reede, november 14, 2008

Pullerits: Kuidas kärpida konkurendi tiibu?

Igipõline konkurent Art Soonets, Scanpixi fotoagentuuri pealik, treenib kui hullupöörane. Arvan, et raske on kellelgi temaga sammu pidada. Kuid see ei tähenda, et peaks juba eos talle alla andma. Tuleb vaid leida nipid, kuidas temast jagu saada.

Leidsingi. Retsept selline: kui ise tugevaks ei saa, tuleb teha kõik, et teist nõrgestada. Ja kõige parem nõrgestamine on see, kui teise mehe treeningrežiimi auk lüüa.

Kuid ei maksa arvata, et teen Soonetsile Nancy Kerrigani. Kerrigan oli mäletatavasti Ameerika iluuisutaja, kelle konkurent Tonya Harding lasi talle tekitada põlvetrauma, nii et ta muutus võistlusvõimetuks. Tuleb ikka kasutada tsiviliseeritumaid nõkse.

Korraldasin nimelt selle, et Soonets sõidaks parimal ettevalmistusajal Eestist minema. Meie pikkadel autosõitudel Tallinna ja Tartu vahet olen talle rääkinud, kui suurepärane maa on Ameerika, ja et ta peaks seal tingimata ära käima - ning näete, Soonets võttiski mind lõpuks kuulda. Ostis uue aasta alguseks tervele oma perele lennupiletid USAsse ja läheb sinna kaheks nädalaks puhkama. Mis ütlete, kas pole efektne rivaali elimineerimine?

Ja selleks, et Soonets juba varakult treenimise sinnapaika jätaks ja Ameerika-lainele häälestuks, lasin trükki Ameerika-teemalise raamatu. "Ameerika. Idaranniku pilvelõhkujatest Metsiku Lääne kanjoniteni" tuli välja selle nädala algul. Selle 264 lehekülge peaks Soonetsile andma pikkadeks õhtuteks küllaldaselt lugemisainet, nii et ta trenniaeg juba varakult kaotsi läheks.

Raamatu idee autor on Miina Härma gümnaasiumis mu paralleelklassis õppinud Tiit Pruuli, kes mainis eelmisel talvel, et olen Ameerikast kirjutanud igal pool hulganisti artikleid ning aeg oleks need nüüd kaante vahele panna. Loomulikult võtsin pakkumisest kahe käega kinni ja enam lahti ei lasknud. Pruuli idee oli, et Ameerika olulisemad kohad oleks kajastatud eesti inimese silmade läbi ning et stiililt võiks raamat olla seesugune, et pakub huvi nii neile, kes plaanivad Ameerikasse sõita, kui ka neile, kellele see on pisut kaugem unistus. Aga eks lugejad otsusta, kas eesmärk sai täidetud.

Igatahes ei hakka ma varjamagi, kui hea meel mul on, et järjekordse raamatu valmis sain. Kui palju trenniaega selle nahka läks, seda ma parem ei arvuta, sest raamat on midagi, mis jääb, trenni pealt tehtud tulemused on aga kõigest oma ego kergitamiseks, millest keegi teine grammigi ei hooliks, kui ma siin blogis nii meeleheitlikult ei püüaks kõiki sellest hoolima panna.

Ei hakka siin rohkem seletama, kel aega on, kuulaku pühapäeval Vikerraadios kell 10.10 Marko Reikopi "Jutusaadet" minuga. Sest kui liiga pikalt seletan, ei jõuagi trenni ning Soonetsi edumaa ei kahane.
******
Shafer Trail, Canyonlands National Park, Utah. 1. juuli 2008. Pildistanud Priit Pullerits. (Suuremalt vaatamiseks klikkida pildile.)

Fotodel Priit Pulleritsu raamatu "Ameerika. Idaranniku pilvelõhkujatest Metsiku Lääne kanjoniteni" ees- ja tagakaas.

7 Kommentaarid:

At 16:41, Blogger Rivo said...

kui ta praegu hullupööra treenib, siis teeb kahenädalane paus kehale ja vaimule ainult head. niiet läheb vett vedama su kaval plaan.

 
At 10:53, Anonymous Anonüümne said...

Jah, Soonets uha tõesti Raadi rullirajal uiskudega päris pikalt ja peab tunnistama,et ka suht kiire tempoga!? Samas tal on kaasas ka väga tubli naine,kes ei jää tema tempost grammi alla. Noh ,päris uisumehed loomulikult liiguvad kiiremini ,aga kui sõidan uisu rullsuusaga,siisi liigume suht samas tempos,mis on Soonetsi jämedat kere arvestades temale hea tulemus :) Aga Priit miks mind seal näha pole? Õhtuti on sea ,nüüd eriti sügisel , palju suusamehi just rullsuuskadega (mitte uisutajad) kellega oleks sul hea "tõeslist pilti "kogeda mis seisus oled!

 
At 10:23, Anonymous Anonüümne said...

kas usa raamatus on sama palju vigu kui olümpiaraamatus?

 
At 20:11, Anonymous Anonüümne said...

No seda pilti nähes läheb Soonets kohe rattarenti ja hakkab ka MTBge seal aegajalt trenni tegema.

 
At 09:55, Blogger Priit Pullerits said...

Ma olen juba ammu Soonetsile rääkinud, et mis ta siin Eestis jamab, mingu Utah'sse Moabi, kus on maailmakuulus Slickrock Trail - vaat seal käib õige mountainbike'imine. Ja üldse on Utah' kandis fantastilised MB tingimused + fenomenaalne loodus. Ratas on isegi parem seal kui jeep, mis ei lähe pooltki nii ägedatest kohtadest läbi kui MB.

 
At 10:22, Blogger Priit Pullerits said...

Muide, Apollo eelmise nädala raamatumüügi edetabelis oli minu "Ameerika" üheksandal kohal, ehkki jõudis poodidesse alles nädala keskel. Pole paha, kui klassikuid (Alaver) tsiteerida. Või normaalne, kui viidata klassikamehele (Veerpalu).

 
At 10:33, Blogger Unknown said...


I was excited to discover this website
http://www.kuwait.prokr.net/
http://www.emirates.prokr.net/

 

Postita kommentaar

<< Esileht