reede, märts 14, 2008

Pullerits: Kas kihutamisprobleem kaob koos lumega?

Mõni aeg tagasi süüdistas lugupeetud suusaõppejõud Kaarel Zilmer mind selles, ET «[k]ui oleksite tõeliselt uuriv ja tõtt taga ajav ajakirjanik, siis miks ei leia [Andrus Veerpalu] toimunud kihutamist takistada püüdnud inimeste hulgas Teid».

Hea meelega oleks takistanud, kui oleksin peale sattunud. Aga mind on ainult üks ja ma ei saa olla korraga kõikjal. Küll aga on Eestis inimesi tuhandeid ja neid jätkub peaaegu kõikjale. Siin on valik nende nähtust, mille olen Veerpalu intsidendi järgsetest avalikest aruteludest korjanud. Möönan, et ega neid kõiki sada protsenti uskuda saa, kuid päris lambist võetuna need ka ei tundu. Mõtteainet igatahes jagub.

Haanja maratonil kostis mu kõrvu arvamusavaldusi, et koos suusahooaja lõpu ja kevade tulekuga ei saa lasta kihutamisteemal vaikselt taanduda, sest tegemist on kroonilise probleemiga. Järgnev viitab, et ju tõepoolest on.

«...olin see paha inimene, kes politseile hullust kihutajast [jutt käib Veerpalust] teada andis. Kiirus kurvis oli 150 vähemasti ning pikal sirgel kadus silmist nagu UFO... pakun kiiruseks pealt 200 km/h!!!
Helistasin tõepoolest ja andsin teada üliohtlikust kiirustajast. Tärkas kodanikutunne ja mure kaasliiklejate elude pärast. Tänasin liikluspolitseid, et hull tormaja kinni peeti. Vihastab aga tõeliselt järgnev infosulg. Tegelik k
iirus, mida A.V. arendas, võis tipphetkedel olla 160+80 km/h!!!! Olen 30-aastase juhikogemusega igal päeval roolis… ent nii räiget ja häbematult riskantset sõitu nagu seda produtseeris kodanik Veerpalu... pole varem kohanud!!!!»

«Otepää-Tartu vahel näen teda pidevalt kimamas, ikka nii 130-140 rauas, lihtsalt seekord jäi vahele. Ja kahjuks/õnneks on tema auto ju nii hästi äratuntav.»

«Suusaringkondades pole see mingi saladus, et see härra, olgugi et OM-võitja, on autoroolis täiesti segane ja terroriseerib Otepää inimesi asulateel Colin McRae'd mängides juba aastaid.x

«Ütleme nii, et elan temaga suht ühes kandis ja see, et ta vahele jäi, ei üllata mitte üks põrm - see neil perekonnaviga. Nii Andrus kui ka ta abikaasa on suht raske jalaga, aga mis teha, mootorid on suured autodel.»

«Sõidan päris sageli mööda Otepää maanteed, aegajalt ikka juhtub, et mõni suusaliidu logodega mersu tuiskab mööda nagu lennuk. Paar korda olen roolis nende kuulsa treeneri M.A. ära tundnud. Viimane parkis ükskord ka karuotilinna Konsumi ees täitsa rahumeeli oma liikuri otse poe trepi ette, kollaseks võõbatud äärekiri taha. Nad tüübid vist mõtlevad, et neid ei märgata ega tunta ära, aga nad eksivad. Aga Kiku on tubli. Laseb jalutaja ilusti üle tee ja ükskord isegi lehvitas, kui sai aru, et jalakäijad ta ära tundsivad.»

«Need kaskadöritrikid, mida ta Tartu-Otepää maateel pidevalt teeb, seavad ohtu mitte ainult tema, vaid ka väga paljud kaasliklejad - sellele mehele pole miski püha, ta ei tunnista ühtegi pidevat joont ja sõidab kaasliiklejatest üle nagu ei kellestki, kivide ja kruusa lennates. Ja seda juba nii aastaid.»

«Andrus sõitis eila ka Tartus mööda Turu tänavat selgelt kiiremini kui 50 km/tunnis.»

«Iga päev kihutab, minust paneb nagu postist mööda, ikka kõvasti rohkem kui 100 rauas.»

«29.02. sõitsin Tartust Tallinna ja siis Veerpalu kirjadega auto sõelus nagu hull ja tegi ohtlikke möödasõite.»

«Ise liigun tihti Tallinna-Tartu vahel ja kordades näinud, kuidas ta vägagi ebameeldivaid liigutusi tee peal teeb.»

«Nii mõnedki korrad Tartust Otepääle või vastupidi sõites on Veerpalu see, kes kihutab mööda 90 km/h sõitjatest kui rakett. Lihtsalt oma kandi joped ei puutu omasid poisse, seekord kahjuks kihutas valel ajal ja vales kohas!
Kord, kui helistasin suusaliitu, et kaua selline kihutamine kestab (Veerpalu auto on ju hästi äratundatv), siis sain sõimata, et mis see minu asi on...»

«Kahjuks on Andrus Veerpalu kihutamine nii Otepääl kui Eesti teedel vähemalt suusaringkondades tuntud avalik saladus. Oleme isegi lapsega suusavõistlusele sõites pidanud äärepealt kraavi sõitma, kui olümpiavõitja oma perega suure kiirusega halbades teeoludes mööda kihutas ilma vastutulevat autot arvestamata.»

«Ta teeb, mis tahab. Otepääl ei kehti tema jaoks ükski liikluseeskiri. Linnas kimab sajaga, kus on viiskümmend, Otepää Konsumi juures pargib oma auto parkimiskeelu märgi alasse.»

«Eelmise aasta lõpus või selle aasta algul nägin, kuidas Veerpalu parkis Tartus Rimi ees oma auto invaliidi sinisele kohale. Siiski vaid paariks minutiks, siis sõitis minema. Mõtlesin, et kui ta autost välja tuleb, lähen ja teen talle viisaka märkuse.»

«Jah, tuleb tunnistada, et isegi olen Veerpalut näinud nii mitmelgi korral mööda kimamas või, õigem oleks öelda, mööda lendamas, ja seda mitte suuskadega, ikka autoga. Samas olen mõelnud, et huvitav, millal tema kihutamised lõpevad, kas siis, kui vahele jääb või siis, kui auto katusele keerab?»

«See tippsuusataja on Tatra orus isegi kraavis ära käinud.»

«Isegi lastega ETV võistlustele minnes lausa imestasime, kuidas AV pani meeletu kiirusega libedal teel kõigist mööda!! Vaadata-arutleda tasub ka teemal, kuidas AV suht ülbelt Tartus TÜ Puusepa polikliiniku parklas ei pea miskiks norm parkimist, vaid sõidab oma mersuga kõnniteele, peaaegu peaukse ette!»

«Minu kogemus on selline, kus AV kihutas Kääriku-Sihva vahelisel künklikul ning kurvilisel teelõigul nagu pimestatult mööda. Kui ma poleks oma pisikest autot parajalt «laiaks» teinud tema esimesel katsel, siis oleks ta ühe vastutuleva sõidukiga kindlasti avarii põhjustanud.x

«Tegemist on süstemaatilise kiiruse ületajaga. See ei ole mingi saladus. Ka SL Õhtulehe spordiajakirjanikud tunnistasid eile saates «Mehed ei nuta», et kodanik Veerpalu raske jala probleem on ammu teada asi spordiringkondades, kuid kuna talle on selline kangelase imidž külge maalitud, siis on seda lihtsalt siiamaani maha vaikitud. Eriti masendav on see, et Otepää kandi pollarid on aastaid silmi kinni pigistanud Veerpalu suhtes. Nüüd siis lendas vales maakonnas radarisse ja üllatus suur, kuidas temasugune «suusakunn» maha võetakse ja veel lehes ka kirjutatakse.»

SL Õhtuleht küsis, kuidas suhtub Veerpalu kihutamisse koondise peatreener Mati Alaver. Ta vastas: «Kõik me oleme inimesed. Kahjuks on mul infot liiga vähe, et seisukohta võtta. Aga minu sõnum suusatajatele on: tuleb käituda seaduskuuleka kodanikuna.»

Alaveril on vähe infot!? No nüüd on siin talle küll piisavalt infoviiteid, et vähemasti hakata kahtlema, et äkki polnudki ta lemmikõpilase vahele jäämine ühekordne juhuslik eksitus.

Kuid mis peaasi, ma ei usu kriipsugi, et Alaveril on vähe infot Veerpalu ja ka teiste suusatajate kihutamiste kohta, et seisukohta võtta. Sest Kaarel Zilmer teatas mulle mõni päev tagasi nii: «Kui spekuleerite, et peatreener hoiab n-ö helladest teemadest kõrvale, siis tean, mitte ei oleta, et jutuajamisi on erinevatel aegadel olnud üsna tõsiseid. Ka kiirustamisest.»

No kurat, järelikult käib jälle suusaliidust vassimine ja puru silma ajamine. Nagu pisut rohkem kui aasta tagasi seoses Savisaare kurikuulsa jõulukaardiga. Et nad seal ka ei õpi oma vigadest… (Aitäh Kaarel Zilmerile ausa ülestunnistuse eest.)

Fotod 1-3: Andrus Veerpalu Otepää MK-etapi sprindivõistlusel. Fotode autor: Joosep Martinson, SL Õhtuleht / Scanpix

35 Kommentaarid:

At 11:18, Anonymous Anonüümne said...

Tubli PP. Seda rauda tuleb taguda lõpuni. Arvat võib, et sulle hakatakse kuskilt poolt ka survet avaldama, et sa vähem asja uuriksid, aga ära anna alla!

 
At 11:26, Anonymous Anonüümne said...

Kas see on AV probleem, kui teda Otepää politseinikud ei karista ja kihutamisest välja ei tee?

See peab hea silm olema, kui liikudes kiirusel 90km/h näeb et temast möödub auto 150-160km/h ja siis sirgel kaob silmist 200km/h. Aga no mul pole veel 30a eluaastatki rääkimata siis 30a juhtimiskogemusest, ilmselt arusaamatus sellest.

AV saab karistuse politseilt kätte ilmselt. Kui palju peab teda siis lehes veel karistama ning kui kaua seda teemat veel rääkima/kirjutama ja lahkama peab?

Missugused meetmed tuleks AV ja ka teiste suusatamisega lähedalt seotud isikute puhul kasutusele võtta? Priit on sul ettepanekuid, mõtteid?

AV kihutamine tundub suurem probleem kui Tartu linna politseinik kes sai shoki kui teda üritas peatada teine politseinik.

Kui paljud siinsetest blogilugejatest shoki saavad kui politsei neid peatada üritab?

 
At 11:26, Anonymous Anonüümne said...

hea , et see jõudis avalikuse ette, aga mida siin edasi uurida, asjad niigi selged?

 
At 12:03, Blogger Tõnuke said...

Sain ka ise kiiruseületamise eest eelmisel aastal trahvi ja nagu keegi uuringu põhjal ütles, siis trahv mõjub kuni kaks kuud. Nii olingi kaks kuud tähelepanelikum, kuid siis muutus jalg jälle raskemaks. Kui seda märkasin, siis otsustasin, et hakkan selle halva harjumusega teadlikult tegelema. Lahendus algab ikka probleemi tunnistamisest. Ma polnud mingi hull kihutaja, kuid harjunud 90km/h alas sõitma ikka üle 100km/h. Nii nagu paljud – kui politsei paistab, siis jõuab ju veel pidurdada… Kui firma minu tööautole gps-jälgimisseadme paigaldas, siis mõjus lisaks ka teadmine, et ma olen kogu aeg jälgitav. Nii võiks öelda, et olen asjaga tegeledes kõik oma sõidud planeerinud pikema aja peale ja nii uskumatu kui see alguses tundus – ma jõuangi õigeks ajaks kohale.

Kui tõsised jutuajamised ikka ei aita, siis tuleb Suusaliidul Veerpalu autole kah jälgimisseade paigaldada ja siis saab kõik selgeks, kui kiiresti ta kuskil sõidab. Ühtlasi on see ka rohi süüdistustelaviinile…

 
At 12:37, Anonymous Anonüümne said...

Priit, see teema käib Sulle ilmselt üle jõu. Sisemine hääl sunnib probleemiga tegelema. Aga kui tulemuseks on vaid enda blogi kommentaaride copy-pastemine, siis tuleb küll tunnistada, et ajakirjandustöö mõistes on latt kolinal maha aetud. Viimase paari nädalaga oled oma võhiklike vihjelugudega kaotanud tublisti poolehoidjaid.

Treeningmahte arvestades oli ka Haanja maratonil esinemine piinlikkust tekitav. Kui mõnel ministril oleks sellise rabelemise peale nii nigelad tulemused, siis peaks tagasi astuma.

Minu soovitus - võta blogipidamises aega maha. Mõtle järele, kes Sa olla tahad - kas ärapanija, harrastussportlane või ajakirjandusõppejõud. Ja ütle seda ka teistele. Muidu jätadki kõigile sellise mulje nagu Su pildi pealt paistad - ilmse tunnustamisvajadusega kergekaallane nii oma füüsise kui vaimsuse mõttes.

 
At 13:04, Anonymous Anonüümne said...

Marju pani küll täkkesse! Endale tundub ka see kirjatükk peale kaklust rusikatega vehklemisena.

 
At 13:06, Blogger Priit Pullerits said...

Argpükslikult anonüümsena õiendamine jätab muidugi nii vaimult kui võimult, eriti aga kaalult, aukartustäratava mulje. Hall hiir hundinahas...

Ohh neid vaeseid ilmatarku õpetajaid küll, kes ei tee isegi blogindusel ja ajakirjandusel vahet... Blogi pole muud kui veebipäevik, ei enamat - kas tõesti on nii raske sellest aru saada. Ajakirjandusega ei ole sel muud pistmist, kui et sõnumi edastamiseks on sõnad.

Ja muidugi, palju õnne nn Marjule fantastilise sõidu puhul Haanjas, mis tõi talle -- oot-oot, miks ma küll esimese 140 hulgas teda ei leia...

 
At 13:37, Anonymous Anonüümne said...

Priit selle loogikaga, et mitmes Marju Haanjas oli, et tohiks ju kritiseerida Eesti Suusakoondist ka. Paraku ei ole sul endal neist kõrgemat tulemust ja Priit Naruskile oli kaotus üle 20minuti. Samuti oled oma blogis ära toonud hulga anonüümseid kommentaare, teisalt jälle ei ole sa rahul kui keegi kommenteerib ilma nimeta.

 
At 14:44, Anonymous Anonüümne said...

Küsimus, mis ei puuduta antud teemat. Kas te olete kuskil oma eelmistes postitustes kirjutanud nendest harjutustest, mida teete iga hommiku ja õhtu? Mul tekkis nende vastu huvi. Ma olen alles algaja siin blogis ja ei ole veel jõudnud kõiki artikleid läbi lugeda, et neid harjutusi üles leida.

 
At 15:11, Blogger Priit Pullerits said...

Ega eriti neist kirjutanud ole. Neid tasub pigem küsida mõnelt treenerilt kui minult või uurida näiteks Tervis Pluss ajakirjast, seal on teinekord päris palju kasulikke harjutusi. Ausalt öeldes peaksin isegi sealt rohkem näpunäiteid otsima. Mul on vaid paar stammasja, mida teen.

 
At 15:44, Anonymous Anonüümne said...

TO Marju!
Ma pakun et sinu nägemine Haanja mägedes oleks olnud piinlikkust tekitav!!!

 
At 16:29, Anonymous Anonüümne said...

Ega ma sõitnud küll Haanja maratoni. Ei ole omanud viimastel aastatel sportlikke ambitsioone, sest erinevalt Priidust on mulle jumala poolt antud võimalus lapsi sünnitada. Kui ma oma kahe pisipoisiga lumelaudadel oleks hundile piinlikkust tekitanud, siis tahaks vastu küsida - mitu last Sul endal peres on?

Blogi vs ajakirjandus. Paratamatult on inimestel suuremad ootused ka blogi suhtes, kui kirjutajaks on kohaliku meediamaailma üks suurimaid teoreetikuid (see on mõeldud komplimendina). Blogi on põnev teatud piirini. Kui kasvõi nui neljaks üritatakse pastakast korduvalt ühte ja sama intriigi imeda, siis muutub see (tragi)koomiliseks. Priit on avaliku elu tegelane ja blogi-aplombid mõjutavad ka suhtumisi tema kaaskondsetesse. Mõtle oma lapse peale - tema klassikaaslased loevad ka ju sedasama blogi.

 
At 16:31, Anonymous Anonüümne said...

Teemasse tagasi!
AV on tüüpiline nohik, on teada tõsiasi, et V-de.peres on püksid Angela jalas ja nii ongi Andrusele jäänud suusad, peldik ja garaaz...
Nii elabki oma adrenaliini
välja maanteemürsuna. Vaadake ka laiemalt rallimaailma, mida kidakeelsem mees, seda valusama jalaga. Suure jutu ja laia lõuaga(D.Coulthard) vennad ju ei suuda.
Muidugi ei õigusta see kihutamist ja karistus peaks järgnema igal juhul ja range. Nt. 100 tundi kohustuslikku ÜKT-d Tehvandi suusastaadionil, avalik piinlik olukord + labidavars peos, on kõige parem ajude mõjutaja. Rahatrahv selliseid mehi ei koti!

 
At 18:28, Anonymous Anonüümne said...

eelmine kommentaar 10 punkti! :-)

 
At 19:00, Anonymous Anonüümne said...

Priit, Sa oled kohati kuradi halenaljaks tegelane küll.

Kui Sinu ärapanemise stiilile siin vähe äkilisemalt ja anonüümselt vastata, siis oled kohe vaimult, võimult, kui ka kaalult argpüks.

Aga kui näiteks AV on vaja siin blogis ära panna, siis kõlbavad just need argpükslikud anonüümsed kommid mõnuga. Kas allikad on tõesti nii kokku kuivanud, et peab oma nime nendele anonüümsetele alla panema.

Kurat, kujutan juba ette Priidu mõnulevat nägu, kui ta neid AV komme erinevate neti lugude alt välja noppis ja siia paljundas.

Tubli Marju, need on ühed parimad kommid, mis iseloomustavad super tabavalt Priidu viimase aja tegemisi. Priit võiks need veel korra rahunedes läbi lugeda, ehk hakkab midagi koitma.

 
At 20:35, Anonymous Anonüümne said...

§ 7422. Mootorsõidukijuhi poolt lubatud sõidukiiruse ületamine

(1) Mootorsõidukijuhi poolt lubatud suurima sõidukiiruse ületamise eest kuni 20 kilomeetrit tunnis - karistatakse rahatrahviga kuni 10 trahviühikut.

(2) Mootorsõiduki juhi poolt lubatud suurima sõidukiiruse ületamise eest 21 kuni 40 kilomeetrit tunnis - karistatakse rahatrahviga kuni 50 trahviühikut.

(3) Mootorsõiduki juhi poolt lubatud suurima sõidukiiruse ületamise eest üle 40 kilomeetri tunnis - karistatakse rahatrahviga kuni 200 trahviühikut või arestiga.

(4) Kohus või kohtuväline menetleja võib kohaldada käesoleva paragrahvi lõikes 2 sätestatud süüteo eest lisakaristusena sõiduki juhtimise õiguse äravõtmist ühest kuust kuni kolme kuuni.

(5) Kohus või kohtuväline menetleja võib kohaldada käesoleva paragrahvi lõikes 3 sätestatud süüteo eest lisakaristusena sõiduki juhtimise õiguse äravõtmist ühest kuust kuni kuue kuuni.

 
At 21:54, Anonymous Anonüümne said...

Kihutamisega kaaskodanike ohtu seadmine ei ole intriig. Kui ikka kõigel sellel mingi tõepõhi all on, siis jumal tänatud, et ma oma perega Otepäält eemal elan.

 
At 22:33, Anonymous Anonüümne said...

väga mõnus kokkuvõte av kohta käivtest kommidest. säästsin hulga oma aega kuulujuttude otsimise pealt :) tegelt mul poogen, kas jutud on õiged või mitte, kuid karistus peab av-le olema karm, et edaspidi sihukesi apsakaid ei tekiks!

 
At 06:22, Anonymous Anonüümne said...

Kas keegi nendest anonüümsetest pealtnägijatest söandab ka tõsimeeli tunnistada, et AV "hull"?? sõidumaneer on tekitanud üheainsagi reaalse kahju tekitamise.. Loomulikult jääb kripeldama, kui keegi kahekordne OV sust nagu .....vast kassist mööda tuiskab aga seda on ta teinud ju viimased kümme aastat ka suusarajal,tekitades sellega kordumatu tunde, justkui me ise võiks olla seesama mööda kihutaja.. Mulle jääb arusaamatuks, mida PP oma blogi nö."kõmuliste" uudiste rubriigiga saavutada tahab.. Lõhnab pigem Delfi järgi kergelt. Katsu ikka jääda nende asjade juurde, milles tugev oled ja inimestes positiivseid laenguid tekitad. Aitab vast selleks korraks inimeste irriteerimisest suhteliselt labaste (mis sest,et hingelähedaste) teemadega. Võiksid parem oma pettumusi tekitanud suusahoajast kokkuvõtte teha, saaks näha, kui tugev oled analüüsis ning kas lumevaese talve põhjustet stress on ületatud.. Naudi elu ja hakka valmistuma.. Kas jooksu- ja rattaplaanid tehtud?

 
At 09:14, Anonymous Anonüümne said...

Mulle tundub, aga Priit P, Sa oled haiglaslik oma kirjutistega. Miks mulle see tundub

1)Sa kirjutad nii palju ja nii tühises stiilis, et vägisi tundub, kas midagi pole ära keeranud

2)Kui algul tundus, et tuleb päris kobe blogi- selline harrastaja aspektist käsitletu jne. , siis nüüd oled täiesti rappa keeranud

3)ja see, et Sa lähed kõmuga kaasa ja kõmistad ise veel kõik üle - see on madal ja vahel nii lame, et poleks Sinust seda uskunud

4) suhtlus oma anonüümsete "informeerijatega"
kallutas minu arvamuse Sinust lõplikult.

Kokkuvõttes on küllaltki positiivselt alanud Blogi loojumas ja jääb meelde kui üks pidev tõmblemine

 
At 10:26, Anonymous Anonüümne said...

Simeon: Kas on vaja oodata, et tekiks reaalne kahju? Ja tundub, et siis hakkab ikka olema neid inimesi, kelle jaoks on 2xOV ikka veel nii suur krediit, mille najal võib teisi, mitte nii kõva sportliku tasemega inimeste elusid lühendada.

 
At 12:55, Anonymous Anonüümne said...

AV väärib igal juhul karmi karistust, aga enda upitamine nende nn nimetute kommentaaridega on väga mage ja labane värk, arvestades veel kes seda tegi.

Eks mõneti ole selline välja elamine arusaadav, eriti kui valada higi kahe Eesti tipp treeneri juhendamisel suurte ärapanemis plaanidega ja ennast siin aina upitades.

 
At 00:45, Anonymous Anonüümne said...

Ei saa nüüd küll aru, miks siin PP materdamine käib. Kahe mehe veebipäevik ju? Või arvate, et kõik peab teile kuuluma. Kui siia kommenteerite, siis olete automaatselt andnud loa oma kommentaari kasutada. Minu kommentaar AV kohta sai selle blogi vastavast AV teemast järgmise selle blogi sissekandesse võetud. Ega mul nüüd kahju küll sellepärast pole. Igasugune LE rikkumine võiks olemata olla. Eriti, kui oled avaliku elu tegelane. Olen samuti kiirusekummardaja. Aga seda mitte tänavaliikluses. Kes ei usu, oma mure.

 
At 08:10, Anonymous Anonüümne said...

Kui nüüd Madis haletseb PP - d, keda nüüd on justkui materdama asutud, siis loe korraks PP blogi ja sa näed, keda kõiki ja kuidas veel ei ole PP nahutanud.
Nii et pole midagi - ise on ta endale need readeeringud kaela kiskunud

 
At 15:49, Blogger Priit Pullerits said...

Oi-oi-oi seda suurt topeltmoraali!!! Siin tulevad mulle anonüümsete kommentaaride kasutamisest viimases sissekandes ette heidma need, kes ise kõik kommenteerivad anonüümse nime alt. Lihtne loogika: kui need anonüümsed kommenteerijad siin tahavad väita, et anonüümsete kommentaaride kasutamine AV kohta on halb ja õudne ja mittetõsiseltvõetav asi, siis arvestage, et teie enda anonüümsed kommentaarid on järelikult samasugused.

Kurat, kasvage ükskord suureks ja julgege ka millegi eest vastutada, mitte ärge kraaksuge anonüümsena nurga tagant. Nii palju võiks ikka igas mehes pisut julguseraasu olla, et oma sõnade eest seista.

Täna sõitsin Tallinna, viisin tütart ja tema sõbrannasid Rihanna kontserdile. Sõitsin 90-95 km/h ja minust sõideti Tartu-Tallinna maantee ainult mööda. Üks möödakihutaja oli Kanal 2 Reporteri kirjaga auto, numbrimärk oli 219. Tekkis mõte, et peaks kuskile netti hakkama panema üles neid hulle, kes kihutavad. Saidi nimi võiks olla mõrtsukjuhid vms. Üks hull tuli Kose kandis julmalt vastassuunavööndis mulle vastu ja silm ka ei pilkunud tal peas, pidin hoo päris alla pidurdama, et laupkokkupõrget vältida. Teine hull tuli tagant kihutades minust nii mööda, kui olin alustanud möödasõitu, et tekitas topeltmöödasõidu.

Ma ei saa aru, kuidas seesugust metsikut liiklusolukorda arvestades saavad mõned pidada AV suguste kangelaste liikluspattudele keskendumist siin blogis tõmblemiseks või pahatahtlikkuseks. Seilliste 140ga sõitjate suhtes tuleb olla kompromissitult karm, olgu neil kui palju tahes kulda kodus.

Järgmised teemad: 1) milline saab olema AV-le määratud karistus? 2) mida kavatseb Eesti Suusaliit ette võtta, et kihutamistega tekkinud Eesti suusatajate ja kogu alaliidu halba mainet lappida? 3) millise seisukoha võtab suusaliidu autopartner Silberaurto?

Minu ettepanek: Silberauto võiks neilt, kes liikluseeskirjade rikkumisega vahele jäävad, auto ära võtta või katkestada sponsorlepingu nii, et edasi peavad sportlased auto kasutamise omast taskust kinni maksma.

 
At 16:37, Anonymous Anonüümne said...

Enda arust kommenteerin Priidu arvamusi piisavalt enda isikut avalikustades. Nii et ma ei saa kuidagi su pahameelest aru, et vihajtud on sinu anonüümsete kommentaaride kasutamisele, samas kui teisalt jälle kirud anonüümseid kommentaare. Kas anonüümsed kommentaarid sobivad vaid siis kui nad sulle kasulikud on?

Põhimõtteliselt olen sinu pakutud karistustega nõus. Keegi on siin kommentaari ruumis ära ka toonud võimalikud karistused politsei poolt. § 7422. Mootorsõidukijuhi poolt lubatud sõidukiiruse ületamine (anonüümne 20:35) Silberauto on kuskil teatanud(mingis lehes mingi artikkel, kus, enam ei mäleta), et nemad ei pea karistamist vajalikuks, et las suusaliit otsustab (vist oli sõnastus umbes selline). Nii et pole miskit ju kobiseda, kui auto omanik ütleb, et las poiss mürab, las ta siis mürab....Ma ei tea kas suusaliit on oma otsusest ka teatanud?

 
At 18:07, Anonymous Anonüümne said...

Ikka see grupiviisiline karistamine. Iga mees või naine, kes auto käivitba vastutab ise ja ainult ise. Ärge tekitage lasteaeda, kus kolmandas rühmas käivad ka olümpiamees ja maailmameister

 
At 19:24, Anonymous Anonüümne said...

Ära häma ja demagoogitse nende anonüümikute teemal, ise kasutad mõnuga ja neis on pointi kui palju ka Sinu kohta.

90 km/h tänasel päeval Tallinn Tartu maanteel on selge pidurdamis kiirus, isegi liini bussid ja palgiveo-pikamaa veoautod lähevad mööda, nuta või naera aga nii on. Hirm vahelejäämise pärast peab palju suurem olema, siis võib asi ka paraneda.

Saa ometi lõpuks aru, AV pole sõime laps ja vastutab selgelt ise, aga Priit tahaks, et Alaver saaks ka selle kihutamise eest pikku pead. Silberauto juba ütles, et ei karista, nii ütleb ka Suusaliit.

Küll tahaks ka teisi peale AV kottida, aga nagu Marju eelnevalt väga tabavalt kirjutas "Priit, see teema käib Sulle ilmselt üle jõu. Sisemine hääl sunnib probleemiga tegelema. Aga kui tulemuseks on vaid enda blogi kommentaaride copy-pastemine, siis tuleb küll tunnistada, et ajakirjandustöö mõistes on latt kolinal maha aetud. Viimase paari nädalaga oled oma võhiklike vihjelugudega kaotanud tublisti poolehoidjaid."

 
At 21:04, Blogger Priit Pullerits said...

Kas sa näe, veel üks anonüümne tarkpea ilmus välja... ei, tatiprits. Mees või asi. Argpüks ruudus.

 
At 22:37, Anonymous Anonüümne said...

Olen nüüd viimastel päevadel lugenud läbi pea kõik viimase aja Eesti "tähtsündmusi" puudutavad "peldikuseinad" (sorry, PP aga see on minu koondnimi kõigile anonüümsetele kommentaariumitele)
"Sündmused", kui sellised on alates Eesti rahuvalvaja haavatasaamisest kuni AV-kihutamise ja Mõttuse case`ni.
Ja mind pani väga tõsiselt mõtlema, kas see kõik on ka üldse vajalik - ehk, on seesugusel s..a pildumisel mingisugunegi ühiskonda edasiviiv mõju? Ma sügavalt kahtlen selles...
PP, ole hea mees ja tõesta, et tänapäevase moodsa ajakirjanduse roll on veel midagi muud, kui omanikele ja tööle palgatud kaadrile rahalist tulu teenida.

 
At 09:29, Anonymous Anonüümne said...

Mõnes riigis pidada kihutajaid karistama nii, et neid suunatakse mõnda haiglasse avarii läbi teinud inimesi põetama. Pidi väga hästi mõjuma ja meil võiks sama meetodit proovida. Praktiline kokkupuude sellega, mida nende käitumine kaasa võib tuua või mis nende endiga võib juhtuda, jahutab tulipäid päris tublisti.
Priidule, kui Sa oleksid Veerpalu kihutamise teemaga enne tema politseile vahelejäämist tegelenud oleks see olnud kõva sõna ja austust väärt ettevõtmine. Praegune tagantjärgi "kõva poisi" mängimine tekitab minus kui lugejas piinlikkust.

 
At 12:15, Anonymous Anonüümne said...

Priit, nagu Sa isegi tead, on Sul avalik blogi, kuhu ilma paroolita igaüks lugema ja kirjutama võib tulla. Sellel ei ole ju vahet, kas kommenteerija paneb oma kommentaari alla nime või kirje "anonüümne". Ega see nime ütlemine meid tuttavamaks tee...me jääme Sulle ikka samasugusteks anonüümseteks tegelasteks:)

Mis puudutab AV probleemi, siis iga asja jaoks oma kord. LE rikkumise eest määrab karistuse vastav organ ning avalik hukkamõist kajastub väärtajakirjanduses. Blogi on rohkem süljepritsimise koht (muuhulgas, eksole) ning siin võib mida iganes öelda, AV loole ei anna see midagi juurde ega võta ka ära, avalikku hukkamõistu need 30 kommentaari siin blogis üldisemalt ei tekita. Need võivad ehk Priidule töö tegemisel abiks olla. Ja see töö, see ehk mõjutab küll.

Marjule niipalju, et igaühel meist on omad veidrused, Priidu omad on parajalt avalikud ning nende kallal võib igaüks võtta. Ma olen ka arvamusel, et selle blogi autor ei ole kindlasti igav mees, kelle vahel vägagi äärmuslikud ning ühekülgsed sõnavõtud külmaks jätaksid, aga tema sildistamine madala vaimsuse ja füüsisega on küll liig. Sellistel puhkudel tekib minul alati see mõte, et kas inimene ka Priidule silma vaadates (või ükskõik kellele, keda kuskil netikommentaarides halva sõnaga meeles peetakse) sama ütleks. Ja kui isegi ütleks, siis milleks? Milleks öelda teisele inimesele sisuliselt, et kuule, sa oled minu jaoks ikka nõme mees küll...on ütlejal sellest parem või kukub Priit ennast kellegi kommentaari peale muutma, mis siis et tal palju kalleid inimesi, kes temast palju-palju peavad just sellisena nagu ta on. Mõttetu...

 
At 12:41, Blogger Priit Pullerits said...

Aitäh Maris Läänele tasakaaluka ja mõistliku sõnavõtu eest.

 
At 07:44, Blogger oakleyses said...

abercrombie and fitch, mulberry, ray ban pas cher, hollister, air force, nike air max, air jordan pas cher, nike blazer, nike air max, vans pas cher, hermes, michael kors, true religion jeans, lacoste pas cher, louboutin pas cher, converse pas cher, coach outlet, north face, air max, ray ban uk, coach outlet, longchamp pas cher, tn pas cher, true religion jeans, ralph lauren uk, lululemon, timberland, true religion outlet, nike free run uk, vanessa bruno, michael kors, sac longchamp, hollister pas cher, north face, ralph lauren pas cher, new balance pas cher, nike roshe run, coach purses, hogan, coach factory outlet, nike free, kate spade handbags, nike roshe, nike air max, sac guess, michael kors, true religion jeans, michael kors, burberry, oakley pas cher

 
At 07:48, Blogger oakleyses said...

mac cosmetics, mcm handbags, wedding dresses, beats by dre, birkin bag, vans, asics running shoes, north face outlet, p90x workout, new balance, mont blanc, ray ban, hollister, bottega veneta, babyliss, nike huarache, vans shoes, nike trainers, louboutin, baseball bats, jimmy choo shoes, north face outlet, hollister, giuseppe zanotti, nike roshe, nike air max, celine handbags, nike air max, chi flat iron, insanity workout, reebok shoes, converse, gucci, converse outlet, timberland boots, soccer shoes, iphone 6 cases, lululemon, soccer jerseys, abercrombie and fitch, instyler, herve leger, longchamp, valentino shoes, hollister, ferragamo shoes, nfl jerseys, ghd, oakley, ralph lauren

 

Postita kommentaar

<< Esileht