reede, märts 28, 2008

Pullerits: Tuleb tappev katsumus

Pikalt keerutamata: homme tuleb ilmselt Eesti kõigi aegade üks rängemaid maratone. Uurisin Viru maratoni peakorraldajalt Anu Kilkilt ja vaat, mida teada sain.

Ringi pikkus on 12 km, seda tuleb läbida kolm korda. 36 km kokku pole ju palju? Aga milline ring see on! Neid hullumaja-tõuse, mis tavaliselt jäävad viimasele 5 kilomeetrile, tuleb nüüd võtta tervelt kolm korda.

Eile käisin Tartu dendropargis 4-5 km ringil sõitmas, tegin kaks tiiru, seal sees oli kokku umbes kümme tõusu (võrreldes Viru rajaga on need muidugi künkad) - ja küll oli raske. Peaegu et astud üles. Košmaar! Nii et need, kes kahtlevad, kas Virusse minna - ma ikka mõtleksin nende asemel kõvasti järele. Arvan, et need, kes homme üldse lõpuni jaksavad sõita, on sooritanud inimvõimete piiril balansseeriva kangelasteo.

Matkajaile on lohutus see, et korraldajad loodavad Kilki sõnul täna öösel ka klassikajälje sisse tõmmata, aga kas kogu distantsi pikkuses seda teha õnnestub, pole veel kindel.

Rajal saab olema kaks joogipunkti: üks staadionil ja teine ringi 7. kilomeetril. Nii et pikale rajale minejad saavad end vähemasti võistluse jooksul viis korda turgutust.

Eile õhtuks oli end kirja pannud peaaegu 500 suusatajat, neist pisut vähem kui 400 pikale distantsile. Startijate nimekirjast leiab näiteks Meelis Aasmäe ja Tatjana Mannima.

Arvestades ees ootavaid karme olusid ja ränki katsumusi, viisin oma uisu-Atomicud täna Tartu Lõunakeskuse Silja Sporti ja andsin lahinguülesande: määrida need nii, et Risto Roonetil jääks Viru maratonil suu ammuli, et kust küll Pullerits nõnda head suusad sai. Ja aeg läks! - lõin stopperi tööle ja lubasin poole tunni pärast tagasi tulla.

Nagu siis selgus, olid mehed kõvasti nuputanud. Ma ei saa öelda, mis nad sinna alla panid, sest ütlen ausalt, et ega nad ise ka tahtnud oma sõjasaladust reeta, kuid nii palju sain aru, et vähemalt viis minutit pidin tänu nende pingutustele ja panustamistele kindlalt aega vähemaks võitma. No näis!

Aga võitu Viru maratonil vaevalt sellegipoolest tuleb, kas või iseenda üle. Me koer, kääbusšnautser Morgensilber Cherry Blossom võitis eile õhtul oma debüütetteastel agility võistluse ja on äärmiselt kaheldav, et kaks võitu järjest ühte peresse satuks. Mis siis, et see teine võit, nagu öeldud, oleks kõigest võit iseenda üle.

Või on võit juba see, kui end homme üldse välja ajada ja ränkraske raja stardijoonele sättida?

Foto 1: Laskesuusatamine on tõesti kuum ala: Albina Ahhatova (vasakul) suudlemas Andrea Henkeliga. Foto autor: Marianne Loorents, SL Õhtuleht / Scanpix
Foto 2: Morgensilber Cherry Blossom kogu oma ilus ja uhkuses. Foto autor: Priit Pullerits

10 Kommentaarid:

At 15:21, Blogger ek said...

Pole need Mõedaku tõusud nii "hullud" kedagi, et nõrgemaid harrastajaid siin hirmutama peaks. Ja kuna korraldajad saavad kasutada siiski ka väikest heinamaaaringi, jätavad nad arvatavasti paar karmimat seina maratoniringist välja. Priidu õnneks, minu kahjuks :)
Mul on pagana hea meel, et Viru maraton on tänavu teistmoodi kui tavaliselt, see lausikuid mööda tuule käes paarutamine ei vaimustaks hetkel üldse :)
Suusad ma määrin ma ise, pulbritega mässada ei viitsi. Kui omal jalal tervena finishisse jõuan, tunnen end võitjana niikuinii, olgu siis P.P. minust kuitahes palju eespool :D

 
At 15:46, Anonymous Anonüümne said...

Andrea Henkel

 
At 17:22, Anonymous Anonüümne said...

Ei maksa nüüd nii palju ka ette juba vabandada, aga tõsi see on et sõit saab ikka väga raske olema. Õnneks lubatakse öösel miinuskraade, seega võib loota, et esimene ring väga pehme ei ole.

 
At 23:14, Anonymous Anonüümne said...

Labane sõit tuleb.

 
At 16:46, Anonymous Anonüümne said...

Ootan põnevusega. Kell juba sealmaal, et nutt ja hala (loe: võistlusanalüüs a´la PP) peaks kohe-kohe ilmuma:)

 
At 07:36, Blogger oakleyses said...

oakley sunglasses, tiffany and co, prada outlet, louboutin shoes, michael kors outlet, ray ban sunglasses, gucci outlet, christian louboutin outlet, longchamp outlet, tory burch outlet, replica watches, nike free, michael kors outlet, cheap oakley sunglasses, ray ban sunglasses, prada handbags, tiffany jewelry, longchamp, michael kors outlet, louis vuitton outlet, ugg boots, ugg boots, louis vuitton, burberry, uggs on sale, oakley sunglasses, oakley sunglasses, louis vuitton, burberry outlet online, michael kors outlet, louboutin outlet, nike outlet, louboutin, louis vuitton, jordan shoes, michael kors outlet, oakley sunglasses, ray ban sunglasses, replica watches, ugg boots, nike air max, louis vuitton outlet, michael kors, nike air max, polo ralph lauren outlet, chanel handbags

 
At 07:48, Blogger oakleyses said...

mac cosmetics, mcm handbags, wedding dresses, beats by dre, birkin bag, vans, asics running shoes, north face outlet, p90x workout, new balance, mont blanc, ray ban, hollister, bottega veneta, babyliss, nike huarache, vans shoes, nike trainers, louboutin, baseball bats, jimmy choo shoes, north face outlet, hollister, giuseppe zanotti, nike roshe, nike air max, celine handbags, nike air max, chi flat iron, insanity workout, reebok shoes, converse, gucci, converse outlet, timberland boots, soccer shoes, iphone 6 cases, lululemon, soccer jerseys, abercrombie and fitch, instyler, herve leger, longchamp, valentino shoes, hollister, ferragamo shoes, nfl jerseys, ghd, oakley, ralph lauren

 
At 04:31, Blogger chenlina said...

toms shoes
burberry bags
christian louboutin shoes
coach factory outlet
adidas originals store
coach outlet
michael kors
louis vuitton outlet
nike roshe run
coach outlet
louis vuitton
ghd hair straighteners
coach factory outlet online
ralph lauren uk
cheap jerseys
louis vuitton outlet stores
nike air jordan
jordan shoes
adidas originals
mont blanc fountain pens
coach outlet store online
michael kors outlet
michael kors outlet
oakley sunglasses
coach outlet
burberry outlet
kobe 9
michael kors handbags
coach outlet clearance
cheap jordans
michael kors handbags
kate spade handbags
burberry outlet online
louis vuitton outlet
hermes handbags
christian louboutin outlet
michael kors outlet online
kate spade outlet
hollister clothing
ghd flat iron
chenlina20160729

 
At 05:25, Blogger jeje said...

Est-ce que cela ne vous fait pas craindre qu'aux États-Unis d'Amérique, sur vos propres 33 milliards de asics course a pied pas cher dollars, une année civile soit investie dans des suppléments de santé, même si la nation américaine est en grande partie hors de forme? J'ai supposé que c'était assez dégoûtant. Vous devez persister dans cette prise en compte lors du choix des chaussures inhabituelles Geox que vous souhaitez qui deviendra Nike Shox Monster SI applicable sur l'activité que vous allez mettre sur eux.Pour ajouter la commodité et la tendance à vos pieds de chien, vous aurez être en mesure d'acheter les chaussures jolies et modish qui sont facilement disponibles ces derniers temps sur basket adidas pour homme pas cher le marché. Avoir un slip sur est sûrement un moyen élégant et glamour pour couvrir et ajouter une dimension supplémentaire à votre aperçu nuptiale, tout en ayant également la liberté de l'enlever après la cérémonie. Une paire qui ne se défait pas quand vous arrivez à un raccourci sur la cour dure. Récemment introduit aux soins de la peau organique est un sérum d'escargot que les scientifiques ont trouvé pour obtenir des propriétés de régénération de la peau. Il y a rarement une raison de se contenter de chaussures démodées ou laides lorsque des chaussures spécialement asics gel blast soldes conçues à cet effet sont disponibles dans un large éventail de styles.

 
At 10:49, Blogger Unknown said...

www1020

coach factory outlet
louboutin shoes
christian louboutin outlet
skechers shoes
coach outlet
adidas shoes
moncler jacket
hermes belt
coach outlet
christian louboutin outlet

 

Postita kommentaar

<< Esileht