neljapäev, aprill 17, 2008

Pullerits: Mis sai kurikuulsast Tallinna suusasprindist?

Kas kuulsat, nüüd juba tegelikult kurikuulsat Tallinna vanalinna suusasprinti mäletate veel? Mäletate, kuidas selleks loodi kibekähku mittetulundusühing Fortium, mille ainus liige ja tolle suusasprindi peakorraldaja oli Erki Lepp? Mees, kes sai seejärel Tallinna linnavalitsuselt suusavõistluse korraldamiseks lõdva randmega veerand miljonit krooni (ehkki kogueelarveks oli ta planeerinud kümme korda suurem summa, 2,5 miljonit krooni). Minu arupärimisele, millega ikkagi on tegu, vastas abilinnapea Kaia Jäppinen aasta tagasi pikas kirjas muu seas ka nii:

"Tallinna linnavalitsus leiab, et eriilmelised ja rahvusvahelised spordivõistlused, millest võtavad osa mainekad sportlased üle maailma, ilmestavad pealinna kultuuri- ja spordielu ning on abiks Tallinna ja kogu Eesti mainekujundusel rahvusvahelisust silmas pidades. Toetame korraldajate pikaajalisemat eesmärki - pälvida Rahvusvahelise Suusaliidu tunnustus, et kandideerida suusasprindi MK etapi korraldamisele Tallinnas, nagu seda täna tehakse mitmes Euroopa suurlinnas."

Mis sellest suurejoonelisena kavandatud üritusest, mille jaoks loodi koguni oma veebikülg ja tunnuslaul, kus räpiliku kommentaarisoologa esines isegi legendaarne suusakommentaator Lembitu Kuuse ning mis, nagu Jäppineni kirjast lugeda, pidi saama vaat et Tallinna üheks täht- ja tunnusürituseks, on nüüdseks saanud?

Palkasin juristid asja uurima (heal ajakirjanikul peavad ikka olema alltöövõtjad, kes musta ja rutiinse töö ära teevad), kes selgitasid oma kanaleid pidi 8. aprilliks välja, et aplombiga tegevust alustanud Tallinna vanalinna suusasprindi organiseerija Fortium on likvideerimisel, ajutiseks pankrotihalduriks likvideerija ülesannetes Indrek Lepsoo.

Ettevõtte staatuse kohta teatasid juristid mulle nii:

"Lõpetamine 28.03.2008

Harju Maakohtu 15.02.2008.a kohtumäärusega (tsiviilasja nr 2-07-39894)
lõpetati pankrotimenetlus pankrotti välja kuulutamata raugemise tõttu."

Omalt poolt lisan selgituseks, et pankrot raugemise tõttu tähendab seda, et vara ei ole ega tulegi võlgade tasumiseks.

Faktiraportisse on lisatud siiski, et vähemasti maksuvõlad puuduvad. Mis siis, et Äripäev oli 27. novembril 2007 avaldanud loo pealkirjaga "Incure Inkasso teatel on probleemne võlglane Fortium MTÜ".

Muu seas lasin hankida ka järgmise teabe:

"Pankrotimenetluse teated, 15.02.2008
Harju Maakohus Kentmanni kohtumaja määras:

1. Lõpetada MTÜ FORTIUM (reg.-kood 80247989) pankrotimenetlus pankrotti välja

kuulutamata raugemise tõttu, kuna võlgnikul ei jätku vara pankrotimenetluse

kulude katteks ja puudub vara tagasivõitmise ja tagasinõudmise võimalus.

2. Likvideerida MTÜ Fortium ja kustutada see Harju Maakohtu registriosakonna
registrist. MTÜ Fortium likvideerimine ja registrist kustutamine teha ülesandeks ajutisele pankrotihaldurile Indrek Lepsoole.
6. Välja mõista MTÜ-lt Fortium ajutise halduri tasu ja kulutused brutosummas 15
909 (viisteist tuhat üheksasada üheksa) krooni ja 60 senti ajutise pankrotihalduri Indrek Lepsoo kasuks."

Nõnda siis, nagu näha, ongi saanud suure kisa ja käraga mullu korraldatud Tallinna vanalinna suusasprint vaikse ja kuulsusetu lõpu. Kusjuures küsimus, pange tähele, pole põrmugi lume puudumises.

Fotod 1 ja 2: Kaunid hetked mulluselt Tallinna vanalinna suusasprindilt. Fotode autor: Raigo Pajula, Postimees / Scanpix
Foto 3: Tallinna vanalinna suusasprindi kuulsusetu lõpp. Foto autor: Viktor Burkivski, Kroonika / Scanpix

18 Kommentaarid:

At 13:22, Blogger Rivo said...

ei saa aru, miks seda parastamist tarvis on.

 
At 13:55, Blogger ganges said...

Ma pole sellist spordisündmust kuulnudki, aga "Mittetulundusühingul peab olema vähemalt kaks liiget" ütleb MTÜ seadus.

 
At 14:15, Blogger Priit Pullerits said...

Rivo, ei ole siin mingit parastamist. Lihtsalt tuli 2006 üks vend ja tahtis teha 2007 suure joonega suurt võistlust, rääkis isegi Tallinna linnaemad ja -isad ära, asi planeeriti hirmus suureks ja koguni pealinna üheks tulevaseks kaubamärgiks - aga miks lasti kõigel niiviisi sohu joosta??? Kirjutan sellest teistele hoiatuseks seepärast, et enam selliseid aferistlikke asju kõigi lollitamiseks ette ei lastaks võtta.

 
At 14:26, Anonymous Anonüümne said...

Siin taaskord sest blogist innustust saanud tervisesportlane kellele, tõsi küll, suusatamine meeldivaks spordialaks pole saanud.

Aga üritus kui selline - see teatesprint - polnud ju paha, veel vähem selle eesmärgid. Minu arvates oleks sarnane üritus Tallinna linna väga sobilik, elik enamus üritusi, mis soodustaksid turismi arengut tuleks võtta eelisarendatavateks. Kuigi meie peaminister vist arvab, et transiit ja turism pole olulised kuigi eksport võiks suureneda(silicon valley rae valda toomisega???).

Tahtsin selle jutuga öelda, et linn võiks ju ise ka selliseid üritusi korraldada. Nii, et lgp staarzhurnalist - kasutades oma sidemeid, äkki annate linnavalitsusele sarnase vihje? Ma ise olen lihtne inimene ja mind nii kui nii keegi ei kuula.

 
At 15:44, Anonymous Anonüümne said...

Kui mälu ei peta, siis oli ürituse nimesponsoriks A.LeCoqi õlletehas, kellelt tuli ka suurem osa papist. Kas Tartu õllemeistritel kah pankrotis oma süü on? Nemad maksid ka vist ETV ülekande kinni, mis pole odav lõbu. Tahaks teada, et kes kõige rohkem vastu pükse said selle pankrotiga?

 
At 22:22, Anonymous Anonüümne said...

krt võtnud ise netist see info välja vaja neid juriste nuumata kogu aeg

 
At 10:44, Blogger Priit said...

Ma arvan, et selline linnasprint võiks Eestis toimuda küll. Kuid see peaks olema sport - mitte hooajalõpu melelahutusvõistlus siis võtavad korraldajad ja sportlased seda tõsiselt.

Ring võiks olla Vanalinnas ja Toomemäel, kuid mitte Tallinnas vaid Tartus. Ringiks Raekoja plats Ülikooli tänav ümber Ülikooli peahoone alla Postimehe majani ja sealt ülikooli tänavat pidi tagasi Küütri tn. - Rüütli tn. ja jälle Raekoja plats. Pealtvaatajatele oleks palju häid võimalusi seda jälgida.

Miks mitte Veebruaris Tartu maratoni nädalal.

 
At 13:24, Blogger Priit Pullerits said...

Nimekaim, jumala hea mõte!
Hea marsruut, lisaks on Tartus seesugustel üritustel ka pealtvaatajaid, Tallinnas mitte, sest seal on publik Rihannast ja Paris Hiltonist ära hellitatud.
Ja Tartu võistluse saaks ju nii teha, et ka lapsed saaksid osaleda ja igasugused huvilised-harrastajad - kes ei tahaks suuskadega keset linna kimada. Tartu trump võikski see olla, et võistlus ei ole väljavalitud eliidile, vaid kõigile, kuid eliidi võistlus on lihtsalt kulminatsioon. Õhtul kella kuue ajal tulede valgel võiks see eriti äge olla.
Klubi Tartu Maraton võiks sellele tõsiselt mõelda. Eeskuju on olemas: paar aastat tagasi toimus selline vabaõhuvõistlus Tartus raekoja platsil, kus pealtvaatajaid oli 5000-10 000 ehk terve plats oli triiki täis. Ja ei saa salata, et väga äge oli see võistlus Jaak Mae ees kinni panna, kusjuures Andrus Veerpalu jäi hoopis viimaseks.

 
At 14:39, Anonymous Anonüümne said...

Eks see jättis palju publikut tulematta, et pileti hind oli kallis.
Oleks odavam natuke olnud oleks äkki ka rohkem pileteid ostetud?

 
At 15:06, Anonymous Anonüümne said...

Kõige rohkem sai vastu pükse ilmselt kanal2 ja reklaamiagentuur , mille kaudu aferist Erki Lepp teles meediat ostis. See väike agentuur läks samuti pankrotti, kuna Lepp neile maksmata jättis. Pisike agentuur ei jõudnud Kanal2 nõuet täita.

 
At 02:16, Anonymous Anonüümne said...

see oli toredam üritus kui mingi õlle pidu või viinatoober...tegeldakse vähemalt spordiga ja pakutakse inimestele naudingut:)

 
At 00:33, Anonymous Anonüümne said...

Info, et korraldaja MTÜ allavett läks jooksis mujaltki läbi. Uuriv tippajakirjanik võiks nuhkida, miks see juhtus, kas pakuti üle meediaga, miks oodatavad tulud jäid tulemata, mis mees see Erki Lepp üldse on?
Idee oli ju suurepärane, teostus väliselt ju ka.

 
At 03:58, Blogger Unknown said...

qihang0630burberry outlet online
coach factory outlet
nike tn pas cher
gucci
air force 1
oakley sunglasses discount
fitflops outlet
coach outlet
longchamp pas cher
coach outlet store online
michael kors outlet
michael kors outlet online
oakley sunglasses sale
mcm outlet
sac longchamp
prada handbags
ray ban sunglasses
toms shoes outlet
ray ban wayfarer
burberry sale
true religion outlet
pandora charms
coach outlet online
nike blazer
oakley sunglasses outlet
ray ban sunglasses
mont blanc pens
toms shoes
gucci outlet online
cheap ray ban sunglasses
cheap snapbacks hats
cheap soccer shoes
cheap ray ban sunglasses
hollister clothing
michael kors bag
chaussure louboutin
mont blanc pen
louis vuitton pas cher
kate spade handbags
nike tn
ralph lauren
q

 
At 12:30, Blogger Unknown said...

qihang0904,nike trainers
michael kors purse
longchamp sale
louis vuitton handbags
jordan shoes
prada bags
abercrombie
nike huarache
fitflops sale
louis vuitton outlet
nike roshe run
coach outlet online
louis vuitton outlet online
pandora jewelry
adidas superstars
michael kors outlet
nike sb janoski
birkin bags
michael kors outlet
mont blanc
fake watches
retro 11
concord 11
burberry sale
michael kors outlet online
jordan concords
michael kors outlet
louis vuitton outlet
cheap lebron james shoes
ed hardy outlet store
coach outlet
celine luggage tote
new jordans
q

 
At 07:37, Blogger oakleyses said...

oakley sunglasses, tiffany and co, prada outlet, louboutin shoes, michael kors outlet, ray ban sunglasses, gucci outlet, christian louboutin outlet, longchamp outlet, tory burch outlet, replica watches, nike free, michael kors outlet, cheap oakley sunglasses, ray ban sunglasses, prada handbags, tiffany jewelry, longchamp, michael kors outlet, louis vuitton outlet, ugg boots, ugg boots, louis vuitton, burberry, uggs on sale, oakley sunglasses, oakley sunglasses, louis vuitton, burberry outlet online, michael kors outlet, louboutin outlet, nike outlet, louboutin, louis vuitton, jordan shoes, michael kors outlet, oakley sunglasses, ray ban sunglasses, replica watches, ugg boots, nike air max, louis vuitton outlet, michael kors, nike air max, polo ralph lauren outlet, chanel handbags

 
At 05:51, Blogger Unknown said...

20151127xiaodaige
ralph lauren outlet
beats by dre
air jordan 4
michael kors outlet online
cheap jordan shoes
tory burch outlet online
abercrombie and fitch
ray-ban sunglasses
cheap jordans
louis vuitton outlet store
prada sneakers
canada goose outlet
canada goose jackets
uggs outlet
ray ban,rayban,occhiali ray ban,ray-ban,ray ban occhiali,ray ban sunglasses
nike free 5
prada outlet online
oakley sunglasses
valentino outlet
cheap oakley sunglasses
longchamp outlet
ugg boots
ugg clearance
tods outlet
louis vuitton outlet store
ugg boots
michael kors handbags
pandora outlet
ugg boots sale
michael kors handbags clearance
true religion jeans
ugg boots uk
coach factory outlet
ray-ban sunglasses
true religion outlet
michael kors factory online

 
At 04:01, Blogger Unknown said...

michael kors bags
michael kors bags
macys michael kors
michael kors uk
michael kors outlets
michael kors factory
Michael Kors Flagship Store
michael kors outlet online store 49.00 outlet
Cheap Michael Kors Bags
Michael Kors Handbags
Michael Kors Necklace
Michael Kors Wallet
Michael Kors Totes
Michael Kors Crossbody
michael kors outlet
michael kors
2015 michael kors outlet
michael kors outlet stores
michael kors outlet online sale
michael kors outlet online
michael kors sale
michael kors sale
michael kors purses
michael kors handbags

 
At 09:08, Blogger raybanoutlet001 said...

zzzzz2018.5.14
jordan shoes
ray ban eyeglasses
giuseppe zanotti
ultra boost
jordan 4
coach outlet
nike outlet store
jordan 8
louboutin shoes
oakley sunglasses wholesale

 

Postita kommentaar

<< Esileht