reede, november 17, 2006

Pullerits: A-koondise sihid tule alla!


Mida arvata eilse Postimehe vahel ilmunud Suusalehes avaldatud A-koondise eesmärkidest? Siin on mõned mõtted.

Kristina Šmigun - võita MK-sari.

Ma tean, et Kiku teab seda, et ma tean, et tekitan temas allergiat. Osalt varasemail hooaegadel publitseeritud kriitiliste kirjutiste tõttu, kuid veelgi enam küllap intsidendi tõttu eelmise aasta Suverullil.

Usutlesime pärast Kristina võitu teda kolmekesi: mina, minust kaks korda suurem Tarmo Tiisler raadiost ja kolm korda suurem Gunnar Press Õhtulehest. Igatahes ütles Kristina oma rõõmsa jutu sees midagi sellist, kus oli meie, usutlejate arusaamise järgi, sees ilmselge vastuolu eelnevaga. Press, kes seisis tema paremal käel, juhtis sellele tähelepanu, aga kuna mina seisin otse Kristina vastas, sai ta lugeda minu kimbatuses reaktsiooni mu näolt. Ju see polnud kena reaktsioon, nii et Kristina sai pehmelt öeldes väga pahaseks. Igatahes järgnes tema noomiv sõnavõtt minu aadressil, mille käigus jõudsin ainult silmanurgast märgata, kuidas kogukad Tiisler ja Press järjest kaugemale tõmbusid. Lõpuks tunnistas Kristina, et ta on otsekohene inimene ja parem öelda kõik hooaja eel välja, kui hakata talvel susima. Mis on täitsa õige mõte.

Hiljem palusin tema ees juhtunu pärast vabandust. Ometi on mul sest saadik tunne, et Kristinat tabavad paratamatult mind nähes kahtlused, et äkki püüan talle nurga tagant ikka kuidagi ära äsada - mis, käsi südamele, ei ole nii. Olen tema kahtlusi tajunud selgelt siis, kui olen intervjuude käigus kuulnud-näinud tema mõningaid reaktsioone minu küsimuste peale. Nagu öeldakse: kala on sees minu kui ajakirjaniku ja tema kui sportlase vahel. Optimaalseim lahendus, mille olen leidnud: parem tema nina all tagaplaanile hoida. Et ta saaks rahus oma tööd teha.

Verdikt: hooaja eesmärgi täidab, sest kui ta midagi sihikule võtab, siis Torinos tõestas, et saab sellega hakkama, ning teiseks on tal piisavalt kogemusi, et suuta jõuvarusid hooaja peale ühtlaselt planeerida.

Andrus Veerpalu - kõrgeimad kohad MMi 50 km-s ning Lahti ja Holmenkolleni MK-etappidel.

Veerpalu on minu silmis ideaalse Eesti mehe musterkuju. Töökas ja pühendunud. Sihikindel ja oma tegemistes üksjagu fanaatilinegi. Ei ärple ega mölise, vaid tegutseb. Isegi tema pikaldasena näiv mõtlemine ja napisõnalisus on ääretult sümpaatsed. Lisaks neli last! Kaks autot. Ja üks naine. Kaunist majast rääkimata. Isegi Norra vananevad naisajakirjanikud on temast vaimustuses - nii kena mees!

Aga olgu siin ka üks saladus paljastatud: Veerpalu ei ole sugugi alati napisõnaline. Miks temast on kujunenud seesugune mulje, on ajakirjanduse teene. Ja see karuteene tuleneb sellest, et ajakirjandusel jääb tihtipeale vajaka nii olulisest kutseoskusest - oskusest kuulata. Aasta tagasi sõitsin bussiga Eesti koondise seltsis Oslost Beitostoleni MK-etapile ning istusin mõnda aega Veerpalu kõrvale, et uurida, kuidas pikk ettevalmistus Soomes edenes. Ja kui oma küsimusi mitte kogu aeg vahele toppida - aga see on sageli ajakirjanike universaalne kutsehaigus: armastada kuulata ise enda küsimusi -, vaid anda Veerpalule aega rääkida, siis tuleb sealt mitu-mitu-mitu korda rohkem kui kaks lauset, mille ajakirjandus on Veerpalu sõnavõttude keskmiseks pikkuseks rehkendanud.

Verdikt: hooaja eesmärgid jäävad täitmata. Kuigi tema põhivõistlused jäävad talve teise poolde, ei ole pikaldane põlvehäda kõigest hoolimata paranenud, mistõttu on raske nüüd, mil koormused peaks vaid intensiivistuma, imet oodata. See pole mingi lodiluu, mis naksti kokku kasvab. Põlves on kõõlused ja need on teadagi visad paranejad. Liiati usun, et Veerpalu on nii tark sportlane, et tundes, kuidas põlv jätkuvalt täisjõuga tegutseda ei luba, pühendub viimaks põhjalikule ja rahulikule ravile, et siis uuel hooajal taas favoriidiina rajale tulla.

Jaak Mae - teha MMil elu parimad etteasted 50 km-s ja skiatlomis ning jõuda MK-sarjas 15 km-s pjedestaalile.

Mae on see mees, kes on teinud minuga ühe rängima inimkatse. Ühel suvel, kui olin meestega lõpetanud Väikse Munamäe nõlvadel kahetunnise imitatsioonitreeningu - misjärel Alaver ennustas, et järgmine päev mul jalad valutavad, ja ta ei eksinud -, läks Mae koduteel Tehvandi baasi võtma veel kurikuulsat Tehvandi tõusu. Pani nagu põder minema. Mäe all jäid talle järele vaatama Raul Olle ja Anti Saarepuu ja keegi oli vist veel. Hakkasid siis mind ässitama, et mingu ma Maele järele.

Ässitusest mitte tuld võtta olnud argpüksluse tunnus. Paningi ajama. Aga Olle, kõige kõvem ässitaja, hõikas, et ärgu ma jooksku, vaid ikka hüpetega, hüpetega tuleb minna!

Umbes poolel tõusul sain Maele sappa. Ja tundsin, et nüüd on küll lagi ees. Aga puhtalt selleks, et ässitajaile mitte rõõmu pakkuda, pongestasin Mae kannul lõpuni. Ja üleval, endal hing niidiga kaelas, tundsin end peaaegu kangelasena.

Kuni Mae, kes polnuks nagu õieti soojagi saanud, pöördus minu poole ja ütles, et võistlustel jaksab ka iga mees Tehvandi üks kord ära võtta. Aga kas ka kolmandal või neljandal korral - vaat sealt kärisevad vahed sisse.

Verdikt: 50 km-s teeb elu parima sõidu, sest sel alal pole ta latti liiga kõrgele ajanud, kuid skiatlomis ta neljandaks ei tule. Otepääl jõuab MK-sarjas pjedestaalile, muudel etappidel mitte.

Anti Saarepuu - jõuda MK-sarjas sprindi koguarvestuses esikümnesse.

Alatihti, kui mõte liigub Saarepuule, tuleb meelde tema jahmunud-üllatunud pilk. See oli siis, kui jooksin meeste A-koondisega Tehvandil 5x1200 meetrit, iga lõik eelnevast kiiremas tempos. Saarepuu startis umbes pool minutit enne mind, et Tarvo Kiudma ja Lauri Rannama saaks iga lõigu lõpus laktaadi määramiseks verd võtta. Ja neljanda lõigu lõpus, kui lähenesin verevõtupunktile, heitiski Saarepuu pilgu üle õla ning mulle on siiani sööbinud mällu, et ta ei suutnud uskuda: kuidas see suvaline mees talle küll järele on jõudnud.

Ausalt öeldes läksingi sinna trenni eesmärgiga vähemalt mõnele suusamehele viimasel, täiest jõust joostaval ringil ära teha. Saarepuu näis sama hästi kui kindel ohver. Seni, kuni tulin viimaselt ringilt.

Selleks ajaks, kui ma viiendalt lõigult saabusin, oli Saarepuu piltlikult öeldes juba dushi altki läbi käinud ja pakkis kotti kokku. Minu viimase, maksimumkiirusel läbitava ringi aeg oli pikalt-pikalt viimane. Veerpalule tuli kaotast tervelt 45 sekundit. Pagana pihta, mõtlesin, nii palju ei võidaks mind ka 1000 meetri jooksu maailmarekordimees. Mis tekitas mõtte, et ju Veerpalu ongi see mees, kes oleks võinud teistsuguse alavaliku korral Eesti hääbunud keskmaajooksu pinnal hoida.

Verdikt: Saarepuu täidab eesmärgi, sest see on realistlik. Ausalt öeldes lootnuks, et ta seab endale siiski kõrgemad sihid. Sest millal ta siis lõpuks päris tippu kavatseb jõuda, kui ta eesmärke nii väikeste sammudega edasi nihutab?

Priit Narusk - võita sprindis MK-etapp ja pääseda MMil esikümnesse.

Ma ei saa aru, miks teda Schwarziks kutsutakse. Seletatud on, et sellepärast, kuna ta nägevat välja nagu Schwarzenegger. Sel juhul paistab suusatajatel olema küll väga omapärane nägemine. Veerpalust on ta muidugi suurem, aga Arnie on siiski mees hoopis omaette mõõtkavast.

Nimekaimu kohta on raske midagi põhjapanevat öelda, sest ta on kogu aeg nii asine ja tõsine. Isegi Alaver naeratab minu arust rohkem.

Verdikt: MK-etappi ei võida, kuigi eesmärk oma kõrguses on iseenesest sümpaatne. MMi esikümnest jääb napilt välja, sest lõpukiirendusest tuleb otsustaval hetkel vajaka.

Kaspar Kokk - sõita MMil ja MK-etappidel üle senised paremad tulemused.

Olgu siin veel üks tõsiasi paljastatud: Kaspar ei ole ainult minu koolivend Miina Härma gümnaasiumist (ehkki ma lõpetasin kooli aasta pärast seda, kui tema alles sündis), vaid on miskit pidi ka mu sugulane. Aga kuidas täpselt, seda pole paksust Pulleritsude sugupuu raamatust vist järele uurinudki.

Sel juhul on seis muidugi sant: ma pole isegi mitte suguvõsa kõige kõvem suusataja. Tegelikult ka mitte teine. Valgamaa suurtalunik Mati Nurm, veel üks sugulane, on mind samuti kõigil maratonidel võitnud. Aga see aasta, usun, et saan vähemasti temast jagu. Kuuled, Mati!

Verdikt: eesmärgid jäävad täitmata. Eelmine hooaeg oli talle tegelikult pööraselt edukas, mistõttu on raske uskuda, et tänavugi samasugune areng jätkub. Kuskil tuleb korraks seisak, kuid loodan, et sel hooajal laob sugulaspoiss vundamendi, millelt järgmisel hooajal teha tõeliselt suur edasihüpe. Viimasel ajal tundub, et teda on ümbritsenud ka väsimuse aura.

Peeter Kümmel - pääseda MK-sarjas sprindis kuuma gruppi ja MK-etappidel alati 30 hulka.

Hästi viisakas noormees. Üleüldse on kõik Alaveri mehed hirmus korraliku kasvatusega. Neile ei pruugi küll iga kord meeldida, mis hinnanguid ajakirjanikud nende esinemistele annavad, kuid eluilmas ei ole ma juhtunud kuulma või nägema, kuidas mõni neist kirjatsurad sinnasamusesse läkitaks, nagu seda on teinud korduvalt jalgratturid.

Aga ta õpib liiga palju. Mõelda vaid, ta on otsaga juba doktorantuuris! Raske on uskuda, et kui ta tahaks päris tippu jõuda, suudab ta samal ajal ka sama edukalt tarkust taga nõuda. Ma ei usu sellesse õppimist-sportimist ühendavasse uude paradigmasse, mis näikse Eesti suusatamises üha rohkem levivat. Sest nagu teab ka Alaver: näiteid selle mudeli edukuse kohta ju pole.

Verdikt: kuuma gruppi pääseb küll, aga teine siht on pärast Düsseldorfi etappi kokku kukkunud. Kui alustada siit ajahetkest uut arvamist, siis pakun ikkagi, et kõigil etappidel ta 30 hulka ei jõua.

Aivar Rehemaa - jõuda MMil 50 km-s ja skiatlomis 20 sekka.

Jimmy on veel üks kena ja viisakas noormees A-koondises. Poolteist aastat tagasi, kui oli just lõppemas tema üks õnnetumaid hooaegu, käisin tal Otepääl külas. Tahtsin uurida, et mis ta ise arvab, miks hooaeg nässu keeras. Ta võttis kapist välja oma treeningpäevikud ning hakkas minu küsimuste abil oma käekäiku analüüsima. Ja kui ta siis intervjuu käigus tunnistas, et avastab ise ka enda kohta asju, millele seni polnud mõelnud või tulnudki - siis siin on sõnum kõigile sportlastele: kui miskit on viltu, kutsuge ajakirjanik endale külla ja rääkige ausalt, südamest, endale vassimata otsa vaadates, ja te näete, et sellest võib tõusta kasugi.

Jimmy'l ilmselt tuli kasu. Eelmisel talvel, kui ta oli lõpetanud Torino olümpia 50 km neljanda kümne algul, aga püsinud 45 km rahulikult suures pundis, oli ta lõpuks ikkagi ääretult rahul. "Ma olen tagasi!" teatas ta rõõmsalt.

Verdikt: eesmärgid jäävad mõlemal distantsil siiski täitmata. Aga napilt. Sest konkurents tipus on liiga tihe. Kuid juba Suverullil nägin, et ta ülakeha on muutunud turjakamaks, mistõttu usun, et tuleval hooajal näitab ta algava talvega võrreldes sootuks uut kvaliteeti.

Erkki Jallai - peaasi, et tervis püsiks korras ja saaks treenida.

Eelmise hooaja hakul oli Erkki tunnistanud ühele suusategelasele, et treenida ei ole ta küll kuigi palju saanud, aga tahtmine on suur - hirmsasti tahaks võistlustel panna.

See tahtmine võib olla kas või maailma suurim, aga kasu sellest pole. Mäletan, kuidas läksin tudengina ühel talvel jooksma TÜ sisehallis 1000 meetrit alla 2.30. Tahtmine oli hirmus kõva. Kaks ringi läkski kergejalgselt 2.30 tempos, aga siis hakkas tasapisi üha raskemaks minema. Ja poolteist ringi enne lõppu põrutas üks Rebase-nimeline kutt minust lennukal sammul hoopis mööda. Pärast raskel jalal ja psühholoogiliselt lööduna lõpetamist istusin tükk aega pettununa rajal ega suutnud mõista, kuidas suutsin suurest tahtmisest ja keskendumisest hoolimata joosta vaid 2.37.

Tahtmine on taevariik. Otsustab siiski reaalne treenitus.

Verdikt: hooaja eesmärgi täidab, sest enam tagasihoidlikumana ei ole võimalik seda seada.

Hooaja lõpus loeme siis punktid üle, mis läks täppi ja mis mitte. Ja kui enamik ennustusi läheb võssa, pole selles ometi midagi imelikku. Ma pole näiteks kohanud nii väära prognoosi, kui tegi Mati Alaver mullu enne Beitostoleni MK-etappi. Aga see teebki spordi huvitavaks, et ei me resultaate ette tea. Eriti, kui need ei sõltu absoluutselt meist.

Fotodel: Eesti suusakoondis ja Eesti suusakoondise liikmed.
Fotode autor: Margus Ansu / Postimees / Scanpix

83 Kommentaarid:

At 12:09, Anonymous Anonüümne said...

Hr.Pullerits,kui just Mati Nurm ise ei juhtu seda blogi lugema siis annan kindlasti talle kinda edasi:). Muide Teil suguvõsas ka teisi häid tegijaid suusa alal näiteks Nurm Tõnu kes võiks ka vabalt Sulle ja Matile konkurentsi pakkuda.Igatahes edu kõigile A-B-C ja kasvõi U koondislastele peaasi, et entusiastlikult!

 
At 12:50, Anonymous Anonüümne said...

Kes see Pullerits on?

 
At 05:27, Blogger oakleyses said...

oakley sunglasses, tiffany and co, prada outlet, louboutin shoes, michael kors outlet, ray ban sunglasses, gucci outlet, christian louboutin outlet, longchamp outlet, tory burch outlet, replica watches, nike free, michael kors outlet, cheap oakley sunglasses, ray ban sunglasses, prada handbags, tiffany jewelry, longchamp, michael kors outlet, louis vuitton outlet, ugg boots, ugg boots, louis vuitton, burberry, uggs on sale, oakley sunglasses, oakley sunglasses, louis vuitton, burberry outlet online, michael kors outlet, louboutin outlet, nike outlet, louboutin, louis vuitton, jordan shoes, michael kors outlet, oakley sunglasses, ray ban sunglasses, replica watches, ugg boots, nike air max, louis vuitton outlet, michael kors, nike air max, polo ralph lauren outlet, chanel handbags

 
At 05:28, Blogger oakleyses said...

abercrombie and fitch, mulberry, ray ban pas cher, hollister, air force, nike air max, air jordan pas cher, nike blazer, nike air max, vans pas cher, hermes, michael kors, true religion jeans, lacoste pas cher, louboutin pas cher, converse pas cher, coach outlet, north face, air max, ray ban uk, coach outlet, longchamp pas cher, tn pas cher, true religion jeans, ralph lauren uk, lululemon, timberland, true religion outlet, nike free run uk, vanessa bruno, michael kors, sac longchamp, hollister pas cher, north face, ralph lauren pas cher, new balance pas cher, nike roshe run, coach purses, hogan, coach factory outlet, nike free, kate spade handbags, nike roshe, nike air max, sac guess, michael kors, true religion jeans, michael kors, burberry, oakley pas cher

 
At 05:31, Blogger oakleyses said...

mac cosmetics, mcm handbags, wedding dresses, beats by dre, birkin bag, vans, asics running shoes, north face outlet, p90x workout, new balance, mont blanc, ray ban, hollister, bottega veneta, babyliss, nike huarache, vans shoes, nike trainers, louboutin, baseball bats, jimmy choo shoes, north face outlet, hollister, giuseppe zanotti, nike roshe, nike air max, celine handbags, nike air max, chi flat iron, insanity workout, reebok shoes, converse, gucci, converse outlet, timberland boots, soccer shoes, iphone 6 cases, lululemon, soccer jerseys, abercrombie and fitch, instyler, herve leger, longchamp, valentino shoes, hollister, ferragamo shoes, nfl jerseys, ghd, oakley, ralph lauren

 
At 05:33, Blogger oakleyses said...

montre pas cher, pandora jewelry, canada goose, juicy couture outlet, doke gabbana outlet, hollister, moncler, karen millen, marc jacobs, louis vuitton, replica watches, coach outlet, wedding dresses, swarovski, pandora charms, moncler, barbour jackets, canada goose outlet, ugg pas cher, canada goose, lancel, thomas sabo, ugg,uggs,uggs canada, canada goose, moncler outlet, moncler, louis vuitton, ugg boots uk, canada goose outlet, swarovski crystal, pandora jewelry, moncler, juicy couture outlet, michael kors outlet, ugg,ugg australia,ugg italia, louis vuitton, sac louis vuitton pas cher, moncler, barbour, supra shoes, canada goose uk, links of london, michael kors handbags, toms shoes, moncler, bottes ugg, moncler, doudoune canada goose, michael kors outlet online, louis vuitton, canada goose, pandora charms

 
At 14:03, Anonymous serrurier marseille said...

serrurier
serrurier marseilles
serrurier marseille 16
serrurier marseille 3
serrurier marseille 4
serrurier marseille 5
serrurier marseille 6
serrurier marseille 7
serrurier marseille 8
serrurier marseille 9
serrurier marseille 2
serrurier marseille 10
serrurier marseille 11
serrurier marseille 12
serrurier marseille 13
serrurier marseille 14
serrurier marseille 15
serrurier marseille 1

 
At 14:04, Anonymous serrurier lyon said...

serrurier lyon
serrurier lyon 9
serrurier lyon 2
serrurier lyon 1
serrurier lyon 3
serrurier lyon 4
serrurier lyon 5
serrurier lyon 8
serrurier lyon 6
serrurier lyon ouverture de porte

 
At 14:15, Anonymous serrurier said...

C’est avec beaucoup de plaisir que j’ai lu votre article.Merci de l’avoir publié.
Merci pour toutes ces infos, voici une bonne lecture. serrurier J’ai appris différentes choses en vous lisant, merci à vous. Bonne journée à tout le monde !
Je vous recommande mes sites web !;serrurier paris, ouverture de porte pas cher serrurier marseille nous sommes a votre disposition, plombier, electricien nous sommes a votre ecoute, serrurier vous avez un bon article, cafard j'aime lire votre blog, plombier paris rien a dire une bonne lecture, punaise de lit Merci pour votre site web , serrurier brest
serrurier lyon superbe site, serrurier grenoble je vais vous suivre,
serrurier marseille ,depannage serrure , cylindre , serrurier rennes , serrurier metz , serrurier cannes , serrurier liege ,serrurier saint etienne, vitrier a votre disposition fenetre paris pour une installation pas cher

 
At 15:13, Anonymous Anonüümne said...

serrurier paris 7
serrurerie paris 7

 
At 16:01, Anonymous Anonüümne said...

serrurier paris 10

 
At 12:34, Anonymous Lifting Cervico-facial Tunisie said...

La chirurgie esthetique Tunisie connait de nos jours une grande évolution due aux compétences approuvées du corps médical (chirurgiens, anesthésistes, infirmiers, etc) et du développement de l’infrastructure. De plus, l’emplacement stratégique de ce pays francophone lui confère d’être convoité par de nombreux patients européens.

 
At 09:55, Anonymous rhinoplastie tunisie said...

jolie article merci bien

 
At 06:40, Blogger raybanoutlet001 said...

michael kors outlet
kobe 9
coach factory outlet
ugg outlet
polo ralph lauren
nike shoes
coach outlet
michael kors handbags
coach outlet
michael kors bags
2017.7.19

 
At 13:44, Blogger Unknown said...

Autor on selle kommentaari eemaldanud.

 
At 13:47, Blogger perick said...

Autor on selle kommentaari eemaldanud.

 
At 10:53, Blogger universmed said...

Autor on selle kommentaari eemaldanud.

 
At 15:30, Anonymous clinique medespoir France said...

Sleeve
Liposuccion

Liposuccion ventre Tunisie
Liposuccion hanches Tunisie
Liposuccion cuisses Tunisie

 
At 10:18, Anonymous Sleeve Tunisie said...

Sleeve gastrectomie
anneau gastrique
Bypass gastrique
Blog sleeve Tunisie

 
At 22:39, Blogger Unknown said...

agence web offshore

 
At 15:14, Blogger Sarah Landrinaut said...

Thanx for the article!
http://www.chirurgiedz.com/lifting-mammaire/

 
At 17:16, Anonymous Société de débarras à Paris said...

Société de débarras

 
At 10:03, Blogger Unknown said...

http://www.clinique-esthetique-tunisie.net

 
At 16:12, Anonymous lipofilling visage tunisie said...

jolie article

 
At 11:57, Anonymous Lifting Seins Tunisie said...

http://www.chirurgiedz.com/lifting-mammaire/
well done !

 
At 15:06, Anonymous Lipofilling seins Tunisie said...

La chirurgie esthétique de la poitrine par injection de graisse autologue ou lipofilling mammaire tunisie pour plus de volume
http://chirurgiedusein.org/lipofilling-seins-tunisie/

 
At 08:46, Anonymous FIV Tunisie said...

FIV Tunisie à prix bas

 
At 10:20, Anonymous Anonüümne said...

Pose implants capillaires pour une greffe cheveux tunisie à prix bas

 
At 16:26, Anonymous Bypass Tunisie said...

Meilleur prix bypass Tunisie

 
At 17:22, Anonymous traitement cicatrices tunisie said...

Thanks

 
At 15:18, Anonymous penoplastie tunisie said...

chirurgie intime tunisie :
Penoplastie Tunisie
Hymenoplastie Tunisie
Nymphoplastie Tunisie
Vaginoplastie Tunisie

 
At 12:44, Anonymous Acide hyaluronique Tunisie said...

Augmentation mammaire Tunisie
Lifting seins Tunisie
Réduction mammaire Tunisie
Abdominoplastie Tunisie

 
At 12:45, Anonymous Liposuccion Tunisie said...

Augmentation fesses Tunisie
Lifting cuisses Tunisie
Lifting bras Tunisie
Sleeve Tunisie

 
At 12:45, Anonymous Bypass Tunisie said...

in vitro Tunisie
blepharoplastie laser tunisie
prothese hanche tunisie
augmentation mollets tunisie

 
At 12:46, Anonymous Sleeve Tunisie said...

Sleeve gastrectomie
Bypass gastrique
Blog sleeve Tunisie
lipofilling visage tunisie

 
At 12:48, Anonymous traitement cicatrices tunisie said...

blepharoplastie laser tunisie
lipofilling visage Tunisie
prothese hanche tunisie
augmentation mollets tunisie

 
At 12:49, Anonymous in vitro tunisie said...

insemination artificielle tunisie
biopsie testiculaire tunisie
rhinoplastie tunisie
operation cataracte tunisie

 
At 09:57, Anonymous Tarif blepharoplastie en Tunisie said...

Thank you

 
At 20:03, Blogger Unknown said...

Vitrier expert sur paris
vitrier paris 1

 
At 11:31, Blogger Esthetic Prestige said...



acide hyaluronique Tunisie
liposuccion Tunisie
injection d'acide hyaluronique

 
At 11:49, Anonymous chirurgie esthetique said...

rhinoplastie tunisie

 
At 15:21, Anonymous Rhinoplastie Tunisie said...

Retrouver une jolie poitrine est possible grâce à l' augmentation mammaire ou le lifting seins

Les interventions de chirurgie silhouette comme la lipolyse par le froid ou la pose d'implant fesses
permettent de redessiner la silhouette à petit prix.

Il est tout à fait à la portée de tout le monde de retrouver un confort alimentaire en mettant des implants dentaires et améliorer son sourire.
Une gamme complète vous est présenté lors de votre sejour esthétique en Tunisie

 
At 11:53, Blogger pirlo said...

polycliniqueplus.com

www.medespoir.fr/augmentation-mammaire-tunisie

 
At 04:05, Blogger Unknown said...

russell westbrook shoes
nike air force
nike prestos
adidas online shop
kobe 9
jordan shoes
ysl handbags
supreme hoodie
yeezy boost 350 v2
kyrie 4

 
At 10:42, Blogger pirlo said...

Prix chirurgie esthetique Tunisie

 
At 15:23, Anonymous blepharoplastie said...

blepharoplastie tunisie

 
At 16:26, Blogger Unknown said...

Voyage Tunisie chirurgie esthetique
Prix liposuccion Tunisie
Chirurgie esthetique Tunisie

 
At 14:01, Anonymous prix sejour medical tout compris said...


chirurgie esthetique tunisie sejour tout compris

greffe cheveux tunisie

liposuccion tunisie

injection acide hyaluronique tunisie

injection botox tunisie

in vitro tunisie

 
At 11:57, Anonymous voyage chirurgie esthetique tunisie said...

Prix chirurgie esthetique tunisie

prix voyage augmentation fesses tunisie
sejour septoplastie tunisie
prix lifting visage tunisie
liposuccion tunisie prix pas cher

 
At 16:06, Blogger liposuccion tunisie said...

I like this post
liposuccion tunisie

 
At 16:23, Anonymous Anonüümne said...

http://www.chirurgie-tunisie-clinique.com/

 
At 16:25, Anonymous chirurgie esthétique Tunisie said...

séjour médical pas cher Tunisie

 
At 18:06, Anonymous chirurgie seins tunisie said...

http://www.chirurgiedusein.net/lifting-seins-tunisie/
http://www.chirurgie-reconstructrice.com/lifting-seins-tunisie/

http://www.chirurgiedusein.net/lipofilling-seins-tunisie/
http://www.chirurgie-reconstructrice.com/lipofilling-seins-tunisie/

 
At 16:41, Anonymous rhinoplastietunisie said...


https://www.rhinoplastie-tunisie.com/

 
At 12:36, Anonymous chirurgie bariatrique tunisie said...

http://www.cliniquedelobesite.com/sleeve-tunisie/

 
At 13:39, Anonymous chirurgie esthétique Tunisie said...

chirurgie esthétique Tunisie
botox Tunisie
chirurgie esthétique nez Tunisie

 
At 06:11, Blogger raybanoutlet001 said...

coach factory outlet
basket nike
kate spade outlet online
oakley sunglasses wholesale
new orleans saints jerseys
green bay packers jerseys
true religion jeans
polo pas cher
cleveland cavaliers jerseys
supreme shirt
zzzzz2018.5.19

 
At 22:38, Blogger Unknown said...

serrurier à paris 8

serrurier à paris 9

serrurier à paris 10

serrurier à paris 11

 
At 15:09, Anonymous mira said...

https://www.chirurgia-tours.com

 
At 17:04, Anonymous prp said...

https://community.unifiedremote.com/user/prixchirurgie

https://www.gamcare.org.uk/users/chiresthetique

http://chez-salpiglossis.viabloga.com/news/le-metro-parisien

http://lalouve.viabloga.com/news/bien-etre-a-saulieu

http://60millions.viabloga.com/news/les-enfants-et-les-adultes

https://www.steinberg.net/forums/memberlist.php?mode=viewprofile&u=109247

https://connect.barton.edu/ICS/Academics/PSY/PSY__490/2015_1-PSY__490-G/Blog_55.jnz?portlet=Blog_55&screen=Main&screenType=change

http://www.webestools.com/profile-73624.html

https://www.minecraftforum.net/members/prptunisie

http://agarioforums.net/member.php?action=profile&uid=19921

 
At 17:05, Anonymous facette dentaire said...

facettedentairetunisie.sitey.me

https://www.australia-australie.com/membres/facettedentairetunisie/profile/

https://www.behance.net/prixchirur814b

https://www.scoop.it/t/facettedentairetunisie/p/4102282546/2018/10/10/facette-dentaire-tunisie-prix-pose-facette-ceramique-ou-porcelaine

http://club.doctissimo.fr/facette-dentaire/

https://facettedentairetunisie.lighthouseapp.com/projects/139604/facette-dentaire

http://counterstrikecheat.forumcrea.com/profile.php?section=personal&id=8916

http://facettedentaire.onlc.fr/

https://facettedentairetunisie.page.tl/Prix.htm

http://www.folkd.com/user/facettedentairetunisie

 
At 12:00, Blogger Rhinoplastie Tunisie said...

!

 
At 12:32, Anonymous Anonüümne said...

http://tunisieguide.com/26774.html
http://jimhillmedia.com/members/rhinoplastietun/default.aspx?
https://www.minecraftworldmap.com/forum/member.php?action=profile&uid=92869
http://anpurnonline.businesscatalyst.com/blog/my-blog-2?page=2868#comments
http://www.bb-elec.com/Tech-Support/Blogs/Bill-s-Wireless-Blog/February-2014/Aggregating-Disparate-Data-Protocols-on-the-Intern.aspx?saved=1
http://laprecaritedusage.blog.lemonde.fr/2018/12/01/la-grande-mosquee-sultan-qabous/#comment-13450
https://flipboard.com/@Chirurgienn5l9e
https://www.edocr.com/user/chirurgienneesthetiquecom2018

 
At 12:34, Anonymous Anonüümne said...

http://kbforum.dragondoor.com/members/pierre1415.html
https://www.110designs.com/profile/8750-pierre1414
https://publiclab.org/profile/pierre1414
https://my.sterling.edu/ICS/Academics/LL/LL379__UG08/FA_2008_UNDG-LL379__UG08_-A/Blog_46.jnz?portlet=Blog_46&screen=View+Post&screenType=next&Id=c8b337cf-aa68-432b-940d-f04e5ccb59c1

http://sonicsquirrel.net/detail/label/Chirurgie/1965/
https://disqus.com/home/discussion/sosqdevel/about_the_chirurgie_netlabel/#comment-4224512024
https://medespoir.fr.gd/Rhinoplastie.htm
http://uea.ac.cd/Fr/community/profile/pierre1414/
http://tradesi.com.au/view/c1544003275-18960/chirurgie-du-nez.htm

 
At 13:16, Blogger chirurgie et bien-etre said...

https://forums.interworx.com/member/62238-rhinoplastietun/activities
https://my.webtrends.com/forum/feeditem?fId=0D51W000059h5Y6SAI
https://onmogul.com/rhinoplastietun
https://trackandfieldnews.com/discussion/member.php?185320-Rhinoplastietun
http://hawer.siteboard.eu/t5113f2002-Expert-Essay-Help.html#msg10919
http://www.rpswiat.pl/FORUM/Upload/member.php?action=profile&uid=5333

 
At 13:17, Anonymous Anonüümne said...

https://www.graphistesonline.com/visitor_mypage.php?quoi=nouveaux_voir_fiche&nick=chirurgienneesthetique
https://www.coh2.org/user/30844/chirurgienneesth
https://www.provenexpert.com/chirurgienne-esthetique/
https://probeauty.org/collective/beaconresumetips/
https://www.agoravox.tv/auteur/chirurgienneesthetique

 
At 14:49, Blogger chirurgienne esthetique said...

rhinoplastie Tunisie


reduire seins Tunisie


embellir nez acide hyaluronique


rhinoplastie secondaire Tunisie


operation nez Tunisie


lifting Tunisie


éliminer rides visage


lifting smas Tunisie

 
At 14:49, Anonymous lipotunn said...

Thanks
liposuccion hanches tunisie

 
At 00:05, Anonymous chirurgie nez Tunisie said...


- augmentation des fesses

 
At 11:41, Anonymous chirurgie esthetique tunisie prix said...

lifting bresilien
french lift
acide hyaluronique cheveux
avis medespoir
temoignages medespoir
chirurgie esthetique tunisie avis

 
At 17:38, Blogger Clinique Hannibal Tunisie said...

https://prix-clinique-esthetique.fr.gd/
https://www.techist.com/forums/members/painfuly/
http://www.supportduweb.com/profile-43382.html
http://www.supportduweb.com/profile-58389.html
https://www.hellocoton.fr/mapage/ninakita

 
At 12:37, Blogger Clinique Hannibal Tunisie said...

https://www.medecine-chirurgie-esthetiques.com/rhinoplastie-tunisie-questions-a-se-poser-de-se-lancer/
https://www.centre-international-carthage-medical.com/lifting-visage.php
https://www.centre-international-carthage-medical.com/rhinoplastie.php
https://www.centre-international-carthage-medical.com/rhinoplastie.php
https://www.centre-international-carthage-medical.com/abdominoplastie.php
https://www.centre-international-carthage-medical.com/sleeve-gastrique.php
https://www.centre-international-carthage-medical.com/blepharoplastie.php

 
At 02:39, Blogger Nesnes said...

restaurants Tunisie
Agence web Tunisie
farhti guide de mariage en Tunisie
Location de voitures Tunisie
Élection Tunisie 2019
Cabinet de formation Tunisie
PROJECT MANAGEMENT
Agence de communication Tunisie
neroli oil tunisia

 
At 12:25, Blogger clinique obésité said...

sleeve tunisie
anneau gastrique tunisie
clinique obesite tunisie
bypass gastrique tunisie

 
At 15:37, Blogger clinique dentaire said...

facette dentaire avis
chirurgie dentaire en tunisie
​implant dentaire tunisie
prothèse dentaire amovible

 
At 16:36, Anonymous Anonüümne said...

avis medespoir tunisie

 
At 12:36, Blogger chirurgienne esthetique said...

facette dentaire tunisie
corriger rhinoplastie ratee en Tunisie
lifting temporal en Tunisie

 
At 12:14, Blogger chirurgienne esthetique said...

in vitro tunisie
rhinoplastie secondaire tunisie
lifting frontal tunisie
medespoir telerealite

 
At 15:51, Blogger Unknown said...

Thanks


calf implants cost

 
At 17:15, Anonymous clinique medespoir said...

chirurgie blepharoplastie tunisie
prix greffe cheveux tunisie
prix lifting visage tunisie

rhinoplastie prix tunisie
chirurgie eshetique menton

 
At 13:04, Blogger Zonahobisaya said...

mantap ka

Biodata

 
At 14:07, Anonymous Anonüümne said...

Prix rhinoplastie Turquie

 
At 16:29, Anonymous katrine beren said...

Lifting cervico facciale Tunisia prezzo

 

Postita kommentaar

<< Esileht