kolmapäev, märts 21, 2007

Šmutov: Kohe lumele mürama! (muide, 100 täis!)

Eelmine neljapäev oli tähenduslikult väga võimas päev. Läksin päris üksinda suusatama, lootes Lauluväljaku tagusel ringil mõned tiirud teha. Oli ju Priitki rääkinud, et täitsa võimalik. Saabudes oli kõik veel ilus – rada oli valge ja kedagi ei sõitnud ehk saanuks rahulikult üksinda madistada. Sai siis rajale koperdatud, suusad alla pandud ning liikuma lükatud. Viimane väide on küll veidi vale, sest lükkasin küll, kuid liikuma ei saanud või, noh, seda ei saa just liikumiseks nimetada. Niimoodi ma siis seal punnitasin, kuid pärast esimest sirget otsustasin lõpetada, sest suusad olid nagu kleeplindiga lume külge kleebitud või siis kuidagi naelutatud. Eriti nõme nagu. Seda veel mitmekordselt seetõttu, et ma tavaliselt ei viitsi üksinda midagi teha – näiteks joosta või siis tõesti suusatada. Olen ikka meeskonnasportide fanaatik.

Kuid alla ei tahtnud ka anda. Helistasin kohe treener Jaak Teppanile, et pärida, kus Eestis suusatada saab. Nüüd ja kohe. Ega see nimekiri eriti pikk polnud, kuid Otepää peale võis lootusi panna. Teppan aga ei viitsinud kaasa tulla. Haarasin teise õlekõrre ja proovisin Priitu tabada, kuid seegi katse ebaõnnestus. Nii ma siis istusin autosse ja hakkasin tusatsema, sest jooksutosse polnus ma samuti kaasa võtnud. Nii küpses otsus hoopiski nina viltu võtta ja raha peale kaarte taguda – kõne sõbrale, kellelt selles vallas võib tuge saada, kuid tema nentis, et enne kaardimängu käib ta veel trennis ära. Mis trennis? Jalgpallis! Loomulikult. Ega minulgi midagi muud üle jäänud – palusin luba liituda. Ehk suusatamisele tõmbasin paksu kriipsu peale, aitab. Suvi on peale tulnud ja nüüd tuleb pallima hakata tõeliseid spordialasid.

Seda enam imestasin, kui reedeses treeningkavas oli Teppan kirja pannud suusatamise. Mismõttesnagu? Kuid tuleb välja, et saab küll, kuigi lumega kaetud ala pole teab kui avar. Igatahes on sealsamas sprindiküngaste vahel veel hokiväljaku suurune plats, kus on võimalik teha tehnikaharjutusi ja mängida kulli või ameerika jalgpalli, suuskadel loomulikult.
Niimoodi on siis möödunud viimased kaks treeningut – reedel töötasime vabatehnika kallal ja ma hakkasin nendest erinevatest nüanssidest juba aru saama ehk kõige aluseks on ikkagi tasakaal ja libisemine.

Esmaspäeval toimusid siis lumel igasugused suusamängud nagu suuskadel kull, suuskadel pallikull, suuskadel ameerika jalgpall jms. Kaks märkust: esiteks ärge kunagi sõitke jäisel lumel ilma kinnasteta, mul käelabad praeguseni valutavad, sest see kurivaimu lumi lõikab lihasse ikka päris rämedalt. Teiseks – mängud on maailma lahedaimad asjad, sest ma pole vist kunagi nii ohtlikult ja oskuslikult sõitnud ehk sellel lumelapil toimunu aitas tasakaalu ja raja valimise ning kiirenduste tegemisele ikka väga võimsalt kaasa. Sellest tulnuks ehk isegi alustada, kuigi sügisel muidugi lund polnud. Tõesti tundsin, et oli kasu ja kujutage vaid ette, kui Priit ning Art üksteist suuskadel taga ajavad, sellele saaks ehk isegi pileteid müüa :).

Ahjaa, laupäeval käisin ma päris ise jooksmas. Üksinda. Klapid panin küll kõrvadesse, et muusika vähemalt seltsiliseks oleks, sest muidu tundus jõeäärne rada pime ja kõle. Äkki peaks endale ka selle kaevurimütsi ostma, mis rajale valgust näitab. Tõenäoliselt muidugi ei pea, sest ilmaennustuse kohaselt on lund veel ehk nädalaks ja siis saab juba tavalisel ringil liduda.

Igatahes tundub, et olen suutnud vahepealse loiduseperioodi lõpetada ja täna õhtul tuleb taas trenni minna, kavas mingi pikem matk. Vahva, kuigi mina panustaks veel lumel hullamisele, sest kauaks seda lõbu enam pole ja siis tulebki jalg- ja korvpalli juurde suunduda.

Ning lõpumärkusena: see on selle blogi sajas postitus. Head juubelit meile kõigile!

Foto 1: Martin Šmutov Tartu suusasprindi eel. Foto autor: Tiia Teppan

15 Kommentaarid:

At 14:46, Anonymous Anonüümne said...

"Suvi on peale tulnud ja nüüd tuleb pallima hakata tõeliseid spordialasid."

Masendav! Kogu talve vaevale ühe lausega vesi peale...
Ei saa sust Martin sedasi spordimeest kui tõelisel spordil ja tsirkusel vahet teha ei suuda.

 
At 19:44, Anonymous Anonüümne said...

ma ei ütleks, et pallimängud tõelised spordialad oleks. Tegelikult on just ristivastupidi...

 
At 21:06, Blogger Martin Šmutov said...

Ma ei ole kunagi varjanud, et hakkasin suusatama vaid ühel põhjusel - jalavigastuse tõttu. Senini olen harrastanud vaid meeskonnasporte - kas siis alguses korvpall või pärast jalgpall ning viimast hindan vaieldamatult kõige kõrgemalt.

Samas tervisega ma riskida ei julge ja nii jääb jalgpall/korvpall siiski vaid vahelduseks ning ratas, jooks, ujumine ja talvel siis murdmaasuusatamine peamiseks treeninguks.

Kuid süda on siiski platsil, kus müdistavad 22 meest ja mõned kohtunikud. :)

 
At 05:28, Blogger oakleyses said...

oakley sunglasses, tiffany and co, prada outlet, louboutin shoes, michael kors outlet, ray ban sunglasses, gucci outlet, christian louboutin outlet, longchamp outlet, tory burch outlet, replica watches, nike free, michael kors outlet, cheap oakley sunglasses, ray ban sunglasses, prada handbags, tiffany jewelry, longchamp, michael kors outlet, louis vuitton outlet, ugg boots, ugg boots, louis vuitton, burberry, uggs on sale, oakley sunglasses, oakley sunglasses, louis vuitton, burberry outlet online, michael kors outlet, louboutin outlet, nike outlet, louboutin, louis vuitton, jordan shoes, michael kors outlet, oakley sunglasses, ray ban sunglasses, replica watches, ugg boots, nike air max, louis vuitton outlet, michael kors, nike air max, polo ralph lauren outlet, chanel handbags

 
At 05:30, Blogger oakleyses said...

abercrombie and fitch, mulberry, ray ban pas cher, hollister, air force, nike air max, air jordan pas cher, nike blazer, nike air max, vans pas cher, hermes, michael kors, true religion jeans, lacoste pas cher, louboutin pas cher, converse pas cher, coach outlet, north face, air max, ray ban uk, coach outlet, longchamp pas cher, tn pas cher, true religion jeans, ralph lauren uk, lululemon, timberland, true religion outlet, nike free run uk, vanessa bruno, michael kors, sac longchamp, hollister pas cher, north face, ralph lauren pas cher, new balance pas cher, nike roshe run, coach purses, hogan, coach factory outlet, nike free, kate spade handbags, nike roshe, nike air max, sac guess, michael kors, true religion jeans, michael kors, burberry, oakley pas cher

 
At 05:32, Blogger oakleyses said...

mac cosmetics, mcm handbags, wedding dresses, beats by dre, birkin bag, vans, asics running shoes, north face outlet, p90x workout, new balance, mont blanc, ray ban, hollister, bottega veneta, babyliss, nike huarache, vans shoes, nike trainers, louboutin, baseball bats, jimmy choo shoes, north face outlet, hollister, giuseppe zanotti, nike roshe, nike air max, celine handbags, nike air max, chi flat iron, insanity workout, reebok shoes, converse, gucci, converse outlet, timberland boots, soccer shoes, iphone 6 cases, lululemon, soccer jerseys, abercrombie and fitch, instyler, herve leger, longchamp, valentino shoes, hollister, ferragamo shoes, nfl jerseys, ghd, oakley, ralph lauren

 
At 14:18, Blogger Unknown said...

Whatsapp for Pc
Apps for pc away
youtube downloader

Apps For PC Stop
Apps For PC House
Shareit For PC

 
At 14:24, Anonymous Ankit said...

i really appriciate your blog you can also visit this
thankyou for yours co-operation please also visit our sites

richswaggers

 
At 14:29, Anonymous Kareem said...

Plzz like and visit this page
pcappguide

 
At 05:40, Anonymous Info Tech Tips said...

Thanks for share this post.

Crazy Apps Apk

Crazy PC Game

 
At 06:13, Anonymous candy camera apk said...

Tu petición no ha sido procesada correctamente. Comprueba que has rellenado todos los campos y vuelve a intentarlo.

 
At 19:26, Blogger رواد الحرمين said...

عزيزى العميل اهلا ومرحبا بك فى موقع مؤسسة الحرمــين للمقاولات العامة بالدمام و الرياض
الموقع الرائد فى عالم الخدمات المنزليه والاول بالمملكه العربيه السعوديه لما يتمتع به من خدمات مميزه ، فالبرغم من اننا مؤسسه ربحيه الا ان مزاولة نشاطتنا كلها مرتبط على نحو وثيق بتلبية طلبات وحاجات عملائنا ولتحقيق ذلك الهدف نقدم لك كافة الخدمات الشامله بالالتزام الصارم وبأرقى المعايير المهنيه المتطوره
فلدينا خبره طويله فى مجال مكافحة الحشرات والكشف عن التسربات وتسليك المجارى وعزل الاسطح وترميم وصيانه المنازل وتخزينه بكفاءة منقطعة النظير ، لا تتردد واتصل بموقع مؤسسة الحرمــين فخدماتنا ليس لها بديل واسعارنا ليس لها مثيل ،ولدينا فريق عمل يتصل مع العملاء على جسور الثقه والصدق والامانه فى العمل ، وهدفنا هو ارضاؤك وراحتك ، لا تقلق ونحن معك .. لا تجهد نفسك ونحن تحت امرك ورهن اشارتك .
أبرز خدمات مؤسسة الحرمــين للمقاولات العامة بالدمام والرياض

شركة كشف تسربات المياه بالرياض
كشف تسربات المياه بالرياض
شركة عزل اسطح بالرياض
شركة عزل خزانات المياه بالرياض
شركه عزل مائى بالرياض
شركة عزل حرارى بالرياض
شركة ترميم منازل بالرياض
شركة مكافحة حشرات بالرياض
شركة رش مبيدات بالرياض
شركة تسليك مجارى بالرياض

نقدم لكم افضل شركة كشف تسربات المياه بالرياض وبالدمام متخصصه فى اعمال صيانه وترميم البيوت والفلل والقصور من الداخل والخارج باحدث الوسائل والاجهزه واجود الموادالايطاليه كما تعد مؤسسة الحرمــين افضل شركه كشف تسربات المياه بالدمام بأفضل الطرق المتطوره .
كما تصنف مؤسسة الحرمــين كأفضل شركة عزل مائي وحراري بالرياض وبالدمام والمنطقه الشرقيه لأول مره
بأقل الاسعار كما تصنف مؤسسة الحرمــين كأفضل شركة عزل خزانات بالدمام و الرياض حيث توفر اجود انواع مواد العزل المختلفه لعزل الاسطح والخزانات .

شركة كشف تسربات المياه بالدمام
كشف تسربات المياه بالدمام
شركة عزل اسطح بالدمام
شركة عزل خزانات المياه بالدمام
شركه عزل مائى بالدمام
شركة عزل حرارى بالدمام
شركة ترميم منازل بالدمام
شركة مكافحة حشرات بالدمام
شركة رش مبيدات بالدمام
شركة تسليك مجارى بالدمام
شركة ترميم منازل بالدمام
شركة صيانة منازل بالدمام

 
At 04:04, Blogger Unknown said...

nike cortez women
michael kors outlet
yeezy boost
nike roshe run
nike air zoom
nmd r1
adidas ultra boost
nike air vapormax
adidas yeezy
gucci belt

 
At 12:37, Blogger Unknown said...

www0516
cheap jordans
pandora charms
michael kors uk
oakley sunglasses wholesale
ugg outlet
uggs
michael kors handbags
michael kors outlet
salomon shoes
air jordan release dates

 
At 11:27, Blogger sandy said...



ارخص شركة نقل عفش بمكة ارخص شركة نقل اثاث بمكة
شركة نقل عفش من المدينة المنورة الى جدة
شركة شحن عفش من السعودية الى الامارات
شركة نقل عفش من الرياض الى الدمام
شركة نقل عفش من جدة الى الاردن

 

Postita kommentaar

<< Esileht