neljapäev, september 24, 2009

Pullerits: Kas kurjade konkurentide kriitikal on alust?

Jälle on mõned pahatahtlikud konkurendid - või need, kes ei suuda kuidagi seedida, et minusugune andetu ja viienda elukümnendi keskele jõudnud mitterattur ikka veel sadulas püsib ja koguni pisut vändata jaksab - alustanud laimukampaaniat, nagu oleks ma teinud Tartu rattamaratonil halva sõidu.

Aga vaatame fakte ka ikka - ja anname alles siis hinnangu.

Loevad kaks asja: kaotus võitjale (nagu on õpetanud suusatreener Mati Alaver) ja naabrimehele (nagu teab iga rahvasportlane). Kuidas on nendega lood?

Kaotust võitjale Allan Orasele tuli muidugi palju, 55 minutit (2:35 v. 3:30). Ometi on seda vähem kui mullusele võitjale Jaan Kirsipuule, kellele jäin eelmine aasta alla ligi tunniga (2:43 v. 3:42.30). Nii et areng.

Art Soonets pole küll naabrimees, elab koguni Tartu teises otsas (mina Tähtveres, tema Ihastes), aga läbi aegade olen end ennekõike ikka temaga võrrelnud (sorry, kõik teised, kes ennast ennekõike minuga võrdlevad). Soonetsit te ju ikka teate? Mulle on jäänud mulje, et tema teab massispordiüritustel (ja väljaspool neidki) küll kõiki, nii et kui teie teda ei tea, astuge mulle ligi ja teen teid tuttavaks. Igatahes kaotasin talle mullu 29 ja veerand minutit. Seekord kaotasin 18 ja pool minutit, ehkki Soonets oli suve jooksul sõitnud rattaga minust tuhat kilomeetrit rohkem. Nii et igal juhul areng.

Aga see ei tähenda, et mu sõit oleks laitmatu olnud. Sulev Kraam (ega ma siin nimega eksi?) saatis huvitava tabeli, mis näitab kõnekalt nõrgad kohad ja puudujäägid kätte. Siin on kirjas mu jooksev koht ja selle järel sulgudes koht vastaval lõigul.

Matu (12,2 km) - 654. koht
Ande (22,1 km) - 629. koht (lõigul 606.)
Puka (36,5 km) - 608. koht (lõigul 650.)
Astuvere (50,6 km) - 637. koht (lõigul 758.)
Palu (66,3 km) - 699. koht (lõigul 856.)
Hellenurme (77,2 km) - 709. koht (lõigul 838.)
Elva finiš - 720. koht (lõigul 787.)

Vaatame võrdlust samadel lõikudel ka Soonetsiga - kui palju kogunes mul kaotust:

Matu (12,2 km) - 2.31
Ande (22,1 km) - 1.04
Puka (36,5 km) - 1.25
Astuvere (50,6 km) - 2.36
Palu (66,3 km) - 5.22
Hellenurme (77,2 km) - 3.07
Elva finiš - 2.20

Neist võrdlustest on näha, et Pukani (esimesed poolteist tundi) läks sõit normaalselt, isegi tõusvas joones. Kõige parem oligi tõus Harimäele (mäletate, rääkisin ju, et seal lasid teised jala justkui täitsa sirgu) ja sellele järgnenud kruusaralli. Puka eel tõmbasin enda arust koguni oma grupi ribadeks ja seejärel läksin isegi vedama. Aga niipea, kui tulid raja teise poole metsavahelised keerukad tehnilised lõigud, hakkasin hävima. Samuti, möönan, andis tunda, et võistlus oli seks ajaks kestnud juba kaks tundi ning mu maksimaalselt pooleteisetunniste treeningute efekt hakkas ammenduma. Aga positiivne on see, et pärast Palu punkti enam suurt kukkumist üldkohaga ei toimunud (eks oma osa ole selles, et vahed olid seks ajaks juba päris pikaks veninud - üksvahe sõitsin metsas mitu kilomeetrit suisa üksinduses). Ja mis kõige meeldivam: hoolimata lühikestest trennidest suutsin end pärast Hellenurmet, kui sai hakata taas kiiremini sõitma, oluliselt koguda ning eelmiste lõikude kohtadega kõrvutades oluliselt tempot juurde panna.

Jah, ma ei teinud hiilgesõitu. Aga kust kandist ka ei vaata, igal juhul sõitsin paremini kui mullu ja oodatud ärakukkumine ei olnud totaalne, vaid suutsin madalseisust välja tulla. Klassikuid tsiteerides: pole paha. Kuid loomulikult on teil võimalus eriarvamust väljendada.
******Vana talukoht Haanja kõrgustikul. 8. august 2009. Pildistanud Priit Pullerits. (Suuremalt vaatamiseks klikkida pildile.)

Foto 1: Jaan Kirsipuu vedamas pärast stardipauku Tartu rattamaratoni karavani. Foto autor: Sille Annuk, Postimees/Scanpix
Foto 2: Art Soonets (paremal) lõpetamas Tartu rattamaratoni 335. kohaga, koht eespool Raul Soomet (vasakul). Foto autor: Sille Annuk, Postimees/Scanpix
Foto 3: Allan Oras edestab Tartu rattamaratonil lõpuspurdiga Kalle Kriiti. Foto autor: Andres Ehrenpreis, Scanpix
Foto 4: Hetk Tartu rattamaratonilt. Foto autor: Andres Ehrenpreis, Scanpix
Foto 5: Idüll Tartu rattamaratonil. Foto autor: Sille Annuk, Postimees/Scanpix

36 Kommentaarid:

At 11:04, Anonymous Anonüümne said...

Ei kiitust tule-arvestades talvist-kevadist trenni ja sel suvel läbitud kilometraazi pidanuksid minimaalselt 500 sekka sõitma. Eks see tulemus vist nendesse meeletu tempoga treeningsõitudesse jäänud..

Sinuga võrdse mahu juures tulin sulle mitmeid minuteid lähemale ning kui poolelt maalt alanud tehniliste probleemidega poleks pidanud võitlema oleks ehk esmakordselt kandugi näidanud.

Kaotus võitjale vähenes ilmselt kõigil-kerge raja,heade tingimuste puhul läheb see alati nii .

 
At 12:14, Blogger Priit Pullerits said...

Kuulge-kuulge, ärge siin nüüd oma pisiasju hakake küll loetlema. Või muidu ma teile alles loetlen: ratas oli täiesti võõras ja minu järgi seadistamata; rehvid olid siledad; käiguvahetaja oli mulle samuti võõras, mistõttu esihammasrattal viskas keti korduvalt valesti; mitmes sopases kohas tulin sadulast ja kaotasin kohti, sest kogemuste nappuse tõttu arvasin, et jään sopa sisse kinni; mitukümmend kilomeetrit enne lõppu hakkas vasak ranne nii valutama, et ma ei suutnud isegi pidurikangi tõmmata; pool batooni (oluline energiavaru) pudenes 60. kilomeetril kruusale. Aga ma ei hakka nende asjade taha pugema.

 
At 13:04, Anonymous Anonüümne said...

see et "viienda aastakümnendi keskele" jõudnud mees peab võistlemiseks spordivahendit lunima ja talle annetatakse siledate rehvidega komplekt, on küll sinu probleem. pori kartmine täpselt samamoodi. sinu viimase ca 3 aasta harjutamise kontekstis on 720. koht piinlik.

kõrvuta end meestega, kes sõitsid sinuga võrdväärselt talvist maratoni /nimi TM_koht TRM_koht/
K.Vahi 154. 357.
p.pullerits 155. 720.
T.Tamm 158. 545.

 
At 13:14, Anonymous Anonüümne said...

Veel pisiasju. Priit, võitjaga võrdled end absoluutses ajas ehk minutites. Kui võtad arvesse aegade suhtelised muutused, siis näed, et võitja parandas oma aega 4,9%, sina 5,6% ehk parandasid oma kaotust võitjale 0,7% võrra. Ehk sõitnuks sa kogu distantsi peale vaid poolteist minutit aeglasemalt, ei oleks siin mingit paranemist. Mõttetu närimine, aga ise tõstatasid selle teema.

Kui arvestada, et eelmisel aastal oli rada üldiselt kehvemas seisus ja kruusateed pehmemad, siis võib tõenäoliselt väita, et tegid märgatava taandarengu.

 
At 13:35, Anonymous Anonüümne said...

Jah, aga siis peaks ka neilt küsima, kui suur on nende eelmiste aastate ratta km ja ratta sõidu kogemus üldse. Priidul see ju praktiliselt puudub. Eelnev km võib ka 6000 olla, aga kui senised ratta trennid on 1-1.5 tundi asfaldil, siis oleks ka suur ime kui üle 3.5 tunnise võistluse oleks lõpuni kestnud. Neid muutujaid on Priidul päris palju, mis ei lase sellise km pealt 500 sisse sõita.

Selle aasta km on 4000 aga ikka õnnestus Priidust pea 30 min kauem sõita. Seega näited võib tuua igasuguseid, nii eest kui ka tagant.

 
At 14:26, Anonymous Anonüümne said...

Kuule Priit, kuidas siis nii juhtus, et vastupidiselt Sinu kindlatele kevadistele ennustustele, on Smigun novembris MK etapil stardis? Ega ta ometi ainult sellepärst loobumise mõtte jätnud, et sulle ära teha?

 
At 14:58, Blogger Priit Pullerits said...

Jah, ma arvan ise ka, et Šmigun tuleb ainult seepärast suurde sporti tagasi, et tõestada, et mina eksisin. On ikka paganama kange ja jonnakas naine! Igatahes soovin talle südamest edu ja rõõmustan kindlasti, kui ta võidab. Aga kui ei võida...

 
At 15:20, Anonymous Anonüümne said...

... siis peksame teda koos, et mis edu rongaema sellises vanuses ikka lootis?

 
At 17:38, Anonymous Anonüümne said...

Ärge nüüd pekske Priitu. Ei oleks ta midagi 500 hulka pidanud jõudma. Ise tegin sel aastal 4000 kilomeetrit ratta seljas + talvine jooks (suusk üldse ei meeldi) ja tulemus pealt 550.

Läbikukkumine? Kindlasti. Eriti kui arvestada, et varasematel aastatel olen ikka 300 hulka jõudnud ja trenni on tehtud suht-koht sama palju.

Mis siis muutus? Muutus see, et tegingi ainult trenni ja ei võistelnud. Aga kui pole harjunud võistlusolukorras pingutama, siis kõrgele ei jõua.
Enda kohta saan öelda, et muresid oli terve distants ja kõik need nõudsid tähelepanu, mis omakorda pärssis edasijõudmist.

Priidu probleemid ratta seljas saavad alguse sellest, et talle ei meeldi rattasport. See on väga adekvaatne põhjendus, miks ta sellel alal ei arene. Nagu eelnevalt öeldud ei meeldi mulle suusatamine ja tean täpselt, et ei saa edukalt harrastada ala, mida ei naudi.
Kui ala ei naudi, siis jääb trenni väheks ning võistluseid ei tule üldse. Kui aga «punases» sõitnud pole, siis ei saa ka areneda. Üks asi on sedavõrd kõvasti teises kinni ning tulemus ongi selline.

 
At 18:17, Anonymous Anonüümne said...

eelmisele

vaata PP tulemust rattarallil ja pead nentima, et Su arutelu kukub kaardimajana kokku

 
At 19:32, Anonymous Anonüümne said...

Päriselt ei kuku. Kevadisele rattasõidule tuleb Priit talvistelt suusa- ja kevadistelt jooksuvõistlustelt. Punases pingutamise kogemust kui palju. Nüüd tal ju terve suvi võistluseta (minu teada).

 
At 21:14, Anonymous Anonüümne said...

Priit, su tulemus oli kehv.
Võtame võrdluseks 10 meest, kes kevadel finišeerisid kohe sinu järel ja vaatame, millisel kohal nad seekord finišeerusid.
Rohtmets Argo-56
Bahovski Janek-612
Aasla Meelis-127
Jaago Urmas-943
Toome Roland-160
Pani Marek-239
Nõmm Margus- ei osalenud
Strikholm Peeter-321
Teras Indrek-310
Jõgi Villu- ei osalenud.
Kookuvõtteks: 2 ei osalenud, üks oli sinust kehvem, üks enam-vähem samas klassis ja 6 meest hoopis teises klassist, halvima koht neist kuuest 321, parim lausa 56.
Kommentaarid on liigsed.

ain

 
At 22:22, Anonymous Anonüümne said...

Mitte, et mul oleks selle vastu midagi, et te Priitu kritiseerite aga kui toote võrdluseks talvise maratoni ja sügisese rattasõidu siis ma kui võrrelda minu sõite talvel 75 ja sügisel 873 siis tegi Priit ulmeliselt hea sõidu:) nii et millega võrrelda ja millist vastust tahta sellise ka saab:)

Ise arvan, et kui priit jäi oma sõiduga rahule siis järelikult tegi ta ka hea sõidu.

Eero

 
At 00:45, Anonymous Anonüümne said...

Eero viskab kah nalja. Ain räägib nendest konkurentidest, kes on Priiduga sama masti mehed. Ei sõida nad talvel maratoni saja hulka, pole ka rattarallil esimeses grupis.

 
At 08:11, Blogger Priit Pullerits said...

Ja nüüd, palun, tarkpead, tehke võrdlus meestega, kes minuga rattas samas klassis olid või pisut edestasid, nende kohtadega TM jooksus (ma mullu 63., see aasta trauma tõttu ei võistlenud) ja siis küsige, miks rattamehed küll jooksus, kus mugavusfaktorit EI ole, minuga võrreldes nii sitad on. Ahh????

Ma lähen nüüd tudengitega õppetööle ja te nuputage seni oma vastus välja, eks.

 
At 09:04, Anonymous Anonüümne said...

Priit, see mugavusfaktori värk on väga subjektiivne ja sa ei saa seda esitada "üldkehtiva" asjaoluna. Näiteks minu jaoks on jooks igas oma faasis mugav ja ma naudin pingutamist jooksu ajal. Samas rattamaratonil tundsin ennast üsna viletsalt ning kirusin end pidevalt, et miks ma siia tulin ja mida ma siin teen.
j.

 
At 09:25, Anonymous Anonüümne said...

Jooksus ei saa P vastu küll suurt keegi, see on tema trump ja selle pealt ka rattas ja suusas üldse nii hästi liigub.

 
At 09:27, Blogger sk8erboi said...

Priit, sul on õiged andmed. päris põnevaks "andmiseks" on läinud siin kommentaariumis, mis iseenesest pole halb, mis? :)

aga kui tulemusest rääkida, siis nendest vaheaegadest just välja see, mis sul endalgi kirjas on - tunniste sutsakatega üle 2,5h ei võistle. täpselt kuskil 60km paiku hakkad teistele selg ees vastu tulema, aga eks neid kes selleks ajaks täpiks on tõmmanud on palju :) rääkisin kevadel raul ollega ja tal oli just selline sõnum. sestap olen isegi vasaloppetit silmas pidades sellel aastal vähendanud sutsakaid (näiteks kona craft päevakud) ja teinud pikemat trenni. trmil see mingit ülisäravat efekti ei andnud, kui välja arvata see, et lõpus jõudis pingutada veel väga hästi ja esmaspäeval tegin 2h trenni peale, aga ratas pole ka kaugeltki minu põhiala :)

aga kes veel tahab analüüsida, siis tabel on siin: http://sk8erboi.planet.ee/trm892009.xls

 
At 09:44, Anonymous Anonüümne said...

Kuule Priit. Tule nüüd teemasse tagasi. Momendil me analüüsime sinu tulemust sügisesel rattasõidul, mitte jooksus- või suusas. Mitte keegi ei ole kahtluse alla seadnud, et seal oled sa üle keskmise jalg.
Mida mina omas eelmises postituses püüdsin välja tuua on see, et potensiaali peaks sinus olema rohkemaks kui see 720 koht. Kevadel suutsid ju rattas välja sõita 320 koha. Ja kevadel samasse auku sõitnud mehed tegid sulle nüüd pika puuga ära.
Vaatame ikka rattasõitu, mitte suuska-jooksu.

ain

 
At 09:47, Anonymous Anonüümne said...

"Ja nüüd, palun, tarkpead, tehke võrdlus meestega, kes minuga rattas samas klassis olid või pisut edestasid, nende kohtadega TM jooksus (ma mullu 63., see aasta trauma tõttu ei võistlenud) ja siis küsige, miks rattamehed küll jooksus, kus mugavusfaktorit EI ole, minuga võrreldes nii sitad!!!!! on. Ahh????"
Veidike ootamatu sõnakasutus ülikooli õppejõu poolt, tänapäeval on tase ikka väga madalale langenud. Kurb....
Tõnis

 
At 10:54, Anonymous Anonüümne said...

Pullerits on ikka demagoogide demagoog. Kas seda õpetadki ülikoolis? Kui meie lahkame Sinu tulemust TRM'il, siis Sina viid jutu sellele, et oled jooksus teistest suhteliselt parem. Paneb pead vangutama.

 
At 12:14, Blogger Priit Pullerits said...

Ma näen, jah, et siin on kriitikuil argumendid täiesti ootamatult otsa saanud. Minu ja konkurentide suusa- ja rattatulemust kõlbab neil võrrelda küll, aga jooksu- ja rattatulemust millegipärast mitte. Ja siis süüdistatakse veel demagoogitsemises, kui esitan võrdlejatega samast põhimõttest lähtuva teistsuguse võrdluse, mis nende kasuks ei räägi.

Ja Tõnis, ega ma siin blogis ole ülikooli õppejõud, vaid harrastussportlane nagu teisedki, olgu nad onkoarstid või firmajuhid muul ajal. Ma arvan, et kui teised mehed siin ka oma nime alla paneks, siis näeme, kuidas riigiametis ja tont teab kus veel on tase oi-oi-oi kui alla langenud. Mul on ikka täna seoses õppetööga (nagu alati) tume ülikond ja valge triiksärk seljas, viksitud kingad jalas ja lips ees, kui ülikooli lähen - nii et seal on tase ikka väga üleval, vot.

 
At 12:23, Anonymous Anonüümne said...

Priit, miks sa minu võrdlust kevadise rattasõiduga ignoreerid?
Ei püüa ma siia ei suuska ei jooksu sisse tuua. Puhas ratas.

ain

 
At 13:09, Anonymous Anonüümne said...

Ee oo uu, siin blogis on anonüümikud ikka väga vinks vonks juttu ajanud. Pigem võib öelda, et tase on ühtlaselt kõrge, peaaegu elitaarne. Ma ei tea kes neist anonüümikutest küll firmajuht ja riigametnik on kuid mina olen ametilt töötu. Töötul inimesel pole Eesti ühiskonnas teadupärast sõnaõigust. Kui kuskil ka töötult kommentaari võetakse, siis see on ikka selliselt botikutega tüübilt noritud, kellel on suu vett täis. Põhjus võib selleks olla siis kas tõesti oskamatus, liigne erutus või puhas alalhoiu instinkt, et mitte oma elu veelgi keerulisemaks teha. Vaata selle elu mittekeeruliseks tegemise soovi pärast ei olegi võimalik oma nime all Eestis sõna võtta, kui sa oma nime ei kasuta elatise teenimiseks. Liigne kuulsus on Eesti ainult kurjast. Alles just lehes ka muide kirjutati, et vaadake ikka ette, mida te oma nime all internetti kirjutate, kui soovite ontlikus kohas veel tööd saada. Oleks juba aeg jätta see anonüümikute kallal norimine, ülikooli õppejõud peaks ju ometi niipalju ise ka mõelda oskama!

Jooksumehe kohta oled sa üllatavalt sitke sell. Samas eelmine aasta tegid sa samasuguse tulemuse ära ilma igasuguse treeninguta ja see aasta panid sihukese laksu maha kuid reaalset tulemuse paranemist ei olnud. Lahkaks parem neid põhjuseid, siis järgmine aasta oleksid sa 700 asemel 300 sees.

 
At 13:37, Blogger Priit Pullerits said...

Okei, lahkame põhjusi, miks mult imetulemust ei tulnud.

Esiteks, üldtase on rattas kõvasti tõusnud. Seetõttu on mullusega võrreldes samale kohale pidama jäämine ka areng, kui ratas on sul alles kolmandajärguline ala (aga aeg paranes ikkagi 12,5 minutit!).

Teiseks, mul pole rattas maastikusõidu kogemust. Oletan, et 90 protsenti neist, kes minust eespool lõpetasid, on vähemalt paar Elioni etappi kaasa teinud. Minu viimane võistlus rattal oli Tartu rattaralli ja maastikul eelmine rattamaraton.

Kolmandaks, ma pole teinud maastikusõiduks vajalikku trenni. Olen harjutanud üksnes siledal maanteel, tavaliselt tund, maksimaalselt poolteist korraga. Samas pole teinud ma ka muud üldtrenni, ei jooksnud ega sõudnud ega matkanud...

On ju piisavad argumendid?

Aga miks kevadel tuli rattarallil ca 320. koht, tuleneb sellest, et seal polnud vaja tehnilisi oskusi ja kogemusi nagu maastikul, vaja oli vaid tuules istuda ja sellega sai kergelt hakkama. Tõeline mugavusvõistlus.

 
At 15:17, Anonymous Anonüümne said...

issand jumal nüüd on juba ka laial kruusateel sõites vaja tehnilisi oskusi ja kogemusi. a millel põhineb väide et üldtase on rattas aastaga kõvasti tõusnud?

 
At 15:20, Anonymous Anonüümne said...

Härra Pullerits
Mu kadunud vanaema andis mulle eluks mõned õpetussõnad kaasa, üks neist on seline -"Härrasmees jääb ka peldikus härrasmeheks."
Normaalne ühiskond eeldab, et teatud erialade inimesed (arstid, õpetajad, poliitikud, politseinikud, ajakirjanikud ...)on keskmisest kõrgemate kõlblusnormidega. Kuna Eesti ühiskond pole kahjuks normaalne, siis ei saa ma Teile ka mingeid etteheiteid teha.
Jõudu ja edu Teile tulevaste tippajakirjanike koolitamisel ja kunagise Eesti ajakirjanduse lipulaeva sini-kollaseks võõpamisel:)
Tõnis
PS! Naaberküla mehed panid ka seale sadula selga, aga võta näpust...traavlit temast ei saanudki.

 
At 15:35, Anonymous Anonüümne said...

Priit, miks Teile tundub, et Teie olete ainus kes käesolevas blogis õiget juttu ajab? Teiste argumentatsioon ei kõlba kuhugi, ainult Teie mõttekäik vastab tõele. Sellise sündroomi kohta võib meditsiinilises kirjanduses leida teatud soovitusi.

 
At 15:48, Blogger Priit Pullerits said...

Tõnis, mul on keskmisest kindlasti kõrgemad kõlblusnormid. Et millega tõestan? Helistage mulle 7390361 tööle, siis vestlen Teiega, ei hakka siin laia ilma ees seletama, sest nagu näha, mida ma ka ei ütle, ikka leitakse mõni asi, millest kinni võtta (nagu ma oleks öelnud, et kruusal sõitmine nõuab tehnilisi oskusi ja nagu koosneks rattamaratoni rada ainult kruusateest) ja nii võingi siin jääda iga nokkijaga asju klaarima. Mul muud ka targemat teha.

 
At 16:42, Anonymous Anonüümne said...

Sinu ajaparandus on ~korrelatsioonis sinu kohaga - 500.-s sõitis mullusest 11 min, 1000.-s 13min (võrdluseks 2000.-s mullusest 30 min kiiremini).
Argumendid argumentideks-tunnista et tehtud sõit polnud midagi millega uhkeldada - matkasid alla oma tegelikke võimeid.

 
At 17:05, Anonymous Anonüümne said...

PP jatab vastikutele kysimustele vastamata. Kysin samuti - miks vaidad, et rattamaratoni tase on aastaga kqvasti tqusnud? Sorry, klaveril pole tapitahti

 
At 21:36, Anonymous Anonüümne said...

Priit vastab ainult MUGAVUSküsimustele :))

 
At 23:27, Anonymous Anonüümne said...

Kuulge, Priidul on oma stiil ja selge see, et see kõigile ei sobi, samas ei ole mõtet vaenulikult igat Priidu väljaütlemist ka kommenteerida. Loomulikult kiidab Priit ennast enamuse arust liiga palju :), no ja siis? Miks peaks Priit vastama rohkem, kui ta soovib? Priit'le ettepanek: kui on mingi küsimus, mis väljub "mugavustsoonist", siis saada oma kontonumber ja summa :)
Mina isiklikult leian, et Priit tegi küll TRMl väikese edasimineku, mitu % jne on raske öelda, sest nagu üks kommentaator juba kirjutas, sõltub see liiga paljudest faktoritest.
Miks ei tulnud tulemust näiteks 600-700 - sest suvised lühikesed rattatrennid lõikasid sügavalt talvise-kevadise treenitusse ja kui Priit jätkab "kotka" moodi küünarnukid laiali sõitmist, siis kaotab ta ka edaspidi liiga palju energiat tuuletakistusega võitlemisel :)

 
At 23:13, Anonymous Anonüümne said...

Priit, mis seal salata, su tulemus on vägev. Vägev suvalisele harrastajale. Sinusugusele spordisõbrale ja aktiivsele treenijale on see tulemus suhteliselt nõrk. Mis aja parandamisest sa räägid? Kuna tingimused olid palju paremad, siis parandasid kõik oma aega (mina ca 22 minutit).
Sellise läbisõiduga oleks pidanud kindlasti 500 hulgas olema.

Minu rattatreeningute maht sellel aastal on olunud ca 3200 km. Suur osa sellest on tulnud rattaga tööle sõitmisest. Ajapuuduse tõttu on arendavad treeningud olnud enamasti 1.30-1.40 pikkused. Ja minu seisukoht on see, et sellise pikkusega treeningutest piisab et tagada areng. Koht selle aasta TRM-il oli 100 hulgas.

Mäletan, et kunagi ammu sa arutlesid halvustavalt teemal, et miks ratturid nii pikalt treenivad. Ei viitsi seda artiklit praegu otsida, aga mälu järgi pidasid sa pikalt treenimist täiesti mõtetuks tegevuseks. Kas nüüd oled rattureid ja pikkade treeningute vajalikkust mõistma hakanud?

 
At 22:58, Blogger Unknown said...

Olen Mavis Calos, esindaja Aiicco kindlustus plc, anname välja laenu individuaalsed erinevused usalduse ja au. anname laenu intressimääraga 2%. kui olete huvitatud võtke meiega ühendust selle ettevõtte e-post: (maviscalos_laen_laenamine@outlook.com) nüüd jätkata oma laenu üleminekudokumendi ok. kui teil on vaja laenu, et luua ettevõtte või kooli te olete väga teretulnud Aiicco kindlustus plc. Võite meiega ühendust võtta ka selle e-post: (amaah.credit.offer@gmail.com). saame üle kanda summa, mida taotletakse enne nädalas.

 
At 01:28, Blogger jude mark said...

Westlake Financial Services on Ameerika Ühendriikide suurim erakapitalil põhinev finantseerimisettevõte, mis on aasta-aastalt kasvanud. Jätkame oma meeskondade, mitmekesise ärimudeli laiendamist ja mis veelgi tähtsam, hakkame tsemendi oma rolli autotööstuse tulevase liidrina.

Meie teenused sisaldavad järgmist: -
* Investorite laenud
* Võlgade konsolideerimise laen
* Teine hüpoteeklaen
* Ärilaenud
* Isiklikud laenud

Vastake meile tagasi, et saaksime teile rohkem teavet anda.
E-MAIL ------ westlakefinancialservices02@hotmail.com
Tervitab,

 

Postita kommentaar

<< Esileht