neljapäev, veebruar 22, 2007

Pullerits: Pühapäeval saab uusi elamusi

Pühapäevane Tallinna maraton tuleb teistsugune kui mullu ja tunamullu. Esimene häda, nagu võib mäletada, oli selles, et Tallinna maraton oli varem uisustiilis, aga rada oli selleks liiga kitsas. Eelmine aasta peetigi võistlus klassikastiilis ja oli hulga lahedam. Tänavu uuendused jätkuvad: peakorraldaja, endine tippmees Jüri Voodla rääkis mulle, et seekord on rada suuresti hoopis uus.

Võrreldes eelmise aastaga kulgeb pühapäeval osa sõitu sootuks vastupidises suunas, osa sõitu läheb uuendatud ja laiendatud rajal ning osa täiesti uuel lõigul.

"Esimesed 5 km ja viimased 7 km on uuendatud," tutvustas Voodla mulle 24 km pikkust ringi. "Loodan, et rada on sellega paremaks läinud."

Nii et vanad Tallinna maratoni kogemused enam ei maksa.

Siin tuleb suur saladus: juba stardist peab valmis olema korralikuks pingutuseks ja võitluseks. Kõige raskem tõus pidi tulema esimesel kilomeetril, liiati, nagu märkis Voodla, on see üksjagu kitsas lõik, kus üle kahe suusataja kõrvuti sõitma ei mahu. Sellele järgneb teisel kilomeetril teine raske tõus ja peagi tuleb kolmas. Tagatipuks järgnevad tõusudele kiired laskumised.

"Algusosa ei ole stardiks kõige parem," tunnistas Voodla. "Aga võib-olla ongi nii hea - see venitab grupi pikaks." Ta lubas, et kaks suusajälge jookseb kindlasti kõrvuti ja kus vähegi võimalik, sinna tuleb kolmas ka lisaks.

Teisipäevaõhtuse seisuga, märkis Voodla, lumeolud just hinnet viis plussiga välja ei teeni, kuid tugeva nelja võib tema hinnangul küll panna. "Ideaalne oleks, kui tuleks viis sentimeetrit lund peale," rääkis ta teisipäeva õhtul. "Praegu tuleb vana lumi välja, mis sööb määret kõvasti alt ära."

(Info on teisipäevase seisuga seetõttu, et olen kolmapäevast laupäeva varahommikuni töölt ja Eestist eemal ega saa siis sissekannet teha; laen soojemas kliimas hooaja teiseks pooleks akusid, võib konkurentide irriteerimiseks öelda.)

Vähemasti 24 km ringi lõpp, viimased 7 km, on Voodla väitel rahuliku reljeefiga ja kergesti sõidetavad. Lisaenergiat saab täispikal, 48 km distantsil, ammutada viiest teeninduspunktist.

Isegi kui hommikul peaks tulema 20 külmakraadi, avaldas Voodla lootust, et stardi ajaks, kella 11-ks, tõuseb õhutemperatuur 14-15 miinuspügalani. "Kui ilm satub hea, peaks maratonilt saama hea elamuse," pakkus ta.

Ja andis viimase soovituse: tark on varakult kohale tulla. Sest parkimisplatsid ei asu just stardikanga all. Ikka pisut, et mitte öelda üksjagu kaugemal.

Näis siis, mis pühapäev toob ja kuidas keegi Tartu maratonist on taastunud ja Tallinna maratoniks motivatsiooni leiab. Suusad valmistab mulle taas ette Lõunakeskuse Silja Sport - eks me vaata nüüd, kas nad suudavad ka LFiga teha sama imet, nagu tegid Tartu maratonil kalli HFiga.

12 Kommentaarid:

At 11:12, Anonymous Anonüümne said...

äkki räägiks siiski täpsemalt : kus mis milleks millal?
tore kui rada on uuendatud - aga kas see rada asub vabaduse väljakul, nõmmel, pirital, mustamäel, harkus, põltsamaal, kapa-kohilas või kõrvemaal võiks ikkagi siia märkida!!!

 
At 15:14, Anonymous Anonüümne said...

Tallinna maraton toimub Põhja-Kõrvemaal algusega Aegviidu suusastaadionilt. Kes tahab, vaadaku Esport portaalist ise edasi. Laisad olete, et kõik info peab kohe kätte tooma ja ise otsida ei viitsi.

 
At 17:25, Anonymous Anonüümne said...

No LF oskab normaalne mees panna sama hästi alla kui mingi silja mees. Pidamine on natuke nutine värk, aga soovitaksin ikka igaühel ise määrida, saab teadmisis ja kogemusi, saab olla sõltumatu mingist poest ja tuleb odavam ka.

 
At 10:19, Anonymous Anonüümne said...

www.lauraa-teras.blogspot.com

Ma arvan, et Pullertis, Sul oleks aeg Kristina kohta rohkem teada saada. Kuna tundub, et Sa lähtud vaid minevikust, elad minevikus kuna ei ole mina veel Sinu artiklites Kristinast midagi positiivset küll leidnud. Suur mees, oleks aeg üle saada nendest paarist korrast, kui Kristina Sulle intervjuud anda ei tahtnud!

 
At 21:27, Anonymous Anonüümne said...

Rauno, ma ei ole viimases sissekandes Šmiguni kohta öelnud midagi muud, kui vaid konstateerinud seda, mida kaks tema lähimat abilist on öelnud. Ma ei saa aru, milles mina süüdi olen, tõesti ei saa. Kas faktide nentimine on siis nüüd mingi kuritegu või vähemasti taunitav tegu?

Teistele: esmaspäeva keskpäevaks kirjutan, mis juhtus Tallinna maratonil. Ja seal juhtus mõndagi (meeldivat).

Priit Pullerits
koduarvutist

 
At 12:05, Anonymous Anonüümne said...

Kommentaari kirjutasin täiesti suvalise jutu alla. Negatiivset suhtumist meie suusakuningannasse võtsin üldiselt.

 
At 12:04, Blogger Unknown said...

qihang0904,michael kors
louis vuitton handbags
michael kors outlet online
vans shoes sale
ray ban outlet
toms outlet
soccer shoes
michael kors handbags
hollister jeans
louis vuitton handbags
true religion outlet
tommy hilfiger outlet stores
swarovski jewelry
adidas
ray ban sunglasses
coach factory outlet
nike huarache
michael kors handbags
nike roshe runs uk
louis vuitton handbags
toms shoes
michael kors bags
michael kors
coach outlet store online
oakley vault
ray ban sunglasses
lebron james shoes 2015
true religion outlet
louis vuitton
kate spade handbags
jordan 11
michael kors
michael kors outlet
jordan retro 11
ray ban sunglasses
louis vuitton bags
timberland outlet
coach outlet
q

 
At 05:27, Blogger oakleyses said...

oakley sunglasses, tiffany and co, prada outlet, louboutin shoes, michael kors outlet, ray ban sunglasses, gucci outlet, christian louboutin outlet, longchamp outlet, tory burch outlet, replica watches, nike free, michael kors outlet, cheap oakley sunglasses, ray ban sunglasses, prada handbags, tiffany jewelry, longchamp, michael kors outlet, louis vuitton outlet, ugg boots, ugg boots, louis vuitton, burberry, uggs on sale, oakley sunglasses, oakley sunglasses, louis vuitton, burberry outlet online, michael kors outlet, louboutin outlet, nike outlet, louboutin, louis vuitton, jordan shoes, michael kors outlet, oakley sunglasses, ray ban sunglasses, replica watches, ugg boots, nike air max, louis vuitton outlet, michael kors, nike air max, polo ralph lauren outlet, chanel handbags

 
At 05:29, Blogger oakleyses said...

abercrombie and fitch, mulberry, ray ban pas cher, hollister, air force, nike air max, air jordan pas cher, nike blazer, nike air max, vans pas cher, hermes, michael kors, true religion jeans, lacoste pas cher, louboutin pas cher, converse pas cher, coach outlet, north face, air max, ray ban uk, coach outlet, longchamp pas cher, tn pas cher, true religion jeans, ralph lauren uk, lululemon, timberland, true religion outlet, nike free run uk, vanessa bruno, michael kors, sac longchamp, hollister pas cher, north face, ralph lauren pas cher, new balance pas cher, nike roshe run, coach purses, hogan, coach factory outlet, nike free, kate spade handbags, nike roshe, nike air max, sac guess, michael kors, true religion jeans, michael kors, burberry, oakley pas cher

 
At 05:32, Blogger oakleyses said...

mac cosmetics, mcm handbags, wedding dresses, beats by dre, birkin bag, vans, asics running shoes, north face outlet, p90x workout, new balance, mont blanc, ray ban, hollister, bottega veneta, babyliss, nike huarache, vans shoes, nike trainers, louboutin, baseball bats, jimmy choo shoes, north face outlet, hollister, giuseppe zanotti, nike roshe, nike air max, celine handbags, nike air max, chi flat iron, insanity workout, reebok shoes, converse, gucci, converse outlet, timberland boots, soccer shoes, iphone 6 cases, lululemon, soccer jerseys, abercrombie and fitch, instyler, herve leger, longchamp, valentino shoes, hollister, ferragamo shoes, nfl jerseys, ghd, oakley, ralph lauren

 
At 05:34, Blogger oakleyses said...

montre pas cher, pandora jewelry, canada goose, juicy couture outlet, doke gabbana outlet, hollister, moncler, karen millen, marc jacobs, louis vuitton, replica watches, coach outlet, wedding dresses, swarovski, pandora charms, moncler, barbour jackets, canada goose outlet, ugg pas cher, canada goose, lancel, thomas sabo, ugg,uggs,uggs canada, canada goose, moncler outlet, moncler, louis vuitton, ugg boots uk, canada goose outlet, swarovski crystal, pandora jewelry, moncler, juicy couture outlet, michael kors outlet, ugg,ugg australia,ugg italia, louis vuitton, sac louis vuitton pas cher, moncler, barbour, supra shoes, canada goose uk, links of london, michael kors handbags, toms shoes, moncler, bottes ugg, moncler, doudoune canada goose, michael kors outlet online, louis vuitton, canada goose, pandora charms

 
At 11:25, Blogger Unknown said...

zzzzz2018.6.22
reebok
nike shoes for men
louboutin shoes
saics running shoes
coach outlet online
nba jerseys
christian louboutin outlet
cheap jordans
christian louboutin outlet
kate spade outlet

 

Postita kommentaar

<< Esileht