neljapäev, mai 22, 2008

Pullerits: Ai-ai-ai, jänes püksis

Viimane aeg on lugejate ees avaliku patukahetsusega esineda. Sest pühapäeval võib olla lootusetult hilja.

Te ju teate seda, et mida enesekindlamalt, isegi bravuurikamalt keegi esineb, seda suuremaid sisemisi kõhklusi ta püüab sellega varjata. Nagu Kreisiraadio tüübid, kes läksid avalikes sõnavõttudes Belgradi tulemust tegema, kuid nüüd, nagu siit-sealt loeme, ei uskunud ise ka, et seesuguse jõhkra irvitamisega jugode-homode püha aastaürituse üle kaugele jõuab. Patukahetsus tuli, aga fännidele hiljavõitu.

Seega, miks oodata rattaralli lõpuni, selle asemel, et öelda kohe ausalt: kartus on hinges. Aga mitte seepärast, et rattakilometraaži on seni kolme korraga kogunenud 79, ja see ongi kõik. Ei, läbisõitmises ja jaksamises ei näe probleemi.

Probleem on muus. Ja on palju laiem.

Esiteks, ratas on uus, väga peente ja siledate kummidega ning kõvera leistangiga. Üleeile elus esimest korda sõitsin sellisega. Kui jätta arvestamata rohkem kui kaks kümnendit tagasi koolipõlves omatud neljakäiguline Sputnik või Štart või mis selle nimi oligi, sest 1990. aastate algul varastati see mul kuurist ära.

Teiseks, kogemusi on selle ratta seljas vähe. Pea olematult. Kui üleeile sadulast tõusin ja kiirendasin, hakkas ratas all kergelt vänderdama.

Kolmandaks, rattaralli, nagu eelmine aasta oma silmaga nägin ja kaassõitjate muljete põhjal kuulsin, on karm üritus. Kukkumised ei ole seal harvad. Endagi silme ees käis kaks sõitjat 5 km enne lõppu asfaldile hirmsa kolinaga külili. Ühte nägin pärast kolmandiku raja läbimist tee pervelt kiirabiautosse tõstetamas.

Neljandaks, arvata võib, et sel aastal tuleb kiirus juba tänu rattale suurem, aga mida rohkem tempo tõuseb, seda valusamaks muutuvad ohud.

Viiendaks, võib ju ise silmad lahti hoida, aga rajal sõidab samal ajal kümneid ja sadu teisi, kelle sisemusse on raske näha, mida nad teha kavatsevad. Teiste eest pole keegi meist kaitstud. Ja tegelikult pole enda eest ka: mäletate, kui Ahja jõe ääres pildistamas käisin, olin eriti hoolikas ja tähelepanelik, aga ikkagi olin umbes kahekümnest inimesest ainus, kes suutis huule puruks kukkuda, nii et pärast tuli õmmelda.

Kuuendaks, sponsor ootab tulemusi. Või muidu…

Kas pärast seda üksikasjalikku ülestunnistust leidub keegi, kellel on head (mitte kurja) nõu, mida peaksin tegema?

Omalt poolt soovitan, et kui näete Postimehe valges siniste kirjadega vormis sõitjat number 985, siis on kasulik temast kaugele hoida. Me kõigi ühise ohutuse huvides.

Fotod 1-3: Alasti rattaralli Londonis Hyde Parkis. Kas mõni tuleb Tartus ka paljalt starti? Foto autor: UPPA / Photoshot / Scanpix

12 Kommentaarid:

At 15:50, Anonymous Anonüümne said...

Mina pole palju aastaid RR osalenud ja mul pole praegu paberit millega ette gruppi saada, seega minu strateegia on järgmine:

Tuleb kohe Riia mäest 50 ga üles panna, et võimalikult korralikku seltskonda saada, sellise väikese läbisõiduga väsid nii kui nii ära ja siis saad heas grupis puhata.

Taga tehakse kuulu järgi imelikke liigutusi ning need liigutused sagenevad väsimuse suurenedes. Seega ma arvan, et ette poole liikudes oht teiste süü läbi kukkuda väheneb.

 
At 16:08, Anonymous Anonüümne said...

Ma teeks reedel rattaga harjumise trenni. A la sõidaks igast asendist ja positsioonist, teeks erinevaid pöördeid, niheleksin ja kohendaksin end puki otsas, sõidaks käsi lahti ja pidurdaks ühe käega jne. Sõnaga, teeks kõiki asju, millega tekiks tunnetus ja värin kaoks ära

Kalle

 
At 22:40, Anonymous Anonüümne said...

Ega siin enam polegi midagi soovitada. Ise tahtsid endale võimast ratast ja nüüd said selle. Õiged sõbrad oleksid selle ratta Sulle toonud vähemalt kaks kuud tagasi, et saaksid ilusti harjuda ja harjutada. Ainult "vaenlased" toovad ratta mõned päevad enne tähtsat võistlust. Et Sa ei saaks enam viletsa ratta üle viriseda, siis pead muidugi selle uue rattaga minema, kuid eks see annab kindlasti tunda. Ei julge Sulle midagi lubada ega soovitada. Kõige parem õpetaja on siiski elu ise. Mina soovin Sulle edukat esinemist.

 
At 23:49, Anonymous Anonüümne said...

Ainuõige soovitus oleks, et Sa koguksid võimalikult palju kilomeetreid, kuid vähese aja tõttu ei ole see enam võimalik. Jooksus ei lähe ka keegi ju võistlema uhiuute botastega. Ratta peal tuleb ennast tunda võimalikult mugavalt ning ainus viis selle saavutamiseks on sõita. Keegi ei kahtlegi Su treenituses, kuid antud olukorras võib see uus ratas Sulle rohkem jama tekitada kui kasu.

 
At 08:32, Anonymous Anonüümne said...

Ehk on naise Ereliukas või millega Sa eelmisel aastal sõitsid, veel alles. Kasuta seda, sellega said ju hästi hakkama.

 
At 09:20, Anonymous Anonüümne said...

Edu sulle Priit! Ootan sinult kohta 400 hulgas ja arvan, et sinna sa ka jõuad.

 
At 14:09, Anonymous Anonüümne said...

Minu tagasihoidlik nõu sulle oleks selline: iga päev on Eurospordi kanalilt Itaalia velotuuri otseülekanne. Jälgi seda.
Jõudu!

 
At 08:53, Anonymous Anonüümne said...

MEhed hoidke pulleritsus emmale grupis .sellise rattakasutuse juures on väga tõenäoline tet ta tõmbab teid maha.Selliste meeste pärast ongi rattarallil kukkumised.

 
At 13:56, Blogger Unknown said...

Olen Mavis Calos, esindaja Aiicco kindlustus plc, anname välja laenu individuaalsed erinevused usalduse ja au. anname laenu intressimääraga 2%. kui olete huvitatud võtke meiega ühendust selle ettevõtte e-pos (amaah.credit.offer@gmail.com) nüüd jätkata oma laenu üleminekudokumendi ok. kui teil on vaja laenu, et luua ettevõtte või kooli te olete väga teretulnud Aiicco kindlustus plc. Võite meiega ühendust võtta ka selle e-post: ( maviscalos_laen_laenamine@outlook.com ). saame üle kanda summa, mida taotletakse enne nädalas.

DO YOU NEED LOAN FOR PERSONAL BUSINESS? IF YES CONTACT OUR EMAIL ABOVE TO PROCEED WITH YOUR LOAN TRANSFER IMMEDIATELY OK.

 
At 04:51, Blogger Unknown said...

michael kors uk
omega watches sale
polo ralph lauren
cheap ugg boots
pandora outlet
nike shoes
cleveland cavaliers jerseys
michael kors handbags
nike huarache
cheap nfl jerseys
20170803

 
At 12:30, Blogger Unknown said...

www0516
air max trainers
canada goose outlet
mcm outlet
longchamp outlet
heat jerseys
dolce and gabbana
canada goose outlet
dansko shoes
coach outlet
michael kors outlet

 
At 05:12, Blogger jeje said...

Tout d'abord, vous asics chaussure femme gel trouverez de nombreuses façons d'allumer un cigare, certaines mieux que d'autres, et certaines ne devraient tout simplement pas air jordan future achat essayer (croyez-moi, j'ai allumé mes stogies dans des approches que je ne baskets nike free run 3.0 rose fluo tiens pas à mentionner). Les problèmes de santé ont été 2015 nike air max huarache blanc une préoccupation majeure pour les humains depuis les premiers âges. Un moyen formidable de asics cumulus pas cher rendre les choses plus agréables est généralement de fournir une New Balance 515 soldes autre personne qui appréciera partager cette expérience de travail avec vous et connaît votre sentiment de asics chaussures de running fuzex faveur.

 

Postita kommentaar

<< Esileht