neljapäev, juuni 21, 2007

Pullerits: Üks ootamatu suusakild

Mul on Kristina Šmiguni üle hea meel. Päris tõega. Ehk nagu ütleb üks mu väliseestlasest Ameerika tuttav (pange mõttes väike jänkiaktsent juurde): "Tõesti tõega." Sellepärast, et erinevalt paljudest teistest naistest võetakse tema ikkagi naiseks, nagu kord ja kohus. Et ta ei pea vaprat nägu tehes maha salgama seda, millest enamik naisi tegelikult unistab - abiellumisest. Et ta ei pea ajama seda juttu, mis naiste suust kõlab nii võltsilt, et lausa valus kuulata - et nad ei tahagi abielluda, sest mis see paber loeb ja neil on muidu ka hea, jne, jne.

Siinkohal usun ma igal juhul Siiri Oviiri, kes mulle mulle poolteist aastat tagasi Strasbourgis eravestluses oma kunagiste tudengineiude seas korraldatud küsitlusele viidates väitis, et enamik neist tahab igal juhul ametlikult tanu alla ja sõrmuse sõrme saada. (Muidugi leidub erandeid, ma ei pretendeerigi väitma, et see soov oleks üleüldine; aga vean kihla, et need erandid on suures vähemuses.) Sest iga naine tahab - ja selles osas on nad meestest ilmselt pisut erinevad -, et nende elus valitseks mingisugunegi kindlus, eriti siis, kui peaks veel lapsed tulema. Ja usun, et iga naine tahab, et mees teda ametlikult ja avalikult tunnistaks, mida abiellumine ju tegelikult tähendabki.

Seepärast ongi mul Kristina Šmiguni üle hea meel, et temal see unistus lõpuks 07.07.07 täitub.

Aga enne, kui mehele minna, tuleb vallalise põlvega hüvasti jätta. Kuulsin Eesti suusaringkondade telgitagustest, et Kiku olla seda juba teinud. Nimelt, nagu mulle rääkis allikas, kes pole seni kordagi pada ajanud ja kel pole ka vähimatki põhjust kõlakaid levitada, oli Kristina umbes kaks nädalat tagasi korraldanud tüdrukute õhtu. Väikses ringis, mitte liiga suurelt.

Kohal olid mu allika teada olnud Kristina noorem õde Katrin ning Soomest saabunud endine tippsuusataja Cristel Vahtra. Neljas osaline - ja siin, tunnistan, polnud allikas kindel, kumb variant on õige - oli kas Katrini mehe või Kristina tulevase mehe Kristjan Thor Vähi naistuttav.

Vahva ju, et vanu traditsioone elus hoitakse.

Kui mu allikas oli kõik ära rääkinud, mida ta teadis, ning teema juba peaegu unustatud oli, võttis ta siiski veel kord ühendust, kuigi, tunnistan, kõheldes. Sest ta polnud ikka sada protsenti kindel, kas mees või mehed, kes oma riietuses naiste ees korrektiive teevad, olid ka kohal või mitte. Seetõttu ei saa siin midagi kindlalt ka väita. Ja isegi kui olid kohal - ega see mingi kuritegu ole! Olen paaril korral teleekraanil näinud, kui pöördesse naised seesugustest meestest minna võivad - ja öelge nüüd, miks ei võiks ka tütarlaste peol hiiglama lõbus olla? Isegi siis, kui peo korraldab kahekordne olümpiavõitja.

Olgu teil kõigil vähemalt jaanipeol lõbus!

Foto 1: Kristina Šmigun ja Kristjan Thor Vähi mulluste parimate sportlaste autasustamisel. Foto autor: Toomas Huik, Postimees / Scanpix
Foto 2: Kristjan Thor Vähi. Foto autor: Toomas Huik, Postimees / Scanpix

12 Kommentaarid:

At 16:32, Anonymous Anonüümne said...

"Vahva ju, et vanu traditsioone elus hoitakse."

Need on uuema aja anglo-ameerika kombed(a´la haloween,valentinipäev ja püha patricku päev) ,eesti pulmakommetes selliseid traditsioone ei ole.

loe Ülo Tedre,"Eesti pulmad".

 
At 00:38, Anonymous Anonüümne said...

Oi, achei teu blog pelo google tá bem interessante gostei desse post. Quando der dá uma passada pelo meu blog, é sobre camisetas personalizadas, mostra passo a passo como criar uma camiseta personalizada bem maneira. Até mais.

 
At 18:39, Anonymous Anonüümne said...

Kuidas nüüd nimi tuleb? Kristina Vähi? Kristina Šmigun? Kristina Šmigun-Vähi? Ise hoian pöialt, et tuleks hoopis Kristjan Thor Vähi Šmigun. Ilus poisslapse nimi;)

 
At 23:58, Anonymous Anonüümne said...

Rodrigo portugalikeelne tekst tutvustab oma lehte neile, kes on t-särkidest huvitatud; liigub igasuguseid...

 
At 07:14, Blogger andry said...

sulle ka kõike head.

nii ilus ja soe lugemine

 
At 21:49, Anonymous Anonüümne said...

ESITEKS!
otsi endale elu palun
TEISEKS
otsi endale uus allikas
KOLMANDAKS
kui sa midagi asjast ei tea, siis palun ära kirjuta siia.

 
At 15:05, Anonymous Anonüümne said...

Mina olen Lisa poolt, sest, et Lisa teab!

Ja pealegit, kui Sa niigi lahkad ka sportlaste eraelu siis vähemalt ühe õhtu võiks ju rahule jätta? :S . Ja oma viimases sissekandes ütled,et kõiges peab enne kindel olema .. no mida Sa nende meeste asjus siis pasundama hakkasid kui Su nn. eksimatu allikas kõhkles?

 
At 05:46, Blogger oakleyses said...

oakley sunglasses, tiffany and co, prada outlet, louboutin shoes, michael kors outlet, ray ban sunglasses, gucci outlet, christian louboutin outlet, longchamp outlet, tory burch outlet, replica watches, nike free, michael kors outlet, cheap oakley sunglasses, ray ban sunglasses, prada handbags, tiffany jewelry, longchamp, michael kors outlet, louis vuitton outlet, ugg boots, ugg boots, louis vuitton, burberry, uggs on sale, oakley sunglasses, oakley sunglasses, louis vuitton, burberry outlet online, michael kors outlet, louboutin outlet, nike outlet, louboutin, louis vuitton, jordan shoes, michael kors outlet, oakley sunglasses, ray ban sunglasses, replica watches, ugg boots, nike air max, louis vuitton outlet, michael kors, nike air max, polo ralph lauren outlet, chanel handbags

 
At 05:48, Blogger oakleyses said...

mac cosmetics, mcm handbags, wedding dresses, beats by dre, birkin bag, vans, asics running shoes, north face outlet, p90x workout, new balance, mont blanc, ray ban, hollister, bottega veneta, babyliss, nike huarache, vans shoes, nike trainers, louboutin, baseball bats, jimmy choo shoes, north face outlet, hollister, giuseppe zanotti, nike roshe, nike air max, celine handbags, nike air max, chi flat iron, insanity workout, reebok shoes, converse, gucci, converse outlet, timberland boots, soccer shoes, iphone 6 cases, lululemon, soccer jerseys, abercrombie and fitch, instyler, herve leger, longchamp, valentino shoes, hollister, ferragamo shoes, nfl jerseys, ghd, oakley, ralph lauren

 
At 05:49, Blogger oakleyses said...

montre pas cher, pandora jewelry, canada goose, juicy couture outlet, doke gabbana outlet, hollister, moncler, karen millen, marc jacobs, louis vuitton, replica watches, coach outlet, wedding dresses, swarovski, pandora charms, moncler, barbour jackets, canada goose outlet, ugg pas cher, canada goose, lancel, thomas sabo, ugg,uggs,uggs canada, canada goose, moncler outlet, moncler, louis vuitton, ugg boots uk, canada goose outlet, swarovski crystal, pandora jewelry, moncler, juicy couture outlet, michael kors outlet, ugg,ugg australia,ugg italia, louis vuitton, sac louis vuitton pas cher, moncler, barbour, supra shoes, canada goose uk, links of london, michael kors handbags, toms shoes, moncler, bottes ugg, moncler, doudoune canada goose, michael kors outlet online, louis vuitton, canada goose, pandora charms

 
At 10:21, Blogger anosh said...

شركة تنظيف بالخرج
شركة تنظيف فلل بالخرج
شركة تنظيف شقق بالخرج
شركة تنظيف منازل بالخرج
شركة تنظيف مجالس بالخرج
شركة تنظيف موكيت بالخرج
شركة تنظيف خزانات بالخرج

 
At 00:20, Blogger anosh said...

شركة نقل عفش بابها
شركة رش مبيدات بابها
شركة مكافحة حشرات بابها
كشف تسربات بابها
شركة تسليك مجاري بابها

 

Postita kommentaar

<< Esileht