neljapäev, veebruar 14, 2008

Pullerits: Parim harrastussuusataja selgunud!

Ta on 34 aastat vana ning tuli 2005. aasta lõpus Eesti meistrivõistlustel 15 km klassikasõidus 50 osaleja seas 30. kohale, kaotades võitnud Andrus Veerpalule 5.09. Kes teab, kellest jutt, saab 10 punkti.

2006. aastal ta arvestatavatel võistlustel ühtegi tulemust kirja ei saanud, eelmine aasta tegi ta kaasa vaid ühel korralikul jõuproovil (nn külavõistluste kohta andmed puuduvad), kus kaotas olümpiavõitjale Jevgeni Dementjevile 10 km peale 3.09. Kes teab, kellest jutt, saab 9 punkti.

Tänavu tegi ta avalöögi jõuproovil, mille lõpetas Peeter Kümmeli ja Anti Saarepuu vahel seitsmendana. Neli aastat tagasi tuli ta mitte väga kaugel selle mõõduvõtu toimumiskohast Eesti meistrivõitlustel 15 km klassikas neljandaks, kusjuures Kaspar Kokk kaotas talle 1.05. Kes teab, kellest jutt, saab 8 punkti.

Selleks hooajaks hakkas ta valmistuma oktoobris. Treeningmaht on viimases kvartalis olnud keskeltläbi 50 tundi kuus. Pisut rohkem kui nädal tagasi saabus ta harjutamast Ramsaust. Kes teab, kellest jutt, saab 7 punkti.

Senimaani juhendas ta kodukohas väikseid suusapoisse, kuid jaanuaris sai tööleping otsa. Seetõttu kaalub, et peab ilmselt elukohta vahetama. Naine töötab medõena. Kes teab, kellest jutt, saab 6 punkti.

Aastal 2000 lõpetas ta Tartu Ülikooli arstina, kuid ei ole ses ametis töötanud. On varem suusatamise enda sõnul kaks, kui mitte kolm korda katki jätnud, kuid ikka peatselt rajale naasnud. Kes teab, kellest jutt, saab 5 punkti.

Esimest korda jättis suusatamise tõsiselt katki 2004. aastal, sest tundis, et pole enam võimeline arenema. Aga selleks talveks omal käel valmistudes tundis, et on olulised tehnilised nüansid taas kätte saanud. Kes teab, kellest jutt, saab 4 punkti.

Järgmised stardid tahab teha Skandinaavia karikavõistlustel, kus loodab Ramsaus viibimise järel tekkinud aklimatiseerumise august välja tulla. Kes teab, kellest jutt, saab 3 punkti.

Järgmise aasta plaanid sõltuvad sellest, kuidas tänavune ülejäänud hooaeg õnnestub. Sellekohased otsused langetab kevadel, ent edaspidi tahab pühenduda pikemate distantside läbimisele. Kes teab, kellest jutt, saab 2 punkti.

Otepää MK-etapil suutsid teda 15 km distantsil eestlastest edestada vaid Jaak Mae, Andrus Veerpalu, Kaspar Kokk, Aivar Rehemaa, Priit Narusk ja Algo Kärp. Temast tahapoole jäid peale viie eestlase (ja kahe eestlase, kes katkestasid) näiteks Mats Larsson Rootsist, Olli Ohtonen Soomest, Christian Stebler Šveitsist ja Javier Gutierrez Hispaaniast. Kuid Otepää etapp sattus pärast mägedest tagasi tulemist ebasoodsale päevale, mistõttu tema enesetunne oli tuim ja säde puudus, ning liiati oli rada liiga pehme, mistap enda sõnul ei saanud ta tehniliselt lihtsalt hakkama. Kes teab, kellest jutt, saab 1 punkti.

Ja kes ikka ei tea, kellest jutt, saab null punkti. Aga ei usu, et selliseid leidub, nii et ei hakka selle mehe nime siia kirjutamagi. Pildi panen küll siiski juurde, et ta ära tunneksite.

Aga homme otsime vastust uuele küsimusele, eks: miks puudus Otepää MK-etapil dopingukontroll ja mida järeldab sellest olümpiavõitja Erki Nool, kes rahvusvahelise tähtsa kergejõustikuametnikuna teab neist asjust rohkem kui keegi teine siin?

Foto 1: Foto, mille eesmärk on jälgi segada ja tähelepanu uinutada - Leedu korvpallifännitar. Foto autor: Scanpix Baltics Foto 2: Eesti parim harrastussuusataja oma tänavuse hooaja avavõistlusel. Foto autor: Tairo Lutter, SL Õhtuleht / Scanpix Foto 3: Eesti parim harrastussuusataja Otepää MK-etapil kahe kodumaise konkurendi vahel hoogu andmas. Foto autor: Toomas Huik, Postimees / Scanpix

8 Kommentaarid:

At 17:00, Anonymous Anonüümne said...

Ühest küljest on PP-l õigus - Ilmar on tõesti amatöör, kes on endale kõrge fis-punkti välja võidelnud ning ka tema siin välja toodud treeningmahud on õiged. Kui igasugu karvajalad alustasid oma süsteemset ettevalmistust hooajaks juba 2007 aprillis, siis Ilmar sai inspiratsiooni oktoobriks kokku :-)

Samas on Ilmar selline mees, kes suusatab siis, kui hing suusatamise poole kisub ja pere kõrvalt aega on ning suusatab heameelega ka kehva vormiga. Seega pole see lahendus identiteedikriisile saavutuskeskses ühiskonnas, vaid armastus selle spordiala vastu.

PS. Harrastajad ja PP, ärge ennast selle Udami jutu peale nüüd ämbrisse treeninge, mõnele on loodus natuke rohkem andnud kui teisele...

 
At 17:01, Anonymous Anonüümne said...

Soovitan enne seda infot kontrollida, kas ikka puudus Otepää MK-etapil dopingukontroll?

 
At 17:15, Blogger Priit Pullerits said...

Anonüümne, palun mitte külvata anonüümselt segadust!

Ütlen ühte, ja kontrollisin seda järele kahest allikast, kes Otepää MK-etapi korraldamisega olid väga-väga lähedalt seotud: Otepääl dopingukontrolli ei olnud.

Kui on vastupidiseid andmeid, paluks need esitada, uurin järele. Niisama alusetute vihjete loopimisega raiskate vaid mu aega.

Mis dopingukontrollist sai, seda seletan homme, ega kõike korraga ka ära rääkida jõua. Palun laske ikka palgatööd ka teha!

 
At 18:07, Anonymous Anonüümne said...

http://www.fis-ski.com/uk/604/
613.html?sector=CC&listid=
&competitorid=62888&type=result

http://www.virumaa.ee/discuss/
msgReader$5451

http://www.jt.ee/050305/esileht/
inimene/20000874.php

 
At 18:25, Anonymous Anonüümne said...

Eelmise kommentaari esimene link Ilmar Udami FIS-i tabelile oli ülipikk, katsetan, kuidas tinyurl-teenus aitab:

http://tinyurl.com/246cdm

 
At 07:36, Blogger oakleyses said...

oakley sunglasses, tiffany and co, prada outlet, louboutin shoes, michael kors outlet, ray ban sunglasses, gucci outlet, christian louboutin outlet, longchamp outlet, tory burch outlet, replica watches, nike free, michael kors outlet, cheap oakley sunglasses, ray ban sunglasses, prada handbags, tiffany jewelry, longchamp, michael kors outlet, louis vuitton outlet, ugg boots, ugg boots, louis vuitton, burberry, uggs on sale, oakley sunglasses, oakley sunglasses, louis vuitton, burberry outlet online, michael kors outlet, louboutin outlet, nike outlet, louboutin, louis vuitton, jordan shoes, michael kors outlet, oakley sunglasses, ray ban sunglasses, replica watches, ugg boots, nike air max, louis vuitton outlet, michael kors, nike air max, polo ralph lauren outlet, chanel handbags

 
At 07:43, Blogger oakleyses said...

abercrombie and fitch, mulberry, ray ban pas cher, hollister, air force, nike air max, air jordan pas cher, nike blazer, nike air max, vans pas cher, hermes, michael kors, true religion jeans, lacoste pas cher, louboutin pas cher, converse pas cher, coach outlet, north face, air max, ray ban uk, coach outlet, longchamp pas cher, tn pas cher, true religion jeans, ralph lauren uk, lululemon, timberland, true religion outlet, nike free run uk, vanessa bruno, michael kors, sac longchamp, hollister pas cher, north face, ralph lauren pas cher, new balance pas cher, nike roshe run, coach purses, hogan, coach factory outlet, nike free, kate spade handbags, nike roshe, nike air max, sac guess, michael kors, true religion jeans, michael kors, burberry, oakley pas cher

 
At 07:48, Blogger oakleyses said...

mac cosmetics, mcm handbags, wedding dresses, beats by dre, birkin bag, vans, asics running shoes, north face outlet, p90x workout, new balance, mont blanc, ray ban, hollister, bottega veneta, babyliss, nike huarache, vans shoes, nike trainers, louboutin, baseball bats, jimmy choo shoes, north face outlet, hollister, giuseppe zanotti, nike roshe, nike air max, celine handbags, nike air max, chi flat iron, insanity workout, reebok shoes, converse, gucci, converse outlet, timberland boots, soccer shoes, iphone 6 cases, lululemon, soccer jerseys, abercrombie and fitch, instyler, herve leger, longchamp, valentino shoes, hollister, ferragamo shoes, nfl jerseys, ghd, oakley, ralph lauren

 

Postita kommentaar

<< Esileht