esmaspäev, november 06, 2006

Pullerits: Jõudu tarvis!

Lehekolleeg Deivil Tserp raporteeris kuu aeg tagasi Ramsaust, kuidas Jaak Mae teinud nii kõvasti trenni, et söögilauas ei tahtnud nugagi käes püsida. Väga tuttav tunne, tajusin laupäeval.

Siis oli kavas jõutrenn, selle ette väike jooks. Kuna päike paistis, venitasin jooksuringi 10 km peale. Valge aeg lihtsalt innustas, sest viimastel nädalatel on enamik trenne olnud õhtupimedas. Ja ega aeglases tempos jooks, umbes 4.40 kilomeetri kohta, õieti hingeldama võtagi.

Jõusaalis otsustasin käigu sisse lülitada. Tuli meelde, kuidas A-koondise mehed paar suve tagasi Tehvandi raja kõrval angaaris jõutrenni rügasid. Mati Alaver seisis stopperiga kõrval ning mehed tegid kaheksale jõuharjutusele kaks ringi peale. Iga harjutuse kallal rassisid 45 sekundit, siis tegid 15 sekundit pausi, mille jooksul vahetasid kohti.

Tookord oli Alaver lähedal, et kaotada mulle miljon krooni. Just nii suurt summat pakkus ta, kui võtan 15-kilose ketta selga ja sellega end n-ö 45 miinuskraadi alt üles vinnan. Võtsin algatuseks 10-kilose ketta. Sain hakkama küll, mitte päris mängeldes, aga silmi tagurpidi ka pingutama ei pidanud. Paraku ei saa ma siiamaani aru, miks jätsin proovimata 15-kilose raskusega. Aga tagantjärele mõeldes: parem oligi, et ei üritanud. Ütleme, et oleksin end üles vinnanud. Kas ma siis peaksin Alaveril siiamaani muudkui järel käima ja küsima, et kus mu miljon krooni on? (Täpsustuseks: see polnud kihlvedu, et kas jõuan end üles vinnata või mitte, vaid ühepoolne lubadus, et kui hakkama saan, annab Alaver miljoni.) Jääb loota, et ta edaspidi nii kergekäeliselt lubadusi välja ei jaga.

Niisiis, otsustasin teha jõuharjutusi samamoodi tempokalt üksteise otsa, nagu tegid A-koondise mehed. Tõsi, 45 sekundit oli paljuvõitu, piirdusin umbes 30ga, aga pausid hoidsin küll minimaalsed. See oli kõva kontrast võrreldes nelja noore sepaga, kes samal ajal rauda rassisid: noist, niipalju kui silmanurgast nägin, üks korraga pongestas ja ülejäänud kolm vaatasid pealt. Okei, eks nende raskused olid üksjagu suuremad kui minu omad: nemad arendasid ilmselt absoluutset jõudu, mina jõu vastupidavust. Igatahes vähem kui kümne minuti pärast olin üleni higine. Seal, kus harjutuse lõpetasin, jäid higitilgad põrandale.

Sellega seoses tuli meelde Andrus Veerpalu, kes on mulle tollest angaaritreeningust sööbinud mällu just samasuguse, üleni leemendavana, higitilk nina otsas.

Alaver ütles toona meestele lõpetuseks, et tegid väga kõva trenni. Jah, seda oli nende nägudestki näha. Seetõttu usun, et ka minu laupäevane 40-minutiline jõutrenn läks asja ette. Seda enam, et toss oli väljas isegi pärast dushi all käimist. Noored sepad ajasid end kähku riidesse ja tegid minekut, mina, mis seal salata, ähkisin ja puhkisin veel tükk aega, enne kui jalad korralikult alla sain ja riideid selga ajama suutsin hakata.

Kodus süües aga avastasin, et nuga püsib kindlalt käes ja kahvel samuti. Hmm, siis vist väga kõva treening ikka ei olnud või? Vähemasti mitte nii kõva, nagu Mael Ramsaus. Nii et - reservi on.

Foto: Pildil võrdlevad muskleid Priit Pullerits (vasakul) ja Eesti üks parimaid kulturiste Marek Kalmus.
Foto autor: Lauri Kulpsoo / Postimees / Scanpix.

19 Kommentaarid:

At 12:28, Anonymous Anonüümne said...

Mõned aastad tagasi rahuldas Pullerits oma edevust Canada koondise jäähokisärgiga Raekojaplatsil poseerides ja igal pool sõna võttes, et tema on USA-s käinud. Nüüd siis edevuse uus tasand. Varsti teeb juba Lepajõele ja Lengilegi ära....

 
At 15:27, Anonymous Anonüümne said...

tubli poiss!
päris huvitavad artiklid, valmistun isegi maratoniks ja eks ole näha kas saab Pulleritsul läheb, ise plaanin 300 sekka tulla. eksnäis...

 
At 16:23, Anonymous Anonüümne said...

muuseas, swix'i uued võistlus-tippsuusakepid maksavad siljas ainult 5900 raha. need annavad sihtotstarbelist jõusäästu rajal - peale tõsist jõusaali trenni kohe kindlasti.
ja siis tuleks osta ka uued saapad, klambrid jne ... oma 10 tukatit oleks vaja veel investeerida, siis saaks alles suusatamisele mõtlema hakata ...

 
At 17:28, Blogger Priit Pullerits said...

anonymousel on ilmselt keelel küsimus, et miks ma seda kõike teen ehk blogi pean. Aga sellepärast, et saada asjast endast sotti, et mis ime või imelik asi see blogimine on, millest paljud nii vaimustuses on, justkui oleks saanud kui mitte tiivad (need annab Red Bull), siis leidnud elu mõtte vähemalt.
Seni ei ole ma seda imelist iva veel ära tabanud - ju ajakirjanikutöö, mis annab palju laiema väljundi kui blogimine, tikub segama -, aga ma ka alles algaja. Võib-olla ajapikku tekib parem tunnetus.
Kuid üldiselt oleks mul parem meel, kui netikommentaariumides vohav lahmimine ja sülgamine siia blogi kommentaaridesse ei kanduks. Nimelt, ma ei ole kunagi käinud mingi Canada ega hokisärgiga kuskil platsil eputamas. Ja USAs on käinud nii paljud, et tänapäeval on pigem ootamatu, kui ei olda ikka veel USAs käidud.
Kui keegi tahab öelda, et teen valesti trenni või näeb mul tehnikas vigu ehk räägib asjast, siis olen valmis kuulama ja arvestama, aga niisama ei taha siin hakata tühja-tähja kemplema. Lepime nii kokku, et see on siin esimene ja viimane kord - nii Sinult, anonymous, kui minult. Kas poleks sedasi mõistlikum?

 
At 19:54, Anonymous Anonüümne said...

Tore Priit! Huvitav on lugeda jutte, mis siia kirjutatud. Samas ka võrrelda ennast, sest ka minu treening on umbes samasugune (jooks + ringtreening jõusaalis). Soovitaks Priidule ka korra nädalas ujumist, minu puhul toimib see vägagi lõdvestavalt.
Edu!

 
At 23:56, Anonymous Anonüümne said...

Loen siit ja samas tean ka, et paljud inimesed teevad nii: et jõukangi harjutusi tehakse peale jooksmist - tegelikult soovitatakse kestvusaladega tegelejatele vastupidist: jõutreeningule järgneb jooks. Esialgu võib tunduda vastuvõetamatu, kuid nii ei kasvata liigset lihasmassi, mida maratonil on raske hapnikuga varustada.
Jõudu, jaksu sinu okkalisel teel!!!

 
At 05:27, Blogger oakleyses said...

oakley sunglasses, tiffany and co, prada outlet, louboutin shoes, michael kors outlet, ray ban sunglasses, gucci outlet, christian louboutin outlet, longchamp outlet, tory burch outlet, replica watches, nike free, michael kors outlet, cheap oakley sunglasses, ray ban sunglasses, prada handbags, tiffany jewelry, longchamp, michael kors outlet, louis vuitton outlet, ugg boots, ugg boots, louis vuitton, burberry, uggs on sale, oakley sunglasses, oakley sunglasses, louis vuitton, burberry outlet online, michael kors outlet, louboutin outlet, nike outlet, louboutin, louis vuitton, jordan shoes, michael kors outlet, oakley sunglasses, ray ban sunglasses, replica watches, ugg boots, nike air max, louis vuitton outlet, michael kors, nike air max, polo ralph lauren outlet, chanel handbags

 
At 05:28, Blogger oakleyses said...

abercrombie and fitch, mulberry, ray ban pas cher, hollister, air force, nike air max, air jordan pas cher, nike blazer, nike air max, vans pas cher, hermes, michael kors, true religion jeans, lacoste pas cher, louboutin pas cher, converse pas cher, coach outlet, north face, air max, ray ban uk, coach outlet, longchamp pas cher, tn pas cher, true religion jeans, ralph lauren uk, lululemon, timberland, true religion outlet, nike free run uk, vanessa bruno, michael kors, sac longchamp, hollister pas cher, north face, ralph lauren pas cher, new balance pas cher, nike roshe run, coach purses, hogan, coach factory outlet, nike free, kate spade handbags, nike roshe, nike air max, sac guess, michael kors, true religion jeans, michael kors, burberry, oakley pas cher

 
At 05:31, Blogger oakleyses said...

mac cosmetics, mcm handbags, wedding dresses, beats by dre, birkin bag, vans, asics running shoes, north face outlet, p90x workout, new balance, mont blanc, ray ban, hollister, bottega veneta, babyliss, nike huarache, vans shoes, nike trainers, louboutin, baseball bats, jimmy choo shoes, north face outlet, hollister, giuseppe zanotti, nike roshe, nike air max, celine handbags, nike air max, chi flat iron, insanity workout, reebok shoes, converse, gucci, converse outlet, timberland boots, soccer shoes, iphone 6 cases, lululemon, soccer jerseys, abercrombie and fitch, instyler, herve leger, longchamp, valentino shoes, hollister, ferragamo shoes, nfl jerseys, ghd, oakley, ralph lauren

 
At 03:18, Blogger oakleyses said...

tiffany and co, ugg boots, jordan shoes, jordan pas cher, polo ralph lauren, michael kors pas cher, christian louboutin uk, air max, burberry pas cher, longchamp outlet, christian louboutin outlet, oakley sunglasses, gucci handbags, tiffany jewelry, louboutin pas cher, ray ban sunglasses, christian louboutin, ray ban sunglasses, longchamp outlet, polo outlet, louis vuitton outlet, louis vuitton outlet, prada outlet, louis vuitton outlet, kate spade outlet, uggs on sale, cheap oakley sunglasses, nike free, nike roshe, ugg boots, nike air max, sac longchamp pas cher, nike outlet, polo ralph lauren outlet online, louis vuitton, oakley sunglasses wholesale, christian louboutin shoes, replica watches, tory burch outlet, longchamp outlet, chanel handbags, replica watches, oakley sunglasses, prada handbags, louis vuitton, oakley sunglasses, longchamp pas cher, nike air max, ray ban sunglasses

 
At 03:23, Blogger oakleyses said...

north face outlet, hermes belt, gucci, reebok outlet, longchamp uk, iphone cases, ralph lauren, p90x workout, asics running shoes, soccer jerseys, chi flat iron, mont blanc pens, giuseppe zanotti outlet, converse outlet, herve leger, mac cosmetics, lancel, hollister clothing, bottega veneta, hollister, celine handbags, nfl jerseys, wedding dresses, timberland boots, nike air max, ferragamo shoes, nike air max, insanity workout, nike huaraches, vans outlet, new balance shoes, ghd hair, soccer shoes, oakley, abercrombie and fitch, mcm handbags, babyliss, baseball bats, north face outlet, lululemon, vans, hollister, beats by dre, valentino shoes, ray ban, instyler, louboutin, jimmy choo outlet, nike roshe run, nike trainers uk

 
At 03:24, Blogger oakleyses said...

moncler, canada goose, louis vuitton, doudoune moncler, louis vuitton, juicy couture outlet, toms shoes, juicy couture outlet, moncler outlet, pandora jewelry, canada goose outlet, canada goose, coach outlet, swarovski crystal, ugg,uggs,uggs canada, canada goose jackets, moncler uk, lancel, pandora uk, swarovski, moncler, moncler, pandora charms, moncler outlet, ugg pas cher, hollister, wedding dresses, canada goose outlet, links of london, canada goose, marc jacobs, thomas sabo, ugg uk, supra shoes, replica watches, moncler, louis vuitton, ugg, louis vuitton, canada goose outlet, louis vuitton, canada goose uk, karen millen uk, montre pas cher, ugg,ugg australia,ugg italia, pandora jewelry

 
At 04:31, Blogger chenlina said...

toms shoes
burberry bags
christian louboutin shoes
coach factory outlet
adidas originals store
coach outlet
michael kors
louis vuitton outlet
nike roshe run
coach outlet
louis vuitton
ghd hair straighteners
coach factory outlet online
ralph lauren uk
cheap jerseys
louis vuitton outlet stores
nike air jordan
jordan shoes
adidas originals
mont blanc fountain pens
coach outlet store online
michael kors outlet
michael kors outlet
oakley sunglasses
coach outlet
burberry outlet
kobe 9
michael kors handbags
coach outlet clearance
cheap jordans
michael kors handbags
kate spade handbags
burberry outlet online
louis vuitton outlet
hermes handbags
christian louboutin outlet
michael kors outlet online
kate spade outlet
hollister clothing
ghd flat iron
chenlina20160729

 
At 05:35, Blogger Unknown said...

qzz0606
montblanc pens
coach handbags
polo ralph lauren
ralph lauren pas cher
indianapolis colts jerseys
ugg boots
hermes birkin
polo ralph lauren
canada goose outlet
kate spade outlet

 
At 06:44, Blogger Unknown said...

www0803


jordan 4
ray ban sunglasses
pandora charms
mbt shoes
christian louboutin shoes
dsquared
golden goose shoes
nike outlet store
christian louboutin shoes
ugg boots clearance

 
At 05:49, Blogger Unknown said...

nfl store
golden goose starter
cheap nfl jerseys china
ultra boost
curry 5
nmd r1
lebron 13
nike huarache
kobe 9
adidas eqt

 
At 10:21, Blogger miki said...

0815jejeair jordan 5 gs La marche air jordan 11 concord pas cher nordique est souvent un avantage pour le groupe de patients souffrant de air jordan basketball socks maux de dos chroniques, mais chaque sujet aura son propre Air Jordan 13 Homme bénéfice individuel: vous voyez la marche vous procure basket nike air max 90 premium un soulagement fantastique pour votre arthrite des membres. La air jordan 1 retro femme cale de transition Midfoot augmente l'efficacité du footstrike. Le prix air jordan basketbol ayakkab? standard d'un sac Dickies est d'environ 20 $ à 50 adidas zx flux noir et rouge $.

 
At 11:42, Blogger eric yao said...

Coach Factory Coach Factory Outlet Coach Outlet Online Fila Outlet Balenciaga Shoes Cheap Kate Spade Handbag Kate Spade Outlet Air Max Tn Plus Nike Air Max
Victoria Secret Outlet

 
At 05:29, Blogger yanmaneee said...

lebron 10
michael kors handbags outlet
yeezy boost 350
nike air max 2019
michael kors handbags
michael kors outlet online
hermes belt
vapormax
chrome hearts online
michael kors outlet

 

Postita kommentaar

<< Esileht