhat krooni lisada-tegemist siiski valjaminekuga,mille teed aastateks (kui isegi 'moraalselt' vananeb siis reaalkvaliteedis suurt hupet ei toimu). Selge on see , et Optimalt Merida 'Sora' peale uleminek on tohutu samm ja esmapilgul tundub, et soidad maailmaklassi rattaga aga proovides edasi, saad vahet tunda.Ka sellist, millest vohik aru saab. Piir lahebki ehk kuskil Ultegra(voi vastava) juures, sealt alla voi ules ei pruugi nii suurt vahet igauks tunnetada. Ja mis olgu valiku esimeseks parameetriks:raam, oigemini selle sobivus soitjaga.Sadul.Tunne.Kogupilt.Kui vahegi voimalik, teha uks pikem proovisoit. Jutt, et 1 raam sobib 170-185 cm soitjale on tosiselt eksitav.
Marko

 
At 10:25, Anonymous Anonüümne said...

Priit, siit veel üks rattakandidaat:
http://www.facebook.com/reqs.php#!/notes/triatlon-eestis/muua-maanteeratas-wilier-escape/113529958676797

Valdo

 
At 14:05, Anonymous Anonüümne said...

2. - 3. no comments. Alustaks äkki pulsokast ja siis kui aega üle jääb tänu targemale treeningule,

22:38

Seda pulssikella soetamise vajadust räägitakse siin juba mitmes kord.
Kas keegi oskaks ära seletada, kuidas seda kasutada, nii et Priit sellest kasu saab , või lahmite niisama ja uhkustate oma kellaga?
T

 
At 14:46, Anonymous Anonüümne said...

To:14:05

Ega ei saagi, sest PP. ei taha seda. Ja kui inimene midgai ikkagi kohe üldse ei taha, siis on kõik edasised jutud - tühi töö ja aja raiskamine.

Veel näiteid. Siin on aastate jooksul juba kümneid kordi soovitatud; "Priit, ära suusata 6x nädalas järjest a` 1:49 kuni 2:03 korraga. Vaid tee nädalas üks 3 tunnine ja pikem ots, või üks 30 min. intensiivne(aga siis tõesti ka intensiivne) lõigutrenn, või puhka 2 päeva nädalas, millest ühel käi ujumas või korvpalli mängimas, jne." Aga PP. on selles küsimuses täiesti lootusetu. Sama ju räägitakse jooksmise kohta. Priit keris 10 päevaga, oma jooksukilometraazi sujuvalt vahemikku 9-12km. ja sinna see nüüd terveks suveks jääbki!!! Ja siis ta sügisjooksul on äärmiselt pettunud, et ei suuda juba aastaid 10 km. kiiremini kui 0:37:23 joosta. Aga see ei olegi võimalik, kui apsoluutselt mingit vaheldust, ega muid lihaste koormamise meetodeid ei kasutata. Suvel jooksen iga päev 1 tunni ja talvel suusatan iga päev 2 tundi. OO ÕUDUST! Vot on see alles vaimuenergia ja rutiini talumise võime. Mina läheks heas mõttes peast segi ja hakkaks sportimist vihkama!

PS.
isegi mulle, on pähe süübinud, mida M.Minn, K.Tramm, M.Ader on talle rääkinud ja soovitanud, kõik väga head ja kasulikud mõtted-nipid. Kõik meie ülejäänud siin lugejad-kommenteerijad, oleme õppimisvõimelised, ainult PP., on teflonmees, mis teflonmees:)?

 
At 15:55, Blogger Priit Pullerits said...

Istun siin Rootsis Islandi tolmupilve oodates ja mõtlen, miks siis enamik Aderilt ja Minnilt ja Trammilt nippe ammutanud mehed nn teflonmehest jagu ei saa... Ma ei ole ju aastatega tahapoole vajunud, s.t neid, kes tagant ette joudnud, ei saa eriti olla.

Kas sellele kysimusele oskate vastata?

 
At 18:07, Blogger Madis said...

Priit, Sulle on antud geneetiliselt sobivam materjal teatud distsipliinides. Vot sellepärast ei saada jagu. Kui Sa nüüd võtaksid siin mõningaid soovitusi kuulda ja teeksid oma monotoonsetes treeningutes suuremaid variatsioone (loomulikult eesmärgist lähtuvalt), siis suudaksid veelgi edasi areneda. Kuid millegipärast tundub, et kõik need soovitused on nagu hülge selga vesi.

 
At 19:09, Anonymous Anonüümne said...

Tore on Priitu võita, kuid milleks, kus see point on? See aasta jäin tänu Kelgu keeratud kärule TM-le regamisega päevake hiljaks ja seetõttu puudub igasugune mõte jooksuga Priitu kottida. Pealegi on see väikesearvuline jooksuüritus pagana kaugel ja ajast-arust logistikaga, mis teeb ürituse kaugemalt kandi meestele väheatraktiivseks ja mõttetult kalliks. Selle ürituse eelarve eest saaks muretseda 3 korraliku pulsokat, seega hoian kokku ja ostan kokkuhoitud raha eest naisele kah oma eksemplari, siis ta saab kah aru kui lahe on liigutada ja veresoonkonna haigusohtudega võidelda, kui ei pea igakord Ansipit või Pulleritsu panema :)

 
At 22:17, Anonymous Anonüümne said...

Priit, seloles asi ongi, et Sa ei arene edeasi.
Ei saagi areneda kui vanaviisi jätkad.
See on Sinu valik ja keegi ei saa sulle seda ette heita. Samas ei ole ka põhjust uhkustada sellega, et pole tahapoole vajunud. Oled samapalju tunde treeningut tegevatest tagapool ja omavanustele kaotad paarkümmend minutit.

 
At 23:03, Anonymous Anonüümne said...

Vaatame TM Jooksumaratoni viimase kahe aasta tulemusi - 2008. aastal leiame autori 63. kohalt. Järgmine aasta - ette on lipsanud 1285 jooksjat, sörkijat. Ja veel kepikõndijatest rääkimata, kes raja läbida suutsid.

Kui see mõnevõrra inetu matemaatika küsimusi tekitab, siis on lahutatud 2009. aasta lõpetajate üldarvust 2008. aastal saadud koht.

 
At 00:16, Anonymous Anonüümne said...

Ma ütlesin kohe, et Priit ei taha head nõu kuulda. Lollitab niisama. Siin pole midagi erandlikku. Arvestades seda, et Priit on usinasti noorest peast sporti teinud, pole tema tulemused midagi erakordset. Harju keskmine

 
At 00:57, Anonymous Anonüümne said...

Teate väljendit "endale tuhka pähe raputama"? Vot PP teebki seda praegu svenssonite juures.

 
At 08:44, Anonymous Tarvo said...

Priit, tark ei torma. Suusatamiselt jooksule üle minnes peab pikemat aega asja rahulikult võtma. Tuleta eelmist aastat ja vigastust meelde, sirvi oma treeningpäevikuid, juhul kui sul need ikka on ning vaata kas leiad sarnasusi käesoleval aastaga. Mõtlen just jooksuga alustamist ning tempot ja distantsi.
Oled mitmeid kordi viidanud oma vanusele ning just vanusele mõeldes peaksidki jooksmisesse natuke tõsisemalt(ettevaatlikumalt) suhtuma.
Soovituseks polegi palju öelda, kuna eespool on kõik juba ära öeldud, ikka seesama rahulikum tempo, puhkepäevad, alternatiivsed treeningud jne.
Jõudu treeningutel.

 
At 13:34, Anonymous Anonüümne said...

ootan analüüsivat artiklit miks riikoja loobus sponsorlusest

 
At 14:10, Anonymous Anonüümne said...

Kas see on miski laste blogi, et pidevalt mingitest elementaarsetest algtõdedest räägitakse?
Samas ei paista jutt kohale jõudvat.

 
At 18:14, Blogger Priit Pullerits said...

Jah, kritiseerima on kõik siin kõvad, aga et ka keegi ütleks otse: vaat, osta selline ratas sealt sellise hinnaga, siis on väärt tehing tehutd - vaat sellist meest ei ole.

Ah jaa, treeneri võtsin ka jooksmise tarbeks; nii et need, kes siin mind siunanud on, peavad oma siunu nüüd mõneti redigeerima, kas pole nii?

Vaatame siis, mis jalad nädalavahetusel teevad ja pärast ütlevad.

 
At 18:43, Blogger Jaagup said...

Aga on ju küll selliseid mehi, kes ütlevad, et osta selline ratas sealt sellise hinnaga.

On ka teisi, kes soovitavad, mida ratta ostmisel jälgida.

Selliseid, kes kritiseeriks su soovi endale uus ratas osta, ma ei näe.
Kritiseeritakse su selleaastaseid jooksutreeninguid ja see kriitika on kohane. Sellest said vist ka ise aru, kui treeneriga koostööd alustad.

 
At 19:25, Blogger Madis said...

Priit, ma müüks Sulle oma maanteeratta, kuid Sa pole nõus minu soovitud hinda maksma :-D
Mulle on see raam suurevõitu, kuigi saan ikka kuidagimoodi sellega ikka sõidetud.

 
At 19:45, Anonymous Anonüümne said...

Kuule Priit, Holden pakkus sulle kaks varianti, mis vastavad täielikult sinu poolt esitatud kriteeriumidele: odav, mõned trennid ja üks võistlus aastas. Nii, et on küll vähemalt üks konkreetne pakkumine, kus ka sõneselgelt öeldi, et ratast on seal hinna kohta küll (eriti võrreldes Optimaga). Ja kui need ei sobi, siis vaata www.author.ee ja www.hawaii.ee alumise otsa maanterattaid, hind jääb 9 kilo raha juurde. Ja tingima oled sa ju kõva mees, nii et 8 kilo rahaga peaks küll kätte saama.
Jooksu kohta niipalju, et siin on kaks varianti: 1) lähed riskile ja püüad Tartu jooksuks vormi jõuda, kuid riskid on suured, et ahilleus ei pea koormusele vastu ja siis on terve suvi mokas. Kuna jooksu ettevalmistus on nõrk, siis soovitan sul Viljandi jooksu vahele jätta. 2) Jätkad nagu seni 45- 1.15 mõõdukas tempos ehk siis mugavustsoonis jooksu 5-6 x nädalas, Tartu jooksul lased asfaldiosa lõpuni hästi tagasihoidlikult ja siis tõstad ettevaatlikult tempot ja vaatad, mis saab. Saan aru küll, et variant 2 ei sobi, sest sellega on märksa vähem võimalusi kellelegi ära panna. Aga tõenäosus, et jalg jääb pidama on suurem.
Ise kasutan variant 2-te, ainult, et jooksen vaid 2-3 x nädalas, 1-2 x teen ratast või naistesporti (rulluisutamist). Viljandis ei jookse, sest järgmine nädalavahe on esimene x-dream.

ain

 
At 21:50, Blogger dr Holden said...

Ma pigem ei soovitanud justnimelt Veloplusist ratast osta, kui tahtsin Priidu pilku Soonetsi iluduselt kusagile maisematele jahimaadele fokusseerida. Aga jah, ise ostsin 4 aastat tagasi XB3-st Ridley (ma isegi ei tea, kas seal on Sora või Ultegra või mingid muud jupid peal, ja tegelt ei huvita ka, sest käike vahetab ja 4 aastat pole ketti ega hammakaid vahetanud) mingi 12K eest ja olen senini ülimalt rahul.

Niiet Priit, ära ütle, et keegi pole konkreetset pakkumist teinud. Võta rattapoodide kodukad ette ja leia sobiv isend üles. Mina Pulleritsuna sebiks küll vähemalt 35-40% igast letihinnast alla.....

 
At 22:26, Anonymous Anonüümne said...

Mina poeomanikuna läheks selleks ajaks ise igaks juhuks leti taha ja räägiks, kuidas juba ongi 40-50% hinda kevade puhul alla lastud:)

 
At 23:00, Anonymous Anonüümne said...

Kuidas Te aru ei saa?
Kui on kaks pakkumist, siis ei ole Priidu jaoks enam konkreetset pakkumist, sest siis peab oma peaga mõtlema hakkama. Priit tahab, et keegi võtaks tema eest vastutuse.

 
At 09:18, Anonymous Anonüümne said...

Priit lollitab ikka täiega. See, et sa palkasid nüüd jooksutreeneri, ei mõjuta kuidagi eelneat treeningut.
Priidukene! Sina andsid informatsiooni (tõsi, periood oli lühike)ja küsisid nõu. Sulle anti sinu poolt etteantud informatsiooni põhjal parimat võimalikku nõu! Kas sa tõesti ei tea, et igaks juhtumiks parimat retsepti pole olemas! Vana mehena, nagu sa armastad ennast tituleerida, peaks ju teada, et ostuhind pole just kõige tähtsam parameeter. Sellised tolasid on ennegi nähtud, kes manipuleerivad informatsiooniga ja pärast parastavad neid, kes üritavad aidada või isegi äraalast koostööd teha. Sellistest toladest tuleb lihtsalt kaugele hoida. Puller Loodame, et blogilugejad saavad targemaks.

 
At 16:56, Anonymous Anonüümne said...

dr Holden, kui teid ei huvita, mis 'jupid' rattal kuljes siis ei olnud kull motet 12 000 kulutada, kaike vahetab ka 2500 kroonine velo, ketti vahetamata saab ka sellega aastaid hakkama. Mottetu praalimine. Jalgratta hind tuleb komponentide kvaliteedist.Reeglina.
Marko

 
At 17:27, Anonymous Anonüümne said...

Tjah, parem oleks, kui lugejad laskuksid tihedasse arutelusse ja hoiaksid pinget. Nii püsib reiting üleval ja lugejaskond on ligi.

Selle postituse ja kommentaaride puhul tekib tõesti mulje - püütakse manipuleerida edasi arutama ja välja sõelutud teavet solgiauku visata, et jätta mulje "küsimuse ülevalolekust". Tõstatatu polegi oluline, vähemalt sellest küljest, mis vastuseid see tekitab. Vähemalt siis, kui vastused ei klapi autori ihaldatava sooviga (keegi ütleks otse: vaat, osta ... ratas ... siis on väärt tehing tehutd - vaat sellist meest ei ole). Jooksmise puhul ei saa aga teps mitte kõrvale nendest 9km ja 12km radadest ja tempost, mis on väidetavalt ainuõige jooksmine (alla 4:45 ei saavat joosta). Siin esitatud jooksude puhul on küll tehtud sisse üks 5km jupp, aga - põmdi, nagu autor öelda armastab - ikka samas tempos, nagu ülejäänud trennid. Mis puhkust kõõlus sellest samast tempost niiviisi saama peab?

Kas praegu käib ka kusagil 9km või 12km põmmutamine?

 
At 15:29, Blogger Priit Pullerits said...

...jah. Sest mis ma küll tegema pean, kui valida on vaid 9 ja 12 km ringi vahel.

Aga üldiselt on arvamusavaldajad väga nutikaks ja läbinägelikuks muutunud. Peab vist käiku vahetama. Olgu siis, paneme uue teema üles, kuigi täna pühapäev. Aga tuul väljas nii kõva, et ei ole mõtet 9 või 12 km vist niipea jooksma minna. Las tuul vaibub?

 
At 17:41, Anonymous Anonüümne said...

PP, ega selline niruvõitu ilm küll su jooksu ära ju ei jäta?

 
At 09:36, Blogger Priit Pullerits said...

12 km pühap. tehtud. Poolteist minutit kiiremini kui 6 päeva tagasi. Hoolimata tuulest.

 
At 21:06, Anonymous Anonüümne said...

Kuu aja pärast on kuus minutit ajast kärbitud. Fantastiline mees!

 
At 11:48, Blogger loan lending plc said...

Olen Mavis Calos, esindaja Aiicco kindlustus plc, anname välja laenu individuaalsed erinevused usalduse ja au. anname laenu intressimääraga 2%. kui olete huvitatud võtke meiega ühendust selle ettevõtte e-post: (maviscalos_laen_laenamine@outlook.com) nüüd jätkata oma laenu üleminekudokumendi ok. kui teil on vaja laenu, et luua ettevõtte või kooli te olete väga teretulnud Aiicco kindlustus plc. Võite meiega ühendust võtta ka selle e-post: (amaah.credit.offer@gmail.com). saame üle kanda summa, mida taotletakse enne nädalas.

 
At 09:05, Blogger Vastu Devayah said...

Vastu is one of the many schools of thought that have been around for centuries and Vastu for office, Vastu for Industries. Though it may not be as mainstream as the other school of thoughts, it has certainly managed to stay in the forefront of mainstream thought and Vastu for Factory, Vastu for Home.

 

Postita kommentaar

<< Esileht