laupäev, aprill 26, 2008

Pullerits: Šmiguni lapsest saab ameeriklane

Lugege seda elu24.ee uudist, mis refereeritud SL Õhtulehest, ja mõelge:

"Suusataja Kristina Šmigun-Vähi ja tema abikaasa Kristjan-Thor Vähi laps näeb ilmavalgust Ameerikas, kuna sealsed arstid tõid paari esiklapse sünni kuupäeva ettepoole ja soovitasid Šmigunil pikka lennureisi Miamist Eestisse mitte ette võtta."

See tähendab, et Šmiguni lapsest saab ameeriklane, sest igaüks, kes on sündinud USA pinnal, saab automaatselt USA kodakondsuse. Nii et kui suusaspordiks sobilikud geenid edasi kanduvad, saab ehk kunagi tulevikus näha triibu- ja tähelipu all võistlemas Šmiguni, siis vist küll pigem Shmiguni.

Nii me oma rahvast kaotamegi. Kahju! Või kui Ameerika vaatevinklist vaadata: seal, kus juba on (palju rahvast), sinna tuleb juurde.

11 Kommentaarid:

At 12:40, Anonymous Anonüümne said...

no nii üksühene see ka pole, et Kiku laps peab kindlasti USA eest võistlema. Eks ta ise täisealiseks saadeks otsusta, kas võtta endale USA või Eesti kodakondsus.

 
At 17:18, Anonymous Anonüümne said...

P.P on jälle totaalselt valesti aru saanud, või ajab lihtsalt jama.

 
At 20:03, Blogger Priit Pullerits said...

Järjekordne argumenteerimata plärtsumine 17:18-lt. Kõik on selgelt kirjas, et kõik, kes USA territooriumil sünnivad, saavad automaatselt USA kodakondsuse. Ja ikka leidub mõni ilmatark, kes lihtsalt peab õiendama, ilma et tal miskit öelda oleks. Küll on sellised tegelased tüütud!

 
At 20:27, Anonymous Anonüümne said...

no eeldaks ikka, et lapsele pannakse isa perekonnanimi. ja murdmaasuusatamine pole usas üldse populaarne, nii et eestis on sel alal igal juhul lihtsam läbi lüüa ja toetust leida.

 
At 23:19, Anonymous Anonüümne said...

20.03 PP kommentaar on tüüpiline Priit. taguda vastu rinda ühe (ja selles nupus ainsa) õige nüansi koha pealt, et usas sündinu saaba endale automaatselt tolle riigi kodakondsuse.

no mitte kuidagi ei saa ju praegu väita, et subjektiks olev tulevane ilmakodanik hakkab sõitma "triibu- ja tähelipu all". see on ju täiesti meelevaldne konstruktsioon.

kuna Priit loomulikult KTV jutule ei saa, siis tulebki refereerida õhtulehte ja imeda pastakast järeldusi välja. see näitab ära ka taseme. Ehk nagu Miamis öeldakse: "Cierre para arriba!"

 
At 14:45, Anonymous Anonüümne said...

PP - jäta möla, tegele mingi muu teemaga. Ära konstrueeri ja fabritseeri. Võib vaid ette kujutada seda meeletut tõmblemist, mis sinu peas toimub.
See lõpeb sulle halvasti, veel mõned hooajad ja siis on sinust kõigil lõplikult kõrini. Kogu Eesti oled sa oma jaburustega ära tüüdanud. Aga vastulöök ei jää tulemata - see saabub varem või hiljem ning siis ei vaja keegi sind

 
At 17:46, Anonymous Anonüümne said...

Priit palun keskendu spordile, treenimisele jms, mitte kollasele ajakirjanduspoolele. Samuti on vast kõigile blogilugejatele juba küllalt sellest "mina kui kõva mees vs maailm" teemast. Loe eelmise aasta artikleid ning pöördu juurte juurde tagasi...
Ise olen leidnud juba ka, et sl õhtulehe spordiblogi on juba märkimisväärselt parem kui "spordiblogi", mõnest teisest hoopis rääkimata...

 
At 23:23, Anonymous Anonüümne said...

SLÕ järgi on lapsel õigus valida, mis riigi kodakondsuse võtab. Seda siis, kui aeg selleks küps. Ärge laskuge lahmimise tasandile. Ka mina ei tea, kuidas asi tegelikult on. Viitan vaid SLÕ artiklis olnud infole.

 
At 00:27, Anonymous Anonüümne said...

Järjest paremaks lähevad teemad, aga kuna nüüd on selge deviis välja hõigatud, siis on ka selge mis siin ees ootab. "see on Eesti üks loetumaid blogisid. Ja see ongi peamine. Nii et mitte midagi pole nässus.
Kui ei meeldi, ära loe - ja ära kommenteeri"

Seega, konkureerib juba vabalt I&I blogiga ja eks ka lugejad hakkavad kattuma.

Samas vaimus jätkates oleks kohe lõbus näha, mis nimekirjast järgmisena kriips peale tõmmatakse.

 
At 07:24, Anonymous Anonüümne said...

Postimehe SPORDIBLOGI ??????????

Naerukoht! Kas Postimees ise näeb , mis tema hõlma all tehakse või ongi kogu Postimees üks kollaseks tõmbunud lehnutsakas

Kahju!

 
At 19:26, Anonymous Kiaman said...

Greetings and thanks. You can read a review of the best dark toto site for information http://www.fengshuiwonen.com/ there will be a lot of new knowledge

 

Postita kommentaar

<< Esileht