kolmapäev, veebruar 13, 2008

Pullerits: Pange Ansip võistlema!

Otepää MK-etapp on seepärast tore võistlus, et seal saab igasugu tegelasi rajalt maha võtta. Ja kui nad rajalt maha võetud, ei jookse nad eest ära - aega kõigil lahedalt käes.

Näiteks võtsin rajalt maha Neinar Seli, kes tunneb spordi telgitagustes kõiksugu pikantsusi. Loomulikult pärisin muu hulgas, et kui Eesti suusatajad koduetapil paremate hulka ei mahu, kas siis keeravad sponsorid kraanid kinni. Ei keera veel, sain teada, sest lepingud on enamasti tehtud pikema aja peale, terveks olümpiatsükliks.

Samuti võtsin rajalt maha ühe mehe Eesti presidendi lähikonnast, kellelt kuulsin presidendi kohta oi kui huvitavaid asju, millest üldsusel aimugi pole. Kahjuks ei luba aumeeste kokkulepe allikaga neid tõsiasju seni veel avaldada.

Aga mis seal salata, mõned mehed võtsid mind ka rajalt maha. Näiteks Toomas Savi, Eesti Suusaliidu president, kes minu jahmatuseks avaldas arvamust, et ei tea, kas ma talle kätt annangi. No mis küsimus see on - muidugi annan. Ju arvas Savi, et pean oma sagedaste suusakriitiliste kirjutiste tõttu suusatamise vastu mingit isiklikku vimma. Kui ta nii arvab, siis eksib.

Minu mahavõtjate seas oli ka peaminister Andrus Ansip, kes kohe päris, kas ma Vida Vencienega tahan kohtuda. Venciene on mäletatavasti leedulanna, kes võitis Calgary olümpial suusatamises kuld- ja pronksmedali. Ansip rääkis, kuidas Venciene oli talle just rääkinud, et ta oli omal ajal hakanud kõvasti sportima seepärast, et talle oli medalite eest korterit lubatud. Ja kui medalid tulid, siis saigi oma elamise kätte.

Kuid tegin peas kiire rehkenduse, et Venciene mälestuste kuulamine ei tee mind vajalikus vallas informeeritumaks, ning otsustasin Ansipiga lobitööd teha, sest nagunii jooksevad Eestis kõik niidid tema kätte.

Üks teema oli eriti tähtis, ja selle oli tõstatanud eelmisel päeval raadiomees Tarmo Tiisler. Vaadates koos minuga hooldetiimide teatesprinti, märkis ta, et võistlus oleks palju huvitavam, kui seal lööks tundmatute välismaalaste asemel kaasa Eesti prominendid.

Olin Tiisleriga täitsa nõus. Välismaa hooldemehed on sellest showsprindist teinud liiga tõsise võistluse. Mõelge vaid, Norra service teami kahe esimese vahetuse sõitjad tulid oma võidukale ankrumehele lõpusirgel koguni kahe (sic!) rahvuslipuga vastu.

Selle asemel, et võõramaalased meie hoovile laiama tulevad, võiks Tiit Pekk kui showsprindi ellukutsuja saata esinemiskutse Eesti igasugustele tiimidele. Näiteks Reformierakonna tiim Andrus Ansip - Meelis Atonen - Jürgen Ligi võiks vägagi võitlusvõimeline ja vaadatav kolmik olla. Või arstide tiim Tarvo Kiudma - Mihkel Mardna - Ilmar Udam (mis siis, et viimane pole arstina töötanud, aga ta on Tartu Ülikooli arstiteaduskonna lõpetanud). Samuti vanade ässade tiim Arne Sirel - Uno Leist - Tõnu Kinks. Ja tipptreenerite kolmik Mati Alaver - Kalmer Tramm - Anatoli Šmigun.

Selliseid huvitavaid tiime võiks kokku panna veel ja veel. Ainult et palun säästke mind ajakirjanike tiimist (kui ma just üksinda kõike kolme vahetust sõita ei saa)!

Käisin oma mõtte ka Ansipile välja. Kuid kujutage ette, ta ei haaranud sellest põrmugi kinni, vaid lõi selle tagasi. Põhjendas, et tema ei taha enam võistelda. Mis tähendab, et tema ei taha?! Juba mingis vene aja filmis öeldi, et "nado, Fedja, nado". Eriti veel peaministrina peab. Tuletasin talle meelde, et mõelgu vaid, milline innustav mõju sel rahvale võiks olla, kui peaminister tuleb isiklikult oma tiimiga võistlusele välja - see on midagi hoopis kõnekamat, kui juba mitmendat aastat järjest Otepääl naiste sõidu võitjale lihtsalt autasu üle anda.

Meie veerandtunnisest vestlusest Otepääl kulus mul umbes pool Ansipi veenmiseks, aga tulutult. Ega siis midagi, kanname peaministri maha. Kuid pange pead aegsasti tööle ja saatke mulle ettepanekud, mis moodi ja milliste tiimidega toda sprindivõistlust reformida, nii et meil, tõelistel Eesti suusasõpradel, ka ikka huvitav oleks. Ja osavõtuvõimalus samuti. Siis saame kokku vähemalt konkreetsed ettepanekud, millega aegsasti Tiit Peki palge ette ilmuda.

Foto 1: Peaminister Andrus Ansip Otepää MK-etapil pressialas. Foto autor: Ants Liigus, Pärnu Postimees / Scanpix
Foto 2: Timo Simonlatser (nr 9) Otepää MK-etapil võitlemas. Foto autor: Joosep Martinson, SL Õhtuleht / Scanpix
Foto 3: Suusatajad Otepää MK-etapil sprindivõistlusel. Foto autor: Joosep Martinson, SL Õhtuleht / Scanpix
Foto 4: Karu jälgimas Otepää MK-etappi. Foto autor: Ants Liigus, Pärnu Postimees / Scanpix

11 Kommentaarid:

At 19:12, Anonymous Anonüümne said...

kutsume parem pealtvaatajad PP trenni vaatama Tähtvere Spordiparki! ja laseme neil plaksutda kui kui PP oma 84. ringilt tuleb :)

 
At 19:32, Anonymous Anonüümne said...

Kahju, et Priidul ei kõlba ajakirjanike võistkonnas sõita.

 
At 22:56, Anonymous Anonüümne said...

Pildi nr 3 allkiri - "Suusatajad Otepää MK-etapil sprindivõistlusel" - on liiga pealiskaudne kirjeldamaks situatsiooni, mis antud ajahetkel toimub.
Kui lp Kaarel Zilmer suutis ühe Charlotte Kalla pildi pealt nii palju asju välja lugeda, siis see pilt on vägagi kõnekas näide sellest, et tõelised sprinterid on vajadusel võimelised tegema mida iganes.

Selline samm saaks näiteks käimisvõistlusel disklahvi, kuna kumbki jalg ei puuduta maad. Järelikult on tegu jooksuga, antud juhul täpsemalt jooksuga suuskadel. ;)

 
At 00:44, Anonymous Anonüümne said...

Aga kui paneks hoopis PP võistlema Finlandiahiihtole või Vasaloppetile. Sellel oleks juba jumet. PP saab oma tippvormi realiseerida, fännid saavad kaasa elada, võistluselt tagasituleva PP silmad säravad ja karv läigib - st PP naine on kodus sellise mehe üle õnnelik.
PP kirjutab hiljem Postimehes üle kahe lehekülje korraldusest, enda kõvadusest, jagab muljeid ja innustab ka teisi eestlasi tulevikus rohkem välisvõistlustel osalema. Oma lobistivõimete ja suusatamises lähedal seisva isikuna kindlasti õnnestuks end ka natuke ettepoole sebida, et ei peaks 5000 kohalt startima;) See oleks suur võit kogu Eesti rahvale ja kasu nii suusatamisele, ajakirjandusele kui väljaelamata fantaasiate tõrjumisele(kindlasti ei taha PP aasta läbi unes näha Tartu maratoni ja teisi Eesti ärajäänud suusavõistlusi). Finlandiahiihto toimub 24. veebruaril - väga patriootlik oleks just sel päeval oma hea vorm supertulemuseks vormida (põhimõtteliselt võiks PP oma maratonisõidu pühendada ju ka EV 90. aastapäevale ja oma maratonisõidu juubeliaasta kavas registreerida). Ma ei mäleta, miks PP pole varem Soome ja Rootsi maratonidele mõelnud. Peale tugevaid treeninguid ja TM ärajäämist ma isiklikult küll muud alternatiivi ei näe. Krt, praegugi veel meenub Vahur Kersna kunagime reportaaž TM-lt, see oli võimas. Miks PP lugu ei võiks sama vägev olla? Edu!
PP ja tema blogi fänn

 
At 08:35, Anonymous Anonüümne said...

PP fänn ja blogi fänn ei ole sa anonüümne kindlasti mitte kui sa ei tea miks Priit jalga kodumaalt välja ei tõsta suusatamiseks. Aga finlandi klassika sõit toimub minu teada 23.02, seega vist ei saa juubeliüritusena maratoni sõita.

 
At 09:00, Anonymous Anonüümne said...

eerole - mina ei suuda priidule eesti ajakirjanike meeskonnas sõitmise mittetahtmist pahaks panna. Pilk nende meeste kehakaalule ja väike teadmine nende sportlikest harjumustest seletab kõik. Üheks väheseks erandiks priidu kõrral on Andrus Nilk.

 
At 09:32, Anonymous Anonüümne said...

hindrek aga tegemist on ju show võistluse ehk siis huumoriga. Aga ega ma seda pahaks ei pannudki. Lihtsalt, et kui Ansip võistlema siis Priit ikka ka ajakirjanikke võistkonda. Samas näiteks Smigun sõitis ka ju Eesti teatenaiskonnas, kuigi kehakaaluga polnud teistel naistel probleemi, siis jaksu poolest polnud võistkond just eriti konkurentsis.

 
At 13:28, Anonymous Anonüümne said...

jah! mr Pullerits vormi tõestama!minu poolt pool lennukipiletit Rootsi:) või Soome:)

 
At 14:07, Anonymous Anonüümne said...

minu teada lume nappuse tõttu sõidetakse Finlandiahiihto matkana, mille pikkus on 50 km. Aegu ei võeta. Toimub see 23.02

 
At 07:36, Blogger oakleyses said...

oakley sunglasses, tiffany and co, prada outlet, louboutin shoes, michael kors outlet, ray ban sunglasses, gucci outlet, christian louboutin outlet, longchamp outlet, tory burch outlet, replica watches, nike free, michael kors outlet, cheap oakley sunglasses, ray ban sunglasses, prada handbags, tiffany jewelry, longchamp, michael kors outlet, louis vuitton outlet, ugg boots, ugg boots, louis vuitton, burberry, uggs on sale, oakley sunglasses, oakley sunglasses, louis vuitton, burberry outlet online, michael kors outlet, louboutin outlet, nike outlet, louboutin, louis vuitton, jordan shoes, michael kors outlet, oakley sunglasses, ray ban sunglasses, replica watches, ugg boots, nike air max, louis vuitton outlet, michael kors, nike air max, polo ralph lauren outlet, chanel handbags

 
At 07:43, Blogger oakleyses said...

abercrombie and fitch, mulberry, ray ban pas cher, hollister, air force, nike air max, air jordan pas cher, nike blazer, nike air max, vans pas cher, hermes, michael kors, true religion jeans, lacoste pas cher, louboutin pas cher, converse pas cher, coach outlet, north face, air max, ray ban uk, coach outlet, longchamp pas cher, tn pas cher, true religion jeans, ralph lauren uk, lululemon, timberland, true religion outlet, nike free run uk, vanessa bruno, michael kors, sac longchamp, hollister pas cher, north face, ralph lauren pas cher, new balance pas cher, nike roshe run, coach purses, hogan, coach factory outlet, nike free, kate spade handbags, nike roshe, nike air max, sac guess, michael kors, true religion jeans, michael kors, burberry, oakley pas cher

 

Postita kommentaar

<< Esileht