kolmapäev, oktoober 24, 2007

Pullerits: Mida mehed lubavad?

Olgu siis märgid maas, mida Eesti suusamehed selleks talveks lubavad, et oleks hea kevadel tibusid lugeda.
Andrus Veerpalu tunnistas, et hooaja ettevalmistus suvel nii hästi pole läinud nagu varem, aga sügisel on saanud juba korralikult treenida. "Eesmärk on pääseda MK-le võistlema, rohkem praegu ei tea," sõnas ta.

Kui ajakirjanikud hooaja-eelsel pressikonverentsil täna Silberauto Tartu esinduses pärisid, kuidas ta jala tervis on, vastas Veerpalu, et raske on hinnata. "Olen suht rahulikult alustanud pärast oppi, pidanud pikemat pausi, kuulanud arste," tunnistas ta. Sellegipoolest on ta juba rullsuusatreeninguid teinud, rääkis mulle, et kõige raskem harjutuskord oli kolmetunnine enamasti paaristõugetega tehtud sõit. Ülehomme plaanib ta Olosel esimest korda lumel suusatama minna, et vaadata, kuidas jalg vastu peab.

"Mu füüsiline vorm suusatajana ei kannata võrdlust eelnevate aastatega," lausus Veerpalu. "Organism on saanud treeninguid, aga mitte nii palju erialaseid treeninguid, nagu vaja oleks." Ta keeldus konkreetseid eesmärke välja ütlemast, lisades, et jälgib tervislikku seisundit ja langetab edasisi otsuseid sellest lähtudes.

Peatreener Mati Alaver märkis Veerpalu seisundit iseloomustades, et 1998. aasta 1. novembril oli see veel halvem kui praegu: siis lamas ta 40-kraadise palavikuga Muonio haiglas ega suutnud palati ühest otsast teisegi käia. Paar kuud hiljem võitis ta aga Ramsau MMil 50 km sõidus hõbemedali.

Anatoli Šmigun, kelle liitumist meeste koondisega nimetas Alaver salarelvaks, on peatreeneri sõnul öelnud, et kui Veerpalu on Davosi MK-etapil rivis, sõidab Eesti teatemeeskond end kuue parema hulka.

Jaak Mae rääkis, et sihib MK-sarjas 15 km klassikasõidus esikolmikukohti. Tänavu on tema leivanumbrit MK-l kavas neli korda. Samuti lubas ta osa võtta paarist maratonist ning teha korraliku sõidu Tour de Skil, kus mullune esinemine jäi südamele kripeldama.

Kaspar Kokk teatas, et tahab üle sõita eelmise hooaja parima tulemuse, Sapporo MMil 50 km sõidus saadud 11. koha - täpselt nagu ta seadis eelmisel hooajal sihiks ületada Torino olümpia parim resultaat, 20. koht, ja tuli sellega Sapporos toime.

Aivar Rehemaa, kes kinnitas, et on tehnikat täiustanud ja koormusi tõstnud, peab uuel hooajal rahuldavaks, kui jõuab MK-sarjas 30 parema hulka, ja heaks seda, kui pääseb 20. koha piirimaile. Mis on tema hinnangul väga hea tulemus, selle otsustas ta jätta enda teada.

Priit Narusk viitas testidele, mis näitavad, et ta peaks olema päris hea hoos. Ta tahab hooaja lõpuks jõuda sprindi MK-arvestuses kuuma gruppi ehk 30 parema hulka, mis tema sõnul eeldab, et paar korda tuleb etappidel sõita kümne hulka. Tavadistantsidel tahab ta pääseda korra vähemalt 20 parema sekka. Narusk lisas, et tahab olla universaal, kes sõidab hästi nii sprinti kui distantsi, et pretendeerida tiitlivõistlustel kohale Eesti teatenelikus.

Anti Saarepuu rääkis, et tahab sprindi MK-arvestuses samuti kuuma gruppi tagasi pääseda, ja kui positsioon 30 parema seas õnnestub aastavahetuseks välja võidelda, tahaks ta hooaja teisel poolel pääseda MK-etappidel paar korda esikümnesse.

Peeter Kümmel keskendub samuti sprindile, soovides enda sõnul olla kiirem kui mullu. Samas üritab ta konkureerida pääsu eest tavadistantside MK-etapile ning noppida seal vähemalt ühe punkti, mis tähendab 30. kohta. Ka Tour de Skil võimalikult kõrge koha eest võitlemine mahub tema tänavustesse plaanidesse.

Alaver aga ütles Kümmeli väljavaadete kohta MK-sarjas nii: "Ma ei julge lubada, et Kümmel ei sõida pjedestaalile."

Timo Simonlatser lubas samuti põhirõhu panna sprindile - tema eesmärk on koguda MK-sarjas võimalikult palju punkte ning vaadata, kui kaugel siis kuuma gruppi pääsemise lootused on.

Alaver võttis koondise eesmärgid kokku nii: üks võit MK-etapil, kaks meest MK-etappidel autasustamispjedestaalile, kolm meest lilletseremooniale ehk kuue hulka, ja et Eesti võiks järgmisel MMil püüda teatesõidus 6. kohta, siis peavad viis meest mahtuma tänavu MK-etappidel esikümnesse.

Jaan Martinson SL Õhtulehest küsis seepeale, kas mõni mees koondisest jättis tänasele üritusele tulemata. Ja täpsustas: peatreeneri eesmärgid lähevad ju väga lahku sellest, mida sportlased ise oma sihiks pakkusid.

"Tagasihoidlikkus on alati inimesi kaunistanud," vastas Alaver. Ja lisas: "Minu puhul ei pea see paika."

Foto 1: Suusahooaja avamise pressikonverents Silberauto Tartu esinduses. Pildil tagareas vasakult Priit Narusk, Anti Saarepuu, mannekeen Eesti koondise uue dressiga, Peeter Kümmel, Aivar Rehemaa, teine mannekeen, Andrus Veerpalu, Jaak Mae ja Kaspar Kokk. Esireas Mati Alaver ja Anatoli Šmigun. Foto autor: Sille Annuk, Postimees / Scanpix
Foto 2: Andrus Veerpalu sai täna Silberauto Tartu esinduses kätte uue Mercedese R-klassi masina, millega ta tõele au andes on juba kolm nädalat sõitnud. "Väga hea, et kogu pere mahub peale ilusasti," lausus ta. "Sõita on väga mugav." Foto autor: Sille Annuk, Postimees / Scanpix
Foto 3: Kaspar Kokk ja Aivar Rehemaa tänasel suusahooaja avaüritusel koolipoisilikult sosistamas.
Foto autor: Sille Annuk, Postimees / Scanpix

14 Kommentaarid:

At 18:57, Anonymous Anonüümne said...

Head mehed, kes lubavadki! Kuigi kohe näha kui ülikõvad tipud hakkavad taanduma pole uute meeste pealekasv nii kiire kui "rahvas" tahaks! Teadjale inimesele kohad 30 parema seas on väga ja väga head aga rahvas vaeseke juba harjunud kullasäraga!

 
At 08:34, Anonymous Anonüümne said...

See et suusatamisest juttu on ongi normaalne, sest alustas ju see blogi nime all suusablogi. Huvitav, kas üks alustajatest ehk Martin Šmutov on suusatamisest päriselt loobunud?

 
At 09:09, Anonymous Anonüümne said...

Eelmine aasta ka lubati tühja tuult hooaja alguses. Eks seekord siis sama jama. Keegi võiks kokkuvõtte teha, kui palju suusatajate lubadustest eelmise hooaja eel ka lõpuks täitus, siis teaks enam-vähem mida see kord võib oodata.

 
At 10:06, Anonymous Anonüümne said...

Keegi Priit Pullerits on seda teinud

 
At 10:44, Blogger Priit Pullerits said...

Jah, eelmine aasta sai sellekohane kokkuvõte tehtud. Kokk ja Kümmel ainsana suutsid eesmärgid täita, i sedagpoolenisti. Teised mitte. Selle kohta oli ka blogis kevadel hooaja lõpus pikk-pikk analüüs.

 
At 11:28, Anonymous Anonüümne said...

tänx, ühesõnaga siis see hooaeg ei juhtu ka midagi peale reklaamihõngulise mula.

 
At 14:03, Anonymous Anonüümne said...

kuulge, kriitikud (09:09,11:28) , ärge siis sportlaste vastu nii õelad ka olge. nad ju tahavad parimat, teevad kõvasti trenni ja motiveerivad end eesmärkidega. praegu suhtute (s.h PP viidatud analüüs) neisse nagu vahelejäänud valeturaka mängijatesse, keda tuleb halastamatult paljastada. minu meelest on selline suhtumine spordikauge (sportlasel võib hooaja jooksul kõike juhtuda) ning lihtsalt väiklane.

 
At 14:20, Anonymous Anonüümne said...

2: 14:03

Sportlaste jutust kumab vaid sponsorite nõue, et tehke mis teete aga peaasi et kogu aeg pildis olete meie logodega, kui sponsorraha tahate. Eks nad vaesekesed siis lubavadki ja lasevad ennast materdada, et papp ikka jookseks. Seega tegelikult polegi ju nende sportlikud tulemused tähtsad, tähtis on vaid kõmu mida nad genereerida suudavad. Kahju aga nii see on. Loodame siis, et hea õnne korral vähemalt üks mees hooaja lõpus oma sõnu sööma ei pea.

 
At 18:03, Anonymous Anonüümne said...

Mina olen õnneks optimist. Arvestades, et Anatoli on ka pundis, siis arvan, et ennustatud tulemused on täiesti reaalsed. Vaatame kevadel üle. :)

 
At 08:23, Anonymous Anonüümne said...

tulevikule lisaks oleks võinud ka mõne sõna olevikust saada, ehk kus maal on vormikõver ja mis mahud/treenigud praegu tippudel käsil on. On kuulda, et sprinteritel on terve ettevalmistus hoopis teine, kui murdmaa meestel

 
At 07:34, Blogger oakleyses said...

oakley sunglasses, tiffany and co, prada outlet, louboutin shoes, michael kors outlet, ray ban sunglasses, gucci outlet, christian louboutin outlet, longchamp outlet, tory burch outlet, replica watches, nike free, michael kors outlet, cheap oakley sunglasses, ray ban sunglasses, prada handbags, tiffany jewelry, longchamp, michael kors outlet, louis vuitton outlet, ugg boots, ugg boots, louis vuitton, burberry, uggs on sale, oakley sunglasses, oakley sunglasses, louis vuitton, burberry outlet online, michael kors outlet, louboutin outlet, nike outlet, louboutin, louis vuitton, jordan shoes, michael kors outlet, oakley sunglasses, ray ban sunglasses, replica watches, ugg boots, nike air max, louis vuitton outlet, michael kors, nike air max, polo ralph lauren outlet, chanel handbags

 
At 07:46, Blogger oakleyses said...

mac cosmetics, mcm handbags, wedding dresses, beats by dre, birkin bag, vans, asics running shoes, north face outlet, p90x workout, new balance, mont blanc, ray ban, hollister, bottega veneta, babyliss, nike huarache, vans shoes, nike trainers, louboutin, baseball bats, jimmy choo shoes, north face outlet, hollister, giuseppe zanotti, nike roshe, nike air max, celine handbags, nike air max, chi flat iron, insanity workout, reebok shoes, converse, gucci, converse outlet, timberland boots, soccer shoes, iphone 6 cases, lululemon, soccer jerseys, abercrombie and fitch, instyler, herve leger, longchamp, valentino shoes, hollister, ferragamo shoes, nfl jerseys, ghd, oakley, ralph lauren

 
At 07:49, Blogger oakleyses said...

montre pas cher, pandora jewelry, canada goose, juicy couture outlet, doke gabbana outlet, hollister, moncler, karen millen, marc jacobs, louis vuitton, replica watches, coach outlet, wedding dresses, swarovski, pandora charms, moncler, barbour jackets, canada goose outlet, ugg pas cher, canada goose, lancel, thomas sabo, ugg,uggs,uggs canada, canada goose, moncler outlet, moncler, louis vuitton, ugg boots uk, canada goose outlet, swarovski crystal, pandora jewelry, moncler, juicy couture outlet, michael kors outlet, ugg,ugg australia,ugg italia, louis vuitton, sac louis vuitton pas cher, moncler, barbour, supra shoes, canada goose uk, links of london, michael kors handbags, toms shoes, moncler, bottes ugg, moncler, doudoune canada goose, michael kors outlet online, louis vuitton, canada goose, pandora charms

 
At 12:29, Blogger Unknown said...

www0516
fitflops
polo ralph lauren
swarovski crystal
longchamp outlet
kate spade outlet
oakley sunglasses
nike shoes
coach outlet
pacers jerseys
michael kors outlet

 

Postita kommentaar

<< Esileht